. Του Χάρη Ιορδανίδη Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι από την περασμένη Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007, το Εργαστήριο Δημοσίων Έργων στην περιοχή της ...
Του Χάρη Ιορδανίδη
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι από την περασμένη Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007, το Εργαστήριο Δημοσίων Έργων στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας. Η Δ.Ε.Η. διέκοψε την παροχή επειδή δεν πληρώθηκαν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού από την Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση ήρθε ξαφνικά χθες το πρωί στο φως της δημοσιότητας από παράπονα συναλλασσόμενων που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν αφού το εργαστήριο στην ουσία δεν μπορεί να λειτουργήσει, αλλά ούτε και να δεχθεί δείγματα αφού χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα δεν λειτουργεί τίποτε. Οι υπάλληλοι πηγαίνουν κάθε πρωί στην δουλειά τους αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε, ούτε καν να πρωτοκολλήσουν ένα έγγραφο αφού χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα δεν δουλεύουν ούτε οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ούτε τα εργαστήρια.
Το εργαστήριο είναι ένα ελεγκτικό μηχανισμός του δημοσίου που ελέγχει την ποιότητα των υλικών με τα οποία κατασκευάζονται τα δημόσια έργα σε τρεις τομείς, το έδαφος, το σκυρόδεμα και τα ασφαλτικά. Στην ουσία όσο δεν λειτουργεί τα δημόσια έργα κατασκευάζονται χωρίς έλεγχο, ενώ αυτά που συν-χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους θα έχουν πρόβλημα αφού ο έλεγχος ποιότητας υλικών είναι απαραίτητο δικαιολογητικό που πρέπει να υπάρχει στον φάκελο του έργου. Το κράτος στον τομέα αυτό δεν λειτουργεί λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης στο αρμόδιο εργαστήριο.
Κι όμως το ότι το πρόβλημα θα προέκυπτε ήταν γνωστό από πέρσι, από τον περασμένο Νοέμβριο υπάρχει σχετική αλληλογραφία, για το πρόβλημα που προέκυψε όταν κάποιες υπηρεσίες πέρασαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων στις Περιφέρειες χωρίς να προβλεφθεί η χορήγηση των απαραίτητων για την λειτουργία τους κονδυλίων με αποτέλεσμα να φτάσουμε στον απόλυτο διασυρμό της κρατικής μηχανής, σε μια εποχή που παρουσιάσει σημάδια διάλυσης.
«Έπρεπε να έχει λυθεί χθες το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Κώστας Δερκεντζής, που παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και σημείωσε ότι αναζητούνται λύση και κονδύλια για να λυθεί γρήγορα. Καμία επίσημη ανακοίνωση από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ&Θ, άραγε δεν είχε ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του για το πρόβλημα ή δεν έκανε κάτι έγκαιρα επειδή η εν λόγω υπηρεσία βρισκόταν στην Καβάλα και πρέπει με κάθε τρόπο οι περιφερειακές υπηρεσίες που είναι στο νομό να απαξιωθούν ή να ξεπατωθούν.
Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς μια υπηρεσία που βγάζει λεφτά, γιατί εισπράττει παράβολα για κάθε εργαστηριακό έλεγχο που κάνει, δεν έχει να πληρώσει τα απαραίτητα. Η οφειλή στην Δ.Ε.Η. δεν ξεπερνά τις 3.000 ευρώ, τα συνολικά λειτουργικά έξοδα τα χρονιάς φτάνουν τις 30.000 ευρώ, λιγότερα από τα έσοδα που είναι 50.000 τον χρόνο. Αλλά φαίνεται ότι το κράτος αδυνατεί να λειτουργήσει, άλλωστε οι καταστροφές που έγιναν τον τελευταίο καιρό δεν είναι άσχετες με την κατάσταση που επικρατεί στον δημόσιο τομέα και το έλλειμμα διοίκησης που υπάρχει.
Στην αυγή του 21ου αιώνα φτάσαμε στο έσχατο σημείο να κοπεί λόγω χρέους το ρεύμα στον μοναδικό ιδιόκτητο κτίριο του τομέα Δημοσίων Έργων στην Καβάλα, που υφίσταται μια προκλητική υποβάθμιση εδώ και χρόνια χωρίς καμία αντίδραση, ούτε από τους πολιτικούς ταγούς της, ούτε κοινωνική. Και δεν είναι η μοναδική υπηρεσία που αντιμετωπίζει «πρόβλημα ρευστότητας» το εργαστήριο της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων, μαθαίνουμε ότι και άλλες υπηρεσίες δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τα λειτουργικά τους έσοδα, δεν έχουν ας πούμε καύσιμα για να κινηθούν τα αυτοκίνητά της και να πάνε οι υπάλληλοι στην δουλειά τους. Γιατί στο τέλος θα αποδειχθεί ότι δεν φταίνε οι κατώτεροι υπάλληλοι για τα χάλια αλλά οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι που δεν θέλουν να δουλεύει σωστά το δημόσιο προς όφελος των πολιτών και της χώρας.
Καιρός είναι να βγούνε και να πούνε στους πολίτες από ποιες υπηρεσίες του δημοσίου δεν πρέπει να περιμένει βοήθεια όσο δεν έχουν να πληρώσουν τα απαραίτητα, όπως επίσης σε πόσους και πόσα χρωστούν, γιατί όπως φαίνεται το έλλειμμα έχει κρυφτεί καλά και το μοιράστηκαν όσοι προμηθεύουν το δημόσιο, κι αυτό με κάποιο τρόπο πρέπει να φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, μπας και με την εξωτερική επέμβαση σταματήσει η αλόγιστη σπατάλη που διαλύει την χώρα.
-----------------
Το ρεπορτάζ αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΕΒΔΟΜΗ' της Καβάλας, σήμερα 4 Ιουλίου 2007. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες όλο το πρωί γινόταν προσπάθειες να βρεθεί λύση και να συνδεθεί το ρεύμα.
Εργα και ημερες της κυβερνησης του “καταλληλοτερου»
ΑπάντησηΔιαγραφή1. Στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας και του Πηλίου, έκπληκτος και απογοητευμένος ο Ελληνικός Λαός, παρακολουθούσε την παντελή έλλειψη συντονισμού των χερσαίων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.
Η χαώδης κατάσταση, που επικρατούσε στο χειρισμό αυτής της κρίσης των τελευταίων ημερών, φαίνεται και από το αδικαιολόγητο έως και εγκληματικό γεγονός, της μη χρησιμοποίησης των ελικοπτέρων Chinook στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
Θλίψη αλλά και αγανάκτηση, προκαλεί το γεγονός να καίγεται η Πάρνηθα και το Πήλιο και σε απόσταση «αναπνοής» να μένουν αχρησιμοποίητα δεκαπέντε (15 !!! ) ελικόπτερα Chinook της αυτής, ίσως και καλύτερης, πυροσβεστικής ικανότητας των αεροσκαφών CANADAIR.
2 . Εμπλοκή των ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) σε πράξεις εξαπάτησης του Δημοσίου
Στις 16/6/2007 η εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με τις οποίες τα Ε.Α.Σ ανέλαβαν, ως κύριος ανάδοχος, να παραδώσουν τέσσερα ολοκληρωμένα συστήματα platoon command post (P.C.P) προς ξένη εταιρία. Τα συγκεκριμένα συστήματα αποτελούν συμβατική υποχρέωση της ξένης συγκεκριμένης εταιρίας προς το Υπ.Εθν.Άμυνας στα πλαίσια αντισταθμιστικών της υποχρεώσεων. Τα Ε.Α.Σ, τα οποία δεν έχουν καμιά τεχνολογική και παραγωγική εμπειρία σε κατασκευή τέτοιων συστημάτων και συμμετέχουν ουσιαστικά ως διαμεσολαβητές ανάμεσα στην ξένη εταιρία και στο Υπ. Εθν. Άμυνας, κράτησαν ως αμοιβή τους ποσοστό περίπου 9% της αξίας της συμβάσεως και ανέθεσαν στην συγκεκριμένη ξένη εταιρία την κατασκευή του κύριου μέρους των συστημάτων (εκτός οχημάτων και ασυρμάτων που η ξένη εταιρία τα προμηθεύετε έτοιμα). Με αυτό τον τρόπο η ξένη εταιρία εισπράττει το 77% της αξίας της σύμβασης. Προφανώς η ξένη εταιρία, με την σύμπραξη των Ε.Α.Σ, επιδιώκει να πιστωθεί με πρόσθετα αντισταθμιστικά από το Υπ.Εθν. Άμυνας για το ίδιο έργο, εμφανίζοντας τα Ε.Α.Σ ανακριβώς ως υποκατασκευαστή των τεσσάρων P.C.P
Αυριο συνεχιζουμε…Με τετοια κυβερνηση που εχουμε μπλεξει ,ειπαμε , ο θεος να βαλει το χερι του…
babis
H επανιδρυση του κρατους ρε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒγες μωρη γαμιολα νυφιτσα κυρια Τζων
να μας πεις τωρα για την Πασοκοσκυλια
που αφηνει απληρωτους τους λογαριασμους
μετα απο τρια χρονια "ΝΔ=Νεας Διακυβερνησης"
του συζηγου της "νηπιαγωγου-χειρουργου"!
Δε κσέρο τι λαίτε εσύς μάγκες αλλά εγό τον Αντρέα κωρόνα στο κεφάλη μου. Πριν το 81 ύμουν αιργάτις σε βιομοιχανεία, ένεκα λόγο που αιπειδής η ανάγκη δε πήγα σχολήω να μάθο γράματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜώλις ήρθαι ο μεγάλως επάνο, με δηόρισαι Προηστάμενω Προμοιθηόν σε οργανηζμό του ευρήταιρου δημώσιου τομαία και άρχισα να κονομάο. Αίκανα καλώ μπαγιόκω, θεός σχωρέσ’ τα πεθαμένα του μεγάλου, πήρα αμάξι Μπέμπα στην αρχοί και Μερσεντέ μετά γιατή η Μπέμπα πολύ κοικλοφόρυσαι. Στα σκυλάδηκα όλει Μπέμπες ήχαναι. Τους άιβλεπα ώταν πύγαινα με τη γκώμενα. Πήρα δυαμαίρισμα και έχτισα εκσοχικώ στο χοργιώ τις γυνέκας μου, πάνο σε κάτη αρχέα αλλά καθάρισαι ο τοπάρχης με την Πωλεοδωμεία.
Μετά, θεός σχωρέσ’ το μεγάλω, ήρθαι ο Σημίτεις. Αχώναιφτος μου φάνοικαι αρχηκά, αλλά να λέμαι και τα καλά. Αιπηδής ίμουνα λέοι Παλαιοπασόκος, φοβύθοικα τους αικσυχρωνισταίς ώτι θα με φάναι, αλλά επυδής ίμουνα καλώς στη δουλοιά, και κουμπάρος με αίνανε βουλεφτή, με κάνανε Γενικώ Διεφυντεί σε άλλω οργανιζμό. Και το μπαγιόκο όλο και μεγάλονε. Και τακσίδια με τη Σούλα, τη γραμματέφς μου, επαγκελλματικά.
Από χρηματειστήργιω εγό δεν οίκσερα. Αλλά ο κουμπάρος ο βουλεφτής που ήχε γείνι ηφηπουργός, μου ίπαι να πέξω κάτι χαρτηά γιατή λαίει θα αναίβουναι. Δείκηο ίχαι ο μπαγάσας. Ποίρα σπίτη στη Μήκονο και σταμάτισα να ντοίνομε στον Καρούζο. Α, ώλα κι ώλα, σοσιαλησταίς είμασται αλλά αίχουμε και γούστω. Με πείγαι το ναίο έσθοιμα σε ένα κινέζικω μαγαζή, αφού νώμηζα με κωρωίδευαι στιν αρχεί, στο Μαχ Τσόνγκ, που φαίρνοι τα κουστουμάκηα Kitton (6,000 ευρώ το κομμάτι) διαγόνια κάτο στο Ντα Κάπα, την καφαιτερήα λέο, στο Κωλωνάκι. Πείρα και γραβάταις Ερμής, αυτή με το συματάκη αμαξάκι, πείρα και Κόλ Χαν Τζέγκις Χαν πως στο διάολο τα λαίνε αυτά παπούτσια. Πείρα και αυτώ το κακομούτσουνο το τσιποηδείς της Πόρσες, αυτώ που έχει ώνωμα από πιπέρη.
Και τόρα σας διαβάζο να βρήζαιται το μεγάλω. Τι κωρώιδα που οίσασται μωρ’ αδερφάκηα μου. Δε το ύχαται πηάσυ το νώοιμα. To ΠΑΣΟΚ δεν οίνε ηδεολωγία, επαίνδησι είνε. Γι’αυτώ σας λαίο δεξηούραις κωρόιδα η όραις σας ήναι μετροιμένες. Το βλαίπο στο Τζιχάντ Περεγκάουξ ρολόη μου. Κωρόιδα...
1) Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου
ΑπάντησηΔιαγραφή( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )
2) Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;
( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )
3) Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία
( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )
4) Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς
( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )
5) Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι... ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )
6) Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας
( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )
7) Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών
( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )
8) Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ, αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν; Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;
(Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )
9) Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο...
( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )
10) Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )
Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...
Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!
( Γιωργάκης Παπανδρεου 16-5-2007 )
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύντροφοι πασόκοι, επειδή έχετε ασθενή και επιλεκτικότατη μνήμη... Επί κυβέρνησης πασοκ κάηκε η Πεντέλη και ο Υμηττός. Και τι έκανε το πασοκ?
ψήφισε το νόμο 1734/1987 «περί βοσκοτόπων», με τον οποίο επιχειρήθηκε να αποχαρακτηριστούν 45 εκατομμύρια στρέμματα δάσους
Ψήφισε με τη δασοκτόνα συνταγματική αναθεώρηση του 2001 και τον εκτελεστικό της νόμο 3208/2003, που παραδίδει στην τσιμεντοποίηση εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων
Εγκατέλειψε κάθε έννοια πρόληψης των πυρκαγιών και κατάργησε τα σωμάτα δασοπυρόσβεσης
Φήφισε την τροπολογία με την οποία επιβραβεύονται όσοι καταπάτησαν και τσιμεντοποίησαν δάση που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης
Με την λαμογιά-χεριά-αρπαχτή της «Κτηματολόγιο ΑΕ» που ΔΕΝ κατέγραψε ΤΙΠΟΤΕ απολύτως - έργο Λαλιώτη
ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 500ΑΡΙΚΟ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ "ΦΑΓΑΝΕ" ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΟ? ΤΟ ΡΟΛΟΪ? ΤΗ ΒΕΡΑ?
ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ...
12:02 πμ
Ανώνυμο said...
ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΣΑΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ 'Η ΤΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΡΕΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ?
12:02 πμ
Ανώνυμο said...
ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚΟΣΤΕΛΕΧΟΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ, ΕΙΧΕ ΜΙΑ 500ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝΕ ΚΛΕΨΕΙ...
Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ!!!!
12:03 πμ
Ανώνυμο said...
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΚΑΤΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ " ΚΑΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ
ΑΡΘΡΟ ΕΓΡΑΦΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΠΟΥ
ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ..
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ.
12:05 πμ
Ανώνυμο said...
ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΒΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ
12:06 πμ
Ανώνυμο said...
ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΕΙΝΑΛΕΑ ΠΑΣΟΚΟΛΑΜΟΓΙΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΟ ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΑΛΙΟΑΚΡΙΔΕΣ....
12:07 πμ
Ανώνυμο said...
ΞΕΦΤΙΛΑ....
ΜΕΤΑ ΤΑ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΚΗ, ΣΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ...
ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ?
12:08 πμ
Ανώνυμο said...
ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΙΝΕΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΚΟΥΤΑΛΑΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΞΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ...
ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ... ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ...
12:09 πμ
Ανώνυμο said...
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΗΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
12:10 πμ
Ανώνυμο said...
pou na deis ti epa8a egw syndrofe....
kapoioi syndrofoi MOU EKLEPSAN MIA MIZA POU EIXA ARPAXEI TO 2002
12:10 πμ
Ανώνυμο said...
ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ"
12:11 πμ
Ανώνυμο said...
ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,
ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ
12:12 πμ
Ανώνυμο said...
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,
ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ???
ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ
12:12 πμ
Ανώνυμο said...
ΡΕ 12.12
ΜΗ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΣΑΙ, ΕΧΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΑΠΟ 17-25 ΙΟΥΝΙΟΥ.
ΕΚΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΦΑΝΗ ΣΤΕΛΕΧΗ.
ΑΡΑ ΘΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕΙΣ ΧΟΝΤΡΑ
12:13 πμ
Ανώνυμο said...
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΩΡΑ....
ΤΟ 500ΑΡΙΚΟ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟ ΒΟΥΤΗΞΕ???
12:13 πμ
Ανώνυμο said...
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΡΧΕΤΑΙ
ΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΦΕΥΓΟΥΝ
III. 1981-1989 - Η ΩΡΑ ΤΗΣ «ΑΛΛΑΓΗΣ»
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι πραγματικά έγινε λοιπόν αυτή την οκταετία; Με υπουργούς Εθνικής Οικονομίας τους κκ. Απ. Λάζαρη στην αρχή και τον κ. Γεράσιμο Αρσένη στην συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ έδωσε πλασματικές (μή διατηρήσιμες) «μεγάλες» αυξήσεις στους μισθωτούς, οι οποίες συρρικνώθηκαν αμέσως απο τα ογκώδη μεγέθη του πληθωρισμού της εποχής, μεγέθη που ξεπερνούσαν το 20%!
Παράλληλα κρατικοποίησε όλες σχεδόν τις προβληματικές επιχειρήσεις, και προχώρησε σε εκατοντάδες χιλιάδες πελατειακές προσλήψεις στο δημόσιο, για να ξυπνήσει μεσάνυχτα το καλοκαίρι του 1985, αμέσως μετά τις εκλογές, τον Ανδρέα ο κ. Δ. Χαλικιάς, διοικητής τότε της Τράπεζας της Ελλάδος, και να του αναγγείλει ότι έχει στο ταμείο του μόνο 200.000 δολάρια και το ισοζύγιο πληρωμών κλείνει με έλλειμμα 3,5 δισ.! «Χρεοκοπούμε, Πρόεδρε!».
Ακούγοντας τα "νέα" ο Ανδρέας, αλλάζει άρδην πολιτική περνώντας από την πολιτική των ανεξέλεγκτων παροχών και κρατικοποιήσεων της πρώτης τετραετίας, στην πολιτική της λιτότητας αντικαθιστώντας τον κ. Γ. Αρσένη με τον κ. Κ. Σημίτη (Έναρξη Α΄ περιόδου "Σημίτειας λιτότητας"). Η λιτότητα Σημίτη 1985-1988 βαπτίστηκε απο το ΠΑΣΟΚ "Σταθεροποιητικό πρόγραμμα της οικονομίας". Έτσι, οι "ακόμα καλύτερες ημέρες" που υποσχόταν το κίνημα προεκλογικά μετασχηματίσθηκαν σε περίοδο λιτότητας, αφού η τετραετία 81-85 "τα έδωσε όλα" στην κυριολεξία.
Απο την "σταθεροποιητική" πολιτική λιτότητας Σημίτη, ένα χρόνο πρίν τις εκλογές του 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου αλλάζει και πάλι τακτική στον τομέα της οικονομίας. Στην θέση του κ.Σημίτη τοποθετεί τον Δημήτριο Τσοβόλα, και ξεκινάει νέα προεκλογική περίοδο "παροχών", με αποκορύφωμα -Ιστορικό σήμα κατατεθέν- την προεκλογική του δήλωση στο Περιστέρι "Τσοβόλα δώστα όλα". Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανεύθυνης για τις μελλοντικές γενεές πολιτικής που ακολουθήθηκε, αποτελεί το γεγονός ότι μόνο τον τελευταίο μήνα της προεκλογικής περιόδου του 1989, προχώρησε στον διορισμό 180.000 ατόμων στο δημόσιο, λαμβάνοντας παράλληλα πλήθος δανείων απο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού.Babis
11:36 πμ
Ανώνυμο said...
Αξίζει να δούμε εδώ που οφείλεται αυτό το "πάγιο" του 40% που λαμβάνει ανέκαθεν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογικές αναμετρήσεις της χώρας μας, και το οποίο το καθιστά μόνιμο καθεστώς στην Ελλάδα, είτε το αντιλαμβάνονται ορισμένοι είτε όχι.
Αναλύοντας αυτό το 40%, παρατηρούμε ότι εάν προσμετρήσουμε τα άκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια, όπως και επίσης το τεράστιο ποσοστό αποχής που ξεπερνάει το 30% του συνόλου των ψηφοφόρων, αντιλαμβανόμαστε ότι στην ουσία η εκλογική δύμαμη του ΠΑΣΟΚ στηρίζεται σε ένα μόνιμο 29% του Ελληνικού λαού το οποίο το ψηφίζει ανέκαθεν με τακτική "στρατολόγησης και πειθαρχίας".
Η βασική στρατηγική που χάραξε απο το 1981 που πρωτοανέλαβε την εξουσία το κίνημα ήταν εμφανής σε όσους πραγματικά αντιλαμβάνονται τις πολιτικές κινήσεις των κομμάτων. Και για να γίνω πιο σαφής, η πολιτική που ακολουθήθηκε επι 20ετίας ήταν η δημιουργία στρατού μονίμων ψηφοφόρων, ο οποίος θα αποτελούσε και την μεγάλη δύναμη ανόρθωσης και διατήρησης του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Το πώς το κίνημα δημιούργησε αυτόν τον "λαικό στρατό" είναι εμφανές, με διορισμούς ευρείας κλίμακας! Το ΠΑΣΟΚ διόρισε στον δημόσιο τομέα περίπου 1 εκατομμύριο Έλληνες κατα την εικοσαετία, ενώ παράλληλα φρόντισε να κατακερματίσει τα προνόμια των ιδιωτικών υπαλλήλων στην χώρα μας. Αυτό το 1 εκατομμύριο βλέποντας την μεγάλη διαφορά και τα προνόμια που λαμβάνει στο δημόσιο, συστρατεύθηκε αιώνια υπέρ του κινήματος, θεωρώντας το σωτήρα και ευεργέτη τους. Όταν ο άλλος πολιτικός φορέας είναι στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ εισαγάγει την πατέντα περι "γαλάζιων παιδιών" κτλ., ωστε να μην μπορεί η ΝΔ να διορίσει. Βλέποντας αυτήν την κατάσταση η σημερινή νεολαία τρέχει σωρειδών στο ΠΑΣΟΚ ωστε να καταφέρει κάποια στιγμή να διοριστεί, λόγω του ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας σήμερα που διορίζει άνετα όταν βρίσκεται στην εξουσία χωρίς να ελέγχεται απο την παράταξη του ύπνου ΝΔ!
Θυμάμαι προσωπικά στο σπίτι ενός φίλου μου το 2002 την σκηνή που θα σας περιγράψω, ωστε να πάρετε μια γεύση αυτών που αναφέρω. Το αδερφάκι του φίλου μου έβλεπε ειδήσεις στην τηλεόραση, όπου αναφερόταν ότι το 20% των Ελλήνων πεινάει, και ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό είναι καταχρεωμένο στις τράπεζες. Έδειχνε μια ανασκόπηση της τότε κατάστασης, με την ακρίβεια που χτυπούσε κόκκινο, τον κ.Κουλούρη στις λαικές, τους αγρότες σε απόγνωση κτλ. Τότε ο μικρός ρώτησε την μάνα του γιατί ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, και η απάντηση που έλαβε κοφτή και αποκαλυπτική:"Γιατί εμάς μας έσωσε. Τί μας ενδιαφέρει άν οι άλλοι πεινάνε? Εάν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ δεν θα ήταν οι γονείς σου στο δημόσιο. Απο το ΠΑΣΟΚ τρώς, οπότε μη μιλάς"!
ενώ ο γιωργάκης έχει ρεύμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήνα τον προσέχετε μην αρπάξει κανένα κρυολόγημα και τότε ποιός θα χάσει στις εκλογές?