GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Σαββατοκύριακο των αντιφάσεων και...

...των δύο Ελλάδων! Του Χρήστου Λουτράδη Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ανάδειξε τις δύο Eλλάδες. Η μία ήταν η Eλλάδα που μάχεται, διεκδι...

...των δύο Ελλάδων!

Του Χρήστου Λουτράδη

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ανάδειξε τις δύο Eλλάδες.
Η μία ήταν η Eλλάδα που μάχεται, διεκδικεί, ονειρευέται μακριά απο κομματικά στεγανά και προσωπικές επιδιώξεις. Η Ελλάδα αυτή ηταν χθες στο Σύνταγμα και πραγματικά ήταν μια Ελλάδα που μας γεμίζει αισιοδοξία οτι κάτι μπορεί να αλλάξει και αν αλλάξει θα έρθει απο την βάση, απο τον απλό κόσμο που θα κάνει την αγανάκτηση του τρόπο διεκδίκησης και αντίδρασης.
Η άλλη Ελλάδα είναι η Ελλάδα των στείρων κομματικών αντιπαραθέσεων, των μεγάλων λόγων, η Ελλάδα που συμμετέχει σε συνέδρια κομματικής νομεκλατούρας και αποθεώνει εναν αρχηγό που τους υπόσχεται το απόλυτο τιποτα και προτάσσει ως ιδεολογία το κοινωνικό κέντρο, χωρίς να αναρωτηθούν αν ιστορικά ευσταθεί αυτός ο όρος .
Η άλλη Ελλάδα ειναι η Ελλάδα που καθίσταται χειροκροτητής των κομμάτων για μια θέση στο δημοσίο,η Ελλάδα της αρπαχτής και της ρεμούλας. Η Ελλάδα που έχει το θράσος αλλά και την πολιτική ηλιθιότητα να προσπαθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα να ξεχάσει η αλλη μισή Ελλάδα τις ευθύνες της για τα καμμένα δάση. Ξεχνώντας ότι η πραγμάτικοτητα που ζει ο πολίτης ειναι αυτή που θα αντικρίσει οταν πάει το πρωί στην δουλειά και αρχίζει να αισθάνεται δυσφορία στο κέντρο απο τις υψηλές τιμές του όζοντος. Σε αυτες τις περιπτώσεις τα ζητήματα του κάθε Παπακωνσταντίνου θα είναι φθηνός αντιπερισπασμός.
Αυτή η Ελλάδα ειναι στο χέρι μας να σβηστεί άπο τον χάρτη με εναν απλό τρόπο. Με το να βγεί η κοινωνία των πολιτών στο προσκήνιο και να διεκδικήσει, με το να σπάσει τον εσμό της κομματικοκρατίας.

25 σχόλια

  1. Ανώνυμο είπε...
    Παραμενει γεγονος παντως οτι το ΚΚΕ ειναι ενα "φθινον" κομμα.
    Αντε να αντεξει ακομα καμμια 10ρια χρονια.
    Θα πεθανουν τα γεροντια που το στηριζουν και μαζι τους θα πεθανει και αυτο.

    Καλον ειναι παντως να υπενθυμισουμε μερικες αληθειες.

    Μεχρι το 1981 το ΚΚΕ ειχε αγαστη συνεργασια με τη "τοτε" αξιωματικη αντιπολιτευση του Ελληνοπολωνου μινεικο -παπανδρεου.

    Ανεχθηκε και συναινεσαι στην "κλοπη" των συνθηματων (των οποιων ειχε την πατεντα.Το copyright)
    Δειγματοληπτικα: "Εξω οι βασεις του θανατου","ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ιδιο συνδικατο" "Εξω απο το ΝΑΤΟ","Εξω για παντα απο την ΕΟΚ" κλπ κλπ
    Πιθανωτατα λογω "υπογειων" συνεννοησεων μεταξυ των ηγεσιων.

    Μετα την αποφραδα ημερα 18-Οκτωβρη-1981 και την ανοδο της πασοκοσκυλιας στην εξουσια(σορυ στην κυβερνηση γιατι στην εξουσια ηρθε..ο λαος),υπηρξαν καποιες κοκορομαχιες μεταξυ ΚΚΕ και πασοκοσκυλιας..

    Εμεις λεγαμε αυτο εσεις λετε αυτο,ιστοριες για αγριους..

    Το λοιπον ο Ελληνοπολωνος σκατοψυχος μινεικο αφου ειδε και αποειδε οτι δεν μπορει να "συνεργαστει" μαζι τους (μιλαμε να μην κανουν η εξωθουν το κοσμο σε απεργιες) εκανε κατι πολυ πιο απλο!

    Ανοιξε "παρτιδες" με την παλαι ποτε ΕΣΣΔ.

    Να στειλουμε τον χαραλαμποπουλο στην ΕΣΣΔ ,να "μην καταδικασουμε την πτωση του Νοτιοκορεατικου Τζαμπο απο τους μπολσεβικους" να κανουμε "πλατες στον Γιαρουζελσκι" με ..διπλο οφελος!
    Και να δειξουμε στα αφιονισμενα σκυλοπασοσκυλαιικα "οπαδα" μας οτι ειμαστε ανεξαρτητοι και παμε κοντρα στην ΕΟΚ και να εχουμε και την υψηλη προστασια της ΕΣΣΔ,κλαδι της οποιας ηταν ,(τι λεω τωρα υποτακτικοι ηταν).. το ΚΚΕ.

    Θα ηταν αδιανοητο καποιος ΚΚΕς να παει κοντρα στην μεγαλη τοτε ΕΕΣΔ...

    Και ετσι αγαλι αγαλι με αυτη την "συνεργασια" πασοκ -ΕΣΣΔ το ΚΚΕ (το και "τιμημενο" λεγομενο!) εμεινε λυκος χωρις δοντια.

    Γαυγιζε καπου καπου ετσι για την τιμη των οπλων ,αλλα ουσιαστικα ειχε παροπλιστει..

    Τοτε ηταν που βαλαν οι πασοκοσκυλαιοι την ..ΦΑΠα,τοτε ηταν που βαλαν οι πασοκο0σκυλαιοι το "φορο ακινητης περιουσιας" ,τοτε ητανε που ριχνανε προστιμα ..(Ελεος ΠΡΟΣΤΙΜΑ!!), αν καποιος επιχειρηματιας εδινε αυξηση στο προσωπικο του παραπανω απο την .."εισοδηματικη πολιτικη της πασοκοσκυλιας""!!!

    Δεν ειδα κανενα "τιμημενο" ΚΚΕ να διαμαρτυθει για τις απανωτες υποτιμησεις του Εθνικου νομισματος απο την συμμορια των πασοκοσκυλαιων...

    Βεβαια καπου καποιοι .."προοδευτικοι" ΚΚΕδες αντιδρασαν η πηγαν να αντιδρασουν..

    Αλλα φευ!
    Η μεγαλη ΕΣΣΔ ,το πραγματικο αφεντικο των ΚΚΕδων ηταν ακομα εκει!

    Μια προσκληση-επισκεψη Τιχονωφ (προεδρου της ΕΣΣΔ τοτε) ηταν ικανη να λειτουργησει σαν καθαρκτηριο,σαν κολυμβηθρα του Σιλωαμ...Μουγγα τα ΚΚΕδια.

    Τσιμουδια! ουτε Κιχ!

    Αν εχει ευθυνες η οχι το ΚΚΕ στην αλωση του κρατους απο τους πασοκοσκυλαιους??

    ΕΧΕΙ! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ!!

    Τωρα αν εχουν να τσακωνονται με το γουρουνοειδες κητος το παγκαλο? Ουδολως μας συγκινει!@ η μαλλον ουδολως μας ενδιαφερει..

    Δεν μας ενδιαφερουν τα ..
    εσωκομματικα τους".

    Και να παψουν να μας ενοχλουνε.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΓΛΥΦΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ (ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΠΑΡΗΓΕΣ)
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ
    ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι!

    Τα κόμματα (και αυτοί που τα επανδρώνουν) εχουν πλέον αποκοπεί απόλυτα απο αυτούς που υποτίθεται οτι αντιπροσώπευαν κάποτε.

    SNB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12:36
    Την περασμένη εβδομάδα είδαμε τον σύγχρονο Ίανο .
    Έναν διπρόσωπο πρωθυπουργό .
    Την Δευτέρα , ένας αλαζόνας Νονός Κορλεόνε , να ‘’σφάξει’’ αν μπορούσε όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του προκειμένου να μην χάσει την Εξουσία .
    Το Σαββατοκύριακο μίλησε σαν ‘’κεντρώος’’ εναντίον της πόλωσης και υπέρ του πολιτικού πολιτισμού . Κατά τα άλλα προσπαθεί να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη και τα Μ.Μ.Ε. Το δεύτερο ήδη το πέτυχε .
    Μήπως είδατε Δευτέρα πρωί Mega ;;;
    Δύο ώρες μονόλογο ο σατανικός Εφιάλτης της αποστασίας . Μίλησε για πολιτικό πολιτισμό ο άνθρωπος που έστειλε στο Ειδικό Δικαστήριο , χωρίς καμία απόδειξη , τον μεγαλύτερο πολιτικό του αντίπαλο .
    Μπράβο Ιορδάνη Χασαπόπουλε , έκανες για δύο ώρες την γλάστρα του Μητσοτάκη .
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καποια στιγμή θα έρθει το τέλοσ της παντακρατορίας τους..και αυτό το τέλος μπορουμε μονο εμείς να το δημιουργήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έκαψε το δάσος ο καραμανλής και μετά έκαψε και τον παπακωστανίνου για να γλυτώσει.
    τόσο ενδιαφέρον, τόση ευαισθησία.
    άσε που πήγε να σταματήσει την χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση.
    πραίτωρ ηλιθίοις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κ.Καραμανλης: Πρωθυπουργός όλων των συμφερόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εμένα παιδιά μου κάνει εντύπωση οτι δεν υπάρχει αντίδραση του κοσμου μαζική μην κοιτάτε εμας εδώ ειναι λίγα παιδιά τα 5,000 ατομα σε μια πολη των 5,000,000 κατοίκων..και οι δημοσκοπήσεις αναδυκνείουν το προβλημα..
    κατά τα άλλη ο λουτράδης οπως στις περισσότερες των περιπτώσεων ητό ευστοχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. to εχουμε ξαναδεί το έργο..
    το θέμα ειναι οτι δεν υπάρχει αντίδραΣΗ..οργανωμένη..ΑΥΤΟ ΛΕΙΠΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ- Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.youtube.com/watch?v=-xuUQDetSKE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Kostas Karamanlis odigei tin ND se mia deyteri megali niki!Opos sas eixa pei ta teleytaia stoixeia edeixnan diafora 2,5-4,5% alla tora meta k tin akoma megaliteri sispirosi giro apo to prosopo tou logo tou poli petiximenou sinedriou i niki tha nai sintriptiki!To pio pithano einai na plisiasei tin diafora ton eklogon tou 2004.Laiki entoli gia allages k metarrithmiseis!se ligo kairo tha sas pote tha ginoun oi ekloges...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣΟΧΗ , ΠΡΟΣΟΧΗ
    Με νεώτερη κατεπείγουσα εγκύκλειό της η διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας από Ρηγίλλης διατάζει όλα τα ‘’γαλάζια’’ παιδιά της που δουλεύουν στον Δημόσιο τομέα να ψάξουν για σκάνδαλα όχι μόνον των Πασόκων αλλά των στελεχών της Ένωσης Κέντρου και της ΕΠΕΚ του Νικολάου Πλαστήρα . Αν βρουν κάτι και από Ελευθέριο Βενιζέλο δεν βλάπτει να το βάλουν και αυτό στην τσάντα του ‘’Κεντρώου’’ Κ.Καραμανλή !!!
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μπορείς να μου πεις..
    πως προηγείται η ΔΕΞΙΑ ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η μόνη λυση ειναι καινούριο κομμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτο ειναι αληθεια και συμφωνω μετα του φιλτατου κ."PASOK poisonus", οτι απο συστασεως Ελληνικου κρατους δεν υπηρξε πιο διεφθαρμενη κυβερνηση απο αυτη της πασοκοσκυλιας.
    Δυναται κανεις να την συγκρινει με την διετη κυβερνηση του "γερου παπατζη" 63-65 ,που πανω κατω τα ιδια ητανε.

    Οπως ειπε και ο φιλτατος "PASOK poisonus" απο αποψης πολιτικων προσωπων περιπου τα ιδια ειναι.
    Ο γερο=παπατζης βγηκε τοτε με τις ψηφους της ΕΔΑ (και λοιπες δεξιες δυναμεις) ,αλλα σαμπως η πασοκοσκυλια του Ελληνοπολωνου μινεικο παπανδρεου,που κυβερνησε 20ετια περιπου το ιδιο δεν ειναι?

    Και αυτη κουκουεδες εχει και καμαρωνει.

    Βεβαια εδω υπαρχει ενα σκοτεινο σημειο .
    Γιατι ως γνωστο οι ΚουΚουΕδες στην "ιστορικη τους¨"διαδρομη εχουν παθει πολλες μεταλλαξεις.
    Φερ ειπειν:
    Η σ.Δαμανακη. Φανατικη ΚουΚουΕ..
    Το τι εσουρνε στο Ελληνοπολωνο μινεικο δεν περιγραφεται.

    Και πολλα αλλα ειδη τοιαυτης ..οικοσκευης.

    Μπιστης? ασε θα χασουμε το λογαριασμο.

    Μοναδικη διαφορα θα ελεγον μεταξυ πασοκοσκυλιας και γερου παπατζη,ηταν οτι ενω ο γερο παπατζης ξεπαστρεψε χιλιαδες κουΚουΕδες με την Βαρκιζα ,ενω εν συνεχεια η παραταξη του δολοφονησε Μπελογιαννη ,αυτοι οι ΚουΚουΕδες εξακολουθουσαν να τον στηριζουν.
    κακο του κεφαλιου τους.

    Βεβαια και η πασοσκοσκυλια δολοφονησε πολλους δημοκρατικους πολιτες (Αθανασιαδη,Μομφερατο,Μπακογιαννη κλ κλπ),αλλα οχι επισημα.
    Το εκανε με την 17Ν ,τρεχα γυρευε τωρα να αποδειξεις (αυτο που ολος ο κοσμος πιστευει δηλαδη),οτι η πασοκοσκυλια ειχε μακρυ χερι την 17Ν...

    Συμφωνω με τον φιλτατο κ."PASOK poisonus".Ετσι ειναι φιλτατε η πασοκοσκυλια ειναι η καταρα του Ελληνικου Εθνους και ευτυχως εγινε παρελθον.

    Για παντα.Ενας κακος εφιαλτης φιλτατε.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. k tzwn posa kila malakas eiste?i posa plironeste apo tin riggilis giati pote kanena kommatoskilo apo ola auta pou girnane edw den exei apantisei sto 9ema enos ar8rou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. STENOMIALOI TIS PASP KOITAXTE TI GRAFIKOUS ANTIPALOUS EXOUME KAI KOITAXTE TIS EU8INES SAS
    http://www.youtube.com/watch?v=1jHywfqSRV0&mode=related&search=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ο babis που ειναι ρε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ωραίο αρθρο και μηδεν πολιτικός διάλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ο καραμανλης ομοφυλοφιλος ειναι και πουστιες κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. για μένα το στοιχημα βρίσκεται στο διαδικτυο και μονο με την κινητοποιηση ολων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. For masturbator mr John
    Θυμάστε, άραγε, τον «παπαγάλο» του Ζαχαρία Παπαντωνίου; Τον ποιητή που διδασκόμαστε στην παιδική λογοτεχνία;
    Σαν έμαθε τη λέξη «καλησπέρα»
    ο παπαγάλος, είπε ξαφνικά:
    «Είμαι σοφός, γνωρίζω ελληνικά.
    Τι κάθομαι εδώ πέρα;»
    Την πράσινη ζακέτα του φορεί
    και στο συνέδριο των πουλιών πηγαίνει,
    για να τους πει μια γνώμη φωτισμένη.
    Παίρνει μια στάση λίγο σοβαρή,
    ξεροβήχει, κοιτάζει λίγο πέρα,
    και τους λέει «καλησπέρα»!
    Ο λόγος του θαυμάστηκε πολύ.
    Τι διαβασμένος, λένε, ο παπαγάλος!
    Θα ναι σοφός αυτός πολύ μεγάλος,
    αφού μπορεί και ανθρώπινα μιλεί.
    Απ τις Ινδίες φερμένος, ποιος το ξέρει
    πόσα βιβλία μαζί του να χει φέρει,
    με τι σοφούς εμίλησε, και πόσα
    να ξέρει στων γραμματικών τη γλώσσα!
    «Κυρ παπαγάλε, θα 'χουμε την τύχη
    ακούσουμε τι λες και παρά πέρα;»
    Ο παπαγάλος βήχει, ξεροβήχει...
    μα τι να πει; Ξανάπε «καλησπέρα»!!
    Πάσα ομοιότητα του συμπαθούς «παπαγάλου» με τις ομιλίες του πρωθυπουργού μας στο Συνέδριο της ΝΔ μόνο... συμπτωματική δεν είναι!
    Γιατί τι νόημα έχουν οι αναφορές του κ. Καραμανλή στις μεταρρυθμίσεις, όταν η πλειονότητα από τις κινήσεις που έκανε ήταν «φο». Και προς αντιδραστική κατεύθυνση, με ζημιωμένη την πλειονότητα του πληθυσμού;
    Τι νόημα έχουν οι αναφορές του στον μεσαίο χώρο όταν -όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις- τοποθετείται ο ίδιος από τους πολίτες όλο και περισσότερο στο δεξιό άκρο του πολιτικού σκηνικού; Και τι νόημα έχουν οι αναφορές του κατά της πόλωσης, όταν ο ίδιος είναι ένας... εμπρηστής, ένας... εκτελεστής, όπως μεταφορικά τον αποκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος;
    Γι' αυτό και ο πρωθυπουργός... «βήχει ξεροβήχει, μα τι να πει; Ξανάπε «καλησπέρα»!!

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κυριαρχούν παντού η προχειρότητα και η ανευθυνότητα, προπαντός στην εκτέλεση έργων, τα οποία εγκαινιάζονται για να εγκαινιαστούν λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε.
    Αφού τα κατάφερε στα μεγάλα έργα η κυβέρνηση της επανίδρυσης του κράτους -του κομματικού, βεβαίως- ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του χθες να ασχοληθούν και με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Είναι τυχαίο, άραγε, που τους θυμήθηκε τώρα τους πολίτες, δηλαδή στην προεκλογική περίοδο; Κι αν θυμηθούν και οι πολίτες την ανοργανωσιά και τις πυρκαγιές;
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση