GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφαίρες χρώματος για το Champions League...

o Το περιοδικό "Αντί", στο τεύχος που κυκλοφορεί, γράφει την πληροφορία ότι υπάρχει σχέδιο να χρησιμοποιηθούν σφαίρες χρώματος σ...

o
Το περιοδικό "Αντί", στο τεύχος που κυκλοφορεί, γράφει την πληροφορία ότι υπάρχει σχέδιο να χρησιμοποιηθούν σφαίρες χρώματος στον τελικό του Champions League. Γράφει συγκεκριμένα για τον Β. Πολύδωρα: Ακάθεκτος προχωράει ο "πραίτορας". Μπορεί να μην τα καταφέρνει και τόσο καλά με την υπακοή ΕΛΑΣ και τον έλεγχο των συνδικαλιστών - που με κάθε ευκαιρία τον αδειάζουν - αλλά δεν παύει να επιδεικνύει όσο περισσότερο γίνεται πιο αυταρχικό προφίλ. Έτσι, έχει κάνει όλες τις προετοιμασίες ώστε στον τελικό του Champions League η Αστυνομία να χρησιμοποιήσει σφαίρες χρώματος. http://cstama.ath.forthnet.gr:81/wordpress/

51 σχόλια

  1. Ο καλός ευυπόληπτος πολίτης Πρετεντέρης

    Τους είχαν υποσχεθεί ότι ο πόλεμος της νεολαίας με τους χωροφύλακες τελείωσε...

    Σκοπός τώρα δεν είναι να ταράξουμε τους ευυπόληπτους αλλά να μπούμε στον κόπο τους. Έχουν και ένα δίκιο οι άνθρωποι. Τους είχαν υποσχεθεί ότι ο πόλεμος της νεολαίας με τους χωροφύλακες τελείωσε, αλλά απʼ ό,τι φαίνεται χρειάζονται περισσότεροι καλοί ευυπόληπτοι που θα διαχειριστούν τα συμφέροντα των άλλων καλών ευυπόληπτων.
    «Ποιοι είναι αυτοί εδώ με τα παλούκια που χτυπάνε τους χωροφύλακες; Ποιοι είναι;» αναρωτιέται επιτακτικά προς τους άλλους ο ευυπόληπτος πολίτης Πρετεντέρης.
    Είναι ο Νίκος 21 από Ερυθραία, ο Βασιλάκης 19 από Κυψέλη, ο Πέτρος 20 από Λάρισα, ο Αχμέτ 23 από Ξάνθη, ο Σωτήρης 26 (όχι αυτός που είναι άγαλμα στη Σταδίου) από Περιστέρι. Αυτοί είναι. Πιο παλιά είχαν άλλα ονόματα: Γιώργος, Πάνος, Γρηγόρης, Σωτήρης (αυτός που είναι άγαλμα στη Σταδίου), Μιχάλης 15 (αυτός που είναι οδός στο Πολυτεχνείο).
    Ακόμη πιο παλιά, ευυπόληπτε πολίτη Πρετεντέρη, είχαν πιο τρομακτικά ονόματα που ακούγοντάς τα έρχονται εφιάλτες και φαντάσματα στον βαθύ λήθαργο των άλλων ευυπόληπτων πολιτών: Νικηφόρος, Περικλής, Πέρδικας. Εντάξει, τέλος. Σκοπός τώρα δεν είναι να ταράξουμε τους ευυπόληπτους αλλά να μπούμε στον κόπο τους. Έχουν και ένα δίκιο οι άνθρωποι. Τους είχαν υποσχεθεί ότι ο πόλεμος της νεολαίας με τους χωροφύλακες τελείωσε, αλλά απʼ ό,τι φαίνεται χρειάζονται περισσότεροι καλοί ευυπόληπτοι που θα διαχειριστούν τα συμφέροντα των άλλων καλών ευυπόληπτων.
    Οι ευυπόληπτοι πολίτες στη χώρα μας είναι πολλοί, έχουν και ιστορία, ακόμα και χωρίς να κινούνται! Δεν βγαίνουν πάντα στο προσκήνιο. Αντιδρούν, λουφάζουν, καραδοκούν και την κατάλληλη στιγμή βγαίνουν στην επιφάνεια. Μα πώς γράφουν ιστορία ενώ δεν κινούνται; Κοιτάξτε, δύσκολο να σας το εξηγήσω κοινωνιολογικά. Καλύτερα να το αφηγηθούμε σαν ιστορία. Λοιπόν, θα σας πω την ιστορία ενός καλού ευυπόληπτου πολίτη, του κ. Πρετεντέρη, ας πούμε.
    Όταν το αεράκι του ναζισμού που δρόσιζε τις ψυχούλες των ευυπόληπτων πολιτών ήρθε στην Ελλάδα, αυτοί πρώτοι και καλύτεροι: αξιωματικοί στα τάγματα ασφαλείας, μαυραγορίτες, κουκουλοφόροι ενώ οι περισσότεροι έφυγαν για Ελβετία, Αίγυπτο λόγω παγκοσμιοποίησης του εθνικοσοσιαλισμού. Ήταν για τους ευυπόληπτους η μεγάλη ευκαιρία για χοντρές κονόμες, εξουσίες, στολές κ.τ.λ.
    Σε κάποια φάση φεύγουν βραδάκι δυο γνωστοί-άγνωστοι από Εξάρχεια, κατευθύνονται Θεμιστοκλέους, Αιόλου σαν τρελοί. Πού πήγαιναν, κανένας δεν ήξερε. Γνωστοί άγνωστοι είναι, 19 ο ένας 20 ο άλλος, φασαρίες θα ʼχουμε. Πράγματι, πήγανε στην Ακρόπολη, πλακώσανε κάτι φασίστες με μολότωφ (πετρελαίου τότε) και φύγανε. Φασαρία την άλλη μέρα, όλοι οι ευυπόληπτοι στα σπίτια, στα μαγαζιά αναρωτιόνταν για τα κωλόπαιδα αυτά, βγαίνει ο Πρετεντέρης στο ραδιόφωνο: «Ποιοι είναι αυτοί που πέταξαν μολότωφ στους στρατιώτες που ήταν ακίνητοι στην Ακρόπολη; Ποιοι είναι αυτοί τέλος πάντων (από τότε αρχίζει το ερώτημα αυτό) που έκαψαν τη σβάστικα;». Μάθαμε την άλλη μέρα πως ήταν ο Μανώλης από "Α.Κ." με το Σάντο από "Πατήσια μεριά", το βαρύτερο μπουκάλι (νταμιτζάνα) των Εξαρχείων, τους ψάχναμε, τους βρήκαμε και τους κρύψαμε στα Λιόσα (πολύ μακριά από το κέντρο). Η ανησυχία των ευυπόληπτων καταλάγιασε γιατί και οι χωροφύλακες δεν κατάλαβαν τι έρχεται...
    Αλλά σε ένα εξάμηνο, αν θυμάμαι καλά, ο Ντίνας μέρα μεσημέρι μαζί με τρία άτομα πλησιάζουν τον μπαρμπα Σπύρο τον μαυραγορίτη που έμενε στην μπλε πολυκατοικία και τον ξαπλώνουν. Οι ευυπόληπτοι που είδαν τον μπαρμπα Σπύρο να κοιτάει ανάποδα το περίπτερο και να διαβάζει ανάποδα τη "Διαδρομή" (γιατί ανάποδα διαβάζεται) τρομοκρατήθηκαν πολύ, αλλά και οι χωροφύλακες αποθρασύνθηκαν. Βγαίνει από το ραδιόφωνο ο Πρετεντέρης: «Τρομοκρατία στη χώρα μας. Ποιος σκοτώνει αθώους πολίτες; Ποιοι είναι αυτοί οι δολοφόνοι τέλος πάντων;» Το κλίμα έγινε δύσκολο και για μας. Τότε σηκωθήκαμε και φύγαμε. Άδειασε η πλατεία. Τέρμα η πρέζα, οι χούλιγκαν, οι αναρχικοί, οι αντιεξουσιαστές, οι αριστεριστές. Ακόμη και το "Δίκτυο" που επέμενε να καθίσουμε, έφυγε και αυτό. Όλοι στην ίδια κατεύθυνση. Στην ύπαιθρο, σε υψόμετρο.
    Αργότερα, μετά από δύο ή τρεις μήνες, ακουγόταν, μάθαμε, μεγάλη φασαρία, μια βουή που έσπαγε τα αυτιά των ευυπόληπτων. Η βουή ερχόταν από Γκιώνα, Τυμφρηστό, Βίνιανη. Δεν μπορούσες να καθίσεις. Οι ευυπόληπτοι, για να γλυτώσουν από το θόρυβο, κλειδαμπαρώθηκαν στα σπίτια τους για καμιά δεκαριά χρόνια. Ο καλός ευυπόληπτος πολίτης Πρετεντέρης δεν ξαναβγήκε στο ραδιόφωνο, δήλωσε άρρωστος, παραιτήθη. Στο ραδιόφωνο όλα αυτά τα χρόνια είχε γερμανικά, αγγλικά, αλλά ποιος άκουγε ράδιο τότε;
    Και όμως, οι ευυπόληπτοι που καιροφυλαχτούσαν ξαναβγήκαν μετά το ʼ50. Η δεκαετία των ευυπόληπτων, η δεκαετία της σαχλαμάρας. Κρεοπώλαι, ιδιοκτήτες νταμαριών, λαδέμποροι όλοι μαζί γέλαγαν με τους μπουχέσες γελωτοποιούς σαν τον Σακελάριο, τον Κωνσταντάρα, και τον μπουζουκτσή Χιώτη να δίνει ρυθμό στη σαχλαμάρα. Α, ήταν και ο Ζαμπέτας που μπροστά του έλιωνε ο κρεοπώλης και ο Ωνάσης μαζί. Οι άλλοι ήταν εκτός, ασφαλισμένοι από τους χωροφύλακες. Τι αργεντίνικους, τι βραζιλιάνικους χορούς οι ευυπόληπτοι. Έκαναν τόση φασαρία που ακουγόταν μέχρι τη Μακρόνησο. Ο Πρετεντέρης είχε εκπομπή στο ραδιόφωνο. Είχε αναλάβει μουσική εκπομπή και ενημέρωση για τα κρέατα στην αγορά ενώ ανακοίνωνε την τιμή του λαδιού κάθε ώρα. Τα ήξερε από μέσα αυτά τα προϊόντα. Το χρηματιστήριο στην κατοχή δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα. Πολύ καλός.
    Ένας Γρηγόρης, χωρίς να το περιμένει κανένας, ένα παιδί από το πουθενά ενώ δεν είναι αντιεξουσιαστής ταράζει πάλι τους ευυπόληπτους. Αυτός άκουγε άλλη μουσική, του Χατζηθοδωρή. Τι σκατά θέλει αυτός; Πάλι αναστάτωση. Βγαίνει στο ράδιο ο Πρετεντέρης: «Χθες ευυπόληπτοι πολίτες σκοτώσανε τον γρηγόρη, έναν γνωστό-άγνωστο».
    Αλλά πάλι Προπύλαια, Ομόνοια, Σταδίου, πλακάκια κ.λπ. Οι ευυπόληπτοι δεν αντέχουν άλλο, αυτό δηλαδή το κάθε τόσο και λιγάκι. Τα τανκς τούς καθησυχάζουν. Ο Πρετεντέρης παραιτείται για πάντα. Θα εμφανιστεί αργότερα σαν Δημοκράτης. Τι, μαλάκας είναι; το έμαθε το παραμύθι.
    Το 1974 εμφανίζεται ο καλός πολίτης μαζί με άλλους νέους σε οργάνωση νέων. Αλλά πάλι ευυπόληπτος, δηλαδή hillbilly της εποχής. Καμπάνα παντελόνι, φαβορίτα, Πάριος, Τόλης και Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Πάλι αλλού. Ούτε Πουλικάκο, ούτε Ξυλούρη, ούτε Χατζηθοδωρή, ούτε Μόρισον, ούτε βεβαίως ταβέρνες και πάρτυ. Μόνο σε καμιά ντίσκο της παρακμής. Ούτε φυσικά στα αμφιθέατρα ούτε στους δρόμους. Χάλια μαύρα. Αποσύρεται όπως αποσύρονται μετά τις πρώτες μολότωφ στο Γκίκα αυτός και οι ευυπόληπτοι πολίτες για τριάντα ολόκληρα χρόνια. Καιροφυλαχτεί, λουφάζει και εκκολάπτεται στον Λαμπράκη.
    2007. Νιώθει έτοιμος και ισχυρός. Βγαίνει στην τηλεόραση για να διαχειριστεί τα συμφέροντα των ευυπόληπτων. Και λέει ο άνθρωπος: «Εγώ δεν θεωρώ ευυπόληπτους πολίτες τον Μανώλη, τον Μιχάλη, τον Γρηγόρη, Τον Σωτήρη, τον Νίκο».

    Και εγώ σκέφτομαι, μήπως ήρθε ο καιρός των ευυπόληπτων πολιτών; Γιʼ αυτό έχουμε καθολική ασημαντότητα; Όπως και να ʼχουν τα πράγματα, εμείς θα είμαστε ανυπόληπτοι και αυτοί θα είναι ευυπόληπτοι. Τι σημαίνει ευυπόληπτος, μετά από όλα αυτά θα έχετε καταλάβει. Ένας τενεκές γεμάτος σκατά."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατά του μπάμπη τι σφαίρες χρησιμοποιεί κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ολο το δυτικο κοσμο χρησιμοποιουνται.Εδω γιατι οχι?
    Ολοι θελουν να το παιζουν προοδευτικοι στην Ελλαδα αλλα οταν καποιος "χουλιγκαν" η "διαδηλωτης" παει να καψει το αυτοκινητακι του "προοδευτικου",που τυχαια παρκαρε διπλα σε γηπεδο κλπ,η το μαγαζακι του η ενα κομματι της ιδιοκτησιας του τοτε παρακαλαει για καποιον μπατσο με χρωμοσφαιριδια,πλαστικες η ακομα και κανονικες σφαιρες να τον "προστατεψει".
    Στην Ελλαδα η δημοκρατια της μειοψηφιας ειναι καθεστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αιντε με το καλο και στα κωλοπαιδα με τις κουκουλες... να δουμε επιτελους ποιοι ειναι... αν και ηδη ξερουμε γιατι αμεσως αρχισαν να φωναζουν 'οχι στην μπογια..' δεν κρυβονται τα χρυσα μου ..ουτε αυτοι ουτε οι νταβαδες τους (στελεχη και βουμευτες αριστερων κομματων..) ελα ομως που ολες οι 'ομορφιες' τελειωνουν μια μερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9.16 δε μας λες και κανένα όνομα για να το έχουμε υπόψιν μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην αντιδράτε σε τίποτα. Καθήστε αναπαυτικά στους καναπέδες σας. Σερφάρετε ανύποπτοι στο ίντερνετ. Οι άλλοι θα την πληρώσουν, εσεις είσαστε υπεράνω υποψίας, άνθρωποι του νόμου και της τάξης. Αν όμως μία σφαίρα χρωματιστή σας πετύχει κατά λάθος, καλά ξεμπερδέματα. Να αποδείξετε ότι δεν είσαστε ελέφαντες. Μόνοι σας...Είμαι με τα παιδιά των Εξαρχείων, την παλιά μου γειτονιά...Τους ξέρω 20 χρόνια. Στη γειτονιά του Νικόλα του Ασημου που έφυγε νωρίς

    Ευτέρπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλε ευτερπη μου εσενα τι σε νοιαζει εξαλλο νειατο ? αφου οπως λετε χαφιεδες της αστυνομιας κρυβονται κατω απο τις κουκουλες αστε τους τοτε να τους μπογιατισουν να τους δουμε τι 'χαφιεδες' ειναι...

    τι σε ποναει εσενα μαννα μου ?

    εκτος αν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο babis ακινητοποιείται ΠΛΗΡΩΣ αν βάλει κανείς εναντίον του με ΨΩΛΟΣΦΑΙΡΙΔΙΑ.

    Τα πιάνει στον αέρα. Ασχέτως μεγέθους, βάρους, κλπ διαστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 20 χρόνια? μπατάλα παλιόγρια πατσούρα η Ευτέρπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ευτερπακι μια που εισαι με τα τσογλανακια αυτα που τοοοοσα εχουν προσφερει στον τοπο αυτο.. κανε μου μια χαρη σε παρακαλω, πες τους οτι καποιος δημοκρατικος πολιτης που οταν αυτα μπουσουλουσανε στην κοπρια ΑΥΤΟΣ εδινε μαχη με αληθινες σφαιρες να κρατησει την Ελληνικη σημαια στον ιστο της και ανοικτο το αεροδρομιο της Λαρνακος για να μπορεσουν να σωθουνε συνανθρωποι μας απο την βαρβαροσυνη των κολλητων σας τουρκων.. αυτος λοιπον ο δημοκρατικος πολιτης τους ευχεται να ειναι τυχεροι να πεσουν στα χερια των ματατζηδων την αλλη φορα που θα καψουν Ελληνικη σημαια , γιατι αν πεσουν στα χερια του θα παθουν οτι επαθαν και τα τουρκακια τ0 48ωρο εκεινο... αυτα να τους πεις για να ξερουν με ποιους πανε και ποιους αφηνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να σοκαριστείτε είμαι 45 χρόνων,με κάτι λίφτιγκ δεν φαίνομαι ούτε 30.

    Πατσόγρια Ευτέρπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ειμαι ο 9.34 Ευτερπη παρακαλω αλλαξε μονο στο κειμενο μου το 'ευτερπακι' και καντο 'κυρα-ευτερπη'

    τα αλλα μενουν ως εχουν

    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σοβαρά τώρα. Αυτά τα παιδιά, των 15, 16 και 20 χρόνων είναι τα παιδιά που δεν έχουν να χάσουν τίποτα γιατί απλώς ποτέ δεν είχαν τίποτα...Είναι τα παιδιά που ζητούν μία θέση σ΄αυτή την κοινωνία και δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη. Με χρωμοσφαιρίδια αντιμετωπίζει μία ευνομούμενη Πολιτεία τους απόκληρους που η ίδια δημιούργησε;βεβαίως και δεν συμφωνώ να καινε τις περιουσίες άλλων ανθρώπων, βεβαίως και δεν είμαι υπέρ των καταστροφών...Δεν είναι όλα στη ζωή μας άσπρο ή μαύρο.Αν τους κλείσουμε όλους στη φυλακή νομίζετε ότι θα βγούν καλύτεροι;

    Ευτέρπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. να πάνε να δουλέψουνε κυρία μου, εμείς γιατί δουλεύουμε για να ζήσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 45? α πα πα πα πα...

    σάψαλο - ρε συ Ευτέρπη δε βρίσκεις κανένα γκόμενο από αυτούς τους 15,16, 20 σοβαρά τώρα, να σου ρίξει κανά μανίκι να στανιάρεις?

    Γιατί "βγαίνεις" πολύ απάρτου και αγαμήτου γωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. να τους βγαλουμε τι κουκουλες,και αν ειναι αποκληροι..ευτερπακι μου να τους αφησουμε ελευθερους.
    απλα ειναι τα κακομαθημενα κολοπαιδα της μεσαιας και ανωτερης ταξης..για αυτο ειναι ελευθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. θελεις κυρια Ευτερπη μου να δεις και εναν αλλον δεκαεφταχρονο που δεν ειχε τιποτα τι εκανε ? Παλληκαριδη τον λεγανε Ευαγορα... και κανεις σκατοαριστερος δεν τον τιμα γιατι δεν ητανε δικος τους..μαθε και κλαψε κυρια ευτερπη μου, και αν θελεις μοιρασε το στα 'παιδακια' των εξαρχειων...αν καταλαβουν τιποτα.. :

    EINAI ΜΕΓΑΛΟΥΤΣΙΚΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΕΡΠΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ Ο Λ Ο ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑς ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΧΑΡΗΚΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΕΝ ΓΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ... ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ.. :

    ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ: ΟΤΑΝ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
    ------------------------------

    Γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1938 στην Τσάδα, χωριό της επαρχίας Πάφου. Πέρασε τις 6 τάξεις του Δημοτικού σχολείου με άριστα, το ίδιο όμως δεν συνέβη και στο Γυμνάσιο γιατί πολλά αρχίζουν να απασχολούν τον έφηβο Ευαγόρα. Η Κύπρος βρίσκεται σε αναβρασμό, αρχίζουν οι προετοιμασίες του ξεσηκωμού, εξελίσσεται σ΄ έναν λαμπρό πολυαθλητή που αφιερώνει πολύ χρόνο στην προπόνησή του, αναπτύσσει την ποιητική του δημιουργία και ξυπνούν μέσα του τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα τα οποία πάντα συνδυάζει με τον πόθο για την Ένωση και την αγάπη για την Ελλάδα:

    Την Ελλάδα αγαπώ αλλά και σένα
    Μ΄ έναν έρωτα μεγάλο, αληθινό
    Τα γαλάζια σου τα μάτια τα θλιμμένα
    Τον καθάριο της θυμίζουν ουρανό.

    Έτσι αποφασίζει να αφιερώσει τον εαυτό του στην πατρίδα. Σαν γνήσιος Έλληνας μη αντέχοντας τη σκλαβιά πήρε μονοπάτια, πήρε ανηφοριές που θα τον οδηγούσαν στην βασίλισσα του, την Λευτεριά.
    Πολύ πριν την 1η Απριλίου ο Ευαγόρας πρωταγωνιστεί σε διάφορες διαδηλώσεις κατά των Άγγλων. Συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου θα γινόταν η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ. Στην Αγγλία και σε όλες τις αποικίες γίνονταν προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός. Στην Πάφο στο «Ιακώβιο Γυμναστήριο» αναρτάται η αγγλική σημαία, γεγονός που εξοργίζει τους μαθητές. Παραμονή της στέψης οι μαθητές της Πάφου και οι φοιτητές του Λιασιδίου Κολεγίου οργάνωσαν διαδήλωση μ΄ αίτημα να υποσταλεί η αγγλική σημαία και να εκκενωθεί το γήπεδό τους από στρατιώτες και αστυνομικούς. Ο 15χρονος τότε Βαγορής αναρριχάται στον ιστό, κατεβάζει και ξεσκίζει την αγγλική σημαία. Ήταν η υπογραφή της πρώτης επαναστατικής του πράξης. Το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα για επέκταση των διαδηλώσεων. Οι μαθητές και το πλήθος συγκρούονται με την αστυνομία η οποία ενισχύεται από Τούρκους. Ο διοικητής στέλνει διαταγή να αποσυρθούν οι αστυνομικοί γιατί δεν έπρεπε η στέψη της βασίλισσα να αμαυρωθεί με αίμα. Έτσι οι μαθητές ελεύθεροι τώρα ορμούν σαν χείμαρρος και παρασύρουν ο,τι είχε σχέση με τους εορτασμούς για την στέψη. Η Πάφος έγινε το μόνο μέρος όπου δεν γιορτάστηκε η στέψη. Ο Ευαγόρας συνελήφθηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω της μικρής του ηλικίας. Δεν είναι όμως πια παιδί. Έχει συνειδητοποιήσει το βάρος που πέφτει στους ώμους του σαν Έλληνας της Κύπρου.

    Την Κύπρο μας κι αν δέσανε
    οι Άγγλοι μ΄ αλυσίδα
    έχει για πάντα την καρδιά
    πιστή σε μια πατρίδα

    Στην Κύπρο την αθάνατη
    Την Κύπρο τη γενναία
    Είναι καιρός να στήσουμε
    Ελληνική σημαία.

    Στις 17 Νοεμβρίου 1955 οι μαθητές του Γυμνασίου συγκεντρώθηκαν και προετοίμαζαν μια διαδήλωση από τις γνωστές που οργάνωνε η ΑΝΕ (Άλκιμος Νεολαία ΕΟΚΑ) ως αντιπερισπασμό. Οι στρατιώτες είχαν διαταγή να πυροβολήσουν αδιάκριτα τους διαδηλωτές. Ο Βαγορής συλλαμβάνεται και οδηγείται στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι συμμετείχε παράνομα σε οχλαγωγίες. Ο Ευαγόρας δεν παραδέκτηκε την κατηγορία και η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου. Ήταν η αρχή του τέλους. Μια μέρα πριν τη δίκη, μπαίνει κρυφά στο σχολείο και αφήνει στην έδρα ένα σημείωμα. Το πρωί οι συμμαθητές του διαβάζουν:

    Παλιοί συμμαθηταί,

    Αυτή την ώρα κάποιος λείπει ανάμεσά σας, κάποιος που φεύγει αναζητώντας λίγο ελεύθερο αέρα, κάποιος που μπορεί να μη τον ξαναδείτε παρά μόνο νεκρό. Μην κλάψετε στον τάφο του, Δεν κάνει να τον κλαίτε. Λίγα λουλούδια του Μαγιού σκορπάτε του στον τάφο. Του φτάνει αυτό ΜΟΝΑΧΑ

    Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτια
    να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά.
    Θ΄ αφήσω αδέλφια συγγενείς, τη μάνα, τον πατέρα
    μεσ΄ τα λαγκάδια πέρα και στις βουνοπλαγιές.
    Ψάχνοντας για τη Λευτεριά θα ΄χω παρέα μόνη
    κατάλευκο το χιόνι, βουνά και ρεματιές.
    Τώρα κι αν είναι χειμωνιά, θα ΄ρθει το καλοκαίρι
    Τη Λευτεριά να φέρει σε πόλεις και χωριά.
    Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτια
    να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά.
    Τα σκαλοπάτια θ΄ ανεβώ, θα μπω σ΄ ενα παλάτι,
    το ξέρω θαν απάτη, δεν θαν αληθινό.
    Μεσ΄ το παλάτι θα γυρνώ ώσπου να βρω τον θρόνο,
    βασίλισσα μια μόνο να κάθεται σ΄ αυτό.
    Κόρη πανώρια θα της πω, άνοιξε τα φτερά σου
    και πάρε με κοντά σου, μονάχα αυτό ζητώ.
    Γειά σας παλιοι συμμαθηται. Τα τελευταία λόγια τα γράφω σήμερα για σας.
    Κι όποιος θελήσει για να βρει ένα χαμένο αδελφό, ένα παλιό του φίλο,
    Ας πάρει μιαν ανηφοριά ας πάρει μονοπάτια
    να βρει τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά.
    Με την ελευθερία μαζί, μπορεί να βρει και μένα.
    Αν ζω, θα μ΄ βρει εκεί.

    Ευαγόρας Παλληκαρίδης

    Στις 18 Δεκεμβρίου 1956 μαζί με άλλους 2 συναγωνιστές του μετέφεραν όπλα και τρόφιμα από την Λυσό. Ξαφνικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με αγγλική περίπολο. Οι 2 συναγωνιστές του Ευαγόρα κατάφεραν να διαφύγουν αλλά ο ίδιος συνελήφθη. Στην κατοχή του είχε ένα πυροβόλο Μπρέν γρασαρισμένο. Ήταν συνεπώς ανέτοιμο για να χρησιμοποιηθεί. Επίσης κουβαλούσε 3 γεμιστήρες γεμάτες. Κατηγορήθηκε για κατοχή και διακίνηση οπλισμού και μεταφέρθηκε στη Λευκωσία και η δίκη ορίζεται για τις 15 Μαρτίου. Στη δίκη του ο Παλλικαρίδης δεν άφησε περιθώρια στους δικηγόρους του να τον υπερασπιστούν, αφού παρά τις αντιρρήσεις του παραδέχθηκε την ενοχή του με τον εξής αξιοθαύμαστο τρόπο. «Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο.»
    Την επόμενη μέρα της καταδίκης του Παλληκαρίδη οι μαθητές του Γυμνασίου Πάφου απείχαν από τα μαθήματά του σε ένδειξη διαμαρτυρίας και έστειλαν τηλεγράφημα στον Χάρτιγκ με το οποίο του ζητούσαν να απονεμηθεί χάρη στον Ευαγόρα. Όλος ο κόσμος αρχίζει μια γιγαντιαία προσπάθεια να σώσει τον νεαρό μαθητή. Η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει την εκτέλεσή του. Η Κυπριακή αδελφότητα Αθηνών ζητά προσωπική παρέμβαση του βασιλιά Παύλου. Η Βουλή των Ελλήνων στέλνει τηλεγραφήματα προς την Βουλή των Κοινοτήτων και τα Ηνωμένα Έθνη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Δωρόθεος, ο Χωρεπίσκοπος Σαλαμίνος Γεννάδιος, ο δήμαρχος Λευκωσίας κ. Δέρδης, 40 Εργατικοί Άγγλοι βουλευτές, συντεχνίες, ο Αρχιεπίσκοπος Νοτίου Αφρικής Νικόδημος, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Fulton, απλοί πολίτες προσπαθούν αν ματαιώσουν αυτή την εκτέλεση. Ο Χάρτιγκ όμως και η Αγγλική διπλωματία απορρίπτει την απονομή χάριτος.

    Ο Ευαγόρας δεν πτοείται. Στο τελευταίο γράμμα του δηλώνει:
    «Θ΄ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.»

    13 Μαρτίου 1957. Κοντεύουν μεσάνυχτα. Τη σιωπή σπάει μια βροντερή σταθερή φωνή. Ο 18χρονος Παλληκαρίδης σε πείσμα των κατακτητών ψέλνει τον Εθνικό Ύμνο. Σε λίγο έρχονται οι δήμιοί του. Βρωτοφωνάζει. «Γεια σας αδέλφια. Γεια σας λεβέντες. Ελπίζω να μαι ο τελευταίος που εκτελούν. Αδέλφια συνεχίστε τον αγώνα. Εγώ βαδίζω στην αγχόνη γελαστός, αποφασιστικός, υπερήφανος».

    Οι συγκρατούμενοι του φωνάζουν. «Θάρρος Παλληκαρίδη, Θάρρος Παλληκαρίδη»

    «Θάρρος έχω πολύ. Αυτή τη στιγμή περνώ την είσοδο του ικριώματος» Απόλυτη ησυχία.
    Αυτή τη σιγή σπάζει το τρίξιμο από το άνοιγμα της καταπακτής της αγχόνης....
    12:02. 12:02 ο 17χρονος Βαγορής πέρασε στην αθανασία.

    Βρήκε την «γη των ηρώων».

    Όλη η φύση κοιμάται
    Τη ναρκώνει το κρύο
    Και γω φεύγω λαλώντας
    Το στερνό μου αντίο

    Και τη μάνα φιλώντας
    Τη κοιτάζω να κλαίει
    Μάνα μην κλαις της λέω
    Μάνα μην κλαις και κλαίω
    Κι όλο πάω και τρέχω

    και το δάκρυ της σβήνει
    για μια μόνο στιγμούλα
    και μιαν άλλη μανούλα
    την Ελλάδα μας έχω
    που όλο κλαίει κι εκείνη

    Σ΄ του βουνού τη ραχούλα
    στ΄ ανθοστόλιστα πλάγια
    τη γλυκιά μου μανούλα
    ψάχνω να βρω την άγια

    και ανεβαίνω ραχούλες χιονισμένες κορφές
    ώσπου να βρω ηρώων γη
    κι ηρώων μορφές
    τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ειναι παιδια της ελιτ γιαυτο το συστημα τοσα χρονια δειχνει κατανοηση.
    εαν ηταν αποκληροι θα ηταν φυλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς 9.34

    Εσύ φίλε μου πήρες μέρος σε λάθος πόλεμο. Οι μάχες έγιναν στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας γατί απλώς το αεροδρόμιο της Λάρνακας άνοιξε πλύ αργότερα μετά την εισβολή

    Ευτέρπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ρε συ Ευτέρπη,


    τσίμπα κανά πιτσιρίκι και ξεζούμισέ το. Θα ηρεμήσετε και οι δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 9.50 ΣΩΣΤΟ , ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ, ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ. (ΕΙΜΑΙ Ο 9.34)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ξέρω όσο λίγοι Ελλαδίτες, την ιστορία της Κύπρου, γνωρίζω και τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη και τον Γρηγόρη Αυξεντίου και πολλά άλλα για την ιστορία του ΑΚΕΛ και πως δεν βοήθησε στην εξέγερση της 1ης Απριλίου του 1955 και για σου το αποδείξω ότι ξέρω ακόμ ακαι κυπριακά έπη που δεν μπορώ να τα μεταφράσω διάβασε:
    " ανταν αρκέψαν οι κρυφοί ανέμοι τζαι φυσούσαν κι αρκίνεψεν εις την Τουρκιάν να κρυφοσυννεφκιάζει τζαι που τες τέσσερις μερκές τα νέφη εκουβαλούσαν είχαν σαν έιχαν ούλλοι τους τζι η Τζύπρος τα κακά της..."

    Κατάλαβες φίλε μου;

    Ευτέρπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ναι ρε Ευτέρπη χαλάρωσε λίγο...

    βρες κανά γκομενάκι να αράξεις..

    έτσι όπως πας ο μπάμπης θα έχει περισσότερους γκόμενους από σένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ευτερπη σε θελω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι να την κάνεις ρε? 45άρα είναι...

    τη σύνταξη να της φάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. κι εσένα τι σε νοιάζει?

    η γριά η κότα έχει το ζουμί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. και εγω καλοστεκομενο γεροντακι.. στα 51 ειμαι.
    τις βαρεθηκα τις μικρες.
    θελω να αραξω..
    εχει σεξυ ονομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. τι να αράξεις? με το σαπιοκάραβο? θα πέσετε στα αβαθή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. λιγα παχακια αποδεχτα..
    οχι πολλα ζουμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. εχω 250.000 μιλια γραψει με ιστιοφορα δεν με τρομαζει τιποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 250,000 μίλια? ε γιαυτό θες την Ευτέρπη... μόλις φτάσεις τα 500,000 θα θες και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακόπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. που το καταλαβες οτι καταντησα..νεκροφιλος?
    ετσι πρεπει τα καλα κοριτσια να υπομενουν..ακινητα..αμιλητα..στεγνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ναι ρε μου αρεσουν οι ανοργασμες και ανεραστες..
    δεν γουσταρω φασαριες στο κρεβατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΥΡΙΑ ΕΥΤΕΡΠΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ, ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ (ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΣΤΥΕΩ) ΤΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΓΙΝΕ ΚΟΙΝΩΝΟΣ ΑΥΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ , ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΓΡΗ ΤΟΥΣ.. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΓΙΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προς 10:20

    Είπα ότι τους ξέρω.Ζητούσαν δύο ευρώ για μιά τυρόπιτα,κάθονταν στις καφετέριες της πλατείας, στα σκαλιά του σπιτιού μας, άλλα χαμένα σε ψεύτικους παραδείσους κι άλλα με απόγνωση...Δεν πείραζαν τους περίοικους. Αυτά και τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. και γιατί ρε ευτέρπη δε τους εγκόλπωνες να τους ταϊσεις κιόλας κλπ??? αφού είναι τόσο καλά παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 9.49
    Ευαγορας Παλληκαριδης

    Φιλε αγνωστε νασαι καλα.Μου θυμισες τα νιατα μου.Με συγκινησες.Ολα τα αλλα που γραφονται εδω ειναι πια τοσο φτηνα και ανουσια.Γενιες χωρις ιδανικα ,νοημα για την ζωη,μαυριλα και αδιεξοδα.Σε ποιον να τα πεις αυτα που γραφεις και να να καταλαβει.Τι θα πουν ? κοροιδο ηταν που πεθανε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Aγαπητή κυρία Ευτέρπη.
    Διακρίνεσαι ήδη για το ήθος σου, την κοινωνικότητα σου και τη δημοκρατικότητα σου. Δυστυχώς εδώ μέσα κυκλοφορούν αδέσποτα ακόμη ,κάθε φύραμα ακραίας ιδεολογίας κυρίως ακροδεξιάς. Καλό κουράγιο. Σιδεροκέφαλη
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 11.58

    Nασαι καλα φιλε και συ, και να ξερεις οτι εμεις ειμαστε οι πολλοι και βαρδα μη λαχει και ανταμωσουμε γιατι τοτε οι πατσαβουρες που 'πρωταγωνιστουνε' στα καναλια θα περιοριστουνε στον φυσικο τους ρολο...να καθαριζουν τουαλετες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. babis ξερω τρεχεις και δεν προφταινεις να μαζευεις τα απλυτα του αμερικανοσοσιαΛΗΣΤΗ σου... θα σε τρελλανω στην τρεχαλα....δεν θα προλαβαινεις babis..στο υποσχομαι,,οσο για την ΚΥΡΙΑ ΕΥΤΕΡΠΗ αυτη καταλαβε , εσυ ρε τενεκε οχι, αλλα αμα καταλαβαινες bravogiorgo (την χαρα των τουρκων) θα υποστηριζες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Aγαπητή κυρία babis.
    Διακρίνεσαι ήδη για το τσιμπούκι σου, την ικανότητα καταπόσεως σου και τα παιδιά σου που έχεις βγάλει στο κλαρί. Δυστυχώς εδώ μέσα κυκλοφορούν αδέσποτα ακόμη ,κάθε φύραμα ζήλειας για τα μεγαλεία σου. Καλό κουράγιο. Σιδερόκωλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο Γιωργάκης υποσχέθηκε στο "Παρατηρητήριο" του Βαλλιανάτου πως θ' αναγνωρίσει όλες τις μειονότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα!

    Ένα πολύ σημαντικό γεγονός που (ενώ θα έπρεπε να αποτελέσει είδηση πρώτου μεγέθους, "θάφτηκε" εντελώς από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) συνέβη κατά τη διάρκεια του 7ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Τάε-Κβο-Ντο στο Νέο Φάληρο: Με προσωπική εντολή του ίδιου του κ. Γιώργου Παπανδρέου, το "Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" των κ.κ. Παναγιώτη Δημητρά και Γρηγόρη Βαλλιανάτου διοργάνωσε δημόσια συζήτηση με εκπροσώπους των εν Ελλάδι μειονοτήτων, οι οποίοι κατήγγειλαν το ελληνικό κράτος για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Θέλετε να μάθετε ποιες ήταν αυτές οι μειονοτικές οργανώσεις που μας κατήγγειλαν για ρατσιστικές διακρίσεις εναντίον τους από το επίσημο βήμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ; Κρατηθείτε:
    1) Η "Μακεδονική Μειονότητα Ελλάδας"
    2) Το "Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών"
    3) Η "Ισραηλιτική Κοινότητα Αθήνας"
    4) Η "SOS - Ρατσισμός"
    5) Η "Εταιρεία Αρωμανικού Πολιτισμού", που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί ένα εκατομμύριο Βλάχων,
    6) Η "Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος"
    7) Η "Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα" και
    8) Ο "Σύλλογος Επιστημόνων της Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης".
    Είχε προσκληθεί και η "Πανελλήνια Ένωση Τσιγγάνων", η οποία -προς τιμήν της- δεν προσήλθε, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι οι Έλληνες Τσιγγάνοι δεν αισθάνονται ότι αποτελούν μειονότητα.
    Πληρώνουμε το "Παρατηρητήριο", για να μας καταγγέλλει διεθνώς
    Μετά το τέλος της δημόσιας συζητήσεως, οι εκπρόσωποι των μειονοτικών οργανώσεων εξέδωσαν ψήφισμα προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο ζητούν την άμεση αναγνώριση των εθνικών, θρησκευτικών και γλωσσικών μειονοτήτων που υπάρχουν στην Ελλάδα!
    Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε το ψήφισμα και υποσχέθηκε στους εμπνευστές του "χάπενινγκ" Παναγιώτη Δημητρά και Γρηγόρη Βαλλιανάτο ότι θα κάνει πράξη τα αιτήματά τους, αμέσως μόλις το ΠΑΣΟΚ επιστρέψει στην εξουσία!
    "Κι εσύ πού τα ξέρεις αυτά, αφού το συμβάν ''θάφτηκε'' από όλα τα ΜΜΕ;". Η εύλογη αυτή ερώτηση του κάθε φιλύποπτου αναγνώστη έχει μία απλούστατη απάντηση: Τα απεκάλυψε ο ίδιος ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, τη νύχτα της περασμένης Τρίτης, στην εκπομπή του κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτου στο "Κανάλι 10" όπου ήταν καλεσμένος, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση "θέλει η π... να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει"!
    Ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, που είναι γιος του υπουργού της Χούντας Ηλία Δημητρά, απεκάλυψε στην εν λόγω εκπομπή και κάτι άλλο εντυπωσιακό: Το "Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" παίρνει χρήματα από το Υπουργείο Εξωτερικών για την καταπολέμηση της εξαναγκαστικής πορνείας των αλλοδαπών γυναικών και της εξαναγκαστικής εργασίας (στα φανάρια και στους δρόμους) των αλλοδαπών παιδιών. Η χρηματοδότηση αυτή ξεκίνησε επί ημερών Γεωργίου Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ και συνεχίζεται και τώρα επί Νέας Δημοκρατίας, με υπουργό Εξωτερικών τον κ. Πέτρο Μολυβιάτη! Ο κ. Π. Δημητράς δεν θέλησε να μας πει πόσα είναι τα χρήματα που παίρνει το "Παρατηρητήριό" του από το ΥΠΕΞ, αλλά ασφαλώς πρόκειται για πολλά εκατομμύρια που αποδεικνύουν περίτρανα τον μαζοχισμό ημών των Ελλήνων: Πληρώνουμε μια μη κυβερνητική (εδώ γελάνε) οργάνωση σαν το "Παρατηρητήριο" των κ.κ. Δημητρά και Βαλλιανάτου, για να μας καταγγέλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι καταπατάμε τα ανθρώπινα δικαιώματα των εν Ελλάδι μειονοτήτων, φερόμαστε ρατσιστικά στους ξένους μετανάστες και λοιπά και λοιπά!
    Επιπλέον, όπως αποδεικνύεται από τη συζήτηση-φιέστα που διοργάνωσαν οι Βαλλιανατο-Δημητράδες στο 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το "Παρατηρητήριο" επιχειρεί να θέσει θέμα δεκάδων μειονοτήτων στην Ελλάδα, που καταπιέζονται από τους ρατσιστές Έλληνες...

    "AΓΑΠΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. o μπάμπης "γλύφει" την ευτέρπη για ξεκάρφωμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. πασοκια μην μου φυγετε σημερα , εχω ρεντα...θυμηθηκα αλλο αστερι σας λαμπρο..την ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ..ναι αυτη που τον απελευθερωτικο αγωνα των Κυπριων (ΕΟΚΑ) τον ονομαζει 'εθνοκαθαρση' ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ κοινο δολοφονο ... παρτε ναχετε για να κρυφτειτε :

    (απο την ελευθεροτυπια σας ντε..) :


    ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

    Οι αγωνιστές, η κ. Καραμάνου και η «εθνοκάθαρση»

    Δεν έπεσε θύμα οργανωμένης παραπληροφόρησης η κυρία Αννα Καραμάνου, όπως ισχυρίζεται ο «Ιός» του Σαββάτου... Δεν έχει παραποιηθεί η δήλωση της κυρίας Καραμάνου, όπως διατείνεται ο «Ιός»... Τι ακριβώς έχει ειπωθεί -και σε ποιο κείμενο βρίσκονται οι κρίσιμες παραλείψεις-θα φανεί καθαρά παρακάτω...

    Εμείς δεν την «πατήσαμε» στηριζόμενοι -ως καλόπιστοι δημοσιογράφοι- σε «ελλιπή απομαγνητοφώνηση» την οποία μας έστειλε από την Κύπρο το κανάλι «Σίγμα»... Εμείς έχουμε τη βιντεοκασέτα στα χέρια μας. Τη βιντεοκασέτα της εκπομπής «Λόγια STARάτα» του Γιώργου Βαρεμένου, στο STAR (εκπομπή της 16ης Απριλίου 2004)... Απομαγνητοφωνήσαμε, λοιπόν, λέξη προς λέξη τον επίμαχο διάλογο μεταξύ της κυρίας Καραμάνου και του παπα-Τσάκαλου (στον διάλογο παρεμβαίνει με μία φράση ο κ. Θ. Μαργαρίτης, στέλεχος του ΣΥΝ)... Παραθέτουμε, λοιπόν, και τις τρεις εκδοχές της απομαγνητοφώνησης (εδώ, δίπλα, στο πλαίσιο). Η πρώτη αριστερά είναι η απομαγνητοφώνηση που μας είχε στείλει το «Σίγμα», και την οποία χρησιμοποιήσαμε ως βάση της απάντησής μας προς την κυρία Καραμάνου (επιστολή και απάντηση, στην «Ε» της 30ής-4-2004). Η δεύτερη είναι η εκδοχή που παρέθεσε ο «Ιός» στο κείμενο του Σαββάτου. Και η τρίτη είναι η δική μας απομαγνητοφώνηση... Μια προσεκτική ανάγνωση -και σύγκριση- οδηγεί αφεύκτως στα εξής συμπεράσματα:

    1. Από τον διάλογο που παραθέτει ο «Ιός» λείπουν δύο κρίσιμες ερωταπαντήσεις, οι οποίες αποδεικνύουν- δεν καταδεικνύουν, απλώς- ότι η κυρία Καραμάνου αναφέρεται στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Συγκεκριμένα: Μόλις ο παπα-Τσάκαλος άκουσε την κυρία Καραμάνου να λέει ότι ο ίδιος υποστηρίζει αυτούς που έκαναν εθνοκάθαρση στην Κύπρο, εξανίσταται και -απορημένος- απαντάει με ερώτηση. Η κυρία Καραμάνου επιμένει. Και ο παπα-Τσάκαλος διαπορών αναφέρει συγκεκριμένο όνομα (Αυξεντίου), από τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Τότε, η κυρία Καραμάνου -παρ' ότι ακούει ευκρινώς το όνομα του Αυξεντίου, κουνάει το κεφάλι της καταφάσκοντας. Και δεν βρίσκει να πει ούτε μια λέξη... Ιδού, η επίμαχη στιχομυθία την οποία παρέλειψε ο «Ιός»:

    - Καραμάνου: «Και με αυτούς που ήθελαν να κάνουν εθνοκάθαρση στην Κύπρο, με αυτούς είστε» (σ.σ. το «Και» στην αρχή της απαντήσεως, δεν ακούγεται ευκρινώς).

    - Παπα - Τσάκαλος: Αυτό ήθελαν να κάνουν; Εθνοκάθαρση;

    - Καραμάνου: Εθνοκάθαρση ήθελαν, τι ήθελαν. Αυτό ήθελαν.

    - Παπα -Τσάκαλος: Ο Αυξεντίου;

    - Καραμάνου:.... (σ.σ. καμία απάντηση. Απλώς κουνάει -καταφάσκοντας- το κεφάλι της).

    2. Στην απομαγνητοφώνηση που μας είχε στείλει το «Σίγμα», όντως δεν υπάρχει το «Και» (της κυρίας Καραμάνου), επί του οποίου στηρίχθηκε ο «Ιός» για να εξαγάγει το συμπέρασμά του περί παραποίησης της δηλώσεως...

    Ομως, εμείς δεν στηριχθήκαμε στο συγκεκριμένο σημείο. Ετσι, είτε ειπώθηκε από την κυρία Καραμάνου το «Και» είτε δεν ειπώθηκε, ουδεμία σημασία έχει... Διότι, όταν διευκρινιστικώς ζητεί ο παπα-Τσάκαλος να πει αν εκείνοι (τους οποίους ο ίδιος ονομαστικά ανέφερε) είχαν κάνει «εθνοκάθαρση» η απάντηση της κ. Καραμάνου είναι σαφής: «Εθνοκάθαρση ήθελαν; τι ήθελαν: Αυτό ήθελαν»... Ομως, επανέρχεται ο παπα-Τσάκαλος. Και γεμάτος απορία ξαναρωτάει: «Ο Αυξεντίου»... Δηλαδή, ο Αυξεντίου έκανε... εθνοκάθαρση; Τίποτε, η κυρία Καραμάνου. Καμία απάντηση. Σιωπή... Υπάρχει κάτι ακόμη, το οποίο μας αφορά, στη συγκεκριμένο σημείο: Στην απάντησή μας, εμείς επισημάναμε το εξής: «Η κυρία Καραμάνου είναι σαφώς εκτεθειμένη, ιδία από τις διευκρινιστικές- και λίαν διαφωτιστικές- ερωταπαντήσεις του τέλους»... Ε, αυτές ακριβώς τις ερωταπαντήσεις «έκοψε» ο «Ιός». Αστόχαστη παράλειψη ή ωμή παράκαμψη;

    3. Τίθενται πολλά θέματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, μετά το δημοσίευμα του «Ιού» (π.χ. ποιος παραποιεί, ποιος κιτρινίζει, ποιος είναι καλόπιστος, ποιος αφελής κ.τλ.)... Για να μη σπαταλάμε τον χώρο της εφημερίδος δεν θα μπούμε τώρα σε τέτοια συζήτηση. Ομως -αν τεθεί θέμα- θα ενημερώσουμε αναλυτικά τους συναδέλφους της «Ε». Επί του παρόντος, θέτουμε στη διάθεσή τους τη βιντεοκασέτα της επίμαχης εκπομπής (ήδη βρίσκεται και στα χέρια της διεύθυνσης).

    4. Υπάρχει μια ευλογημένη παράδοση στις εφημερίδες -και ειδικά στην «Ε»: Οι εσωτερικές, ιδεολογικοπολιτικές αντιμαχίες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ουδείς χάνει από την ανοιχτή, έντιμη και με επιχειρήματα αντιπαράθεση.

    Εμείς την επιζητούμε. Και κατά τούτο βρήκαμε ενδιαφέρουσα την απόπειρα του «Ιού» να ερευνήσει το θέμα, αφήνοντας πίσω του την κυρία Καραμάνου (ε, ναι: κανένα από τα επιχειρήματα του «Ιού» περί «Και» κ.τλ. δεν αναφέρει στις απαντήσεις της η ευρωβουλευτής). Είναι προφανές ότι έτσι κερδίζει η δημοσιογραφία...

    ΣΤΑΘΗΣ (ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ) ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/05/2004

    =============================

    NA THN XAIΡΕΣΤΕ , ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΑΙΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ .. ΡΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΑΓΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...ΤΟΣΟ ΠΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. η ευτέρπη που χάθηκε? την παρτουζώνουνε οι ανάρχες τη γιαγιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. μαλακα της ρηγιλλης,
    μας φλομωσες με τις ηλιθιοτητες που γραφεις. Πες επιτελους στον Θοδωρο τον Μεγαλοπρεπη να σου αλλαξει ρεπερτοριο δηλ. αν μπορεις εκτος απο τον ρολο του μαλακα να παιξεις και τον ρολο του πουστη που σου παει καλυτερα.Τι λες θα το προσπαθησεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. πουστάρα της τρικούπη,
    δε σου πάει η αλήθεια για το ενδοτικό πουλητάρι καραγκιοζάκι που παριστάνει τον αρχηγό σας. Πες επιτελους στον Μεγάλο Αρχηγό (πρέσβη) να σου αλλαξει τον καραγκιοζάκο δηλ. αν μπορεις εκτος απο τον ρολο του προδότη να παιξεις και τον ρολο του Έλληνα που μπορεί να σου παει καλυτερα. Γιατί πουστάρα είσαι και θα είσαι νυν και αεί. Τι λες θα το προσπαθησεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ν Τ Ρ Ο Π Η ! ! !

    ...αν είναι δυνατόν ..καλά αυτόν τον Πολύδωρα κανένας δεν μπορεί να τον σταματήσει ...τι άλλο πιο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ πρέπει να κάνει δηλαδη ...σε λίγο θα πάρει απόφαση να χρησιμοποιούνται και πραγματικες σφαίρες ....ο Μπούλης δεν έχει να πει τίποτα γι αυτό ....αλλα τώρα είναι απασχολημένος με τα Καγκουρο ....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. 8.06

    με το να υβριζεις και να λες μαλακιες δειχνεις και το ποιον σου και το ποιον των πρασιμων αφεντικων σου, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.... και αυτο γαργαρα το κανατε ?

    Επι του προκειμενου τι εχεις να πεις ? ποια ειναι η θεση σου ? εγω σου εδωσα ενα αρθρο και συ μου λες 'τα παιρνω' , αν νομιζεις οτι ετσι αποφευγεις την ξεφτιλα και του κομματος σου και την δικη σου απατασαι..

    Ο κοσμος δεν κοιμαται πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΚΡΕΤΙΝΟΙ της Τρικούπη και της Ριγήλης, σταματήστε επιτέλους τα μπινελίκια. Το μόνο που καταφέρνετε ειναι να επιβεβαιωνετε το ήθος σας και την αγωγή σας. Αντε να κολλήσετε καμία αφισσούλα της ΔΑΠ & της ΠΑΣΠ, να διοργανώσετε κανένα παρτάκι με τον ΒΑΣ-ΒΑΣ (βλέπε ΤΕΙ Λάρσα) και αφήστε μας στην ησυχία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση