GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοκρατία γονικών ...μεταβιβάσεων

. Του Χρήστου Λουτράδη . Όπως γνωρίζουμε ειναι θέμα απλά λίγων ημερών να ανακοινωθεί και επισήμως απο τον Πρωθυπουργό η ημερομηνία των επι...

.
Του Χρήστου Λουτράδη
.
Όπως γνωρίζουμε ειναι θέμα απλά λίγων ημερών να ανακοινωθεί και επισήμως απο τον Πρωθυπουργό η ημερομηνία των επικείμενων εκλογών, το επόμενο βήμα θα ειναι η ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών ανά την περιφέρεια από τα πολιτικά κόμματα.
Αυτό ίσως το σημείο να είναι και το πιο ενδιαφέρον της προεκλογικής διαδικασίας, μετά την παρουσίαση των προγραμματικών δεσμεύσεων, αφού αποτυπώνει την έμπρακτη πίστη των κομμάτων σε αρχές και αξίες που διαλαλούν οτι υπηρετούν όπως επί παραδείγματι η αξιοκρατία, η εναντίωση σε φαινόμενα νεποτισμού η στήριξη ανοιχτών διαδικασιων ανάδειξης υποψηφίων μακριά από οικογενειοκρατουμενες παραδόσεις.
Θα έχει ενδιαφέρον να περιμένουμε και να δουμε τις λίστες των κομμάτων οχι για να κατακρίνουμε μόνο αλλά και για να απολαύσουμε αυτό το παιχνίδι μεταξύ πολιτικά απαίδευτων προϊόντων του σταρ σύστεμ γόνων πολιτικών οικογενειών και στην μέση πολιτικών στελέχων με ακαδημαϊκή κατάρτιση, πολιτικές προτάσεις αλλά με ενα μεγάλο μειόνεκτημα να τους στοιχειώνει την πολιτική καριέρα. Την απουσία ενός επιθέτου που θα λειτουργήσει ως πολιτικό κεφάλαιο που θα μπορούσαν να χρησιμοποίησουν για να αναρριχηθούν στα σκαλοπάτια της εξουσίας.
Οι περιπτώσεις που έχουν αναδειχθεί και απο αυτόν εδώ τον ιστότοπο αλλά και από άλλα ΜΜΕ, έχουν καταδείξει με εμφατικό τρόπο τους πρωταγωνιστές αυτών των φαινομένων. Δεν μπορούμε να επικαλεστουμε άγνοια όχι γιατί δεν έχουμε άγνοια, αλλά γιατί η άγνοια αυτή ειναι επικίνδυνη. Γιατί είναι άγνοια κινδύνου για το μέλλον μας.

37 σχόλια

  1. Δημοκρατία γονικών μεταβιβάσεων στην οποία ο φόρος μεταβίβασης πληρώνεται από τον ελληνικό λαό και όχι από τους ευνοούμενους.

    Φόρος που είναι μεγαλύτερος από κάθε χασούρα δομημένου ομόλογου.Φόρος που αλλοιώνει ανεπανόρθωτα τον τρόπο λειτουργίας μιας πολιτείας που ενω θέλει να λέγεται πως προασπίζει την δημιουργικότητα,αποκρυσταλλώνει στρεβλά πρότυπα,μη προσπάθειας,κουτοπονηριάς και μιας ιδιαίτερης ήσσονος προσπάθειας καπατσοσύνης.

    Και αυτό συμβαίνει διότι η ίδια η πολιτική ελίτ μέσα από πρακτικές νεποτισμού και φαβοριτισμού αναπαράγεται αυτούσια και δεν αφήνει περιθώριο ανέλιξης σε ανθρώπους ναι μεν άξιους,καταξιωμένους όμως δε σε χώρους και επαγγέλματα που δεν εμπεριέχουν δημοσιότητα.

    Αναπαράγεται αυτούσια γιατί κάποιοι (βλ.κατεστημένο) έχουν βολευτεί με την ύπαρξη της,κάποιοι την έχουν τεστάρει σε γερά κρας τεστ ανά την ιστορία και δεν θέλουν επικίνδυνους για εκείνους πειραματισμούς που διασαλεύουν την πολυπόθητη ισορροπία του Status Quo.

    Πόσες φορές όλοι μας δεν έχουμε να αναφέρουμε παραδείγματα από τον περίγυρο μας,όπου σημαντικές προσωπικότητες βρίσκονται στην αφάνεια και αρκετές φορές στο περιθώριο,παρότι αυτά που προσφέρουν είναι απείρως σημαντικότερα από την μετριοκρατία που επιβάλλει και παράγει η κοινωνία του θεάματος?

    Πρόσωπα ανατρεπτικά που κλονίζουν τον καλά κρυμμένο μικροαστισμό μας.Πρόσωπα δημιουργικά και καινοτόμα ,χρόνια μπροστά από το σήμερα,που δημιουργούν ενοχλητικές για κάποιους ρωγμές στο μόνιμα και επαναλαμβανόμενα ίδιο.

    Χρεός μας είναι μια εσωτερική αξιακή ανατροπή της κυρίαρχης ιδεολογίας της μετριοκρατίας και του εύκολου βολέματος που έχει διαποτίσει όλους μας.

    Ας προσπαθήσουμε να βρούμε τις ελάχιστες χαραμάδες αξιοκρατίας που έχουν απομείνει,αφού τα κλειδιά για τις πόρτες μοιράζονται στους λίγους και εκλεκτούς.

    Ας γίνουμε αξιοκράτες και αυστηροί κριτές εμείς οι ίδιοι.

    Β.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το θέμα ειναι αν εχουμε την δύναμη εμεις να ανατρέψουμε αυτο το σύστημα ή θα ειμαστε θύματα του..και θύτες του συνάμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα που το κάναμε το πράγμα σούργελο σας βάζω ιδέες
    και για άλλους υποψήφιους βουλευτές:

    Ανίτα Πάνια (προϊσταμένη τηλεοπτικής ψυχιατρικής κλινικής)

    Στέλλα Μπεζαντάκου (η πρώτη βίζιτα με μικρόφωνο)

    Νίνο (το πρώτο κωλόπαιδο..κυριολεκτικά)

    Γιάννης Γαλάτης (απέραντη γαλάζια... φάλαινα)

    Τσίλα (να βάλουμε και μια μαύρη)

    Λάκης Γαβαλάς (να βάλουμε ακόμα μία μαύρη)

    Βασίλειος Κωστέτσος (η φαλακρή μοδίστρα)

    Έλενα Βέντη (τα βυζιά που γαυγίζουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωχ μην βάζεις ιδέες γιατί θα τους κατεβάσουν αφενός θα τους ψηφίσουν αφετέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατί μωρέ οι αλλοι ειναι καλύτεροι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συνεχίζω τις προτάσεις

    Ναταλία Γερμανού (και η πρώτη τεκνοπνίχτρα)

    Έφη Θώδη (αυτή για το επικρατείας)

    ΒΑΣ-ΒΑΣ Παρασκευάς (να εκπροσωπούνται και οι εθνοτικές ομάδες που λέει και το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι)

    Κουλοσούσας (τώρα που αποσχηματίστηκε μπορεί, δεν μπορεί;)

    Όλια (μια είναι η Όλια, κόρη λαίδης, με 6 πτυχία)

    και τέλος, αυτή-που-δεν-θυμάμαι-πώς-τη-λένε (έκανε πρόσφατα γάμο στη Μύκονο, κάλεσε όλο το ανφαν γκατε και πήγε μόνο ο Φλωρινιώτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η μαριλένα παναγιωτοπουλου γιατί έχω την εντονη εντύπωση οτι ολοι αυτοι που αναφέρεις θα κατέβαιναν..μονο σε ΠΑΣΟΚ , ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ...το οποιο το εκανε ηδη πράξη με την αιδειο...σαυγνωμη τραγουδίστρια έφη σαρρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΛΆΟΣ ΛΑΟΣ ΛΑΟΣ
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΦΗ ΣΑΡΡΗ
    ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ... ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ...ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χέρι χέρι
    το μ@#$ί που καίει
    με τον Καρατζαφέρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Β.Κ, αλλά και σεις οι υπόλοιποι με τον καθαρό σας λόγο και με το παραστατικό χιούμορ, κάνετε τη μέρα μας καλύτερη.

    Κάποια φοβερή πολιτισμική στρέβλωση επιχειρεί να διαμορφώσει την πεποίθηση ότι η αξιοκρατία υπονομεύει τη δημοκρατία.
    Κάποιοι καιροσκόποι της πολιτικής και της οικονομίας μαθαίνουν τον κόσμο να συνδέει την αξιοκρατία με την «αριστοκρατία».
    Η φοβική δημοκρατία τρέμει μπροστά στη «τρομοκρατία της γνώσης» και πονηρά επιχειρεί να καταστρέψει τη συστηματικότητα της, προτάσσοντας ως υπέρτατο αγαθό την πληροφορία και το lifestyle.

    Δημοκρατία δεν σημαίνει μαζοποίηση!
    Η δημοκρατία δεν σαγηνεύεται από τη μαζικότητα. Είναι, κυρίως, ένα σύστημα αρχών που δομεί το πλαίσιο της πολιτικής δράσης και λαμβάνει πρόνοια για τον σεβασμό τον μειοψηφικών θέσεων σε ένα πλειοψηφικό σύστημα εξουσίας.
    Η δημοκρατία είναι μια κοινωνική κατασκευή που αποσκοπεί στην ανάδειξη του ατόμου σε κρίσιμο και καθοριστικό παράγοντα στη συγκρότηση και λειτουργία της πολιτείας, για αυτό θεσπίζει την ισονομία και την ισοπολιτεία.

    Όποιος μελετά τη δημοκρατία έξω από το πολιτισμικό της πλαίσιο – το ηθικό της μοντέλο – πρόδηλα έχει κάτι άλλο στο μυαλό του!
    Όποιος επιζητεί να αποκόψει βίαια τη δημοκρατία από τις φιλελεύθερες ρίζες της,διαπράττει έγκλημα σε βάρος της. Την ευνουχίζει.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε ΑΓΙΕ,
    Η Δημοκρατία ειναι ήδη ευνουχισμένη στην πατρίδα μας..αρκεό κάποιος να κοιτάξει τις εξάρτησεις απο σογια αλλά και συμφέροντα που έχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παντως για να πω την αμαρτια μου..
    Σημερα εβλεπα στο ΓΑΛΆΖΙΟ ΑΛΦΑ -νισταν,μπουρδελοκαναλο,καποιον γελοιο ,Μα! εξαιρετικα γελοιο "πραμμα" να γαυγιζει...
    Βλεπω την "λεζαντα" ΚΑΜΜΕΝΟΣ ,βουλευτης και πρωην γαμπρός της γαλακτοκομίας ΦΑΓΕ

    Παω λοιπον και ψαχνω το .."ιστορικο" του.

    Το λοιπον αυτο το πραμμα ,ητανε καποτε λεει και ΓΑΜΠΡΟΣ ΦΑΓΕ ειχε φάει μέσω του χηματηστηρίου και μέσω της εταιρίας του πρώην πεθερού του ΒΙΣ όλες Τις οικονομίες των συναδέλφων του γαλάζιων βουλευτών !!!
    Τους τις πούλησε 30 ευρώ το κομμάτι και σήμερα έχουν 3 ευρώ εκάστη
    Ημαρτον ρε λεω!

    Ρε παιδια αυτο το πραμμα να ειναι βουλευτής ????
    Ημαρτον ρε !@!

    Νατανε κανενας σοβατζης για τιποτα μερεμετια,(παλι δηλαδη θα ειχα τις επιφυλαξεις μου ,ουτως ειπειν) αλλα δεν παει στο διαολο ο καραγκιοζης λεω...δεν τον βαζω να κανει ΚΑΝΕΝΑ! μερεμετι στο σπιτι μου...
    Θα βαλω ενα αλμπανο λεω,(και τι δηλαδη αυτο το πραμμα ο .."συμφωνα με την λεζαντα..Καμμένος , βουλευτής Β.Αθήνας της γαλαζοσκυλίας ),θα εκανε καλλιτερη δουλεια??
    Σιγα μην εκανε καλλιτερη..


    Η ερωτηση το λοιπον ειναι σαφης:
    Και απευθυνεται "straight"!στα γαλάζια σκυλια.
    Ρε φτωχομπινεδες,ειστε ευχαριστημενοι να εχετε βουλευτή ένα λαμόγιο σαν τον Καμμένο???

    Σας ερωτω απλα.
    Οχι οτι με νοιαζει κιολας!
    Ουτως η αλλως εσεις υποκειμενα χαμηλου δεικτη IQ ειστε,το ξερουμε αυτο..
    Ζωα ειστε,και να με συγχωρουν οι ζωοφιλοι,απλα σαν παραδειγμα παιρνω τους ΓΑΛΑΖΟσκυλαιους..

    Αλλα ρε ζωα!,(τελος παντων)θα θελατε ξανα να ειναι βγει βουλευτής το υποκειμενο "Καμμένος ,βουλευτης γαλαζοσκυλιας και πρωην γαμπρός Φάγε " ,οπως εγραφε το μπουρδελοκαναλο του ΑΛΦΑ ?????

    Σας ερωτω ,ρε ζωα!!

    κ.τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλέ μου 10.44
    Το ξέρω, αλλά όσο υπάρχεις...ελπίζω!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αυτος ο καμμένος δεν ειναι που είχε και πυροβολήσει εναν ψηφοφορο του ΠΑΣΟΚ παλιότερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πιστευετε ότι ΕΜΕΙΣ ως άτομα μπορούμε να αντιδράσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα ο κ. Αλογοσκούφης σε ρόλο... «Γιώργο δώς τα όλα»;

    Επί τέσσερα χρόνια τα μοιράζονταν μεταξύ τους κουμπάροι, γιοι και θυγατέρες και τώρα θυμήθηκαν να δώσουν τα υπολείμματα στον λαό. Με άλλα λόγια, αφού επί τριάμισι και πλέον χρόνια απόλαυσαν με χρήματα του Δημοσίου λουκούλλεια γεύματα, ρίχνουν τ αποφάγια στον λαό. Να ξέρουν, λοιπόν, ότι τελικά δεν θα ωφεληθούν οι λίγοι αλλά οι κολίγοι.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. να ενα τυπικό δείγμα ευνουχισμένου Πολίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 10.55
    Αυτό που γίνεται εδώ είναι, ήδη, μια μορφή αντίδρασης.
    Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε και πολλές άλλες.
    Αν κοιτάξουμε και μέσα μας θα δούμε ένα ηφαίστειο αντιδράσεων.
    Όμως δεν σημαίνει ότι όλο αυτό το φορτίο θα εκφραστεί και σε συγκροτημένη πολιτική δράση.
    Η πολιτική δράση απαιτεί και άλλες προϋποθέσεις.

    Ας το δουλέψουμε λίγο παραπάνω, ας κάνουμε τη δημοκρατική μας «ψυχανάλυση»,
    ας συνειδητοποιήσουμε αυτά που ταλαιπωρούν το συλλογικό μας υποσυνείδητο και βλέπουμε!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. kai to pio 8etiko einai oti kai oi tipoi pou apoteloun ibridia kai ipiretes tis dimokratias twn gonikwn paroxwn o kosmos edo tous vazei monos tou sto peri9wrio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. παιρνει γραμμη απο Λαλιωτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν πειραζει press gr ασε τον Παπανδρεου να κανει διακοπες και κοιτα εσυ να κανεις το βρωμικο πολεμο εναντιο του και την βρωμικη δουλεια του Σημιτη και του Λαμπρακη. Εσυ press gr εκανες κανενα μπανιο η ειναι πολλα τα λεφτα της λασπης και πολλες αρα οι υποχρεωσεις? Η προσπαθεια σας απαξιωσης των δυο μεγαλων κομματων προς οφελος του Σημιτη που ερχεται και του λοιμοκτονου εκλογικου του νομου με το παιδι της θαλιδομιδης των Σκανδαλιδη δεν σταματα με τιποτα τον ΓΑΠ..Εξαλλου ο Καραμανλης μπορει να πεσει απο μονος του και απο την Ντοριτσα χιλιες φορες καλυτερος ειναι οποτε μη χολοσκας..Αληθεια εσεις για τις πληροφοριες ανα την επαρχια που μεταδιδετε, βλ. φλωρο, καρταλη και γιανακοπουλου εσεις ποσο αμοιβεστε και ποσα εξοχικα θα χτισετε? Μηπως ειναι καλυτερα να παρετε ενα μονο εξοχικο και να το παιξετε Salo 120 ημερες οργιων?ΕΙΣΤΕ Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ αλλα μονο που η βτηλεοραση πουλαει περισσοτερο οποτε μαλλον κοροιδα σας επιασαν.. Εκτος βεβαια εαν ειστε διπλοθεσιτες και τριθεσιτες , τα καλα παιδια The goodfellows kata Skortseze των μεγαλοεδοτων σας που ειδαν στον ηλιο μοιρα με τον αρχιερεα της Διαπλοκης Σημιτακο..But good days are gone Bobolakia και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις...
    Με εκτιμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ρε medeon ποσα παιρνεις απο ΓΑΠ για να τα λες αυτά ..γιατι αν δεν πληρώνεσαι εισαι και πολύ μαλάκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ο πιο ευκολος δρόμος για να απαξιώσεις μια προσπάθεια που γίνεται χωρίς συμφέροντα ειναι να ρίξεις λάσπη και να την κατατάξεις στους υπηρέτες συμφεροντων..ξεχνώτας οτι ο δρόμος αυτός ειναι και ολισθηρός και επικινδυνος για αυτούς που τον ακολουθουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μικροαστικός νεοπλουτισμόςμ...μηπως το λημμα εχει ως απάντηση τον κ.ρουσόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. medeon,

    Για να βρίζεις κάποιον μόνο επειδή μεταδίδει - δεν δημιουργεί ο ίδιος - ειδήσεις, πρέπει φίλε μου να είσαι πολύ μαλάκας. Πάρα πολύ μαλάκας.

    Χωρίς εκτίμηση, μόνο με αγανάκτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. σας βάζω και άλλη ιδέα για σούργελα υποψήφιους βουλευτές:

    ο medeon (είναι της σχολής των αμερικανοβουτυρομπεμπέδων ηλιθίων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για τους ανωνυμους απο 12.42 και μετα που βριζουν. Μπορειτε να βαλετε καταρχην τα ονοματα σας ουτως η αλλως ξερουμε ποιοι ειστε και βγαινεται στις τηλεορασεις και γραφετε στις εφημεριδες.Γι αυτο press gr δεν σταματατε τις βρισιες γιατι εσεις οι ιδιοι βριζετε..Τον δηθεν ανταγωνισμο με το μεγκα να τον σταματησετε ,κανενας δεν τσιμπαει πλεον απο τα ιδια χερια, βαμμενα με αιμα παλια αριστερα χερια,πληρωνεστε. Στην αρχη ειχα καλη γνωμη για εσας ,μετα συμφωνα με τις πληροφοριες μου, καταλαβαμε ολοι τι κανετε.Οχι απλα πολλες φορες δεν μεταδιδεται ειδησεις αλλα δημιουργειτε εντυπωσεις προσπαθοντας να περασετε την καμηλα απο το ματι της Βελονας..ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΣΑΣ και της εσχατως αναμεμειγμενη ΝΤΟΡΙΤΣΑ ΣΑΣ δεν θα τους φερετε πισω.Κοιταξτε να αρπαξετε οτι μπορειτε ,γιατι ειστε καλοπληρωμενοι ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ, τωρα που γυριζει απο τους συνυποψηφιους περιφερειων για να μαυρωνεται ανωνυμα και δολια πολιτικα σπιτια, βρείστε και μενα να ξεσπαθωσετε αλλα μην ντροπιαζετε αλλο το θεσμο της Μπλοκοσφαιρας. ΟΣΟ για τον ΓΑΠ αγαπητε ΑΝΩνυμε συκοφαντη δεν χρειαζεται να με πληρωσει για να καταλαβω οτι προκειται για την μοναδικη ελπιδα του τοπου. Επειδη ο ΣΗΜΙΤΗΣ σας εκανε ολα τα χατηρια της διαπλοκης , δεν σημαινει οτι θα σας τα κανουν ολοι. Μπορειτε καλλιστα να τον Βριζετε οπως κανετε και με το Πατερα του/η Μιμη και ο Σιδερενιος, αγαπητε Μπομπολα και Λαμπρακη..Καποια μερα θα ειστε και εσεις και ο φιλος σας ο παλιος ο Γεροκοκαλλης ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. medeon


    "Στην αρχη ειχα καλη γνωμη για εσας ,μετα συμφωνα με τις πληροφοριες μου, καταλαβαμε ολοι τι κανετε"
    Πες μας κι εμας τις πληροφορίες σου διαφορετικά είσαι και εσυ συκοφάντης.

    "γιατι ειστε καλοπληρωμενοι ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ, τωρα που γυριζει απο τους συνυποψηφιους περιφερειων για να μαυρωνεται ανωνυμα και δολια πολιτικα σπιτια,"
    Εννοείς τη Γιαννακοπούλου, τον Καρτάλη κλπ;
    Αυτά ήταν "ανταποκρίσεις" αναγνωστών, έχουμε όλη την άνεση να κρίνουμε αν στέκουν ή όχι, να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε και τέλος να κρίνουμε και την αξιοπιστία του "ανταποκριτή". Το press-gr απλώς φιλοξενεί ελεύθερα (καμιά φορά και ανοησίες πρέπει να πω, αλλά έτσι είναι η ελευθερία)Ποιό είναι το δικό σου πρόβλημα;

    "βρείστε και μενα να ξεσπαθωσετε αλλα μην ντροπιαζετε αλλο το θεσμο της Μπλοκοσφαιρας."
    Μα ακριβώς εκεί βρίσκεται και η δύναμη της μπλοΓκόσφαιρας: να διακινεί ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς πληροφορίες, απόψεις, γνώμες, ιδέες.
    Αυτό βέβαια ενοχλεί πολλούς. Αλλά γι αυτό λέγεται μπλοΓκόσφαιρα και όχι βλακόσφαιρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. o medeon ειναι απο τους τυπους που αν το press- εβριζε τον σημιτη θα έβγαζε διθυραμβους υπερ της ιστοσελίδας ειναι φανερό οτι το μπλογκ αυτό καποιιους ενοχλεί και αυτό απο μόνο του ειναι μεγάλη επιτυχία..
    το ασχημο ειναι οτι με στελέχη σαν τον medeon γινονται και οι υποκινητες αυτών γραφικοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου καταφέρνει να κρατά «κλειστά στόματα» και να σταματά (με τις γνωστές σε όλους μας μεθόδους) τις σχετικές αποκαλύψεις, μπορεί (ακόμα) να μην του φέρνει τα προβλήματα στην επιφάνεια, ωστόσο κάθε άλλο παρά του περιποιεί και τιμή. Το ακριβώς αντίθετο.
    Και προσοχή. Το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με τη ΝΔ, τον κ. Καραμανλή, τους «σκαφάτους» υπουργούς ή τους υπουργούς real estate. Εχει να κάνει με το ίδιο το πολιτικό σύστημα - που, δυστυχώς, μοιάζει να είναι μακριά από τα προβλήματα των πολιτών. Δεν σας κάνει εντύπωση, άλλωστε, που στο σύνολό του δεν αντιδρά στα φαινόμενα παρακμής και διαφθοράς της Νέας Δημοκρατίας;

    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δυστυχώς οι πολίτες επαθαν μιθριδατισμό στα 20 χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απο τους σκαφάτους και real estate υπουργούς (με τις καταθέσεις στην Ελβετία και τις off shore) οπότε τώρα πως να αντιδράσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η Ελλάδα είναι η χώρα της διαφθοράς. Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που είναι διεφθαρμένοι. Το σύνολο των πολιτών είναι διεφθαρμένοι. Αυτός που έχει δύναμη επιβάλλεται του άλλου και τρώει. Αυτός που δεν έχει δύναμη τα ρίχνει σε αυτούς που έχουν τη δύναμη, ότι κλέβουν, τρώνε, εξαπατούν. Αν ήταν στη θέση τους όμως τα ίδια θα έκανε και αυτός. Οπότε αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις στα σχόλια του blog αυτού, καταλαβαίνουμε ότι το σύνολο των πολιτών είναι υποκριτές, καθώς τίμιοι πολίτες υπάρχουν ελάχιστοι.

    Καληνύχτα Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 10.00
    Είπες την απόλυτη αλήθεια.
    Έτσι είναι δυστυχώς.
    Καληνύχτα Κωλοέλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Με προκαλείτε και θα πω μια…βαριά κουβέντα.

    Στο μισό αιώνα που έφτασα να ζω – ούτε που το κατάλαβα – γνώρισα εκτός από κωλοέλληνες και κολω-Αμερικανούς και κωλο-Γερμανούς και κωλο-Δανούς και κωλο-Σουηδούς….
    Πουθενά όμως δεν βρήκα τόσο πρόθυμους να αποδεχθούν το πρώτο συνθετικό του νεολογισμού που χαρακτηρίζει την εθνική τους ταυτότητα, όσο στην Ελλάδα!

    Τι συμβαίνει άραγε;
    Φταίει η… αυτογνωσία μας;
    Φταίει μήπως η έλλειψη αυτογνωσίας;
    Φταίει κάποια ενδόμυχη στάση που μας κρατά δέσμιους με το πρωκτικό στάδιο ανάπτυξης;
    Φταίει το ελαιόλαδο ή μήπως ο Σαββόπουλος;

    Κάποιος μου ψιθύρισε μια μέρα ότι ευθύνεται ο Κολοκοτρώνης… αλλά δυστυχώς δεν έτυχε να συναντηθούμε για να σχηματίσω προσωπική άποψη.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    Υ.Γ Έτσι και αλλιώς από κοινωνική κολόβωση προέκυψαν τα σημερινά έθνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση