GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απλά μαθήματα συνταγματικού δικαίου...

Ο μονόδρομος του "εθνικού θέματος" και το θεσμικό αδιέξοδο Παπανδρέου για τις πρόωρες εκλογές ο Να μην επιχειρήσει να κάνει εκλογ...

Ο μονόδρομος του "εθνικού θέματος" και το θεσμικό αδιέξοδο Παπανδρέου για τις πρόωρες εκλογές
ο
Να μην επιχειρήσει να κάνει εκλογές με την επίκληση εθνικού θέματος, κάλεσε τον Κ. Καραμανλή ο Γ. Παπανδρέου, από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Τι λέει όμως το Σύνταγμα; Σε ποιες περιπτώσεις γίνονται πρόωρες εκλογές;
Αυτό ορίζεται στο άρθρο 41, παράγραφος 2:
"O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Bουλή με πρόταση της Kυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. Aποκλείεται η διάλυση της νέας Bουλής για το ίδιο θέμα".
Το λέει ξεκάθαρα: "Εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας". (πατήστε εδώ).
Κι αν παραιτηθεί η κυβέρνηση; Δεν γίνονται αυτόματα εκλογές;
Η απάντηση είναι ένα τεράστιο ΟΧΙ...
Στην περίπτωση που η κυβέρνηση παραιτηθεί (άρθρο 38, πατήστε εδώ), εφαρμόζεται το άρθρο 37, παράγραφος 3:

"Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Bουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Aν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Kυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής.
Aν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Kάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Aν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή". (πατήστε εδώ)

Δηλαδή, θα πάρει πάλι την εντολή ο Κ. Καραμανλής, κι αν πάλι παραιτηθεί, θα ακολουθήσουν οι διερευνητικές εντολές που θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες. Και μετά θα ακολουθήσει προσπάθεια σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης. Κι αν αποτύχει, θα γίνουν εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Ενα θεσμικό μπάχαλο και πολιτική αστάθεια διαρκείας χωρίς λόγο, δηλαδή.
Αυτό προτείνει λοιπόν -αφού αρνείται την επίκληση εθνικού θέματος- ο Γ. Παπανδρέου; Διότι πριν πει όσα είπε, σίγουρα θα είχε διαβάσει το Σύνταγμα...

69 σχόλια

  1. Τι έκανε λέει? Να διαβάσει?

    Αφού το Σύνταγμα είναι γραμμένο στα Ελληνικά, τι να διαβάσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτός είναι αδιάφορος για το σε τι περιπέτειες είναι ικανός να βάλει τη χώρα προκειμένου να παίξει το παιχνίδι των συμπατριωτών του...

    άντε βρε yorgo και Υπάλληλος Του Μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην τολμήσει μπροστά στο φόβο της επερχόμενης ήττας να παίξει προεκλογικά παιχνίδια με τα εθνικά μας θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά... δεν έχετε ιδέα τι εστί γιωργάκης...

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

    Ότι του πει το αφεντικό (πρέσβης) και η μαμά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντί να επικαλεστούν εθνικά ζητήματα, ας επικαλεστούν την δική τους πολιτική αδυναμία να χειρισθούν τα μεγάλα αυτά ζητήματα, όπως και την πολιτική τους αδυναμία να χειριστούν με διαφάνεια και αξιοπιστία τα δημόσια πράγματα στη χώρα μας.

    εσεις ξερετε ΕΛΛΗΜΙΚΑ; ε, ξεστραβωθείτε και διαβαστε τυχαρπαστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΕ ΤΡΟΜΠΕΣ ΔΙΝΕΤΕ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΝΑ ΕΦΕΥΡΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗ ΤΟΥ ΒΓΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ? ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΡΕ ΔΕΞΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τον συμβούλευσε ο Βενιζέλος σα συνταγματολόγος και ο γιωργάκης το έχαψε

    κι ο βενιζέλος ακονίζει τα μαχαιροπήρουνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ...ΛΑΣΠΟΥΛΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ BLOG ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΙΕΚ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ :Και τον προειδοποιώ τον κ. Καραμανλή.

    Μην τολμήσει μπροστά στο φόβο της επερχόμενης ήττας να παίξει προεκλογικά παιχνίδια με τα εθνικά μας θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:Έχει υπονομεύσει το κύρος που χτίσαμε με αγώνα και κόπο, με συνεχείς διπλωματικές πολιτικές, σε όλον τον κόσμο.

    Έχει χάσει ερείσματα παραδοσιακών φίλων και συμμάχων.

    Έχει ξεπεράσει κάθε όριο αδράνειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Έχει επιτρέψει την επαναφορά της επιθετικότητας της Τουρκίας, χωρίς καμία αντίδραση απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Έχει εισπράξει επανειλημμένες σφαλιάρες στο θέμα των Σκοπίων.

    Δεν θα επιτρέψουμε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να διχάσει τον Ελληνικό λαό και να μας αφήσει συντρίμμια στα εξωτερικά ζητήματα, όπως έκανε και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

    Η επίκληση εθνικών θεμάτων για τις εκλογές, το μόνο που μπορεί να σημάνει, είναι η πλήρης αποδοχή της δικής της αδυναμίας και ανεπάρκειας στον τομέα αυτό. Η πλήρης αποτυχία και σε αυτόν τον τομέα.

    Αντί να επικαλεστούν εθνικά ζητήματα, ας επικαλεστούν την δική τους πολιτική αδυναμία να χειρισθούν τα μεγάλα αυτά ζητήματα, όπως και την πολιτική τους αδυναμία να χειριστούν με διαφάνεια και αξιοπιστία τα δημόσια πράγματα στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξ ε σ τ ρ α β ω θ ή κ α τ ε

    Ω ρ ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΟΘΟΝΙΑ!
    ΤΟΝ ΣΓΟΥΡΙΤΣΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ;
    Α, ΩΡΑΙΑ ΚΙ Ο ΚΟΚΟΣ ΑΥΤΟΝ ΕΙΧΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξαφνική εμπλοκή και του Σκοπιανού στην πολιτική αντιπαράθεση εν όψει εκλογών επιχειρεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να φράξει το κανάλι διαρροών ψήφων προς τον ΛΑΟΣ και δημιουργίας προβλημάτων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ λόγω της πολυφωνίας στο θέμα των Σκοπίων.

    Κυρίως όμως η κυβέρνηση επιχειρεί για μια ακόμη φορά αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, η οποία θα συντηρηθεί και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, που, απευθυνόμενος όλη αυτή την εβδομάδα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κοινό (καθώς ο ελληνισμός της Αυστραλίας έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για την υπόθεση του ονόματος σε μια χώρα όπου υπάρχει σημαντική σκοπιανή ομογένεια), θα έχει την ευκαιρία να ανεβάσει ανέξοδα τους τόνους για το θέμα των Σκοπίων.

    Σύμφωνα με διαρροές, ο διεθνής μεσολαβητής Μ. Νίμιτς, διαπιστώνοντας το απόλυτο αδιέξοδο, θα καταθέσει την εντολή του (mandate) στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στο τέλος του καλοκαιριού, αφήνοντας έτσι ελεύθερο το πεδίο στα Σκόπια να προσφύγουν στη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού ζητώντας την αλλαγή του ονόματος με το οποίο έχουν γίνει δεκτά στον ΟΗΕ, με το συνταγματικό όνομά τους «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

    Για μια τέτοια απόφαση απαιτείται πλειοψηφία 2/3 και έτσι υπολείπεται μικρός αριθμός κρατών που θα υπερψηφίσουν το σκοπιανό αίτημα, καθώς περίπου 120 χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

    Ο κ. Καραμανλής θα μπορούσε να επικαλεσθεί μια τέτοια δυσμενή εξέλιξη ως λόγο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες (στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου), ζητώντας ενισχυμένη λαϊκή εντολή προκειμένου να... διαχειριστεί την κρίση και να προβάλει ακόμη και βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, καθώς η απόφαση πρόκειται να ληφθεί την άνοιξη του 2008.

    Με έναν τέτοιο χειρισμό η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να μετατρέψει σε προεκλογικό πλεονέκτημα την απόλυτη αποτυχία της «σκοπιανής» πολιτικής της.

    Διπλωματικές πηγές επέμεναν, πάντως, ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία για πρόθεση του κ. Νίμιτς να καταθέσει την εντολή του, κάτι που επιβεβαιώνει ότι το «παιχνίδι» στήνεται για επικοινωνιακούς λόγους.

    Η κυβέρνηση όμως και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής σύντομα θα βρεθούν ενώπιον κρίσιμου (και πραγματικού) διλήμματος, καθώς οι ΗΠΑ υποστηρίζουν (σύμφωνα με δήλωση της ίδιας της κ. Ράις) την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ακόμη και χωρίς επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, θέση που αναμένεται να επαναβεβαιωθεί σε ανώτατο επίπεδο από τον πρόεδρο Μπους κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα τον Ιούνιο, όπου θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της πΓΔΜ.

    Η Αθήνα έχει ήδη «αφοπλίσει» οικειοθελώς το ένα «όπλο» που διέθετε, παραπέμποντας στο απώτερο μέλλον το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O yorgo ποιόν είχε καθηγητή στο
    Συνταγματικό?


    Τον πρέσβη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δείγμα του γενικότερου κλίματος στην πορεία προς τις εκλογές αποτελεί η δημοσκόπηση της GPO στην Α Αθηνών, όπου το ΠΑΣΟΚ έχει μειώσει τη διαφορά από τη ΝΔ σε σχέση με τις περασμένες εκλογές στο... μισό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΙ ΑΝΑΛΥΤΑΔΕΣ...
    ΕΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΟΒΟΤΑΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    1.ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΚΤΛ.
    ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙ..
    2.
    ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
    ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΓΩ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΒΛΕΠΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΧ
    ΤΟ ΜΕΓΚΑ-ΛΟ ΚΑΝΑΛΙ.
    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΥΣΤΕΡΙΚΑ ΤΡΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 9.55 TETOIO ΠΑΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 9.58 ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΣΟΥΡΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΘΟΛΟΥ......... ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟ ΕΔΩ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ.....τσ τσ τσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τον τσατσο σου κανει , ντοντο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ο ανηψιος θα τις παρει τις εκλογες ! να δουμε που θα τις παει ομως; ασφαλιστικο ειπατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ BLOG ΜΕ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΑΠΤΟΝ Γ Α Μ Α ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

    ΚΑΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΩΡΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 10 18
    σιγα μην τρελαινεται για το ασφαλιστικο δικο του ειναι.
    αυτος θα παρει συνταξη.
    εαν δεν θελουν οι ελληνες γιατι να τους στεναχωρηση..
    τα προβληματα της χωρας ειναι της χωρας οχι δικα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ο ανιψιος..πριν κανει οποιαδηποτε κινηση την μετραει με δημοσκοπηση.
    εαν εχει 65% προχωραει.
    υπολογιζει με την κοντρα των μμε να χασει και 10%,κατεβαινει στα 55%..και μετα αποφασιζει.
    στα αρχιδια του ολα και καλα κανει..
    τιποτα με το ζορι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΠΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΑΛΙΣΤΑΤΕΣ ΓΛΩΣΣΙΤΣΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ! ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΑΚΟΥΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. τι νεες αποκαλυψεις βρε σουργελο?
    πολυ μεγκαλο καναλι βλεπεις.
    βλεπε και λιγο βας βας να συνελθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΜΙΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΥΛΑΚΗ.
    ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ..
    ΜΗ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΤΑΙ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙ ΕΙΝΑΙ.
    ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ... ΟΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. μονο τον αλογοσκουφη δεν θελει να χασει..αλλα στην αναγκη.
    δεν προκειται να καλυψει κανεναν..
    το πασοκ θα εχει προβλημα γιατι θα ανεβει ο πηχυς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΤΟ ΧΕΙ ΝΟΙΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ...ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΑ !!! ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΥΜΟ!!!!!!!!! ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΚΟ ΜΟΥ ! ΤΟΥ ΙΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΤΟ ΧΕΙ ΝΟΙΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ...ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΑ !!! ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΥΜΟ!!!!!!!!! ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΚΟ ΜΟΥ ! ΤΟΥ ΙΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΝ , ΛΕΩ ΑΝ.. ΑΝ Ο BRAVOGIORGOS αντι να ριχνει αποτυχημενα (γιατι θελουν λεβεντια) ζειμπεκικα μπροστα στον τζεμ εκανε οτι εκανε καο ο Πολωνος προεδρος, ε τοτε θα ειμασταν διαφορετικοι εδω.. αλλα πως να κρατησει μπιστηδες και δαμανακηδες τοτε... παρτε νε δειτε πως λειτουργουν (δυστυχως ΜΟΝΟ ΟΙ ΞΕΝΟΙ) οι πολιτικοι (απο την εφημεριδα της Κυπρου 'ΣΗΜΕΡΙΝΗ') :

    Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2007

    Πολωνική ευαισθησία, κυπριακή παχυδερμία

    ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

    Ο ΕΚΤΕΛΩΝ επίσκεψη στην Τουρκία, Πρόεδρος της Πολωνίας, Λεχ Κασίνσκι, γράφει η τουρκική εφημερίδα “Μιλιέτ”, αρνήθηκε να παραστεί σε εκδήλωση όταν διαπίστωσε ότι στην αίθουσα ήταν αναρτημένη η σημαία του ψευδοκράτους. Ενώπιον της επιμονής του Πολωνού ηγέτη και προκειμένου να μη δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, η τουρκική κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αποσύρει τη σημαία του ψευδοκράτους.
    Αυτήν, λοιπόν, την ευαισθησία και την απέχθειά τους προς το υποτελές σύμβολο επιδεικνύουν οι ξένοι, οι οποίοι, στο κάτω-κάτω, μπορούσαν να κάνουν τα στραβά μάτια και ν’ ανεχθούν, χάριν των καλών τους σχέσεων με την Τουρκία, το σύμβολο του ψευδοκράτους.

    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ 'ΕΛΛΗΝΕΣ' ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΩΝΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ, ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. λαο θεωρεις τους πασοκους?
    πολυ πονοψυχος εισαι.
    τους δημοσιογραφους εννοεις λαο?
    θελετε τις 5 αργομισθιες να τις κανει 15?
    πες μας τον καημο σου κοπελα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 5000 χιλιαδες εξεγερμενες δημοσιογραφικες πορνες δεν αντεχουν αλλο την δεξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΓΚΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ..ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
    ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΟΥΣΑΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ.
    ΤΗΣ ΔΙΩΞΕΙΣ..
    ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΟΥΓΚΑ..
    ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ρε πασόκοι πόσο δίκιο έχει ο άλλος όταν λέει ότι είσαστε για τον πούτσο τελείως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΟ ΜΕΓΚΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ..ΣΥΓΚΑΛΗΨΗΣ..
    ΟΜΟΛΟΓΩΝ..
    ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΟΥΦΟ..
    ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΝΟΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. MEGALO KANALI , MEGALH MALAKIA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. με ηπια προσαρμογη..θα φατε στην μαπα τον καραμανλη για μια 20ετια πασοκακια.υπομονη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΗΡΕΜΗΣΤΕ..ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΗ ΝΕΟ ΠΛΟΥΤΟ..
    ΘΑ ΞΑΝΑΛΘΕΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΛΕΗΛΑΤΗΣΕΤΕ..
    ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ..ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ..
    ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΑΣΟΚΟΛΗΣΤΑΡΧΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να ελέγξει όλες τις τράπεζες μέσω των οποίων έγιναν αγοραπωλησίες ομολόγων έδωσαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εισαγγελείς Εφετών Αντώνης Λιόγας και Γρηγόρης Πεπόνης.

    Η εντολή δόθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση των ομολόγων.

    τωρα αρχιζει το ελληνικο παρτυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΟ ΜΕΓΚΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ...
    ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ..
    ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΑΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ?
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ?
    ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ-ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΟΩΡΑ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ?
    ΑΥΤΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΩΡΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΞΕΙ?
    ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?

    10:56 μμ


    Ανώνυμο said...
    λογικο ειναι να στελνουν μυνηματα...στην ντορα.
    μαλλον τις λενε οτι εαν δεν δημιουργησης αμεσα προβληματα στον καραμανλη θα σε αποδομησουμε.
    την εχουν υποστηριξει πολυ μεχρι τωρα την εκαναν πρωτο ονομα,δεν της κανουν κριτικη.
    θελουν ανταλλαγματα εδω και τωρα..

    10:56 μμ


    Ανώνυμο said...
    οι λαμπρακης μπομπολας εχουν απαγορεψει στους πασοκους να της κανουν κριτικη,την προσεχουν..
    της ζητανε ανταποδωση..
    αυτη μαλλον πιστευει οτι ειναι επικινδυνο τωρα να αμφισβητηση τον καραμανλη,και οι μαγκες την πιεζουν...
    χρησιμοποιουν τον τριανταφυλοπουλο,για εκβιασμο.

    10:56 μμ


    Ανώνυμο said...
    η ντορα δεν ειναι ηλιθια να εκτεθει απο τωρα.
    σιγα μην ενδωσει στις πιεσεις.

    10:57 μμ


    Ανώνυμο said...
    ετσι εξηγειτε γιατι ο παγκαλος την εχει ερωτευτει..
    εντολη λαμπρακη,ελεγα και εγω τι επαθε ο παγκαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γιώργο πανύβλακα Γκούφυ ρεντίκολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΟΙ,
    Ο ΓΑΠ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
    Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ.

    ΥΓ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΟΝΟ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΑΡΕΡΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μάζεψε ρε Βενιζέλο τον χλεχλέ. Επίτηδες τον αφήνεις να ξεφτελίζεται τον non πολιτικό που βλέπει τον ήλιο στα μάτια. Και η κουτσή Μαρία ξέρει πως οι Παπανδρεοκαραμανλομητσοτάκησημίτηδες όταν κάνανε πρόωρες τις κάνανε για το Κυπριακό ή για το Αιγαίο. Από ποιό πλανήτη έπεσε το UFO GAP;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εντυπωσιακοί ρυθμοί σε όλα τα μεγέθη της Finansbank
    21 Μαίου 2007 18:22


    Θεαματική αύξηση κατά 47.4% σε ετήσια βάση και 9.2% σε τριμηνιαία βάση σημείωσαν οι συνολικές χορηγήσεις της τράπεζας, προσεγγίζοντας τα 13.5 δις τουρκικές λίρες. Το μερίδιο αγοράς της Finansbank αυξήθηκε κατά το Α’ τρίμηνο του 2007 τόσο στη λιανική (+0.22%) όσο και στην επιχειρηματική τραπεζική (+0.23%) φθάνοντας το 6.74% και 5,62% αντίστοιχα.

    Το συνολικό μερίδιο αγοράς δανείων της Finansbank στο τέλος Μαρτίου 2007 είναι 6.0%. Τα στεγαστικά δάνεια ιδιωτών αυξήθηκαν με ρυθμούς σαφώς μεγαλύτερους της αγοράς, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 74.7% σε ετήσια βάση και 8.7% σε τριμηνιαία βάση. Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο αγοράς της Finansbank στα στεγαστικά δάνεια διαμορφώθηκε σε 9.3% το Α’ τρίμηνο του 2007 (αύξηση κατά 0.3% στο Α’ τρίμηνο του 2007). Τα υπόλοιπα καταναλωτικής πίστης και πιστωτικών καρτών παρουσίασαν αύξηση κατά 48% σε ετήσια βάση.

    Η ταχεία ανάπτυξη συνεχίστηκε και κατά το Α’ τρίμηνο του 2007 με ρυθμούς της τάξεως του 7.1%, υπερδιπλάσια του ρυθμού αύξησης της αγοράς. Το μερίδιο αγοράς της Finansbank διαμορφώθηκε στο 5.6% το Α’ τρίμηνο του 2007 (αύξηση κατά 0.56% από το Α’ τρίμηνο του 2006). Οι χορηγήσεις της Finansbank προς επιχειρήσεις κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση, σχεδόν διπλάσια της αγοράς, παρά την περιοριστική οικονομική πολιτική. Ενδεικτικά, τα υπόλοιπα επιχειρηματικής πίστης σταθερού επιτοκίου αυξήθηκαν κατά 11.1% σε τριμηνιαία βάση. Παρά τη ραγδαία αύξηση των χορηγήσεων, η ποιότητα του χαρτοφυλακίου συνεχίζει να βελτιώνεται με το δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων να διαμορφώνεται το Α’ τρίμηνο 2007 μόλις σε 2.0% από 2.1% το 2006.

    Η μέση επιτοκιακή απόδοση παρουσιάζει ανοδική τάση σε όλα τα προϊόντα, ενώ παράλληλα το κόστος δανεισμού της Finansbank παραμένει σταθερό, στηρίζοντας το επιτοκιακό περιθώριο. Συγκεκριμένα, το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο διαμορφώθηκε σε 6.68% στο Α’ τρίμηνο του 2007, επίπεδο οριακά υψηλότερο του 2006.

    Η πλήρης ανάλυση και παρουσίαση του ισολογισμού και αποτελεσμάτων της Finansbank βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων για το Α’ τρίμηνο 2007 θα αποτελέσει μέρος της παρουσίασης των αποτελεσμάτων τριμήνου του Ομίλου ΕΤΕ που θα ανακοινωθούν στις 30 Μαίου 2007.



    ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ...ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΑΝΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. δεξιες χαμουρες
    ερχονται οι ανακριτες
    και τοτε να δουμε
    που θα κρυφτειτε
    ουτε και οΖορμπας δεν θα
    σας λυπηθει.
    Βας-βας-βας-ερχεται ο Ζορμπας.
    Τρεχατε ποδαρακια μου κατα
    νεα ζηλανδια μερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ekloges kai foumara. tora vlepo, asxeta apo to dimosiografo ki an einai vromikos, pos kori voulefti dioristike diikitis se nosileftiko idrima me proipiresia sto logistirio erikos ntinan. giati tetios ksepesmos re? na xeso kai to pasok, ti nd, to kke, to gap, to dap, to xontrovouvalo kai kathe anikano. giati tetia adikia mporei na mou eksigisei kapoios? ai sixtir oloi tous skatanthropoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. τους βαρανε και οι δικοι τους..υπενθυμιζουμε τα κατορθωματα του bravogiorgoy , το καμαρι της τουρκιας... θαυμαστε =

    Η πρόταση προς την Αγκυρα και ο διάλογος με τη μειονότητα


    Του απεσταλμένου μας Ν. ΡΟΥΜΠΟΥ και του ανταποκριτή μας Σ. ΣΟΛΤΑΡΙΔΗ


    Νέα ώθηση στην ελληνοτουρκική προσέγγιση δίνει η πρόταση που απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου στην κυβέρνηση της Τουρκίας, για αμοιβαία, σταδιακή και ισόρροπη μείωση των αμυντικών δαπανών, με την υπογραφή συμφωνίας μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου.


    Από την ακριτική Θράκη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την Αγκυρα να συμφωνήσει για μείωση των αμυντικών δαπανών.

    Επισήμανε ότι έχει έρθει σε συνεννόηση με τον υπουργό Αμυνας Γ. Παπαντωνίου και το «μέρισμα ειρήνης», που θα προέλθει από τη μείωση των αμυντικών δαπανών, θα διατεθεί για τους νέους, την εκπαίδευση, την απασχόληση, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την πρόνοια.

    Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την περαιτέρω βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και δήλωσε αισιόδοξος για τις προοπτικές που ανοίγονται το 2004. Το Κυπριακό βρίσκεται σε σωστή «ρότα» και είναι δυνατό να βρεθεί λύση μέσα στο 2004 είπε ενώ θεωρεί ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και στο θέμα της υφαλοκρηπίδας.

    Επισήμανε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει τις προσπάθειες της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε. και τόνισε πως «μαζί θα παλέψουμε για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

    * «Φάσκει και αντιφάσκει ο Γ. Παπανδρέου» σχολίασε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Θ. Ρουσόπουλος. Και τούτο «διότι ο ίδιος, ως μέλος του ΚΥΣΕΑ, είναι ένας από τους τρεις, βασικούς υπεύθυνους που, μαζί με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, υπέγραψαν εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία δεσμεύουν τη χώρα με το πρωτοφανές ποσό των 18 τρισ. δρχ. για τα επόμενα 10 χρόνια».

    Με τους μουσουλμάνους

    «Οι διακρίσεις και οι αποκλεισμοί σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης αποτελούν οριστικά παρελθόν», διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών, και συνεπής στη μέχρι τώρα στάση του απέναντι σε αυτά τα ζητήματα, δεσμεύτηκε ότι από την επομένη των εκλογών οι μουσουλμάνοι και οι πρόσφυγες που κατοικούν στην περιοχή δεν θα αισθάνονται καμιά διάκριση.

    Η υποδοχή που του επιφυλάχθηκε στον Εχίνο, τη Σμίνθη, τον Ιασμο, τη Φιλλύρα και άλλα χωριά, τα οποία είναι αμιγώς μουσουλμανικά ή κατοικούνται από χριστιανούς και μουσουλμάνους, ήταν θερμή.

    Στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Νέων στην Κομοτηνή ήρθε αντιμέτωπος με έναν νεαρό που δήλωσε μέλος της «τουρκικής μειονότητας».

    «Εμείς λέμε τη μειονότητα μουσουλμανική αλλά, ΒΕΒΑΙΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ », αντέδρασε ο υπουργός. Αναγνώρισε ότι «στο παρελθόν υπέφερε πολύ η μουσουλμανική μειονότητα», όμως «τις τελευταίες δεκαετίες έγιναν σημαντικά βήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν λυθεί και όλα τα προβλήματα. Η Ελλάδα εφαρμόζει τις αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας, της συμμετοχής. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι έχουν τα ίδια δικαιώματα».

    Συνομίλησε με νέους που τον σταμάτησαν στον κόμβο Βιστωνίδας αλλά και ανθρώπους κάθε ηλικίας που τον περίμεναν στον ορεινό όγκο της Ξάνθης και ιδιαίτερα στη Σμίνθη, τη Μύκη και τον Κένταυρο. Με νέους του αθλητικού συλλόγου «Εχίνος σπορ» συνομίλησε πρώτα στον Εχίνο, ενώ χαιρέτισε τους χιλιάδες μουσουλμάνες -άνδρες και γυναίκες- που τον περίμεναν για να του ευχηθούν «με τη δύναμη του Θεού να προχωρήσει μπροστά».

    Εκλεγμένοι της μειονότητας στην αυτοδιοίκηση έθεσαν αιτήματα για την ανέγερση σχολείων και ο Γ. Παπανδρέου ανταποκρίθηκε θετικά. Στο αίτημα του δημάρχου Μύκης, Μουτζαχίτ Ντουκιανζή, για υποχρεωτική δίγλωσση εκπαίδευση στα μειονοτικά χωριά, απάντησε πως με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου έχει συζητήσει και συμφώνησαν να δοθεί η δυνατότητα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια να παίρνουν οι μαθητές ως επιλογή την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ή ρωσική γλώσσα, πέραν των υπολοίπων.

    Εκανε μια αναδρομή στην εποχή των κλειστών συνόρων, της καχυποψίας και της ανασφάλειας, για να σημειώσει ότι ζούμε πλέον στην εποχή των ανοιχτών συνόρων και της διασυνοριακής συνεργασίας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έριξε τις «μπάρες» που λειτουργούσαν ως «σύνορα» στο εσωτερικό της χώρας και χώριζαν Ελληνες χριστιανούς από Ελληνες μουσουλμάνους και κατήργησε το άρθρο 19 για την ιθαγένεια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/01/2004



    Α ΡΕ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ , ΚΑΜΑΡΙ ΤΗς ΤΣΙΛΕΡ , ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥΛΕΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ... ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ (ΦΟΒΑΤΑΙ) ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ... ΑΠΟ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΕΡΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ:


    Αναφερόμενος στον υπουργό Εξωτερικών, ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε ότι είναι «σοβαρή έλλειψη φρόνησης να λέει κάποιος, όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ότι χρειάζονται υποχωρήσεις από Ελλάδα και Τουρκία για να τα βρούμε και ότι άλλαξε το κλίμα. Αυτά είναι αμερικάνικα και επίσημη ανθελληνική προπαγάνδα των Αμερικανών­ και δεν πρέπει να την υιοθετούμε και να την κάνουμε δική μας θέση», είπε ο κ. Πάγκαλος ­ σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του τηλεοπτικού σταθμού. Χαρακτήρισε μάλιστα την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου απαράδεκτη, ότι κάνει ζημιά στην εξωτερική πολιτική της χώρας και δεν σχετίζεται με την αντικειμενική πραγματικότητα. Σε αντίθεση με τον ίδιο, είπε, ο Γιώργος Παπανδρέου ασκεί πολιτική ίσων αποστάσεων, μια τακτική που είναι αδιέξοδη και που δεν οδηγεί πουθενά στις σχέσεις μας με την Τουρκία.



    ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΕΝΔΟΤΙΚΟ "ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ" ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΠΟΛΩΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣΟΥΗΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ο Γιωργάκης υποσχέθηκε στο "Παρατηρητήριο" του Βαλλιανάτου πως θ' αναγνωρίσει όλες τις μειονότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα!

    Ένα πολύ σημαντικό γεγονός που (ενώ θα έπρεπε να αποτελέσει είδηση πρώτου μεγέθους, "θάφτηκε" εντελώς από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) συνέβη κατά τη διάρκεια του 7ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Τάε-Κβο-Ντο στο Νέο Φάληρο: Με προσωπική εντολή του ίδιου του κ. Γιώργου Παπανδρέου, το "Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" των κ.κ. Παναγιώτη Δημητρά και Γρηγόρη Βαλλιανάτου διοργάνωσε δημόσια συζήτηση με εκπροσώπους των εν Ελλάδι μειονοτήτων, οι οποίοι κατήγγειλαν το ελληνικό κράτος για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Θέλετε να μάθετε ποιες ήταν αυτές οι μειονοτικές οργανώσεις που μας κατήγγειλαν για ρατσιστικές διακρίσεις εναντίον τους από το επίσημο βήμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ; Κρατηθείτε:
    1) Η "Μακεδονική Μειονότητα Ελλάδας"
    2) Το "Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών"
    3) Η "Ισραηλιτική Κοινότητα Αθήνας"
    4) Η "SOS - Ρατσισμός"
    5) Η "Εταιρεία Αρωμανικού Πολιτισμού", που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί ένα εκατομμύριο Βλάχων,
    6) Η "Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος"
    7) Η "Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα" και
    8) Ο "Σύλλογος Επιστημόνων της Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης".
    Είχε προσκληθεί και η "Πανελλήνια Ένωση Τσιγγάνων", η οποία -προς τιμήν της- δεν προσήλθε, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι οι Έλληνες Τσιγγάνοι δεν αισθάνονται ότι αποτελούν μειονότητα.
    Πληρώνουμε το "Παρατηρητήριο", για να μας καταγγέλλει διεθνώς
    Μετά το τέλος της δημόσιας συζητήσεως, οι εκπρόσωποι των μειονοτικών οργανώσεων εξέδωσαν ψήφισμα προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο ζητούν την άμεση αναγνώριση των εθνικών, θρησκευτικών και γλωσσικών μειονοτήτων που υπάρχουν στην Ελλάδα!
    Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε το ψήφισμα και υποσχέθηκε στους εμπνευστές του "χάπενινγκ" Παναγιώτη Δημητρά και Γρηγόρη Βαλλιανάτο ότι θα κάνει πράξη τα αιτήματά τους, αμέσως μόλις το ΠΑΣΟΚ επιστρέψει στην εξουσία!
    "Κι εσύ πού τα ξέρεις αυτά, αφού το συμβάν ''θάφτηκε'' από όλα τα ΜΜΕ;". Η εύλογη αυτή ερώτηση του κάθε φιλύποπτου αναγνώστη έχει μία απλούστατη απάντηση: Τα απεκάλυψε ο ίδιος ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, τη νύχτα της περασμένης Τρίτης, στην εκπομπή του κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτου στο "Κανάλι 10" όπου ήταν καλεσμένος, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση "θέλει η π... να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει"!
    Ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, που είναι γιος του υπουργού της Χούντας Ηλία Δημητρά, απεκάλυψε στην εν λόγω εκπομπή και κάτι άλλο εντυπωσιακό: Το "Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" παίρνει χρήματα από το Υπουργείο Εξωτερικών για την καταπολέμηση της εξαναγκαστικής πορνείας των αλλοδαπών γυναικών και της εξαναγκαστικής εργασίας (στα φανάρια και στους δρόμους) των αλλοδαπών παιδιών. Η χρηματοδότηση αυτή ξεκίνησε επί ημερών Γεωργίου Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ και συνεχίζεται και τώρα επί Νέας Δημοκρατίας, με υπουργό Εξωτερικών τον κ. Πέτρο Μολυβιάτη! Ο κ. Π. Δημητράς δεν θέλησε να μας πει πόσα είναι τα χρήματα που παίρνει το "Παρατηρητήριό" του από το ΥΠΕΞ, αλλά ασφαλώς πρόκειται για πολλά εκατομμύρια που αποδεικνύουν περίτρανα τον μαζοχισμό ημών των Ελλήνων: Πληρώνουμε μια μη κυβερνητική (εδώ γελάνε) οργάνωση σαν το "Παρατηρητήριο" των κ.κ. Δημητρά και Βαλλιανάτου, για να μας καταγγέλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι καταπατάμε τα ανθρώπινα δικαιώματα των εν Ελλάδι μειονοτήτων, φερόμαστε ρατσιστικά στους ξένους μετανάστες και λοιπά και λοιπά!
    Επιπλέον, όπως αποδεικνύεται από τη συζήτηση-φιέστα που διοργάνωσαν οι Βαλλιανατο-Δημητράδες στο 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το "Παρατηρητήριο" επιχειρεί να θέσει θέμα δεκάδων μειονοτήτων στην Ελλάδα, που καταπιέζονται από τους ρατσιστές Έλληνες...

    "AΓΑΠΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. 11.17

    τέτοια προσβολή δε μου έχει ξαναγίνει. παρακαλώ να μη με ξανασυγκρίνετε με το συμπατριώτη μου. Εγώ είμαι λιγότερο βλάκας και οπωσδήποτε όχι επικίνδυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. κύριε γκούφη 0 11.17 είμαι. Δεχτείτε τη συγγνώμη μου. έχετε απόλυτο δίκιο.

    η αλήθεια είναι όμως ότι ο συμπατριώτης σας είναι μακράν πιό διασκεδαστικός από εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ?

    ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΑΝΕΙΑ??

    "ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. πασοκια μην μου φυγετε σημερα , εχω ρεντα...θυμηθηκα αλλο αστερι σας λαμπρο..την ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ..ναι αυτη που τον απελευθερωτικο αγωνα των Κυπριων (ΕΟΚΑ) τον ονομαζει 'εθνοκαθαρση' ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ κοινο δολοφονο ... παρτε ναχετε για να κρυφτειτε :

    (απο την ελευθεροτυπια σας ντε..) :


    ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

    Οι αγωνιστές, η κ. Καραμάνου και η «εθνοκάθαρση»

    Δεν έπεσε θύμα οργανωμένης παραπληροφόρησης η κυρία Αννα Καραμάνου, όπως ισχυρίζεται ο «Ιός» του Σαββάτου... Δεν έχει παραποιηθεί η δήλωση της κυρίας Καραμάνου, όπως διατείνεται ο «Ιός»... Τι ακριβώς έχει ειπωθεί -και σε ποιο κείμενο βρίσκονται οι κρίσιμες παραλείψεις-θα φανεί καθαρά παρακάτω...

    Εμείς δεν την «πατήσαμε» στηριζόμενοι -ως καλόπιστοι δημοσιογράφοι- σε «ελλιπή απομαγνητοφώνηση» την οποία μας έστειλε από την Κύπρο το κανάλι «Σίγμα»... Εμείς έχουμε τη βιντεοκασέτα στα χέρια μας. Τη βιντεοκασέτα της εκπομπής «Λόγια STARάτα» του Γιώργου Βαρεμένου, στο STAR (εκπομπή της 16ης Απριλίου 2004)... Απομαγνητοφωνήσαμε, λοιπόν, λέξη προς λέξη τον επίμαχο διάλογο μεταξύ της κυρίας Καραμάνου και του παπα-Τσάκαλου (στον διάλογο παρεμβαίνει με μία φράση ο κ. Θ. Μαργαρίτης, στέλεχος του ΣΥΝ)... Παραθέτουμε, λοιπόν, και τις τρεις εκδοχές της απομαγνητοφώνησης (εδώ, δίπλα, στο πλαίσιο). Η πρώτη αριστερά είναι η απομαγνητοφώνηση που μας είχε στείλει το «Σίγμα», και την οποία χρησιμοποιήσαμε ως βάση της απάντησής μας προς την κυρία Καραμάνου (επιστολή και απάντηση, στην «Ε» της 30ής-4-2004). Η δεύτερη είναι η εκδοχή που παρέθεσε ο «Ιός» στο κείμενο του Σαββάτου. Και η τρίτη είναι η δική μας απομαγνητοφώνηση... Μια προσεκτική ανάγνωση -και σύγκριση- οδηγεί αφεύκτως στα εξής συμπεράσματα:

    1. Από τον διάλογο που παραθέτει ο «Ιός» λείπουν δύο κρίσιμες ερωταπαντήσεις, οι οποίες αποδεικνύουν- δεν καταδεικνύουν, απλώς- ότι η κυρία Καραμάνου αναφέρεται στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Συγκεκριμένα: Μόλις ο παπα-Τσάκαλος άκουσε την κυρία Καραμάνου να λέει ότι ο ίδιος υποστηρίζει αυτούς που έκαναν εθνοκάθαρση στην Κύπρο, εξανίσταται και -απορημένος- απαντάει με ερώτηση. Η κυρία Καραμάνου επιμένει. Και ο παπα-Τσάκαλος διαπορών αναφέρει συγκεκριμένο όνομα (Αυξεντίου), από τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Τότε, η κυρία Καραμάνου -παρ' ότι ακούει ευκρινώς το όνομα του Αυξεντίου, κουνάει το κεφάλι της καταφάσκοντας. Και δεν βρίσκει να πει ούτε μια λέξη... Ιδού, η επίμαχη στιχομυθία την οποία παρέλειψε ο «Ιός»:

    - Καραμάνου: «Και με αυτούς που ήθελαν να κάνουν εθνοκάθαρση στην Κύπρο, με αυτούς είστε» (σ.σ. το «Και» στην αρχή της απαντήσεως, δεν ακούγεται ευκρινώς).

    - Παπα - Τσάκαλος: Αυτό ήθελαν να κάνουν; Εθνοκάθαρση;

    - Καραμάνου: Εθνοκάθαρση ήθελαν, τι ήθελαν. Αυτό ήθελαν.

    - Παπα -Τσάκαλος: Ο Αυξεντίου;

    - Καραμάνου:.... (σ.σ. καμία απάντηση. Απλώς κουνάει -καταφάσκοντας- το κεφάλι της).

    2. Στην απομαγνητοφώνηση που μας είχε στείλει το «Σίγμα», όντως δεν υπάρχει το «Και» (της κυρίας Καραμάνου), επί του οποίου στηρίχθηκε ο «Ιός» για να εξαγάγει το συμπέρασμά του περί παραποίησης της δηλώσεως...

    Ομως, εμείς δεν στηριχθήκαμε στο συγκεκριμένο σημείο. Ετσι, είτε ειπώθηκε από την κυρία Καραμάνου το «Και» είτε δεν ειπώθηκε, ουδεμία σημασία έχει... Διότι, όταν διευκρινιστικώς ζητεί ο παπα-Τσάκαλος να πει αν εκείνοι (τους οποίους ο ίδιος ονομαστικά ανέφερε) είχαν κάνει «εθνοκάθαρση» η απάντηση της κ. Καραμάνου είναι σαφής: «Εθνοκάθαρση ήθελαν; τι ήθελαν: Αυτό ήθελαν»... Ομως, επανέρχεται ο παπα-Τσάκαλος. Και γεμάτος απορία ξαναρωτάει: «Ο Αυξεντίου»... Δηλαδή, ο Αυξεντίου έκανε... εθνοκάθαρση; Τίποτε, η κυρία Καραμάνου. Καμία απάντηση. Σιωπή... Υπάρχει κάτι ακόμη, το οποίο μας αφορά, στη συγκεκριμένο σημείο: Στην απάντησή μας, εμείς επισημάναμε το εξής: «Η κυρία Καραμάνου είναι σαφώς εκτεθειμένη, ιδία από τις διευκρινιστικές- και λίαν διαφωτιστικές- ερωταπαντήσεις του τέλους»... Ε, αυτές ακριβώς τις ερωταπαντήσεις «έκοψε» ο «Ιός». Αστόχαστη παράλειψη ή ωμή παράκαμψη;

    3. Τίθενται πολλά θέματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, μετά το δημοσίευμα του «Ιού» (π.χ. ποιος παραποιεί, ποιος κιτρινίζει, ποιος είναι καλόπιστος, ποιος αφελής κ.τλ.)... Για να μη σπαταλάμε τον χώρο της εφημερίδος δεν θα μπούμε τώρα σε τέτοια συζήτηση. Ομως -αν τεθεί θέμα- θα ενημερώσουμε αναλυτικά τους συναδέλφους της «Ε». Επί του παρόντος, θέτουμε στη διάθεσή τους τη βιντεοκασέτα της επίμαχης εκπομπής (ήδη βρίσκεται και στα χέρια της διεύθυνσης).

    4. Υπάρχει μια ευλογημένη παράδοση στις εφημερίδες -και ειδικά στην «Ε»: Οι εσωτερικές, ιδεολογικοπολιτικές αντιμαχίες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ουδείς χάνει από την ανοιχτή, έντιμη και με επιχειρήματα αντιπαράθεση.

    Εμείς την επιζητούμε. Και κατά τούτο βρήκαμε ενδιαφέρουσα την απόπειρα του «Ιού» να ερευνήσει το θέμα, αφήνοντας πίσω του την κυρία Καραμάνου (ε, ναι: κανένα από τα επιχειρήματα του «Ιού» περί «Και» κ.τλ. δεν αναφέρει στις απαντήσεις της η ευρωβουλευτής). Είναι προφανές ότι έτσι κερδίζει η δημοσιογραφία...

    ΣΤΑΘΗΣ (ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ) ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/05/2004

    =============================

    NA THN XAIΡΕΣΤΕ , ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΑΙΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ .. ΡΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΑΓΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...ΤΟΣΟ ΠΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Ολα τα σκουπιδια της Ρηγιλλης που γραφουν εδω ,να περασουν απο το γνωστο υπογειο του κομματος για ενημερωση και παραδοση νεων οδηγιων διοτι αυτα που γραφουν εχουν παλιωσει,
    Επισης τα νεα play-stations θα αργησουν λιγο να παραδοθουν στα μελη,γιατι πηγε ο μεγαλος να τα φερει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αφου ρε ο Παπανδρεου ΔΕΝ θελει
    προωρες εκλογες!

    Ξερει οτι ΟΥΤΕ ο Καραμανλης τις
    θελει και για αυτο τις ζηταει.

    Εκ του ασφαλους.

    Κανονικο Καραγκιοζ-μπερντε δηλαδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Ολα τα τσιράκια της Τρικούπη και της Πρεσβείας που γραφουν εδω,να περασουν απο το γνωστο χαλκείο του κομματος (ΔΟΛ-ΜΕGA) για πληρωμές και παραλαβή λεξικών διοτι τα Ελληνικά τους είναι άθλια.
    Επισης ας βρούν καμμιά δουλειά επειδή ΔΕΝ προβλέπεται το πασοκ να γίνει κυβέρνηση με το φιλέλληνα αρχηγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. 9.36 άρα αν ισχύει αυτό, ποιός παίζει με τους θεσμούς? το yorgo


    πιντί, το κουβαδάκι σου και σ' άλλη παραλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 7.58
    με το να υβριζεις και να λες μαλακιες δειχνεις και το ποιον σου και το ποιον των πρασιμων αφεντικων σου, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.... και αυτο γαργαρα το κανατε ?

    Επι του προκειμενου τι εχεις να πεις ? ποια ειναι η θεση σου ? εγω σου εδωσα ενα αρθρο και συ μου λες 'τα παιρνω' , αν νομιζεις οτι ετσι αποφευγεις την ξεφτιλα και του κομματος σου και την δικη σου απατασαι..

    Ο κοσμος δεν κοιμαται πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. 11.54

    τι ζορίζεσαι? είναι μάστορες στη γαργάρα (βλέπε babis) και ξεφτίλα is their middle name όπως θα έλεγε και η mommy Chad. Indeed.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
    ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
    ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    κ. Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
    ΣΤΟ Ρ/Σ « ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5»




    Δημοσιογράφοι: Αλ. Παπασταθόπουλος

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Νίκος Ελευθερόγλου είναι στη γραμμή μας. Κύριε Ελευθερόγλου, καλό σας μεσημέρι.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Χαίρετε. Καλό μεσημέρι.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει μία ανακοίνωση του πρωθυπουργού από την Αυστραλία για το θέμα του τελικού σήμερα του Champions League, αλλά κυρίως για το θέμα της κόντρας, αυτής της διένεξης που υπάρχει μεταξύ των συνδικαλιστών της ελληνικής αστυνομίας και της ηγεσίας. Φυσικής και πολιτικής. Είναι, ξενίζει κάπως κύριε Ελευθερόγλου, από την Αυστραλία δηλαδή η δήλωση του πρωθυπουργού, ότι κανείς δεν θα θυσιάσει την εικόνα της χώρας στο βωμό άλλων επιδιώξεων. Ποιες είναι οι επιδιώξεις των εργαζομένων, των συνδικαλιστών, δηλαδή από το να διεκδικήσουνε καλύτερους όρους εργασίας, καλύτερους μισθούς; Αυτά είναι που ζητάνε νομίζουμε.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Πρώτα απ’ όλα ο πρωθυπουργός είπε και αυτό θα επαναλάβω κι εγώ ότι όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και ότι οφείλουν να ανταποκριθούν με επιτυχία, όπως ακριβώς έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
    Αυτή είναι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουν δεσμευτεί οι συνδικαλιστές ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά….

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Δε νομίζω λοιπόν ότι αυτό που αναφέρατε είναι το ίδιο με αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Εμείς λέμε τι; Ότι ο τελικός του Champions League θα στρέψει τα μάτια του πλανήτη στη χώρα μας. Όπως ακριβώς έστρεψαν οι εκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη αυτού τα μάτια τους στη χώρα μας όταν γινόντουσαν Ολυμπιακοί Αγώνες.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι ένας αγώνας, είναι μία γιορτή ….

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Είναι γιορτή αλλά όλα αυτά τα χρόνια που γίνεται δυστυχώς δεν έχουμε αποφύγει τα επεισόδια. Δυστυχώς δεν έχουμε αποφύγει έκτροπα. Εμείς αισιοδοξούμε να αποφύγουμε και τα δύο. Και αυτός είναι ο στόχος και αυτή είναι η λογική. Θέλω να πιστεύω ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας με αυτό το σκεπτικό προέτρεψε τα εμπλεκόμενα μέρη να βρουν μια κοινή λύση ώστε ακριβώς και η χώρα να μη δυσφημιστεί με αφορμή αυτή την εκδήλωση ούτε και να υπάρχει έλλειψη στην προστασία και των καλεσμένων αλλά κυρίως των φιλάθλων.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μισό λεπτό κύριε Ελευθερόγλου. Δηλαδή τώρα μας λέτε ότι η πρόθεση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως ή η πρόθεση του εισαγγελέα που κάλεσε σήμερα τους συνδικαλιστές –γιατί δεν καλούσε την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας να δει τι μέτρα έχει πάρει; Να συζητήσουνε για τον αγώνα.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Έχουνε γίνει συσκέψεις για τα μέτρα του αγώνα.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουνε γίνει. Αλλά σήμερα, όμως, επειδή είπαν ότι θα βγάλουν ένα πανό ή θα μοιράσουν πέντε φυλλάδια οι εργαζόμενοι αστυνομικοί, τι ήταν αυτό που ενόχλησε τόσο την κυβέρνηση και τη δικαστική εξουσία και τους κάλεσε για εξηγήσεις;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Θα σας απαντήσω και στα δύο. Πρώτα απ’ όλα συσκέψεις έχουν γίνει και με τους αρμόδιους και με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως. Αυτό όσον αφορά τα μέτρα και ακριβώς με αυτή τη λογική ελήφθη η απόφαση. Να σας θυμίσω ότι τα τελευταία χρόνια πορείες συνδικαλιστών αστυνομικών γίνονται στην Ελλάδα. Άρα, λοιπόν, δεν μιλάμε για περιορισμούς συνδικαλιστικού δικαιώματος. Έχουν όλο το δικαίωμα να συνδικαλίζονται, όλο το δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους. Το έχετε παρατηρήσει και το έχετε διαπιστώσει. Δεν είναι οι αστυνομικοί πλέον όπως ήτανε πριν από 20 χρόνια, πριν από 30 χρόνια που φοβόντουσαν να βγουν στους δρόμους. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικούν το καλύτερο για τις οικογένειές τους και για τους ίδιους.
    Σε δεύτερο επίπεδο, δε νομίζω ότι έχουν πραγματικά να προσφέρουν αυτές οι εκδηλώσεις στα δίκαια ή στα άδικα αιτήματα των συνδικαλιστών τη συγκεκριμένη μέρα στο συγκεκριμένο χώρο. Δηλαδή θα προβάλλουν τα αιτήματά τους που; Στον Άγγλο οπαδό που θα βλέπει από την τηλεόραση της Αγγλίας ή στο Βραζιλιάνο ή στον Αργεντινό τα αιτήματα που αφορούν το μισθολόγιο;

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί όχι; Αν είναι και στα αγγλικά, γιατί όχι; Να γίνει γνωστό -τι είναι αυτό που φοβάστε;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα. Πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει η λογική την ώρα που η χώρα διοργανώνει μία πολύ μεγάλη διοργάνωση.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Όλοι, λοιπόν, πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Αυτή είναι η δική μας θέση και αυτή είναι η δική μας τοποθέτηση. Αν διαφωνεί κάποιος σε αυτό, πάνω σε αυτό να συζητήσουμε.
    Από εκεί και πέρα έχουμε όλη την καλή διάθεση και πραγματικά έχουμε ικανοποιήσει αρκετά αιτήματα των συνδικαλιστών και μάλιστα των Ελλήνων αστυνομικών με διάλογο, με σύνεση και με συνείδηση.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μισό λεπτό. Πως το λέτε αυτό; Που το βασίζετε κύριε Ελευθερόγλου; Λένε οι άνθρωποι με 600 και 700 ευρώ, αυτά είναι τα χρήματα που παίρνουν οι περισσότεροι συνάδελφοί μας…Πώς μπορεί να ζήσει κάποιος χωρίς να κάνει δεύτερη δουλειά;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Κανείς εργαζόμενος σήμερα με μισθούς 500 και 600 ευρώ δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς, ούτε αυτοί ούτε η οικογένειά τους. Αυτό είναι μία πραγματικότητα που δεν νομίζω ότι κανείς διαφωνεί. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε και τους μισθούς και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Υπάρχουν λοιπόν, κινήσεις οι οποίες έχουν γίνει. Ήδη η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε το σχέδιο δράσης κατά της φτώχειας. Ήδη μέσα σε αυτό θα ιδρυθεί ένα Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής. Είναι μέτρα τα οποία δεν έχουν ληφθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για προεκλογικό πακέτο παροχών κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι είναι προεκλογικό ή μη προεκλογικό κάποιο πακέτο. Εμείς λέμε τι; Ότι όταν εμείς γίναμε κυβέρνηση είπαμε στο πλαίσιο της τετραετίας θα ικανοποιήσουμε τα αιτήματα των εργαζομένων όσα μπορούμε με βάση το πρόγραμμά μας να ικανοποιήσουμε.
    Πιστεύετε εσείς ότι οι εργαζόμενοι θέλουν μία κυβέρνηση η οποία να είναι ακινητοποιημένη με το ενδεχόμενο ότι θα γίνουν εκλογές σε λίγους μήνες; Δηλαδή εφτά (7) μήνες πρέπει η κυβέρνηση να μείνει θεατής των εξελίξεων, να μην ενισχύσει τους φτωχούς, να μην ενισχύσει τους κοινωνικά αδύνατους για να μην βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και να λέει για προεκλογικά πακέτα παροχών; Όχι. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.
    Εμείς πιστεύουμε ότι μέχρι την τελευταία μέρα οφείλουμε τις δεσμεύσεις μας να τις κάνουμε πράξη. Και κυρίως στις τάξεις εκείνων των πολιτών, τους ανθρώπους εκείνους που από αυτή την οικονομική ανέχεια έχουν υποφέρει περισσότερο από τον καθένα. Δεν κατάλαβα. Γιατί πρέπει να ενοχλούμαστε όταν φτιάχνεται ένα Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής; Όταν ενισχύονται εισοδήματα;

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το δικό μου ερώτημα δεν έχει να κάνει γιατί το κάνετε ή γιατί ανακοινώσατε ότι θα το κάνετε. Το ερώτημα έχει να κάνει γιατί δεν το κάνατε κύριε Ελευθερόγλου, γιατί δεν το έκανε η κυβέρνηση τα πρώτα χρόνια.
    Γιατί δεν ήταν στις προτεραιότητές της;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Πρώτα απ΄ όλα πολλά έγιναν και άλλα δεν έγιναν και γίνονται τώρα. Στο πρώτο κομμάτι που αφορά την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση είναι γνωστή. Μόλις πριν από λίγες μέρες η χώρα βγήκε από τον περιορισμό που την είχαν οδηγήσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα των κυβερνήσεων του χθες. Ήταν μια σημαντική επιτυχία οικονομική της κυβέρνησης.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν νομίζω να’ χει κανένα νόημα να επαναλάβουμε την αντίδραση. Υπάρχει αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Αυτό είναι πραγματικότητα - είτε θέλει το ΠΑΣΟΚ να πει ότι δεν ήταν- έγινε. Και δεν έγινε μόνο για την Ελλάδα ούτε και για τη Γερμανία, μία χώρα η οποία είναι κολοσσός και από τις ατμομηχανές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκεί δεν πανηγύρισαν όμως κύριε Ελευθερόγλου όπως κάναμε εμείς στην Ελλάδα. Ακούμε διάφορα κυβερνητικά στελέχη να πανηγυρίζουνε.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Δεν πανηγυρίζει κανείς.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσάς σίγουρα δεν σας έχω δει να κάνετε τέτοιο πράγμα.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Λέμε τι; Ότι και η Γερμανία, μια χώρα που είναι ατμομηχανή της Ευρώπης μπήκε στη διαδικασία αυτή και ξεκαθάρισε το οικονομικό της πλαίσιο. Μπήκε και η Ελλάδα σε αυτή τη διαδικασία. Και πραγματικά με κόπους και αγώνα και των εργαζομένων -γιατί οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που σηκώνουν τα βάρη σε όλες τις χώρες- και της κυβέρνησης τα καταφέραμε. Δεν τα σηκώνει κανένας απ΄ έξω, οι εργαζόμενοι τα σηκώνουν λοιπόν.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μπορούσε και το κεφάλαιο σε μια άλλη περίπτωση.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Δεν θα με βρείτε απέναντι σ΄ αυτό. Θεωρώ ότι ο καθένας θα έπρεπε να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του και τις δυνάμεις του. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι μια πραγματικότητα που συμβαίνει σ΄ όλες τις οικονομίες του κόσμου. Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που σηκώνουν συνήθως το βάρος των οικονομικών αποφάσεων. Αυτοί οι άνθρωποι μετά από τρία χρόνια, επειδή μπορεί να στεναχωρηθεί ο κύριος Παπανδρέου ή το ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν πρέπει να τους δώσουμε τη βοήθεια εκείνη που τους οφείλουμε; Και να πω και στα τριάμισι χρόνια γίνανε πάρα πολλά για τους εργαζόμενους. Να σας θυμίσω και το ΛΑΦΚΑ. Να σας θυμίσω και την τακτοποίηση σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό των συμβασιούχων.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα γιατί θυμηθήκατε το ΛΑΦΚΑ; Γιατί με αναγκάζετε και μένα να θυμηθώ…Ναι κύριε Ελευθερόγλου, εσείς είστε και έμπειρος χρόνια δημοσιογράφος, συνάδελφος. Το ΛΑΦΚΑ όμως με δική σας ενέργεια, εννοώ στελέχους δικού σας, του συνεργάτη του Υπουργού του κυρίου Δούκα, με την προσφυγή που έκανε…

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Τι κατάφερε με την προσφυγή που έκανε;

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παρακαλώ;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Δεν νομίζω ότι κατάφερε κάτι.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κατάφερε. Την καθυστέρηση πάρα πολλών μηνών με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην πάρουν αυτό που δικαιούνταν

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Να αποδεχθώ και αυτό για την οικονομία της συζήτησης. Κάκιστα το έκανε.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κύριος Γούλας, αν θυμάμαι καλά.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Κάκιστα το έκανε. Αλλά εδώ συζητάμε για την πολιτική απόφαση. Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ήταν τα χρήματα αυτά που παρακρατήθηκαν χρόνια και όχι 3-4 μήνες, που μπορεί να καθυστέρησε μια απόφαση από την προσφυγή. Μια απόφαση η οποία ήταν πολύ σημαντική την πήρε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Να επιστραφούν τα χρήματα στους συνταξιούχους. Η αύξηση του ΕΚΑΣ που πήρε πρόσφατα η Κυβέρνηση βοηθά τους συνταξιούχους. Υπάρχουν μέτρα τα οποία έχουν συμβεί αυτά τα τρία χρόνια, έχουν παρθεί αυτά τα τριάμισι χρόνια που είναι η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτού που λέγαμε από την αρχή, ότι αυτοί που χρειάζονται περισσότερη ενίσχυση θα ενισχυθούν. Δεν λέμε ότι δεν έχουν γίνει λάθη και λάθη μπορεί να έχουν γίνει και παραλείψεις. Αλλά αυτοί που έχουν την ανάγκη, την οικονομική ανάγκη στο μέτρο των δυνατοτήτων της οικονομίας, γιατί παροχές με δανεικά γινόντουσαν χρόνια πολλά και πιο ήταν το αποτέλεσμα; Το μάρμαρο πάλι πολίτες το πλήρωναν, θα βοηθηθούν.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αναγνωρίζετε ότι υπάρχει οξύ πρόβλημα στη χώρα μας για μια ομάδα συμπολιτών μας, οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, μερικοί ζούνε στα όρια της εξαθλίωσης και αυτοί πρέπει να είναι στις προτεραιότητές σας;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Συμφωνώ απόλυτα και γι αυτό είπαμε ότι πρέπει να λειτουργήσει και να γίνει πραγματικότητα το σχέδιο δράσης κατά της φτώχειας. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό συνανθρώπων μας, οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Με 470 ευρώ -αν θυμάμαι καλά- μηνιαίως, που είναι το όριο.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και δεν τους λένε τίποτα και το ξέρετε πολύ καλά κύριε Ελευθερόγλου, το 4,6% το οποίο επικαλείται και υποστηρίζει η κυβέρνηση της ανάπτυξης ή ότι βγήκαμε από την επιτήρηση, την δημοσιονομική επιτήρηση.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Αυτά μπορεί στο άκουσμα των αυτιών να μην μας λένε κάτι σε κανέναν από μας. Οι αριθμοί μπορεί να μην μας λένε κάτι, αλλά αν μπορέσεις να καταλάβεις ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκεται ένα σχέδιο στήριξης αυτών των ανθρώπων, διότι οι αριθμοί μπορεί να μας φαίνονται πλασματικοί ή μη πλασματικοί ή να μην μας ικανοποιούν στα αυτιά, αλλά αν δεν επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, σε άλλες χώρες, δεν θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι αυτοί, οι πολίτες αυτοί που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας να πάρουν τα χρήματα, αυτά που πρέπει να πάρουν. Αν δεν βελτιωθούν, οι αριθμοί που μας φαίνονται ψυχροί και απόλυτοι δεν θα μπορέσει καμία κυβέρνηση να δώσει στους εργαζόμενους περισσότερα χρήματα. Και αυτό εμείς υλοποιούμε. Αφού καταφέραμε και νοικοκυρέψαμε την οικονομία μπήκαμε στη διαδικασία, οι άνθρωποι που στερήθηκαν για πάρα πολλά χρόνια πράγματα, οι αγρότες, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι να παίρνουν χρήματα. Να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είχατε πει θα τους εξομοιώσετε τους τρίτεκνους με τους πολύτεκνους. Δεν το’ χετε κάνει ακόμα.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Να σας πω πόσα πράγματα κάναμε για τους τρίτεκνους; Να σας τα απαριθμήσω ένα-ένα; Έχουμε καταφέρει το 80% απ΄ αυτό που τους είχαμε υποσχεθεί. Και θα γίνουν και τα υπόλοιπα. Αλλά μην ξεχνάτε ότι για πάρα πολλά χρόνια η κατηγορία των τριτέκνων δεν έπαιρνε ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ότι μέσα σε τριάμισι χρόνια η κυβέρνηση υλοποίησε πάρα πολλά πράγματα, είτε αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο, είτε αφορά τα κίνητρα για να πάρουν αυτοκίνητο, είτε αφορά την οικονομική ενίσχυσή τους. Αυτά είναι σημαντικά βήματα. Δεν μπορεί να διαγράφουμε τα πάντα επειδή μπορεί να μην φτάσαμε στο 10. Φτάσαμε στο 8 και ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στο 10.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Ελευθερόγλου, να ‘ρθουμε τώρα στο θέμα των ομολόγων και να κλείσουμε με αυτό. Το ΠΑΣΟΚ σας κατηγορεί, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρείτε να συγκαλύψετε το θέμα με διάφορους τρόπους και μάλιστα χρησιμοποιείτε σε αυτή σας την προσπάθεια, η κυβέρνηση εννοώ, και τον κ. Ζορμπά, ο οποίος προΐσταται της έρευνας για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος σ΄ αυτήν την υπόθεση. Πως σχολιάζετε αυτό;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Εμείς πιστεύουμε -και αυτό το’ χει ξεκαθαρίσει και ο πρωθυπουργός- ότι καμία σκιά δεν θα μείνει στο θέμα των ομολόγων. Το ΠΑΣΟΚ έχει συνηθίσει κατά καιρούς να στοχοποιεί πρόσωπα εάν δεν είναι σύμφωνες οι αποφάσεις τους με τις ορέξεις του ΠΑΣΟΚ. Εμείς λέμε τι, ότι θωρακίζουμε τους θεσμούς. Δεν πρόκειται να χαθεί δραχμή από αυτά και από αυτή την υπόθεση των ομολόγων και όσοι κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση θα τιμωρηθούν. Ακόμα να θυμίσω ότι έγινε πάρα πολύ θόρυβος και για το δικό μας το ταμείο, για το ταμείο των δημοσιογράφων, ότι το ομόλογο ήταν ζημιογόνο, όπως διαπιστώθηκε και από την αντιπρόταση που έγινε το ομόλογο είναι κερδοφόρο και μάλιστα με αρκετά εκατομμύρια το λίγο χρονικό διάστημα που έχει αγοραστεί και οι δημοσιογράφοι είναι πιο ασφαλείς. Και μάλιστα, απ΄ ότι ξέρω, η εισήγηση που υπάρχει από το ταμείο μας είναι να δοθεί πίσω το ομόλογο και να πάρουμε τα χρήματα. Άρα, λοιπόν, δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Έχουμε μια λογική. Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες για τη διαχείριση του συγκεκριμένου ομολόγου. Αυτές αναζητούμε.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάτι έγινε εκεί και με το ταμείο το δικό μας τώρα κύριε Ελευθερόγλου. Η πρόταση της «PROTON BANK» μπορεί να είναι αυτή που είναι σήμερα, αλλά λένε πως αυτή επήλθε μετά από έντονο παρασκήνιο και συζητήσεις.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Όπως ξέρετε το κεφάλαιο και δη οι τράπεζες και χρηματοοικονομικοί παράγοντες δεν μπαίνουν σε συναλλαγές με πολίτες και πολιτικούς.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πλήττεται και η αξιοπιστία τους με όλα αυτά που γίνονται και η έρευνα δεν έχει φτάσει ακόμα, δεν έχει αγγίξει τις τράπεζες.

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Αυτό σας λέω, ποια είναι η διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ. Το ότι ψάχνονται οι τράπεζες σήμερα ήταν πρωτοβουλία του κυρίου Ζορμπά.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δουλεύει απρόσκοπτα ο κύριος Ζορμπάς κύριε Ελευθερόγλου;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Ο κύριος Ζορμπάς να ξέρετε, το έχουμε δει και στο παρελθόν, δουλεύει απρόσκοπτα και κάνει τη δουλειά του. Γι’ αυτό ας περιμένουμε το πόρισμα της επιτροπής να δούμε σε ποιους καταλογίζονται ευθύνες και για ποιους λόγους και θα είμαστε εδώ να το ξανασυζητήσουμε.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Ελευθερόγλου και κάτι τελευταίο τώρα. Οι υπάλληλοι στη Ρηγίλλης, εκεί στο κόμμα σας, θα πάρουν άδεια τον Ιούνιο;

    Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ: Τον Ιούνιο να θυμίσουμε ότι εμείς έχουμε Συνέδριο. Οπότε και οι άδειες που θα δοθούν θα δοθούν με σύνεση και με τις ανάγκες που έχει το προσωπικό, αλλά και κυρίως με γνώμονα ότι έχουμε μια πολύ σημαντική πολιτική διαδικασία που αφορά εμάς. Και αυτή είναι η πορεία προς το Συνέδριο. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες. Τον Ιούνιο θα υπάρχουν δραστηριότητες του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Γουστάρω να βλέπω νεοδημοκρατακια που στην απελπισία των και μη έχοντας τίποτα να πουν επί της ουσίας, να αμολανε σεντόνια από σαχλαμάρες που απευθύνονται μόνο σε χαχόλους..
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ;
    Η GR.MORGAN ΓΥΡΝΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ " ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΑΡΓΑΡΑ;
    ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ Ε...!
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Σύντροφοι να υπενθυμίζετε καθημερινά στους αποπροσανατολισμένους φίλους μας που ακόμα είναι Δεξιοί τα ακόλουθα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν μετά την
    7η Μαρτίου 2004 :
    1) Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έβαλε το κόμμα πάνω από την πατρίδα και χάλκευσε την περίφημη ‘’απογραφή’’βάζοντας την Ελλάδα υπό επιτήρηση . Σκοπός τους ήταν (α) η κατασυκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων (β) να μην πραγματοποιήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.
    2) Η τριάδα Ρουσσόπουλου – Παυλόπουλου – Παπαληγούρα πομπωδώς ανακοίνωσε την ψ΄φιση του περίφημου νόμου για τον ‘’Βασικό Μέτοχο’’ αλλά έντρομη τον πήρε πίσω μετά 2 μήνες ,μια Κυριακή βράδυ .
    3) Η Νέα Διακυβέρνηση αύξησε στο 40% την φορολόγιση μισθωτών και συνταξιούχων αλλά μείωσε στην μέση την φορολογία των βιομηχάνων .
    4) Φοροαπάλλαξε τελείως τους Δεσποτάδες.
    5) Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN συμπεριέλαβε τον κ.Αλογοσκούφη μέσα στους 101 πιό βλάκες οικονομολόγους του κόσμου για το έτος 2006 . Το έβαλε βέβαια στην 39η θέση , ενω νομίζω ότι άξιζε θέση στην πρώτη δεκάδα .
    6) Financial Times κάθε μέρα γράφουν για Ελληνικό οικονομικό φιάσκο .
    7) Η κλίκα του υπουργείου οικονομικών είναι υπεύθηνη για το έγκλημα των δομημένων ομολόγων και ας αφήσουν τις τρίχες ότι τα ίδια έκαναν και οι Πασόκοι . Βόλτα στα Cayman Islands μόνο τα γαλάζια παιδιά πηγαίνουν τα ομόλογα για να κτίζουν ανάκτορα με τις μίζες .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση