GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι μηχανισμοί ελέγχου δεν “ευδοκιμούν”...

...σ’ αυτόν τον τόπο! . Του Στέφανου Σταμέλλου Μέλους του ΠΣ των Οικολόγων Πράσινων . Αυτό που παρατηρείται τελευταία είναι ότι η Νομαρχιακ...

...σ’ αυτόν τον τόπο!
.
Του Στέφανου Σταμέλλου
Μέλους του ΠΣ

των Οικολόγων Πράσινων
.
Αυτό που παρατηρείται τελευταία είναι ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας και οι αρμόδιες υπηρεσίες για την προστασία του περιβάλλοντος αντιδρούν, ή κάνουν πως αντιδρούν, μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες κατοίκων ή φορέων. Τρέχουν από πίσω. Αυτό συμβαίνει για παράδειγμα με την Λάρκο, την Αγκροινβέστ, την κατασκευή των επαρχιακών δρόμων, τα έργα στην Εθνική Οδό. Στην πράξη η προστασία του περιβάλλοντος απουσιάζει από την καθημερινή τους ατζέντα. Οι μηχανισμοί ελέγχου και εφαρμογής των νόμων δεν «ευδοκιμούν» σ’ αυτόν τον τόπο. Το συμπέρασμα είναι: μην επαναπαύεστε, ανασκουμπωθείτε πολίτες, δημιουργείστε εθελοντικούς μηχανισμούς ελέγχου, καταγγείλτε, διαμαρτυρηθείτε παντού, ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλιώς, όλα θα βαίνουν καλώς…
Η εκτίμησή μας
είναι ότι χρειάζεται η δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος στο Νομό, το οποίο να δέχεται τις καταγγελίες από κάθε γωνιά και από κάθε έναν συνειδητό πολίτη, να τις διασταυρώνει και να φροντίζει… για τα περαιτέρω. Παράλληλα να ασκηθεί πίεση και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, Περιφέρεια, Νομαρχία, για τη σύσταση μιας Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία να ελέγχει την εφαρμογή των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των Έργων. Δυστυχώς έγινε κι αυτό απαραίτητο.
Έχουμε δυστυχώς την τύχη να φιλοξενούμε στο Νομό Φθιώτιδας τρεις βασικούς άξονες: δύο οδικούς (ΠΑΘΕ, Ε65) και τη νέα Σιδηροδρομική Γραμμή. Στον Λογγό καταγγέλθηκε η κακοδιαχείρηση της κοίτης του χειμάρρου. Μα, μόνο εκεί συμβαίνουν αυτά; Μήπως δεν υπάρχουν άλλοι χείμαρροι στη διαδρομή των έργων; Μήπως η γραμμή στα έργα του ΟΣΕ, ειδικά όπου περνάει από δημόσιες δασικές εκτάσεις και κοντά σε ιδιωτικές, ξέρουμε πόσο πλάτος πρέπει να έχει; Ποιος θα τα ελέγξει αυτά; Λέγεται ότι πολλά καινούργια κτήματα δημιουργούνται κατά μήκος της νέας χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής… Μήπως τα λατομεία, οι δανειοθάλαμοι και τα μεταλλεία (τα μεταλλεία…), εφαρμόζουν καμιά Μελέτη; Οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Αποκατάστασης «γίνονται για να γίνονται» και όχι να εφαρμόζονται. Αυτά είναι γνωστά σε όλους…

Η παρατηρούμενη μέρα με τη μέρα υποβάθμιση του περιβάλλοντος δεν είναι τυχαία. Κυρίως οφείλεται στις προτεραιότητες της «ανάπτυξης» και των οικονομικών δεικτών και στην κυρίαρχη πολιτική που προωθεί την κοντόφθαλμη κερδοφορία. Η απάντηση πρέπει να δοθεί στις εκλογές. Με λίγα λόγια πρέπει να αλλάξουν οι προτεραιότητες. Αυτό μπορεί να γίνει με το δυνάμωμα των οικολογικών ιδεών και στο πολιτικό πεδίο.

11 σχόλια

  1. «Το χαρακτηριστικό αυτής της κυβέρνησης είναι ο πολιτικός αμοραλισμός και θα μείνουν στην ιστορία ως οι Μινχάουζεν της πολιτικής ζωής της χώρας».

    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να μας πει ο οπαδός του ΚΚΕ (δεν υπάρχει εδώ αλλά το λέμε για εφέ) γιατί δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ να εξαγοραστεί από τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ? Τριπλασιάστηκε η αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (δηλαδή του Πάνου Γερμανού, που δεν ήταν ΠΟΤΕ μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ) για να αγοραστεί από τον ΟΤΕ - δηλαδή κρατικά χρήματα (έτσι μας είπαν να λέμε) κι ας τον ιδιωτικοποιήσαμε εμείς - για να έχουμε διαθέσιμη μούρη για γιαούρτια. Η συμφωνία είναι, δεν με ενδιαφέρει εμένα αν με κατακρίνεις, μόνο όταν λες κάτι για την κυβέρνηση να λες τα ίδια και για το άγιο ΠΑΣΟΚ που ποτέ δεν κυβέρνησε ποτέ δεν έκανε μαλακίες και κυρίως ποτέ δεν κατέκλεψε λυσσωδώς όσα περισσότερα μπορούσε. Με αυτόν τον τρόπο και παραμυθιάζεις τους οπαδούς και με διατηρείς και εμένα το ΠΑΣΟΚ στην αυταπάτη του οράματος της μαλακίας που μας δέρνει.
    Καθαρή οικονομική συναλλαγή (με λίγο από μοναχικό σεξ), δηλαδή business. Για αυτό τον λόγο πήγαν πριν πενήντα χρόνια στο απόσπασμα και στις εξορίες οι αγωνιστές του ΚΚΕ, όχι για να κάνουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ τους ΗΡΩΕΣ και να το εξαργυρώνουν διαρκώς από τότε? Κοιτάξτε βρε κατάντημα τα φάγαμε και πεινάμε πάλι, λυπηθείτε μας, ψηφίστε μας να σας κατακλέψουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι οι πτωχεύσαντες ιδεολογικά αριστεροί και μαρξιστές γενικότερα προσπαθούν στην μάταιη προσπάθειά τους για να υπάρξουν να ενδυθούν τον μανδύα του οικολόγου περιβαλλοντιστή.
    Υπάρχει δυστυχώς ακόμα (μόνο στην Ελλάδα από ολόκληρη την Ευρώπη) μια αδιόρατη "αριστερίλα" που δοατρέχει το πολιτικό τοπίο.
    Φθίνουσα βέβαια αλλά υπαρκτή.
    Αντί να ασχολούμαστε με την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, των επιχειρήσεων, την αύξηση των κερδών, των θέσεων εργασίας ασχολούμαστε με το αν ενοχλούνται οι βάτραχοι και οι σαύρες που ζευγαρώνουν.
    Με συγχωρείτε....
    Ξεχάστηκα.. Η λέξη κέρδος είναι απαγορευμένη και ένοχη λέξη στο Ελληνικό πολιτικό λεξιλόγιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ιαβερησ(!)

    Πας να τον παίξεις πουθενά αλλού;

    Αντε πουλάκι μου, πήγαινε σε κανένα κολοσαιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η λέξη Κερδος είναι επιτρεπτή μόνο για κρυφές επιχειρήσεις που κάνει το κκε.

    Είδες, ιαβέρης;
    Mόλις οι κουκουέδες αντιλήφτηκαν ότι το κείμενό σου θα προδιαθέσει σε σχολιαστές να εξετάσουν τα πράγματα, προέβλεψαν τις ... παρενέργειες!

    Ε ναι! έχουν πείρα μερικούς αιώνες ήδη, οι άνθρωποι και γι αυτό προσέχουν να προλαμβάνουν τα χειρότερα ( την αφύπνηση ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί να μας πεί ο οπαδός του ΚΚΕ γιατί δέχθηκε το κόμμα του να εξαγοραστεί από τη ΝΔ? Τριπλασιάστηκε εικονικά η αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (δηλαδή του Πάνου Γερμανού, μέλους του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ) για να αγοραστεί από τον ΟΤΕ (δηλαδή κρατικά χρήματα) για να έχει καλυμένα τα νώτα της η ΝΔ. Η συμφωνία είναι, δεν με ενδιαφέρει εμένα τη ΝΔ αν με κατακρίνεις, μόνο όταν λες κάτι για την κυβέρνηση να λες τα ίδια και για το ΠΑΣΟΚ. Με αυτόν τον τρόπο και παραμυθιάζεις τους οπαδούς του ΚΚΕ και με διατηρείς και εμένα τη ΝΔ στην εξουσία.
    Καθαρή οικονομική συναλλαγή, δηλαδή business. Για αυτό τον λόγο πήγαν πριν πενήντα χρόνια στο απόσπασμα και στις εξορίες οι αγωνιστές του ΚΚΕ? Κοίτα βρε κατάντημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεί να μας πει ο οπαδός του ΚΚΕ (δεν υπάρχει εδώ αλλά το λέμε για εφέ) γιατί δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ να εξαγοραστεί από τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ? Τριπλασιάστηκε η αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (δηλαδή του Πάνου Γερμανού, που δεν ήταν ΠΟΤΕ μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ) για να αγοραστεί από τον ΟΤΕ - δηλαδή κρατικά χρήματα (έτσι μας είπαν να λέμε) κι ας τον ιδιωτικοποιήσαμε εμείς - για να έχουμε διαθέσιμη μούρη για γιαούρτια. Η συμφωνία είναι, δεν με ενδιαφέρει εμένα αν με κατακρίνεις, μόνο όταν λες κάτι για την κυβέρνηση να λες τα ίδια και για το άγιο ΠΑΣΟΚ που ποτέ δεν κυβέρνησε ποτέ δεν έκανε μαλακίες και κυρίως ποτέ δεν κατέκλεψε λυσσωδώς όσα περισσότερα μπορούσε. Με αυτόν τον τρόπο και παραμυθιάζεις τους οπαδούς και με διατηρείς και εμένα το ΠΑΣΟΚ στην αυταπάτη του οράματος της μαλακίας που μας δέρνει.
    Καθαρή οικονομική συναλλαγή (με λίγο από μοναχικό σεξ), δηλαδή business. Για αυτό τον λόγο πήγαν πριν πενήντα χρόνια στο απόσπασμα και στις εξορίες οι αγωνιστές του ΚΚΕ, όχι για να κάνουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ τους ΗΡΩΕΣ και να το εξαργυρώνουν διαρκώς από τότε? Κοιτάξτε βρε κατάντημα τα φάγαμε και πεινάμε πάλι, λυπηθείτε μας, ψηφίστε μας να σας κατακλέψουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό αποτελεί η κίνηση του κ. Γ. Ζορμπά να καταθέσει το βράδυ χθες το πόρισμα για το δομημένο ομόλογο του ΤΕΑΔΥ κάνοντας μάλιστα λόγο για αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης σωρείας κακουργημάτων και επιρρίπτοντας ευθύνες στο υπουργείο Οικονομίας.

    Το πόρισμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάνει λόγο για «αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης σωρείας κακουργημάτων», όπως και για διερεύνηση πέντε κακουργημάτων:
    Πρώτον, του κακουργήματος της απιστίας.
    Δεύτερον, της φοροδιαφυγής.
    Τρίτον, της δωροδοκίας.
    Τέταρτον, της δωροληψίας.
    Και πέμπτον, του ξεπλύματος του βρώμικου χρήματος.
    Κατ αυτόν τον τρόπο ο κ. Ζορμπάς «αδειάζει» το προηγούμενο πόρισμα της έρευνας-εξπρές του Εφετείου ότι δεν υπάρχουν «αποχρώσες ενδείξεις» για κακουργήματα, ενώ κάνει λόγο για «μη σύννομη έκδοση» του επίμαχου ομολόγου από τους υπουργούς Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη και Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, γεγονός που δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα για το υπουργείο Οικονομίας.
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Καθρεφτάκια και χάντρες για τους ιθαγενείς» χαρακτήρισαν την… ακράτεια παροχών που έπαθε η κυβέρνηση την τελευταία βδομάδα πριν από τις επίσημες διακοπές των στελεχών της – διότι ανεπίσημα τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι περισσότεροι υπουργοί του βρίσκονται σε διαρκείς διακοπές. Κι η καταγγελία προέρχεται από το σκληρό πυρήνα των γαλάζιων συνδικαλιστών, τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Φαίνεται ότι ο κ. Καραμανλής μπέρδεψε τους ψηφοφόρους του με τους γραφικούς Μαορί που συνάντησε στην Αυστραλία, και νόμιζε ότι θα τους πείσει για τις αγαθές του προθέσεις. Όχι δηλαδή πως οι Μαορί υστερούν σε νοημοσύνη. Απλώς δεν ξέρουν τι σημαίνει «δέσμευση» στη γλώσσα του καταλληλότερου. Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται ότι το σόου που στήθηκε με τις ανακοινώσεις μέτρων και υποσχέσεων εξελίσσεται σε μπούμερανγκ. Κι αυτό είναι όπλο των Αβορίγινων της Αυστραλίας…

    Τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι μέρα πνευματικής μπουγάδας σήμερα, οι κρανιακοί κάδοι έχουν την τιμητική τους.

    Εκτός απο τον Ρέλλο "έβαλαν πλυντήριο" ο κάφτεν και ο Πίσινους με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση της αποχέτευσης με ιδεολογικά και προπαγανδιστικά βρωμόνερα.

    Εντάξει, βρωμιά είναι αυτή, τι να κάνουμε, να τους αφήσουμε να πνιγούν στα λύματα;
    Δεν γίνεται, ανθρωπιστικοί λόγοι!

    Βάλτε λοιπόν πλυντήριο και θα κάνουμε υπομονή μέχρι να αποχετευτεί όλο αυτό το σκατό που κουβαλάτε μέσα στα χεσμένα κεφάλια σας.
    Περιμένουμε όλοι με αγωνία το τελικό στάδιο, το στίψιμο, να δούμε μήπως με την φυγόκεντρο έκθλιψη υπάρχει και κάτι χρήσιμο εκεί μέσα τελικά.
    Προς το παρόν παρατηρούνται απλώς "φουσκαλομπουρμπουλίθραι" εις χρώμα φαιοπράσινο προς το απαλό καφέ σκατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στα παλιά «καταστήματα νεωτερισμών» και σε περιόδους εκπτώσεων δέσποζε μία επιγραφή: «Το αφεντικό τρελάθηκε…»
    Η συνέχεια ήταν κάτι σαν «και τα δίνει όλα τζάμπα».
    Μια τέτοια επιγραφή ταιριάζει στην πρόσοψη του Μεγάρου Μαξίμου. Το μεγάλο αφεντικό, ο καταλληλότερος, ο μεταρρυθμιστής, τρελάθηκε. Και δίνει τα ρέστα του. Για να εκμαυλίσει συνειδήσεις, να εξαγοράσει ψήφους, να εξαπατήσει αφελείς.
    Ο κινηματογραφικός Μαυρογιαλούρος στερείται δημιουργικής φαντασίας σε σύγκριση με τον αληθινό σωσία του, τον Κώστα Καραμανλή. Εκείνος ούτε Αγροφυλακή ίδρυσε, ούτε χρέη ποδοσφαιρικών ομάδων έσβησε, ούτε δωρεάν αποκωδικοποιητές ψηφιακής τηλεόρασης σε άτομα με ειδικές ανάγκες χάρισε.
    Επίσης ο κινηματογραφικός Μαυρογιαλούρος υστερεί σε αμετροέπεια σε σχέση με τον πρωθυπουργό. Διότι, το Σεπτέμβριο του 2003, ο κ. Καραμανλής ειρωνευόταν τις «…αποσπασματικές παροχές της τελευταίας στιγμής». Κι έλεγε επί λέξει:
    «Τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, ο κ. Σημίτης θυμήθηκε ότι τάχα υπάρχουν και οι πολίτες. Ότι υπάρχουν Έλληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας… Αυτό είναι εμπαιγμός».
    Θυμηθείτε τις βαρύγδουπες αυτές δηλώσεις όταν ο σύγχρονος Μαυρογιαλούρος θα εξαπολύει την καταιγίδα των παροχών του υπογραμμίζοντας τα ρουσφέτια με τη γλώσσα του σώματος που χρησιμοποιούσε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.
    Φανταστείτε διπλό τηλεοπτικό πλάνο: από τη μία τον «πολιτικό» Καραμανλή του 2003 κι από δίπλα τον «πολιτικάντη» Καραμανλή του 2007.
    Είναι βέβαιο ότι όποιος διαθέτει στοιχειώδες φιλότιμο θα νιώσει πως ο καταλληλότερος υποτιμά βάναυσα τη νοημοσύνη του. Και θα αισθανθεί ακόμη χειρότερα όταν ακούσει τους κεκράκτες να ισχυρίζονται ότι αυτά δεν είναι… παροχές. Ότι είναι «υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων» της Ν.Δ.! Και απόδειξη της… κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης.
    Αλλά και σ’ αυτό έχει απαντήσει ο κ. Καραμανλής των ανέμελων ημερών της αντιπολίτευσης. Στην ομιλία του που προαναφέραμε κατέληγε:
    «…Η στήριξη των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων, των ανέργων θα είναι βασική μας προτεραιότητα κι όχι υστερόγραφο σε επαναλαμβανόμενες προεκλογικές υποσχέσεις… Η πραγματική κοινωνική ευαισθησία αποδεικνύεται στην πράξη, στη διάρκεια της κυβερνητικής τετραετίας κι όχι στις αρχές της προεκλογικής περιόδου».
    Αλλά τι είναι αυτές οι «παροχές» ή η «υλοποίηση των δεσμεύσεων του 2004»; Επαναλαμβάνοντας τις λέξεις του ίδιου του κ. Καραμανλή δεν είναι παρά «…υστερόγραφο σε επαναλαμβανόμενες προεκλογικές υποσχέσεις». Με απλά λόγια, είναι ένας καταρράκτης από «θα, θα, θα…» που έμειναν στα αζήτητα του περίφημου «προγράμματος» της Νέας Διακυβέρνησης. Τα θυμήθηκαν τώρα, παραμονές εκλογών, και τα επαναλαμβάνουν με την ελπίδα ή την κουτοπονηριά πως θα εξαπατήσουν πάλι τους αφελείς που τους εμπιστεύτηκαν.
    Δείγμα της ανευθυνότητας με την οποία παριστάνουν τους φιλεύσπλαχνους είναι ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός υπολογισμός του κόστους που θα έχουν αυτά τα φιλολαϊκά μέτρα της τελευταίας στιγμής. Δεν υπάρχει καμία πρόνοια για την πηγή από την οποία θα αντληθούν αυτά τα κονδύλια. Και πώς να υπάρχουν τέτοιες, ενώ δεν έχει καταρτιστεί ο προϋπολογισμός;
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση