GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα μέρη που δεν κάηκαν...

.. Του Δημήτρη Αϊβατζίδη . "...Εδώ Ερμού, παρακαλώ συνδέστε με με Υπουργό, Κατεχάκη. Εδώ βλέπω κάτι μέρη που δεν έχουν καεί, το γνωρί...

..
Του Δημήτρη Αϊβατζίδη
.
"...Εδώ Ερμού, παρακαλώ συνδέστε με με Υπουργό, Κατεχάκη.

Εδώ βλέπω κάτι μέρη που δεν έχουν καεί,
το γνωρίζει αυτό η ηγεσία του Πυροσβεστικού
Σώματος; Επιτέλους, δείξτε έργο!!!".


16 σχόλια

  1. Θέμα: Η Παρακμή των Υπερεθνικών Θεσμών
    Συντάκτης: Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
    Ημερομηνία καταχώρησης: 10η Αυγούστου 2007



    Στις 3-8-2007 η εφημερίδα ΑΥΓΗ αναδημοσίευσε ένα άρθρο της γαλλικής εφημερίδας LIBERATION, το οποίο αναφερόταν στα διαλυτικά φαινόμενα που παρουσιάζει το Βέλγιο λόγω των ισχυρών αισθημάτων εθνικής ταυτότητος των δύο μεγαλυτέρων κοινοτήτων της χώρας: Των Φλαμανδών που μιλούν ολλανδικά και των Βαλλόνων που μιλούν γαλλικά. Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής: «Δύο μήνες σχεδόν μετά τις βουλευτικές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το Βέλγιο εξακολουθεί να μην έχει κυβέρνηση. Και τίποτα δεν δείχνει ότι ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, ο Ιβ Λετέρμ, θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση πριν από το φθινόπωρο. Η κυβερνητική κρίση που διέρχεται το βασίλειο μοιάζει ανυπέρβλητη. Η αιτία είναι οι διεκδικήσεις της Φλάνδρας, που θέλει να στερήσει από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις τελευταίες της αρμοδιότητες.......Η αλήθεια είναι ότι η Φλάνδρα θέτει τα συμφέροντά της υπεράνω εκείνων του Βελγίου. Στις εκλογές της 9ης Ιουνίου το 60% ψήφισαν κόμματα που είτε υποστηρίζουν ανοικτά την ανεξαρτησία της Φλάνδρας είτε θέλουν μία απλή συνομοσπονδία του Βορρά με το Νότο.......Ένας νέος συμβιβασμός θα επιτρέψει ασφαλώς στην χώρα να επιβιώσει –αλλά το Βέλγιο μοιάζει όλο και περισσότερο με ένα άδειο κοχύλι».
    Μάλιστα, αυτά γίνονται στις Βρυξέλλες, εκεί που εδρεύουν οι περισσότερες υπηρεσίες της Ευρ. Ενώσεως. Στην καρδιά της Ευρώπης, εκεί όπου κάποτε διαφημιζόταν με τυμπανοκρουσίες το Ομοσπονδιακό όραμα της ίδιας της Ευρώπης, κινδυνεύει να καταρρεύσει η Βελγική Ομοσπονδία! Τα εθνικά και εθνοκεντρικά αισθήματα επικρατούν των υπερεθνικών οραμάτων. Οι Φλαμανδοί είναι πρώτα Φλαμανδοί και μετά Βέλγοι και οι Βαλλόνοι αντιδρούν ομοίως. Οι υπερεθνικοί θεσμοί βρίσκονται σε κρίση επειδή οι σχεδιαστές τους αγνόησαν την δύναμη των εθνών και των εθνικών κοινοτήτων. Το βλέπουμε περίτρανα στην περίπτωση της νέας μεταρρυθμιστικής Συνθήκης , η οποία καλείται να αντικαταστήσει το ατυχήσαν Ευρωσύνταγμα. Για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις η νέα Συνθήκη συμφωνήθηκε να μη περιλαμβάνει εκείνα τα στοιχεία που τονίζουν το στοιχείο της υπερεθνικής ομοσπονδίας. Διαγράφηκαν οι αναφορές σε σημαία και ύμνο της Ένωσης, απαλείφθηκε η διάταξη ότι η συγκεκριμένη Συνθήκη υπερτερεί του εθνικού δικαίου των κρατών μελών και γενικά προωθείται ένα κείμενο που διατηρεί την διακυβερνητική συνεργασία μεταξύ εθνικών κρατών και απομακρύνει ακόμη περισσότερο την ομοσπονδιακή δομή της Ευρώπης.
    Παρά τις προσπάθειες ή/και τις επιθυμίες των πάσης φύσεως διεθνιστών, μαρξιστών, νεοφιλελευθέρων και άλλων, η έννοια και η αξία του έθνους δεν πέθανε ούτε πρόκειται να πεθάνει. Είδαμε άλλωστε την διάλυση των πολυεθνικών κρατών όπως η ΕΣΣΔ, η Γιουγκοσλαβία, η Τσεχοσλοβακία. Το αίσθημα της εθνικής ταυτότητος επηρέασε καθοριστικά πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, όπως την νίκη του Σαρκοζί στην Γαλλία και την παρ’ολίγον απόλυτη πλειοψηφία των Σκωτσέζων εθνικιστών στις εκλογικές Τοπικής Αυτοδιοικήσεως στην Βρετανία. Πρόκειται για ένα φυσιολογικό συναίσθημα που είναι επικίνδυνο μόνον όταν καταπιεσθεί. Όποιος πολιτικός ή διανοητής το αγνοεί ή το θεωρεί ξεπερασμένο κινδυνεύει να χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Οι υπερεθνικοί θεσμοί όπως η Ευρ. Ένωση έχουν μέλλον μόνον αν δώσουν έμπρακτες διαβεβαιώσεις στα μέλη τους ότι θα σεβασθούν την εθνική ιδιαιτερότητα του κάθε λαού και δεν θα επιδιώξουν την δημιουργία ενός γραφειοκρατικού υπερκράτους που θα μετατρέψει τα εθνικά κράτη σε απλές Νομαρχίες. Φαίνεται πάντως ότι οι σημερινές ηγεσίες της Ευρώπης το έχουν καταλάβει και εγκαταλείπουν τα παρωχημένα φεντεραλιστικά συνθήματα του παρελθόντος.
    Ενώ στην Ευρώπη το έθνος, το εθνικό συναίσθημα και η εθνική ταυτότητα επανέρχονται στο προσκήνιο των σοβαρών συζητήσεων, στην χώρα μας μία μειοψηφία που επιθυμεί να ελέγξει την διδασκαλία της Ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες προσπαθεί να μας πείσει ότι το έθνος είναι μία ξεπερασμένη ιδεολογία που κατασκευάσθηκε τον 18ο αιώνα και εξεπλήρωσε τον προορισμό του. Αυτή την ιδεοληψία εκφράζει η συγγραφική ομάδα του περιβόητου βιβλίου της Στ΄ Δημοτικού καθώς και ορισμένοι υποστηρικτές τους. Βεβαίως είναι δικαίωμα του καθενός να στρουθοκαμηλίζει, να αρνείται την πραγματικότητα ή να την βλέπει με Προκρούστειο τρόπο. Το να θέλουν, όμως, να επιβάλουν αυτήν την ιδεοληψία και Προκρούστειο λογική σε παιδιά 11 ετών ή και μεγαλυτέρων ηλικιών με χρήματα του φορολογουμένου Έλληνα και με την σφραγίδα του κράτους αποτελεί πρόβλημα για την δημοκρατία μας και για την παιδεία μας.
    Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν ειρηνικά με σεβασμό προς και από όλους τους λαούς. Δεν θέλουμε όμως να τρέφονται τα παιδιά μας με παραμύθια για την δήθεν παρακμή των εθνικών ταυτοτήτων σε μία εποχή που γύρω μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αϊ-βατζίδη, Αϊ-γαμήσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αϊβατζίδη παλιοπουσταρά, εσύ έβαζες τις φωτιές ρε αρχίδι; Γαμώ το ΠΑΣΟΚ σου πούστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΙΞΕ Κ΄ΑΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΗ
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
    ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ
    ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
    ΕΔΩ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΠΟΥ
    ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΠΟΥ
    ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ
    ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΕΣΕ ΤΗΝ
    ΓΛΕΙΤΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΡΓΟ
    ΕΞΥΒΡΙΣΗ.
    ΟΠΩΣ ΛΕΙ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ
    [ΔΕΡΝΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ
    ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΞΕΡΕΙ ΕΚΕΙΝΗ]
    ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟ
    ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
    ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΑΣ
    ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΚΕΙΝΗ
    click on www.youtube.com.nemesisrellos
    to see the reason.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11.05

    Σε ακούμε,

    Μιλάει το κρασί;

    Μιλάει το γιαούρτι;

    Μιλάει το τυρί ο "χαζός" ο χουντικός λογω... βλακείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΜΗΤΡΗ
    ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ
    Η ΟΒΙΔΑ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΤΑΛΟ.
    Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΑΙΑ
    Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΣΟ ΧΡΟΝΙΑ
    ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
    Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγράμματος στα Ελληνικά αγράμματος και στα Αγγλικά!

    Διπλά αγράμματος και βλάξ, το "χόμμεηντ βίνδεο" σου έλειπε ΒΛΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 12.07
    "ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑΗ ΟΒΙΔΑ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΙΔΑ..."

    ΚΑΙ Η ...ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑ!

    ΖΩΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Το χαρακτηριστικό αυτής της κυβέρνησης είναι ο πολιτικός αμοραλισμός και θα μείνουν στην ιστορία ως οι Μινχάουζεν της πολιτικής ζωής της χώρας».

    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορεί να μας πει ο οπαδός του ΚΚΕ (δεν υπάρχει εδώ αλλά το λέμε για εφέ) γιατί δέχθηκε το ΠΑΣΟΚ να εξαγοραστεί από τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ? Τριπλασιάστηκε η αξία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (δηλαδή του Πάνου Γερμανού, που δεν ήταν ΠΟΤΕ μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ) για να αγοραστεί από τον ΟΤΕ - δηλαδή κρατικά χρήματα (έτσι μας είπαν να λέμε) κι ας τον ιδιωτικοποιήσαμε εμείς - για να έχουμε διαθέσιμη μούρη για γιαούρτια. Η συμφωνία είναι, δεν με ενδιαφέρει εμένα αν με κατακρίνεις, μόνο όταν λες κάτι για την κυβέρνηση να λες τα ίδια και για το άγιο ΠΑΣΟΚ που ποτέ δεν κυβέρνησε ποτέ δεν έκανε μαλακίες και κυρίως ποτέ δεν κατέκλεψε λυσσωδώς όσα περισσότερα μπορούσε. Με αυτόν τον τρόπο και παραμυθιάζεις τους οπαδούς και με διατηρείς και εμένα το ΠΑΣΟΚ στην αυταπάτη του οράματος της μαλακίας που μας δέρνει.
    Καθαρή οικονομική συναλλαγή (με λίγο από μοναχικό σεξ), δηλαδή business. Για αυτό τον λόγο πήγαν πριν πενήντα χρόνια στο απόσπασμα και στις εξορίες οι αγωνιστές του ΚΚΕ, όχι για να κάνουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ τους ΗΡΩΕΣ και να το εξαργυρώνουν διαρκώς από τότε? Κοιτάξτε βρε κατάντημα τα φάγαμε και πεινάμε πάλι, λυπηθείτε μας, ψηφίστε μας να σας κατακλέψουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΗΚΑΝ

    ΒΑΛΕ ΡΕ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

    "ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αϊ-βατζίδη, Αϊ-γαμήσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό αποτελεί η κίνηση του κ. Γ. Ζορμπά να καταθέσει το βράδυ χθες το πόρισμα για το δομημένο ομόλογο του ΤΕΑΔΥ κάνοντας μάλιστα λόγο για αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης σωρείας κακουργημάτων και επιρρίπτοντας ευθύνες στο υπουργείο Οικονομίας.

    Το πόρισμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάνει λόγο για «αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης σωρείας κακουργημάτων», όπως και για διερεύνηση πέντε κακουργημάτων:
    Πρώτον, του κακουργήματος της απιστίας.
    Δεύτερον, της φοροδιαφυγής.
    Τρίτον, της δωροδοκίας.
    Τέταρτον, της δωροληψίας.
    Και πέμπτον, του ξεπλύματος του βρώμικου χρήματος.
    Κατ αυτόν τον τρόπο ο κ. Ζορμπάς «αδειάζει» το προηγούμενο πόρισμα της έρευνας-εξπρές του Εφετείου ότι δεν υπάρχουν «αποχρώσες ενδείξεις» για κακουργήματα, ενώ κάνει λόγο για «μη σύννομη έκδοση» του επίμαχου ομολόγου από τους υπουργούς Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη και Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, γεγονός που δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα για το υπουργείο Οικονομίας.
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «Καθρεφτάκια και χάντρες για τους ιθαγενείς» χαρακτήρισαν την… ακράτεια παροχών που έπαθε η κυβέρνηση την τελευταία βδομάδα πριν από τις επίσημες διακοπές των στελεχών της – διότι ανεπίσημα τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι περισσότεροι υπουργοί του βρίσκονται σε διαρκείς διακοπές. Κι η καταγγελία προέρχεται από το σκληρό πυρήνα των γαλάζιων συνδικαλιστών, τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Φαίνεται ότι ο κ. Καραμανλής μπέρδεψε τους ψηφοφόρους του με τους γραφικούς Μαορί που συνάντησε στην Αυστραλία, και νόμιζε ότι θα τους πείσει για τις αγαθές του προθέσεις. Όχι δηλαδή πως οι Μαορί υστερούν σε νοημοσύνη. Απλώς δεν ξέρουν τι σημαίνει «δέσμευση» στη γλώσσα του καταλληλότερου. Εν πάση περιπτώσει, φαίνεται ότι το σόου που στήθηκε με τις ανακοινώσεις μέτρων και υποσχέσεων εξελίσσεται σε μπούμερανγκ. Κι αυτό είναι όπλο των Αβορίγινων της Αυστραλίας…

    Τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι μέρα πνευματικής μπουγάδας σήμερα, οι κρανιακοί κάδοι έχουν την τιμητική τους.

    Εκτός απο τον Ρέλλο "έβαλαν πλυντήριο" ο κάφτεν και ο Πίσινους με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση της αποχέτευσης με ιδεολογικά και προπαγανδιστικά βρωμόνερα.

    Εντάξει, βρωμιά είναι αυτή, τι να κάνουμε, να τους αφήσουμε να πνιγούν στα λύματα;
    Δεν γίνεται, ανθρωπιστικοί λόγοι!

    Βάλτε λοιπόν πλυντήριο και θα κάνουμε υπομονή μέχρι να αποχετευτεί όλο αυτό το σκατό που κουβαλάτε μέσα στα χεσμένα κεφάλια σας.
    Περιμένουμε όλοι με αγωνία το τελικό στάδιο, το στίψιμο, να δούμε μήπως με την φυγόκεντρο έκθλιψη υπάρχει και κάτι χρήσιμο εκεί μέσα τελικά.
    Προς το παρόν παρατηρούνται απλώς "φουσκαλομπουρμπουλίθραι" εις χρώμα φαιοπράσινο προς το απαλό καφέ σκατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O ΑΙΒΑΖΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΠΡΕΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση