GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Παραπληροφόρηση για τα δάνεια στους φοιτητές..."

, Του Σπ. Δρουκόπουλου Σχετικά με το άρθρο σας αυτό, http://press-gr.blogspot.com/2007/06/blog-post_4351.html , θα ήθελα να τονίσω οτι υπάρχ...

,
Του Σπ. Δρουκόπουλου

Σχετικά με το άρθρο σας αυτό, http://press-gr.blogspot.com/2007/06/blog-post_4351.html, θα ήθελα να τονίσω οτι υπάρχει μια μεγάλη δόση παραπληροφόρησης στον τίτλο η οποία, ανεξάρτητα αν είναι επιτηδευμένη ή οχι, δεν θα έπρεπε να υπάρχει.
Εξηγώ: Οι φοιτητές στις προαναφερθείσες χώρες πληρώνουν τα δάνεια σχεδόν σε όλη τους την ζωή, όπως αναφέρετε, όχι επειδή δεν έχουν την δυνατότητα να τα ξεπληρώσουν άμεσα, αλλά επειδή έχουν το δικαίωμα να το κάνουν!
Τι θα προτιμούσατε εσείς, να δώσετε τώρα 1.000 ευρω ή 20 ευρώ τον χρόνο για τα επόμενα 50; Νομίζω, η απάντηση είναι σαφής και το μέτρο, όπως τουλάχιστον ισχύει, δεν είναι καταστροφικό αλλά βοηθάει με πάρα πολλούς τρόπους τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Ελπίζω να πάρετε υπόψιν το παραπάνω και να αλλαχτεί ο τίτλος.

90 σχόλια

  1. Το τέλος της γραφικότητας στην ΕΣΗΕΑ



    Οι δημοσιογράφοι εκπροσωπούμαστε με διάφορους τρόπους. Πρώτον, ο καθένας μας εκπροσωπεί τον εαυτό του, ως περίπου δημόσιο πρόσωπο, με την υπογραφή του, ή με τη φάτσα του και τ’ όνομά του, αν είναι ραδιοτηλεοπτικός ρεπόρτερ, ανκορμαν ή σχολιαστής.

    Δεύτερον, εκπροσωπούμαστε από εκείνη την κατηγορία συναδέλφων μας που κυριαρχούν στην τηλεοπτική οθόνη, ως μέλη της ευρύτερης κοινότητας των celebrities, συνομιλητές και συνδαιτυμόνες των προσώπων της εξουσίας και τρόφιμοι των κουτσομπολιών της παραδημοσιογραφίας (με τη ιδιωτική τους ζωή, τις χρυσές μεταγραφές και τα πανάκριβα συμβόλαια).

    Τρίτον, εκπροσωπούμαστε από μιαν άλλη κατηγορία συναδέλφων που, αν και λιγότερο celebrities, περισσότερο σκιώδεις, κοσμούν τα μακροσκελέστατα pay roll κρατικών αλλά και ιδιωτικών φορέων και επιχειρήσεων, προσφέροντας, εκτός από ενημερωτικές υπηρεσίες, τη σιωπή τους, την ευμενή ουδετερότητά τους ή την κραυγαλέα υποστήριξή τους σε συλλογικά και ατομικά πολιτικά «μαγαζιά».

    Και τα τρία αυτά είδη εκπροσώπησης κατατείνουν να εμπεδώσουν στην κοινή γνώμη το σύνθημα «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι», να παγιώσουν την αντίληψη περί ενός κλάδου αργυρώνητων και παγίως συναλλασσόμενων επαγγελματιών.

    Εν μέρει, αυτή η αντίληψη έχει βάση. Αλλά η κοινή γνώμη, οι «πελάτες» των ΜΜΕ, δεν γνωρίζουν τις ακριβείς ποσοστώσεις των «φυλών» της δημοσιογραφίας που βρίσκεται στα όρια του υπερπληθυσμού. Με ευκολία επεκτείνει τη δίκαιη καχυποψία της απέναντι στα ΜΜΕ και τους ιδιοκτήτες τους, ιδιώτες ή κράτος, σε όλους τους φτωχοδιάβολους της ενημέρωσης. Λίγοι γνωρίζουν ότι οι celebrities και οι «εισοδηματίες» της ενημέρωσης δεν είναι ο κανόνας του επαγγέλματος. Και ακόμη λιγότεροι μαθαίνουν ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που υποαμείβονται με μισθούς κάτω από τη σύμβασή τους, που δουλεύουν άνευ ορίων και ωραρίων σε καθεστώτα δουλοπαροικίας, που μπαίνουν στο επάγγελμα με πολύμηνες ή και πολυετείς περιόδους άμισθης «δοκιμασίας», που απολύονται μαζικά ή κατά μόνας χωρίς ν’ ανοίξει ρουθούνι ή που εργάζονται σε καθεστώς ομηρίας ως συμβασιούχοι, ακριβώς όπως οι εργαζόμενοι στα απορριμματοφόρα των δήμων. Αυτές οι περιπτώσεις δημοσιογράφων σπανίως γίνονται είδηση, σε αντίθεση με τους συναδέλφους που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα διαζυγίων, πολυτελούς διαβίωσης ή μεταγραφής στην επίσημη πολιτική.

    Υπάρχει κι ένα τέταρτο επίπεδο εκπροσώπησης των δημοσιογράφων που θα μπορούσε να αποκαταστήσει μιαν ισορροπία στις αντιλήψεις της κοινής γνώμης για το σινάφι μας. Τα σωματεία. Προς το παρόν, με πρώτη και καλύτερη την ΕΣΗΕΑ, επιτυγχάνουν το αντίθετο. Η Ενωση Συντακτών της Αθήνας εξελίσσεται επικίνδυνα σ’ ένα γραφειοκρατικό μόρφωμα που διαθέτει ένα πολύ ωραίο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, διαχειρίζεται τις διόλου ευκαταφρόνητες συνδρομές μας, συνομιλεί με τους εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας από θέση (υποτιθέμενης) ισχύος, αλλά ως συνδικάτο κινείται στα όρια της γραφικότητας. Μπορεί αυτή η διαπίστωση να αποτελεί μελαγχολικό κανόνα για τα περισσότερα συνδικάτα, αλλά αποτελεί ρεκόρ ο βαθμός αμηχανίας (και συνενοχής) της ΕΣΗΕΑ στις αλλεπάλληλες εργασιακές κρίσεις που ξέσπασαν την τελευταία διετία στο χώρο των ΜΜΕ: έκλεισαν μαγαζιά, αεριτζήδες της πληροφόρησης άφησαν δεκάδες ανθρώπους καταπατώντας κάθε όριο νομιμότητας, εργοδότες έβγαλαν προκλητικά τη γλώσσα ακόμη και σε κρατικούς λειτουργούς αφήνοντας για μήνες απλήρωτους εργαζόμενους. Και η ΕΣΗΕΑ, στην κοσμάρα της! Δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ούτε το ελάχιστο πλεονέκτημα που (θεωρητικά) έχουν οι άνθρωποι των Μedia να επικοινωνούν στα ίδια τα Media κάποια κραυγαλέα προβλήματά τους. Αποκορύφωμα, η υπόθεση του ομολόγου των 130 εκατ. ευρώ που φορτώθηκε το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων.

    Θα έλεγε κανείς ότι, όπως οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν, έτσι και οι εργαζόμενοι κάθε κλάδου έχουν τους εκπροσώπους που τους αναλογούν. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Η ιδιότυπη «συγκυβέρνηση» που διαμορφώθηκε στην ηγεσία της ΕΣΗΕΑ από τις παρατάξεις Σόμπολου- Τσαλαπάτη, αποτελεί μια κραυγαλέα στρέβλωση της ίδιας της ψήφου των δημοσιογράφων πριν δύο χρόνια. Ουδείς δημοσιογράφος εξουσιοδότησε τη διοίκηση του σωματείου για διαχείριση της αδράνειας και της εκτονωτικής απεργιακής γυμναστικής. Αντιθέτως, εκφράστηκε ένα σαφές πλειοψηφικό ριζοσπαστικό ρεύμα που πριμοδοτούσε μια μαχητική στάση απέναντι στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα ΜΜΕ και την άλωση του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης. Αυτή η πλειοψηφία ανατράπηκε πραξικοπηματικά, μ’ έναν ηθικό εκβιασμό, από παρατάξεις και πρόσωπα που επικαλούνται ως προσόντα τους, σιγοψιθυριστά, τη σχέση τους με τα κόμματα του δικομματισμού, τα κολλητιλίκια με τα πρόσωπα της εξουσίας.

    Καιρός να ξεπεράσουμε τις γραφικότητες. Να ξεπεράσουμε τους γραφικούς προέδρους, τους γραφικούς γραφειοκράτες των συνδικαλιστικών γραφείων, τις γραφικές συνελεύσεις άνευ μελών, το συνδικαλισμό ως βεντέτα συνδικαλιστών, τις λευκές επιταγές στα προεδρεία, την πλήρη κατάργηση κάθε διάστασης δημοκρατίας στη λειτουργία της ΕΣΗΕΑ.

    Κάθε διετία προστίθενται σ’ αυτή την ένωση αρκετές εκατοντάδες νέων δημοσιογράφων με μεγάλες προσδοκίες και μεγαλύτερες ψευδαισθήσεις για το μαγικό κόσμο των ΜΜΕ. Μέχρι σήμερα, αυτή η διαρκώς αυξανόμενη αριθμητική δύναμη αναπαράγει μια αριστερόστροφη πολιτική παράδοση στο χώρο των δημοσιογράφων. Αυτή η παράδοση όμως μάλλον εξαντλεί τη δυναμική της. Αποδίδει πια τους τελευταίους τόκους της. Οι ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις που εκφράζονται στην ΕΣΗΕΑ (από τη «Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος», αλλά όχι μόνον από αυτήν) και διεκδικούν την ψήφο των δημοσιογράφων της Αθήνας την Τετάρτη και την Πέμπτη, οφείλουν να στραφούν και να αντλήσουν δύναμη από τους νέους συναδέλφους που μπαίνουν στο επάγγελμα με τους δυσμενέστερους όρους προλεταριοποίησης αλλά και τους ευμενέστερους όρους ριζοσπαστικοποίησης.

    Η αναμέτρηση είναι δύσκολη, η μάχη άνιση και οι πόλοι της συναλλαγής και της εξαγοράς είναι εξαιρετικά ελκυστικοί για να τους αγνοήσει κανείς, επαναπαυόμενος στις δάφνες μιας σχετικής πλειοψηφίας.

    Γιάννης Κιμπουρόπουλος
    (Από την εφημερίδα «ΕΠΟΧΗ», 3/6/2007)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ...ΕΓΚΥΡΟ press-gr.blogspot.com.
    ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΡΕΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ .ΜΠΡΑΒΟ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι «μπλοκάκηδες» είναι bloggers;


    Του ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ


    Υπάρχει και ένα επάγγελμα που λέγεται δημοσιογράφος. Ο όρος αυτός δίνει αυτομάτως και το περιεχόμενο του επαγγέλματος; Αν πάρουμε τη σύνθεση των μελών της ΕΣΗΕΑ, μάλλον θα μπερδευτούμε. Εκεί συνυπάρχουν με την ίδια ιδιότητα, υπάλληλοι υπηρεσιών, κρατικών ή άλλων, αργόμισθοι, εκδότες-δημοσιογράφοι, εργολάβοι-εταιρειάρχες και φυσικά οι εκατομμυριούχοι τηλεστάρ μαζί με τους συνταξιούχους των 443 ευρώ το μήνα, τους συμβασιούχους που ζουν στη διαρκή ανασφάλεια. Εκτός ΕΣΗΕΑ βρίσκονται δημοσιογράφοι, που δεν ανήκουν στο έμμισθο προσωπικό του δημοσιογραφικού «μαγαζιού», παρά το γεγονός ότι προσφέρουν την ίδια εργασία με τους έμμισθους, αλλα αυτοί αμείβονται με το κομμάτι. Οι λεγόμενοι «μπλοκάκηδες» που συχνά η αμοιβή τους δεν φτάνει αυτόν μιας καθαρίστριας.

    Για την κοινή γνώμη δημοσιογράφος είναι αυτός που είναι γνωστός από την τηλεόραση, άσχετα αν η δουλειά του δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοσιογραφία. Οι τηλεοπτικοί θίασοι του δελτίου των «οκτώμισι» είναι πιο συγγενές θέαμα με την παλιά ελληνική επιθεώρηση και μάλιστα με τη «νούτικη» σχολή (δεν είχαν γραπτό κείμενο και τα λόγια τα έβγαζαν από το νου τους). Το ξέρουν και οι ίδιοι πως δουλειά τους είναι να διασκεδάζουν τον κόσμο, να προσελκύουν διαφήμιση, στήνοντας ένα σόου, που στηρίζεται σε κάποιο μικρό συμβάν που δραματοποιείται στο έπακρο, ξεπερνώντας συχνά το όριο του γελοίου.

    Αυτοί που παρακολουθούν εφημερίδες ξέρουν κάποιους επώνυμους συντάκτες, ή κάποια διευθυντικά στελέχη, αλλά αγνοούν το βάθος της εφημερίδας. Ποιος γνωρίζει τους συντάκτες ύλης ή τους διορθωτές που χωρίς αυτούς δεν μπορεί να βγει η εφημερίδα; Ισως για να βρούμε τον ορισμό του επαγγέλματος θα πρέπει να ανατρέξουμε στις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Ηδη από το 1983 το Εφετείο Αθηνών αποσαφήνιζε: «Ο δημοσιογράφος οφείλει να εκφράζει τις γνώμες του ελεύθερα ανεξάρτητα από την πολιτική της εφημερίδας μη υποκείμενος στις εντολές του εργοδότη του και πολύ περισσότερο σε λογοκρισία, γιατί αποστολή του Τύπου είναι η αντικειμενική πληροφόρηση...».

    Η ΕΣΗΕΑ έχει 4.598 μέλη σε σύνολο περίπου 6.000 δημοσιογράφων που εργάζονται στην Αττική. Υπάρχουν ακόμα 1.500 «μπλοκάκηδες» που δεν γίνονται δεκτοί από την ΕΣΗΕΑ, μοναδική ίσως εξαίρεση στην Ευρώπη που δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα, μεταξύ μόνιμου και «ελεύθερου επαγγελματία» (freelance), που μερικοί από αυτούς απέκτησαν διεθνή ακτινοβολία, όπως π.χ. η Οριάνα Φαλάτσι. Και κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν στα ανώτατα αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Με άλλα λόγια οι συνθήκες είναι ώριμες για κάποια προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Εύκολα μπορούμε να φανταστούμε τι θα σημαίνει αυτό για το κύρος της ΕΣΗΕΑ, που κατατάσσει συναδέλφους στους λαθρομετανάστες. Και το σημερινό σκάνδαλο των ομολόγων του ΤΣΠΕΑΘ θα μοιάζει παιχνιδάκι. Να σημειώσουμε πως τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο και η ΠΟΕΣΥ δεν ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου του Ταμείου, κ. Δημήτρη Καπράνου. Και αυτό έδωσε αφορμή για πολλές ερμηνείες, δεδομένης της σχέσης του συναδέλφου Καπράνου, με κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. Οι διοικήσεις της ΕΣΗΕΑ, ακόμα και όταν εξέφραζαν την «προλεταριακή» πλευρά των δημοσιογράφων, δεν μπόρεσαν να ενοποιήσουν όλο τον κλάδο. Οι πιο αδύνατοι έμειναν εκτός σωματείου. Το μητρώο των μελών δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα και έχει μέλη της υπαλλήλους που εργάζονται στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Και αυτό αλλοιώνει τη φύση ενός εργατικού και πνευματικού σωματείου. Και αυτό έχει τις συνέπειές του στη σύνθεση της ηγεσίας του. Η ΕΣΗΕΑ χρειάζεται μια ηγεσία που να εκφράζει αδιαπραγμάτευτα την πλειοψηφία των αδυνάτων του κλάδου που μαζί με τις γυναίκες είναι οι παρίες του επαγγέλματος.

    Το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο έχει την τάση να συγκεντρώνεται στα χέρια των ολίγων, να δημιουργεί γιγαντιαίες επιχειρήσεις που ελέγχουν όλο το πλέγμα των μίντια και να δρουν ταυτόχρονα σε πολλές χώρες. Η ανεξάρτητη και αδέσμευτη εφημερίδα αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, μπροστά σ' αυτόν τον ασφυκτικό ανταγωνισμό, που είναι στην ουσία του μια παγκόσμια λογοκρισία (ενιαία σκέψη) και κατάργηση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Ταυτόχρονα πρέπει να δούμε και τον ρόλο της CIA, τόσο στα ελληνικά μίντια όσο και στον κόσμο ολόκληρο. Ηδη από το 1983, ο Ρόναλντ Ρίγκαν μετασχημάτισε ένα μεγάλο μέρος της CIA σε διεθνή πολιτικό οργανισμό. Ετσι δημιουργήθηκε η «Εθνική Υποστήριξη της Δημοκρατίας» (National Endowment For Democracy) που είναι ο μεγαλύτερος χορηγός χρημάτων στον κόσμο για την ανάδειξη κυβερνήσεων ενταγμένων στην αυτοκρατορία. Και τα μίντια με προεξάρχουσα την τηλεόραση παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του «νέου αμερικανικού αιώνα», του δόγματος που κυριαρχεί σήμερα στις ΗΠΑ.




    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/06/2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ? ΠΟΙΟΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΒΡΕ ΦΥΤΟΥΛΕΣ ΤΖΑΜΠΑ?



    ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΙ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ...



    ΟΛΟΙ babis ΓΙΝΑΤΕ ( = ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To lamogio Γκιωργκάκης να σπουδάσει τα δικά του παιδιά με δάνεια-από τον Κοσκωτά-Οι υπόλοιποι θέμε ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. skyle stamata na milas

    ta idia mhn arxizeis

    giati sto lew sobara

    t'arxidia mas ta prhzeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΤΕ ΤΟ babis


    ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΣΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ


    ΓΙΑ ΤΗ "ΦΟΥΣΚΑ" ΤΟΥ ΠΙΝΤΙΟΥ ΜΕ ΤΟ "ΑΤΟΚΟ" ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. skyle ston babi na milas

    me sebasmo k deos

    giati sthn Krhth san 8a'r8eis

    8a fas megalo peos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΛΩΜΟ,

    ΣΤΟ ΕΝΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΤΕΣ...
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΔΕΣ ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΕΙΣΑΣΤΕ 10 ΚΑΙ ΠΑΝΩ...



    ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΤΟΚΟ" ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΓΑΡΓΑΡΑ...



    ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΑΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΜΑΥΡΙΤΑΝΟΙ ΓΙΑΥΤΟ ΒΓΗΚΑΤΕ ΚΟΝΤΟΠΟΥΤΑΝΟΙ, ΣΚΟΥΡΑΤΖΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ...



    ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΣΟΥ
    ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ
    ΓΙΑΥΤΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΧΥΝΟΥΜΕ
    ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. skyle pali ebiasthkes

    den eimai apo thn Krhth

    an 8eleis omws k mporeis

    traba ston "pswloriti"


    ante geia...kalh synexeia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΕ ΑΚΟΥΣΑ
    ΜΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΩ ΜΠΑΦΟ
    ΚΙ ΑΦΟΥ ΚΑΠΝΙΣΩ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΤΩ
    ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΓΡΑΦΩ



    ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΝΕΣΣΟΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. skyle eisai etoimologos

    k exeis wraia pena

    ton mpafo omws ti ton 8es

    den kanei gia esena

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  13. ΤΟ ΜΠΑΦΟ ΤΟΝΕ ΘΕΛΟΥΜΕ
    ΝΑ "ΔΟΥΜΕ" ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ
    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΑΣ
    ΦΟΥΝΤΑΡΟΥΜΕ ΜΟΙΡΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. skyle o Antreas efyge

    koita douleia n'arxiseis

    giati me ton Karamanlh

    mallon 8a faliriseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΕ ΑΚΟΥΣΑ, ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΑ
    ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ
    ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. oute egw eimai sto pasok

    k daneia den exw

    lefta eykola erxontai

    phd katexw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. TO PhD ΤΟ ΕΞΑΣΚΕΙΣ
    'Η ΤΟΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΝΙΖΑ
    ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ
    ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΗ ΜΙΖΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στην Ελλαδα είμαστε δεν είμαστε ούτε στην Αγγλία ούτε στην Αμερική. Είναι αλλη μια εκλογοπαροχή του πολιτικάντη που θέλει την εξουσία. Ωραία να βάλει τις τραπεζες να δώσουν δανειάκια στα φοιτητάκια και μετα θα αρχισουμε το βιολι με το χαρισμα των δανειων. Βλεπε αγροτες που σε καθε εκλογικη αναμετρηση ακουμε τα ιδια και τα ιδια για το χαρισμα των δανειων. Βλεπε συμβασιουχους κτλ. Αλλη μια μεριδα ανθρωπων αλυσοδεσμια των πολιτικαντηδων. Ελεος!!! Ξυπνάτε επιτέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα δάνεια στους φοιτητές είναι στα πλαίσια της ΔΩΡΕΑΝ Παιδείας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΕΣ ΜΟΥ ΡΕ ΣΥ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
    ΝΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΝΟΜΗΣΩ
    Ο babis ΠΑΡΑΑΚΡΙΒΥΝΕ
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΓΑΜΙΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ets' einai to phd

    skizesai liga xronia

    arazeis omws later

    k' armegeis ta koroidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. skyle edw pou katoikw

    miza oute pou yparxei

    k afou loipon to skefthka

    to ri3a sto consulting

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. shmera gia paradeigma

    grafw ena raporto

    k ayrio prwi prwi

    petaw gia to Porto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οτι και να πειτε για το βρωμοστομα ο friends of babis εχει πολυ χιουμορ.Στελλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. TO ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ'ΓΡΑΨΕΣ
    ΡΙΜΑ ΚΑΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ
    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ
    ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ


    ΤΟ PhD ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ
    ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΕΙ
    ΤΟ MSc ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΓΩ
    ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΟΛΟ ΜΕ ΣΤΕΛΝΕΙ


    ΡΑΠΟΡΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΚΙ ΕΓΩ
    ΣΤΑ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
    M' ANEBHKA IEΡΑΡΧΙΚΑ
    ΑΛΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕΝΤΟΝΙΑ


    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ
    ΡΩΣΙΑ ΠΑΩ ΑΠΟΨΕ
    ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ
    ΤΗΝ ...ΕΝΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ΚΟΨΕ



    (τό' πιασες το υπονοούμενο, έτσι?)




    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ok skyle to piasa

    kalo ta3idi na'xeis

    sth mosxa ayrio pou pas

    koita3e na mas grafeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είμαι τακτικός επισκέπτης και σχολιαστής στο blog σας, όμως οφείλω κάθε φορά που κάνετε κάποιο σφάλμα να το επισημαίνω.

    Θα έπρεπε λοιπόν να είστε πιο προσεκτικοί στην προσέγγισή σας αναφορικά με αυτό το θέμα, δεδομένου ότι κυριολεκτικά παραπληροφορείτε τους πολίτες σχετικά με την πρόταση αυτή και δημιουργείτε εντυπώσεις ΄χρησιμοποιώντας λέξεις (π.χ. "δάνειο"), χωρίς να έχετε εξετάσει ούτε κατ' ελάχιστον την ουσία και την προοπτική ενός τέτοιου μέτρου.

    Σε τελική ανάλυση, ακόμα και αν βαριέστε να κάνετε μία σοβαρή ανάλυση επί του ζητήματος, αναρωτηθείτε αν όλες οι υπόλοιπες -και, παρεμπιπτόντως, απείρως πιο σύγχρονες και δημοκρατικές- χώρες της Ευρώπης, ιδιαίτερα οι σκανδιναβικές, έχουν οφεληθεί κοινωνικά ή όχι από τέτοιες πολιτικές.

    Δεν είμαστε εμείς ο πιο έξυπνος λαός επί γης. Αν ήμασταν, δε θα ζούσαμε μέσα σ' αυτή την τραγική κατά πολλές απόψεις κοινωνική πραγματικότητα.

    Ας ανοίξουμε επιτέλους λίγο το μυαλό μας και ας ακούσουμε και κάτι διαφορετικό, αποστασιοποιούμενοι από τις προσωπικές μας ιδεοληψίες. Ο δογματισμός δεν είναι καλός. Εκτός και αν είσαι ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΡΑΠΟΡΤΑ ΝΑ'ΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ
    ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Η ΠΟΙΗΣΗ
    ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑΚΙΑ



    Η ΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
    Η ΜΟΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ
    ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΩ ΑΠΟ ΔΩ
    ΜΕΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ



    ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ
    ΤΟ ΝΟΥΝΟ ΓΚΟΜΕΖ ΑΜΑ ΔΕΙΣ
    ΜΠΥΡΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΑΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. liga raporta exei h douleia

    polles parousiaseis

    ekei sth mosxa pou 8a pas

    skyle mh mas 3exaseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Aκούστε τον 1.46
    κάντε μια πρπσπάθεια τουλάχιστον!
    Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 1.46 Εσύ δηλαδή κάνεις φοβερη αναλυση του δηθεν σκανδιναβικου μετρου; Εξαιρετικα αποδοτικό το παρεις κάτι ξεκάρφωτο από μια τελείως διαφορετική κοινωνία και να το πασάρεις σε μια άλλη.
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:
    Στην Ελλαδα είμαστε δεν είμαστε ούτε στην Αγγλία ούτε στην Αμερική. Είναι αλλη μια εκλογοπαροχή του πολιτικάντη που θέλει την εξουσία. Ωραία να βάλει τις τραπεζες να δώσουν δανειάκια στα φοιτητάκια και μετα θα αρχισουμε το βιολι με το χαρισμα των δανειων. Βλεπε αγροτες που σε καθε εκλογικη αναμετρηση ακουμε τα ιδια και τα ιδια για το χαρισμα των δανειων. Βλεπε συμβασιουχους κτλ. Αλλη μια μεριδα ανθρωπων αλυσοδεσμια των πολιτικαντηδων. Ελεος!!! Ξυπνάτε επιτέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 2.46

    Από δω και πέρα θα αγωνίζομαι μαζί σου για μια κοινωνία στάσιμη, χωρίς νέες ιδέες, χωρίς ανοιχτα μυαλά, για μια κοινωνία κλειστή, που θα αψηφά το διεθνές περιβάλλον, τις εξελίξεις έξω από την πόρτα της, θα αποφεύγει τη σύγκριση και το συναγωνισμό, θα ανακυκλώνεται στη λογική της συντήρησης και τελικά θα παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Μόνο που ο κόσμος θα προχωρά και μεις θα μένουμε πίσω.

    Αλλά τι πειράζει; Αφού είμαστε οι πιο μάγκες, ετσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οι χώρες που αναφέρετε έχουν μερικές εκατοντάδες διαφορές ακόμα στην οργανωση της παιδείας τους! Τα έκανε όλα στην άκρη κι εφθασε στα δάνεια; Στο παραδάκι δηλαδή να τσιμπήσει το ψάρι ο ψηφοφόρος! Κουβέντα για δουλειά και μόχθο! Εσείς που μιλάτε για σκανδιναβικά συστήματα έχετε δει πως δουλευουν εκει οι φοιτητες τα καλοκαιρια; Δεν τους ταιζει ο μπαμπας και η μαμα τους και δεν φουλαρουν τα νησια και τις καφετεριες απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Αλλά ποιος θα τολμήσει να μιλήσει για δουλειά εδώ; Μη στεναχωρήσουμε τους ψηφοφορους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 2.54 Ενταξει αμα ειναι να ειμαστε δεσμιοι του κρατους και του κομματος ειναι πρόοδος. Οτι πεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 2.56

    έχεις δίκιο ως προς την αντίληψη και τη νοοτροπία των νέων στην Ελλάδα.

    Όμως αυτό είναι ένας ακόμα λόγος για να αποκτήσουμε καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο εκτός από ένα πτυχίο, θα κάνει τους νέους πολίτες με αίσθηση των υποχρεώσεών τους (και όχι μόνο των δικαιωμάτων τους).

    Πρέπει επιτέλους να βγούμε από τη λογική που επιτάσσει ως μοναδικό πολιτικό πρόταγμα την προστασία των κεκτημένων.

    Αυτή η νοοτροπία είναι που μας καθιστά εν πολλοίς ανεξέλικτους και παρτάκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 3.01

    για εξήγησέ το μου αυτό, γιατί δεν το κατάλαβα.

    Λες ότι δεν είμαστε ούτε Αγγλία, ούτε Αμερική.

    Εγώ λέω ότι θα έπρεπε να γίνουμε Αγγλία, Αμερική ή Σουηδία, όσον αφορά εκείνες τις διαστάσεις των κοινωνιών αυτών που μας ικανοποιούν και μας δίνουν το παράδειγμα μιας καλής και επωφελούς για το σύνολο των πολιτών πρακτικής.

    Σε τρομάζει μήπως η σύγκριση; Εμένα μου αρέσει, γιατί μόνο βλέποντας ψηλότερα ψηλώνεις και συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μια ερώτηση, ποιός από όλους όσοι σχολίασαν παραπάνω έχουν σπουδάσει σε χώρα με μη δωρεάν παιδεία?

    Αυτή τη στιγμή κάνω Master στη Βρεττανία και μου έκανε τρομερή εντύπωση πως από τους 50 μεταπτυχιακούς της σχολής υπηρχαν μόλις 7 Βρεττανοί. Ρώτησα και έμαθα (και καθηγητές και φοιτητές).
    Τα δάνεια είναι όντως υπέρογκα και πραγματικά τα ξεπληρώνουν μία ζωή. Δεν ενδιαφέρονται λοιπόν για εξειδίκευση για να μη βάλουν και άλλα στο κεφάλι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ετσι λοιπον από αλλού πρεπει να ξεκινήσει, ΟΧΙ από τα δάνεια. Να δώσει τα λεφτά στην ερευνα και στην παιδεία. Αλλα οχι μόνο να δώσει απλά, αλλά πρώτα να πατάξει τις κλικες των "ειδικών λογαρισμών για την παιδεια". Δεν είναι εικόνα αυτή σοβαρού πολιτικού που θέλει να ηγηθεί μιας χώρας. Να τάζει δάνεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 3.12

    Πρέπει να ξεκινήσει απ' όλα αυτά που λές, με τα οποία συμφωνώ απόλυτα.

    Αν διαβάσεις όμως το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα δεις ότι όλα αυτά τα θέματα τα θίγει και μάλιστα αναλυτικά.

    Τώρα, αν για εντυπωσιοθηρικούς λόγους τα ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένου του blog) αναφέρουν ΜΟΝΟ τα δάνεια, αυτό μας παραπέμπει σε άλλα προβλήματα λειτουργίας της δημοκρατίας και της αντικειμενικότητας της ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 3.10 Οταν λέω δεν ειμαστε Αγγλια κτλ γραφω και εννοω οτι δεν έχουμε μερικες εκατοντάδες απο τις δομες τους. Πριν φθασουμε στα δάνεια ας κανουμε καποια αλλα βήματα πρωτα. Τη σύγκριση ασφαλως και τη θέλω αλλά οταν την κάνω με τρομάζει! Και κυρίως με τρομάζουν οι πολιτικοι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 3.19 Στα χαρτία και στη θεωρία είμαστε πρωτοι, έχουμε και το όνομα σε όλο τον κόσμο, στην πράξη όμως τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δηλαδη τα ΜΜΕ φταίνε για αυτα που λεει ο Γιωργάκης; Ας μην έλεγε για τα δάνεια κι ας έλεγε για το προγραμμα (ανεκδοτο) του ΠΑΣΟΚ. Αυτο είπε αυτό σχολιάζουμε. Εκτός εαν είναι κι αυτό φρουδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 3.20

    Και μένα με τρομάζει. Και η πλειονότητα των πολιτικών μας επίσης. Όμως αυτό δεν πρέπει να μας οδηγεί στην απαξίωση των πάντων, προσώπων και θεσμών. Η απαξίωση φέρνει διάλυση. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πολλές ανατροπές και θεσμικές αλλαγές. Και επειδή αυτά δε γίνονται από μόνα τους, είναι ευθύνη του καθένα μας να κρίνει του πολιτικούς αντικειμενικά και να φέρουμε στην εξουσία αυτούς που έχουν την τόλμη να κάνουν τις απιτούμενες ρίξεις.

    Όσο και αν διαφωνείτε, άποψή μου είναι ότι ο ΓΑΠ έχει αυτές τις προθέσεις και τις ικανότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. 3.29

    1) Είπε και πάντα λέει και για όλα τα υπόλοιπα, αλλά τα ΜΜΕ επέλεξαν τα "δάνεια".

    2) Το διάβασες το πρόγραμμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ..
    ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ
    ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΦΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ..
    ΕΚΕΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Λογικο ειναι,να υιοθετει ο Γαπ,
    μετρα απο το πιο επιτυχημενο μοντελο διεθνως.
    Τι θελατε να μιμηθει τον Καστρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Aναγκαστηκε να διωξει τους
    Μανο Ανδριανοπουλο,αλλα εχει
    υιοθετησει τις αποψεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ti tha pei "sosialistiko" to etos 2007;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αν θυμαμαι καλα εχει κάνει υπουργός παιδείας ο ΓΑΠ. Θυμαται κανένας το έργο του σαν υπουργός; Περασε και δεν ακουμπησε κι αυτος. Τώρα θα το ρίξουμε στην ανάγνωση προγραμμάτων και διακυρήξεων, συμβολαίων όπως θέλεις πέστα; Ασε δε θα πάρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Θα γελασουμε στο μελλον...
    Τα κρατικοδιαιτα αρπαχτικα
    μεσα και εξωθεσμικα...
    Εχουν πολιτικο αρχηγο εναν
    δογματικα νεοφιλελευθερο.
    χαχαχαχα
    Ελλας το μεγαλειο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Den peirazei. Psifise Karamanli.

    Gia akoma kaluteres meres....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 800 στραβα εχει η παιδεια, οταν βγαίνει και τονίζει οτι θα δώσει δάνεια είναι ή δεν είναι καθαρα ψηφοθηρικό; Δεν είναι καν μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΟΙ ΚΑΡΤΕΛΟΔΙΑΙΤΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ..
    ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
    ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ...
    ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΣΕ ΣΥΓΧΙΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Λέει κι άλλα πολλά. Αλλά ας όψονται οι απανταχού εκδότες και αρχισυντάκτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Σοσιαλιστικο έτος ειναι σαν τις μεγαλες νηστείες της θρησκείας πριν τις μεγάλες μάσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟ BLOG. ΕΙΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ!!


    ΜΑΚΑΡΙ ΕΤΣΙ ΠΝΕΥΜΑΤΩΔΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!


    ΦΙΛΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. 1.29 Στελλα

    Και τι σας αρεσει απ οσα γραφει αυτος ο μαλακας,κυρια μου και τα θεωρειτε χιουμοριστικα ? Τα τσιμπουκια,οι ψ... και ολα τ αλλα ?
    Εσεις εχετε,μου φαινεται,καλυτερο χιουμορ,για γραψτε να το κρινουμε κι εμεις.Θα ειμαστε χαλαροι κριτες ,μην φοβαστε.Ανοιξτε μας τον...εσωτερικο σας κοσμο,να γελασουμε κι εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Άντε, πάλι ρεζίλι γίνατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ

    "...συνολικά δέκα κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού οκτώ εκατομμυρίων ευρώ από το Πάντειο Πανεπιστήμιο την περίοδο 1992-1998.

    Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και επέβαλε ποινές κάθειρξης από τρεις φορές ισόβια έως δώδεκα έτη σε δέκα κατηγορούμενους για αδικήματα που αφορούν: απάτη, υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

    Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου επεβλήθησαν ποινές κάθειρξης στους: Αιμίλιο Μεταξόπουλο 25 έτη, Δημήτρη Κώνστα πρώην πρύτανη 14 έτη, Παναγιώτη Γετίμη 16 έτη, Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο πρώην αντιπρύτανη 14 έτη, Αναστάσιο Κουτσοδημητρόπουλο πρώην υπεύθυνο του Λογιστηρίου του Παντείου τρεις φορές ισόβια και 15 έτη που οδηγείται στη φυλακή, Μιχάλη Παπαδοκωστάκη (διοικητικό υπάλληλο) 16 έτη, επίσης στη φυλακή, Βλάσση Βεϊκόντη 15 έτη διοικητικό υπάλληλο, επίσης στη φυλακή, Χαράλαμπο Μπούτσικο, διοικητικό υπάλληλο, 13 έτη, Ιωάννη Γρατσάνη προμηθευτή, 10 έτη και Παναγιώτη Ορφανό, προμηθευτή 12 έτη.

    Το δικαστήριο έκρινε αθώους έναν υπάλληλο του Παντείου, μια επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και μια υπάλληλο του λογιστηρίου του Παντείου. Στους πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

    Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλαν οι πέντε για λόγους υγείας, ενώ αντίθετα έγινε δεκτό των συγκατηγορουμένων τους."

    ΔΗΛΑΔΗ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΥΤΑΝΗΣ Ή ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΔΕΝ ΠΑ ΝΑΧΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΙΣΟΒΙΑ, ΕΞΩ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ-ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΑΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟ, ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠ' ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ.

    ΑΝΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ, ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ, ΘΕΛΟΥΝ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ.

    Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Δυο λόγια για τα …..έμμετρα και τις σημαντικές αποκαλύψεις που συνάγονται από αυτές.


    Συμπέρασμα ένα. Ο σκύλος και η παρέα του (το ομολογεί….. «… μένει ο άλλος παίχτης») άτομα εγκάθετα με έργο τη συκοφαντία και τη διαβολή όλων που εκφράζουν θέσεις του ΠΑΣΟΚ, η εκδηλώνουν την προτίμηση τους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γενικά .Άρα το έργο τους είναι συντονισμένο και καθοδηγούμενο.

    Συμπέρασμα δυο. Αν και έχω πάρει απόφαση εξαρχης να μείνω μακριά από διάλογο με τα άτομα αυτά διαμαρτυρόμενος με αυτό τον τρόπο αυτό για το χυδαίο λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν σε δημόσιο χώρο, θεωρώντας ότι με την πρακτική τους αυτή επιχειρήσουν τον ευτελισμό του χώρου όπου βασικά παρατίθενται πολύ σοβαρά πράγματα, κρίμα το Μsc που έχει (αν έχει θα είναι στη παπαρολογια-ρυπαρολογία , κρίμα τα λεφτά του πατέρα του που ξόδεψε ). Όσο αφορά τη Μόσχα και τα πήγαινε έλα συμπεραίνετε ότι σε τίποτα δημόσιο είναι βολεμένος του κερατα από τη νέα άθλια διακυβέρνηση που μας έλαχε οπότε γαιυτο με τόσο πάθος και απόλυτο τρόπο μάχεται για την καρεκλά του . Γιατί αποκλείετε να πληρωνει από την τσέπη σου το πήγαινε έλα ε?. Άλλοι δεν έχουν σχέση με το δημόσιο και δίνουν τη μάχη για την ενημέρωση!!

    Συμπέρασμα 3ο
    Κομπλεξικός με τους συμπατριώτες μου μισεί γενικότερα τους Έλληνες και τον εαυτό του. Για άλλους λέει και αυτός είναι αυτό που κατηγορεί τους άλλους. Άρα αυτό που έχω γράψει ισχύει. Εγώ όποτε θέλω βάζω ονοματεπώνυμο. Εσύ όμως?

    Ευχαριστώ πολύ τον ανώνυμο που κατάφερε να ξεγυμνώσει και να δείξει σε όλους τη διαφορά της κουλτούρας του ανθρώπου της γνώσης ,του μέτρου, εν ολίγοις του ΠΑΣΟΚ με τους υποστηρικτές της ΝΔ ,τους λασπολόγους του ΠΑΣΟΚ ,τα ενεργούμενα της Ρηγίλλης. Όσοι διάβασαν ,διάβασαν , έμαθαν. Για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ ανώνυμε φιλέ. Τέτοιες προσωπικότητες τιμούν όλο το blog. Καλό ταξίδι ναχεις πάντα.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 5.20,
    ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΩΝΣΤΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ, ΣΕ ΛΙΓΕς ΜΕΡΕΣ ΘΑΝΑΙ ΚΙ Ο ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αμφιλεγομενε ασε το παραμυθι.
    Τι σχεση εχει η ψηφος με το
    ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ που χρηματοδοτειται
    απο επιχειρηματιες,αυτοι εχουν τα
    λεφτα.
    Ελεγχεται απο εκδοτες νταβατζηδες.
    ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΧΙ ΨΗΦΙΣΜΕΝΕΣ.
    Λογικο βεβαια να λες μαλακιες γιατι
    στην ελλαδα μπερδευουμε την φυλετικη οργανωση της κοινωνιας με την καπιταλιστικη δημοκρατια που λειτουργει με θεσμους.
    Μη επαναλαμβανεις τις μπουρδες του
    Αλαβανου που ζηταει σημερα απο τον
    Καραμανλη να βγαλει απο την φυλακη
    τον 19χρονο φοιτητη.
    Δεν ειναι δικτατορας μαλακα,ουτε
    φυλαρχος.
    Γιατι το λαμογιο ο Αλαβανος δεν
    το ζηταει απο τους δικαστες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Συμπληρωματικα εαν μαλακοκαβλη μου
    ζητουσες απο τους αναρχικους
    να εκτελουν..οσους αθωωνει η μιζαρισμενη "δικαιοσυνη",θα συμφωνουσαμε μαζι σου.
    Εσυ ζητας καταψηφιση κομματος.
    Δηλαδη οταν ο Αλαβανος θα γινει
    πρωθυπουργος ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΖΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Δεν απαντας ασχεται αμφιλεγομενε
    οι πολιτικοι φταινε,επειδη τα παιρνουν στην ελλαδα..
    δημοσιογραφοι
    δικαστικοι
    συνδικαλιστες
    γιατροι
    ανεξαρτητες αρχες
    κτλ για μη σας ζαλιζω.
    τι σχεση εχει ρε μαλακα η ψηφος
    με την γενικευμενη διαφθορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Οταν σε μια χωρα,αυτοι που θεσμικα
    εχουν υποχρεωση να ελεγχουν τις
    εξουσιες..οι δημοσιογραφοι.
    ειναι μιζομπουκωμενοι τι περιμενεις
    ολα θα κινουνται στο σκοταδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟ ΤΟ ΟΤΙ Ο
    ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ
    ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ..
    ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
    ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΕΣ ΤΟΥΣ,
    ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ
    ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.
    ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΚΟ ΤΟΥ ΜΠΟΞ ΓΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗ
    ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
    ΤΙ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ?
    ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ?Η ΒΑΛΤΟΣ?





    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟ ΘΕΛΟΥΝ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ
    ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕ?
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ? ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ποια είναι τα αφεντικά μου ρε κωθώνια;
    Τα δικά σας είναι εμφανή, είναι η ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μετά τη μεταπολίτευση έστησαν το σύστημα της διαπλοκής μέσα στο οποίο παίζει και σε κάποιο βαθμό ο ΣΥΝ το ΚΚΕ και σε μεγαλύτερο ο ΛΑΟΣ.

    Ρε κρετίνοι δεν ντρέπεστε να μιλάτε εσείς για νταβάδες και ποδηγετούμενη δικαιοσύνη ή αργυρώνητους δημόσιους λειτουργούς και φερέφωνα δημοσιογράφους;
    Ποιος το έστησε και ποιοι το συντηρούν, ηλίθια κομματικά ανδρείκελα, το σύστημα;
    Ποιοι ψηφίζουν φωτογραφικές διατάξεις υπέρ τους και ποιοι παραμελούν να εφαρμόσουν το σύνταγμα και τους νόμους, όταν τύχει να μην ικανοποιούν τα συμφέροντα των νταβάδων και των υπαλλήλων τους;

    Όχι, κακομοίρηδες, δεν ζητώ από κανέναν να βάλει βόμβες. Ζητώ από τους πάντες το αυτονόητο: Να καταψηφίσουν και να εναντιωθούν με κάθε τρόπο και μέσον σ’ αυτούς και μόνο αυτούς που έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη διάλυση του συστήματος, που θα έπρεπε να διέπει την κοινωνία δικαίου, την πραγματική εφαρμογή ισονομίας και ισοπολιτείας.

    Δεν κοροϊδεύετε κανέναν, τρισάθλια υποκείμενα, όταν τις ευθύνες δύο, ουσιαστικά γενεών του πολιτικού συστήματος, που παρήγαγε διαφθορά σε όλα τα επίπεδα, επιχειρείτε να τις αποδώσετε στα προϊόντα και υποπροϊόντα αυτού ακριβώς του διεφθαρμένου συστήματος.
    Οι πολίτες απέκτησαν εμπειρία και γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι έφτιαξαν τον Βαρδυνογιάννη, τον Μπόμπολα, ποιοι στήνουν δίκες, πώς επηρεάζονται οι αποφάσεις των δικαστηρίων, πώς διορίζονται οι Αρχές και πώς στήνονται οι διαγωνισμοί στο Δημόσιο.
    Τα γνωρίζουν όλα, ξεφτίλες και δεν τα αποδίδουν στην «κακή φύση» του Έλληνα, στο ταμπεραμέντο του ή στην ηλιοφάνεια. Τα αποδίδουν στους πολιτικούς και τα συστήματα που εσείς υπηρετείτε-ομολογουμένως όντες βασιλικότεροι του βασιλέως.

    Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΚΑΙ NA ΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΩ
    Ο babis ΔΕ Μ' ΑΦΗΝΕΙ
    ΤΟΝ ΑΧΑΝΗ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ
    ΣΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΞΥΝΕΙ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. babis



    ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΦΑΛΤΣΟΣΤΕΚΙΑ ΘΕΣ?


    ΑΝ ΕΙΣΑΙ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...) ΑΝΤΡΑΣ (ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ) ΞΕΡΕΙΣ...



    ΤΟΣΟ ΚΟΤΑ ΕΙΣΑΙ... ΟΙ ΠΙΠΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ... ΕΙΠΑ ΠΙΠΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ.. ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ "ΚΟΡΕΣ" ΣΟΥ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μια χαρά πήγε ο διάλογος γι αυτό το post. Γιατί ρε φίλε θέλεις ακόμα και τώρα να τον απαξιώσεις μ' αυτές τις αηδίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. TO ΠOYΣTΡΑKI TO babis ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ???

    ΑΥΤΟΣ "ΑΝΟΙΞΕ" ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Δύο κουβέντες ακόμη, δίχως μπινελίκι.
    Πάψτε να έχετε οφθαλμαπάτες,
    Το δημοκρατικό αίτημα της μεταπολίτευσης δεν ικανοποιήθηκε από αυτούς που εκλέξαμε και εμπιστευτήκαμε να το πραγματώσουν.
    Τους νταβάδες, που απέκτησαν τεράστια και καθοριστική ισχύ σε όλα τα επίπεδα, δεν τους δημιούργησε η ψήφος του λαού, αλλά η υποστήριξη με αμοιβαιότητα που τους παρείχε και τους παρέχει αφειδώς το πολιτικό σύστημα.
    Για τους νεότερους, είναι ίσως λογικό να μην γίνεται καταφανής η πραγματικότητα, καθώς τώρα πια και σε μεγάλο βαθμό το αυγό κάνει τη κότα, αλλά όσοι διατηρούν ζωντανή την εμπειρία της μεταπολίτευσης γνωρίζουν καλά ποια είναι ή κότα που γέννησε τα αυγά, ποια τα κλωσόπουλα και ποιες είναι οι σημερινές κότες του συστήματος.

    Το πολιτικό σύστημα φρόντισε τον εαυτό του.
    Τακτοποίησε, άλλους λίγο άλλους πολύ, τους πελάτες του.
    Έστησε τη διαπλοκή μεταξύ ιδιωτικής σφαίρας και δημοσίου.
    Οργάνωσε την παραγωγή πολιτικού χρήματος.
    Επέτρεψε και ενίσχυσε την μακροημέρευση της ανομίας και της χυδαιότητας στη τηλεόραση.
    Επέβαλε το καθεστώς χειραγώγησης στη δικαιοσύνη και τις Αρχές που αργότερα δημιουργηθήκαν.
    Έκλεψε ή επέτρεψε να κλαπούν επανειλημμένως πόροι των εργαζομένων και των εργοδοτών.
    Παραποίησε και παραποιεί συστηματικά την αλήθεια στα μακροοικονομικά.
    Παρήγαγε και συντηρεί μια διπλοπρόσωπη και υποκριτική πολιτική κουλτούρα και ρητορεία.
    κλπ…κλπ…κλπ.

    Το πολιτικό σύστημα καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μας, διέφθειρε την δημοκρατία, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.
    Ο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. KI ENA COPY-PASTE ΓIA NA MH ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Ο babis ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΨΩΛΟΡΟΥΦΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΗΣ-ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ



    Babis: "Επιτελους…..Καιρος ηταν να διαγραφουν τα βλακωδη λεγομενα από ένα ανθρωποειδες…Βεβαια είναι - γνωστο ότι η Ρηγιλλης τους πληρωνει ολους αυτους, με σκοπο να ευτελιζει κάθε σοβαρη προσπαθεια παραπληροφορησς"

    ομολογεί ο Babis ότι ΠΑΡΑπληροφορεί.

    BABIS SAID
    Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.

    KATAΛABAINETE TI ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ?

    "Όποιος συληφθει να διαλέγεται

    MAΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ



    ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ

    ___________________________________

    babis,

    ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ, ΚΙ ΕΣΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΕΙΣΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΣΟΥ


    ΤΣΙΜΠΑ ΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΣΑ ΚΑΛΟ ΣΚΥΛΙ ΝΑ ΤΟ ΓΛΥΦΕΙΣ... ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. o αιώνιος ο κλασσικός ο μαλάκας ο Έλληνας... (ο αμφιλεγόμενος...)


    αφοριστικός προς όλους και όλα, ΑΛΛΑ πρόταση ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ουδεμία... παρά μόνο ευχολόγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΜΗΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΕΣ...


    ΤΖΑΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ... ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΘΕΛΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. MPA DEN EINAI TZAMAS O ANTHRVPOS, DYO MPIRES PARAPANV PINEI KAI TA PERNEI...
    BE COOL MAN!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. file mou skyle arxises

    tis idies istories

    ase ton babi hsyxo

    kopse tis malakies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. PhD ο ποιητής την έκανε...


    κι εγώ βαριέμαι να γράφω ποιηματάκια...


    μάζεψε το troll την τσιμπουκομάνα της παραπληροφόρησης που βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα με την ίδια ευκολία που γαμιέται στη Συγγρού αυτός και οι κόρες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. afou den eisai o poihths

    tsimpa ena arxidi

    etsi loipon se xairetw

    paw na dw paixnidi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. για κρυπτοπασόκος με αντιλαμβάνεσαι... περίεργο...


    μη ξεχάσεις στο ημίχρονο να τσιμπουκάρεις με το babis μπας και χαλαρώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. egw milaw ston poihth

    na spame ligh plaka

    o babis k oi pipes sas

    st'arxidia mou malaka

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. no prob,

    αφου προφανώς είσαι δοσμένος στο ματς και δε προλαβαίνεις, μόλις τελειώσει πάρε το babis κι ελάτε στο mercedes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ένας στη Ρωσία ταξιδάκι…άλλος στο Mercedes καλά την εχουνε βρει αυτοί…Τα στελέχη του «καταλληλότερου» καλά περνανε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ο τριτος της παρεας ποτε ειναι βαρδια και πιανει δουλεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Μετα κατηγορουνε τον Ρουσοπουλο οτι τα αφηνει ολα στην τυχη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. I told you so...

    έπρεπε να χαλαρώσεις με το babis στο ημίχρονο γιατί παραλίγο να σε χάσουμε...


    btw τι σου άρεσε και τι όχι στο ματς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. bre kalos thn trith bardia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. TO ΠΑΣΟΚ EIN' EΔΩ
    KI ΕΙΝΑΙ ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Χημικος ειναι αυτος....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. to pasok dialyetai mesa sta aponera tou samina

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση