GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπάρχει ακόμα μουσική....

...σε πείσμα των σκουπιδιών. Διεθνής Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού. Του 'Ακανθου http://akanthoss.blogspot.com/ Μπορεί στις πίστες ...

...σε πείσμα των σκουπιδιών. Διεθνής Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού.

Του 'Ακανθου
http://akanthoss.blogspot.com/

Μπορεί στις πίστες της παραλίας να ξοδεύονται εκατομμύρια,μπορεί τα media να τρελαίνονται για μια δήλωση της Αντζελας. Η Μουσική όμως τραβάει το δρόμο της, μέσα απ τη Δωρική φωνή της κυρα Φρόσως και πολλών άλλων Λαϊκών τραγουδιστών εδώ και αιώνες. Δεν θα τους δείτε στα media, γιατί αυτοί ξέρουν την αρχαία τέχνη της μουσικής, τραγουδάνε δεν κρόζουν!!!!!!
Η 9η Διεθνής Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού ξεκινά το ταξίδι της. Ένα ταξίδι από την καρδιά των Βαλκανίων στην καρδιά της Μεσογείου, με την καρδιά πάντα στην πολύφωνη Άπειρο Ήπειρο. Από τη Φιλιππούπολη στη Βουλγαρία ως την Pianna της Σικελίας, διατρέχοντας όλη την παραμεθόρια Μακεδονία και Ήπειρο, την "απέκει" Ήπειρο, τη Νότια Αλβανία, τη Grecia Salentina, την Καλαβρία. Ταξιδεύοντας σε τέσσερις χώρες, διαβαίνοντας δώδεκα φορές σύνορα, συνταξιδεύοντας με τριανταεπτά πολυφωνικούς ομίλους από επτά χώρες.
Ένα ταξίδι 19 ημερών το φετινό μακρύ ταξίδι των φωνών που, χρόνο το χρόνο, μεγαλώνει, ανανεώνοντας τους προορισμούς του, πληθαίνοντας με νέους συνταξιδιώτες, εμπλουτίζοντας το ίδιο το ταξίδι. Ένα πολύτροπο, πολύγλωσσο Πολυφωνικό Καραβάνι. Με συναυλίες, σεμινάρια, συλλογικές καταγραφές, προβολές, παρουσιάσεις, δρώμενα, περιήγηση και μια ελεύθερη περιοδεύουσα κατασκήνωση . Και όλα αυτά σε πηγές και όχθες ποταμών, σε όχθες λιμνών, φαράγγια και ξέφωτα δασών, ξεχασμένα μοναστήρια και εγκαταλειμμένα χωριά, πετρόκτιστες πλατείες και πανέμορφα αλώνια. Σε μια άλλη Ελλάδα, μια άγνωρη και αποκαλυπτική Ήπειρο, εκεί όπου πάλλεται ο σφυγμός του λαϊκού πολιτισμού.

Για περισσότερα εδώ.

5 σχόλια

  1. Βρε βλάκα Άκανθε, ποια media τρελαίνονταιγια μια δήλωση της Άντζελας; Επειδή τα τσόλια του Star έχουν ανοίξει βεντέτα και γελιοποιούν τη γυναικούλα; Είσαι τόσο άσχετος που γράφεις λες και είμαστε ακόμα στο 1992. Πάλι καλά που δεν ξέθαψες και τον Λε-Πα ή τον Αντύπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ... ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ !!!


    Άρθρο 8
    Εκπτώσεις δαπανών από το εισόδημα του φορολογούμενου
    1. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 8 του ΚΦΕ όπως αυτός κυρώθηκε με το ν2238/1994 (ΦΕΚ151 Α΄) προστίθεται νέα περίπτωση η’, ως εξής:
    «η) Ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%) του συνολικού ετήσιου ποσού των πιο κάτω δαπανών, που δεν μπορεί να υπερβεί τα οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ, στις οποίες υποβάλλεται ο φορολογούμενος, η σύζυγός του και τα τέκνα που τους βαρύνουν:
    αα) του ποσού που καταβάλλεται για δαπάνες δεξιώσεων γάμων και βαπτίσεων, καθώς και σε ταβέρνες και εστιατόρια και σε κάθε είδους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, με εξαίρεση τα εστιατόρια ταχείας εξυπηρέτησης και αυτά που είναι εντός ξενοδοχείων και πλοίων,
    ββ) του ποσού της δαπάνης που καταβάλλεται σε μεσίτες ακινήτων, ωδεία, σχολές χορού και ρυθμικής, σχολές πολεμικών τεχνών, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, ινστιτούτα ή κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής, κομμωτήρια, διαιτολόγους, διατροφολόγους, ομοιοπαθητικούς, λογοθεραπευτές και μασέρ,
    γγ) του ποσού της δαπάνης που καταβάλλεται για παροχή υπηρεσιών επισκευής κλιματισμού (ψύξης – θέρμανσης) και εξαερισμού,
    δδ) του ποσού της δαπάνης που καταβάλλεται για παροχή υπηρεσιών σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και λοιπά επαγγέλματα που αφορούν επισκευή και συντήρηση οικοδομών.
    Το ποσό των δαπανών αυτών υπολογίζεται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους και εκπίπτει από το συνολικό τους εισόδημα, εφόσον έχει περιληφθεί στην αρχική δήλωση. Μερίζεται δε μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του καθενός που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, όπως αυτό δηλώθηκε με την αρχική εμπρόθεσμη δήλωση.
    Με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών καθορίζονται οι λεπτομέρειες και η διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων της παραγράφου αυτής».
    2. Το δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης α’ της παραγράφου 1 του άρθρου 23 του ΚΦΕ αντικαθίσταται και προστίθεται νέο τρίτο εδάφιο, ως εξής:
    «Επίσης, εκπίπτει ποσοστό μέχρι σαράντα τοις εκατό (40%) για ασφάλιστρα κατά του κινδύνου της πυρκαγιάς ή άλλων κινδύνων, για δικαστικές δαπάνες, για αμοιβή δικηγόρου για δίκες μισθωτικών διαφορών ή διαφορών μεταξύ ιδιοκτητών και διαχειριστών ιδιοκτησίας κατ’ ορόφους και στη συνέχεια για δαπάνες επισκευής και συντήρησης για όλες γενικά τις οικοδομές.
    Σε περίπτωση που καταβάλλονται σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και λοιπά επαγγέλματα που αφορούν επισκευή και συντήρηση οικοδομών δαπάνες για παροχή υπηρεσιών οι οποίες υπερβαίνουν το ποσό της έκπτωσης του προηγούμενου εδαφίου, το υπερβάλλον ποσό αυτών προστίθεται στις δαπάνες της υποπερίπτωσης δδ’ της περίπτωσης η’ της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του ΚΦΕ».
    3. Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/1992 ) προστίθενται δύο νέα εδάφια ως εξής:
    6 «Στις αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών αναγράφεται και το ονοματεπώνυμο του αγοραστή, όταν αφορούν πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών εκπιπτόμενη στη φορολογία εισοδήματος. Όταν οι αποδείξεις αυτές εκδίδονται με τη χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής (φ.τ.μ.), το ονοματεπώνυμο του αγοραστή αναγράφεται στο πίσω μέρος αυτών, στο οποίο τίθεται η υπογραφή και η σφραγίδα του πωλητή επιτηδευματία.»
    4. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού έχουν εφαρμογή για δαπάνες που πραγματοποιούνται από την 1η Αυγούστου 2007 και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2.29 ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ!
    Αυτό που ΔΕΝ είπε επίσης κανένα κανάλι,είναι το ότι οι ελαφρύνσεις αφορούν βασικά αυτούς
    που έχουν πάνω από 30.000(!) ευρώ
    εισόδημα ετησίως και οι οποίοι είναι περίπου 700.00 Έλληνες.
    Αντίθετα τα 3.500.000 των Ελλήνων
    που έχουν εισόδημα μέχρι 12.000
    δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από
    το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
    Η ουσία όμως είναι αλλού.
    Μιλάνε για φοροδιαφυγή και κυνηγούν τη Λίτσα την κομμώτρια,
    τον Τάκη τον υδραυλικό,και τον
    κυρ-Μιχάλη τον ταβερνιάρη...
    Είναι δυνατόν? Είναι σοβαροί?
    Εντάξει δεν λέω ότι είναι σωστό να κυνηγήσεις,εφοπλιστές βιομήχανους,
    μεγαλογιατρούς,μεγαλοδικηγόρους,
    καναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφους,αλίμονο...Τα παιδιά έχουν τρομερά έξοδα,ξέρεις τι είναι να συντηρείς βίλα στα βόρεια προάστεια,βίλα στη Μύκονο,πολυτελές σκάφος,και 4-5 αυτοκίνητα από Μερσεντές και πάνω?
    Με δυσκολία τα φέρνουν βόλτα...

    ΒΡΕ ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΣΣΣΣΣΣΣΤ
    ΛΕΧΡΊΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑΠΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ.

    Υ.Γ Ιδέα προς τα "λαγωνικά" του Έθνους: Γιατί δεν κυνηγάτε και τους παγωτατζήδες στις παραλίες, τους κωφάλαλους που πουλάνε κινέζικα μικροαντικείμενα
    στις καφετέριες,και τα παιδιά που καθαρίζουν τζάμια στα φανάρια???
    Ξέρετε τι χρήμα βγάζουν όλοι αυτοί? Μιλάμε για αμύθητα ποσά,μιλάμε για πακτωλό χρημάτων!
    Ναι κύριοι,αν δεν σώσει την Ελλάδα
    η Λίτσα η κομμώτρια,να είστε σίγουροι πως θα την σώσουν όλοι
    αυτοί οι βιοπαλαιστές...

    ΒΡΕ ΞΑΝΑ ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΣΣΤ!
    ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μουσική που πουλάει στην Ελλάδα είναι αυτή που προωθείται από τους λογιστές που "μανατζάρουν" εταιρείες και MME.

    Είναι η μουσική τύπου "γειά σου", όπως λέμε "είναι μεγάλο το χάλι σου Μαρία κι εγώ πολύ μικρός να το αντέξω".


    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χορός με «χρυσούς» μισθούς και μπόνους χιλιάδων ευρώ σε υψηλόβαθμα στελέχη έχει στηθεί στην ΕΡΤ, σε σημείο που η βουλευτική αποζημίωση να αποτελεί... ψίχουλα σε σύγκριση με αυτούς!
    Οι υπέρογκοι μισθοί στην κρατική τηλεόραση αποτέλεσαν το βασικό σημείο κριτικής του ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταψήφισε την πρόταση του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου για επαναδιορισμό του Χρ. Παναγόπουλου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.
    Ωστόσο η επιτροπή ΔΕΚΟ με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον επαναδιορισμό του, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΝ ψήφισαν «λευκό». Εκτός από τις παχυλές αμοιβές, το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κομματική άλωση» της ΕΡΤ με επίσημα «γαλάζια» κομματικά στελέχη που μετέχουν στο ΔΣ της επιχείρησης και εκατοντάδες νέες προσλήψεις, καθώς και για έλλειψη αντικειμενικότητας στα δελτία ειδήσεων και αποκλεισμό βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης από εκπομπές.
    Πιεστικές ερωτήσεις
    Στις πιεστικές ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ , ο πρόεδρος της ΕΡΤ επιβεβαίωσε ότι οι μηνιαίες μεικτές απολαβές του φτάνουν τις 22.000 ευρώ και των γενικών διευθυντών και εντεταλμένων συμβούλων τις 16.000 ευρώ.
    Παραδέχθηκε ακόμη ότι υπήρξε μπόνους έως και 50.000 ευρώ που έλαβε η γενική διευθύντρια εσόδων της ΕΡΤ, επειδή -όπως είπε- ανέβασε κατά 56% τα έσοδα της διαφήμισης.
    Ο κ. Παναγόπουλος δικαιολόγησε τα παραπάνω ποσά λέγοντας ότι «πρέπει να είναι ζωντανά στελέχη από την αγορά που διαχειρίζονται μεγάλα ποσά και δεν μπορούν να υποαμείβονται». Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τον Φ. Πετσάλνικο, ο οποίος παρατήρησε ότι και οι υπουργοί διαχειρίζονται πολύ μεγαλύτερα ποσά, αλλά δεν παίρνουν πάνω από τη βουλευτική αποζημίωση (περίπου 6.500 ευρώ), ενώ έκανε λόγο για «πανηγύρι που έχει στηθεί στην ΕΡΤ». «Τα ποσά που δίδονται δεν είναι νηστεία», είπε χαρακτηριστικά.
    Σχετικά με το προσωπικό που υπηρετεί στην ΕΡΤ, ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι έχουν αυξηθεί κατά 700 οι συνεργάτες (οι 470 είναι δημοσιογράφοι) με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ το μόνιμο προσωπικό είναι 3.840, εκ των οποίων οι 1.100 είναι δημοσιογράφοι.
    Το ΠΑΣΟΚ εστίασε την κριτική του και στο θέμα των κομματικών στελεχών που μετέχουν στο ΔΣ στην ΕΡΤ, όπως είναι ο Μεν. Δασκαλάκης, γενικός διευθυντής της ΝΔ και ο Δ. Ζακυνθινός
    «Πώς το ανέχεστε; Υπάρχει μια δεοντολογία», σχολίασε ο Τ. Χυτήρης.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση