GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδήλωση της ΠΑΣΠ με ομιλητή τον Θ. Πρινιωτάκη!

...καταγγέλει η φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ o Μια σημαντική καταγγελία περιέχει στο blog της η Πανσπουδαστική, η φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ...

...καταγγέλει η φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ
o
Μια σημαντική καταγγελία περιέχει στο blog της η Πανσπουδαστική, η φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ. Γράφει ότι η ΠΑΣΠ, η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, οργάνωσε πριν από τις φοιτητικές εκλογές, εκδήλωση στην οποία μίλησε μεταξύ άλλων και ο Θ. Πρινιωτάκης της γνωστής χρηματιστηριακής "Ακρόπολις" που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των ομολόγων!!!

Γράφει συγκεκριμένα: "...η ΠΑΣΠ στην ΑΣΟΕΕ, ως «δύναμη αλλαγής» (!), διοργάνωσε ημερίδα για το «παρελθόν και το μέλλον των αναπτυξιακών επενδύσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη». Με ...εκλεκτούς καλεσμένους, ανάμεσά τους και τον Θ. Πρινιωτάκη, εκπρόσωπο της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακής»! Τη γνωστότατη - από το σκάνδαλο καταλήστευσης των Ταμείων και τα ομόλογα - χρηματιστηριακή εταιρεία επέλεξε να καλέσει η ΠΑΣΠ για να μιλήσει στους φοιτητές για την αγορά, να τους μετουσιώσει τις γνώσεις της και, βέβαια, να δώσει πόντους και στο κοινωνικό προφίλ της χρηματιστηριακής! Προφανώς, κριτήριο με βάση το οποίο επέλεξε να καλέσει τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι να μάθουν οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ τις αξίες εκείνες για τις οποίες πραγματικά παλεύει η ΠΑΣΠ: Το κέρδος των επιχειρήσεων, το ξεζούμισμα των εργαζομένων, την κοροϊδία και την κλοπή του λαού..."
Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με τη σχετική σελίδα.

62 σχόλια

  1. Η ΠΑΣΠ στην ΑΣΟΕΕ, ως «δύναμη αλλαγής» ακολουθεί τα βήματα των ηγετών της Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου που καταλήστεψαν τον τόπο, χρεώνοντας αυτόν με το δυσβάστακτο χρέος των 221 δις Ευρώ. Πετούσαν τα χρήματα των ελλήνων χωρίς ντροπή και δεν δικάστηκαν, όπως το πακέτο των 7 εκατ. στην Αφρική. Μήπως δεν χρέωσαν με αυτό τον Ελληνικό λαό. Ας αφήσουμε και τα χρήματα που έδινε ο Γ. Παπανδρέου στις ΜΚΟ. Ακόμη και στην μητέρα του έδινε. Επάνω σε αυτά τα βήματα θα κινηθούν και οι επίγονοι των δύο αυτών ανθελλήνων, οι ΠΑΣΠ. Αν ανέβουν στην εξουσία ότι έμεινε από ελληνική περιουσία θα πεταχτεί και μάλιστα νομοτύπως όπως έκανε και ο ανθέλληνας Σημίτης. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τα παραπάνω στοιχεία του κοινωνικού προϋπολογισμού προκύπτει ότι, ανεξάρτητα από το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων ,τα ταμεία έχουν συνολικά και διαχρονικά «αποδομημένη» διαχειριστική και επενδυτική πολιτική περιουσιακών στοιχείων.

    Σύμφωνα δε με γνώστες της αγοράς και της επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίων το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία εδώ και χρόνια εξαντλείται μεταξύ μεσαζόντων , ενδιάμεσων και ελληνικού δημοσίου για την αγορά των ομολόγων του.
    δείτε το www.asfalisinet.gr τι λέει για τις επενδύσεις στην ουσία οι ασφαλισμένοι δεν παιρνουν τίποτα τα περνει το κρατος και οι ενδιαμεσοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το να καλείς σε κεντρική εκδήλωση σου εκπρόσωπο , και τι εκπρόσωπο , μιας εταιρείας που κατηγορείται ότι έχει διαπράξει κακουργηματτικου χαρακτηρά οικονομικά εγκλήματα είναι πολιτικά ανοήτο και αφελές , σιγουρα ομως επικινδυνο και για την ΠΑΣΠ , αφου δειχνεί οτι ορισμένα στελέχη της πάσχουν απο βασικο πολιτικό σκπετικό αλλά και για τον πολιτικό μας πολιτισμό.
    Απο την άλλη το να μιλάει η ΠΚΣ για καταλήστευση και άλλα ωραία και καπιταλιστικά ειναι προκλητικό όταν ειναι γνωστό τοις πάσι ποιες εταιρείες ελέγχει , πως τις ελέγχει και οτι δεν καταθέτει ισολογισμό .Και αυτό με ενοχλεί περισσότερο προτιμώ καποιους πολιτικά αφελείς , που μπορούν κάλλιστα να τοποθετηθουν στην αφάνεια παρά πολιτικά υποκριτές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και να μην ξεχναμε οτι ο Πρινιωτάκης ειναι στενός φίλος του Μητσοτακη, ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ........ΣΤΟΜΑ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ.
    Ο ΝΑΞΙΟΣ
    Υ.Γ.1 Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΩΝ 9,29 ΕΦΟΣΟ ΞΕΡΕΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΣ ΤΙΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΣΑΦΙΣΗ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΛΑΣΠΟΜΑΤΑ .
    Υ.Γ. 2 ΕΡΩΤΗΣΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ...... ΤΩΝ ΜΑΚΗ ΚΑΙ ΘΕΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9:29

    Eπειδη εγω δεν ξερω,ποιες εταιρειες
    ελεγχει η ΠKΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είχε μετοχές

    σε
    Γερμανό,

    Τυπεκδοτική

    και πολλές άλλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά την είδηση...

    Θα ήταν είδηση αν οι πασόκοι ΔΕΝ έκλεβαν

    Όπως είδηση θα ήταν αν ο babis σταματούσε τα τσιμπούκια

    Έχουν γλυκαθεί όμως οπότε... πάνε για ψώλο όλοι τους

    o babis ανήκει σ' αυτούς που τον γαμάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε βλακοκομμούνια κομπλεξικά γιατί δε λέτε ότι η εκδήλωση έγινε πριν βγει στη φόρα το σκάνδαλο με τα ομόλογα? Πως λοιπόν να ήξεραν οι φοιτητές της ΠΑΣΠ το ρόλο του Πρινιωτάκη? Ειδικά όταν καλυπτόταν η δράση του από σύσσωμη την κυβέρνηση για να χεστούν στο τάλιρο οι λαμογιο-υπουργοί και τα τσιράκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σωστός ο σύν-τροφος 10.01

    που να ξέρει η ΠΑΣΠ?

    αφού ήταν απασχολημένη με το τσιμπούκι που θα έτρωγε στις εκλογές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η εκδήλωση έγινε ΠΟΛΥ πριν το ξέσπασμα του σκανδάλου..και υπάρχει και η ανακοίνωση της εκδήλωσης α ρε παιδία του πρεσ...γιατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. E kala twra, mi leme ta idia kai ta idia: DIAPLOKI!!!

    Sign to arni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. α ρε πρεσ...

    δες..
    και τσέκαρε τις πηγές σου καλλίτερα..

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

    ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΕΣ

    Το παρελθόν & το μέλλον των αναπτυξιακών
    επενδύσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη



    Ε. Καβουσανός Καθηγητής Χρη/κής Διοίκησης Τμήμα Λογιστικής
    Π. Διαμάντης Πρόεδρος Τμήματος ΟΔΕ & καθηγητής Χρη/κής
    Γ. Λελεδάκης Λέκτορας Τμήματος Λογιστικής & Χρη/κής
    Χ. Σταϊκούρας Επ. Καθηγητής Τμήματος Λογιστικής & Χρη/κής

    Γ. Μάναλης Γεν. Διευθυντής ΕΧΑΕ
    Θ. Πρινιωτάκης Εκπρόσωπος «Ακρόπολις Χρηματιστηριακής»
    Ι. Ρέτσας Εκπρόσωπος «Δυναμικής Χρηματιστηριακής»

    Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Καθηγητής Χρηματοδοτικής Διοίκησης του Τμήματος Ο.Δ.Ε., κος Καραθανάσης

    ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006
    Ώρα 11.00 Αμφ. Δεριγνύ

    Θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό από οικονομικές εφημερίδες και περιοδικά
    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στο Γραφειάκι της ΠΑΣΠ
    ΠΑΣΠ Δύναμη Αλλαγής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 10.23 eisai poli magas!!! Safws diaploki!!!

    Sign: To lefko peristeri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. προς 10.15
    Καλά θα ήταν να ξέρεις ότι η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ προσφέρει απλόχερα τον πούτσο της για γλύψιμο από τα ΔΑΠιτάκια και τους λοιπούς εδώ και χρόνια κάθε βράδυ φοιτητικών εκλογών με σαρρωτικές νίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. pw re press se piasan ta koumounia malaka..ahhahahaha
    9a anaskeuaseis tora?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εμπιστεύομαι την δημοσιογραφική ευθικρισία και ευθιξια των παιδιών του σαιτ και ελπίζω ότι τουλάχιστον θα ποστάρουν και την ανακοίνωση της πασπ ασσοε για την εκδήλωση ...ιδομεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 10.26 overall (που λένε και στο χωριό που παράγει φιλέλληνες, το St. Paul, MN) την ψωλιά τη φάγατε κυρία ΠΑΣΠ...

    καταπιείτε τώρα και ξαναελάτε να σας ταϊσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. entaksei press-gr???? to diafimisame to blog tis panspoudastikis?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. σιγά μην ανασκευάσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. re malakes tis PKS kai seis re roufianodimosiografoi....
    min mas anagazete na milisoume gia tin PKS giati tha vgaloume pollaaaaaa themata opws poios kai giati allazei paranoma prokirikseis metaptuxiakwn gia na kanoun oi knites to metaptyxiako tous,boroume na milisoume gia tin synergasia ΔΑΠ-ΠΚΣ se gnwsto panepistimio wste diegramenoi traboukoi foitites (pou kanan ntou gia na spasoun katalipseis) apo ton sylogo ksana bikan se mia nyxta me tis psifous tis κνε stous sulogous tous.....


    re press-gr rwta ta koritsia tis PKS an exoun xesmeni tin fwlia tous kai an eyxaristithikan tin poutsa pou efagan ws aiwnioi tritoi sta paenepistimia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 10.56 an exeis andera pes ta esy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ksipna press-gr!!!! kalipse toulaxiston ta prosximata an den thes na paradexteis to lathos sou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΚΑΣ. ΕΛΑ ΚΚΕ, ΔΟΣΕ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.
    ΡΙΞΤΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΨΕΥΤΟΡΟΥΦΙΑΝΙΕΣ.
    ΚΙ Η ΑΛΕΚΑ ΤΣΟΥΓΚΡΙΖΕ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΗΓΕΊΤΑΙ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ.
    ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ε; ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ '89.
    ΕΛΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ.
    ΝΔΚΚΕ, ΔΑΠΚΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΚΕ το κομμα του χαφιέ.
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Μια ζωή θα είμαι ρουφιάνος και χαφιές και θα προσκυνάω τη δεξια για βρίσκω να τρώω απο τα ψίχουλα που θα πετάει στο κόμμα.
    όλοι ίδιοι είναι.
    συμφωνούμε.
    Τι ΝΔ τι ΚΚΕ;
    ο ιδιος φασισμός
    ο ίδιος λαίκισμός
    ο ίδιος δογματισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προβληματισμός και ανησυχία στις τάξεις του δικαστικού σώματος για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον υιό του προέδρου του Αρείου Πάγου. Επιπλέον ζήτημα φαίνεται να έχει προκύψει και με τον διορισμό του Φ.Κεδίκογλου σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ των Νέων της Δευτέρας, κοινή είναι η διαπίστωση ότι οι σκιές που πλανώνται πάνω από τη Δικαιοσύνη πρέπει να εξαλειφθούν, είτε με τη διενέργεια ελέγχου είτε με την αλλαγή στάσης εκ μέρους του προέδρου του Αρείου Πάγου.

    Εν τω μεταξύ, νέο θέμα φαίνεται να έχει προκύψει με την αποκάλυψη ότι ο Φαίδων Κεδίκογλου έχει διοριστεί με απόφαση του ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα, ως μέλος νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Το ζήτημα έφερε στην επικαιρότητα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ενώ όπως αναφέρεται στο Έθνος της Δευτέρας, ο ίδιος ο υπουργός με προφορική του δήλωσε παρέπεμψε το θέμα του διορισμού του υιού Κεδίκογλου στον πρόεδρο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής καθηγητή Λ.Κοτσαλή.

    Κάλυψη από Αντώναρο

    Για το θέμα διορισμού του Φ.Κεδίκογλου σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Αντώναρος δήλωσε: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Μάρτιο του 2004, αφότου δηλαδή ανέλαβε την ευθύνη και τη διακυβέρνηση της χώρας η σημερινή κυβέρνηση, έχει συστήσει συνολικά άνω των 70 νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, στις οποίες μετέχουν πάνω από 300 μέλη, δικαστικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου και δικηγόροι.

    » Σε κάθε επιτροπή, το σύνηθες είναι να περιλαμβάνονται όχι μόνο παλαιοί και έμπειροι δικηγόροι αλλά και νέοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν την έρευνα, τη συλλογή νομικών στοιχείων, τη συγκέντρωση της σχετικής βιβλιογραφίας, της νομολογίας και όλων των σχετικών. Πολύ συχνά οι ίδιοι οι πρόεδροι των νομοπαρασκευαστικών αυτών επιτροπών ζητούν να πλαισιωθούν από νέους επιστήμονες της επιλογής τους που θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες τους ή βοηθοί τους.

    » Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής αυτής επιτροπής, στην οποία αναφερθήκατε, ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο κ. Κοτσαλής, ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης με επιστολή του, ημερομηνίας 25ης Μαΐου 2006, να συμπεριληφθούν στην επιτροπή οι δικηγόροι κ.κ. Κεδίκογλου και Μουζάκης, διπλωματούχοι του μεταπτυχιακού Ποινικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιοι για διδακτορικό, αιτιολογώντας μάλιστα επακριβώς γιατί τους ζητεί.

    » Η αμοιβή για συμμετοχή σε όλες τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, όπως φαντάζομαι θα γνωρίζετε, είναι συμβολική. Για τη συγκεκριμένη μάλιστα δεν έχει ακόμη ούτε οριστεί, ούτε καταβληθεί. Είναι προφανές, όπως με ενημέρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρας, ότι ανακριβώς αναφέρεται πως ο κ. Κεδίκογλου, ο γιος του Προέδρου του Αρείου Πάγου συμμετέχει σε δήθεν 'Επιτροπή Σοφών'. Ούτε βέβαια ορίστηκε εν κρυπτώ, δεδομένου ότι η συμμετοχή του δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό 859/10.07.2006, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους συμμετέχοντες σε όλες τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές».

    Την απάντηση αυτή έδωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σε ερώτηση σχετική με το διορισμό του υιού του Προέδρου του Αρείου Πάγου σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο friends of babis skylos gap ΑΝΗΚΕΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΑΜΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΑΘΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ, ΕΓΡΑΦΕ Ο ΤΡΟΤΣΚΥ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ..ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ..
    Ο ΠΑΣΟΚΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ..ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ..
    ΛΑΜΟΓΙΑ,ΠΑΡΑΓΚΑ,ΟΦΣΟΡ,ΜΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΟΤΕ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ
    ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ 3ΔΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.
    ΟΛΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ο αλαβανος χρηματοδοτειται απο τις ιδιωτικες τραπεζες.
    σιγα μη διαμαρτυρηθει το λαμογιο για τα ομολογα της αλφα και της ευροβανκ.
    το παιζουν διαμαρτυρομενοι με τα κρατικα ομολογα μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. θα μπορουσε ο συριζα να μαζεψει μερικους διαδηλωτες εξω απο τα κεντρικα της αλφαβανκ,
    και να φωναζει ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,
    εαν ηταν ανεξαρτητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ειναι απιστευτο,ολη η ελλαδα γνωριζει για τα εταιρικα ομολογα που εχουν φορτωσει στα ταμεια οι ιδιωτικες ελληνικες τραπεζες.
    ΑΛΛΑ οι εφημεριδες,τα καναλια,οι πολιτικοι και της αριστερας το παιζουν κινεζοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Α ΡΕ ΠΡΕΣ ΞΕΓΥΜΝΩΘΗΚΕΣ

    δεν εχετε ευθιξιΑ ΝΑ ΠΟΣΤΑρετε ΑΥΤΟ?

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

    ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΕΣ

    Το παρελθόν & το μέλλον των αναπτυξιακών
    επενδύσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη



    Ε. Καβουσανός Καθηγητής Χρη/κής Διοίκησης Τμήμα Λογιστικής
    Π. Διαμάντης Πρόεδρος Τμήματος ΟΔΕ & καθηγητής Χρη/κής
    Γ. Λελεδάκης Λέκτορας Τμήματος Λογιστικής & Χρη/κής
    Χ. Σταϊκούρας Επ. Καθηγητής Τμήματος Λογιστικής & Χρη/κής

    Γ. Μάναλης Γεν. Διευθυντής ΕΧΑΕ
    Θ. Πρινιωτάκης Εκπρόσωπος «Ακρόπολις Χρηματιστηριακής»
    Ι. Ρέτσας Εκπρόσωπος «Δυναμικής Χρηματιστηριακής»

    Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Καθηγητής Χρηματοδοτικής Διοίκησης του Τμήματος Ο.Δ.Ε., κος Καραθανάσης

    ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006
    Ώρα 11.00 Αμφ. Δεριγνύ

    Θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό από οικονομικές εφημερίδες και περιοδικά
    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στο Γραφειάκι της ΠΑΣΠ
    ΠΑΣΠ Δύναμη Αλλαγή

    ΣΑΣ ΠΕΙΡαζει Ο ΜΑΚΗς ΑΛΗΤΑΡΑΔΕς ΜΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ.
    εσεις ειστε στην κυβερνηση..
    ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ οι πασοκοι εξουσιαζουμε τις μιζες..
    εμεις οι εμπειροι και παλιοι,θα τα παιρνουμε,ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΑΝΕΤΕ ΘΕΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2006 ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ... ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ SITE. ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΧΑΦΙΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. δεξια λαμογια,εαν θελετε να τα κονομησετε πρεπει να συνεργαστειτε με το πασοκ.
    θα σας παρεχουμε τεχνογνωσια,και επικοινωνιακη καλυψη.
    εαν επιδιωξετε να παρετε μιζες μονοι σας,θα σας παραλαβει..
    ο ΜΑΚΗΣ-ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ-ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ..
    και δεν θα εχετε που να κρυφτητε.

    ο επαναστατικος αγωνας..για την μιζα του συστηματος πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 12.50
    ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΧΑΦΙΕ..
    φωναζει το υστερικο πασοκικο κλεφτρονι..

    δηλαδη οποιος αποκαλυπτει την διαφθορα ΕΙΝΑΙ ΧΑΦΙΕΣ..απιστευτα πραγματα.

    ομολογια της πασοκικης ιδεολογιας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΚΑΛΩ ΤΟ PRESS-GR ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΛΑΛΙΩΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΒΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. αλλη ηταν η εννοια του χαφιε στο παρελθον..
    σημερα χαφιες ειναι οποιος αποκαλυπτει ΟΤΙ ΕΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΠΟΥ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ..εγινε ,κλεφτρονι,εμπορος ναρκωτικων,παιδεραστης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙ ΜΩΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΠΑΛΙΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΣ ΑΠΟ CLUB ΣΕ CLUB ΜΕ ΤΗ MERCENTES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. συμπερασμα..
    επειδη τα πασοκακια στα νιατα τους διαβασαν το κομμουνιστικο μανιφεστο,
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΤΕΣ,ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ,ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΦΙΟΖΟΙ.
    αλλα κανεις δεν εχει το δικαιωμα να τους κανει κριτικη.
    γιατι θα κατηγορηθει ως ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΚΚΕ = Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΠΑΣΟΚ=ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ,ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΛΕΥΚΗΣ ΣΑΡΚΟΣ-ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.
    ΠΑΣΟΚ=ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΗ ΜΑΦΙΑ+ΡΩΣΙΚΗ ΜΑΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΙΤΟ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗ ΜΑΦΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. για τις υπολοιπες χρηματιστηριακες που ανηκουν καθαρα στην πρασινη μαφια γιατι δεν ακουγετε τιποτα.
    για τις αλλες τρεις γιατι μουγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΑΚΙΑ ΤΟ BLOG? ΑΥΤΑ ΑΜΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Ο ΑΓΓΛΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΣ.
    ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.
    ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ.
    ΤΟΛΜΑΝΕ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ.
    ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. σας είχα για διαφορετικούς....
    αλλά αλήτες ρουφιάνοι , δημοσιογράφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πρόταση για την αγορά του ομολόγου που είχε πουλήσει η χρηματιστηριακή εταιρεία Τρωϊλος ΚΕΠΕΥ στο ΤΣΠΕΑΘ υπέβαλε σήμερα με επίστολή της στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου η Proton Bank, ενώ είναι διατεθειμένη να πληρώσει ακριβότερα -στο 102 της ονομαστική του αξίας- το ομόλογο των 130 εκατ. ευρώ, καταβάλλοντας και το τίμημα των τόκων.

    Η πρότασή της έρχεται σε συνέχεια των προθέσεων που έχουν διατυπώσει η JP Morgan για αντιστροφή των πράξεων πώλησης του δομημένου των 280 εκατ. ευρώ που κατέληξε σε τέσσερα ασφαλιστικά Ταμεία και της Marfin για την επαναγορά του ομολόγου που πουλήθηκε στο ΤΑΞΥ.
    Στην επιστολή που έστειλε στο Δ.Σ. του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθήνας- Θεσσαλονίκης η Proton Bank δίνει χρονική προθεσμία για την αποδοχή η μη της πρότασης επαναγοράς την 22α Μαϊου στις δύο το μεσημέρι.

    Στην επιστολή αναφέρεται αναλυτικά οτι "Αναφορικά με το ομόλογο εκδόσεως Ελληνικού Δημοσίου με αριθμό ΙSIN XS 0260349192 και ονομαστικής αξίας 130.000.000 ευρώ, το οποίο όπως είναι γνωστό βρίσκεται στην κατοχή του Ταμείου σας, η Proton Τράπεζας ΑΕ δια της παρούσης δηλώνει την πρόθεσή της να το αγοράσει με valuers 29//5/2007 στη μεικτή τιμή 102,0666667 καταβάλλοντας συνολικά το ποσόν των 132.6866.666,67 ευρώ. Η προθεσμία για την αποδοχή της ανωτέρω προσφοράς από το Ταμείο σας είναι η Τρίτη 22/5/2007 και ώρα 14:00".

    Πηγές της Proton Bank μιλώντας στο Capital.gr αναφέρουν ότι η Τράπεζα στοχεύει να αγοράσει και να διακρατήσει το συγκεκριμένο ομόλογο. Το ομόλογο είχε εκδοθεί από τις Credit Agricole - Εμπορική και είχε πουληθεί μέσω της Κυπριακής χρηματιστηριακής εταιρείας και τη μεσολάβηση της Proton Bank στο ΤΣΠΕΑΘ.

    Να σημειωθεί πάντως ότι καμία από τις δυο προηγηθείσες προσπάθειες επαναγοράς δεν έχουν μέχρι στιγμής τελεσφορήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. τι εγινε γιουσουφακια της παραπληροφορησης..
    η μοργκαν αγοραζει.
    η μαρφιν το ιδιο.
    η σοσιετε τζενεραλ-εμπορικη το ιδιο.
    τα αφεντικα σας η αλφαβανκ,ευροβανκ,ποτε θα αγορασουν τα τραπεζικα ομολογα σκουπιδια που φορτωσαν στα ταμεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΠΟΤΕ ΟΙ ΓΑΠ,ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ?
    ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ?
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ?
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ.
    ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΝ...ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. NET 105.8
    Εκπομπή: «Στα μέσα και στα έξω » με τους Γιάννη Παντελάκη και Γιάννη Ρουμπάτη.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Να πάμε και στα ομόλογα. Πόσο νόημα έχει το σύνθημα ¨φέρτε πίσω τα λεφτά¨ όταν εμπλεκόμενο είναι μόνο το Δημόσιο και μόνο ο φορολογούμενος θα επιβαρυνθεί;»


    όταν εμπλεκόμενο είναι μόνο το Δημόσιο ....ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ..
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ?
    ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ?
    ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ.

    H NET ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.
    ΠΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. 2.22
    λογικο ειναι τωρα τα λαμογια της δημοσιογραφιας ,αρχισαν να φοβουνται οτι το συνθημα του πασοκ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ αρχιζει και αγγιζει και τις ελληνικες τραπεζες.
    και τους ζητανε να σταματησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ρε κορόϊδα πασόκοι, ο Λαλιώτης που δεν τελείωσε το πανεπιστήμιο, μετριέται σαν μέλος της ΠΑΣΠ?




    ΄γαμίστε-στηρίξτε babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
    Πότε πρέπει να γίνουν εκλογές;
    στο τέλος της 4ετίας
    39% 782
    άμεσα
    37% 726
    το Φθινόπωρο
    24% 475
    Σύνολο Ψήφων 1983

    αρα μονο το 37% των πασοκων που διαβαζουν εθνος,
    ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ...

    αρα οι ψηφοφοροι του πασοκ δεν εχουν κανενα προβλημα με την κυβερνηση.ΜΟΝΟ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΕΧΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. εχετε καποιο προβλημα..
    θελετε να εκβιασετε εναν δικαστη,
    καποιον πολιτικο που σας αντιστεκετε.
    να κλεισετε στην φυλακη επιχειρηματια που σας παιρνει τις δουλειες.
    ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ Η ΣΤΟ ΘΕΜΑ.
    ειμαστε λιγο ακριβοι,αλλα απολυτα αποτελεσματικοι.

    μακης θεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ



    Ο κ. Καραμανλής εποίησε την νήσσαν σε ό,τι αφορά την δημοσιοποίηση των συμβάσεων για τις αγοραπωλησίες των 9 και πλέον δομημένων ομολόγων που, κατά δήλωση του τότε υπουργού Απασχόλησης, κατέληξαν σε 24 Ταμεία.



    Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών μετά από 60 μέρες, αφού δεν κατάφεραν να δώσουν οποιαδήποτε πειστική απάντηση για τα υψηλού ρίσκου σύνθετα δομημένα ομόλογα που δημιούργησαν το 2005 και δρομολόγησαν προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αποφάσισαν να βαφτίσουν συλλήβδην σύνθετα δομημένα ομόλογα τις τιτλοποιήσεις και τα swaps που είχαν γίνει την περίοδο του ΠΑΣΟΚ.



    Ο κ. Καραμανλής όχι μόνο δεν απάντησε σε κανένα από τα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο των ομολόγων αλλά επέλεξε να καταφύγει σε ασύστολα ψέματα επιχειρώντας να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ίδιος και η κυβέρνησή του.



    ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ :Το «ομόλογο» μαμούθ των 6,1 δις ευρώ



    · Δεν είναι δομημένο ομόλογο αλλά μια σειρά swaps που συνάφθηκε μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Goldman Sachs το 2001.

    · Δεν έχει καμία σχέση με Ασφαλιστικά Ταμεία

    · Έγινε για να καλυφθεί η υπερτίμηση του Γιεν σε δάνεια που είχαν συναφθεί κυρίως και επί ΝΔ το 1990-93 και μάλιστα με τους ίδιους πρωταγωνιστές των σημερινών ομολόγων (Δούκας – Κουρής).

    · Δεν υπήρξαν προμήθειες

    · Το κόστος εξυπηρέτησης ετησίως θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν το δάνειο έμενε σε Γιεν. Το Ελληνικό Δημόσιο ωφελήθηκε από την αλλαγή.

    · Το καλοκαίρι του 2005 πραγματοποιήθηκε ίδιας μορφής συναλλαγή από τη κυβέρνηση της ΝΔ. Από το Υπουργείο Οικονομικών ακυρώθηκαν τα swaps που είχαν συναφθεί και αποτιμήθηκαν σε τιμές της αγοράς ( marked to market) στο ποσό των 5 δις Ευρώ για να συναφθεί νέα συμφωνία swap με περίοδο αποπληρωμής που ξεκινάει το 2008 και φτάνει στο 2037. Μ? αυτό τον τρόπο η Goldman Sachs καρπώθηκε χωρίς να το δικαιούται, χάρη στις επιλογές της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, υπεραξία 2 δις ευρώ προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος πληρωμής κατά 20 χρόνια.

    · Η συμφωνία και πάλι έγινε με την Goldman Sachs –και δευτερευόντως την Εθνική.



    ΨΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ομολογιακό Δάνειο Ταμείου Παρακαταθηκών (Τιτλοποίηση)

    · Έγινε με όλους τους κανόνες και την έγκριση της Eurostat.

    · Με απόλυτη διαφάνεια.

    · Καμία σχέση με Ασφαλιστικά Ταμεία.

    · Η ΝΔ πριν λίγους μήνες έκανε ακριβώς το ίδιο Ομολογιακό Δάνειο, αλλά με πολύ μεγαλύτερα ποσά.

    · Μάλιστα, παραβιάζοντας τους κανόνες της Eurostat το χρησιμοποίησε για τη μείωση του ελλείμματος.



    ΨΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: Αγοραπωλησίες Ταμείων με «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» (2002 – 2003)

    · Όλα τα ομόλογα ήταν απλά, σταθερού επιτοκίου με βέβαιες αποδόσεις και όχι σύνθετα δομημένα ομόλογα υψηλού ρίσκου.

    · Όλα ήταν εμπορεύσιμα σε τιμές ΗΔΑΤ, δηλαδή από την επίσημη δευτερογενή αγορά.

    · Ό,τι και αν υποστηριχθεί για τις συγκεκριμένες συναλλαγές της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ της περιόδου 2002-2003, υπάρχει μία κρίσιμη και αποφασιστική διαφορά από τα διερευνητέα ζητήματα του 2005-2006 και 2007.

    · Τώρα, η «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» πρωτοστατεί και στη διακίνηση των σύνθετων δομημένων ομολόγων τα οποία αποτελούν εφεύρημα της ΝΔ και κυκλοφορούν για πρώτη φορά το 2005 και δρομολογήθηκαν προς τα ασφαλιστικά ταμεία με οργανωμένο και συντονισμένο σχέδιο. Αυτό το ομόλογο έχει ενσωματωμένη προμήθεια 42 εκατ. ευρώ.

    · Αν η κυβέρνηση έχει οποιαδήποτε συγκεκριμένη περίπτωση να καταγγείλει ως παράνομη, όπως είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οφείλει να την καταθέσει συγκεκριμένα και να προχωρήσει στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.



    ΨΕΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Έσοδα Eurocontrol (Τιτλοποίηση)

    · Έγινε ομολογιακό δάνειο σύμφωνα με κανόνες της Eurostat

    · Με απόλυτη διαφάνεια

    · Καμία σχέση με Ασφαλιστικά Ταμεία



    ΨΕΜΑ ΠΕΜΠΤΟ : Μελλοντικές εισπράξεις από την ΕΕ (Τιτλοποίηση)

    · Έγινε με όλους τους κανόνες και την έγκριση της Eurostat

    · Με απόλυτη διαφάνεια

    · Καμία σχέση με Ασφαλιστικά Ταμεία



    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών γνώριζε πολύ καλά τις διαφορές μεταξύ των τιτλοποιήσεων (securization), των δομημένων ομολόγων (structured bonds) και των ανταλλαγών χρηματορροών (swaps). Πουθενά στο κόσμο δεν σκέφτηκε κανείς να εξομοιώσει τις τιτλοποιήσεις, τα swaps και τα δομημένα προϊόντα..



    H προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης δείχνει πανικό.



    Η κυβέρνηση οφείλει πρώτα απ/ όλα αντί για ψέματα να δώσει στη δημοσιότητα τις συμβάσεις για όλα τα σύνθετα δομημένα ομόλογα που έχει εκδώσει και όλα τα στοιχεία που έχει ζητήσει η αντιπολίτευση, τα οποία αρνείται ως τώρα να δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΛΑΜΟΓΙΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΣΟΥ..ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΑΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.
    ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝΤΕ,ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ?
    ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ?
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΒΑΣ ΒΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ.
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΜΑΣ,ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΣΤΑΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
    ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ..ΚΑΜΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.
    ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση