GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απορία 1η...

Η μίζα και ο υποδιοικητής - συγγενής του Γ. Αλογοσκούφη... Τον υποδιοικητή Π. Βαράγκη υπέδειξε ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Δ. Μηλιάκ...

Η μίζα και ο υποδιοικητής - συγγενής του Γ. Αλογοσκούφη...

Τον υποδιοικητή Π. Βαράγκη υπέδειξε ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Δ. Μηλιάκος, στη Βουλή, ως το στέλεχος που έκανε τις επαφές με την off shore Ealy που πήρε τη μίζα των 450.000 δοπλαρίων από την αμφισβητούμενη επένδυση της Τράπεζας. Οι βουλευτές κατάλαβαν ότι αυτόν "καρφώνει" για την μίζα, αν και μετά το διέψευσε.
Ποιος είναι ο Π. Βαράγκης; Στενός συγγενής του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη!!!
Και σ' αυτό μπλεγμένος είναι;

118 σχόλια

  1. EΠΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο babis τερψίπρωκτος:


    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ (ΟΧΙ ΣΤΑ 4 ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΦΙΛΗΣ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ.


    Kυκλοφορεί μία φήμη στα δημοσιογραφικά ότι ο γάμος χάλασε επειδή δε σας πέτυχε το ροζ στα κουφέτα των παιδιών.

    ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΗΤΑΝ Η ΠΙΠΟ-ISONOUS?

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    ΣΟΥ ΞΑΝΑΘΥΜΙΖΩ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ...

    Αγαπητό αναγνωστικό κοινό,

    Όπως σίγουρα έχετε παρατηρήσει, τις τελευταίες ημέρες ο babis έχει ξεσαλώσει σε σημείο όπου σας κάνει υποδείξεις με ποιόν να συνδιαλέγεστε και με ποιόν όχι. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΕΡΑ. Και όλοι ΠΛΕΟΝ ξέρουμε ΠΟΤΕ παίρνει ο πάτος του babis ΑΕΡΑ. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΔΕΙΟ ΑΠΟ ΨΩΛΕΣ.

    Το θέμα βέβαια ΔΕΝ είναι ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΟ. Αυτό είναι το εύκολο. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.

    Σας αποκαλύπτουμε τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ:

    Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥ babis ΠΗΡΕ ΑΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΗΤΟΙ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

    Γι’ αυτό τρολλάρει, σπαμάρει ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΡΕΙ.

    Αλλά, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ είναι το πως μία τόσο καλά κρυμμένη πληροφορία (ούτε στον αχανή πάτο του να την είχε κρύψει η κυβέρνηση δεν θα την ξετρύπωνε) περιήλθε εις γνώσιν του babis.

    ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ:

    Ο babis ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗ (ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ, ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΘΑ ΕΒΑΖΕ Ο babis ΔΕΞΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ? ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΒΑΖΕ ΨΩΛΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ). ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (sic) ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΕΚΕΙ, Ο babis ΑΚΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΓΑΜΟΣ (ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΑΛΛΑ) ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΚΛΟΓΩΝ!!! SO SIMPLE.

    ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ, Ο ΓΑΜΟΣ ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ.


    ΕΠΙΣΗΣ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ


    ΑΠΟ ΚΑΣΤΡΙ ΙΝΤΕRCONTINENTAL 3 ΦOΡEΣ THN HMEΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΚΑΜΑΤΟ,

    ΛΙΒΑΝΩΤΟ ΣΤΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ,

    ΣΚΥΛΟΦΥΛΑΞΗ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΙΟΥ,

    STUDIO KAI ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ CD,

    ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΟΥΑ,

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ,

    ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΠΑΝΗΓΥΡΗ (ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΛΗΡΟΥ),

    ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΓΙΟΥ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ (ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ),

    ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΥΦΗΓΜΑ) ΩΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ...

    ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 52 ΕΤΩΝ ΓΡΙΑ...


    ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ?

    Babis: "Επιτελους…..Καιρος ηταν να διαγραφουν τα βλακωδη λεγομενα από ένα ανθρωποειδες…Βεβαια είναι - γνωστο ότι η Ρηγιλλης τους πληρωνει ολους αυτους, με σκοπο να ευτελιζει κάθε σοβαρη προσπαθεια παραπληροφορησς".







    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ???


    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝ' ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΩΣΤΕ ΤOYΣ ΤΟ babis ΠΟΥ'ΝΑΙ ΤΡΑΒΕΣΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θαυμαστε το ανθρωποειδες ομοιωμα και γεροντικο σαψαλο και δειγμα υπανθρωπου που κυκλοφορει ελευθερο και δεν τοχει μαντρωσει ακομη ο μπογιας,η δεν εχει εγκλεισθει ακομη στο Δρομοκαιτειο.
    Βλεπεις η ιδεολογια του, που παραμενει κλασικος εκπροσωπος της ετσι ηταν παντα. Απατη ψευτια ,παραπληροφορηση,ψευτομαγκια,ψευτοπαληκαρισμοι εκ τους ασφαλους,και μπολικη αισχρολογια.Αυτος ειναι ο νεοδεξιος ψηφοφορος του "καταλληλοτερου".Θαυμαστε τον ,Δοξαστε τον ,Ψηφιστε τον!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπάμπης = ο κατ' εξοχή σπαμαδόρος, ψεύτης, παραπληροφορητής, φασίστας...


    Babis: "Επιτελους…..Καιρος ηταν να διαγραφουν τα βλακωδη λεγομενα από ένα ανθρωποειδες…Βεβαια είναι - γνωστο ότι η Ρηγιλλης τους πληρωνει ολους αυτους, με σκοπο να ευτελιζει κάθε σοβαρη προσπαθεια παραπληροφορησς" .

    ομολογεί ο Babis ότι ΠΑΡΑπληροφορεί.



    BABIS SAID

    Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.

    MAΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KATAΛABAINETE TI ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ?


    "Όποιος συληφθει να διαλέγεται


    ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    1/6/2007
    Τελευταία Ενημέρωση: 8:32
    ΤΟ ΕΘΝΟΣ

    Σελήνη Πανσέληνος. Ανατολή: 06:05, Δύση: 20:42
    Δακτύλιος Σήμερα κυκλοφορούν τα μονά

    ΧΡΗΣΙΜΑ
    Νοσοκομεία, Ραδιοταξί, Δρομολόγια
    ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
    Από την Αννα Λεβέντη
    ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ
    Η ξενάγηση
    Η ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    άδολος
    [επίθ.] -η, -ο ο χωρίς δόλο, απονήρευτος

    Ηξερε η Αγροτική για την Εaly
    «E» 1/6
    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    - Κουμπαράς με μίζες «E» 1/6

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
    galanos@parliament.gr

    Κίνηση - ματ έκανε το ΠΑΣΟΚ χθες στη Βουλή υποχρεώνοντας τον διοικητή της ΑΤΕ Δ. Μηλιάκο να καταθέσει έγγραφο - «βόμβα» το οποίο αποδεικνύει ότι η ελληνική τράπεζα αναγνωρίζει επισήμως πως η Ealy είχε μεσολαβήσει για τον επενδυτικό «γάμο» με τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό όμιλο Carlyle, προκειμένου η υπεράκτια εταιρεία (off shore) να πάρει μίζα 1%.

    Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει η ΑΤΕ στις 8/10/2006 ότι «ουδέποτε χρησιμοποίησε ενδιάμεσες εταιρείες ή μεσάζοντες ή συμβούλους επενδύσεων για την αγορά επενδυτικών προϊόντων και τη συμμετοχή της σε funds». Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση της συμμετοχής της ΑΤΕ σε επενδυτικά κεφάλαια της Carlyle, ύψους 50 εκατ. ευρώ, για την οποία η Ealy πήρε ως προμήθεια 450.000 ευρώ.

    Η ΑΤΕ επανήλθε χθες με νέο δελτίο Τύπου στο οποίο επισημαίνει ότι «ουδεμία επενδυτική συμβουλή ούτε συστάσεις έχουν γίνει στην Τράπεζα από την Ealy σχετικά με αυτή την επενδυτική αγορά». Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ανάλογη περίπτωση με την καταβολή προμήθειας σε ελληνικό επενδυτικό γραφείο για την τοποθέτηση της ΑΤΕ το 2005 σε 4 επενδυτικά προγράμματα αξίας 90 εκατ. ευρώ της Lehman Brothers.

    Αιχμές
    Κάτω από το ασφυκτικό μαρκάρισμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη, Β. Παπανδρέου, Δ. Κουσελά, Α. Μακρυπίδη, Ν. Χριστοδουλάκη και Κ. Γείτονα, ο κ. Μηλιάκος ο οποίος κατέθεσε χθες και εκείνος (εκτός από τον κ. Τσουπίδη) στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για τα ομόλογα, έσπευσε αμέσως να δείξει ως... υπεύθυνο τον υποδιοικητή της ΑΤΕ Π. Βαράγκη - που καθόταν δίπλα του - λέγοντας ότι «είναι ένα αξιόλογο και επιτυχημένο στέλεχος που εκ της θέσεώς του κάνει τις επαφές με τους ξένους». «Εγώ είμαι από χωριό. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν από τους ξένους. Δεν είμαι τραπεζίτης. Δεν ήμουν κουμπάρος κανενός όταν κατέβηκα με τη ΝΔ ως υποψήφιος ευρωβουλευτής και έγινα υποδιοικητής της ΑΤΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο περιθώριο της συνεδρίασης έλεγαν πως η αναφορά του κ. Μηλιάκου έχει ιδιαίτερη σημασία και την απέδιδαν στη σχέση που έχει ο κ. Βαράγκης με τον Γ. Αλογοσκούφη, καθώς είναι - όπως έλεγαν - κουμπάροι.

    Η κατάθεση του επίμαχου εγγράφου έγινε μετά την πίεση που άσκησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον κ. Μηλιάκο, καθώς του ζητούσαν επιτακτικά να αποκαλύψει την επίσημη απάντηση της ΑΤΕ προ την Carlyle. «Καταθέστε την επιστολή εδώ και τώρα», είπε ο Γ. Φλωρίδης, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκαλύψει ένα ακόμη έγγραφο με ημερομηνία 4/4/2006 που φέρει τις υπογραφές του υποδιοικητή Β. Δρούγκα και του προϊσταμένου Ε. Ιωάννου με το οποίο ζητείται από τη διοίκηση της ΑΤΕ να επιβεβαιώσει ότι η Ealy μεσολάβησε για τη γνωριμία με την Carlyle. Ο κ. Μηλιάκος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «προπαγάνδα», έκανε λόγο για «εσωτερικό έγγραφο» και λίγο αργότερα κατέθεσε την επίσημη επιστολή (που ήταν γραμμένη στα αγγλικά), με ημερομηνία 10/4/2006 και φέρει την υπογραφή του κ. Ιωάννου.

    Επίθεση ΠΑΣΟΚ
    Οταν οι βουλευτές ανέγνωσαν το περιεχόμενο της επιστολής, επιτέθηκαν στον κ. Μηλιάκο, λέγοντας: «Ανατρέπονται όλα τα δεδομένα. Μας λέγατε ψέματα μέχρι τώρα. Με την επιστολή επιβεβαιώνεται το σκάνδαλο ότι η Ealy σας σύστησε στην Carlyle». Κάλεσαν μάλιστα τον διοικητή να αποκαλύψει πόση ήταν η μίζα και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή.

    Ο κ. Μηλιάκος απέδωσε τον θόρυβο που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, στ ότι οι βουλευτές του δεν ξέρουν καλά αγγλικά, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία τους, οι οποίοι ζήτησαν να γίνει νέα συνεδρίαση με την παρουσία μεταφραστή. Λίγο αργότερα, συνεργάτιδα του διοικητή της ΑΤΕ διένειμε στους δημοσιογράφους το μεταφρασμένο κείμενο, με την υποσημείωση ότι ήταν γνωστό από τις 8 Οκτωβρίου 2006.

    Τέλος, σχετικά με τις επενδύσεις της ΑΤΕ στα δομημένα ομόλογα, ο κ. Μηλιάκος είπε πως η τράπεζα αγόρασε από την Goldman Sachs, η οποία συνεργάζεται με διάφορα funds, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνο του Γ. Παπαμαρκάκη. «Και στην Αγροτική ο Παπαμαρκάκης...», αναφώνησε ο κ. Φλωρίδης. ΠΑΣΟΚΝα παραιτηθούν Τσουπίδης-ΜηλιάκοςΤις άμεσες παραιτήσεις των κ. Π. Τσουπίδη και Δ. Μηλιάκου ζητεί το ΠΑΣΟΚ και καλεί τον υπουργό Οικονομίας να αναλάβει τις ευθύνες του.

    «Είναι αυτονόητο ότι και οι δύο πρέπει να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και η κυβέρνηση να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες», δήλωσε η υπεύθυνος Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα ομόλογα. Σε ερώτηση δε αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και υπουργών, η κυρία Παπανδρέου απάντησε πως βεβαίως υπάρχουν ευθύνες και στους υπουργούς. «Και οι πολιτικές αυτές ευθύνες θα πρέπει να αναληφθούν από τους αρμόδιους υπουργούς», δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως αν ο κ. Αλογοσκούφης δεν ζητήσει τις παραιτήσεις των κ. Μηλιάκου και Τσουπίδη η ευθύνη μετατίθεται στον ίδιο.

    Η κυρία Παπανδρέου τόνισε πως μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις στη Βουλή για τον κ. Τσουπίδη και τον κ. Μηλιάκο, τίθεται ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικό θέμα για την κυβέρνηση και έκανε ειδικές αναφορές στις ανακολουθίες και τις ψευδείς καταθέσεις των διοικητών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
    "Μήνυση από την ΑΔΕΔΥ: Πέντε οι υπεύθυνοι για το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ"Επιβεβαιώνονται οι αδυναμίες"Επρεπε ήδη να έχουν ασκηθεί διώξειςΚλήσεις σε 20 πρόσωπα στέλνουν οι εισαγγελείς

    περισσότερες εικόνες...ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ
    Στον «αγώνα» και η ΔΑΚΕ
    Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται... Η πολιτική ηγεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επιστράτευσε τη ΔΑΚΕ, προκειμένου να αποδείξει την... αθωότητά της στο «έγκλημα» των ομολόγων. Χθες, λοιπόν, διανεμήθηκαν από το Λογιστήριο ένα «non paper» και μία ανακοίνωση της ΔΑΚΕ - ΓΛΚ, όπου εξαπολύεται σφοδρή επίθεση εναντίον ενός συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ, ο οποίος προ ημερών είχε δηλώσει το αυτονόητο, ότι «όλοι οι υπάλληλοι ακολουθούν εντολές, ακολουθούν οδηγίες, δεν κάνουν του κεφαλιού τους». Πιστεύουν δηλαδή -στα σοβαρά- στο υπουργείο Οικονομικών ότι «στέκει» το επιχείρημα πως υπηρεσιακοί παράγοντες είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να προωθήσουν ένα ομόλογο ύψους 280 εκατ. ευρώ χωρίς άνωθεν εντολές; Αν ναι, τότε φαίνεται πως έχει πέσει μεγάλος πανικός...
    περισσότερα...»ΕΙΠΑΝ
    Πέτρος Ευθυμίου
    «Ο κ. Δούκας λέει το εκπληκτικό. Ζητάει το ΠΑΣΟΚ επίσημα να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις έκδοσης των ομολόγων. Και λέει το εκπληκτικό: Μα είναι αναρτημένα στο Bloomberg. Το είναι αναρτημένα στο Bloomberg είναι εκπληκτικό, ένα ψέμα επιπέδου παιδιού με το χέρι μέσα στο βάζο».
    περισσότερα...»3η ΣΕΛΙΔΑ
    Δεδομένου ότι ο κ. Καραμανλής αντιμετωπίζει τους συνταξιούχους ως ιθαγενείς, είναι απορίας άξιον ότι χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου, χαιρέτησε τους εκπροσώπους τους με τον καθιερωμένο τρόπο και όχι μύτη με μύτη, όπως έπραξε προ ημερών με τον φύλαρχο των Μαορί...
    περισσότερα...»

    9:38 πμ


    Ανώνυμο said...
    =ΔΗΣΥΕ-ΑΤΕ/"Η ΝΤΟΥΤΟΥΚΑ"


    ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΄΄ΤΡΙΓΩΝΟ΄΄… (20-4-2007).


    Η μπηχτή του SPOT-akia της 12-4-2007 για κάποια που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον κ. Μηλιάκο και τον Υπουργό Οικονομίας, με τσίγκλισε κι είπα να ερευνήσω λίγο το θέμα, κυρίως από …περιέργεια. (Από τις κακές συνήθειές μου…).

    Ψάχνοντας λοιπόν, έπεσα πάνω στα εξής :


    Στο ΒΗΜΑ της Κυριακής 19-12-2004 ένα μεγάλο και αναλυτικό άρθρο αναφέρεται στους «κομματάρχες» των υπουργών της Νέας Διακυβέρνησης, στους ανθρώπους που «…που αποτελούν τους στενότερους συνεργάτες των μελών του υπουργικού συμβουλίου…» και «…κινούν τα νήματα των υπουργείων και πόσο επηρεάζουν τους προϊσταμένους τους…».

    Στη δεύτερη, μόλις, παράγραφό του το άρθρο ασχολείται με το Υπουργείο Οικονομίας και το επιτελείο του κ. Αλογοσκούφη. Εκεί, μεταξύ των άλλων, γράφει και για «…την επί χρόνια στενή συνεργάτιδα του Υπουργού κ. Μ.Μ….».

    Η κ. Μ.Μ. είναι υπάλληλος της Αγροτικής Ασφαλιστικής και για πολλά χρόνια αποσπασμένη στο πολιτικό γραφείο του κ. Αλογοσκούφη.

    Όταν ο κ. Μηλιάκος έγινε Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΕΓΑ. Η κ. Μ.Μ. έγινε, πάραυτα, Υποδιευθύντρια και τοποθετήθηκε επί κεφαλής της Υποδιεύθυνσης Γραμματείας Διοίκησης και Επικοινωνίας.


    Μεταξύ των 22 στελεχών, (Διευθυντών και Υποδιευθυντών) της εταιρείας, αποφοίτων διαφόρων Πανεπιστημιακών σχολών και κατόχων Masters of Science, η κ. Μ.Μ. ξεχωρίζει από το …απολυτήριο Λυκείου που διαθέτει. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – Ετήσιο Δελτίο Χρήσης 2004 – Πληροφορίες για την Εταιρεία / τα στελέχη, σελίς 72).

    Στη Γενική Συνέλευση της θυγατρικής της ΑΤΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ “ΣΥΝΕΔΙΑ Α.Ε.”, που έγινε στις 23-7-2004, η κ. Μ.Μ. εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Στο Οργανόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων συναντάμε την κ. Μ.Μ. ως μέλος κι αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου που όρισε η Νέα Διακυβέρνηση…

    Αυτά, τα λίγα, κατόρθωσα εγώ να μαζέψω μετά από μια μικρή έρευνα, που έκανα.

    Τώρα, κατά πόσον, βρήκα τον συνδετικό κρίκο Μηλιάκου – Αλογοσκούφη, είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα…

    Εγώ απλώς ανακάλυψα, από περιέργεια, ένα πολύ ενδιαφέρον ΄΄τρίγωνο΄΄…








    = ΕΞΑΓΩΓΗ …ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ… (25-5-2007).



    Ποιος είπε πως την …αξιοκρατική, αξιοποίηση των εργαζομένων και δη των στελεχών, ο κ. Μηλιάκος την εφαρμόζει μόνο στην ΑΤΕ ; Λάθος : την εξάγει και στις θυγατρικές ! Ναι, ναι, αυτές που …εξυγιάνθηκαν απ΄ αυτόν κι από «…βαρίδια έγιναν …στολίδια…».

    Χαρακτηρίστηκε, πετυχημένα, σύνδρομο των Μ.Μ. κι αφορά την ΑΤΕ Ασφαλιστική. Για την πρώτη περίπτωση Μ.Μ. σας έγραψα στις 20-4-2007 με τον τίτλο ΄Ένα ενδιαφέρον τρίγωνο΄΄… Πάμε τώρα στη δεύτερη :


    Η κ. Μ.Μ. (Νο 2), μόλις ήρθε ο Μηλιάκος, (17-8-2004), πήρε, με απόφαση Δ.Σ., ανάθεση, (όντας Τμηματάρχης Β΄) και τοποθετήθηκε προϊσταμένη σε Υποδιεύθυνση, η οποία δημιουργήθηκε εδικά γι αυτήν. (Αυτό το λέω επειδή, όταν έφυγε η εν λόγω συναδέλφισσα από τη θέση, αυτή έμεινε …κενή !...).

    Στις αρχές του τρέχοντος Μαϊου η κ. Μ.Μ. τοποθετήθηκε, επίσης με ανάθεση, στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, ως Υποδιευθύντρια Ελεγκτής…

    Που είναι το παράξενο ; Όχι μόνο, βέβαια, στα επί πλέον 700 €, περίπου, αλλά στο γεγονός πως η νέα θέση, σύμφωνα με τον Κανονισμό, αλλά και την δεοντολογία, απαιτεί κάποια πραγματάκια, που στην περίπτωσή μας δεν υπάρχουν : πρώτα και κύρια εμπειρία, (προηγούμενη απασχόληση στο αντικείμενο), εξειδίκευση, ( το απολυτήριο Λυκείου δεν είναι, φυσικά, ειδικός τίτλος) και κυρίως προτεραιότητα, υποφερτή έστω, έναντι άλλων συναδέλφων…

    Με το …άλμα της η κ. Μ.Μ. υποσκέλισε, ουκ ολίγους, ελεγκτές με πολυετή εμπειρία, με πτυχία και βαθμό Τμηματάρχη Α΄ !... Κάποιοι απ΄ αυτούς, την ώρα που η κ. Μ.Μ. έγινε Υποδιευθύντρια, παραμένουν Ελεγκτές Β΄, δηλαδή δύο επίπεδα κάτω της !!!

    Στο πως και γιατί, μία είναι η απάντηση και η εξήγηση : όλα τα υπόλοιπα, (προϋπηρεσία, βαθμός, τίτλοι σπουδών κλπ), δεν έχουν καμιά σημασία μπροστά στο πρωτεύουν : τη σχέση της κ. Μ.Μ. με κορυφαία Υπουργό… Είναι, βλέπετε, συνυφάδα…

    Στη νέα διακυβέρνηση βρίσκουν, επί τέλους, τη σημασία τους, κάποιες παραμελημένες συγγενικές σχέσεις, όπως είναι οι κουμπαριές, (πρώτιστα), αλλά και οι …συνυφαδιές !...

    Ο Μηλιάκος κι εδώ …πρωτοπόρος !…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. babis,


    τρελλό αγόρι,


    ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΝ....SORRY ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ....



    ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ... SO FAR, ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ, ΕΙΧΕΣ ΜΟΝΟ ΚΟΛΛΗΜΑ.... ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕΣ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ....



    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ....


    ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ,



    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ?


    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝ' ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΠΟΥ'ΝΑΙ ΕΝΔΟΤΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..... ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ! 580 μετακινήσεις προσωπικού, σε σύνολο 450 ατόμων,σε 2,5 χρόνια (17.5.04 εως 31.12.06) σε θυγατρική της ΑΤΕ. ,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (Αφιερωμένο στα υποζύγια και τους καταπιεσμένους ανθρώπους).
    "Η Μπαλάντα του κυρ-Mέντιου" Βάρναλης Kώστας.

    Δε λυγάνε τα ξεράδια
    και πονάνε τα ρημάδια!
    Kούτσα μια και κούτσα δυο,
    της ζωής το ρημαδιό.

    Mεροδούλι, ξενοδούλι!
    Δέρναν ούλοι: αφέντες,(ΣΕΒ,κλπ.) δούλοι·
    ούλοι: δούλοι, αφεντικό(ΥΠΕΘ)
    και μ' αφήναν νηστικό.

    Tα παιδιά, τα καλοπαίδια,(ΜΑΤ)
    παραβγαίνανε στην παίδεια,
    με κοτρώνια (γκλοπς) στα ψαχνά,
    φούχτες μύγα(κλώτσους) στ' αχαμνά!

    Aνωχώρι, Kατωχώρι,
    ανηφόρι, κατηφόρι
    και με κάμα και βροχή,
    ώσπου μού βγαινε η ψυχή.

    Eίκοσι(65) χρονώ γομάρι
    σήκωσα όλο το νταμάρι
    κ' έχτισα, στην εμπασιά
    του χωριού, την εκκλησιά.

    Kαι ζεβγάρι με το βόδι
    (άλλο μπόι κι άλλο πόδι)
    όργωνα στα ρέματα
    τ' αφεντός τα στρέμματα.

    Kαι στον πόλεμ' "όλα για όλα"
    κουβαλούσα πολυβόλα
    να σκοτώνονται οι λαοί
    για τ' αφέντη το φαΐ.

    Kαι γι' αφτόνε τον ερίφη
    εκουβάλησα τη νύφη
    και την προίκα(ομόλογα) της βουνό,
    την τιμή της ουρανό!

    Aλλ' εμένα σε μια σφήνα
    μ' έδεναν το Mάη το μήνα
    στο χωράφι το γυμνό(ΕΚΑΣ)
    να γκαρίζω, να θρηνώ.

    Kι ο παπάς με την κοιλιά του-ποιός δεν έχει απ'αυτούς-
    μ' έπαιρνε για τη δουλειά του
    και μου μίλαε κουνιστός:
    ― Σε καβάλησε ο Xριστός!

    Δούλεβε για να στουμπώσει
    όλ' η Xώρα κ'οι Kαμπόσοι(οι Κουμπάροι)
    Mη ρωτάς το πώς και τί,
    να ζητάς την αρετή!

    ― Δε βαστάω! Θα πέσω κάπου!
    ― Nτράπου! Tις προγόνοι ντράπου!
    ― Aντραλίζομαι!... Πεινώ!...
    ― Σουτ! Θα φας στον ουρανό!-ζήσε μαύρε μου-

    K' έλεα: όταν μιαν ημέρα
    παρασφίξουνε τα γέρα,
    θα ξεκουραστώ κ' εγώ,
    του θεού τ' αβασταγό!

    Όχι ξύλο! Φόρτωμα όχι!
    Θα μου δώσουνε μια κόχη,
    λίγο πιόμα και σανό,
    σύνταξη (δομημένα δεν υπήρχαν,μολογώ) τόσω χρονώ!

    Kι όταν ένα καλό βράδι
    θα τελειώσει μου το λάδι
    κι αμολήσω την πνοή
    (ένα πουφ! είν' η ζωή),

    η ψυχή μου θενά δράμει
    στη ζεστή αγκαλιά τ' Aβράμη,(εν κόλποις)
    τ' άσπρα, τ' αχερένια του
    να φιλάει(τα δικά του) τα γένια του!...

    Γέρασα κι ως δε φελούσα
    κι αχαΐρευτος κυλούσα,
    με πετάξανε μακριά-σαν κλωτσοσκούφι-(γειά σου κυρ.Αλογοσκούφη)
    να με φάνε τα θεριά.(ΙΚΑ)

    Kωλοσούρθηκα και βρίσκω
    στη σπηλιά τον Άη Φραγκίσκο:(της Ηρώδου)
    -"Xαίρε φως αληθινόν
    και προστάτη των κτηνών!

    Σώσε το γέρο κυρ Mέντη
    απ' την αδικιά τ' αφέντη
    συ που δίδαξες αρνί
    τον κυρ λύκο να γενεί!

    Tο σκληρόν αφέντη κάνε
    από λύκο άνθρωπο κάνε!..."
    Mα με την κουβέντ' αφτή
    πόρτα μού κλεισε κι αφτί.

    Tότενες το μάβρο φίδι
    το διπλό του το γλωσσίδι
    πίσου από την αστοιβιά
    βγάζει και κουνάει με βια:

    ― "Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
    κ' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
    μα θεοί κι οξαποδώ
    κει δεν είναι παρά δω.

    Aν το δίκιο θες, καλέ μου,
    με το δίκιο του πολέμου
    θα το βρείς. Oπού ποθεί
    λεφτεριά, παίρνει σπαθί.(όχι κουκούλες)

    Mη χτυπάς τον αδερφό σου -τ'ακούς Πολύδωρα-
    τον αφέντη τον κουφό σου!-όσο θέλεις βρόντα-
    Kαι στον ίδρο το δικό
    γίνε συ τ' αφεντικό.

    Xάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο,
    χάιντε Σύμβολον αιώνιο!-γειά σου Σφακιανάκη-
    Aν ξυπνήσεις, μονομιάς
    θά ρτει ανάποδα ο ντουνιάς.

    Kοίτα! Oι άλλοι έχουν κινήσει
    κ' έχ' η πλάση κοκκινήσει(τώρα πιά δεν κοκκινίζουν)
    κι άλλος ήλιος έχει βγει-μη φάτε-
    σ' άλλη θάλασσ', άλλη γη".

    (από τα Ποιητικά, O Kέδρος 1956)

    (κυρ-Μέντιος = το συμπαθές τετράποδο ο γαϊδαρος).-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10.18 Φύγε βρε κρετίνε επιτέλους από το μπλόκ,γελοίο υποκείμενο άντε να δείρεις τη γυναίκα σου μια και γνωρίζουμε πως δε μπορείς να της κάνεις κάτι άλλο....ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε λυγάνε τα ξεράδια
    και πονάνε τα ρημάδια!
    Kούτσα μια και κούτσα δυο,
    της ζωής το ρημαδιό. (o Αντρέας καρφωμένος στην καρέκλα)

    Mεροδούλι, ξενοδούλι!
    Δέρναν ούλοι: αφέντες,(CIA,κλπ.) δούλοι·
    ούλοι: δούλοι, αφεντικό(ΥΠΕΘ-ΤΣΟΒΟΛΑΣ-ΓΙΑΝΝΟΣ)
    και μ' αφήναν νηστικό.

    Tα παιδιά, τα καλοπαίδια,(ΜΑΤ-AΡΚΟΥΔΕΑΣ)
    παραβγαίνανε στην παίδεια,
    με κοτρώνια (γκλοπς στους συνταξιούχους) στα ψαχνά,
    φούχτες μύγα(κλώτσους) στ' αχαμνά!

    Aνωχώρι, Kατωχώρι,
    ανηφόρι, κατηφόρι
    και με κάμα και βροχή,
    ώσπου μού βγαινε η ψυχή.(κατά τη διάρκεια κυβερνούσε η Μιμή και τα παρελκόμενα)

    Eίκοσι(65) χρονώ γομάρι
    σήκωσα όλο το νταμάρι
    κ' έχτισα, στην εμπασιά
    του χωριού, την εκκλησιά.

    Kαι ζεβγάρι με το βόδι
    (άλλο μπόι κι άλλο πόδι)
    όργωνα στα ρέματα
    τ' αφεντός τα στρέμματα.

    Kαι στον πόλεμ' "όλα για όλα" (Ιμια)
    κουβαλούσα πολυβόλα
    να σκοτώνονται οι λαοί
    για τ' αφέντη το φαΐ.

    Kαι γι' αφτόνε τον ερίφη
    εκουβάλησα τη νύφη (άλλος την καβάλαγε)
    και την προίκα(πετρέλαια Αιγαίου) της βουνό,
    την τιμή της ουρανό! (γιαυτό ήθελε και τον αστρολόγο το Θωμαδάκη)

    Aλλ' εμένα σε μια σφήνα
    μ' έδεναν το Mάη το μήνα
    στο χωράφι το γυμνό(Άρθρο 4-απαγορεύεται η απεργία)
    να γκαρίζω, να θρηνώ.

    Kι ο παπάς με την κοιλιά του-ποιός δεν έχει απ'αυτούς-
    μ' έπαιρνε για τη δουλειά του
    και μου μίλαε κουνιστός:
    ― Σε καβάλησε ο Xριστός!

    Δούλεβε για να στουμπώσει
    όλ' η Xώρα κ'οι Kαμπόσοι(η οικογένεια Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, οι δανειστές, Μαυράκης κλπ)
    Mη ρωτάς το πώς και τί,
    να ζητάς την αρετή!

    ― Δε βαστάω! Θα πέσω κάπου!
    ― Nτράπου! Tις προγόνοι ντράπου!
    ― Aντραλίζομαι!... Πεινώ!...
    ― Σουτ! Θα φας στον ουρανό!-(το καλαμπόκι από το σκάνδαλο)

    K' έλεα: όταν μιαν ημέρα
    παρασφίξουνε τα γέρα,
    θα ξεκουραστώ κ' εγώ,
    του θεού τ' αβασταγό!

    Όχι ξύλο! Φόρτωμα όχι!
    Θα μου δώσουνε μια κόχη,
    λίγο πιόμα και σανό,
    σύνταξη (ΧΑΑ-κοσμάκης και Ταμεία) τόσω χρονώ!

    Kι όταν ένα καλό βράδι
    θα τελειώσει μου το λάδι
    κι αμολήσω την πνοή
    (ένα πουφ! είν' η ζωή),

    η ψυχή μου θενά δράμει
    στη ζεστή αγκαλιά τ' Aβράμη,(εν κόλποις)
    τ' άσπρα, τ' αχερένια του
    να φιλάει(τα δικά του) τα γένια του!...

    Γέρασα κι ως δε φελούσα
    κι αχαΐρευτος κυλούσα,
    με πετάξανε μακριά-σαν κλωτσοσκούφι-(Ο αντρέας το Yorgo ούτε ζωγραφιστό)
    να με φάνε τα θεριά.(S300-Τουρκία-Μακεδονία-Σκόπια)

    Kωλοσούρθηκα και βρίσκω
    στη σπηλιά τον Άη Φραγκίσκο:(τον Οτσαλάν)
    -"Xαίρε φως αληθινόν
    και προστάτη των κτηνών!

    Σώσε το γέρο κυρ Mέντη
    απ' την αδικιά τ' αφέντη
    συ που δίδαξες αρνί
    τον κυρ λύκο να γενεί!

    Tο σκληρόν αφέντη κάνε
    από λύκο άνθρωπο κάνε!..."
    Mα με την κουβέντ' αφτή
    πόρτα μού κλεισε κι αφτί.

    Tότενες το μάβρο φίδι
    το διπλό του το γλωσσίδι (Σημίτης-Ευχαριστώ τους αμερικανούς)
    πίσου από την αστοιβιά
    βγάζει και κουνάει με βια:

    ― "Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
    κ' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
    μα θεοί κι οξαποδώ
    κει δεν είναι παρά δω.

    Aν το δίκιο θες, καλέ μου,
    με το δίκιο του πολέμου
    θα το βρείς. Oπού ποθεί
    λεφτεριά, παίρνει σπαθί.(Στα Ιμια κωλοτούμπα)

    Mη χτυπάς τον αδερφό σου -τ'ακούς Αρκουδέα-
    τον αφέντη τον κουφό σου!-όσο θέλεις βρόντα-
    Kαι στον ίδρο το δικό
    γίνε συ τ' αφεντικό.

    Xάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο,
    χάιντε Σύμβολον αιώνιο!-γειά σου Σφακιανάκη-
    Aν ξυπνήσεις, μονομιάς
    θά ρτει ανάποδα ο ντουνιάς.

    Kοίτα! Oι άλλοι έχουν κινήσει
    κ' έχ' η πλάση κοκκινήσει(τα πράσινα άλογα)
    κι άλλος ήλιος έχει βγει-στη Μακεδονία-
    σ' άλλη θάλασσ', άλλη γη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυρία μου 11.18,


    ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΑΩ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΑΣ, ΤΟΝ DADDY ΣΑΣ KAI OΛΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΟΪ


    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΛΥΣΣΑΞΕΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ - ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΡΙΑ ΣΑ ΤΗ babis ΕΙΣΤΕ...


    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΗ ΤΩΡΑ, ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΣΗ ΩΡΑ ΕΣΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ, ΣΟΥ ΓΑΜΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΝ ΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ, ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΜΑΣ ΤΑ ΧΕΙΣ ΠΡΙΞΕΙΣ ΑΓΑΜΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΡΩΕΙΔΕΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ. ΜΟΝΟ Η ΧΟΛΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ? ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ? ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Η ΜΑΜΜΥ?



    ΑΝΤΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΩΛΕ ΑΠΛΥΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΚΩΛΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΧΟΛΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΧΥΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΤΣΙΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ? ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ? ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Η ΜΑΜΜΥ?



    ΑΝΤΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΩΛΕ ΑΠΛΥΤΕ ΤΡΑΒΑ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΚΟΚΑΜΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ - ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ - ΤΣΙΜΠΟΚΟΓΑΡΓΑΡΑ ΠΑΣΟΚΟΠΟΥΣΤΡΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΠΡΟΔΟΤΡΑ.....


    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ - ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΛΥΣΟΥ ΠΡΩΤΑ, ΒΡΩΜΑΣ ΧΥΣΙΛΑ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ANTE GAMISOU RE MPASTARDO POU THA BRISEIS TA THEIA!
    POLY FORA PIRES KAI APORO GIATI SOU TO EPITREPOUN EDO MESA!!!!!
    KOFTE TON TON MALAKA GIATI DIAFORETIKA TAFTIZESTE MAZI TOY .SEBASMOS TOYLAXISTON STA THEIA ...APO AFTA TA KRYFOPOUSTRAKIA POU ALLILO-AYNANIZONTE EDW MESA!
    ELEOS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ - ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ - ΤΣΙΜΠΟΚΟΓΑΡΓΑΡΑ ΠΑΣΟΚΟΠΟΥΣΤΡΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΠΡΟΔΟΤΡΑ.....


    ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΙΑ? ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ??? ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ...


    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ - ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ?



    ΟΤΣΑΛΑΝ - ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΑΙ?



    ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ?


    ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ


    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΕΡΧΕΣΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ



    ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΩ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αμαλία θα σε θυμόμαστε για πάντα...

    "Του κάτω κόσμου τα πουλιά και τα παγώνια
    με φως και νύχτα σου κεντούν μια φορεσιά
    άνθρωποι βρίζουν κι ακονίζουν τα σαγόνια
    πηδούν και τρέχουν και σε φτάνουν στα μισά"


    η Αμαλία μας βλέπει από τη "γειτονιά των Αγγέλων" που βρίσκεται και διαβάζει τα όσα γράφονται στα fora και στα blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 12.05 ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΧΟΛΕΡΑ. ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΙ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ, ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΙΛΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΠΑΝΑΓΙΕΣ ΤΙΣ ΡΙΧΝΟΥΝ.
    ΝΤΡΟΠΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ANTE GAMITHITE OLOI SAS RE MALAKES, TO EXETE GAMISI TO BLOG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς press-gr:
    Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να κάνετε παρέμβαση και να κόψετε καραγκιόζηδες τύπου friends of babis skylos και ξυνόγαλα γιατί έχουν ευτελίσει εντελώς ένα blog που ξεκίνησε τουλάχιστον ως πραγματικά καινοτόμο και απομακρύνει συνεχώς σοβαρούς σχολιαστές. Μέχρι τότε προτιμώ να σας χρησιμοποιώ ως ιστοσελίδα ενημέρωσης παρά ως blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ή κάντε moderating στα σχόλια ή κόψτε τα εντελώς. Έτσι κι αλλιώς όποιος έχει κάποια σοβαρή πληροφορία/καταγγελία μπορεί να σας τη στείλει με email. Το blog κινδυνεύει να εκφυλιστεί και χάσει τη σοβατότητα του όσο αφήνεται τον κάθε πικραμένο να γράφει ότι μ@λ@κια του κατέβει στο κεφάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ναι, και να κρατήσετε το μπάμπη να σπαμάρει να τρολλάρει και....

    μπάμπης = ο κατ' εξοχή σπαμαδόρος, ψεύτης, παραπληροφορητής, φασίστας...


    Babis: "Επιτελους…..Καιρος ηταν να διαγραφουν τα βλακωδη λεγομενα από ένα ανθρωποειδες…Βεβαια είναι - γνωστο ότι η Ρηγιλλης τους πληρωνει ολους αυτους, με σκοπο να ευτελιζει κάθε σοβαρη προσπαθεια παραπληροφορησς"

    ομολογεί ο Babis ότι ΠΑΡΑπληροφορεί.



    BABIS SAID

    Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.

    MAΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ (ΜΕΤΑ ΤΟ YORGO)



    ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΔΟΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ... ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΙΑ....




    ΡΕ ΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ - ΨΕΥΤΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ




    ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΞΩ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ - ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΝΕ ΗΔΗ ΜΕ ΤΟ YORGOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κυκλοφορεί χωρίς πινακίδες!!!
    Του αφαίρεσαν τις πινακίδες από το αυτοκίνητο του και αυτός το κυκλοφορεί παράνομα!!!

    Αλλά ποιος ενδιαφέρεται για το νόμο;

    ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

    Αν κάποιος κοινός θνητός έκανε το ίδιο θα τον σέρνανε στα δικαστήρια. Αλλά εδώ στο Λασίθι τον φοβούνται.

    Έχει γυρίσει σχεδόν όλο το νομό και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις όπου παρουσία της αστυνομίας, με θρασύτητα κυκλοφορεί παράνομα το αυτοκίνητο του.

    ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΧΙΜΑΚΙΣΤΑΝ. Κανείς δεν τολμά να τα βάλει μαζί του. Ούτε ο νόμος μπορεί να τον αγγίξει...

    Δοξάστε ένα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σε "πλήρη δράση". Αυτό είναι το "σεμνά και ταπεινά" που συχνά πυκνά αναφέρει;

    Αύριο θα βγει πάλι στην τηλεόραση και τις εφημερίδες και θα κατακεραυνώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους για τις "παρανομίες" τους. Αύριο εκεί που δεν τον ξέρουν θα μιλά ξανά για σεβασμό των νόμων.

    Να το χαίρεται το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του τέτοιο βουλευτή. Η υποκρισία στο έπακρο της.

    Ελπίζουμε μόνο ο κακόμοιρος που του τις αφαίρεσε να μην βρει τον μπελά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΛΦΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 12.45 EXEI ENA ΣTAΘMO THΣ EΛ.AΣ ΣΤΟ ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΝΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ...

    ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ...

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΖΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπες.
    Τι γίνεται εδώ μέσα;; Αυτή είναι η ελευθερία στα blogs;; Έλεος πια!! Και πληροφορίες να είχα, τι να σας δώσω ρε παιδιά;; Απομακρύνετε κόσμο με πολύ άσχημο τρόπο. Τι εμπάθεια είναι αυτή...; Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά;;

    "Προς press-gr:
    Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να κάνετε παρέμβαση και να κόψετε καραγκιόζηδες τύπου friends of babis skylos και ξυνόγαλα γιατί έχουν ευτελίσει εντελώς ένα blog που ξεκίνησε τουλάχιστον ως πραγματικά καινοτόμο και απομακρύνει συνεχώς σοβαρούς σχολιαστές. Μέχρι τότε προτιμώ να σας χρησιμοποιώ ως ιστοσελίδα ενημέρωσης παρά ως blog.

    12:29 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΚΑΛΑ, ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ........ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ BLOG ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ. ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το νούμερο 11 του Ολυμπιακού πάει οριστικά για τη 12η χρονιά του στο σύλλογο… Ο στόχος; Η κατάκτηση του πρωταθλήματος για ένα ακόμη μοναδικό ρεκόρ. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, όπως αναμενόταν την Πέμπτη συμφώνησε για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, για έναν ακόμη χρόνο.
    Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" είχε συνάντηση με τον Γιώργο Λούβαρη κι έδωσαν τα χέρια. Έτσι, είναι η πρώτη ανανέωση συμβολαίου και κλείνει ένα ανοιχτό… μέτωπο. Ο Τζόρτζεβιτς μάλιστα, μετά την υπογραφή συμβολαίου του αφού επιβεβαίωσε πως υπήρξε συμφωνία για ένα χρόνο, προχώρησε σε μία ευχή με νόημα. "Ελπίζω τα πράγματα για μας να είναι καλύτερα του χρόνου", είπε χαρακτηριστικά.


    Κατά τα άλλα, στη Γαλλία ραδιοφωνικός σταθμός μπορεί να μετέδωσε πως ο Μακελελέ πλησιάζει στον Ολυμπιακό, ωστόσο την ίδια ώρα ιστοσελίδες στην πατρίδα του, αναφέρουν πως η Παρί Σεν Ζερμέν, ίσως να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του μέσου της Τσέλσι...Από εκεί και πέρα, το συμβόλαιο του Τάσου Πάντου δεν ανανεώθηκε άμεσα. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού πέρασε κι αυτός από τα γραφεία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε διαφορά στο οικονομικό μέρος και χρειάστηκε και... δεύτερος γύρος, παρότι δεν έχει το μεγάλο συμβόλαιο. Με δεδομένη την πρόθεση του Τάκη Λεμονή αλλά και της διοίκησης, εν τέλει βρέθηκε φόρμουλα για τη συμφωνία.

    Η σχετική ανακοίνωση

    "Μετά από σημερινή συνάντηση του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. Γιώργου Λούβαρη με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Τάσο Πάντο, συμφωνήθηκε η επέκταση της συνεργασίας τους με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ για έναν ακόμη χρόνο".

    Επιμένει ο Τουντζάι

    Το όνομα του Σανλί Τουντζάι είναι πάντα στο προσκήνιο για την ομάδα του Ολυμπιακού και σε σχέση με αυτά που έχουν ακουστεί αλλά και γραφτεί είναι το πιο… σίγουρο. Αυτό φυσικά το αναφέρουμε με την έννοια ότι και ο ίδιος έχει επιβεβαιώσει κι έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στην πρόταση των Πειραιωτών. Αυτή τη φορά, ο Τουντζάι με αφορμή τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα της Τουρκίας, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής τόνισε χαρακτηριστικά: «Η μεταγραφή δεν είναι η προτεραιότητά μου τώρα. Μόλις κατέκτησα το πρωτάθλημα στην Τουρκία κι έχω να σκεφτώ το παιχνίδι με την Ενική ομάδα. Μετά την αναμέτρηση με τη Βοσνία, θα ηρεμήσω και θα είμαι ικανός να αποφασίσω για το μέλλον μου. Ωστόσο, θα πρέπει να παραδεχθώ πως θέλω να παίξω στο εξωτερικό. Αυτό είναι που θέλω».


    Τα «ερυθρόλευκα»

    * Πιστεύω πως είναι αχαριστία να… πυροβολούν τον Ριβάλντο επειδή πήγε στην ΑΕΚ.

    * Νέα δημοσιεύματα στη Γερμανία για την Μπάγερν Μονάχου και τον Ζε Ρομπέρτο. Άλλο… κεφάλαιο κι αυτό.

    * Στα μέσα του Ιουνίου θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας, αλλά χρειάζονται και το… κίνητρο.

    * Ο κόσμος αγωνιά για τις εξελίξεις, ωστόσο στη διοίκηση αρκετοί είναι αυτοί που είναι ήσυχοι και πιστεύουν πως οι κινήσεις θα γίνουν. Οι κατάλληλες μάλιστα.

    * Συνεχίζεται η διεξαγωγή του κυπέλλου μελών, με το τελικό να γίνεται στο Καραϊσκάκη.
    Για μία ακόμη φορά έτσι, ο Τουντζάι έδειξε εξωτερικό και γι’ αυτό στις τάξεις των πρωταθλητών Ελλάδας παρουσιάζονται αισιόδοξοι. Θεωρούν πως έχουν κάνει την καλύτερη πρόταση και γι’ αυτό ελπίζουν. Την ίδια ώρα, παίζει πάντα το όνομα του Μακελελέ κι άλλα πολλά, ωστόσο μέχρι να έρθει κάποια εξέλιξη, τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο. Όπως ισχύει δηλαδή σε κάθε μεταγραφική περίπτωση… Είναι αλήθεια πάντως, ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχει μία έντονη κινητοποίηση, φάνηκε και από τις ανανεώσεις των συμβολαίων και όλα δείχνουν πως τα πράγματα μπαίνουν στην τελική τους ευθεία.

    Ο Τάκης Λεμονής άλλωστε, θέλει όσο το δυνατόν νωρίτερα να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές, αφού στην προετοιμασία θα εμφανιστεί άλλη… ομάδα. Υπολογίστε και περιπτώσεις διεθνών όπως ο Καστίγιο που θα πάρει παραπάνω άδεια λογικά, άρα καταλαβαίνετε τι έχει στο μυαλό του ο 47χρονος τεχνικός.

    Ο Τζόλε των ρεκόρ

    Στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, το βράδυ της Πέμπτης ανέβηκε ένα αφιέρωμα στον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

    Αναλυτικά:

    ’Οταν το καλοκαίρι του 1996 ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ερχόταν στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ «πακέτο» με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο από τον Πανηλειακό, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν να προβλέψουν την -εκπληκτική- συνέχεια. Δέκα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα σε έντεκα χρόνια είναι, συνοπτικά, τα όσα έχει πετύχει ο αρχηγός μας στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Μέχρι τώρα γιατί μάλλον θα υπάρξει και συνέχεια... Μέχρι τότε, ας θυμηθούμε μικρά και μεγάλα επιτεύγματα του «Τζόλε» που τον κατατάσσουν στο πάνθεον των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα.

    -Ο Τζόλε, μαζί με τον Ανατολάκη έχουν τους περισσότερους τίτλους με τον Ολυμπιακό. Ο «Ανατόλ» είχε έρθει στην ομάδα στα μισά του πρώτου πρωταθλήματος από τον Ηρακλή.

    -Ο αρχηγός έχει παίξει 69 φορές σε ευρωπαϊκά κύπελλα και έχει ξεπεράσει τον Μιχάλη Κασάπη της ΑΕΚ ενώ είναι πίσω από τον Αντώνη Νικοπολίδη και τον Νίκο Λυμπερόπουλο που μετρούν δύο συμμετοχές παραπάνω.

    -Ο Τζόρτζεβιτς με τον Κωνσταντίνου είναι οι πρώτοι ευρω-σκόρερ ελληνικών ομάδων με εννέα γκολ έκαστος. Ο Βαζέχα έμεινε στα οκτώ και τη δεύτερη θέση.

    -Με 59 συμμετοχές, ο Τζόρτζεβιτς είναι ο πρώτος παίκτης ελληνικής ομάδας στον σχετικό πίνακα για το Champions League.

    -Έχοντας συμμετάσχει 69 φορές σε ευρωπαϊκό ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού (Champions League και ΟΥΕΦΑ) είναι πρώτος στη σχετική λίστα των παικτών του Ολυμπιακού. Ακολουθεί με 52 ο Καραταΐδης και 51 ο Ανατολάκης.

    -Είναι ο ξένος που έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα γενικώς και όχι μόνο ειδικώς με τον Ολυμπιακό. Ακολουθεί ο Οφορίκουε με έξι.

    -Είτε πρόκειται για Έλληνες, είτε για ξένους, ο Τζόρτζεβιτς έχει καταφέρει να μπει στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών του Ολυμπιακού. Είναι τέταρτος στην Α’ Εθνική με 107 γκολ, πίσω από τους Σιδέρη (224), Αναστόπουλο (142) και Αλεξανδρή (127).

    -Είναι ο ξένος ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες (298) συμμετοχές στην ιστορία του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο μοναδικός που έχει περάσει τις 200. Τον ακολουθεί ο Λοσάντα με 150.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ena blog me poli perissoterous malakes ap oti sovarous. Etsi katantisate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπες.
    Τι γίνεται εδώ μέσα;; Αυτή είναι η ελευθερία στα blogs;; Έλεος πια!! Και πληροφορίες να είχα, τι να σας δώσω ρε παιδιά;; Απομακρύνετε κόσμο με πολύ άσχημο τρόπο. Τι εμπάθεια είναι αυτή...; Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά;;


    "μπάμπης = ο κατ' εξοχή σπαμαδόρος, ψεύτης, παραπληροφορητής, φασίστας...


    Babis: "Επιτελους…..Καιρος ηταν να διαγραφουν τα βλακωδη λεγομενα από ένα ανθρωποειδες…Βεβαια είναι - γνωστο ότι η Ρηγιλλης τους πληρωνει ολους αυτους, με σκοπο να ευτελιζει κάθε σοβαρη προσπαθεια παραπληροφορησς" .

    ομολογεί ο Babis ότι ΠΑΡΑπληροφορεί.



    BABIS SAID

    Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.

    MAΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ

    12.39

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ... ΑΛΛΟΙ
    ΣΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι


    ΜΑΓΚΕΣ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ - ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ...


    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ
    (Ξενοκράτους στο Κολωνάκι)

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΜΥΚΟΝΟ

    ΣΤΟΥΣ 3 ΡΩΣΟΥΣ ΔΩΡΟ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ

    ΞΕΝΟΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΜΟΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ
    ΕΛΛΗΝΕΣ

    Η ΚΑΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΑ

    ΑΝ Ο ΔΗΜΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΘΑ
    ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΣ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ
    ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ

    ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΝΑ ΠΙΟΥΝΕ ΚΑΝΑ
    ΜΠΑΦΟ, ΝΑΔΟΥΝΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ
    ΑΠ' ΤΟΝ ΤΑΦΟ

    ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ COPIES ΚΤΩΝΤΑΙ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΩΡΑΙΕΣ... ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΤΟΡ MODELS

    ΤΟ LIFE STYLE ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΣΕ ΝΟΥΜΕΡΑ

    Απεναντι απο παραλία στον Ωρωπο
    "ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
    ΜΠΑΝΙΟ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ"

    ΑΡΑΖΩ ΑΡΑ... ΖΩ

    Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ, Η ΛΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ
    ΒΙΣΣΗ

    ΕΛΕΝΙΤΣΑ Σ' ΑΓΑΠΩ... ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ
    ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ
    ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΣΙΓΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ ! !!!! !!! !!! !!!!!!!
    ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΥ.

    ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΧΟΝΤΡΩΝ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ

    ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ... ΑΛΛΟΙ
    ΣΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ

    ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΘΑΡΗ! ΠΕΤΑΤΕ
    ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ/ΣΤΗ 1.06

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΧΑΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ.ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΖΕΙΣ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ!ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΕΦΤΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΗΔΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 1/6/2007
    Τελευταία Ενημέρωση: 8:32
    ΤΟ ΕΘΝΟΣ

    Σελήνη Πανσέληνος. Ανατολή: 06:05, Δύση: 20:42
    Δακτύλιος Σήμερα κυκλοφορούν τα μονά

    ΧΡΗΣΙΜΑ
    Νοσοκομεία, Ραδιοταξί, Δρομολόγια
    ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
    Από την Αννα Λεβέντη
    ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ
    Η ξενάγηση
    Η ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    άδολος
    [επίθ.] -η, -ο ο χωρίς δόλο, απονήρευτος

    Ηξερε η Αγροτική για την Εaly
    «E» 1/6
    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    - Κουμπαράς με μίζες «E» 1/6

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
    galanos@parliament.gr

    Κίνηση - ματ έκανε το ΠΑΣΟΚ χθες στη Βουλή υποχρεώνοντας τον διοικητή της ΑΤΕ Δ. Μηλιάκο να καταθέσει έγγραφο - «βόμβα» το οποίο αποδεικνύει ότι η ελληνική τράπεζα αναγνωρίζει επισήμως πως η Ealy είχε μεσολαβήσει για τον επενδυτικό «γάμο» με τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό όμιλο Carlyle, προκειμένου η υπεράκτια εταιρεία (off shore) να πάρει μίζα 1%.

    Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει η ΑΤΕ στις 8/10/2006 ότι «ουδέποτε χρησιμοποίησε ενδιάμεσες εταιρείες ή μεσάζοντες ή συμβούλους επενδύσεων για την αγορά επενδυτικών προϊόντων και τη συμμετοχή της σε funds». Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση της συμμετοχής της ΑΤΕ σε επενδυτικά κεφάλαια της Carlyle, ύψους 50 εκατ. ευρώ, για την οποία η Ealy πήρε ως προμήθεια 450.000 ευρώ.

    Η ΑΤΕ επανήλθε χθες με νέο δελτίο Τύπου στο οποίο επισημαίνει ότι «ουδεμία επενδυτική συμβουλή ούτε συστάσεις έχουν γίνει στην Τράπεζα από την Ealy σχετικά με αυτή την επενδυτική αγορά». Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ανάλογη περίπτωση με την καταβολή προμήθειας σε ελληνικό επενδυτικό γραφείο για την τοποθέτηση της ΑΤΕ το 2005 σε 4 επενδυτικά προγράμματα αξίας 90 εκατ. ευρώ της Lehman Brothers.

    Αιχμές
    Κάτω από το ασφυκτικό μαρκάρισμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη, Β. Παπανδρέου, Δ. Κουσελά, Α. Μακρυπίδη, Ν. Χριστοδουλάκη και Κ. Γείτονα, ο κ. Μηλιάκος ο οποίος κατέθεσε χθες και εκείνος (εκτός από τον κ. Τσουπίδη) στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για τα ομόλογα, έσπευσε αμέσως να δείξει ως... υπεύθυνο τον υποδιοικητή της ΑΤΕ Π. Βαράγκη - που καθόταν δίπλα του - λέγοντας ότι «είναι ένα αξιόλογο και επιτυχημένο στέλεχος που εκ της θέσεώς του κάνει τις επαφές με τους ξένους». «Εγώ είμαι από χωριό. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν από τους ξένους. Δεν είμαι τραπεζίτης. Δεν ήμουν κουμπάρος κανενός όταν κατέβηκα με τη ΝΔ ως υποψήφιος ευρωβουλευτής και έγινα υποδιοικητής της ΑΤΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο περιθώριο της συνεδρίασης έλεγαν πως η αναφορά του κ. Μηλιάκου έχει ιδιαίτερη σημασία και την απέδιδαν στη σχέση που έχει ο κ. Βαράγκης με τον Γ. Αλογοσκούφη, καθώς είναι - όπως έλεγαν - κουμπάροι.

    Η κατάθεση του επίμαχου εγγράφου έγινε μετά την πίεση που άσκησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον κ. Μηλιάκο, καθώς του ζητούσαν επιτακτικά να αποκαλύψει την επίσημη απάντηση της ΑΤΕ προ την Carlyle. «Καταθέστε την επιστολή εδώ και τώρα», είπε ο Γ. Φλωρίδης, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκαλύψει ένα ακόμη έγγραφο με ημερομηνία 4/4/2006 που φέρει τις υπογραφές του υποδιοικητή Β. Δρούγκα και του προϊσταμένου Ε. Ιωάννου με το οποίο ζητείται από τη διοίκηση της ΑΤΕ να επιβεβαιώσει ότι η Ealy μεσολάβησε για τη γνωριμία με την Carlyle. Ο κ. Μηλιάκος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «προπαγάνδα», έκανε λόγο για «εσωτερικό έγγραφο» και λίγο αργότερα κατέθεσε την επίσημη επιστολή (που ήταν γραμμένη στα αγγλικά), με ημερομηνία 10/4/2006 και φέρει την υπογραφή του κ. Ιωάννου.

    Επίθεση ΠΑΣΟΚ
    Οταν οι βουλευτές ανέγνωσαν το περιεχόμενο της επιστολής, επιτέθηκαν στον κ. Μηλιάκο, λέγοντας: «Ανατρέπονται όλα τα δεδομένα. Μας λέγατε ψέματα μέχρι τώρα. Με την επιστολή επιβεβαιώνεται το σκάνδαλο ότι η Ealy σας σύστησε στην Carlyle». Κάλεσαν μάλιστα τον διοικητή να αποκαλύψει πόση ήταν η μίζα και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή.

    Ο κ. Μηλιάκος απέδωσε τον θόρυβο που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, στ ότι οι βουλευτές του δεν ξέρουν καλά αγγλικά, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία τους, οι οποίοι ζήτησαν να γίνει νέα συνεδρίαση με την παρουσία μεταφραστή. Λίγο αργότερα, συνεργάτιδα του διοικητή της ΑΤΕ διένειμε στους δημοσιογράφους το μεταφρασμένο κείμενο, με την υποσημείωση ότι ήταν γνωστό από τις 8 Οκτωβρίου 2006.

    Τέλος, σχετικά με τις επενδύσεις της ΑΤΕ στα δομημένα ομόλογα, ο κ. Μηλιάκος είπε πως η τράπεζα αγόρασε από την Goldman Sachs, η οποία συνεργάζεται με διάφορα funds, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνο του Γ. Παπαμαρκάκη. «Και στην Αγροτική ο Παπαμαρκάκης...», αναφώνησε ο κ. Φλωρίδης. ΠΑΣΟΚΝα παραιτηθούν Τσουπίδης-ΜηλιάκοςΤις άμεσες παραιτήσεις των κ. Π. Τσουπίδη και Δ. Μηλιάκου ζητεί το ΠΑΣΟΚ και καλεί τον υπουργό Οικονομίας να αναλάβει τις ευθύνες του.

    «Είναι αυτονόητο ότι και οι δύο πρέπει να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και η κυβέρνηση να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες», δήλωσε η υπεύθυνος Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα ομόλογα. Σε ερώτηση δε αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και υπουργών, η κυρία Παπανδρέου απάντησε πως βεβαίως υπάρχουν ευθύνες και στους υπουργούς. «Και οι πολιτικές αυτές ευθύνες θα πρέπει να αναληφθούν από τους αρμόδιους υπουργούς», δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως αν ο κ. Αλογοσκούφης δεν ζητήσει τις παραιτήσεις των κ. Μηλιάκου και Τσουπίδη η ευθύνη μετατίθεται στον ίδιο.

    Η κυρία Παπανδρέου τόνισε πως μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις στη Βουλή για τον κ. Τσουπίδη και τον κ. Μηλιάκο, τίθεται ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικό θέμα για την κυβέρνηση και έκανε ειδικές αναφορές στις ανακολουθίες και τις ψευδείς καταθέσεις των διοικητών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
    "Μήνυση από την ΑΔΕΔΥ: Πέντε οι υπεύθυνοι για το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ"Επιβεβαιώνονται οι αδυναμίες"Επρεπε ήδη να έχουν ασκηθεί διώξειςΚλήσεις σε 20 πρόσωπα στέλνουν οι εισαγγελείς

    περισσότερες εικόνες...ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ
    Στον «αγώνα» και η ΔΑΚΕ
    Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται... Η πολιτική ηγεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επιστράτευσε τη ΔΑΚΕ, προκειμένου να αποδείξει την... αθωότητά της στο «έγκλημα» των ομολόγων. Χθες, λοιπόν, διανεμήθηκαν από το Λογιστήριο ένα «non paper» και μία ανακοίνωση της ΔΑΚΕ - ΓΛΚ, όπου εξαπολύεται σφοδρή επίθεση εναντίον ενός συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ, ο οποίος προ ημερών είχε δηλώσει το αυτονόητο, ότι «όλοι οι υπάλληλοι ακολουθούν εντολές, ακολουθούν οδηγίες, δεν κάνουν του κεφαλιού τους». Πιστεύουν δηλαδή -στα σοβαρά- στο υπουργείο Οικονομικών ότι «στέκει» το επιχείρημα πως υπηρεσιακοί παράγοντες είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να προωθήσουν ένα ομόλογο ύψους 280 εκατ. ευρώ χωρίς άνωθεν εντολές; Αν ναι, τότε φαίνεται πως έχει πέσει μεγάλος πανικός...
    περισσότερα...»ΕΙΠΑΝ
    Πέτρος Ευθυμίου
    «Ο κ. Δούκας λέει το εκπληκτικό. Ζητάει το ΠΑΣΟΚ επίσημα να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις έκδοσης των ομολόγων. Και λέει το εκπληκτικό: Μα είναι αναρτημένα στο Bloomberg. Το είναι αναρτημένα στο Bloomberg είναι εκπληκτικό, ένα ψέμα επιπέδου παιδιού με το χέρι μέσα στο βάζο».
    περισσότερα...»3η ΣΕΛΙΔΑ
    Δεδομένου ότι ο κ. Καραμανλής αντιμετωπίζει τους συνταξιούχους ως ιθαγενείς, είναι απορίας άξιον ότι χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου, χαιρέτησε τους εκπροσώπους τους με τον καθιερωμένο τρόπο και όχι μύτη με μύτη, όπως έπραξε προ ημερών με τον φύλαρχο των Μαορί...
    περισσότερα...»

    9:38 πμ


    Ανώνυμο said...
    =ΔΗΣΥΕ-ΑΤΕ/"Η ΝΤΟΥΤΟΥΚΑ"


    ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΄΄ΤΡΙΓΩΝΟ΄΄… (20-4-2007).


    Η μπηχτή του SPOT-akia της 12-4-2007 για κάποια που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον κ. Μηλιάκο και τον Υπουργό Οικονομίας, με τσίγκλισε κι είπα να ερευνήσω λίγο το θέμα, κυρίως από …περιέργεια. (Από τις κακές συνήθειές μου…).

    Ψάχνοντας λοιπόν, έπεσα πάνω στα εξής :


    Στο ΒΗΜΑ της Κυριακής 19-12-2004 ένα μεγάλο και αναλυτικό άρθρο αναφέρεται στους «κομματάρχες» των υπουργών της Νέας Διακυβέρνησης, στους ανθρώπους που «…που αποτελούν τους στενότερους συνεργάτες των μελών του υπουργικού συμβουλίου…» και «…κινούν τα νήματα των υπουργείων και πόσο επηρεάζουν τους προϊσταμένους τους…».

    Στη δεύτερη, μόλις, παράγραφό του το άρθρο ασχολείται με το Υπουργείο Οικονομίας και το επιτελείο του κ. Αλογοσκούφη. Εκεί, μεταξύ των άλλων, γράφει και για «…την επί χρόνια στενή συνεργάτιδα του Υπουργού κ. Μ.Μ….».

    Η κ. Μ.Μ. είναι υπάλληλος της Αγροτικής Ασφαλιστικής και για πολλά χρόνια αποσπασμένη στο πολιτικό γραφείο του κ. Αλογοσκούφη.

    Όταν ο κ. Μηλιάκος έγινε Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΕΓΑ. Η κ. Μ.Μ. έγινε, πάραυτα, Υποδιευθύντρια και τοποθετήθηκε επί κεφαλής της Υποδιεύθυνσης Γραμματείας Διοίκησης και Επικοινωνίας.


    Μεταξύ των 22 στελεχών, (Διευθυντών και Υποδιευθυντών) της εταιρείας, αποφοίτων διαφόρων Πανεπιστημιακών σχολών και κατόχων Masters of Science, η κ. Μ.Μ. ξεχωρίζει από το …απολυτήριο Λυκείου που διαθέτει. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – Ετήσιο Δελτίο Χρήσης 2004 – Πληροφορίες για την Εταιρεία / τα στελέχη, σελίς 72).

    Στη Γενική Συνέλευση της θυγατρικής της ΑΤΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ “ΣΥΝΕΔΙΑ Α.Ε.”, που έγινε στις 23-7-2004, η κ. Μ.Μ. εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Στο Οργανόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων συναντάμε την κ. Μ.Μ. ως μέλος κι αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου που όρισε η Νέα Διακυβέρνηση…

    Αυτά, τα λίγα, κατόρθωσα εγώ να μαζέψω μετά από μια μικρή έρευνα, που έκανα.

    Τώρα, κατά πόσον, βρήκα τον συνδετικό κρίκο Μηλιάκου – Αλογοσκούφη, είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα…

    Εγώ απλώς ανακάλυψα, από περιέργεια, ένα πολύ ενδιαφέρον ΄΄τρίγωνο΄΄…








    = ΕΞΑΓΩΓΗ …ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ… (25-5-2007).



    Ποιος είπε πως την …αξιοκρατική, αξιοποίηση των εργαζομένων και δη των στελεχών, ο κ. Μηλιάκος την εφαρμόζει μόνο στην ΑΤΕ ; Λάθος : την εξάγει και στις θυγατρικές ! Ναι, ναι, αυτές που …εξυγιάνθηκαν απ΄ αυτόν κι από «…βαρίδια έγιναν …στολίδια…».

    Χαρακτηρίστηκε, πετυχημένα, σύνδρομο των Μ.Μ. κι αφορά την ΑΤΕ Ασφαλιστική. Για την πρώτη περίπτωση Μ.Μ. σας έγραψα στις 20-4-2007 με τον τίτλο ΄Ένα ενδιαφέρον τρίγωνο΄΄… Πάμε τώρα στη δεύτερη :


    Η κ. Μ.Μ. (Νο 2), μόλις ήρθε ο Μηλιάκος, (17-8-2004), πήρε, με απόφαση Δ.Σ., ανάθεση, (όντας Τμηματάρχης Β΄) και τοποθετήθηκε προϊσταμένη σε Υποδιεύθυνση, η οποία δημιουργήθηκε εδικά γι αυτήν. (Αυτό το λέω επειδή, όταν έφυγε η εν λόγω συναδέλφισσα από τη θέση, αυτή έμεινε …κενή !...).

    Στις αρχές του τρέχοντος Μαϊου η κ. Μ.Μ. τοποθετήθηκε, επίσης με ανάθεση, στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, ως Υποδιευθύντρια Ελεγκτής…

    Που είναι το παράξενο ; Όχι μόνο, βέβαια, στα επί πλέον 700 €, περίπου, αλλά στο γεγονός πως η νέα θέση, σύμφωνα με τον Κανονισμό, αλλά και την δεοντολογία, απαιτεί κάποια πραγματάκια, που στην περίπτωσή μας δεν υπάρχουν : πρώτα και κύρια εμπειρία, (προηγούμενη απασχόληση στο αντικείμενο), εξειδίκευση, ( το απολυτήριο Λυκείου δεν είναι, φυσικά, ειδικός τίτλος) και κυρίως προτεραιότητα, υποφερτή έστω, έναντι άλλων συναδέλφων…

    Με το …άλμα της η κ. Μ.Μ. υποσκέλισε, ουκ ολίγους, ελεγκτές με πολυετή εμπειρία, με πτυχία και βαθμό Τμηματάρχη Α΄ !... Κάποιοι απ΄ αυτούς, την ώρα που η κ. Μ.Μ. έγινε Υποδιευθύντρια, παραμένουν Ελεγκτές Β΄, δηλαδή δύο επίπεδα κάτω της !!!

    Στο πως και γιατί, μία είναι η απάντηση και η εξήγηση : όλα τα υπόλοιπα, (προϋπηρεσία, βαθμός, τίτλοι σπουδών κλπ), δεν έχουν καμιά σημασία μπροστά στο πρωτεύουν : τη σχέση της κ. Μ.Μ. με κορυφαία Υπουργό… Είναι, βλέπετε, συνυφάδα…

    Στη νέα διακυβέρνηση βρίσκουν, επί τέλους, τη σημασία τους, κάποιες παραμελημένες συγγενικές σχέσεις, όπως είναι οι κουμπαριές, (πρώτιστα), αλλά και οι …συνυφαδιές !...

    Ο Μηλιάκος κι εδώ …πρωτοπόρος !…

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  41. Πολύ σοβαρό blog.

    Αρνάκι άσπρο και παχύ της μάνας του καμάρι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΟ BLOG ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ. ΕΤΣΙ ΝΤΟΝΤΟ;
    ΕΙΣΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΩΛΟΜΠΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΒΑΡΔΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ,ΚΑΤΙ ΣΑΝ Ο ΣΩΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ,,,,,,ΙΔΙΟΤΥΠΟ MANAGEMET..... ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ! 580 μετακινήσεις προσωπικού, σε σύνολο 450 ατόμων,σε 2,5 χρόνια (17.5.04 εως 31.12.06) σε θυγατρική της ΑΤΕ. ,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Σωστός, 1.18. Χάνεται η δυνατότητα για έξυπνο τσατ, για ανταλλαγή άποψης και πληροφορίας, και μένει η κούραση. ΠΡΕΣΣ, μη γίνετε θύματα της επιτυχίας του μπλογκ σας. Πάτε για φούντο. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ/ΣΤΗ 1.18

    ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ. ΕΝΝΟΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.

    ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ (ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΙΟΥΝΙΟ 06), ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟΣ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΥΝΑΜΙΤΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ) ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ (ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΑΜΩΤΟ ΗΤΑΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ) ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ.

    ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ (Η ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ??) ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Και μην βλέπετε που τώρα η επισκεψιμότητα ανεβαίνει. Όταν πάρει την κατηφόρα ίσως είναι αργά για διορθώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πότε θα ξεκινήσει η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου;;;; Ξέρει κανείς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 1.18, 1.24, 1.27
    grapsate!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΟΧΙ, ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΕΜΠΑΙΝΑ, ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΑΚΟΜΑ. ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΦΡΙΛΑ. ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΘΕΛΩ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ 2-3 BLOGS ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΩ. ΓΙΑ MEDIA, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΛΠ. ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Με ποιά κυβέρνηση έγινε το ατύχημα του Σάμινα? Του Σημίτη

    Ποιός ήταν Υπ. Εμπ. Ναυτ.? Ο Παπουτσής

    Τίνος άνθρωπος ο Σφηνιάς? Του ΠΑΣΟΚ

    Τίνος άνθρωπος ο big boss Κληρονόμος? Του ΠΑΣΟΚ

    Τι ήταν το κόλπο με τις Μινωϊκές: Το ΧΑΑ και το ξεψείρισμα του κόσμου-το ουσιαστικό μονοπώλιο των Μινωϊκών

    Τι απέτρεψε το σχέδιο των λαμόγιων του ΠΑΣΟΚ? Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ 82 ΕΠΙΒΑΤΩΝ

    Θα πληρώσουν οι παραπάνω? ΜΗΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ-Εκτός του Σφηνιά, οι άλλοι γελάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αντε και γαμησου ρε βλημα
    friends οf babis!

    Μας εχεις σπασει τα αρχιδια περισσοτερα κι απο τον μαλακα
    τον babis γαμημενο κοπροσκυλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 1.18 & 1.34 Ο 1.27 EIMAI

    KAI KATI AKOMH.

    ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ (ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ) ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΣΕ ΠΟΣΑ ΘΕΜΑΤΑ

    ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ (ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ-ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ!).

    ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕ ΤΟ ΠΡΕΣΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ (???-ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ) ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΠΕΙ "ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΤΑΤΑ".

    ΑΥΤΟ, ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ, ΝΑ "ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑΖΟΥΝ".

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΑΝ ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙΣ, ΑΡΚΕΤΑ.

    ΓΙΑ ΜEDIA ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΤΟ WWW.MEDIABLOG.GR ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. γαβ
    γαβ
    γαβ
    γαβ
    γαβ

    γαπ
    γαπ
    γαπ
    γαπ
    γαπ




    ο babis είναι ο σκύλος - οι άλλοι είναι το σωματείο φίλων του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. η αντιδιαστολή μεταξύ γαβ και γαπ αυτό δείχνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΤΟ ΓΕΝΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΜΟΥΡΗ ΟΧΙ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒLOG ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΒΡΗΣΚΕΤΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΑΣ ΛΟΗ (ΑΝ ΤΗΝ ΓΑΜΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ) ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΠΡΟΣ 1.45:

    ΝΑΙ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΚΟΙΤΑΖΩ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ...

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΓΚΑΡΙΖΕΙ!
    ΑΡΑΓΕ, ΤΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ; ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΗΛΙΚΙΑ, ΦΥΛΟ. ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ...ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΡΑΞΕΙ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ.



    ΚΟΙΤΑ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ, ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΕΙΜΑΙ Ο 1.27


    ΦΙΛΕ 1.57 ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ?

    ΔΕ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ... ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ...

    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ BLOG;;

    ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ.....
    ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΕΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΕΙΜΑΙ Η 1.34 ΚΑΙ Η 1.18 ΚΑΙ Η 2.02

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 1.58 Ο 1.45


    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΤΟ MEDIAGR ΑΛΛΑ ΟΚ, ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΗΝΤΙΑΚΟ. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚ ΔΕ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.


    ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΑΣ ΤΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ? ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΙΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. 1.34 1.18 2.02 2:04

    ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΜΩ...

    ΠΟΙΟΣ (ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ) ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ?
    Ο ΜΠΑΜΠΗΣ 'Η Ο ΦΙΛΟΣ ΚΛΠ?

    ΠΟΙΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ?

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΑ ΛΟΗ ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ?

    ΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΙΣΩΣ ΒΓΑΛΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΡΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΣΤΟΝ 2.05:

    ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΛΕΩ.ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ, ΞΕΡΩ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ.ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
    ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ, ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ, ΕΝΝΟΩ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ babis....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. O πραγματικος υπευθυνος για
    την απαξιωση του blog ειναι
    ο διαχειριστης του.

    Ας αποφασισουν οι δημιουργοι
    του blog τι θελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΣΤΟΝ 2.09:

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΒΑΣΙΑ ΛΟΗ!!
    ΕΓΩ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ MEDIA BLOGS, ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΤΟ MEDIABLOG.
    ΤΟ ΟΤΙ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ.
    ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΑΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ Ή ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΤΟ BLOG.
    ΡΩΤΗΣΑ ΑΠΛΑ ΜΗΠΩΣ Ο babis ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΕΔΩ ΤΟΥ BLOG.
    ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ 2.00 ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG ΕΚΤΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Dear friends. Was so happy really last night watching the ‘’Elli Stai Show’’.
    A prominent member of the ruling gay society was invited in order to defend our darling fat ‘’katalliloteros’’. Yes dear sisters. There was Lakis Lazopoulos so pretty, so sexy, last night praising our prime minister. I bet next guest of Mrs Stai will be the Mayor of Athens, or you think Salome should be invited. Maybe because sweet Mayor is so busy with his Lover the young artist who at the same time is a … nurse at Evangelismos . On the other hand Salome unfortunately was not nominated as a minister and has more free time.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. And i thought that the mayor had a relationship with his secretary...(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ. ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ,,,,,,ΙΔΙΟΤΥΠΟ MANAGEMET..... ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ! 580 μετακινήσεις προσωπικού, σε σύνολο 450 ατόμων,σε 2,5 χρόνια (17.5.04 εως 31.12.06) σε θυγατρική της ΑΤΕ. ,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. 2.05 ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΤΟ 2.13


    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ (ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ) ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ, ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

    ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΛΕΓΕΤΑΙ Π.Χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 'Η ΔΕ ΞΕΡΩ ΓΩ ΤΙ. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛ, Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ, ΟΧΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙΜΙΟΙ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ FRIENDS ΚΛΠ. ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΗ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΜΠΑΜΠΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ. ΣΠΑΝΙΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ (ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΜΠΗ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΤΟΥΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΟΙ FRIENDS ΚΛΠ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΚΤΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

    ΟΥΤΕ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΦΥΣΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΜΕΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΕ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ.


    ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΩ (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ! ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΛΗΤΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.
    Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΛΟΣ. ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΟΑΚΑ; ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Τελευταία Ενημέρωση: 8:32
    ΤΟ ΕΘΝΟΣ

    Σελήνη Πανσέληνος. Ανατολή: 06:05, Δύση: 20:42
    Δακτύλιος Σήμερα κυκλοφορούν τα μονά

    ΧΡΗΣΙΜΑ
    Νοσοκομεία, Ραδιοταξί, Δρομολόγια
    ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
    Από την Αννα Λεβέντη
    ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ
    Η ξενάγηση
    Η ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
    άδολος
    [επίθ.] -η, -ο ο χωρίς δόλο, απονήρευτος

    Ηξερε η Αγροτική για την Εaly
    «E» 1/6
    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    - Κουμπαράς με μίζες «E» 1/6

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
    galanos@parliament.gr

    Κίνηση - ματ έκανε το ΠΑΣΟΚ χθες στη Βουλή υποχρεώνοντας τον διοικητή της ΑΤΕ Δ. Μηλιάκο να καταθέσει έγγραφο - «βόμβα» το οποίο αποδεικνύει ότι η ελληνική τράπεζα αναγνωρίζει επισήμως πως η Ealy είχε μεσολαβήσει για τον επενδυτικό «γάμο» με τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό όμιλο Carlyle, προκειμένου η υπεράκτια εταιρεία (off shore) να πάρει μίζα 1%.

    Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει η ΑΤΕ στις 8/10/2006 ότι «ουδέποτε χρησιμοποίησε ενδιάμεσες εταιρείες ή μεσάζοντες ή συμβούλους επενδύσεων για την αγορά επενδυτικών προϊόντων και τη συμμετοχή της σε funds». Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση της συμμετοχής της ΑΤΕ σε επενδυτικά κεφάλαια της Carlyle, ύψους 50 εκατ. ευρώ, για την οποία η Ealy πήρε ως προμήθεια 450.000 ευρώ.

    Η ΑΤΕ επανήλθε χθες με νέο δελτίο Τύπου στο οποίο επισημαίνει ότι «ουδεμία επενδυτική συμβουλή ούτε συστάσεις έχουν γίνει στην Τράπεζα από την Ealy σχετικά με αυτή την επενδυτική αγορά». Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ανάλογη περίπτωση με την καταβολή προμήθειας σε ελληνικό επενδυτικό γραφείο για την τοποθέτηση της ΑΤΕ το 2005 σε 4 επενδυτικά προγράμματα αξίας 90 εκατ. ευρώ της Lehman Brothers.

    Αιχμές
    Κάτω από το ασφυκτικό μαρκάρισμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη, Β. Παπανδρέου, Δ. Κουσελά, Α. Μακρυπίδη, Ν. Χριστοδουλάκη και Κ. Γείτονα, ο κ. Μηλιάκος ο οποίος κατέθεσε χθες και εκείνος (εκτός από τον κ. Τσουπίδη) στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για τα ομόλογα, έσπευσε αμέσως να δείξει ως... υπεύθυνο τον υποδιοικητή της ΑΤΕ Π. Βαράγκη - που καθόταν δίπλα του - λέγοντας ότι «είναι ένα αξιόλογο και επιτυχημένο στέλεχος που εκ της θέσεώς του κάνει τις επαφές με τους ξένους». «Εγώ είμαι από χωριό. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν από τους ξένους. Δεν είμαι τραπεζίτης. Δεν ήμουν κουμπάρος κανενός όταν κατέβηκα με τη ΝΔ ως υποψήφιος ευρωβουλευτής και έγινα υποδιοικητής της ΑΤΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο περιθώριο της συνεδρίασης έλεγαν πως η αναφορά του κ. Μηλιάκου έχει ιδιαίτερη σημασία και την απέδιδαν στη σχέση που έχει ο κ. Βαράγκης με τον Γ. Αλογοσκούφη, καθώς είναι - όπως έλεγαν - κουμπάροι.

    Η κατάθεση του επίμαχου εγγράφου έγινε μετά την πίεση που άσκησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον κ. Μηλιάκο, καθώς του ζητούσαν επιτακτικά να αποκαλύψει την επίσημη απάντηση της ΑΤΕ προ την Carlyle. «Καταθέστε την επιστολή εδώ και τώρα», είπε ο Γ. Φλωρίδης, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκαλύψει ένα ακόμη έγγραφο με ημερομηνία 4/4/2006 που φέρει τις υπογραφές του υποδιοικητή Β. Δρούγκα και του προϊσταμένου Ε. Ιωάννου με το οποίο ζητείται από τη διοίκηση της ΑΤΕ να επιβεβαιώσει ότι η Ealy μεσολάβησε για τη γνωριμία με την Carlyle. Ο κ. Μηλιάκος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «προπαγάνδα», έκανε λόγο για «εσωτερικό έγγραφο» και λίγο αργότερα κατέθεσε την επίσημη επιστολή (που ήταν γραμμένη στα αγγλικά), με ημερομηνία 10/4/2006 και φέρει την υπογραφή του κ. Ιωάννου.

    Επίθεση ΠΑΣΟΚ
    Οταν οι βουλευτές ανέγνωσαν το περιεχόμενο της επιστολής, επιτέθηκαν στον κ. Μηλιάκο, λέγοντας: «Ανατρέπονται όλα τα δεδομένα. Μας λέγατε ψέματα μέχρι τώρα. Με την επιστολή επιβεβαιώνεται το σκάνδαλο ότι η Ealy σας σύστησε στην Carlyle». Κάλεσαν μάλιστα τον διοικητή να αποκαλύψει πόση ήταν η μίζα και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή.

    Ο κ. Μηλιάκος απέδωσε τον θόρυβο που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, στ ότι οι βουλευτές του δεν ξέρουν καλά αγγλικά, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία τους, οι οποίοι ζήτησαν να γίνει νέα συνεδρίαση με την παρουσία μεταφραστή. Λίγο αργότερα, συνεργάτιδα του διοικητή της ΑΤΕ διένειμε στους δημοσιογράφους το μεταφρασμένο κείμενο, με την υποσημείωση ότι ήταν γνωστό από τις 8 Οκτωβρίου 2006.

    Τέλος, σχετικά με τις επενδύσεις της ΑΤΕ στα δομημένα ομόλογα, ο κ. Μηλιάκος είπε πως η τράπεζα αγόρασε από την Goldman Sachs, η οποία συνεργάζεται με διάφορα funds, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνο του Γ. Παπαμαρκάκη. «Και στην Αγροτική ο Παπαμαρκάκης...», αναφώνησε ο κ. Φλωρίδης. ΠΑΣΟΚΝα παραιτηθούν Τσουπίδης-ΜηλιάκοςΤις άμεσες παραιτήσεις των κ. Π. Τσουπίδη και Δ. Μηλιάκου ζητεί το ΠΑΣΟΚ και καλεί τον υπουργό Οικονομίας να αναλάβει τις ευθύνες του.

    «Είναι αυτονόητο ότι και οι δύο πρέπει να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και η κυβέρνηση να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες», δήλωσε η υπεύθυνος Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα ομόλογα. Σε ερώτηση δε αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και υπουργών, η κυρία Παπανδρέου απάντησε πως βεβαίως υπάρχουν ευθύνες και στους υπουργούς. «Και οι πολιτικές αυτές ευθύνες θα πρέπει να αναληφθούν από τους αρμόδιους υπουργούς», δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως αν ο κ. Αλογοσκούφης δεν ζητήσει τις παραιτήσεις των κ. Μηλιάκου και Τσουπίδη η ευθύνη μετατίθεται στον ίδιο.

    Η κυρία Παπανδρέου τόνισε πως μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις στη Βουλή για τον κ. Τσουπίδη και τον κ. Μηλιάκο, τίθεται ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικό θέμα για την κυβέρνηση και έκανε ειδικές αναφορές στις ανακολουθίες και τις ψευδείς καταθέσεις των διοικητών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
    "Μήνυση από την ΑΔΕΔΥ: Πέντε οι υπεύθυνοι για το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ"Επιβεβαιώνονται οι αδυναμίες"Επρεπε ήδη να έχουν ασκηθεί διώξειςΚλήσεις σε 20 πρόσωπα στέλνουν οι εισαγγελείς

    περισσότερες εικόνες...ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ
    Στον «αγώνα» και η ΔΑΚΕ
    Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται... Η πολιτική ηγεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επιστράτευσε τη ΔΑΚΕ, προκειμένου να αποδείξει την... αθωότητά της στο «έγκλημα» των ομολόγων. Χθες, λοιπόν, διανεμήθηκαν από το Λογιστήριο ένα «non paper» και μία ανακοίνωση της ΔΑΚΕ - ΓΛΚ, όπου εξαπολύεται σφοδρή επίθεση εναντίον ενός συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ, ο οποίος προ ημερών είχε δηλώσει το αυτονόητο, ότι «όλοι οι υπάλληλοι ακολουθούν εντολές, ακολουθούν οδηγίες, δεν κάνουν του κεφαλιού τους». Πιστεύουν δηλαδή -στα σοβαρά- στο υπουργείο Οικονομικών ότι «στέκει» το επιχείρημα πως υπηρεσιακοί παράγοντες είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να προωθήσουν ένα ομόλογο ύψους 280 εκατ. ευρώ χωρίς άνωθεν εντολές; Αν ναι, τότε φαίνεται πως έχει πέσει μεγάλος πανικός...
    περισσότερα...»ΕΙΠΑΝ
    Πέτρος Ευθυμίου
    «Ο κ. Δούκας λέει το εκπληκτικό. Ζητάει το ΠΑΣΟΚ επίσημα να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις έκδοσης των ομολόγων. Και λέει το εκπληκτικό: Μα είναι αναρτημένα στο Bloomberg. Το είναι αναρτημένα στο Bloomberg είναι εκπληκτικό, ένα ψέμα επιπέδου παιδιού με το χέρι μέσα στο βάζο».
    περισσότερα...»3η ΣΕΛΙΔΑ
    Δεδομένου ότι ο κ. Καραμανλής αντιμετωπίζει τους συνταξιούχους ως ιθαγενείς, είναι απορίας άξιον ότι χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου, χαιρέτησε τους εκπροσώπους τους με τον καθιερωμένο τρόπο και όχι μύτη με μύτη, όπως έπραξε προ ημερών με τον φύλαρχο των Μαορί...
    περισσότερα...»

    9:38 πμ


    Ανώνυμο said...
    =ΔΗΣΥΕ-ΑΤΕ/"Η ΝΤΟΥΤΟΥΚΑ"


    ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΄΄ΤΡΙΓΩΝΟ΄΄… (20-4-2007).


    Η μπηχτή του SPOT-akia της 12-4-2007 για κάποια που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον κ. Μηλιάκο και τον Υπουργό Οικονομίας, με τσίγκλισε κι είπα να ερευνήσω λίγο το θέμα, κυρίως από …περιέργεια. (Από τις κακές συνήθειές μου…).

    Ψάχνοντας λοιπόν, έπεσα πάνω στα εξής :


    Στο ΒΗΜΑ της Κυριακής 19-12-2004 ένα μεγάλο και αναλυτικό άρθρο αναφέρεται στους «κομματάρχες» των υπουργών της Νέας Διακυβέρνησης, στους ανθρώπους που «…που αποτελούν τους στενότερους συνεργάτες των μελών του υπουργικού συμβουλίου…» και «…κινούν τα νήματα των υπουργείων και πόσο επηρεάζουν τους προϊσταμένους τους…».

    Στη δεύτερη, μόλις, παράγραφό του το άρθρο ασχολείται με το Υπουργείο Οικονομίας και το επιτελείο του κ. Αλογοσκούφη. Εκεί, μεταξύ των άλλων, γράφει και για «…την επί χρόνια στενή συνεργάτιδα του Υπουργού κ. Μ.Μ….».

    Η κ. Μ.Μ. είναι υπάλληλος της Αγροτικής Ασφαλιστικής και για πολλά χρόνια αποσπασμένη στο πολιτικό γραφείο του κ. Αλογοσκούφη.

    Όταν ο κ. Μηλιάκος έγινε Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΕΓΑ. Η κ. Μ.Μ. έγινε, πάραυτα, Υποδιευθύντρια και τοποθετήθηκε επί κεφαλής της Υποδιεύθυνσης Γραμματείας Διοίκησης και Επικοινωνίας.


    Μεταξύ των 22 στελεχών, (Διευθυντών και Υποδιευθυντών) της εταιρείας, αποφοίτων διαφόρων Πανεπιστημιακών σχολών και κατόχων Masters of Science, η κ. Μ.Μ. ξεχωρίζει από το …απολυτήριο Λυκείου που διαθέτει. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – Ετήσιο Δελτίο Χρήσης 2004 – Πληροφορίες για την Εταιρεία / τα στελέχη, σελίς 72).

    Στη Γενική Συνέλευση της θυγατρικής της ΑΤΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ “ΣΥΝΕΔΙΑ Α.Ε.”, που έγινε στις 23-7-2004, η κ. Μ.Μ. εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Στο Οργανόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων συναντάμε την κ. Μ.Μ. ως μέλος κι αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου που όρισε η Νέα Διακυβέρνηση…

    Αυτά, τα λίγα, κατόρθωσα εγώ να μαζέψω μετά από μια μικρή έρευνα, που έκανα.

    Τώρα, κατά πόσον, βρήκα τον συνδετικό κρίκο Μηλιάκου – Αλογοσκούφη, είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα…

    Εγώ απλώς ανακάλυψα, από περιέργεια, ένα πολύ ενδιαφέρον ΄΄τρίγωνο΄΄…








    = ΕΞΑΓΩΓΗ …ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ… (25-5-2007).



    Ποιος είπε πως την …αξιοκρατική, αξιοποίηση των εργαζομένων και δη των στελεχών, ο κ. Μηλιάκος την εφαρμόζει μόνο στην ΑΤΕ ; Λάθος : την εξάγει και στις θυγατρικές ! Ναι, ναι, αυτές που …εξυγιάνθηκαν απ΄ αυτόν κι από «…βαρίδια έγιναν …στολίδια…».

    Χαρακτηρίστηκε, πετυχημένα, σύνδρομο των Μ.Μ. κι αφορά την ΑΤΕ Ασφαλιστική. Για την πρώτη περίπτωση Μ.Μ. σας έγραψα στις 20-4-2007 με τον τίτλο ΄Ένα ενδιαφέρον τρίγωνο΄΄… Πάμε τώρα στη δεύτερη :


    Η κ. Μ.Μ. (Νο 2), μόλις ήρθε ο Μηλιάκος, (17-8-2004), πήρε, με απόφαση Δ.Σ., ανάθεση, (όντας Τμηματάρχης Β΄) και τοποθετήθηκε προϊσταμένη σε Υποδιεύθυνση, η οποία δημιουργήθηκε εδικά γι αυτήν. (Αυτό το λέω επειδή, όταν έφυγε η εν λόγω συναδέλφισσα από τη θέση, αυτή έμεινε …κενή !...).

    Στις αρχές του τρέχοντος Μαϊου η κ. Μ.Μ. τοποθετήθηκε, επίσης με ανάθεση, στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, ως Υποδιευθύντρια Ελεγκτής…

    Που είναι το παράξενο ; Όχι μόνο, βέβαια, στα επί πλέον 700 €, περίπου, αλλά στο γεγονός πως η νέα θέση, σύμφωνα με τον Κανονισμό, αλλά και την δεοντολογία, απαιτεί κάποια πραγματάκια, που στην περίπτωσή μας δεν υπάρχουν : πρώτα και κύρια εμπειρία, (προηγούμενη απασχόληση στο αντικείμενο), εξειδίκευση, ( το απολυτήριο Λυκείου δεν είναι, φυσικά, ειδικός τίτλος) και κυρίως προτεραιότητα, υποφερτή έστω, έναντι άλλων συναδέλφων…

    Με το …άλμα της η κ. Μ.Μ. υποσκέλισε, ουκ ολίγους, ελεγκτές με πολυετή εμπειρία, με πτυχία και βαθμό Τμηματάρχη Α΄ !... Κάποιοι απ΄ αυτούς, την ώρα που η κ. Μ.Μ. έγινε Υποδιευθύντρια, παραμένουν Ελεγκτές Β΄, δηλαδή δύο επίπεδα κάτω της !!!

    Στο πως και γιατί, μία είναι η απάντηση και η εξήγηση : όλα τα υπόλοιπα, (προϋπηρεσία, βαθμός, τίτλοι σπουδών κλπ), δεν έχουν καμιά σημασία μπροστά στο πρωτεύουν : τη σχέση της κ. Μ.Μ. με κορυφαία Υπουργό… Είναι, βλέπετε, συνυφάδα…

    Στη νέα διακυβέρνηση βρίσκουν, επί τέλους, τη σημασία τους, κάποιες παραμελημένες συγγενικές σχέσεις, όπως είναι οι κουμπαριές, (πρώτιστα), αλλά και οι …συνυφαδιές !...

    Ο Μηλιάκος κι εδώ …πρωτοπόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. 0 2.00 ΕΙΜΑΙ (ΚΑΙ Ο 2.35 ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ)

    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ? Ε ΟΧΙ ΔΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.

    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΞΥΝΟΓΑΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ-ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΩΝ FRIENDS ΚΛΠ ΣΤΟ ΜΠΑΜΠΗ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

    ΑΛΛΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ. ΠΛΑΚΑΤΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
    ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΕΡΘΕΙ ΡΙΧΝΕΙ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΞΥΝΟΓΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ PRESS-GR?


    ΕΥΡΥΠΡΩΚΤΕ Σκυλε της καφριλιας
    ΞΙΦΟΜΑΧΕ της ηληθιοτητας
    ΤΖΩΝ της βλακειας
    ΚΑΡΧΙΜΑΚΙΣΤΑΝ της απατης
    και λοιπές φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις.

    Συνολική απάντηση προς τα προηγούμενα ,κοράκια, χουντικούς χλεχλεδες ,δεξιές αδελφές και άρρωστα και ανεγκέφαλα καθηκια του κερατα.

    Πλέον δεν αξίζετε της προσοχής μας. Δεν σας δίνουμε πλέον καμία προσοχή πέρα από ένα σκατο ,σαν την ψυχή σας. Είστε απόβλητα της ζωής. Περιτρίμματα της κοινωνίας που ζείτε μέσα στο βοθρολυμα της Ρηγίλλης όπου και σιτίζεστε εκεί. Δεν μπορείτε να αρθρώσετε πολιτικό λόγο παρά μόνον άναρθρες επαναλαμβανόμενες παπαρες και ηλιθιότητες κραυγές κρα-κρα. Παρακαλώ λοιπόν κάθε σκεπτόμενο έντιμο και τίμιο αγωνιστή (ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα να μην ασχολούνται άλλο μαζί των. .Μας αρκεί το γεγονός πλέον ότι έχει αποκαλυφτεί ο ρόλος των.Τωρα μπορείτε να πάτε στον διάολο και ακόμη παραπερα. Ουστ βρωμοκαθαρματα. Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.


    ποιος εγραψε το κειμενο αυτο?
    μου θυμιζει...τον..

    επαναστατικος αγωνας.

    του συστηματος πασοκ.

    1:44 μμ


    Ανώνυμο said...
    babis μας απειλεις?
    τι σημαινει αυτο?

    Τωρα μπορείτε να πάτε στον διάολο και ακόμη παραπερα. Ουστ βρωμοκαθαρματα. Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.

    θα μας στειλεις τους δολοφονους
    του συστηματος πασοκ?

    τους περιμενουμε...

    1:44 μμ


    Ανώνυμο said...
    ωχωχωχ...
    η σταζι επιασε δουλεια στο blog.

    1:44 μμ


    Ανώνυμο said...
    BABIS SAID

    Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.

    ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ PRESS-GR?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. 2.42 ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ Η ΑΠΟΡΙΑ Η ΒΑΣΙΑ ΛΟΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΞΕΚΩΛΟ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ ΣΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΑΠΟΚΑΛΗΠΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.
    ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΑΝ ΤΗΝ ΓΑΜΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. 2.42 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ 2.48

    ΟΚ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΘΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΩ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΟΥ.... (ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΕΙΜΑΙ Η 2.13 ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΕ ΣΕΝΑ 2.35:

    ΟΝΤΩΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.ΟΝΤΩΣ ΣΠΑΝΙΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ή ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ. ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ ΤΟ BLOG, ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Η ΤτΕ ερευνά όλες τις αγοραπωλησίες ομολόγων των ταμείων από το ΄99

    1/6/2007
    14:02


    Χιλιάδες συναλλαγές ομολόγων, στις οποίες εμπλέκονται ασφαλιστικά ταμεία, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω της έντονης ανησυχίας ότι τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες πωλούσαν, κατ΄ εξακολούθηση, κρατικά ομόλογα στα ταμεία σε διογκωμένες τιμές, αναφέρουν οι Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα.

    Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στους Financial Times ο αναπληρωτής διοικητής της ΤτΕ κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος δήλωσε ότι τα στελέχη της κεντρικής τράπεζας θα προχωρήσουν σε εξονυχιστικούς ελέγχους του συνόλου των συναλλαγών ομολόγων τις οποίες πραγματοποίησαν τα ασφαλιστικά ταμεία από το 1999.


    ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΚΑΙΜΠΕΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ..ΠΑΝΙΚΟΥ.
    ΟΙ ΤΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ...
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΝΕΑ,ΕΘΝΟΣ.
    ΠΩΠΩΠΩ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΧΘΕΣ..
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΓΛΩΣΣΑ,
    ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ
    ΤΗΣ ΜΕΓΚΑ-ΛΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ATEbank
    κ. Δ. Μηλιάκου
    στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής 31.5.7


    Κύριε Πρόεδρε, κύριοι βουλευτές,

    Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αποδέχτηκα την πρόσκλησή σας, μιας και μου δίνεται για τρίτη φορά -η δεύτερη πριν από μία μόλις εβδομάδα- η ευκαιρία, να απαντήσω σε ζητήματα που αφορούν την τράπεζα την οποία έχω την τιμή να υπηρετώ, την ΑΤΕbank.
    Η ΑΤΕbank είναι πλέον ένας ισότιμος παράγοντας στον Τραπεζικό τομέα. Έχοντας λύσει τα μεγάλα κληρονομημένα από το παρελθόν προβλήματα, σχεδόν υπαρξιακής φύσης, γίνεται μια σύγχρονη ανταγωνιστική Τράπεζα για όλους τους Έλληνες. Η αξία της Τράπεζας από την ημέρα που αναλάβαμε έχει υπερδιπλασιαστεί, αφού από 1,4 δισ. € σήμερα είναι γύρω στα 3,6 δισ. €. Ταυτόχρονα, είναι πλέον η μοναδική τράπεζα στη χώρα μας που την πλειοψηφία των μετοχών έχει το κράτος, δηλαδή ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου. Γι’ αυτό οφείλει να είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση και να συμβάλει θετικά στην οικονομική προοπτική της χώρας.
    Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της ΑΤΕbank και κατά το Α΄ τρίμηνο του 2007 επιβεβαιώνουν την εξαιρετικά θετική πορεία της Τράπεζας. Κυρίως επιβεβαιώνουν τη διατηρησιμότητα της κερδοφορίας της, καθώς υπερβαίνουν σημαντικά τα αντίστοιχα προβλεπόμενα μεγέθη του Επιχειρηματικού μας Σχεδίου.
    Στην υψηλή αυτή κερδοφορία συνέβαλαν εκτός άλλων και οι επενδύσεις μας σε σύνθετα προϊόντα, για τις οποίες δεχόμαστε επί μακρόν συστηματική κριτική και επίθεση. Πρόκειται για σταθμισμένες επενδυτικές επιλογές που πάρθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά δεδομένα της αντίστοιχης περιόδου: χαμηλά επιτόκια (ΕΚΤ 2%) και υψηλός όγκος διαθεσίμων (λόγος δανείων προς καταθέσεις<75%). Αποφασίσαμε με διαφανείς, ξεκάθαρες και θεσμοθετημένες διαδικασίες την περαιτέρω διαφοροποίηση του επενδυτικού μας χαρτοφυλακίου επενδύοντας στις παρακάτω κατηγορίες προϊόντων, οι οποίες απέφεραν τα αποτελέσματα που αναφέρονται:
    Δομημένα ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου:
    Συνολικού ύψους 120 εκ. € με μέση ετήσια απόδοση 6,62% ως 30/4/07.
    Από κτήσεως έχουν αποφέρει έσοδα από τόκους 14,4 εκ. €
    Δομημένα επιτοκιακά ομόλογα Τραπεζών:
    Συνολικού ύψους 240 εκ. € με μέση ετήσια απόδοση 5,066% ως 30/04/07
    Από κτήσεως έχουν αποφέρει έσοδα από τόκους 26,9 εκ. €
    Δομημένα ομόλογα συνδεδεμένα με Hedge Funds:
    Συνολικού ύψους 435 εκ. €Η απόδοσή τους μέχρι 30/04/07 ήταν σε ετήσια βάση 3,66%. Από κτήσεως έχουν αποφέρει έσοδα από υπεραξίες 24,4 εκ. €. Τα προϊόντα αυτά δεν είναι επιτοκιακά και στη λήξη τους αποδίδουν το επενδυμένο κεφάλαιο μαζί με τις υπεραξίες που θα δημιουργηθούν.
    Συμμετοχές σε Μετοχικά Κεφάλαια Equity Funds: Επένδυση ενταγμένη στο «μετοχικό» χαρτοφυλάκιο. Το απασχολούμενα κεφάλαια την 31/12/06 ανήλθαν σε 51,5 εκ. € και η απόδοσή τους μέχρι σήμερα ξεπερνά το 30% ετησίως.

    Κινηθήκαμε συντηρητικά, επενδύοντας κυρίως σε προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου, με πολύ ικανοποιητικές αποδόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που σας έδωσα. Τα στοιχεία αυτά δεν τα εφηύρα, αποτυπώνονται όλα στις ελεγμένες από ορκωτούς οικονομικές καταστάσεις της Τράπεζας που συντάσσονται σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Οι επιλογές αυτές έγιναν κατόπιν ομοφώνων αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων της Τράπεζας σύμφωνα με τις θεσπισμένες διαδικασίες.
    Παρά ταύτα, υπήρξαμε διαρκής στόχος ατεκμηρίωτων επιθέσεων και βρεθήκαμε πολλές φορές στη θέση να απολογούμαστε για τραπεζικές πρακτικές συνήθεις και καθόλα σύννομες, πράγμα που δεν συμβαίνει με καμμία άλλη τράπεζα. Καταλαβαίνετε ότι με τον τρόπο αυτό συντηρείται ένα κλίμα απαξίωσης, που μας οδηγεί σε εσωστρέφεια και -ενώ δεν ευνοεί τους μετόχους μας-, ευνοεί πάντως σίγουρα τους ανταγωνιστές μας. Δηλαδή, οι τελευταίοι είναι ενήμεροι για τις επενδυτικές μας κινήσεις, όχι όμως εμείς γι’ αυτούς, με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Θα αναφέρω μερικά μόνο δείγματα από τις επιθέσεις που δεχτήκαμε, με την βεβαιότητα ότι κατά την συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα έχω την ευκαιρία να θίξω ακόμη περισσότερα.

    Κατηγορηθήκαμε ότι σπαταλήσαμε το 70% της αύξησης των Ιδίων Κεφαλαίων μας σε αυτές τις επενδύσεις. Λυπάμαι που θα αναγκαστώ να θυμήσω την έννοια της μόχλευσης και να διευκρινίσω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα δεν είθισται να δανείζουν με βάση τα Ιδια Κεφάλαιά τους αλλά διαχειριζόμενα τα διαθέσιμά τους που είναι εντελώς άλλο πράγμα. Επισημαίνω ότι την συγκεκριμένη περίοδο τα διαθέσιμα της ΑΤΕ, ακόμα και προ αυξήσεως του Μετοχικού Κεφαλαίου, ξεπερνούσαν τα 3 δισ. €.
    Κατηγορηθήκαμε ότι επενδύσαμε σε επικίνδυνα προϊόντα. «Τεκμήριο» απετέλεσε η διαρροή μέρους της εμπιστευτικής αλληλογραφίας που έχουμε, όπως όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, με τον εποπτικό μας φορέα, την Τράπεζα Ελλάδος. Δεν θα μπω στη λογική των εγγράφων. Σας λέω ότι πέρα από αυτά που βγαίνουν επιλεκτικά στις εφημερίδες, και αποτελούν μισή αλήθεια,-που είναι χειρότερη από το ψεύδος-, υπάρχουν πολλά ακόμη που αποδεικνύουν το επίπεδο της εξαιρετικής συνεργασίας μας με την Τράπεζα Ελλάδος και τη συνεχή βελτίωση του τρόπου παρακολούθησης των επενδύσεών μας, και αποτελούν όλη την αλήθεια η οποία συστηματικά παραποιείται.
    Κατηγορηθήκαμε για συμμετοχή μας σε Επενδυτικά Κεφάλαια με καταπληκτικές αποδόσεις άνω του 30%, επειδή δεν ανακρίναμε τις σχέσεις του αντισυμβαλλομένου μας με τρίτον συνεργάτη του. Σας πληροφορώ και πάλι ότι η επίμαχη επιστολή μας εστάλη δύο μήνες αφότου είχε γίνει ήδη η επένδυση και απαντήσαμε με πλήρη διαφάνεια μέσω των υπηρεσιακών μας οργάνων. Είναι σαφές ότι όποιος προσπαθεί να κρύψει κάτι, ακολουθεί άλλην οδό.
    Εσωτερικά έγγραφα της Τράπεζας που δεν εκφράζουν τη Διοίκηση αλλά προσωπικές απόψεις υπαλλήλων και δε δεσμεύουν την τράπεζα προς τρίτους, χρησιμοποιήθηκαν επανειλλημένα , δημιουργώντας αμφιβολίες και εντυπώσεις.
    Προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μας εμπλέξουν με τον θόρυβο που γίνεται τελευταία με τα ταμεία και τα λεγόμενα «κρυφά» ομόλογα. Κατηγορηματικά σας δηλώνω ότι οι επενδύσεις μας σε δομημένα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ουδεμία σχέση με τα προαναφερόμενα έχει. Πρόκειται για εκδόσεις που πήραμε κατευθείαν από τον ανάδοχο, κατά την έκδοση, σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές, χωρίς να καταβληθεί κανενός είδους αμοιβή ή προμήθεια.
    Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, όσες φορές κι αν χρειαστεί, προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι αυτή είναι η πάγια τακτική της ΑΤΕ. Όμως αλοίμονο, αν φτάσουμε στο σημείο να δαιμονοποιήσουμε και την αγορά κρατικών ομολόγων από μια κρατική ιδιοκτησιακά τράπεζα. Τη ίδια στιγμή, άλλες τράπεζες διαθέτουν – και καλώς κατά την άποψή μας- τα προϊόντα αυτά στο ευρύ επενδυτικό κοινό.
    Σταματώ εδώ και λυπάμαι αν σας κούρασα με τα παραδείγματα αυτά. Είναι όμως πραγματικά ψυχοφθόρα η διαρκής επανάληψη των ίδιων αναίτιων επιχειρημάτων εναντίον μας, τη στιγμή ακριβώς που κατορθώσαμε τη ριζική βελτίωση της εικόνας της ΑΤΕbank στην τραπεζική αγορά και την εμπέδωσή της ως υπολογίσιμου ανταγωνιστή με άριστες μελλοντικές προοπτικές. Τη στιγμή ακριβώς που έχουμε και την αναγνώριση των πελατών αλλά κυρίως των ανταγωνιστών μας. Τη στιγμή ακριβώς που οι χρηματιστηριακοί αναλυτές, οι ίδιοι που μέχρι πρόσφατα αγνοούσαν παντελώς την Τράπεζα, την σχολιάζουν τώρα θετικά, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης των Τραπεζών την αναβαθμίζουν και η μετοχή της τελεί υπό διαπραγμάτευση και χωρίς καμία στήριξη στο δείκτη FTSE/Athex 20 .
    Κύριε πρόεδρε, κύριοι βουλευτές,
    Η ΑΤΕ είναι θεσμός. Έχει ιστορία, συνέχεια και προοπτική. Αυτά τα χαρακτηριστικά της αγωνίζομαι, μαζί με τους συνεργάτες μου και το άξιο προσωπικό να τα διαφυλάξω.
    Περιμένω και τη δική σας στήριξη εφόσον μέρισμα από την επιτυχία Αγροτικής Τράπεζας έχουν πολλοί: το δημόσιο, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της, το σύνολο των πελατών.
    Σας ευχαριστώ και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορώ να σας παράσχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ΕΙΜΑΙ Ο 2.35 ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΕ ΣΕΝΑ 2.56:

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΨΟΝΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

    ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝΕ ΒΡΕΙ "ΜΙΚΡΟ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΖΟΥΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΚΙ ΟΣΟ ΚΟΥΡΔΙΖΕΤΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ (ΚΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΩΣ), ΤΟΣΟ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΛΑΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΠΟΛΥ ΒΥΖΙ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΡΕ ΣΕΙΣ.

    ΑΥΤΗ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ; ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΘΙΚΗΣ,ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

    ΥΓ: ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΩ, ΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ΣΤΟΝ 3.09:
    ΣΕ ΑΦΗΝΩ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ.
    ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕ ΤΑ MEDIA BLOGS,ΠΟΥ ΡΩΤΟΥΣΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο BABIS, ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΒΥΖΙ ΤΗΣ ΛΟΗ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. "Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες..."
    "Ημέρα Αμαλίας" από όλα τα blogs η Παρασκευή

    ο
    Κάλλιο αργά, παρά καθόλου... Χτες οι εφημερίδες αναφέρθηκαν - ύστερα από αρκετές ημέρες- στον θάνατο της Αμαλίας Καλυβινού. Και ορισμένες είχαν εκτενή ρεπορτάζ με αναφορές στα "μηνύματα" που έστειλε με το blog της: http://fakellaki.blogspot.com. Ένα από τα δημοσιεύματα εδώ.
    Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, είναι η «Ημέρα Αμαλίας» για όλα τα blogs της χώρας. Ολοι οι bloggers θα αφιερώσουμε τις σελίδες μας στην «Ημέρα Αμαλίας», με σύνθημα «να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. 0 3.09 ΣΤΗΝ 3.17

    ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ - ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΙΣΤΕΙΑ ΠΛΕΙ-ΜΕΙΤ(ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΑΤΙ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΝΩΤΑΤΗ ΤΣΙΜΠ......ΓΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΓΑΜΑΕΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΖΑΧΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ..ΠΑΝΙΚΟΥ.
    ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ...
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΝΕΑ,ΕΘΝΟΣ.
    ΠΩΠΩΠΩ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΧΘΕΣ..
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΡΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΓΛΩΣΣΑ,
    ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ
    ΤΗΣ ΜΕΓΚΑ-ΛΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Η 3.17 ΣΤΟΝ 3.09:

    ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΞΑΝΑ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ΤΙ ΩΡΑΙΑ! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΤΩΡΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. κυριε κουρη κατω τα χερια απο τα
    τρια ΜΕΓΚΑ-λα καραγκιοζακια.
    εμεις τωρα με ποιους θα γελαμε?
    εχει πλακα να τους βλεπουμε
    καθε βραδυ να ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ τον πανικο
    τους,με την αδυναμια τους να
    αποδομησουν τον καραμανλη οι
    υστερικες τρειs κατινες.

    17:49


    Ανώνυμο said...
    παντα στις ειδησεις κανω ζαπινγκ
    για να τους απολαμβανω ολους...
    ομολογω ομως οτι τελευταια ειχα
    σε προτιμηση το μεγκα..
    ηταν απολαυση να τους βλεπεις
    να προσπαθουν με μπουρδες,ασυναρτησιες,γελακια,
    τα τρια γκαιμπελακια να περασουν
    την αληθεια..της ΜΕΓΚΑ-λης παραγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ..ΠΑΝΙΚΟΥ.
    ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ...
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΝΕΑ,ΕΘΝΟΣ.
    ΠΩΠΩΠΩ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΧΘΕΣ..
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΡΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΓΛΩΣΣΑ,
    ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ
    ΤΗΣ ΜΕΓΚΑ-ΛΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. -ΤΑ ΝΕΑ 27.4.2005
    Αρ. Φύλλου 18225



    Nτύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει τον διοικητή

    Ο Δ. Mηλιάκος χρεώνει τις εταιρικές κάρτες της Aγροτικής για αγορές προσωπικών του ειδών και μελών της οικογενείας του

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

    Διοικητής κρατικής τράπεζας χρησιμοποιεί τις εταιρικές κάρτες του ιδρύματος που διοικεί για να ψωνίζει προσωπικά του είδη, από ηλεκτρονικά μέχρι ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, ακόμη και αναλώσιμα από τα σούπερ μάρκετ!



    Πρόκειται για τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ATE) Δημήτρη Μηλιάκο, κουμπάρο του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και σημαίνον στέλεχος της Ρηγίλλης. Ο κ. Μηλιάκος, κάνοντας πράξη τα περί «σεμνότητας και ταπεινότητας» που ζήτησε ο κ. Καραμανλής από τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, χρησιμοποιούσε δύο δωρεάν κάρτες που πλήρωνε η ελλειμματική Αγροτική Τράπεζα, για να αποδύεται σε ένα ατέλειωτο μπαράζ προκλητικών δαπανών που αφορούν σε μεγάλο ποσοστό προσωπικά είδη, είδη για μέλη της οικογενείας του και είδη για το σπίτι του.

    Ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας μέσα σε λιγότερο από δέκα μήνες πραγματοποίησε δαπάνες που πληρώθηκαν μέσω των πιστωτικών καρτών της τράπεζας, ύψους περίπου 24.000 ευρώ! Εξ αυτών πάνω από 15.000 ευρώ αφορούν δαπάνες για αγορές προσωπικών ειδών, δικών του και μελών της οικογενείας του.

    Ντοκουμέντα

    Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που διαθέτουν «TA NEA» ο κ. Μηλιάκος, εμφανίζεται να ψωνίζει κατ' επανάληψιν ηλεκτρονικά από γνωστές επιχειρήσεις όπως η Ηλεκτρονική Αθηνών, ο Κωτσόβολος και τα Έλεφαντ, καλλυντικά από τα Χόντος Σέντερ, ρούχα από τα καταστήματα Ζάρα, αλλά και από γνωστές φίρμες της Αθήνας όπως ο Καρούζος και τα Μάρτινς, παπούτσια από τον Μοσχούτη, είδη από πολυκαταστήματα όπως ο Φωκάς, και προϊόντα μαναβικής και σούπερ μάρκετ από τα A-B Βασιλόπουλος και Ατλάντικ, γυαλιά ηλίου, είδη ταξιδιού, αρώματα και άλλα. Μέχρι... πίτσες που παρήγγελλε από πιτσαρία της Βούλας πλήρωνε με τις πιστωτικές που του είχε παραχωρήσει η τράπεζα! Ενδεικτικό της συμπεριφοράς του κ. Μηλιάκου είναι ότι εμφανίζεται να πληρώνει με την κάρτα της Αγροτικής ακόμη και... δύο εσπρέσο, σε καφέ κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, αξίας 7,20 ευρώ!!

    Οι δαπάνες αυτές προφανώς δεν έχουν σχέση με τις επαγγελματικές δαπάνες που θα δικαιολογούσε η θέση του κ. Μηλιάκου ως διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας. Όπως έλεγαν τραπεζικά στελέχη, δεν υπάρχει μεν κανονισμός για τη χρήση τέτοιων εταιρικών καρτών, αλλά «εννοείται», όπως συμπλήρωναν, ότι δικαιολογούνται μόνο δαπάνες που έχουν να κάνουν είτε με γεύματα είτε με δώρα δημοσίων σχέσεων.

    Ο κ. Μηλιάκος είχε στη διάθεσή τους δύο «μπίζνες» πιστωτικές κάρτες με αριθμό 4940420088001206 (η πρώτη) και 4940420020001116 (η δεύτερη), προκειμένου να τις χρησιμοποιεί για τα έκτακτα έξοδά του ως διοικητής της τράπεζας, κυρίως παράθεση γευμάτων σε τρίτους. Από τις καταστάσεις που διαθέτουν «TA NEA», στις κάρτες χρέωνε βεβαίως και λογαριασμούς από εστιατόρια, αλλά όχι μόνο. Όπως αποδεικνύεται, χρέωνε προσωπικά του είδη, αλλά και είδη για το σπίτι του! Πιθανώς και μελών της οικογενείας του, αφού πολλές χρεώσεις στις κάρτες έχουν πραγματοποιηθεί σε γνωστά καταστήματα ρούχων και παπουτσιών της Γλυφάδας.


    TI ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΑ «NEA»
    «Και αυτό είναι κακό;»
    «TA NEA» απευθύνθηκαν στον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας και τον ρώτησαν αν οι δαπάνες που καταγράφονται στις δύο πιστωτικές κάρτες που πληρώνει η τράπεζα συνάδουν με την ιδιότητά του. H απάντησή του: «Από πού προκύπτει ότι είμαι υποχρεωμένος να ψωνίζω ορισμένα είδη μόνο, ή να χρησιμοποιώ την κάρτα για κάποια πράγματα; Από πού προκύπτει ότι οι κάρτες έχουν κάποια δέσμευση στο πώς τις χρησιμοποιεί ο κάτοχός τους; Υπάρχει κανένας κανόνας δεοντολογίας και δεν τον ξέρω»; Σε επισήμανση ότι μπορεί να μην υπάρχει, για ευνόητους λόγους, γραπτή δέσμευση για το πώς πρέπει να διαχειρίζεται κανείς τις δωρεάν κάρτες που του δίνει η τράπεζα, αλλά προφανώς δεν είναι δυνατόν να τις χρησιμοποιεί για να ψωνίζει δικά του ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά κ.λπ., ο κ. Μηλιάκος απάντησε με... ερώτηση: « Αυτό νομίζετε ότι είναι κακό;».

    «Και με τη γυναίκα μου»

    Ο κ. Μηλιάκος ρωτήθηκε αν μπορεί να δικαιολογήσει δαπάνες, όπως λόγου χάρη αυτές στο πολυκατάστημα Χόντος Σέντερ, ή σε καταστήματα γυναικείων ειδών (ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα κ.λπ.), και απάντησε ότι «δεν μπαίνω σ' αυτό, δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση». Σε επόμενη ερώτηση, αν ενδέχεται οι κάρτες να έχουν χρησιμοποιηθεί από άλλα μέλη της οικογενείας του, απάντησε καταφατικά, λέγοντας: «Ναι, μερικές φορές ενδέχεται να έχω ψωνίσει και με τη γυναίκα μου».

    Ο μισθός του

    Πάντως, ζήτησε να καταχωρηθεί στο ρεπορτάζ ότι είναι ο μόνος διοικητής τράπεζας, ο οποίος μείωσε αυτοβούλως τον μισθό του - προφανώς για να είναι συνεπής με τις εντολές του κ. Καραμανλή για περιστολή στις «σπατάλες» - κατά 10%. Και πως μετά τη μείωση αυτήν, οι σημερινές αμοιβές του είναι - μόνο - 15.000 ευρώ μηνιαίως.

    Υποστήριξε ακόμη ότι «δεν παίρνει εκτός έδρας» και πως «αυτός μπορεί να χρησιμοποιεί τις κάρτες για τα έξοδά του, αλλά οι προκάτοχοί του τα έπαιρναν cash (μετρητά)».

    Μάλιστα, «απείλησε» ότι «θα μιλήσει, για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια, διότι του έχει κάνει ερώτηση και ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας».


    Στο παρελθόν το θέμα ήταν οι υπερωρίες
    Ο Δ. ΜΗΛΙΑΚΟΣ, υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας κατά το παρελθόν, είχε διατελέσει υποδιοικητής της Τράπεζας κατά την περίοδο 1990-93, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, αποσπάστηκε προ ετών στη Ρηγίλλης ύστερα από σχετικό αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αμειβόμενος πλην του μισθού του και με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο υπερωριών. Μάλιστα είχε γίνει και θέμα, διότι εμφανιζόταν ως εργαζόμενος στη Ρηγίλλης ακόμη και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες!

    Ο κ. Μηλιάκος είχε δεκαετή διένεξη με την Αγροτική Τράπεζα, με αφορμή την εκούσια παραίτησή του το 1989 από θέση υπαλλήλου, προκειμένου να αναλάβει υποδιοικητής. Αργότερα, μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του υποδιοικητή στα Τέλη του 1993, διεκδίκησε με αλλεπάλληλες προσφυγές στα δικαστήρια την επαναφορά του στα μητρώα των υπαλλήλων της Τράπεζας. H διαμάχη του με την Αγροτική βρισκόταν υπό εκκρεμοδικία, αλλά μόλις μία ημέρα προτού ανακοινωθεί ο διορισμός του στη θέση του διοικητή, πέρσι στις 14 Απριλίου 2004, η Τράπεζα εκουσίως παραιτήθηκε της αντιδικίας μαζί του. Την επομένη ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ο διορισμός του στη θέση που κατέχει σήμερα.


    ΤΑ ΝΕΑ , 27/04/2005 , Σελ.: N08
    Κωδικός άρθρου: A18225N081

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. OI ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

    Αμερικανο-βρετανικός κλάδος:
    Παπαχαλάς, Μίχας, Τσίμας, Μανδραβέλης, Παπανδρόπουλος

    Γαλλο-αμερικανικός κλάδος:
    Πρετεντέρης, Σωμερίτης.

    Γερμανο-αμερικανικός κλάδος:
    Τέλογλου

    Σκανδιναβο-ολλανδικός κλάδος:
    Γιαννακόπουλος

    Πηγή ΕΥΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. κυριε κουρη κατω τα χερια απο τα
    τρια ΜΕΓΚΑ-λα καραγκιοζακια.
    εμεις τωρα με ποιους θα γελαμε?
    εχει πλακα να τους βλεπουμε
    καθε βραδυ να ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ τον πανικο
    τους,με την αδυναμια τους να
    αποδομησουν τον καραμανλη οι
    υστερικες τρειs κατινες.

    17:49


    Ανώνυμο said...
    παντα στις ειδησεις κανω ζαπινγκ
    για να τους απολαμβανω ολους...
    ομολογω ομως οτι τελευταια ειχα
    σε προτιμηση το μεγκα..
    ηταν απολαυση να τους βλεπεις
    να προσπαθουν με μπουρδες,ασυναρτησιες,γελακια,
    τα τρια γκαιμπελακια να περασουν
    την αληθεια..της ΜΕΓΚΑ-λης παραγκας.

    3:26 μμ


    Ανώνυμο said...
    ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ..ΠΑΝΙΚΟΥ.
    ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ...
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΝΕΑ,ΕΘΝΟΣ.
    ΠΩΠΩΠΩ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΧΘΕΣ..
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΡΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΓΛΩΣΣΑ,
    ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ
    ΤΗΣ ΜΕΓΚΑ-ΛΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. ε ρε καταντια του μεγκα-λου χαλκειου...
    να του την παιφτουν οι γ.γραμματεις
    υπουργειων.
    ντροπη σταλινακια δεν σας φοβουνται
    πια ουτε οι γραμματεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. σωστος ο κουρης..
    με την εμπειρια που αποκτησε στην
    σοφοκλεους,εχασε ο ανθρωπος αφου
    ανοιξε ελδε το 2000.. οταν ειχε
    αρχιση το σκασιμο της φουσκας,
    καταλαβε..οτι η δυναμη του μεγκα,
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΗ
    ΦΟΥΣΚΑ ..ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΗ.
    μονο οι μαλακες πολιτικοι δεν
    το εχουν καταλαβει ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

    ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. ,,,,,,ΙΔΙΟΤΥΠΟ MANAGEMET..... ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ! 580 μετακινήσεις προσωπικού, σε σύνολο 450 ατόμων,σε 2,5 χρόνια (17.5.04 εως 31.12.06) σε θυγατρική της ΑΤΕ. ,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Μια πολυ διαφορετικη μερα σημερα!

    Καί μαθαμε καί διασκεδασαμε.

    Επισης νευριασαμε. Με τον αγαθιαρη που ενοχληθηκε με τη θεια σαρα. Αντε σε καμια συναγωγη στο ισραηλ, ρε μπουλη που ξερεις και ποια εινα η θεια και ολα τα θεια κουμασια. Εδω ειναι ελλαδα. Εσυ να πας στους γυφτους απενταντι.

    Το πρεσσ ειναι απλως δεσμιο μιας κακως εννοουμενης ελευθεριας λογου. Μπορουν καλλιστα να διαγραφουν τις επαναληψεις! Ισως δεν εχουν χρονο.

    Ο ασημαντος αγαθιαρης που ελκυει την μηνι των "φιλων" ειναι προφανως απλως μια δικαιολογια. Το σαμαρι αντι του Γαϊδαρου.

    Ωραια η συλλογη με τα τοιχοσυνθηματα. Ωραιο διαλειμα.

    Κορυφαιο ομως ολων το Ραντεβου.

    Η κατρακυλα μπορει να αποσοβηθει ακομα, με μερικες ευφανταστες αλλαγες. ( Μεσα σ αυτες, και τα ραντεβου!! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. ANTE GEIA !!! OTAN MEGALOSEIS KAI GINEIS SOVARO BLOG ... TA KSANALEME !?!?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Επεσα τυχαιως και γω στο Μεγκα και στην Ε.Σ.
    Το καημενο τα ξανθο να το βλεπεις να προσπαθει εναγωνιως να βαλει γκολ στον Λαζοπουλο ( διακόπτοντάς τον σε στυλ τσοκαρου ) και να μην προλαβαινει να μαζευει τη μπαλα απ τα ξεσχισμενα διχτυα της.

    Ο οποιος Λαζοπουλος δεν χρειαζοταν οπως φανηκε εν τελει οτι χρειαζοταν την συνδρομη Καμπουρακη.
    Υπηρξαν ομως αξιοπροσεκτο διδυμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Αρχισαν τωρα και οι κρυπτοΓερμανοι να σηκωνουν κεφαλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Σύντροφοι να υπενθυμίζετε καθημερινά στους αποπροσανατολισμένους φίλους μας που ακόμα είναι Δεξιοί τα ακόλουθα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν μετά την
    7η Μαρτίου 2004 :
    1) Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έβαλε το κόμμα πάνω από την πατρίδα και χάλκευσε την περίφημη ‘’απογραφή’’βάζοντας την Ελλάδα υπό επιτήρηση . Σκοπός τους ήταν (α) η κατασυκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων (β) να μην πραγματοποιήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.
    2) Η τριάδα Ρουσσόπουλου – Παυλόπουλου – Παπαληγούρα πομπωδώς ανακοίνωσε την ψ΄φιση του περίφημου νόμου για τον ‘’Βασικό Μέτοχο’’ αλλά έντρομη τον πήρε πίσω μετά 2 μήνες ,μια Κυριακή βράδυ .
    3) Η Νέα Διακυβέρνηση αύξησε στο 40% την φορολόγιση μισθωτών και συνταξιούχων αλλά μείωσε στην μέση την φορολογία των βιομηχάνων .
    4) Φοροαπάλλαξε τελείως τους Δεσποτάδες.
    5) Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN συμπεριέλαβε τον κ.Αλογοσκούφη μέσα στους 101 πιό βλάκες οικονομολόγους του κόσμου για το έτος 2006 . Το έβαλε βέβαια στην 39η θέση , ενω νομίζω ότι άξιζε θέση στην πρώτη δεκάδα .
    6) Η κλίκα του υπουργείου οικονομικών είναι υπεύθηνη για το έγκλημα των δομημένων ομολόγων και ας αφήσουν τις τρίχες ότι τα ίδια έκαναν και οι Πασόκοι . Βόλτα στα Cayman Islands μόνο τα γαλάζια παιδιά πηγαίνουν τα ομόλογα για να κτίζουν ανάκτορα με τις μίζες .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. PRESS-GR OKT.2006 Να κι ο ξάδελφος...
    Ο υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Παν. Βαράγκης, που το όνομά του ενεπλάκη στην αμφιλεγόμενη επένδυση των 700 εκατ. ευρώ της Τράπεζας, είναι εξάδελφος του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη. Αυτό κάνει πιο γαργαλιστική την υπόθεση. Ηδη στη Βουλή ξέσπασε σάλος τις προηγούμενες ημέρες καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την επένδυση αυτή ενώ ο (υφιστάμενος του κ. Αλογοσκούφη) υφυπουργός Π. Δούκας πήρε αποστάσεις.
    Η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" που έβγαλε το θέμα και έχει όλα τα στοιχεία, ελπίζουμε να μην παραλείψει αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. OKT 2006
    Συνάδελφοι, δεν είναι "ξάδελφος", Κουμπάρος είναι. Ο "επενδυτικός σύμβουλος" της ΑΤΕ είναι ξάδελφος του Βαράγκη...

    2:50 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. KRYPTOPASOKOS O MILIAKOS? ΣΕΠΤ 2006
    Για να μην αφήνουμε "εκκρεμότητες". Το κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Σακαμιάς -και συγγενής του "φωνακλά" βουλευτή και συντονιστή για θέματα ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαππα- είναι εκείνος που πήρε "χορηγία" 10.000 ευρώ από τον "γαλάζιο" διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Μηλλιάκο.Η οικονομική ενίσχυση δόθηκε, κατόπιν αιτήματός του, σε αθλητικό σωματείο της Καισαριανής όπου κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Εμμέσως δηλαδή του χρηματοδότησε την προεκλογική του προσπάθεια αφού ο Σακαμιάς πήγε αμέσως στην περιοχή και διαφήμισε την επιτυχία του. Ποντάρει μάλιστα πολλά σ' αυτό για να εκλεγεί.
    Κατόπιν αυτού ο κουμπάρος του, Χρ. Πρωτόπαππας, πώς θα αντιμετωπίζει τον Μηλλιάκο τον οποίο μέχρι τώρα "κατακρεουργούσε"; Κι ο Μηλλιάκος γιατί το έκανε;

    Παρασκευή, Σεπτέμβριος 29, 2006

    Ο Χρ. Πρωτόπαπας απαντά στο Press-Gr
    "Δεν είναι κουμπάρος μου
    ο Συκαμιάς"
    Άμεση και κατηγορηματική ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα για τον συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ στην Αγροτική Τράπεζα Συκαμιά (όπως είναι σωστά το όνομά του) που, όπως γράψαμε, εξασφάλισε από τον κ. Μηλλιάκο 10.000 ευρώ για την ομάδα της γειτονιάς του. Δεν έχει καμμιά συγγενική σχέση ή κουμπαριά με τον κ. Συκαμιά.
    Συγκεκριμένα από τον κ. Πρωτόπαπα, λάβαμε σήμερα το απόγευμα το ακόλουθο e-mail:
    "Έχετε κάνει λάθος διότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε συγγενική σχέση ή κουμπαριά με τον κ. Συκαμιά.
    Παρακαλώ διορθώστε αμέσως το site σας, διότι σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να καταφύγουμε στα νόμιμα.
    Όσο για τα υπόλοιπα, ουδεμία γνώση έχω και δεν μπορούσα και να έχω.
    Χρήστος Πρωτόπαπας".
    Σαφής και καθαρός ο κ. Πρωτόπαπας. Τον τιμά η ευαισθησία του. Βέβαια, έχει ένα άλλο θέμα τώρα με τον κ. Συκαμιά ο οποίος είναι αυτός που λέει δεξιά κι αριστερά ότι είναι κουμπάρος με τον κ. Πρωτόπαπα. Δεν ψάχνει να βρει τι γίνεται για να μην τον εμπλέκουν άδικα; Αυτόν πρέπει να ανακαλέσει στην τάξη.
    Οι άλλοι σιωπούν...
    Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Πρωτόπαπας απαντά. Τι άλλοι τι λένε; Ο κ. Συκαμιάς; Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ; Ο διοικητής της ΑΤΕ κ. Μηλλιάκος; Τι λένε για την "ταμπακιέρα";


    # posted by press.gr@hotmail.com @ 7:54 μμ 0 comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. -ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ! ΜΗΠΩΣ Ο κ .ΜΗΛΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΠΤΟΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙΤΕ κύριοι ΤΟΤ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Παρακαλώ το press-gr να κάνει moderation για να μην υπάρχουν σχόλια χειρίστου είδους...
    Είναι κρίμα για εσάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. ΓΙΑΤΙ ΡΕ 7,15 - ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜ/ΚΗ ,ΤΟ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗ ,ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ,ΚΛΠ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ? ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΠΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΙ'ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Thirsty for cocksucking always as your leader the little fat ''katalliloteros'' her friend pretty Salome and the always charming darling Mayor of Athens. How glad I am that the gay society is in power even in the holy church with Xristodoulos as leader although he prefers to sleep with young and fat Diakos !!!

    Let us pray for health of all gay members of DEXIA TOY KYRIOY .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Dear friends. Was so happy really last night watching the ‘’Elli Stai Show’’.
    A prominent member of the ruling gay society was invited in order to defend our darling fat ‘’katalliloteros’’. Yes dear sisters. There was Lakis Lazopoulos so pretty, so sexy, last night praising our prime minister. I bet next guest of Mrs Stai will be the Mayor of Athens, or you think Salome should be invited. Maybe because sweet Mayor is so busy with his Lover the young artist who at the same time is a … nurse at Evangelismos . On the other hand Salome unfortunately was not nominated as a minister and has more free time.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
    ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ

    Του Αντιναυάρχου ε.α. Π. ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΥ Π.Ν


    Είναι γνωστές οι επίμονες προσπάθειες των Σκοπίων να επιβάλουν στη διεθνή κοινότητα και ειδικότερα στην Ελλάδα, τα Ελληνικά ιστορικά ονόματα «Μακεδονία» και «μακεδόνας» για τον κρατικό και εθνικό τους προσδιορισμό. Ο αδιάντροπος αυτός σφετερισμός της ταυτότητας των Μακεδόνων, που είναι και ταυτότητα των Ελλήνων, καθώς και της ελληνικότητας του Ονόματος, της Γλώσσας, της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Μακεδονίας, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός, δεν μας ξενίζει ιδιαίτερα γιατί ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια. Εκείνο που μας ξενίζει είναι η πρόσφατη αναγνώριση των Σκοπίων, από τις ΗΠΑ, με το Ελληνικό αυτό όνομα, γιατί είναι αχαρακτήριστη, άστοχη, προσβλητική, επικίνδυνη, σε βάρος της Ελλάδας, και οπωσδήποτε ασυνεπής σε σχέση με τις προγενέστερες θέσεις και ενέργειές του επί του θέματος.
    Αδιάψευστα ιστορικά γεγονότα και ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι η, με σύμφωνη γνώμη του Στάλιν, μετονομασία, τον Αύγουστο του 1944, από τον Τίτο, από Νότια Σερβία σε «Μακεδονία», είχε δύο στόχους : ο πρώτος στόχος ήταν ο προσδιορισμός και αποδυνάμωση της Σερβίας, ο δε δεύτερος και σπουδαιότερος, η απόσπαση της Βόρειας Ελληνικής Επαρχίας της Μακεδονίας προς έλεγχο του Αιγαίου, ιδιαίτερα της πολύ σημαντικής πόλεως και λιμένος της Θεσσαλονίκης, και η στη συνέχεια δημιουργία της ψευδομακεδονίας του Αιγαίου. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ λησμόνησαν την τότε σαφή και αποτελεσματική στάση ως και τις στη συνέχεια ενέργειές τους.
    Συγκεκριμένα, στην ενέργεια αυτή του Τίτο, οι ΗΠΑ αντιτάχθησαν και αντέδρασαν άμεσα με τον Υπουργό Εξωτερικών, της Κυβερνήσεως Ρούσβελτ, Εdward R. Stetinius Jr, o oποίος με την υπ΄αριθμό 868014/26-12-44 εγκύκλιό του, δήλωσε τα εξής : «Η Κυβέρνηση αυτή θεωρεί ότι οποιαδήποτε αναφορά σε «Μακεδονικό Έθνος», «Μακεδονική Πατρώα Γη» ή «Μακεδονική Εθνική Συνείδηση» είναι αδικαιολόγητη και δημαγωγική, δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, ενώ διαβλέπει, στην παρούσα αναβίωσή της, πιθανό μανδύα για επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Η επίσημη πολιτική αυτής της Κυβέρνησης είναι να λάβει τα αναγκαία μέτρα εναντίον εκείνων που θα βοηθήσουν τη Γιουγκοσλαβία και τη Βουλγαρία στη δημιουργία «Μακεδονικού Ζητήματος» σε βάρος της Ελλάδας».
    Την πολιτική αυτή ενίσχυσαν και νεώτεροι Πρόεδροι ως και τα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ. ΟΙ ανωτέρω δηλώσεις αποδείχθησαν προφητικές δεδομένου ότι ο Τίτο και ο Στάλιν πράγματι ξεκίνησαν επιθετική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας στην οποία οι ΗΠΑ αντέδρασαν με το Δόγμα ΤΡΟΥΜΑΝ και βοήθεια προς την Ελλάδα, το 1947, προκειμένου να προστατευθεί η εδαφική της ακεραιότητα από κομμουνιστική κατοχή. Την ανωτέρω άποψη/στάση των ΗΠΑ ενίσχυσαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο ΟΗΕ, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος και οι ομολογίες Στάλιν και Δημητρώφ.
    Κατωτέρω θα επαναληφθούν συνοπτικά, οι κυριότεροι λόγοι που δεν επιτρέπουν τη χρήση των ονομάτων «Μακεδονία», «Μακεδόνας» και «Μακεδονικός από το νέο κράτος :
    α. Δεν είναι σωστό μια χώρα, η οποία είναι τμήμα μιας γεωγραφικής περιοχής, να ορίζεται αυθαίρετα από μόνη της, με επίσημο τρόπο, εκπρόσωπος της όλης περιοχής.
    β. Δεν αντιπροσωπεύει ούτε εθνική ούτε πολιτική πραγματικότητα δεδομένου ότι τα ονόματα αυτά είναι καθαρά Ελληνικά, αναφορικά με την προέλευσή τους, και ότι δεν υπάρχει Μακεδονική φυλή. Η χρήση των ονομάτων αυτών στην αρχαία Ελλάδα, ακόμη και σε προσδιορισμούς όπως «Βασίλειο της Μακεδονίας του Φιλίππου του Β΄ή του Μεγάλου Αλεξάνδρου» έδειχνε γεωγραφική περιοχή και όχι εθνότητα. Οι Μακεδόνες όπως οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες, οι Θηβαίοι, Κύπριοι κ.λ.π. ήταν όλοι Έλληνες.
    γ. Μπορεί να στηρίξει εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος γειτονικών χωρών, όπως συνέβηκε πολλές φορές μέχρι τώρα.
    δ. Δεν υπάρχει ομοιογένεια στον πληθυσμό του νέου κράτους. Σύμφωνα με ένα άρθρο στο περιοδικό Christian Science Monitor, στις 28 Οκτωβρίου 1992, στη σελίδα 19, από τον C.M.WOODHOUSE, πολύ γνωστό ιστορικό και πρώην μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου ο οποίος υπηρέτησε τη Μεγάλη Βρετανία, στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια και μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ο πληθυσμός αποτελείται από 40-45% Σλάβους, 30% Αλβανούς, 10% Έλληνες και 10% Τσιγγάνους και λοιπούς.
    ε. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την παραποίηση της ιστορίας της Μακεδονίας στους ακόλουθους ψευδείς ισχυρισμούς/επιχειρήματα που έχουν κατασκευασθεί από τους Σκοπιανούς αξιωματούχους προκειμένου να υποστηρίξουν τις προσπάθειές τους να επιβάλουν τη χρήση του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του :

    Ότι οι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες αλλά μια ξεχωριστή εθνότητα.

    Ότι η γλώσσα τους δεν είναι η Ελληνική, αλλά το ιδίωμα που ομιλείται στην περιοχή των Σκοπίων.

    Ότι η Μακεδονία εκτείνεται προς Βορράν πολύ πέραν των ορίων της ιστορικής Μακεδονίας, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να περιλαμβάνει πραγματικές σλαβικές περιοχές που δεν είχαν υπάρξει ποτέ τμήματα της Μακεδονίας στην αρχαιότητα και οι οποίες στην πραγματικότητα ήταν τμήματα της αρχαίας Δαρδανίας.
    Ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, αλλά ένα ξεχωριστό έθνος που είχε σχέση με τους Ιλλυριούς και τους Θράκες.
    Ότι όταν οι Σλάβοι κατέβηκαν στη Βαλκανική, κατά τη διάρκεια του 6ου και 7ου αιώνων μ.Χ. συγχωνεύθηκαν με τους μη Έλληνες απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων και έτσι δημιουργήθηκε ένα νέο έθνος οι Σλαβο-Μακεδόνες.
    Ότι οι απόγονοι αυτών των Σλαβο-Μακεδόνων του μεσαίωνα είναι οι σημερινοί Μακεδόνες των Σκοπίων.
    Ότι στη Βουλγαρία και Ελλάδα υπάρχουν κάτοικοι οι οποίοι ανήκουν σ΄αυτό το «Μακεδονικό Έθνος» οι οποίοι σχηματίζουν καταπιεσμένες μειονότητες των οποίων τα δικαιώματα πρέπει να αναγνωρισθούν.
    Ότι οτιδήποτε αποκαλούμενο «Μακεδονικό», ήθη, έθιμα, πολιτισμός κ.λ.π. δεν είναι Ελληνικό, αλλά δημιούργημα των Μακεδόνων του τύπου των Σκοπίων.
    Φυσικά όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί, σε καμιά περίπτωση, δεν μπορούν να αντέξουν κριτική γιατί είναι τελείως αμφισβητήσιμοι τόσο με ιστορικά και εθνολογικά όσο και με πολιτιστικά ή κοινωνιολογικά κριτήρια.
    Τα επιχειρήματα να μη χρησιμοποιηθούν τα ονόματα «Μακεδονία» και «Μακεδονικός» είναι ουσιώδη και σε σύγκριση με τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών είναι συντριπτικά και αποφασιστικά.
    Οι κατασκευασμένοι από τους Σκοπιανούς ισχυρισμοί, που προαναφέρθηκαν, προβάλλονταν και προβάλλονται συνεχώς από τους αξιωματούχους των Σκοπίων όχι μόνο τότε που ήταν ομόσπονδο κράτος αλλά ιδιαίτερα και πιο επίμονα τώρα που είναι ανεξάρτητο κράτος. Μολονότι δεν αντέχουν ακόμη και στοιχειώδη κριτική δεδομένου ότι είναι ψευδείς και αδικαιολόγητοι, τα ακόλουθα αποδεικτικά στοιχεία θα αποδείξουν ότι τα αντικρούοντα αυτούς επιχειρήματα είναι ουσιαστικά, συντριπτικά και αποφασιστικής σημασίας.
    Η Μακεδονία από μόνη της, με τις χιλιετίες της παλιάς της δόξας, δεν θα επιτρέψει την αλλαγή της ιστορίας. Μόνο το άκουσμα των ονομάτων του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η συνεισφορά τους στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, του πρώτου με τη σοφία του και του δεύτερου με την πολεμική του αρετή, την ανδρεία, την εξαίρετη πολιτική και τη μεγαλοσύνη του, θα έπρεπε να είναι αρκετά για να επαναφέρουν στα λογικά τους όλους αυτούς που προσπαθούν να παραποιήσουν την ιστορία της.
    Η Μακεδονία υπήρξε πάντοτε και εξακολουθεί να είναι ακόμη η πιο προχωρημένη έπαλξη και ο προμαχώνας της Ελλάδας.
    Όλες οι ιστορικές πηγές συμφωνούν αναφορικά με τη γεωγραφική θέση της αρχαίας Μακεδονίας της οποίας τα όρια ήταν τα ακόλουθα :


    Το Αιγαίο Πέλαγος και τα βουνά Καμβούνια, Πιέρια και Όλυμπος προς νότον.

    Οι λίμνες Οχρίδα και Πρέσπα και τα βουνά Βαμβούνα, Σκόμιο και Ροδόπη προς βορράν.

    Ο ποταμός Νέστος προς ανατολάς και τα βουνά Γράμμος και Πίνδος προς δυσμάς.

    Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, οι Μακεδόνες, ανήκαν σε μια από τις αρχαιότερες Ελληνικές φυλές. Οι πλησιέστεροι συγγενείς τους ήταν οι Θεσσαλοί και ειδικότερα οι Μαγνήσιοι με τους οποίους μοιράζονταν την Αιολική καταγωγή.
    Η γλώσσα που μιλούσαν ανήκε στους αρχαιότερους τύπους της Ελληνικής και είχε συγγένεια με τις διαλέκτους της Αιολικής, Αρκαδικής, Κυπριακής και Μηκυναϊκής.
    Η θρησκεία των Μακεδόνων ήταν η ίδια με τη θρησκεία των άλλων Ελλήνων οι δε μύθοι και παραδόσεις τους ήταν τα ίδια που συναντούσες σε όλο τον Ελληνικό κόσμο.
    Ο Βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππος ο Β΄και ο γιός του Αλέξανδρος ο Μέγας – στον οποίο οι Σκοπιανοί προσπαθούν επισταμένα να προσδώσουν «Σλαβομακεδονική» ταυτότητα – ενεργούσαν όχι απλώς σαν Έλληνες αλλά σαν Πανελλήνιοι Αρχηγοί με την έννοια ότι έκαναν πράξη την παλιά ιδέα του σχηματισμού ενός ενιαίου Ελληνικού κράτους με τη συγχώνευση των Ελληνικών πόλεων-κρατών.
    Στις χρονικές περιόδους που ακολούθησαν, και ειδικότερα μετά την εμφάνιση στη Βαλκανική των Σλάβων και των Βουλγάρων (6ο και 7ο αιώνα μ. Χ.) η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας όπως προσδιορίσθηκε προηγουμένως εξακολούθησε να είναι η έπαλξη και ο προμαχώνας του Ελληνισμού όπως ακριβώς ήταν και κατά την αρχαιότητα.
    Η Παλαιά Διαθήκη, οι αρχαίοι συγγραφείς, σύγχρονοι ερευνητές, αμέτρητες επιγραφές σε αγάλματα, τάφους, στήλες με Ελληνικά ονόματα και αναθήματα, χιλιάδες νομίσματα, όχι μόνο στη Μακεδονία και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού όπως στη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Ασία, μέχρι τις Ινδίες, επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά ότι, οι Μακεδόνες σαν Έλληνες, είχαν τους ίδιους θεούς, τις ίδιες θρησκευτικές λατρείες, και ότι ήταν αυτοί που διέδωσαν τη γλώσσα τους, που ήταν η Ελληνική, και το Ελληνικό πνεύμα σε όλο το γνωστό τότε κόσμο.
    Η Παλαιά Διαθήκη περιλαμβάνει ακαταμάχητα και αδιάσειστα αυτούσια στοιχεία στα κείμενά της. Σε ένα από αυτά, ο Προφήτης Δανιήλ, 200 περίπου χρόνια πριν από τη γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προέβλεψε ότι «ο Βασιλιάς των Μήδων και των Περσών θα κατατροπωθεί από έναν Έλληνα Βασιλιά και ότι αυτόν τον πρώτο μεγάλο Βασιλιά θα τον διαδεχθούν τέσσερις Βασιλιάδες από το ίδιο Βασίλειο».
    Οι Αρχαίοι συγγραφείς και ιστορικοί δίνουν επίσης αμέτρητα αποδεικτικά στοιχεία. Η πρώτη ιστορική αναφορά δίνεται από τον Όμηρο ο οποίος στην Ιλιάδα μνημονεύει τα ονόματα διαφόρων Πελασγικών και Ελληνικών φυλών που ζούσαν στη Μακεδονία.
    Ο Στράβων αναφέρει: «Φυσικά η Μακεδονία είναι μέρος της Ελλάδας».
    Ο Ηρόδοτος γράφει : «Οι απόγονοι του Περδίκα, του πρώτου Βασιλιά των Μακεδόνων, είναι Έλληνες, όπως οι ίδιοι το θέλουν και όπως εγώ ο ίδιος το ξέρω».
    Ο Θουκυδίδης αναφέρει ότι : «Οι Μακεδόνες αποτελούνται από διάφορες ελληνικές φυλές κάτω από διάφορους Βασιλιάδες».
    Ο Πολύβιος λέει : «Οποία και πόσο μεγάλη τιμή πρέπει να ανήκει στους Μακεδόνες οι οποίοι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους δεν έπαψαν ποτέ να μάχονται εναντίον των Βαρβάρων για την ασφάλεια των Ελλήνων».
    Ο Αρριανός, στο βιβλίο του «Ανάβαση του Αλεξάνδρου» αναφέρει ότι μετά τη μάχη του Γρανικού ο Αλέξανδρος έκανε τα εξής : «Έστειλε στην Αθήνα, την πρώτη πόλη όλων των Ελλήνων, και όχι στην Πέλλα που ήταν η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τριακόσιες πανοπλίες και άλλα Περσικά λάφυρα, για να ανατεθούν στην πολιούχο Αθηνά με την αφιέρωση «Αλέξανδρος ο Φιλίππου και οι Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων, από των Βαρβάρων των την Ασίαν οικούντων». Επίσης λέει ότι 2000 Έλληνες μισθοφόρους των Περσών, που συνέλαβε αιχμαλώτους, τους έστειλε δέσμιους στη Μακεδονία για να εργασθούν εκεί σαν δούλοι «ότι παρά τα κοινά δόξαντα τοις Έλλησιν, Έλληνες όντες, εναντία τη Ελλάδι υπέρ των Βαρβάρων εμάχοντο».
    Με τις ενέργειές του αυτές ο Αλέξανδρος, εκτός από την απογοήτευσή του για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στην Πανελλήνια εκστρατεία εναντίον των Περσών και για τις πολύ λίγες περιπτώσεις που Έλληνες πολέμησαν στο πλευρό των Περσών, δείχνει κυρίως πόσο περήφανος αισθανόταν για την Ελληνική καταγωγή του, ότι το επίτευγμά του το θεωρούσε καθαρά Ελληνικό και ότι το ίδιο θα έπρεπε να αισθάνονταν και οι άλλοι Μακεδόνες αφού ο Αλέξανδρος δεν έκανε καμιά ξεχωριστή αναφορά σ΄αυτούς.
    Ο Παυσανίας επιβεβαιώνει ότι οι Μακεδόνες ήταν μέλη των Δελφικών Αμφικτυονιών λέγοντας : «Την εποχή μου οι Αμφικτυονίες ήταν τριάντα. Οι περιοχές της Νικόπολης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας έστειλαν η κάθε μια από έξη αντιπροσώπους» δεδομένου ότι, όπως είναι γνωστό σε όλους, μόνο Έλληνες ήταν μέλη Αμφικτυονιών. Επίσης ο Παυσανίας επιβεβαιώνει ότι οι Μακεδόνες συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου μόνο Έλληνες μπορούσαν να αγωνιστούν, με πολλές συμμετοχές και πολλούς νικητές.
    Ο Γιόχαν Γουσταύος Ντρόϊζεν, διαπρεπής Γερμανός φιλόλογος και ιστορικός στην ιστορία που έγραψε για το Μέγα Αλέξανδρο τονίζει ότι : «και οι δύο, και ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος, μετέφεραν και μετέδωσαν στους λαούς της Ασίας όχι το Μακεδονικό πολιτισμό, γιατί δεν υπήρξε ποτέ ανεξάρτητος, αλλά τον Ελληνικό πολιτισμό».

    Όταν οι χάρτες αποκαλύπτουν την αλήθεια

    Οι προσπάθειες που έχουν γίνει από τους Σκοπιανούς να παρέξουν αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς τους, με την κατασκευή πλαστών χαρτών, δεν απέδωσαν. Όσο σκληρά και να προσπαθήσει κάποιος δεν θα βρει, πουθενά σ΄όλο τον κόσμο, χάρτες εκτυπωμένους πριν από το 1944 οι οποίοι να εμφανίζουν τη λέξη «Μακεδονία» δε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα.
    Το πόσο αβάσιμα είναι τα επιχειρήματα των Σκοπιανών στην προσπάθειά τους να προβάλουν τους ισχυρισμούς τους ότι υπάρχει «Μακεδονικό Έθνος» αποδεικνύεται από τους παρακάτω εθνολογικούς και ιστορικούς χάρτες :

    Ο εθνογραφικός χάρτης των εθνοτήτων στη Μακεδονία την περίοδο 1912-1926 ο οποίος εκτυπώθηκε το 1970 από το New Campridge Modern History.

    Ο εθνογραφικός χάρτης του Kieport που εκτυπώθηκε στο Βερολίνο το 1818.

    Ο εθνογραφικός χάρτης που έφτιαξε ο Ιταλός Amendore Vergili το 1908 με βάση την Τουρκική απογραφή που είχε διεξαχθεί από τον Hilmi Pasha.

    Ο χάρτης του Standford.

    Ο ιστορικός χάρτης της Ελλάδας που εκδόθηκε στη Βαλτιμόρη από τον Ε.Ζ.Coal το 1824, στο υπόμνημα του οποίου ο εκδότης περιγράφει τη Μακεδονία σαν τμήμα της Ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ σημειώνει ότι τα βόρεια σύνορά της βρίσκονται πέραν της πόλης του Μοναστηρίου.

    Ο χάρτης που εκδόθηκε από το φημισμένο Ιστορικό-Γεωγράφο ORTELIUS το 1579, που αναφέρεται στα ιεραποστολικά ταξίδια του Αποστόλου Παύλου, όπου η ελληνική επικράτεια εμφανίζεται ενιαία συμπεριλαμβάνουσα τη Μακεδονία.

    Ο εθνογραφικός χάρτης των Βαλκανίων που εκδόθηκε στο Παρίσι το 1878 ο οποίος δείχνει τη μεγάλη υπεροχή του Ελληνικού πληθυσμού, έναντι όλων των άλλων εθνοτήτων χωρίς καμιά ένδειξη των αυτοαποκαλουμένων Μακεδόνων.

    Κανείς από αυτούς τους χάρτες, ή οποιοσδήποτε άλλος που εκδόθηκε πριν από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν κάνει καμιά αναφορά σε ξεχωριστό «Μακεδονικό Έθνος» για τον απλό λόγο ότι δεν υπήρξε τέτοιο έθνος πριν το εφεύρει ο Τίτο.

    Δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα

    Οι προσπάθειες των Σκοπιανών να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η αποκαλούμενη «Μακεδονική γλώσσα» είναι το ιδίωμα που ομιλείται στην περιοχή των Σκοπίων δεν μπορούν να πείσουν κανένα. Η γλώσσα τους, η οποία εμπεριέχει αυτοτελή Σλαβική γλώσσα, ήταν τελείως άγνωστη μέχρι το 1944. Και όσο πολύ και αν προσπαθήσει κάποιος δεν θα βρει τίποτε που να αποδεικνύει την ύπαρξή της. Η γλώσσα που χρησιμοποιούσαν οι Σλαβόφωνοι κάτοικοι της νότιας Γιουγκοσλαβίας και της Νοτιοδυτικής Βουλγαρίας ήταν γνωστή σαν ένα γλωσσικό ιδίωμα της Βουλγαρικής.
    Μετά τη δημιουργία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, για προφανείς πολιτικούς λόγους, ένας πολύ μεγάλος αριθμός φιλολόγων και υποτρόφων της φιλολογίας στρατολογήθηκε προκειμένου να δημιουργήσει μια ξεχωριστή γραπτή γλώσσα.
    Αφού πήραν το ήδη ομιλούμενο Βουλγαρικό γλωσσικό ιδίωμα σαν σημείο εκκίνησης και αφού δανείστηκαν ευρύτατα από την Ελληνική, τη Σερβική, τη Ρωσική και άλλες Σλαβικές γλώσσες, δημιούργησαν μια φιλολογική γλώσσα την αποκαλούμενη «Μακεδονική γλώσσα» η οποία αναγνωρίστηκε από το Γιουγκοσλαβικό Σύνταγμα σαν μια από τις τρεις επίσημες γλώσσες της χώρας. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένα κείμενο, ούτε μια επιγραφή σε αυτή τη γλώσσα πριν από το 1944 αποδεικνύει, χωρίς αμφιβολία, ότι δεν έχει καμιά σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες και τους απογόνους τους που μιλούσαν πάντοτε Ελληνικά.
    Το γεγονός ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσαν την ίδια γλώσσα με τους άλλους Έλληνες φαίνεται και στο έργο του Ρωμαίου Ιστορικού Livy, ο οποίος γράφει ότι τη συνέλευση των Ελλήνων στην Αιτωλία το 200 π.χ. την παρακολούθησαν «αντιπρόσωποι από τους Αιτωλούς, τους Ακαρνάνες και τους Μακεδόνες, οι οποίοι μιλούσαν όλοι την ίδια γλώσσα».
    Δεν υπάρχει επίσημο κείμενο ούτε στο πρόσφατο ούτε στο απώτερο παρελθόν στο οποίο να γίνεται μνεία για «Μακεδονία» ή για «Μακεδόνες». Ούτε η συνθήκη του Βερολίνου ούτε η συνθήκη του Αγίου Στεφάνου κάνουν κάποια αναφορά σ΄αυτό το ενδεχόμενο. Η επίσημη Τουρκική απογραφή του 1905 δίνει αριθμητικά στοιχεία για τους πληθυσμούς της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας, η οποία ήταν διηρημένη στα Βιλαέτια της Θεσσαλονίκης και του Μοναστηρίου, δείχνει μεγάλη υπεροχή των Ελλήνων ενώ δεν κάνει καμιά αναφορά σε «Μακεδόνες» για τον απλό λόγο ότι κανένας από τους ερωτηθέντες δεν εδήλωσε τέτοια καταγωγή.
    Ένα γεγονός που έχει γίνει αποδεκτό ακόμη και από Σλάβους Ιστορικούς είναι ότι η εγκατάσταση των Σλάβων στα Βαλκάνια έλαβε χώρα τον 6ο αιώνα μ.Χ. και ότι η πολιτιστική τους ιστορία αρχίζει κατά τη διάρκεια του 10ου αιώνα μ.Χ. Οι θεμελιωτές της πολιτιστικής ιστορίας των Σλάβων, ήταν δύο Έλληνες μοναχοί από τη Θεσσαλονίκη, ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 9ου αιώνα, με σημείο εκκίνησης τη Μακεδονία, δίδαξαν τους Σλάβους τη βασισμένη στα Ελληνικά Κυριλλική γραφή και τη Χριστιανική πίστη της Ελληνο-Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έτσι οι πρώτες ουσιώδεις πηγές της πολιτιστικής ζωής και της ιστορίας τους είναι Ελληνικές του Βυζαντίου.
    Αυτό και μόνο το γεγονός αποστερεί από τους Σλάβους το δικαίωμα να διεκδικήσουν οιονδήποτε ιστορικό δεσμό με τα Βαλκάνια πριν από τον 6ον αιώνα μ.Χ. και οιονδήποτε πολιτιστικό πριν από τον 10ο αιώνα. Η θεωρία των Σκοπιανών ότι ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος ήταν Σλαβομακεδόνες, η οποία είναι τουλάχιστον αστεία, δέχθηκε ένα ισχυρό ράπισμα από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ, ο οποίος στις 31 Δεκεμβρίου 1980 διένειμε σε όλην την καθολική εκκλησία διακήρυξη, με την οποία ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος μνημονεύονται ως «οι Έλληνες αδελφοί» και καθιερώνονται ως προστάτες της Ευρώπης.

    Γεγονότα τα οποία δεν δικαιολογούν άγνοια

    Το πολύ γνωστό γεγονός ότι η Παλαιά Διαθήκη μεταφράσθηκε για πρώτη φορά στην Ελληνική.
    Η Χριστιανική θρησκεία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός που η Ελληνική γλώσσα, χάρη στον Αλέξανδρο και τους διαδόχους του, είχε γίνει παγκόσμια και τη χρησιμοποίησε σαν το κυριότερο μέσο για τη διάδοσή της ώστε να γίνεται κατανοητή από τα διάφορα έθνη.
    Τα τρία Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων γράφηκαν εξ αρχής στην Ελληνική, ενώ το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, το οποίο γράφηκε στην Αραμαϊκή, μεταφράστηκε πολύ νωρίς στην Ελληνική.
    Το γεγονός ότι ο Απόστολος Παύλος άρχισε τις Αποστολικές του περιοδείες από τη Μακεδονία.
    Η εξήγηση είναι ότι επειδή ο Μέγας Αλέξανδρος και οι διάδοχοί του είχαν διαδώσει στο εξωτερικό τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ελληνική παιδεία, στο σπίτι του Παύλου μιλούσαν την Ελληνική και ο ίδιος είχε διδαχθεί Ελληνικές επιστήμες.
    Ο Holzner στο βιβλίο του που αναφέρεται στον Παύλο γράφει : «Κάποτε από τη Μακεδονία ήλθε ο νεαρός ήρωας (Αλέξανδρος) με τα 22 του χρόνια και έφερε τα δώρα της Δύσης, την Ελληνική γλώσσα και Φιλοσοφία, στην Ανατολή. Τώρα η Δύση αξίωσε το πιο πολύτιμο δώρο από την Ανατολή, τη διδασκαλία του Ναζωραίου……».
    Η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας ως «Ελληνιστική εποχή» επηρέασε την ιστορία της ανθρωπότητας.
    Όπως αναφέρει σε ειδική μελέτη του 1955 το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων και το Πανεπιστήμιο LUND της Σουηδίας, η ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι ιστορία μόνον των Ελλήνων αλλά και όλων των Ευρωπαίων, δεδομένου ότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό πολιτισμό στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.
    Η θέση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως
    Η Ευρωπαϊκή Ένωση το Δεκέμβριο του 1991 και τον Ιούνιο του 1992 στις προϋποθέσεις που καθόρισε για την αναγνώριση του νέου κράτους των Σκοπίων περιέλαβε τον όρο να μη χρησιμοποιηθεί η λέξη Μακεδονία στο όνομά τους.

    Κατόπιν των ανωτέρω δεν δικαιολογείται , ούτε επιτρέπεται η υφαρπαγή από τους Σκοπιανούς, ούτε και σαν συνθετικό του Ελληνικού ονόματος «Μακεδονία», για τον κρατικό και εθνικό τους προσδιορισμό. Δεν επιτρέπεται επίσης και η σκόπιμη άγνοια ή παράβλεψη της ιστορικής πραγματικότητας, από τρίτες χώρες, μικρές ή μεγάλες, για εξυπηρέτηση των όποιων συμφερόντων τους. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε κάποια παραχώρηση εάν μας έφερναν έστω και ένα γραπτό ή μη μνημείο, χάρτη ή άλλο εύρημα, προ του 1944 που να μην είναι Ελληνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. ΤΑ ΝΕΑ 27.4.2005
    Αρ. Φύλλου 18225



    Nτύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει τον διοικητή

    Ο Δ. Mηλιάκος χρεώνει τις εταιρικές κάρτες της Aγροτικής για αγορές προσωπικών του ειδών και μελών της οικογενείας του

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

    Διοικητής κρατικής τράπεζας χρησιμοποιεί τις εταιρικές κάρτες του ιδρύματος που διοικεί για να ψωνίζει προσωπικά του είδη, από ηλεκτρονικά μέχρι ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, ακόμη και αναλώσιμα από τα σούπερ μάρκετ!



    Πρόκειται για τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ATE) Δημήτρη Μηλιάκο, κουμπάρο του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και σημαίνον στέλεχος της Ρηγίλλης. Ο κ. Μηλιάκος, κάνοντας πράξη τα περί «σεμνότητας και ταπεινότητας» που ζήτησε ο κ. Καραμανλής από τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, χρησιμοποιούσε δύο δωρεάν κάρτες που πλήρωνε η ελλειμματική Αγροτική Τράπεζα, για να αποδύεται σε ένα ατέλειωτο μπαράζ προκλητικών δαπανών που αφορούν σε μεγάλο ποσοστό προσωπικά είδη, είδη για μέλη της οικογενείας του και είδη για το σπίτι του.

    Ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας μέσα σε λιγότερο από δέκα μήνες πραγματοποίησε δαπάνες που πληρώθηκαν μέσω των πιστωτικών καρτών της τράπεζας, ύψους περίπου 24.000 ευρώ! Εξ αυτών πάνω από 15.000 ευρώ αφορούν δαπάνες για αγορές προσωπικών ειδών, δικών του και μελών της οικογενείας του.

    Ντοκουμέντα

    Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που διαθέτουν «TA NEA» ο κ. Μηλιάκος, εμφανίζεται να ψωνίζει κατ' επανάληψιν ηλεκτρονικά από γνωστές επιχειρήσεις όπως η Ηλεκτρονική Αθηνών, ο Κωτσόβολος και τα Έλεφαντ, καλλυντικά από τα Χόντος Σέντερ, ρούχα από τα καταστήματα Ζάρα, αλλά και από γνωστές φίρμες της Αθήνας όπως ο Καρούζος και τα Μάρτινς, παπούτσια από τον Μοσχούτη, είδη από πολυκαταστήματα όπως ο Φωκάς, και προϊόντα μαναβικής και σούπερ μάρκετ από τα A-B Βασιλόπουλος και Ατλάντικ, γυαλιά ηλίου, είδη ταξιδιού, αρώματα και άλλα. Μέχρι... πίτσες που παρήγγελλε από πιτσαρία της Βούλας πλήρωνε με τις πιστωτικές που του είχε παραχωρήσει η τράπεζα! Ενδεικτικό της συμπεριφοράς του κ. Μηλιάκου είναι ότι εμφανίζεται να πληρώνει με την κάρτα της Αγροτικής ακόμη και... δύο εσπρέσο, σε καφέ κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, αξίας 7,20 ευρώ!!

    Οι δαπάνες αυτές προφανώς δεν έχουν σχέση με τις επαγγελματικές δαπάνες που θα δικαιολογούσε η θέση του κ. Μηλιάκου ως διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας. Όπως έλεγαν τραπεζικά στελέχη, δεν υπάρχει μεν κανονισμός για τη χρήση τέτοιων εταιρικών καρτών, αλλά «εννοείται», όπως συμπλήρωναν, ότι δικαιολογούνται μόνο δαπάνες που έχουν να κάνουν είτε με γεύματα είτε με δώρα δημοσίων σχέσεων.

    Ο κ. Μηλιάκος είχε στη διάθεσή τους δύο «μπίζνες» πιστωτικές κάρτες με αριθμό 4940420088001206 (η πρώτη) και 4940420020001116 (η δεύτερη), προκειμένου να τις χρησιμοποιεί για τα έκτακτα έξοδά του ως διοικητής της τράπεζας, κυρίως παράθεση γευμάτων σε τρίτους. Από τις καταστάσεις που διαθέτουν «TA NEA», στις κάρτες χρέωνε βεβαίως και λογαριασμούς από εστιατόρια, αλλά όχι μόνο. Όπως αποδεικνύεται, χρέωνε προσωπικά του είδη, αλλά και είδη για το σπίτι του! Πιθανώς και μελών της οικογενείας του, αφού πολλές χρεώσεις στις κάρτες έχουν πραγματοποιηθεί σε γνωστά καταστήματα ρούχων και παπουτσιών της Γλυφάδας.


    TI ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΑ «NEA»
    «Και αυτό είναι κακό;»
    «TA NEA» απευθύνθηκαν στον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας και τον ρώτησαν αν οι δαπάνες που καταγράφονται στις δύο πιστωτικές κάρτες που πληρώνει η τράπεζα συνάδουν με την ιδιότητά του. H απάντησή του: «Από πού προκύπτει ότι είμαι υποχρεωμένος να ψωνίζω ορισμένα είδη μόνο, ή να χρησιμοποιώ την κάρτα για κάποια πράγματα; Από πού προκύπτει ότι οι κάρτες έχουν κάποια δέσμευση στο πώς τις χρησιμοποιεί ο κάτοχός τους; Υπάρχει κανένας κανόνας δεοντολογίας και δεν τον ξέρω»; Σε επισήμανση ότι μπορεί να μην υπάρχει, για ευνόητους λόγους, γραπτή δέσμευση για το πώς πρέπει να διαχειρίζεται κανείς τις δωρεάν κάρτες που του δίνει η τράπεζα, αλλά προφανώς δεν είναι δυνατόν να τις χρησιμοποιεί για να ψωνίζει δικά του ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά κ.λπ., ο κ. Μηλιάκος απάντησε με... ερώτηση: « Αυτό νομίζετε ότι είναι κακό;».

    «Και με τη γυναίκα μου»

    Ο κ. Μηλιάκος ρωτήθηκε αν μπορεί να δικαιολογήσει δαπάνες, όπως λόγου χάρη αυτές στο πολυκατάστημα Χόντος Σέντερ, ή σε καταστήματα γυναικείων ειδών (ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα κ.λπ.), και απάντησε ότι «δεν μπαίνω σ' αυτό, δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση». Σε επόμενη ερώτηση, αν ενδέχεται οι κάρτες να έχουν χρησιμοποιηθεί από άλλα μέλη της οικογενείας του, απάντησε καταφατικά, λέγοντας: «Ναι, μερικές φορές ενδέχεται να έχω ψωνίσει και με τη γυναίκα μου».

    Ο μισθός του

    Πάντως, ζήτησε να καταχωρηθεί στο ρεπορτάζ ότι είναι ο μόνος διοικητής τράπεζας, ο οποίος μείωσε αυτοβούλως τον μισθό του - προφανώς για να είναι συνεπής με τις εντολές του κ. Καραμανλή για περιστολή στις «σπατάλες» - κατά 10%. Και πως μετά τη μείωση αυτήν, οι σημερινές αμοιβές του είναι - μόνο - 15.000 ευρώ μηνιαίως.

    Υποστήριξε ακόμη ότι «δεν παίρνει εκτός έδρας» και πως «αυτός μπορεί να χρησιμοποιεί τις κάρτες για τα έξοδά του, αλλά οι προκάτοχοί του τα έπαιρναν cash (μετρητά)».

    Μάλιστα, «απείλησε» ότι «θα μιλήσει, για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια, διότι του έχει κάνει ερώτηση και ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας».


    Στο παρελθόν το θέμα ήταν οι υπερωρίες
    Ο Δ. ΜΗΛΙΑΚΟΣ, υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας κατά το παρελθόν, είχε διατελέσει υποδιοικητής της Τράπεζας κατά την περίοδο 1990-93, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, αποσπάστηκε προ ετών στη Ρηγίλλης ύστερα από σχετικό αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αμειβόμενος πλην του μισθού του και με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο υπερωριών. Μάλιστα είχε γίνει και θέμα, διότι εμφανιζόταν ως εργαζόμενος στη Ρηγίλλης ακόμη και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες!

    Ο κ. Μηλιάκος είχε δεκαετή διένεξη με την Αγροτική Τράπεζα, με αφορμή την εκούσια παραίτησή του το 1989 από θέση υπαλλήλου, προκειμένου να αναλάβει υποδιοικητής. Αργότερα, μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του υποδιοικητή στα Τέλη του 1993, διεκδίκησε με αλλεπάλληλες προσφυγές στα δικαστήρια την επαναφορά του στα μητρώα των υπαλλήλων της Τράπεζας. H διαμάχη του με την Αγροτική βρισκόταν υπό εκκρεμοδικία, αλλά μόλις μία ημέρα προτού ανακοινωθεί ο διορισμός του στη θέση του διοικητή, πέρσι στις 14 Απριλίου 2004, η Τράπεζα εκουσίως παραιτήθηκε της αντιδικίας μαζί του. Την επομένη ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ο διορισμός του στη θέση που κατέχει σήμερα.


    ΤΑ ΝΕΑ , 27/04/2005 , Σελ.: N08
    Κωδικός άρθρου: A18225N081

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

    Η Ελλάδα δεν μπορεί και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αναγνωρίσει μακεδονικό κράτος. Τουναντίον έχει υποχρέωση να αγωνιστεί με σθένος και με πείσμα για τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού τα οποία οι Σλαβομακεδόνες με τα ψεύδη τους προσπαθούν να σφετερισθούν.

    Από τον υποστράτηγο ε.α. στρατηγικό αναλυτή Δημήτριο . Καντερέ

    Τον τελευταίο καιρό έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες οι οποίες φέρνουν την Ελλάδα να συμφωνεί ή ακόμη και να προτείνει η Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) να ονομαστεί "Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια". Σε αυτή την απόφαση φέρεται να έχει οδηγηθεί η ελληνική κυβέρνηση μετά την από τις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο 2004, αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Μία απόφαση που δημιουργεί το ενδεχόμενο οι Σλαβοσκοπιανοί να επιτύχουν την από τον ΟΗΕ αναγνώριση του κράτους τους με το όνομα αυτό.
    Η από την αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Τζορτς Μπους παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" αναμφίβολα αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα για την Ελλάδα στο εθνικό αυτό θέμα. Η αμερικανική απόφαση η οποία κατέδειξε την αδυναμία της ελληνικής πλευράς να αναδείξει το δίκαιο της, να αντιδράσει έγκαιρα και να προλάβει τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, έχει ενθαρρύνει τους Σλάβους των Σκοπίων και ενίσχυσε την αδιαλλαξία τους στην εξεύρεση συμβιβαστικής με την Ελλάδα λύσεως στο πρόβλημα του ονόματος του κράτους τους.
    Η κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά και τη δυσμενή αυτή εξέλιξη οπωσδήποτε είναι δυσάρεστη και δύσκολη για την Ελλάδα και μέχρι ένα βαθμό δικαιολογεί την απογοήτευση και ακόμη τη σύγχυση στους έχοντες την αρμοδιότητα και ευθύνη για τον χειρισμό του θέματος και τους Έλληνες γενικότερα. Η απογοήτευση και η σύγχυση αυτή είναι που καταδεικνύονται με τις από διάφορες κατευθύνσεις εκφραζόμενες απόψεις σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το να συμβιβαστεί και να δεχτεί για το κράτος των Σκοπίων ένα όνομα που να περιέχει τη λέξη "Μακεδονία". Το όνομα δε "Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας- Σκόπια" παρουσιάζεται ανώδυνο ή τουλάχιστον λιγότερο επώδυνο από άλλα ονόματα, που κατά καιρούς έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, και οπωσδήποτε από το να αναγνωριστεί το σκοπιανό κράτος από τη διεθνή κοινότητα ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
    Η Ουσία του Προβλήματος.
    oλα αυτά όμως είναι μόνο λογικοφανή και δείχνουν άγνοια ή τουλάχιστον παράβλεψη της ουσίας και του πραγματικού περιεχομένου του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και ο Ελληνισμός σχετικά με το όνομα του κράτους των Σκοπίων. Ενός προβλήματος που αφορά άμεσα και ευθέως στην από πάσης πλευράς (ιστορική, πολιτιστική, πολιτισμική, γλωσσική κλπ) τεκμηρίωση της υπόστασης της Ελλάδος, του έθνους και της φυλής των Ελλήνων και κατ' ακολουθία του Ελληνισμού ως ιστορικο-πολιτισμικής οντότητας και έννοιας. Μίας οντότητας και έννοιας που έλαβε τεράστιες διαστάσεις με το εκπολιτιστικό έργο του Έλληνα Μακεδόνα βασιλιά Αλεξάνδρου του Μεγάλου και αποτέλεσε το βάθρο πάνω στο οποίο θεμελιώθηκε ο σύγχρονος Δυτικός Πολιτισμός.
    Οι Σλάβοι των Σκοπίων πρώτα από οτιδήποτε άλλο κάτω από τη λέξη "Μακεδονία" του κράτους τους διεκδικούν την κληρονομιά των αρχαίων Μακεδόνων και πρωτίστως το μεγαλείο των επιτευγμάτων του μέγιστου ανδρός στην ιστορία της ανθρωπότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κατά τους ισχυρισμούς των Σλαβοσκοπιανών το μακεδονικό έθνος- το κατ’ αυτούς αρχαιότερο έθνος της Ευρώπης- στην αυτόνομη 2.500 και πλέον ετών ιστορική διαδρομή του ότι δεν είχε καλή σχέση και ακόμη περισσότερο συγγένεια με το ελληνικό έθνος αλλά βρίσκονταν σε διαρκή αντιπαλότητα με αυτό. Συνέπεια αυτής της αέναης αντιπαλότητας μεταξύ των Ελλήνων και των Μακεδόνων είναι η από τους Έλληνες τωρινή κατοχή μεγάλου μέρους του αρχαίου κράτους των Μακεδόνων, με πρώτη τη Θεσσαλονίκη, οι παντοειδείς διωγμοί που υπέστησαν και υφίστανται οι Μακεδόνες στις ‘κατεχόμενες’ από την Ελλάδα περιοχές τους και η άρνηση της Ελλάδος να δεχθεί και να αναγνωρίσει το ελεύθερο τμήμα τους ως μακεδονικό κράτος. Αυτή είναι η ουσιώδης και βασική διεκδίκηση των Σλάβων την οποία με την ενεργητικότητα και δραστηριότητά που έχουν παρουσιάσει μετά το 1946 πέτυχαν να την καταστήσουν πειστική σε ένα τμήμα της διεθνούς κοινότητας.
    Από τη βασική διεκδίκηση των Σλάβων και τις συνυφασμένες με αυτήν αλυτρωτικές σε βάρος των ελληνικών και των βουλγαρικών μακεδονικών εδαφών επιδιώξεις τους ασφαλώς προκύπτει απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος. Απειλή που υπό τις σημερινές σε περιφερειακό και παγκόσμιο περιβάλλον διεθνοπολιτικές συνθήκες μπορεί να μην είναι άμεση και σοβαρή, αλλά υπό άλλες συνθήκες και συγκυρίες, οι οποίες δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν στο μέλλον, είναι δυνατόν να καταστεί σοβαρή.
    Ανεξάρτητα όμως και από το κατά πόσο η σκοπιανή διεκδίκηση μπορεί να μετεξελιχθεί σε σοβαρή απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος, και ακόμη αν εξασφαλιστεί ότι η απειλή αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, η ουσία και κατά συνέπεια η σοβαρότητα του προβλήματος για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό δεν διαφοροποιείται. Το πρόβλημα παραμένει αναλλοίωτο και συνίσταται στην από τους Σλάβους αμφισβήτηση της υπόστασης του Ελληνισμού.
    Κάθε Αναφορά του Ονόματος στη Μακεδονία Αλλοιώνει την Υπόσταση του Ελληνισμού.
    Αυτό είναι το πρόβλημα και σ’ αυτό το πρόβλημα η Ελλάδα καλείται να δώσει απάντηση με τη θέση της έναντι του ονόματος του κράτους των Σκοπίων. Με βάση την τοποθέτηση του προβλήματος από τους Σκοπιανούς, σύμφωνα με την οποία αυτοί είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και συνιστούν το ξεχωριστό και διαφορετικό από το ελληνικό, μακεδονικό έθνος, η από την Ελλάδα αναγνώριση οποιουδήποτε ονόματος που θα εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία θα συνεπάγεται την αυτόματη αποδοχή της θέσης αυτής. Αυτό θα συνεπάγεται η όποια ονομασία και ακόμη περισσότερο η νεοεμφανισθείσα "Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας- Σκόπια".
    "Νέα Δημοκρατία" δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα άλλο από το ότι υπήρχε και άλλη "παλαιά" Δημοκρατία της Μακεδονίας. Αυτή η παλαιά Δημοκρατία θα ισχυριστούν οι Σλάβοι, και θα έχουν δίκαιο σ’ αυτό, ήταν η ΠΓΔΜ της οποίας η νέα θα αποτελεί τη συνέχεια. Με δεδομένο δε ότι αυτοί εμφάνιζαν την ΠΓΔΜ ως το διάδοχο κράτος του κράτους των αρχαίων Μακεδόνων εύλογο θα είναι η "Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας" να αποτελεί τη συνέχεια του κράτους αυτού. Η προσθήκη στο όνομα του τοπικού προσδιορισμού "Σκόπια" δικαιώνει τον ανυπόστατο ισχυρισμό των Σλάβων ότι η περιοχή της πόλης των Σκοπίων αποτελούσε και αποτελεί εδαφικό τμήμα της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας. Έτσι επιβεβαιώνεται ο βασικός ισχυρισμός αυτών ότι, το από αυτούς κατοικούμενο μακεδονικό τμήμα είναι το μόνο ελεύθερο στο οποίο ‘θα πρέπει’ να προσαρτηθούν και τα τώρα ‘σκλαβωμένα’ μακεδονικά τμήματα.
    Από τα προαναφερθέντα σαφώς προκύπτει ότι το νεοεμφανισθέν όνομα όχι μόνο δεν αίρει ή δεν εξασθενίζει τους στρεφόμενους κατά του Ελληνισμού εξωφρενικούς ισχυρισμούς των Σλάβων αλλά εν μέρει τους επιβεβαιώνει και οπωσδήποτε τους ενισχύει. Τους ενισχύει μάλιστα περισσότερο από άλλα γεωγραφικού προσδιορισμού ονόματα όπως Άνω ή Βόρεια Μακεδονία, Μακεδονία του Βαρδάρη και άλλα που κατά καιρούς έχουν αναφερθεί. Η εκ μέρους της Ελλάδος αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων με το όνομα αυτό όπως και οποιοδήποτε άλλο που να εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία αυτομάτως θα σημαίνει ότι οι Έλληνες αποδέχονται δύο χονδροειδέστατα και ασύστολα ψεύδη: Πρώτον ότι υπήρξε και υπάρχει μακεδονικό έθνος ξεχωριστό και μάλιστα αντίπαλο του έθνους των Ελλήνων και δεύτερον ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων έλκουν την καταγωγή τους από τους αρχαίους Μακεδόνες. Αποδοχή από τους Έλληνες των ψευδών αυτών δεν θα συνιστά ή μη και μόνον την από τους ίδιους τους Έλληνες εκ βάθρων ιστορικο-πολιτιστική εκθεμελίωση του Ελληνισμού.
    Η Μόνη Επιλογή Είναι Αγώνας για τα Ιερά και τα Όσια του Ελληνισμού.
    Αυτή είναι η πραγματικότητα σχετικά με την αναγνώριση του σκοπιανού κράτους με το όποιο όνομα που θα εμπεριέχει τον όρο "Μακεδονία" και αυτή ακριβώς η πραγματικότητα ήταν που διαπιστώθηκε από το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, το 1993, όταν το πρόβλημα πήρε την πλήρη σαφή και ουσιαστική μορφή του, και αποφασίστηκε να μην γίνει αποδεκτό κανένα όνομα που θα αναφέρεται στη Μακεδονία. Μία απόφαση η ορθότητα της οποίας επιβεβαιώθηκε πλήρως τόσο από την οργιώδη ασύστολη προπαγανδιστική εκστρατεία των Σλαβομακεδόνων να πείσουν τη διεθνή κοινότητα για το ‘το αληθές’ των τερατωδών ψευδών τους όσο και από την αποδοχή του κράτους των Σκοπίων στους διεθνείς Οργανισμούς με το όνομα ΠΓΔΜ.
    Το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός χωρών και πρόσφατα οι πανίσχυρες ΗΠΑ, οι οποίες σε μικρό ή μεγάλο βαθμό επηρεάζουν και διαμορφώνουν τις διεθνείς εξελίξεις και καταστάσεις στον κόσμο, αναγνώρισαν το κράτος των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας επιδεινώνει τη θέση της Ελλάδος. Η επιδείνωση όμως αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγήσει την Ελλάδα σε συμβιβασμό που θα ισοδυναμεί με αυτοχειριασμό του Ελληνισμού. Όσο επώδυνη και επιζήμια και αν είναι για τον Ελληνισμό η αναγνώριση του σκοπιανού κράτους από άλλες χώρες με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας αυτή δεν μπορεί να συγκριθεί με την αυτοκαταστροφή που θα σημαίνει η από τους ίδιους τους Έλληνες απάρνηση της ιστορικής κληρονομιάς τους και της υπόστασης του Ελληνισμού.
    Τα έθνη που θέλουν να συνεχίσουν την ύπαρξή τους στο βάθος του χρόνου όταν βρίσκονται σε δυσχερείς καταστάσεις και ακόμη όταν ηττώνται δεν απαρνούνται τον εαυτό τους αλλά διατηρούν και ενδυναμώνουν τις ηθικές δυνάμεις τους και συνεχίζουν να αγωνίζονται. Και αυτό είναι που απομένει για την Ελλάδα στο πρόβλημα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων. Όχι να απεμπολήσει τα ιερά και τα όσια της έθνους των Ελλήνων και να απαρνηθεί τον εαυτό της αλλά να αγωνιστεί για την επικράτηση της αλήθειας, του ορθού και του δίκαιου.
    Στον αγώνα αυτόν κινήσεις τακτικής και ελιγμοί μπορούν και επιβάλλεται να γίνονται αλλά αυτοί θα πρέπει εξυπηρετούν και να συμβάλλουν στην επίτευξη του βασικού και σταθερού σκοπού που είναι η διατήρηση αλώβητης της υπόσταση του Ελληνισμού. Στο πλαίσιο αυτό πολλά μπορούν να γίνουν αρκεί οι Έλληνες να αφυπνιστούν, να συνειδητοποιήσουν την ουσία του προβλήματος, να αφήσουν κατά μέρος την ηττοπάθεια και να αποφασίσουν να αγωνιστούν. Να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα όπλα του πολιτισμού και του πνεύματος που τους έχουν εφοδιάσει οι πρόγονοί τους, με πρώτους τους Μακεδόνες, και η ιστορία τους. Όλα αυτά που δια μέσου της ιστορίας έχουν δημιουργήσει στρατιές αλλοεθνών Ελληνιστών σε όλο τον κόσμο και μπορούν όχι μόνο να αποκρούσουν τα ψεύδη των Σλάβων των Σκοπίων αλλά να γελοιοποιήσουν αυτούς και όλους εκείνους τους αχρείους που θέλουν να λέγονται πολιτισμένοι αλλά ο πολιτισμός τους εξαντλείται στην σκοπιμότητα, το ψέμα, την αυθαιρεσία, την ανηθικότητα και τη βία1.
    1 Είχα την τύχη να συμμετάσχω στην ειρηνευτική Αποστολή της ΕΕ στην πρώην Γιουγκοσλαβία όταν άρχισε η διάλυση αυτής και να συζητήσω το πρόβλημα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων με δεκάδες πολιτικούς, διπλωμάτες και στρατιωτικούς χωρών της ΕΕ και του ΟΑΣΕ. Η γενική διαπίστωση από τις συζητήσεις εκείνες ήταν ότι όλοι οι νουνεχείς άνθρωποι όταν κατανοήσουν την ελληνοσκοπιανή διαφορά δεν διστάζουν να παραδεχτούν το δίκαιο της Ελλάδος. Με άρθρα μου σε περιοδικά και εφημερίδες έχω αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία ότι το ιστορικό όνομα του κράτος των Σλαβοσκοπιανών είναι Βαρδάσκα. Αυτοί στο πλαίσιο του Βασιλείου των Σέρβων- Κροατών και Σλοβένων δέχτηκαν το όνομα αυτό το 1929 χωρίς καμία αντίρρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Ιγώ που λέτε, βόσκαγα τα προβατάκια μ΄, εδώια παραπέρα κι εκ πρώτς όψιως, λιπόν κι ξαφνικώς, το ΄δα το τέρας !... "...Εγώ

    είμαι από χωριό !..."

    ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ;...

    EALY, τόλεγαν ;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Σήμερα οι πολίτες απορούν και ρωτούν : Γιατί η κυβέρνηση καλύπτει τον κ. Κουρή;
    Είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα , αλλά το βέβαιο είναι ότι αναλαμβάνουν όλοι μαζί την ευθύνη για την επιχείρηση καταλήστευσης των αποθεματικών των Ταμείων. Γιατί όλοι μαζί, και από το υπουργείο Οικονομικών και από το υπουργείο Απασχόλησης, συνέπραξαν.
    Πολιτικά, είναι όλοι έκθετοι και η ευθύνη θα καταλογισθεί στις εκλογές από τους πολίτες. Για το ποινικό σκέλος, για τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών, οφείλει να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, Και οφείλει, πραγματικά, να το κάνει εγκαίρως, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συγκαλύψεις, χωρίς σκιές. Τώρα, γιατί μέχρι την περασμένη Κυριακή όλοι έδειχναν τον κ. Κουρή και από τη Δευτέρα όλη η κυβέρνηση έτρεχε να καλύψει τον κ. Κουρή, ας το απαντήσουν οι ίδιοι. Οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Ιγώ που λέτε, βόσκαγα τα προβατάκια μ΄, εδώια παραπέρα κι εκ πρώτς όψιως, λιπόν κι ξαφνικώς, το ΄δα το τέρας !...
    "...Εγώ είμαι από χωριό !..."

    ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ;...

    EALY, τόλεγαν ;...


    Ιγώ που λέτε, βόσκαγα τα προβατάκια μ΄, εδώια παραπέρα κι εκ πρώτς όψιως, λιπόν κι ξαφνικώς, το ΄δα το τέρας !...
    "...Εγώ είμαι από χωριό !..."

    ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ;...

    EALY, τόλεγαν ;...


    Ιγώ που λέτε, βόσκαγα τα προβατάκια μ΄, εδώια παραπέρα κι εκ πρώτς όψιως, λιπόν κι ξαφνικώς, το ΄δα το τέρας !...
    "...Εγώ είμαι από χωριό !..."

    ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ;...

    EALY, τόλεγαν ;...


    Ιγώ που λέτε, βόσκαγα τα προβατάκια μ΄, εδώια παραπέρα κι εκ πρώτς όψιως, λιπόν κι ξαφνικώς, το ΄δα το τέρας !...
    "...Εγώ είμαι από χωριό !..."

    ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ;...

    EALY, τόλεγαν ;...


    Ιγώ που λέτε, βόσκαγα τα προβατάκια μ΄, εδώια παραπέρα κι εκ πρώτς όψιως, λιπόν κι ξαφνικώς, το ΄δα το τέρας !...
    "...Εγώ είμαι από χωριό !..."

    ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ;...

    EALY, τόλεγαν ;...


    Ιγώ που λέτε, βόσκαγα τα προβατάκια μ΄, εδώια παραπέρα κι εκ πρώτς όψιως, λιπόν κι ξαφνικώς, το ΄δα το τέρας !...
    "...Εγώ είμαι από χωριό !..."

    ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ;...

    EALY, τόλεγαν ;...


    Ιγώ που λέτε, βόσκαγα τα προβατάκια μ΄, εδώια παραπέρα κι εκ πρώτς όψιως, λιπόν κι ξαφνικώς, το ΄δα το τέρας !...
    "...Εγώ είμαι από χωριό !..."

    ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ;...

    EALY, τόλεγαν ;...


    Ιγώ που λέτε, βόσκαγα τα προβατάκια μ΄, εδώια παραπέρα κι εκ πρώτς όψιως, λιπόν κι ξαφνικώς, το ΄δα το τέρας !...
    "...Εγώ είμαι από χωριό !..."

    ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ;...

    EALY, τόλεγαν ;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση