GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια είναι η αλήθεια για τον Οτσαλάν;

Μια ερώτηση για τον Θ. Πάγκαλο στα "Νέα" . Του Μιχάλη Δεληγιάννη . Φίλοι του press-gr, δυστυχώς τα "Νέα" δεν επέλεξαν...

Μια ερώτηση για τον Θ. Πάγκαλο στα "Νέα"
.
Του Μιχάλη Δεληγιάννη
.
Φίλοι του press-gr, δυστυχώς τα "Νέα" δεν επέλεξαν την ερώτησή μου προς τον κ. Αλαβάνο (την οποία και δημοσιεύσατε στο http://press-gr.blogspot.com/2007/07/blog-post_8503.html). Αντί αυτής, προτιμήθηκαν οι συνήθεις προβλέψιμες ερωτήσεις, άχρωμες ή κολακευτικές. Συνεχίζω την προσπάθεια για να πάρουν οι πολίτες που δεν ψηφίζουν με μικροκομματικά κριτήρια, απαντήσεις σε ουσιαστικά ερωτήματα.
Υπέβαλλα το ακόλουθο ερώτημα προς τον κ. Πάγκαλο, τον οποίο σύντομα θα φιλοξενήσει η ίδια στήλη (αν θέλετε να στείλετε και τα δικά σας, υπάρχει το interview@tanea.gr, με μόνο περιορισμό τις 30 λέξεις): Παρουσιάζει το πρόσφατο βιβλίο του πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Σάββα Καλεντερίδη "Παράδοση Οτζαλάν: Η ώρα της αλήθειας", τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης; Αν όχι, πείτε μας περιληπτικά τη θέση σας.
Υ.Γ.: ο λόγος που στέλνω και σε εσάς - πάλι - το ερώτημα, είναι για να μην μπορεί να ισχυριστεί κάποιος πως δεν το έλαβε, γι' αυτό και δεν το επέλεξε.

14 σχόλια

  1. Ma erotisi einai afti gia na tin apantisei?
    pali kala pou de rotises tin apopsi tou gia to fainomeno tis pagkosmiopioisis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι λέει περιληπτικά σε γενικές γραμμές το βιβλίο του Καλεντερίδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην υπόθεση Οτσαλάν μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης Σημίτη που άγετο και φέρετο χωρίς από την αρχή να δηλώσει στον Οτσαλάν ότι δεν μπορεί να εισέλθει στο Ελληνικό έδαφος . Ευθύνες και στο Πάγκαλο για τις μαλακίες με τον παιδικό φίλο του Ναξάκη . Αλλά η μεγαλύτερη μαλακία που δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ τονιστεί είναι ότι ανέθεσαν μια τόσο δύσκολη αποστολή σε έναν ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ ονομαζόμενο Σάββα Καλεντερίδη . Αυτή ήταν μία απόδειξη πως τα πάντα επί Πασόκ γίνονταντα με κομματικά κριτίια . Τελικά όπως έστρωσαν κοιμήθηκαν με το νανούρισμα του αρχιμαλάκα .

    ΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞ/ΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛ.ΣΤΡΑΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9.20 ποιό ή ποιά τα σφάλματα του Καλεντερίδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. i malakia itan tou otsalan pou zitise asulo stin ellada enw iksere pws ayto borei na prokalouse mexri kai ellinotourkiko polemo...

    den katalava kyrie apostrate 9,20 ti eprepe na kanei i ellada gia peite mas tin apopsi sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απόστρατε
    μάλλον δεν είσαι κοντά στην πραγματικότητα αν θεωρείς ότι τα πολιτικά ανδρείκελα (ο κ. "Ευχαριστώ την Κυβέρνηση των ΗΠΑ") ασκούσαν πραγματική εξουσία, έτσι ώστε οι πράξεις ή οι παραλείψεις τους να έχουν καθοριστικό ρόλο.

    Χωρίς να παρασυρόμαστε σε ανεξέλεγκτες θεωρίες συνομωσίας, κέντρα εξουσίας πολύ πιο ισχυρά από την τοπική μικροσυμμορία πασοκ χρησιμοποίησαν αυτή την υπόθεση σαν μια ψηφίδα στο μωσαϊκό που επεδίωκαν να δημιουργήσουν στην ευρύτερη - και πιο εύφλεκτη περιοχή του Πλανήτη (Ιράκ, Κουρδισταν, Μ. Ανατολή, Ισραήλ, Αραβικός κόσμος, πετρέλαια).

    Οι εξελίξεις τα επόμενα χρόνια
    δικαίωσαν του παρατηρητικούς.

    Γι΄ αυτό, αν έχεις να συνεισφέρεις κάτι που να περιλαμβάνει τη γεωπολιτική συνιστώσα του θέματος ή να αναιρεί με στοιχεία όσα λέει ο Σαβ. Καλεντερίδης, ευπρόσδεκτο.

    Αλλοιώς μένεις με μια κορώνα ανεξήγητης προσωπικής εμπάθειας σε ένα εθνικό θέμα που αποτέλεσε άλλη μια μαύρη σελίδα για τον ελληνισμό.

    Ο Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΕΜΑ:
    "Διευκρίνηση στο Press-gr για τον ΟΤΕ..."

    ΣΧΟΛΙΟ "πίσινους" (με άλλα λόγια αλλά με αυτό το νόημα):
    "Στ' @@ μας και δημοσιεύματα και διευκρινήσεις και προβλήματα και λύσεις.
    Εμείς στο ΠΑΣΟΚ την κουτάλα μόνο θέλουμε!"

    ΕΣΕΙΣ, τι ψηφίζετε;
    Σταρχιδιστές - Κουταλοφόρους;;;
    ...η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ;

    Η Επιλογή είναι δική σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 10.35

    Στο ξαναλεω.
    Επιλεγουμε να σε γαμησουμε,μαλακα./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως είπε πχ. ότι του την έστησαν κάποιοι πιο πονηροί για να του πάρουν το κεφάλι και στην θέση του ΥΠΕΞ να βάλουν τον αγαπημένο της Χαφμπράϊτ το Yorgaki αλλιώς "κουραμπιέ";

    Όσο για τον Καλεντερίδη, σαν Πόντιο τον θεωρώ περισσότερο πατριώτη από μερικούς άλλους του στρατού όπως π.χ. κάποιους με στριγκάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10:00
    Την εποχή εκείνη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Οτσαλάν από την Γερμανική κυβέρνηση για την δολοφονία 20 ανθρώπων (ανάμεσα στους οποίους ήταν και Έλληνες) με μια βομβιστική έκκρηξη στο εστιατόριο ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ του Μονάχου.Ο ''ήρωας του κώλου Οτσαλάν'' δολοφόνησε κάποιους Κούδρους που ανήκαν σε άλλο Κουρδικό κόμμα . Σαν μέλος της ΕΕ η Ελλάδα έπρεπε να παραδώσει τον Οτσαλάν στις Γερμανικές αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 5:03
    Πατριώτης είναι ο αξιωματικός που θα υπερασπίσει τα συμφέροντα της πατρίδος του ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ .
    Ανάμεσα στα συμφέροντα είναι να αποτρέψει κάθε πιθανότητα εμπολοκής της πατρίδας του σε πόλεμο .Ακόμα και αν χρειαζόταν ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ τους Κούδρους ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ όταν εισήλθαν παράνομα στο Ελληνικό έδαφος . Πριν την Ελλάδα είχαν αρνηθεί στον Οτσαλάν 21 ΧΩΡΕΣ . Ο άνθρωπος δεν ήθελε να μείνει κάπου να κρυφθεί . Ήθελε να εγκαταστήσει στρατηγείο αντίστασης σε κάποια χώρα . Μια τέτοια κατάσταση θα ήταν Ελληνοτουρκικός πόλεμος ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΚΕΡΑΤΑ . Ποιός από τους επισκέπτες του BLOG θα ήθελε να πεθάνει ο υιός του για τον Οτσαλάν ?? ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ !!!

    ΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞ/ΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛ.ΣΤΡΑΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προφήτης 10:32
    Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε πολιτκές αντιπαραθέσεις.
    Οι τσαμπουκάδες των Ελλήνων πολιτικών είναι πάντα για εσωτερική κατανάλωση . Παράδειγμα στην ΄δυνατή ''φάπα΄΄ που πολύ πρόσφατα αρπάξαμε στο Ευρωπαικό κοινοβούλειο για το Σκοπιανό .Είναι προσωπική μου άποψη ότι ο Καλεντερίδης είναι ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ δίότι τον είχα υπό τας διαταγάς μου κάποτε .
    Εσείς αν θέλετε , δικαίωμά σας , μπορείτε να του βάλετε το άγαλμά του δίπλα στου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη .
    ΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞ/ΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛ.ΣΤΡΑΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. [...]
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ...
    εστιατόριο ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ του Μονάχου.Ο ''ήρωας του κώλου Οτσαλάν'' δολοφόνησε κάποιους Κούδρους
    [...]

    Aytoi oi Koudroi poias filis einai? Den prepei nanai typo yiati bgainei kai sto parakato mynima

    Oso yia ta ypoloipa o prophet ta leei omorfa

    [...}
    Αλλοιώς μένεις με μια κορώνα ανεξήγητης προσωπικής εμπάθειας σε ένα εθνικό θέμα που αποτέλεσε άλλη μια μαύρη σελίδα για τον ελληνισμό.

    Ο Προφήτης
    [...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΛΕΝΔΕΡΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙΜΟΝΟΝ ΑΡΧΟΜΑΛΑΚΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑι τον μεντορα ΤΟΥ ΟΠΩς Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΠΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΠΙΠΟΠΟΥΛΟ. ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΟ ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΟ ΨΕΥΔΟΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ ΜΕ ΓΕΡΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΠΙΠΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ.

    ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ Ο ΚΑΛΕΝΔΕΡΙΔΗΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση