GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η ΝΔ ξεπουλά το "Μακεδονικό";»

. Αναγνώστης μας επισημαίνει την είδηση ότι την έκθεση που εισηγήθηκε ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Μέιγερ για την «πρόοδο» της Πρώην Γιουγκοσλα...

.
Αναγνώστης μας επισημαίνει την είδηση ότι την έκθεση που εισηγήθηκε ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Μέιγερ για την «πρόοδο» της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) και υπερψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, με 558 ψήφους υπέρ, 47 κατά και 8 αποχές, καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και από τη ΝΔ ο Αντ. Σαμαράς.
Και θέτει το ερώτημα: Η ΝΔ ξεπουλά το "Μακεδονικό";‎

37 σχόλια

  1. ΟΜΙΛΙΑ

    ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ

    ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

    ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ






    Συντρόφισσες και σύντροφοι,

    O ελληνικός λαός παρακολουθεί με σοκ και δέος τα συμβάντα στη χώρα μας. Και συνειδητοποιεί καθημερινά ότι, αυτά που βλέπει, δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Είναι μια καταιγιστική ακολουθία γεγονότων. Μια ακολουθία γεγονότων, που πληγώνει την Ελλάδα.

    Μια καταιγίδα, που σαρώνει κάθε έννοια αξιών και αξιοπρέπειας.

    Μια καταιγίδα, που απαξιώνει κάθε δημόσιο αγαθό.

    Μια καταιγίδα, που υπονομεύει το κύρος της χώρας μας διεθνώς.

    Μια καταιγίδα, που γκρεμίζει, αντί να χτίζει, πάνω στις κατακτήσεις της χώρας μας και το λαού μας.

    Μια καταιγίδα, που σέρνει την πατρίδα σε ένα απρόσμενο κατήφορο. Που στερεί τους Έλληνες από οράματα και ελπίδα.

    Αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε με αρχηγό έναν νέο πολιτικό. Δημόσια πρότεινα την συνεννόηση και συμβολή της αντιπολίτευσης στα μεγάλα και δύσκολα θέματα του Eέθνους.

    Την δύσκολη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό. Την αντιμετώπιση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας, μέσα από το πλαίσιο της πορείας της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας στο δημόσιο. Την εμπέδωση της αξιοκρατίας παντού. Τις ριζοσπαστικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ακόμα, πρότεινα και την από κοινού απογραφή της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

    Έγινε πολύ γρήγορα αντιληπτό σε όλους μας ότι καμιά συνεννόηση δεν ήθελε η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της. Διότι η συνεννόηση απαιτεί κανόνες δεοντολογίας, απαιτεί μια ελάχιστη βάση κοινών αξιών, απαιτεί μια ελάχιστη κοινή στόχευση. Αυτές δεν υπήρχαν. Και πολύ γρήγορα έγινε σε όλους μας αντιληπτός, ο πραγματικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας, η κρυφή τους ατζέντα.

    Βασικό αίτιο της αδυναμίας να υπάρξει συνεννόηση, είναι η αντίληψη, η νοοτροπία, η πολιτική και η πρακτική της σημερινής κυβέρνησης. Αντίληψή της, το κράτος λάφυρο, το κράτος είναι δικό τους, «δικό μας». Ο πλούτος του ελληνικού λαού «δική μας υπόθεση».

    Πρακτική της, η περιφρόνηση κάθε δημοκρατικού θεσμού, που αντιστέκεται στον απόλυτο έλεγχό μας, με λοιδορία και λασπολογία απέναντι σε όποιον αντιστέκεται.

    Πολιτική της, η εξυπηρέτηση των «κολλητών», των «δικών» της και ισχυρών. Υπακοή και συναλλαγή, αντί για την αξιοπρέπεια και τη διαφάνεια.

    Νοοτροπία της, η περίσσια αλαζονεία. Μια κατά συρροή κοροϊδία για έναν περήφανο ελληνικό λαό.

    Αυτές τις αντιλήψεις υιοθέτησε ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Απογοήτευσε και πλήγωσε τον Έλληνα και την Ελληνίδα.

    Τώρα, η πολιτική πρωτοβουλία ανήκει στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

    Είναι αυτές οι αντιλήψεις και πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, που εξηγούν το «κόλπο γκρόσο» της «απογραφής», «κόλπο» που πρωτοεφαρμόστηκε στην Πορτογαλία. Μάλιστα, μιλούσα προχθές με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, τον Ζοσέ Σόκρατες, και μου περιέγραψε την απογραφή Μπαρόζο, ως μια καταστροφική πράξη για την πορεία της οικονομίας της Πορτογαλίας και ιδιαίτερα, για τον μέσο και χαμηλόμισθο Πορτογάλο.

    Είναι αυτές οι πολιτικές που εξηγούν γιατί χάσαμε τις ευκαιρίες στην εξωτερική μας πολιτική, με το Κυπριακό, με την εγκατάλειψη του Ελσίνκι, με το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, με το ζήτημα του «ονόματος» της FYROM.

    Είναι αυτές οι πολιτικές, που εξηγούν την εγκληματική τους αδιαφορία για τον αγρότη και την εγκατάλειψη της περιφέρειας, τη μη αξιοποίηση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

    Είναι αυτές οι πολιτικές, που εξηγούν τις φοροαπαλλαγές για τους πλουσιότερους, με νέα βάρη στον μέσο και χαμηλόμισθο Έλληνα.

    Είναι αυτές οι πολιτικές που εξηγούν την συνεχή απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και την παράλληλη αύξηση των τιμών, όπως π.χ. στη ΔΕΗ.

    Είναι αυτές οι νοοτροπίες, που εξηγούν τη λογική ελέγχου των πάντων, την τοποθέτηση χιλιάδων Διευθυντών, με βασικό κριτήριο να είναι πρόσωπα υπάκουα και αρεστά, αντί για ικανά και άξια.

    Είναι αυτές οι πολιτικές, που εξηγούν την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης.

    Είναι αυτές οι πολιτικές, που εξηγούν τον σφετερισμό της εκκλησίας.

    Είναι αυτές οι αντιλήψεις που εξηγούν την προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ και εταιρειών διαχείρισης και έρευνας κοινής γνώμης.

    Είναι αυτές οι αντιλήψεις που εξηγούν την υπονόμευση των Ανεξάρτητων Αρχών.

    Είναι αυτές οι αντιλήψεις που εξηγούν την ανοχή στη βία στα Αστυνομικά Τμήματα, αλλά και την κομματική διάλυση της Αστυνομίας.

    Είναι αυτές οι πρακτικές, που εξηγούν τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος για πελατειακές ανάγκες και επιχειρήσεις όπως εκείνη των «Ανωνύμων Εταιρειών ΔΑΠ» και των «Χούπηδων».

    Είναι αυτές οι αντιλήψεις, που έδωσαν το πράσινο φως σε απαγωγές, στο κουκούλωμα της υπόθεσης των υποκλοπών, στα σκάνδαλα με την Finansbank, την Αγροτική Τράπεζα, την Π & Κ Χρηματιστηριακή, την αγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ απ' την COSMOTE.

    Αυτές οι πολιτικές αντιλήψεις επέτρεψαν σε μια κυβέρνηση, να χειριστεί τα χρήματα του ελληνικού λαού, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, σαν να είναι προίκα τους και, ο πρωθυπουργός της χώρας, να συγκαλύπτει, ακόμα και σήμερα, 136 μέρες μετά την αποκάλυψη από τον Τύπο, τους ενόχους και τις πραγματικές διαστάσεις του όλου εγχειρήματος.

    Όχι, σύντροφοι, όχι συντρόφισσες, δεν είμαστε ίδιοι.

    Επιλέγουμε άλλο δρόμο.

    Η ταυτότητά μας είναι διαφορετική.

    Οι αξίες μας είναι διαφορετικές.

    Οι πρακτικές μας είναι δημοκρατικές.

    Η φιλοσοφία μας διαυγής.

    Οι πολιτικές και οι αντιλήψεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο μας γυρίζουν στο παρελθόν, αλλά υπονομεύουν και το μέλλον.

    Σήμερα, η Ευρώπη ανακάμπτει οικονομικά, θα έπρεπε να ευνοήσει την ανάπτυξη στη χώρα μας. Δεν το κάνει. Δεν το κάνει, λόγω της «απογραφής» και της οικονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

    Εντείνεται η συζήτηση για απαραίτητες οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Είναι απούσα η Ελλάδα και αντί να συγκλίνει, αποκλίνει από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εταίρων μας.

    Οι προοδευτικές δυνάμεις επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα χώρο εκπαίδευσης και έρευνας, που θα στηρίξει τη στροφή σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Η δική μας χώρα, η δική μας σημερινή κυβέρνηση επιμένει να υποχρηματοδοτεί την εκπαίδευση και την έρευνα και, αντί να κάνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, κάνει μικρό-διευθετήσεις που πάνε πίσω το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

    Στην Ευρώπη, η συζήτηση για το μέλλον των Ασφαλιστικών Ταμείων μαίνεται. Στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν ακολουθούν τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες εμείς είχαμε ψηφίσει, αλλά υπονομεύουν και την βιωσιμότητα του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, διότι υπάρχει κρυφή ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό.

    Στην Ευρώπη, γίνεται συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις. Εμείς, όμως, χρειαζόμαστε όμως την ασφάλεια, τη σιγουριά του εργαζόμενου, χωρίς ασφάλεια και σιγουριά, δεν μπορούμε καν να ξεκινήσουμε συζήτηση για την λεγόμενη ευελιξία.

    Στην Ευρώπη, γίνονται σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των διοικήσεων του δημόσιου τομέα, της δημόσιας διοίκησης με έμφαση στη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Στη χώρα μας, κυριαρχεί η μυστικότητα, η αδιαφάνεια και η πελατειακή λογική.

    Προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη κοιτούν και παίρνουν πρωτοβουλίες για μια νέα σχέση ενέργειας και περιβάλλοντος, με στροφή σε ανανεώσιμες πηγές, ενώ η χώρα μας παίζει επικοινωνιακά με τα θέματα των αγωγών και χάνει μεγάλες ευκαιρίες για την στροφή προς την «πράσινη ανάπτυξη».

    Σ' αυτές τις πολιτικές, σ' αυτές τις αντιλήψεις, σ' αυτές τις πρακτικές, εμείς, λέμε ένα μεγάλο όχι. Και αποτελεί ιστορικό χρέος μας να δώσουμε ξανά ελπίδα, ελπίδα και σιγουριά στον Ελληνικό λαό. Να δώσουμε το αίσθημα της αξιοπρέπειας και της Δίκαιης Κοινωνίας.

    Σήμερα, ως αντιπολίτευση, έχουμε καταφέρει και δίνουμε μια νέα ελπίδα. Αύριο, ως κυβέρνηση, εξασφαλίζουμε έναν δρόμο σίγουρο, δίκαιο, ένα δρόμο αλληλεγγύης, ανάπτυξης, ελευθερίας και δημοκρατίας.

    Έρχομαι στην συγκυρία. Ο απολογισμός των όσων έχουν συμβεί τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, δημιουργεί μια εικόνα επικίνδυνης παρακμής και, αυτήν καλούμαστε εμείς, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, να σταματήσουμε.

    Είχαμε την εικόνα της τραγικής διάλυσης της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας, αυτήν που οδήγησε σε μια τεράστια οικολογική καταστροφή, αυτήν που στοίχισε, δυστυχώς, πέντε ανθρώπινες ζωές. Συμμετέχουμε στην οδύνη των οικογενειών τους.

    Αυτήν τη διάλυση των υπηρεσιών, που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, θέλουν να ξεχάσουμε. Αυτήν ακριβώς τη διάλυση, οι ίδιοι την ήξεραν και την ομολογούσαν σε έγγραφο, το οποίο δημοσιεύτηκε προχθές, αλλά υπήρχε προ τριμήνου, το οποίο είχε σταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που έλεγε, ότι δεν υπάρχει συντονισμός, δεν υπάρχει εξοπλισμός, δεν υπάρχει στελέχωση, ενώ αυτό το οποίο είχε παραλάβει η κυβέρνηση το 2004, έλεγε το έγγραφο, ήταν αξιόμαχη υπηρεσία.

    Την ίδια στιγμή, προ τριμήνου, οι ίδιοι διαβεβαίωναν ότι είναι πανέτοιμοι. Ψέματα στους Έλληνες πολίτες, ομολογία ενοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η Δεξιά της λεγόμενης διαφάνειας και «επανίδρυσης του κράτους».

    Δεύτερον, πανελλαδικές εξετάσεις. Ο τελευταίος αξιόπιστος θεσμός της πολιτείας, απαξιώνεται κι αυτός. Παιδιά και γονείς ζουν στην ανασφάλεια. Έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση το αδιάβλητο αυτού του μοναδικού θεσμού και όλοι ανησυχούμε βαθύτατα γι' αυτήν την κατάσταση. Συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες, στα παιδιά και στους γονείς.

    Αλλά οι ευθύνες της υπουργού Παιδείας και του Υπουργείου Παιδείας είναι βαρύτατες, είναι και βαριά η πολιτική, αλλά και η ηθική ευθύνη του πρωθυπουργού, που πάλι είναι απών, σε μια κρίσιμη καμπή, γι' αυτόν τον τόσο σημαντικό θεσμό της χώρας μας.

    Και ενώ οι οικογένειες χιλιάδων υποψηφίων αγωνιούν, η κυβέρνηση διαλέγει ξανά αποσιώπηση και συγκάλυψη. Κανείς δεν ξέρει πόσα μαθήματα και πόσα γραπτά αφορούν τελικά στο σκάνδαλο και, εκείνοι, μένουν ατάραχοι και μιλάνε για μεμονωμένο περιστατικό.

    Σιγά-σιγά, θα καταλάβουν οι ίδιοι ότι, μιλώντας συνεχώς για μεμονωμένο περιστατικό, θα περιγράφουν την ίδια την κυβέρνησή τους, ότι είναι απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό, που θα τελειώσει πολύ σύντομα με τις επόμενες εκλογές.

    Οι πανελλαδικές δεν μπορούν να είναι θύμα κομματικών παιχνιδιών, χρονικών συγκυριών και μικροσυμφερόντων. Σήμερα, όλοι οι Έλληνες πολίτες, η κάθε οικογένεια, όλοι οι γονείς και όλοι οι μαθητές, απαιτούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συγκεκριμένες πράξεις, για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία, η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα του εξεταστικού συστήματος και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών σ' αυτό το σύστημα.

    Δυστυχώς, αυτή είναι η έννοια της μεταρρύθμισης του κ. Καραμανλή, που ουσιαστικά είναι η υπονόμευση του κάθε θεσμού, υπέρ της μικροκομματικής σκοπιμότητας.

    Τρίτο σημαντικό στοιχείο της συγκυρίας, είναι τώρα, που έχουν τελειώσει τα σχολεία, η ελληνική οικογένεια ψάχνεται για να δει πώς θα αντιμετωπίσει το καλοκαίρι, με την νέα έκρηξη ακρίβειας, πώς θα πάει διακοπές. Ένας θεσμός που, αν θυμόσαστε, είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ το 1981-'82, το ΠΑΣΟΚ είχε θεσπίσει το δικαίωμα του εργαζόμενου για 4 εβδομάδες διακοπών.

    Σήμερα, ο εργαζόμενος ψάχνει το διακοποδάνειο, όπως λέγεται. Τα εισιτήρια των πλοίων απογειώνονται, οι τιμές των ξενοδοχείων απλησίαστες, το κόστος ενός μπάνιου σε κοντινή παραλία της Αττικής απαγορευτικό. Το επίδομα άδειας δεν φτάνει, ούτε καν για να ξεκινήσει κανείς. Όλοι σκέπτονται με αγωνία τα έξοδα που τους περιμένουν και το Φθινόπωρο.

    Για την κυβέρνηση, βεβαίως, ως συνήθως, δεν συμβαίνει τίποτα. Αυτή είναι η κοινωνική ευαισθησία της Δεξιάς, αυτή είναι η φροντίδα της οικογένειας, αυτό είναι το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους.

    Τέταρτον, στο μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων για τα Ταμεία, είχαμε μια καινούργια και συγκλονιστική αποκάλυψη. Μια αποκάλυψη, που ήρθε να επιβεβαιώσει όσα το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή, είχε πει για το οργανωμένο σχέδιο.

    Έχουμε ένα νέο σκάνδαλο, μέσα στο σκάνδαλο. Η JP Morgan, εταίρος της κυβέρνησης, βάζει τώρα όρους στα Ασφαλιστικά Ταμεία, για να επαναγοράσει το αμαρτωλό ομόλογο. Ποιοι είναι οι όροι; Απαιτεί να παύσει κάθε έρευνα και κάθε νομική διαδικασία για το θέμα και να μείνουν στο σκοτάδι του απορρήτου όλα τα σχετικά έγγραφα, τουλάχιστον για 10 χρόνια. Ζητάνε ασυλία, ομερτά, για να επιστρέψουν τα κλεμμένα. Οι ένοχοι εκβιάζουν τα θύματα, για να πετύχουν αμνηστία.

    «Τα λεφτά δεν γυρίζουν πίσω», όπως μας έλεγε πανηγυρίζοντας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί αλήθεια, ποιος μπορεί να δεχτεί τέτοιους απαράδεκτους όρους; Η συγκάλυψη γίνεται πια, με επίσημο αίτημα των συνενόχων.

    Αυτή είναι η δύναμη προόδου και εμπιστοσύνης, που διαφημίζει ο πρωθυπουργός στα κομματικά του Συνέδρια. Διαφημίζει, αλλά σιωπά πάντοτε για τα μεγάλα ερωτήματα. Ποιοι και τι φοβούνται. Ποια είναι η τιμή της σιωπής;

    Πέμπτο θέμα της συγκυρίας. Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και, όσο γίνεται βέβαια, και πιο αθόρυβα. Πούλησαν ακόμη 10% των μετοχών του ΟΤΕ, κάνοντας αυτόν τον Οργανισμό, στην ουσία πλέον, μια απλή ιδιωτική εταιρεία, για καθαρά ταμειακούς λόγους, χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική, χωρίς κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη της εθνικής υποδομής των τηλεπικοινωνιών.

    Πούλησαν το 20% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κι έκαναν μειοψηφική την συμμετοχή του δημοσίου. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τα τεράστια διαθέσιμα, ήρθε ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση, απλά και μόνο για να καλύψουν τις ανάγκες του προϋπολογισμού και να εξυπηρετήσουν την αντίληψη της ιδιωτικοποίησης των πάντων.

    Ενώ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως και ο ΟΤΕ, όπως κι άλλοι δημόσιοι Οργανισμοί σημασίας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιχμή του δόρατος στον ανταγωνισμό, την ανάπτυξη υποδομών, και στην περίπτωση του Ταμιευτηρίου, και στην τραπεζική αγορά.

    Αλλά αυτή είναι η αντίληψη της πολιτικής της κυβέρνησης για τον εθνικό πλούτο τον δημόσιο πλούτο, από τα δάση μέχρι τις παραλίες, και τις Τράπεζες. Είναι πλούτος, ο οποίος πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, είναι πλούτος ο οποίος δεν ανήκει παρά στους κυβερνώντες, όπως αυτοί πιστεύουν, στο κράτος - λάφυρο.

    Ευθύνη δική μας, είναι να σταματήσει αυτός ο κατήφορος της χώρας, διότι η πατρίδα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία.

    Στην εξουσία βρίσκεται σήμερα ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση, που αδυνατούν πια να κυβερνήσουν.

    Ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση, που έχουν κάνει τους φτωχούς φτωχότερους κι έχουν οδηγήσει τη μεσαία τάξη στο περιθώριο. Ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση, που δεν ενδιαφέρονται για τα καθημερινά προβλήματαπου αντιμετωπίζει ο πολίτης, η οικογένεια, η κοινωνία.

    Ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση, που πιστεύουν ότι, πολιτική, σημαίνει συμψηφισμοί και επικοινωνιακά τεχνάσματα.

    Ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση, που στήνουν ένα ανούσιο γαϊτανάκι για τον χρόνο των εκλογών, προσπαθώντας να απομακρύνουν την ώρα της ήττας, ή να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη με ανούσια θέματα.

    Ματαιοπονούν.

    Το ετοιμόρροπο σχήμα τους δεν μπορεί να αντέξει άλλο. Θα πέσει και σύντομα.

    Βέβαια, ούτε ο ανασχηματισμός, που ακούγεται και που συζητείται τελευταία, θα δώσει το φιλί της ζωής. Θα είναι μια νέα ανακύκλωση των ίδιων πολιτικών και, το πολύ-πολύ, να δώσει την ευκαιρία σε μερικούς ακόμη βουλευτές, να διασπαθίσουν πελατειακά το χρήμα του ελληνικού λαού.

    Φίλες και φίλοι,

    Δεν έχει κανένα νόημα να αλλάξουν δυο τρεις υπουργοί. Αυτή τη στιγμή, αυτό που απαιτεί ο ελληνικός λαός είναι να φύγει η κυβέρνηση το συντομότερο, για να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Δεν αντέχουν άλλο οι πολίτες. Η πατρίδα δεν αντέχει άλλο την ανικανότητα και την εγκληματική αδιαφορία για το δημόσιο συμφέρον. Και το «φτάνει πια» ακούγεται ήδη παντού σε όλη τη χώρα.

    Συντρόφισσες και σύντροφοι,

    Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει, και τη χώρα, και την πίστωση εμπιστοσύνης που της έδωσαν οι πολίτες. Γι' αυτό και δύσκολα θα εξαντλήσει την τετραετία. Αλλά ετοιμάζονται να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα, με τα δικά τους όπλα. Ποια είναι αυτά; Είναι τα όπλα της εξουσίας, της χειραγώγησης των θεσμών, του χρήματος, του κράτους-λάφυρου. Αυτά είναι τα δικά τους όπλα.

    Το δικό μας όπλο, είναι η αλήθεια. Και με την αλήθεια, εμείς θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Μαζί με τις ιδέες μας, μαζί με τις αξίες μας, μαζί με το δημιουργικό έργο, το Πρόγραμμά μας, μαζί με την πρωτοπορία των στελεχών μας, μαζί και με την αυτοκριτική και την ανανέωσή μας. Αυτά είναι τα όπλα, με τα οποία θα δώσουμε τη νικηφόρα μάχη και, με αυτά τα όπλα, θα κερδίσουμε.

    Πρέπει να πούμε, κάνοντας ένα μικρό απολογισμό, ότι τα τελευταία τρία χρόνια, κάναμε πολλά. Πετύχαμε πολλά όλοι μαζί και πρέπει να είμαστε περήφανοι. Η εντολή που είχαμε το 2004 ήταν ρητή. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουμε τη χώρα.

    Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε. Και συνεχίζει τις αλλαγές του. Αλλάζει ριζικά και δυναμικά, με διαδικασίες διαφανείς και δημοκρατικές, με την ισότιμη συμμετοχή των μελών μας και των πολιτών, με τα δίκτυα, με τα Συνέδρια, με το καινούριο Καταστατικό μας. Περάσαμε σε μια νέα εποχή.

    Μέτρο σύγκρισης δεν είχαμε, αλλά μπορέσαμε πια, να έχουμε μέτρο σύγκρισης με το προ ημερών Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί, δεν ακούσαμε για πρόγραμμα, δεν ακούσαμε για πολιτικές θέσεις. Ακούσαμε για διαγκωνισμούς, ακούσαμε για νοθείες, ακούσαμε για αδιαφάνεια.

    Αυτό είναι που χαρακτηρίζει τον πολιτικό πολιτισμό της Νέας Δημοκρατίας. Συγκρίνετέ το, με τα δικά μας Συνέδρια, με τα δικά μας Προγράμματα, με τις δικές μας διαδικασίες και, θα δείτε, ότι έχουμε κάνει μια μικρή επανάσταση στον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας.

    Εμείς, πήραμε την εντολή το 2004 και σεβαστήκαμε αυτή την εντολή, μένοντας πιστοί στις αξίες και τις αρχές μας, για να κάνουμε πράξη, αλλαγές που είχε ανάγκη η χώρα, να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

    Αλλάξαμε, δίνοντας την μάχη της ανανέωσης, με ανανέωση του στελεχιακού μας δυναμικού στις Οργανώσεις μας, ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας. 90.000 νέοι πήραν μέρος στην επανίδρυση της Νεολαίας, δίνοντας βροντερή απάντηση σε όσους θέλουν τη Νεολαία μακριά από την πολιτική, στο περιθώριο των αποφάσεων. Και συνεχίζεται η συγκρότηση αυτών των οργάνων.

    Ανοίξαμε δρόμους πρόσβασης, πρώτα σε εκείνους που κρατούνταν μακριά από την πολιτική συμμετοχή, με την ανάδειξη κυριολεκτικά χιλιάδων γυναικών σε πολιτικές θέσεις ευθύνης, χάρη σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ποσόστωσης στην Ευρώπη.

    Διασφαλίσαμε την δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στα άτομα με αναπηρία.

    Εντάξαμε στο Κίνημά μας τους αλλοδαπούς συμπολίτες μας, τους μετανάστες, που θα είναι κι αυτοί αυριανοί πολίτες της χώρας μας. Με ισχυρή, νέα παρουσία στο κόμμα μας και μουσουλμάνων πολιτών.

    Με το συνεχές άνοιγμά μας σε κοινωνικές οργανώσεις και στο Κίνημα του εθελοντισμού.

    Με τη συνεχή επιμόρφωση των στελεχών μας.

    Με την επιστροφή μας στους χώρους δουλειάς, στα δίκαια των εργαζομένων, δίνοντας λόγο στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας.

    Ισχυροποιήσαμε τις αποκεντρωμένες μας δομές, τις Οργανώσεις ιδιαίτερα τις Δημοτικές. Ανασυγκροτηθήκαμε σε περιφερειακή βάση. Τολμήσαμε διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, όπως την άμεση εκλογή του Προέδρου που, τώρα, ακολουθούν ένα-ένα όλα τα μεγάλα κόμματα της Ευρώπης και, μάλιστα, όχι μόνο τα σοσιαλιστικά.

    Εισάγοντας δοκιμαστικά προκριματικές εκλογές, για την ανάδειξη υποψηφίων σε δημοτικές εκλογές. Εισάγοντας περιορισμούς της θητείας. Θεσμοθετώντας διαδικασίες λογοδοσίας και ανάκλησης. Εισάγοντας εγγυήσεις μέσα στο Κίνημά μας, με αυστηρά ασυμβίβαστα, μεταξύ θέσεων ευθύνης στο Κίνημα και στο κράτος, τα οποία θα τηρήσουμε κατά γράμμα, δείχνοντας μια άλλη αντίληψη πολιτικού πολιτισμού τρόπου διακυβέρνησης στη χώρα μας, από την ημέρα που θα εκλεγούμε στις επόμενες εκλογές.

    Αλλάξαμε, δίνοντας και την μάχη της διαφάνειας. Με πράξεις, στην καθημερινή μας δράση. Με την απόφασή μας, να δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο όλες μας τις αποφάσεις, όλων των Οργάνων μας. Επειδή γνωρίζουμε ότι το διαδίκτυο είναι το απόλυτο μέσο της δημοσιότητας, της ορατότητας, για τον πολίτη και τα Μέσα Ενημέρωσης.

    Με την απόφασή μας, να θεσπίσουμε τον θεσμό του Συνηγόρου του Μέλους, που φέρνει στο φως τις αδυναμίες και τα προβλήματά μας. Αδυναμίες και προβλήματα, τα οποία βέβαια πρέπει συνεχώς να αντιμετωπίζουμε, να αλλάζουμε, να καλυτερεύουμε.

    Καμία συγκάλυψη, όλα στο φως.

    Πήραμε σε ανύποπτο χρόνο, πέρυσι, ακόμα πιο τολμηρές αποφάσεις. Εισάγαμε διευρυμένο πόθεν έσχες, πέραν των προβλέψεων του νόμου, για όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη μας.

    Προβλέψαμε ειδική Επιτροπή διαφάνειας και δεοντολογίας, την οποία, κάθε υποψήφιός μας ενημερώνει, για κάθε εκκρεμότητα στη Δικαιοσύνη, στη δημόσια διοίκηση, σε Ανεξάρτητες Αρχές, ή πειθαρχικά όργανα.

    Και επειδή ακριβώς, μας έκανε ένα μικρό δώρο ο κ. Καραμανλής, με την επίθεση την οποία έκανε στην Βουλή, ένα μικρό δώρο, γιατί μας έδειξε ποια θα είναι η τακτική τους από εδώ και πέρα, δίνει όμως και σε εμάς τη δυνατότητα, να αναδείξουμε πρώτα απ' όλα ότι, εμείς, υπηρετούμε αυστηρώς την διαφάνεια, σήμερα ως αντιπολίτευση, και θα υπηρετούμε αυστηρώς την διαφάνεια, και αύριο ως κυβέρνηση, με τις προτάσεις μας και τις δεσμεύσεις μας.

    Γι' αυτό ακριβώς, για να προασπίσουμε το Κίνημά μας, αλλά και την αξιοπρέπεια της προσωπικότητας των στελεχών μας, διευρύνουμε τις ασφαλιστικές αυτές δικλείδες, σε κάθε στέλεχος, ανεξαιρέτως της πολιτικής ή διοικητικής θέσης ευθύνης που έχει στα Οργανα του Κινήματος.

    Δεν θα διστάσουμε, δεν θα διστάσω, εγώ προσωπικά, να πάρω κάθε μέτρο, που θα εγγυηθεί την διαφάνεια και την τήρηση της δεοντολογίας. Σήμερα, στο Κίνημά μας, αύριο στην κυβέρνηση. Κάθε απόφαση, που θα εξυπηρετήσει τον στόχο της διαφάνειας. Κάθε απόφαση, που θα θωρακίσει την τιμή και την αξιοπρέπεια των στελεχών μας.

    Δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί η συλλογική αξιοπρέπεια του Κινήματός μας.

    Δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί η συλλογική αξιοπρέπεια της δημοκρατικής παράταξης.

    Αυτή είναι προσωπική δέσμευση, αλλά είναι και δέσμευση όλων μας να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Εμπιστοσύνη, που ζητά από την παράταξή μας, για να έχει και πάλι ελπίδα για το αύριο.

    Να εγγυηθούμε ότι θα τιμήσουμε την εντολή του, ως εντολή για μια άλλη αντίληψη εξουσίας. Που ξεκινάει από την απόλυτη διαφάνεια στον τρόπο επιλογής όλων όσοι θα ασκήσουν και πολιτική εξουσία.

    Διότι, εγγύησή μας και δέσμευσή μας και δέσμευσή μου προσωπική, είναι ότι θα υπάρχει διαφάνεια, δημόσιος έλεγχος παντού, για κάθε θέση ευθύνης.

    Και οι επιλογές που θα γίνουν, είτε είναι σε Διοικητικά Συμβούλια, είτε είναι σε ΔΕΚΟ είτε είναι σε Γενικούς Γραμματείς, θα είναι επιλογές που θα γίνονται με ανοιχτές διαδικασίες, διαφανείς διαδικασίες που θα κρίνουν και την αξία και την προσήλωση, τις κατευθύνσεις και τις πολιτικές μας, την ευρύτερη προσήλωση όχι την στενή κομματική προσήλωση, την δυνατότητα να εφαρμοστούν σοβαρά το Πρόγραμμα και οι κατευθύνσεις μας, προς το δημόσιο συμφέρον.

    Βέβαια, δεν τελειώνουμε εδώ. Στο δρόμο για τις εκλογές, χρειάζεται να γίνουν οι Οργανώσεις μας, ανοιχτά κύτταρα, εργαστήρια εθελοντισμού, προσφοράς, διάδοσης του Προγράμματός μας ενημέρωσης, του πολίτη, διαβούλευσης της γειτονιάς, δικτύωσης της νεολαίας, συμμετοχής των γυναικών.

    Ζωντανό κύτταρο πολιτικής, πολιτισμού, παιδείας, κριτικής σκέψης. Και προετοιμασίας για την εκλογική αναμέτρηση. Και προετοιμασίας, για να είναι ένα σύγχρονο, και θα είναι ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κόμμα εξουσίας. Που ξέρει, ποια είναι τα όρια του κόμματος, ποια είναι τα όρια της κρατικής δημόσιας διοίκησης. Σήμερα, είμαστε ένα ανοιχτό κόμμα, αύριο, ως κυβέρνηση, ένα Κίνημα συμμετοχικής δημοκρατίας. Δικαίωμα στην άποψη, στη διαβούλευση του πολίτη. Κίνημα κοινωνικής λογοδοσίας, ελέγχου της εξουσίας. Κίνημα αλληλεγγύης και εθελοντισμού, απέναντι στα κοινωνικά κινήματα.

    Όλοι μαζί, έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Μια γιγάντια πολιτική κινητοποίηση, για να φέρουμε παντού, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, στον κάθε Έλληνα, το μήνυμα της νέας μεγάλης Αλλαγής.

    Συζητήσαμε με τους πολίτες για τις δεσμεύσεις μας. Αναδείξαμε τις ιδέες και τις προγραμματικές μας θέσεις. Την θετική μας Πρόταση για τον τόπο και το μέλλον. Αποκαλύψαμε τις εχθρικές, για τον πολίτη και τους πολλούς, πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτικές, που υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα.

    Αποκαλύψαμε τα σκάνδαλα και τις συγκαλύψεις των σκανδάλων. Δεν επιτρέψαμε στην Νέα Δημοκρατία να κυβερνά εν κρυπτώ και να αποφασίζει ανεξέλεγκτη στο σκοτάδι.

    Αυτές, ήταν νίκες δικές μας. Ήταν νίκες της αντιπολίτευσης. Όπως νίκη της αντιπολίτευσης, ήταν να μην επιτρέψουμε να περάσει το άρθρο 24 και η προσπάθεια νοθείας, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, για να περάσει αυτό το δασοκτόνο άρθρο του Συντάγματος και, βεβαίως, σταματήσαμε και τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, που επιχείρησαν πρόσφατα οι υπουργοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

    Προχωρήσαμε προ μηνών στην πρόταση μομφής. Προχωρήσαμε σε μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις. Θέσαμε ανοιχτά και καθαρά το κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Κεντρικό ζήτημα πια για τον ελληνικό λαό είναι το «φτάνει πια, εκλογές τώρα». Και εκλογές τώρα, γιατί δεν μπορεί και δεν αντέχει ο τόπος.

    Συντρόφισσες και σύντροφοι,

    Στα χρόνια που πέρασαν ακούσαμε πολλά για την αντιπολιτευτική μας τακτική. Άλλοτε μας έλεγαν ότι κάνουμε αντιπολίτευση του σαλονιού. Άλλοτε ότι είμαστε υπερβολικά σκληροί. Άλλοτε ότι δεν μιλάμε για το Πρόγραμμά μας.

    Όλα αυτά, είναι ψευτοδιλήμματα. Εμείς, είμαστε συνεπείς με τις αξίες μας. Είμαστε συνεπείς προς τη συνείδησή μας. Και από την πρώτη κιόλας Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός μας, μετά τις εκλογές του 2004, είχα πει πολύ απλά.

    Ούτε ήπια θα είναι η αντιπολίτευση, ούτε σκληρή θα είναι η αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση που θα κάνουμε, θα είναι υπεύθυνη, θα είναι αυστηρή, θα είναι ακριβοδίκαιη. Διότι αυτό αξίζει ο τόπος. Εμείς, βάζουμε τον πήχη ψηλά, εμείς βάζουμε την Ελλάδα ψηλά και, ξέρουμε, ότι αξίζει πολύ καλύτερα ο τόπος, από αυτήν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

    Όσο και αν για τη Νέα Δημοκρατία οι αλήθειες είναι πικρές, είναι όμως αλήθειες. Και δεν θα σταματήσουμε να λέμε τις αλήθειες και, με τις αλήθειες, θα κερδίσουμε τις ψυχές, την υποστήριξη, την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και στις επόμενες εκλογές.

    Συντρόφισσες και σύντροφοι, ξαναβρήκαμε το νήμα που ενώνει τις Ιδρυτικές μας Αρχές, με το παρόν και το μέλλον του λαού και της πατρίδας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι Κίνημα θεσμών και αξιών. Κίνημα πολιτών για τους πολίτες, Κίνημα γνήσιας εκπροσώπησης του λαού, έξω και μακριά από εξαρτήσεις και πελατειακές σχέσεις.

    Στο λίγο, όμως, χρόνο που μας απομένει μέχρι τις εκλογές, κανένα λεπτό δεν πρέπει να πάει χαμένο. Είμαστε όλοι μας στρατιώτες, στην πρώτη γραμμή της μάχης. Απαιτεί ο Ελληνικός λαός και, είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μαζί, με πάθος, με έμπνευση, με την ένταση που επιβάλει αυτός ο μεγάλος σκοπός μας.

    Να βρεθούμε δίπλα στον απλό πολίτη, μέσα από την καθημερινότητά του. Να μιλήσουμε για τις προτάσεις μας, να μιλήσουμε για τις δεσμεύσεις μας. Να πάμε το Πρόγραμμά μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, διότι εμείς, θα προωθήσουμε το Πρόγραμμά μας, κανένας άλλος. Μην περιμένουμε κανένα Μέσο Ενημέρωσης, εμείς, το Κίνημά μας, είναι αυτό το οποίο θα προωθήσει το Πρόγραμμά μας.

    Είμαστε μπροστά σε τελική αναμέτρηση. Έχουμε μπροστά μας το μεγάλο χρέος της προσφοράς, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, με πολιτική ενότητα, συλλογική λειτουργία, αλληλεγγύη και ταύτιση στόχων, όπως επιβάλλουν οι θεμελιώδεις μας αρχές.

    Το καινούργιο μας Πρόγραμμα είναι για τον τόπο σημαία προοπτικής και ελπίδας. Αγωνιζόμαστε για τις πάντα επίκαιρες αξίες της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού. Δημοκρατία με ισχυρή αποκέντρωση, διαφάνεια και συμμετοχή, βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, «πράσινη ανάπτυξη», ευημερία για όλους, με κοινωνική δικαιοσύνη, κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σεβασμό στην παράδοση, στην πολιτισμική διαφορετικότητα.

    Θέλουμε μια δυνατή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη, που εγγυάται την πολυμέρεια, μια Ευρώπη παρούσα στις περιοχές κρίσης, μια Ευρώπη του διαλόγου, της διαμεσολάβησης, της ανθρωπιστικής βοήθειας, όχι της στρατικοποίησης της διεθνούς πολιτικής.

    Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, τόσο η κυβέρνηση θα δίνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, αλλά ταυτοχρόνως, θα καταγγέλλει το Πρόγραμμά μας, ότι είναι ακριβό, ότι δεν υπάρχουν πόροι.

    Το Πρόγραμμά μας είναι τεκμηριωμένο, αλλά πέρα από τεκμηριωμένο, εμείς λέμε και καθαρά, ότι βρίσκονται οι πόροι, όταν θέλει κανείς να χρηματοδοτήσει τις προτεραιότητές του. Και το θέμα είναι, τι προτεραιότητες θέτεις. Και αυτή, είναι η μεγάλη μας διαφορά.

    Η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποίησε την δημοσιονομική στενότητα ως άλλοθι, για να βοηθήσει τους ευνοούμενους, τους εκλεκτούς της, τους ισχυρούς και, τελικά, να χτυπήσει τον μέσο και χαμηλόμισθο Έλληνα.

    Εμείς, έχουμε αποδείξει ότι, ξέρουμε να συνδυάζουμε την δημοσιονομική εξυγίανση, με τις επενδύσεις στο μέλλον, με την επέκταση του κοινωνικού κράτους, με τη φροντίδα για τον απλό πολίτη.

    Εμείς ξέρουμε ότι, δεν χρειάζονται οι φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, μπορεί να υπάρξει δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, υπέρ του μέσου και του φτωχότερου Έλληνα, και αυτό θα κάνουμε πραγματικότητα.

    Και αν χρειαστεί να διαπραγματευτούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξέρετε και ξέρουμε, ότι έχουμε αυτήν την δυνατότητα, διότι έχουμε αποδείξει, και σήμερα και παλιότερα, ότι εμείς μπορούμε να διαπραγματευτούμε.

    Έχουμε αποδείξει, ότι όταν θέλουμε, η Ελλάδα μπορεί να πιάσει πολύ μεγάλους στόχους. Και είχαμε πρόσφατα ένα παράδειγμα πατριωτισμού, από έναν άλλο ηγέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον κ. Σαρκοζί, ο οποίος σε πλήρη αντίθεση μ' αυτά που έκανε ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας μας, πήγε και διαπραγματεύτηκε, όχι να έρθουν να τον επιτηρήσουν, όχι να έρθουν για να εποπτεύσουν, όχι να έρθουν να κάνουν απογραφή εις βάρος της γαλλικής οικονομίας, αλλά να ζητήσει μεγαλύτερα περιθώρια για τη γαλλική οικονομία, για να κάνει, αυτός, τις δικές του μεταρρυθμίσεις, ή το πολιτικό του πρόγραμμα.

    Αυτό, ας το δει ο κ. Καραμανλής, ας το δει και ο κ. Αλογοσκούφης και η κυβέρνηση, για να δουν ποια είναι η διαφορά πατριωτισμού, υπηρεσίας προς την πατρίδα, σε ό,τι αφορά άλλες χώρες.

    Εμείς, ξέρουμε να υπηρετούμε τα συμφέροντα της πατρίδας, εμείς, έχουμε αποδείξει, πως όταν θέλουμε να διαπραγματευτούμε, διαπραγματευόμαστε και πετυχαίνουμε τους στόχους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε είναι η ΟΝΕ, είτε είναι τα κοινοτικά κονδύλια, είτε είναι η ένταξη της Κύπρου, είτε είναι η Βαλκανική μας πολιτική, είτε είναι η Ευρωτουρκική πολιτική.

    Γι' αυτό, όταν μιλάμε για τις δεσμεύσεις μας, μιλάμε αξιόπιστα, διότι ξέρουμε ότι μπορούμε και, εγγύηση, είναι το έργο μας.

    Πρώτη μας δέσμευση και πρώτη μεγάλη αλλαγή, είναι η αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδυνάτων.

    Δεύτερη δέσμευση, δεύτερη μεγάλη αλλαγή, ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, βασισμένο στην οικονομία της γνώσης, στην παράδοση, αλλά και στην «πράσινη οικονομία», δηλαδή στην αξιοποίηση του περιβάλλοντος, ως συγκριτικό πλεονέκτημα.

    Τρίτη μεγάλη δέσμευση και τρίτη αλλαγή, η εκπαίδευση, το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, που γίνεται δύναμη ανάπτυξης για τη χώρα, δύναμη συνοχής για την κοινωνία.

    Τέταρτη δέσμευση, τέταρτη μεγάλη αλλαγή, μια νέα κοινωνική Συμφωνία, ένα νέο συμβόλαιο με το λαό, για την εργασία, για την οικογένεια και το παιδί, για την υγεία, για τις συντάξεις, για την καταπολέμηση της φτώχειας.

    Πέμπτη δέσμευσή μας, Πέμπτη μεγάλη αλλαγή, το κράτος του πολίτη. Ένα κράτος που είναι δύναμη σιγουριάς για τον πολίτη, και όχι εχθρός και δυνάστης του. Θα ανατρέψουμε κατεστημένα, που δεν θέλουν το πολιτικό σύστημα να εκπροσωπεί τον Έλληνα πολίτη, τον ελληνικό λαό, δημοκρατικά και ελεύθερα. Θα ανατρέψουμε ότι θέλει να αιχμαλωτίσει το πολιτικό σύστημα, για να μπορούμε εμείς γνήσια να εκπροσωπούμε τον ελληνικό λαό.

    Θα κάνουμε αυτόν τον αγώνα ως κυβέρνηση και θα τα καταφέρουμε. Αγώνα και ενάντια στη διαφθορά, αγώνα και ενάντια στο πελατειακό σύστημα, ενάντια σε ένα σύστημα, που θέλει εξαρτημένο τον Έλληνα, τον πολίτη, τον νέο, που θέλει τον νέο να τρέχει στα κομματικά γραφεία, για να ψάχνει για δουλειά, πουλώντας την συνείδησή του.

    Αυτές είναι απαράδεκτες λογικές και αντιλήψεις για τον 21ο αιώνα. Είναι απαράδεκτες λογικές και αντιλήψεις, για μας, τους δημοκράτες και Σοσιαλιστές. Είναι απαράδεκτες αντιλήψεις για μια Δίκαιη Κοινωνία, όπου όλοι έχουν ίσα δικαιώματα, και όχι προνόμια οι λίγοι. Ίσα δικαιώματα για την παιδεία, για την υγεία, για την αξιοπρεπή σύνταξη, για την απασχόληση, για την εργασία.

    Φίλες και φίλοι,

    Με τη σημερινή κυβέρνηση, δεν χάθηκε μόνον ο σοβαρός πολιτικός σχεδιασμός. Δεν έχουμε απλά μια κυβέρνηση των εγκαινίων, αντί των έργων. Χάθηκε η πυξίδα αξιών, χάθηκε το υπόστρωμα αρχών, για τη λειτουργία μιας δημοκρατικής κοινωνίας και, βρισκόμαστε μπροστά στην απαξίωση των πάντων, από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Μια απαξίωση, επικίνδυνη για ολόκληρη τη χώρα.

    Η Νέα Δημοκρατία, αντί να αναδείξει ό,τι καλύτερο έχει η χώρα μας, υιοθετεί και καλλιεργεί ό,τι χειρότερο μπορεί. Πού είναι η έννοια της αξιοπρέπειας, του φιλότιμου, της ειλικρίνειας, της αλληλεγγύης, της διαφάνειας, της λογοδοσίας, της συμμετοχής, του διαλόγου, της δικαιοσύνης; Πού είναι αυτές οι αξίες, που συγκροτούν μια κοινωνία δυναμική και με αυτοπεποίθηση; Γιατί, χωρίς αυτές τις αξίες, ο ελληνικός λαός χάνει την αυτοπεποίθησή του, φοβάται, απογοητεύεται, αισθάνεται ότι ηττάται.

    Αυτή όμως φαίνεται να είναι και η αντίληψη, που συνειδητά θέλει να καλλιεργήσει η Νέα Δημοκρατία. Γιατί μια κοινωνία ηττημένη, αποδέχεται τα πάντα. Δεν αντιστέκεται. Δεν αντιδρά. Δεν οραματίζεται. Αυτό, επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία.

    Σε αυτό τον κυνισμό, σε αυτή την χειραγώγηση, σε αυτή την προσπάθεια παθητικοποίησης του Έλληνα, εμείς, βάζουμε φραγμό. Εμείς, αντιστεκόμαστε και αναδεικνύουμε τον άλλο δρόμο, της ελπίδας και της σιγουριάς.

    Σήμερα, καλώ όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, όλες τις δυνάμεις που ζητούν αξιοπρέπεια, όλες τις δυνάμεις που απαιτούν μια Δίκαιη Κοινωνία, να συστρατευτούν σε μια κοινή προσπάθεια. Απευθύνομαι ακόμη και στον Νεοδημοκράτη, τον απλό ψηφοφόρο, που πίστεψε, αλλά απογοητεύτηκε. Απευθύνομαι ακόμη και στον Νεοδημοκράτη, που βλέπει με ανησυχία την πορεία της χώρας, του Εθνους, τον κατήφορο της κυβέρνησης.

    Απευθύνομαι σε κάθε Δημοκράτη. Ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει, οι συνέπειες είναι καταστροφικές.

    Σήμερα, ως Αντιπολίτευση, φωνάζουμε μαζί με τον Ελληνικό λαό, «φτάνει Πια». Αύριο, ως Κυβέρνηση, ξέρουμε να κερδίσουμε την ευρύτερη συναίνεση στην ελληνική κοινωνία για τις μεγάλες πολιτικές αλλαγές.

    Μετά από τέσσερα χρόνια, ήρθε και πάλι η ώρα του ΠΑΣΟΚ. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Γνωρίζουμε ποιες είναι. Ευθύνες απέναντι στην πατρίδα, απέναντι στο λαό, απέναντι στις γενιές που έρχονται. Είμαστε έτοιμοι και πιο ώριμοι από ποτέ.

    Μαζί, σήμερα, ξεκινάμε από εδώ, για την τελική μάχη: για τη νίκη στις εκλογές που έρχονται, για τη νέα Αλλαγή, για την καινούρια αρχή. Να σηκώσουμε ψηλά τον πράσινο ήλιο της Ελπίδας, τον «πράσινο ήλιο» του ΠΑΣΟΚ.

    Καλό μας αγώνα και καλή μας νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To makedoniko eine ksepoulimeno apo xronia. O godemned Mistotakis i xoleera tou topou ta exei kanoniseiapo xronia . Xere o xere amnisia Ha ha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.
    Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΦΥΡΟΜ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΦΥΡΟΜ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 'ΕΛΛΗΝΕΣ' ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ(ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΤΙΟΙ,ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ,ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ,
    ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΚΛΠ.)

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΤΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
    ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ,ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ,ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ,ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

    ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

    ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.
    ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ COPYRIGHT ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο εφιάλτης της Ελλάδας,

    ο δράκουλας της Κρήτης,

    ο τυχοδιώκτης της μεσογείου,

    η κατάρα του Εθνους,

    ο Μητσοτάκης (φτου φτου φτου έξω από δω)

    και το συν αυτώ συγγενολόι του

    ευθύνονται για την μεγάλη κατάντια του σκοπιανού.

    εαν μπορούσαν θα είχαν ξεπουλήσει και την Ελλάδα.

    πρόλαβαν μόνο την μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΩΩΩΡΑ! ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η BARBY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ νόμιζα ότι είχε λύσει το πρόβλημα τόσα χρόνια ο υπουργός εξωτερικών Γιωργάκης, γιατί το άφησε να "ξεπουλήσει" τη Μακεδονία ο Κωστάκης?? Μάλλον συνεννοημένοι είναι, ο ένας είναι βλαξ και ο άλλος προδότης!


    ΥΓ: Ανώνυμε που ανάρτησες το λογίδριο του Γιώργου: Αν επιδείξεις έστω και έναν που διάβασε αυτό το κατεβατό, θα πάρεις βραβείο, τσακάλι μου! Εγώ πιστεύω, ούτε εσύ το διάβασες, αλλιώς θα είσαι πολύ μαζόχας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10:32
    Είπες ότι οι κάτοικοι των Σκοπίων δεν ισχυρίστηκαν ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Και όμως το ισχυρίστηκαν.
    Ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας Μακεδόνας, όπως ο Μιλτιάδης ήταν Έλληνας Αθηναίος, ο Λεωνίδας ήταν Έλληνας Σπαρτιάτης. Μπορεί οι σημερινοί κάτοικοι να μην είναι όλοι απόγονοι των αρχαίων κατοίκων της Μακεδονίας, αλλά είναι Έλληνες.
    Δεν μπορεί να ονομαστεί μία χώρα Μακεδονία επειδή κατέχει ένα τμήμα της.
    Η Μακεδονία είναι τώρα Ελληνική και αυτό αρκεί. Είναι άδικο να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία. Αυτό δεν το βλέπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγαλύτερος μειοδότης και από το ΠΑΣΟΚ ή τον Συνασπισμό αποδείχτηκε η Νέα Δημοκρατία, κατά την διάρκεια της ψήφισης της έκθεσης για την πρόοδο των Σκοπίων ως κράτους υποψηφίου για ένταξη στην Ε.Ε.
    Ολόκληρη η ομάδα της Ν.Δ. στο Ευρωκοινοβούλιο - με μοναδική εξαίρεση τον κ. Σαμαρά - υπερψήφισε το ψήφισμα, το οποίο κατέθεσε ο Ολλανδός Ευρωβουλευτής της "Ομάδας Ευρωπαϊκής Ανανεωτικής Αριστεράς" και το οποίο υιοθετεί το σύνολο σχεδόν των απόψεων των Σκοπίων. Σημειωτέον ότι παρόλο που η ομάδα αυτή συνεργάζεται στενά με τον "Συνασπισμό" ακόμα και ο κύριος Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, απέφυγε να υπερψηφίσει την πρόταση, απέχοντας.
    Εναντίον του ψηφίσματος ψήφισαν οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, καθώς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Όπως είναι κατανοητό, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας υπήρχαν συγκεκριμένες εντολές προς τους Ευρωβουλευτές, να υπερψηφιστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, προφανώς προϊόν της δουλοπρεπούς στάσης της κ. Μπακογιάννη.
    Κάποιοι μάλιστα, από τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. όπως ο κ. Δημητρακόπουλος θριαμβολογούσαν λέγοντας ότι είναι και ευχαριστημένοι.
    Σε τέτοια χάλια έχουν φέρει την χώρα μας, οι κυβερνώντες την. Φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να ελέγξουμε κάποιες καταστάσεις ακόμα και μέσα στον -υποτίθεται - προνομιακό χώρο της Ε.Ε., Φανταστείτε τι έχει να γίνει στο ΝΑΤΟ. Θα μας … ξεβρακώσουν οι Σκοπιανοί.
    Πρέπει εδώ να επισημειωθεί και άλλη μία "περίεργη" πρόταση, η οποία μπορεί μεν να απαλείφθηκε από το τελικό ψήφισμα, αλλά δείχνει το σημείο στο οποίο έχουμε φτάσει. Η ομάδα των Πρασίνων, έφερε προς ψήφιση μία τροπολογία, σύμφωνα με την οποία πρέπει η Ελλάδα να αναγνωρίσει την "Μακεδονική μειονότητα" που υπάρχει στο έδαφός της. Οι σφαλιάρες που τρώμε δεν έχουν τελειωμό.

    Και η στάση της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί μια εθνικά επικίνδυνη στάση, της οποίας τις συνέπειες θα εξακολουθούμε να πληρώνουμε στο μέλλον. Φαίνεται ότι τα "καλόπαιδα" της κ. Μπακογιάννη, δεν έχουν υπ' όψιν τους την γνωστή παροιμία, η οποία λέει "το π…ι σου και την υπογραφή σου να προσέχεις πού τα βάζεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άμα θέλει να την πεί την σαχλαμάρα του ο παντογνώστης θα την πεί οπωσδήποτε. Και για την αρχαία Μακεδονία τον φασισμό θα ανακατέψει. Τωρα να προσπαθήσω να ρωτήσω πώς η Μακεδονία δεν ήταν ελληνική, ενώ μιλούσαν ελληνικά (επιγραφές, ονόματα κλπ)είναι μάλλον άσκοπο. Πάλι ο φασισμός θα φταίει. Επίσης πώς συνέβη και για τους Μακεδόνες ειδικά παρουσιάζεται ασυνέχεια και έλλειψη απογόνων ας μη το ρωτήσω ούτε αυτό. Ή θα σκοντάψουμε στην λογική ή θα αποκαλύψουμε σκοπιμότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το νεοταξάκι ο 10.32΄ βρήκε χώρο να πουλήσει την νεοταξική προπαγάνδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας οψεται η σιχαμενη πασοκοσκυλια για το "σκοπιανο"...

    Οι ξεφτιλισμενοι με την αδιαλλακτη σταση τους ,και να "παρουμε τις εκλογες" ,ασχετως κοστους για το Εθνος,υποστηριζοντας το "κανενα ονομα ,κανενα συνθετο,κανενα παραγωγο" ,"σε 10 χρονια θα τοχουμε ξεχασει" ,καταφεραν να παρουν τις εκλογες,αδιαφορωντας για το ποσο μεγαλη ζημια καναν στην Ελλαδα...

    Κρεμαλες,κρεμαλες για τους πασοκοσκυλαιους..

    Προσφερομαι εθελοντης,για το τραβηγμα του σχοινιου της καταπακτης .

    Νο λεφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σχέδιο είναι φανερό: η Μακεδονία στους Σκοπιανούς, η Ήπειρος στους Αλβανούς, η Θράκη και το Αιγαίο στους Τούρκους. Κατά κει οδηγούν τα πράγματα τα όργανα των Αμερικανών, οι προδότες των Ελλήνων, η πανούργα η Ντόρα και ο ηλίθιος ο Γιωργάκης. Δεν είναι όλοι οι Νεοδημοκράτες προδότες ούτε όλοι οι Πασόκες. Και οι οπαδοί των δύο κομμάτων να παραιτήσετε τις ανόητες κοκορομαχίες που βλέπω εδώ και να παλέψετε ο καθένας μέσα στο κόμμα του με στόχο να πέσουν οι προδότες. (Κατά περίπτωση βέβαια να εξουδετερωθούν και τα ασήμαντα χαμίνια, όπως ο εδώ 10:32). Ξαναλέω πάντως, ο καθένας να ρίξει τους προδότες του δικού του κόμματος. Και προσοχή στους διαδόχους. Μην είναι η απλή συνέχεια της αυτής προδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1.07

    Τζων.
    Κατσε κατω απο την κρεμαλα,να παρεις πιπες τους κρεμασμενους νεκροφιλε.

    Γουσταρεις να ζεις με φαντασιωσεις
    πεθαμενατζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1:10 πμ

    ==
    Δεν σας αντεληφθην φιλτατη.

    Υβριζετε?

    Γιατι ρε γαμημενε πουστη?

    τχτζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1.15

    Τζων.

    Ναι ρε υβριζω.
    Μονιμως στημενος κατω απο μια κρεμαλα στεκεσαι και απολαμβανεις το θεαμα.
    Γι αυτο κανε και το βιτσιο σου,να το φχαριστηθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1:20 πμ

    ==
    Φιλτατε δεν δυναμαι να κατεβω στο επιπεδον σας.

    Ειλικρινως το απευχομαι αγαπητε.

    Και μιας περι ου ο λογος:
    "πιπες κανετε"??

    Ευθαρσως δυναμαι να υποστηριξω οτι το τοιουτον δεν ειναι βρισια.
    Μεσα εις την ζωην ειναι φιλτατε.
    Εκτος αν εσυ κοιμασαι ορθιος,αν με εννοειτε..

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αρχιζει και γινεται βεβαιοτητα οτι Μητσοτακης και Ντορα δεν μπορει παρα να ειναι ξενης καταγωγης.

    Αυτοι και οσοι αλλοι ενεργουν με τον ιδιο ανθελληνικο τροπο, χρειαζονται αμεσοτατη επιτηρηση.
    Σε ολες τις χαμηλες, ανωτερες και ανωτατες βαθμιδες πολιτικης εξουσιας.
    Και παραεξουσιας.
    Ολων φυσικα των κομματων.
    Και ολων των παραγοντων που δρουν και συνεργαζονται προς τον ιδιο σκοπο.

    Καποιος ονομασε το κατεβατο του παπανδρεου λογιδριο!
    Εν πασει περιπτωσει, ειναι ο,τι πιο ανωφελο εχω διαβασει τελευταια.
    Δεν μπορει να ειναι καλα ο ανθρωπος!

    Παπανδρεου, Εσυ ειδικα εχασες καθε δικαιωμα να κρινεις την Ελληνικη Κυβερνηση. Ουτε ζεϊμπεκιες κανονικα δεν θα επρεπε να ριχνεις, ως ηθοποιος. Διοτι απο τη στιγμη που το ενδιαφερον σου ειναι σταθερα στραμμενο στις διεθνη υποχρεωσεις σου, στους διεθνη φιλους σου εξ ολοκληρου, ειναι επομενο οτι θα ερθει η στιγμη που θα βαλεις την Ελλαδα να συγκρουστει μοιραιως με τα συμφεροντα των διεθνη φιλων σου.

    Κοντα τα χερια σου απο την Ελλαδα!

    Το ιδιο ισχυει και για το κκε και για τον ΣΥΝ.
    Υπουργειο Εξωτερικων, κανονισε την πορεια σου. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 10.32 Ο φασισμός ίσως και να επιδέχεται πολλές ερμηνείες.
    Σίγουρα ΓΕΛΟΙΟ όμως είναι το αμόρφωτο και άβουλο ον το οποίο μη μπορώντας
    να κρίνει μόνο του,γίνεται έρμαιο
    της προπαγάνδας που δέχεται καθημερινά,με αποτέλεσμα ότι δεν
    συμφωνεί με όσα τον δασκαλεύουν οι
    "ειδήμονες" να το αποκαλεί
    ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. -

    Αντιλαμβάνομαι οτι η διπλωματία και εξωτερική πολιτική δεν είναι ενα πεδίο αντιπαράθεσης και εφαρμογής διαλόγου για τον κάθε πολίτη.

    Αντιλαμβάνομαι οτι τε δεδομένα της συνάρτησης τις περισσότερες φορές μας είναι άγνωστα και έτσι η κρίση μας - ακόμα και αν λειτουργήσει λαμβάνοντας υπόψιν κάθε σχέση - έχει λίγες πιθανότητες να οδηγήσει στο σωστό συμπέρασμα.

    ΟΜΩΣ

    Θυμάμαι με πόσο πάθος καταφερόμουν ενατίον ορισμένων γιατί δυσφήμιζαν την χώρα.

    Θυμάμαι με πόσο πάθος καταφερόμουν ενατίον ορισμένων γιατί εννίοτε προκαλούσαν αθώα θύματα.

    Θυμάμαι με πόσο πάθος καταφερόμουν ενατίον ορισμένων γιατί θεωρούσα ως την απόλυτη βλακεία το να προσπαθείς να λύσεις ένα πρόβλημα δημιουργώντας εκατοντάδες άλλα.

    Θυμάμαι με πόσο πάθος καταφερόμουν ενατίον ορισμένων γιατί ισχυρίζονταν οτι είναι οι μοναδικοί "έχοντες την σωστή θεωρία και λύση".

    Θυμάμαι με πόσο πάθος καταφερόμουν ενατίον ορισμένων γιατί ασκούσαν μια εκτελεστικη΄εξουσία που δεν την νομιμοποίησε ποτέ κανείς πολίτης, αρα ήταν μορφή και έκφραση δικτατορικής αντίληψης.

    Εχω γράψει κατεβατά ακόμα και με ακατονόμαστες ύβρεισ για αυτούς τους "ορισμένους", και οι "ορισμένοι" αυτοί ήταν οι λεγόμενες τότε τρομοκρατικές ομάδες.

    ΣΗΜΕΡΑ πια, έχω μια πιο "οικολογική" αντίληψη για τα πράγματα, για παράδειγμα πιστεύω οτι αν κανείς εξοντώσει όλες τις γάτες θα τον φανε τα ποντίκια. Νομίζω πλέον (αποψή μου είναι το δικαιούμαι) οτι δεν πρέπει να διαταράσουμε τις φυσικές ισορροπίες των ειδών γιατί τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα καταστροφικά όταν ένα είδος αρπακτικών πχ χάνει τον φυσικό εχθρό του.

    ΣΗΜΕΡΑ πια - με μια μικρή ακόμα επιφύλαξη - νομίζω οτι ΗΤΑΝ λάθος. Ισως τελικά οι τρομοκρατικές οργανώσεις να έχουν λόγο ύπαρξης και να πρέπει να γράφονται σε είσαγωγικά, όπως "τρομοκρατικές".

    Αυτό που έγινε στην ΕΕ από "Ελληνες βουλευτές" ήταν αναμφισβήτητα εθνική προδοσία, εκφράζω την απόλυτη οργή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πρακτική της αντιπολίτευσης του Γιώργου Παπανδρέου είναι η περιφρόνηση κάθε δημοκρατικού θεσμού, που αντιστέκεται στον απόλυτο έλεγχό τους , με λοιδορία και λασπολογία απέναντι σε όποιον αντιστέκεται.
    Πολιτική τους, η εξυπηρέτηση των «κολλητών», των «δικών» τους και ισχυρών. Υπακοή και συναλλαγή, αντί για την αξιοπρέπεια και τη διαφάνεια.
    Νοοτροπία της Πασοκικής αντιπολίτευσης είναι η περίσσια αλαζονεία.
    Μια κατά συρροή κοροϊδία για έναν περήφανο ελληνικό λαό.
    Αυτές τις αντιλήψεις υιοθέτησε ο αρχηγός του Πασοκ.
    Απογοήτευσε και πλήγωσε τον Έλληνα και την Ελληνίδα.
    ‘’PASOK pisinous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ"

    Δεν μπορω να καταλαβω πως στα μεχρι
    τωρα σχολια δεν προσεξαμε και δεν
    αναλυσαμε το γεγονος οτι αυτο το
    ψηφισμα πηρε υπερ 558, κατα, απελπι
    στικα ελαχιστους ητοι μονο 47 και
    ποντιους πιλατους (απεχοντες) 8.
    Αυτο σημαινει οτι οι Ευρωβουλευτες
    των κομματων μας που ησαν κατα
    (ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΛΑΟΣ) εκει στις Βρυξελ-
    λες ειναι ανυπαρκτοι, δεν τους ξε-
    ρει ουτε η μανα τους και οτι οι
    ομοιδεατες συναδελφοι τους τους
    γραφουν εκει που δεν περναει μελα-
    νη.Οταν καταψηφιζεις κατι γιατι
    το πιστευεις και οχι για να κανεις
    εσωτερικη ψηφοθηρια, τρεχεις και
    πιανεις βουλευτες αλλων χωρων αλλα
    απο το δικο σου πολιτικο χωρο και
    τους πειθεις να ψηφισουν κατα.
    Απο το αποτελεσμα ειναι φανερο οτι
    ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΚΚΕ η απλως καταψηφισα-
    νε η τρεξανε αλλα αποτελεσμα νου-
    λα. Ανησυχω πολυ αν συμβαινει το
    δευτερο , τζαμπα λεφτα περνουν οι
    Ευρωκηφηνες μας. Αλλα πως να γινει
    αφου Ξενογιαννακοπουλυ,Μπεγλιτης,
    Καρατζαφερης ειναι ολη την ωρα
    εδω και για αλλα τυρβαζουν, που
    να βρει η Ξενογιαννακοπουλου τον
    χρονο να γνωριστει και να τη γνω-
    ρισουν, μεχρι προχθες ηταν γραμμα-
    τεας του ΠΑΣΟΚ???
    Εαν δεν καταφερεις το απολυτο, δη-
    λαδη ψηφο κατα , εχεις τη δευτερη
    ολιγοτερον οδυνηρη επιλογη του
    Ποντιου Πιλατου(Παπαδημουλης)της
    αποχης.Εκει το αποτελεσμα ακομη πιο
    νουλα.
    Εαν δε ανηκεις & σε κομμα με μακρα
    κυβερνητικη θητεια (ΠΑΣΟΚ) και
    χρεωμενο με αυταποδεικτες και
    χειροπιαστες εσχατες προδοσιες,
    "Μακεδονικο" ενδιαμεση συμφωνια,
    Μαδριτη, Ζωτικα συμφεροντα Τουρκιας
    στο Αιγαιο,Συνομιλιες με τους Τουρ-
    κους πανω σε αυτη τη βαση,Απολυτο
    ΝΑΙ στο αισχιστο σχεδιο ΑΝΑΝ, και
    ερχεσε να πουλησεις πατριωτικη μου-
    ρη σε ενα ψηφισμα του Ευρωκοινοβου-
    λιου, του οποιου η χρησιμοτης ειναι
    απο χερι ελαχιστη, οπως ολα τα Ευρω-ψηφισματα και διχως να το
    πολεμησεις μεσα στη κοινοβουλευτι-
    κη σου ομαδα, τοτε ψαχνεις για
    επιλησμονες και ανεγκεφαλους, δηλα-
    δη για τα απολυτα κοροιδα.
    Πριν απο αυτο το σχεδιο ειχε ερθει
    ενα αλλο, με πολυ προκλητικους ο-
    ρους , οπως στα ισα "Μακεδονια",
    στα ισα αναγνωριση του συνταγμα-
    τοκου τους ονοματος και αλλα υπερ
    των Σκοπιων.Καποιοι δουλεψανε να
    διαγραφουν αυτα και να εχουμε ενα
    πιο ηπιο ψηφισμα. Ενταξει δεν θα
    τους πουμε και μπραβο σαν εκεινο
    το BravoGiorgo, αλλα μην τους
    λεμε και προδοτες.
    Μην κανουμε τα εθνικα μας θεματα
    Παρνηθα και Πηλιο, που ενω παρα-
    καλαμε γονατιστοι απο το Θεο μεχρι
    τον Μαρξ και τον Μπιλ Λαντεν να
    καουν τα παντα μπας και παρουμε
    καμια ψηφο (ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ) η και για
    καθαρα υπαρξιακους λογους (ΣΥΝ),
    εδω το θεμα ειναι πολυ σοβαρο,
    διαχρονικο και δυσκολα , πιο
    δυσκολο και απο αναδασωση, διορθω-
    σιμο.


    ΠΕΝΤΕΛΗ
    μετα την αναδασωση του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εκτός από τους εξωτερικούς εχθρούς δεν πρέπει να ξεχνάμε τους εσωτερικούς. Τον ξένο δήθεν ελληνικό Τύπο, δλδ. Μπορούμε να τον κάνουμε να συρρικνωθεί με το να μην αγοράζουμε ούτε φύλλο.
    Διότι αν πράγματι έχουν δύναμη, οι δημοσιογραφικές δυνάμεις, όπως λέγεται, τότε θα έπρεπε οι πολιτικοί να
    σφυροκοπούνται "καθημερινά", στο θέμα τής ονομασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και το κομμα του Καρατζαφερη καταψηφισε ,γιατι δεν το αναφερετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο γερος Καραμανλης ξεπουλησε την Κυπρο ο νεωτερος ξεπουλα την Μακεδονια
    Το μηλο κατω απο την μηλια θα πεσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απο τους 47 ψηφους αν εξαιρεσεις αυτους των ελληνων οι υπολοιποι ηταν της IND/DEM της ομαδας στο ευρωκοινοβουλιο που ανηκει ο καρατζαφερης
    Ο παπανρεου κοτζαμ προεδρος του ευρωπαικου σοσιαλιστικου κοματος ποσες ψηφους εφερε?
    Τοσο πολυ τον υπολογιζουν?
    Για την νεα δημοκρατια τι να πει κανεις , οι ανθρωποι ειναι επικινδυνοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ 9:41 μμ
    Σκέψου να πλακώσει κανένας Κουβανός να γράψει ολόκληρο λόγο του Κάστρο στα σχόλια ενός ποστ. Είσαι καλά, ρε;

    @ 10:32 μμ

    Κανείς δεν είπε ότι γεωγραφικά το κρατίδιο αυτό ανήκει στην περιοχή της Μακεδονίας, όπως αυτή ορίζεται από τον Στράβωνα. Αλλά οι κάτοικοί της, κατά το πλείστον Βούλγαροι και Αλβανοί, ασφαλώς ισχυρίζονται την γελοιότητα ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Αυτό εμένα δεν με χαλά, αφού αυτοί γελοιοποιούνται. Με χαλά, όμως, όταν χρησιμοποιούν την παραχάραξη της Ιστορίας για αλυτρωτικές βλέψεις εις βάρος της Ελλάδας, έχοντας στο χαρτονόμισμά τους τον Λευκό Πύργο και διδάσκοντας στα παιδιά τους ότι ...η "Solun" (Θεσ/νίκη) και όχι μόνο είναι μέρος της υπό ελληνική κατοχή πατρίδας τους. Πολλοί λένε "και τι μας νοιάζει εμάς. Άσε τους να λένε". Δεν είναι έτσι, διότι κανείς δεν ξέρει τι γίνεται μετά από 50 χρόνια. Είναι λάθος να αφήσουμε να περάσει διεθνώς η σκοπιανή προπαγάνδα και να γίνει συνείδηση όλου του κόσμου ότι η Ελλάδα κατέχει μέρος του μορφώματος.
    Αυτή είναι η ένσταση στο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. κοιτα μεγαλο μερος του σημερινου νεο-ελληνικου πληθυσμου για να μην πουμε το 60% ειναι αλβανικης , σλαβομακεδονικης καταγωγης και ρουμανικης καταγωγης(βλαχοι).

    οποτε οι ισχυρισμοι των σκοπιανων εχουν καποια βαση περι σλαβικης μακεδονιας .

    μετα τις ανταλλαγες πληθυσμων αλλοιωθηκε η συσταση του πολυεθνικου μακεδονικου πληθυσμου.
    αλλα σε πολλα χωρια της ''ελληνικης μακεδονιας'' οι κατοικοι μιλανε την ιδια γλωσσα με τουσ σκοπιανους.

    ΤΕΛΙΚΑ ΓΕΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΛΕΨΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΕΔΑΦΗ .
    ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ . ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ 1:12 μμ

    Λες σωστά πράγματα, όμως σε ένα διαφωνώ κάθετα και ας μην είμαι οπαδός του. Ο Καρατζαφέρης είναι ο μόνος που κινήθηκε στην Ευρωβουλή ευθύς εξ αρχής για το Σκοπιανό, αλλά δυστυχώς δεν βρήκε ούτε μιμητές ούτε συμπαραστάτες. Μόνος του ανγκάστηκε να παλέψει ώστε να λλάξουν τα έντυπα της ευρωβουλής, τα οποία έγραφαν μέχρι τότε "Μακεδονία" και να γράφουν FYROM. Αλήθεια, οι άλλοι αλήτες που έχουμε εκεί και τους χρυσοπληρώνουμε τι έκαναν μέχρι τότε; Και γιατί αρνήθηκαν να του συμπαρασταθούν σε κάτι εντελώς αυτονόητο;
    Όταν η Σκοπιανή ΥπΕξ, Μήτρεβα (αν θυμάμαι το όνομα καλά), είχε μεταβεί στο Ευρωκοινοβούλιο και μιλώντας για την χώρα της την αποκάλεσε "Μακεδονία", ο Καρατζαφέρης ήταν ό μόνος που διαμαρτυρήθηκε και πέτυχε από τον πρόεδρο της Ευρωβουλής να κάνει σύσταση στην Μήτρεβα να μην χρησιμοποιεί όνομα μη αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ. Αντιθέτως, πέρυσι είδαμε τον Καραμανλή στο Βερολίνο να στέκει χαμογελαστός και απαθής μπροστά στον τότε καγκελάριο Σρέντερ και να τον ακούει να λέει τρεις φορές τα Σκόπια "Μακεδονία". Ούτε λέξη διαμαρτυρίας, ούτε καν μορφασμό, τίποτα!!

    @ 10:32 μμ
    "ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ"

    Γελοίο και ... φασιστικό (!!!!), γιατί; Μήπως δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις; Το πιθανότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ 5:06 μμ

    Οι σημερινοί Έλληνες ασφαλώς είναι απόγονοι των αρχαίων και αυτό αποδεικνύεται πρωτίστως από την γλώσσα, αλλά και από πολλά ήθη, έθιμα και δοξασίες. Οι θεωρίες του Φαλμεράιερ που προσπαθείς να αναβιώσεις εδώ, έχουν προ πολλού ξεπεραστεί.
    Η Βόρειος Ήπειρος ήταν γη ελληνική από αρχαιτάτων χρόνων, αλλά αυτό το παραβλέπω. Απελευθερώθηκε στον Α' Βαλκανικό Πόλεμο από τους Έλληνες, όπως όλες οι λεγόμενες "Νέες Χώρες", αλλά δόθηκε στο νεοσύστατο κράτος της Αλβανίας κατόπιν ιταλικών πιέσεων. Με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1915 της αναγνωρίστηκε αυτονομία, την οποία ποτέ δεν είδε, η δε ζωή των ομοεθνών μας εκεί ούτε ήταν ούτε είναι ρόδινη. Η Β. Ήπειρος τελεί υπό αλβανική κατοχή. όσον αφορά στο ότι εμείς οι Έλληνες κοιτάζουμε να αρπάξουμε ξένα εδάφη, ή ανιστόρητος είσαι, ή λάθος πληροφορημένος. Εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω καμμία τέτοια περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 5:22 μμ

    λες μαλακειες .
    ειπες οτι η γλωσσα αποδυκνειει οτι οι νεο-ελληνες ειναι απογονοι των αρχαιων.

    Με το ιδιο σκεπτικο
    τοτε τα αρβανιτικα αποδυκνειουν την αλβανικη καταγωγη των αρβανιτων , τα βλαχικα την ρουμανικη των βλαχων και τα σλαβομακεδονικα την βουλγαρικη καταγωγητων''ελληνων μακεδονων''.

    Η σημερινη γλωσσα δεν αποδυκνειει τιποτα.αντιθετα η γλωσσα που μιλιοταν πριν 100 χρονια αποδυκνειει. και αποδυκνειει την μη ελληνικη καταγωγη των
    νεο-ελληνων.
    Οι σημερινοι νεο-ελληνες ειμαστε στην πλειοψηφεια μικτης βαλκανικης καταγωγης. δεν ειμστε απογονοι αρχαιο-ελληνων,

    Και εξαλλου γιατι τετοια μανια και σωβινισμος να αποδειξουμε οτι ειμαστε αρχαιο-ελληνες.
    Οι αρχαιο-ελληνες ειχαν πολλα ελλατωματα
    οπως η ομοφυλοφιλια. δεν ειναι και μεγαλη τιμη να προσπαθεις να το παιζεις απογονος τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΝΤΟΥ ΝΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΑΝΤΟΥ


    Κιλκις , Φαρσαλα, Μουζακι, Παλαμας,
    Καρδιτσα, Καλαμπακα , Τρικαλα και
    βαλε.

    Καπακι και Silicon Valley στη
    Θεσσαλονικη.

    Τσατσοι της ΣΚΠ (Σπειρα Κρατικοδι-
    αιτης Πλουτοκρατιας) βαλτε και
    καμια ειδηση της προκοπης.



    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ----------
    Και εξαλλου γιατι τετοια μανια και σωβινισμος να αποδειξουμε οτι ειμαστε αρχαιο-ελληνες.
    Οι αρχαιο-ελληνες ειχαν πολλα ελλατωματα
    οπως η ομοφυλοφιλια. δεν ειναι και μεγαλη τιμη να προσπαθεις να το παιζεις απογονος τους

    7:14 μμ

    ------------

    Mε την δική σου μεθοδολογία "απέδειξες" κακόμοιρε αλλοδαπέ, ότι οι σημερινοί Ελληνες είναι πράγματι απόγονοι Ελλήνων.
    Διότι όπως παραπάνω ισχυρίζεσαι και ο ίδιος, παρόλο που οι εχθροί των Ελλήνων εκτοξεύουν τέτοια λάσπη, οι σημερινοί εξακολουθούν να αισθάνονται Έλληνες και να δέχονται μαζί με όλα τα άλλα, κι αυτή τη λάσπη.

    Η παρουσία πολλών ξένων στην Ελλάδα είναι ένα τελείως άσχετο ζήτημα. Όλη η Ευρώπη είναι γεμάτη από ξένους, μή Ευρωπαίους. Μόνο ένας βλαξ θα μπορούσε να ισχυριστεί οτι τώρα οι Ευρώπη κατοικείται από Αφρικανούς.
    Έτσι λοιπόν, ο Γερμανός παραμένει Γερμανός και ο Αφρικανός γείτονάς του παραμένει Αφρικανός.
    Ούτε η Γερμανία έγινε αφρικανική χώρα ούτε και οι μαύροι κάτοικοί
    της έγιναν Γερμανοί.

    Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα.
    Όσοι στην Ελλάδα δεν είναι Έλληνες, είναι ξένοι. Αδιάφορο αν έχουν τα πολιτικά δικαιώματα που έχουν και οι Έλληνες. Φυσιολογικά, θα έπρεπε αυτά να τους αφαιρεθούν.

    Το γεγονός ότι ένας γερμανός πολιτικός κάνει ή έκανε τέτοια γκάφα, ίσως να είναι εξ αιτίας τού Αλβανού Πάγκαλου που τους είχε κάποτε προσβάλει. Μπορεί άραγε κανείς να το τεκμηριώσει; Δύσκολο.

    Κάποτε θα είναι η σειρά τών Ελλήνων να συμπεριφερθούν στους γκαφατζήδες κάθε είδους, όπως πρέπει. Επ'ουδενί όμως δεν θα έπρεπε να ταυτίσουμε έναν αξιολύπητο γερμανό γκαφατζή πολιτικό με την ίδια την Γερμανία!
    ( Θυμηθείτε εκείνο το αλλοπρόσαλλο αγγούρι, τον Κίνκελ, για τον οποίο ντρεπόταν η πλειονότητα τής Γερμανίας και με τίποτα δεν μπορούσε να ταυτιστεί μαζί του )

    Γιά την Ελλάδα θα μιλάνε μόνο Έλληνες. Οι ξένοι οφείλουν αιδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 10:32 μμ, από Απάτριδες-Άθρησκους-Ισοπεδωτές των πάντων, δε δεχόμαστε απόψεις...
    Και μή νομίζεις ότι η κοινωνία που ονειρέυεσαι, χωρίς κυβερνήσεις, χωρίς θρησκεία, χωρίς αστυνομία κτλ θα γίνει ποτέ!
    Λογικέψου όσο είναι καιρός, γιατί αυτοί που διακυρήσσουν αυτά που λες ποντάρουν στο συναίσθημά σου (που αναζητάς, και δεν είσαι ο μόνος, μια δικαιότερη κοινωνία), χωρίς όμως να σου λένε την αλήθεια, ότι είναι πρακτικά ανεφάρμοστα αυτά.
    11:36 συμφωνώ. Αλλά βλέπεις στη σημαρινή πραγματικότητα προσπαθούν να υπερισχύσουν οι παραπάνω απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πρακτική της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή είναι η περιφρόνηση κάθε δημοκρατικού θεσμού, που αντιστέκεται στον απόλυτο έλεγχό τους , με λοιδορία και λασπολογία απέναντι σε όποιον αντιστέκεται.
    Πολιτική τους, η εξυπηρέτηση των «κολλητών», των «δικών» τους και ισχυρών. Υπακοή και συναλλαγή, αντί για την αξιοπρέπεια και τη διαφάνεια.
    Νοοτροπία της Νεοδημοκρατικής κυβέρνησης είναι η περίσσια αλαζονεία.
    Μια κατά συρροή κοροϊδία για έναν περήφανο ελληνικό λαό.
    Αυτές τις αντιλήψεις υιοθέτησε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
    Απογοήτευσε και πλήγωσε τον Έλληνα και την Ελληνίδα.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. «Σκιές» στις διαδικασίες, καταγγελίες για εκλογομαγειρέματα, δηλώσεις, «καρφιά» και ηχηρές ... σιωπές ορισμένων στελεχών, υποψηφιότητες 7 υπουργών στο Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς απόπειρα εκλογής, αποτέλεσαν ίσως τα μοναδικά στοιχεία προς συζήτηση και ερμηνεία. Οι διαδικασίες ανάδειξης των νέων κομματικών οργάνων αποδείχθηκαν στην πράξη μόνο κατ όνομα εκλογές, μιας και το αποτέλεσμά τους ήταν προαποφασισμένο και πλήρως ελεγχόμενο από το Μαξίμου.

    mr John

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Περσο-Ρωσσικών Ρίζων Αποπείρων Μακεδονίας

    330 πχ Ο Μεγας Αλέξανδρος περίφραξεν τους πρότους Ρώσσους, τους
    Μαγώγ του Περσικού Γώγ, με την Κάσπιαν πύλυν της Καυκάσιας Δερβεντίας.
    Οι Σκύθοι, Τούρκοι, και Ρώσσοι είναι ακριτές, βάρβαβρα αποσπάσματα των
    Πέρσων, ατμομπανιαρισταί ελαφοβοσκοί, και συνολικός αποτελούν το αιώνιον
    πλήγμα όχι μόνον του Ελλινισμού αλλά και του πολιτισμού.

    866 Ο Πατριάρχης Φώτιος εναρξεί σχίσμα κατα Πάπα Ρώμης Νικάλαον εξ
    αιτίας Βουλγαρικών επιπολαιοτήτων υπερ της Ρώμης. Τουτο σπιούνευσαν οι
    ανατολήται Πλατωνικοί Χρυστωμισταί μαύροι εκκλησιαστικοί οι οποιοί
    νίκησαν τους Αριστοτελιανούς Καπαδωκιαστάς λευκούς μετα πτώση ικονοκλασμού.

    1235 Οι Βούλγαροι αυτοκερύχθησαν Τρίτη Ρώμη εις Τούρνοβον,
    θέλοντας να πάρουν Ελλάς και Κωνσταντινούπολιν. Τουτο
    μετα υιοθετούν το 1589 οι Ρώσσοι. Προκηρούν τον προτόπορον
    κουμουνισμόν της πρότυπης οβσύηνας δια την σλαυοποίησην του κόσμου.
    Η αστική νοοτροπία είναι η ρίζα του ελλινικού πολιτισμού. Τιουτοτρόποως
    διεκδικώντες του συγγενοκεντρικού χοριάτικου φυσιολατρισμού είναι
    σλαβόσποροι οποίοι πρέπει να υπαστούν διωγμό δια την σωτηρία του ελλινισμού.

    1342 Οι κουμουνισταί Ζηλοταί ανέλαβαν εξουσίαν εν Θεσσαλονίκην
    σφάζωντας την αριστοκρατείαν επι διάταγμαν του Ρωσσικού πράκτοραν
    Γρηγωριού Παλαμάν. Ο Παλαμάς έφερε Σλαύους και Τούρκους να
    υποστήριξουν τον Καντακουζινόν να διαρρήξη τον αυτοκράτοραν το 1345.
    Ετσι οι Τούρκοι απέκτησαν γνώσην Ελληνικής αμύνης. Εσπειραν την
    ανατολήτηκην δαιμονίαν του ησυχασμού μετατρέπτοντας τους μοναχούς εις
    πράκτορες κουμουνισμού. Ο ησθχαζμός είναι παραίσθηση ταχυπνοήας. Τα
    σοσιαλιστικά μέτρα που επίβαλαν εις την κυβέρνιση κατέστρεψαν από μεσα
    το Βυζάντιο. Το 1584 Ανατολόφρονοι σφάζουν Πατριάρχη Λούκαρη και
    διώκουν Καλβινιστάς Μελανκθόν Βιτεμβούργης οποίοι ήθελαν να μας σώσουν
    από τούρκους.

    1824 Η Ρωσσια αντιτίθεται είς την δημιουργίαν μοναδικου Ελληνικού
    κράτους και δ'υπομνήματος της του Υπουργού Εξωτερικών Νεσσελρόδη
    (Γερμανός, οποίος ενικήσεν την θέσην του εναντίον τον Καποδίστριαν),
    προτείνει εις τας λοιπάς δυνάμεις την ίδρυσιν τριων κεχωρισμένον
    Ελληνικών κρατιδίων, υποτελών ταυτόχρονα εις Τουρκίαν και
    Ρωσσίαν, κατα παράδειγμαν Μολδοβλαχίας.

    1843 Επι εντολήν του Νεσσελρόδη αποστέλλεται ο πανσλαυιστής
    Αρχιμανδρίτης Ουσπένσκης δια να εξεγείρη το Αραβοκατοχημένων Χριστιανικόν
    ποίμνιον κατα των Ελληνόφωνων, δηλ Πατρ Ιεροσολύμων και Αντιοχείας και
    τελικώς επιτυγχάνει το 1847 την απόσπασιν της Αντιοχείας οποιοι
    τωρα διεκδικούν αφελληνοποίησιν διασποράς. Στρέφων πρως ταις
    Περσοζορωαστριανών των ρίζων, οι Ρωσσοι ασπάζων τους μονοφυσιταίς ως
    παρεξηγημένα θύματα των Ελλήνων, και μηχανεύουν ταχα Αραμαήστα ευαγγέλια
    να διαψεύσουν τα Ελληνιστά. Τουτες προσπαθείες επιτυγχάναν αιώνα
    αργότερα με το Μιχαήλ Αφλάκη, οποιος ίδρυσεν το κομμαν Βάαθ του
    Σαδδάμη και Ασσάδη.

    1870 Οι Πανσλαυισταί κατήνεγκον νέον δεινόν πλήγμα κατά του
    Οικοθμενικού Πατριαρχείου διά της εκδόσεως Τουρκικού φιρμανίου
    δια την ίδρυσιν Αυτοκεφάλων Βουλγαρικών φυλετικών παρασυναγωγών,
    ταχα Εξαρχία, κατα διαταγμαν του Ρωσσου πρέσβεως Ιγνάτιευ,
    κατάγωγος οποιου τωρα διεκδικεί Καναδική προθυπουργεία. Τωρα
    διασρέφουν το συνοδικό ανάθεμα κατα φυλετισμό εναντίον δισποράν.
    Διαθεσαν πεντομύρια ρουβλίων το 1872 προς εκσλαυισμόν Αγίου Ορως και
    εκδίωξιν Ελλήνων Μοναχών οσων ουδέν ασπάζων τον δαιμονικών περσογεννής
    ησυχασμόν.

    1878 Η Ρωσσια αναγκάζει την Τουρκίαν να υπογράψη Συνθήκην Αγίου
    Στεφάνου (προκύπτρων σημερινών Σλαβο Σκοπιανών) δι ης δημιουργείται
    Μεγάλη Βουλγαρία (συμπεριλάμβων Θεσσαλονίκην) έργον εξ ολοκλήρου του
    Ιγνάτιευ οστις κατα την υπογραφήν ανεφώνησεν ¨και τώρα εάν οι Ελληνες
    το επιθυμούν δύνανται να μεταβούν εις Κωνσταντινούπολιν κολυμβώντες¨.

    1923 Ο Πλαστίρας έσφαξεν τους Μακεδονονίκας και επέτρεψεν τους
    ανατολίτας Βαφιάδην και Ζαχαριάδην ενάρξουν ενφύλιον πόλεμον. Ο
    Μελέτιος Μεταξάκης θέλει να μεταφέρη το Πατριαρχίον εις Μόσχαν κατα
    πρόσκλυσην Λένινως και οργανόνουν Σύνδεσμον ταχα πανορθοδόξεως
    νεολέας. Το 1937 ο Στάλινας εκτοπίζει 285 χιλ ελληνορώσσους εις
    Αρχάγγελον και Σιβηρίαν και τους σφάζει. Οι μαύροι τράγοι αναγκάζουν
    ακόμι Μεταξά και χούνταν να ασπασθούν σοσιαλιστικάν μέτραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μόνη Εσφιγμένου αρχηκλώσσα σλαβοκουμουνίας! Αυτού Ζητωτές Παλαμά
    πρόδοσαν Ελληνισμό στον σλαβομονγολισμό με ανατολίτηκη δαιμονία
    ησυχασμο και έσφαξαν αριστοκρατία Θεσσαλονίκης να ιδρυσουν
    οβσηνα σλαβοκουμουνιάς! Εστησαν σπιούνο σφετεριστή Καντακουζινό
    με σλαβομονγολικά στρατεύματα, αξανοίγοντας θηρες δια τουρκοκρατία.
    Τοήνβης έδειξε ότι η Ζηλωτή φορολογία έπιεσε αγρότες Μικράς Ασίας
    να ασπασθούν τους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *