GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο κίτρινος ρύπος...

...σύντομα στο ακάνθιο blog και στο press-gr . Του 'Ακανθου http://akanthoss.blogspot.com/ .. Τραγικές ιστορίες επιβατών που έζησαν την...

...σύντομα στο ακάνθιο blog και στο press-gr
.
Του 'Ακανθου
..
Τραγικές ιστορίες επιβατών που έζησαν την κίτρινη λαίλαπα της Αθήνας!!!
Απ΄τον βρωμιάρη μάγκα ταξιτζή (τον πίθηκο πού 'χα με κούραση γυμνάσει, που έλεγε κι ο Κόλιας) στον αρπαγμένο επαρχιώτη, κι απ τον μπάτσο που δουλεύει περιστασιακά το TAXI, μέχρι το μετανάστη που αγόρασε την άδεια για να επενδύσει τα λεφτά του, απ' το μυθομανή μέχρι το θεοσεβούμενο που κόβει ταχύτητα μπροστά στις εκκλησίες για να κάνει το σταυρό του. Από τον κλέφτη του τουρίστα, μέχρι τον πρόεδρο των ταριφάδων που θέλει να γίνει Βουλευτής!!!
Οι βασανιστές της καθημερινοτητάς μας σχεδιασμένοι απ' τον Άκανθο.
Αφιερωμένο στον αθάνατο 'Ελληνα ταξιστή (που έλεγε κι ο Ιάννης Ξενάκης) διαστέλλοντάς τον απ την τουρκικής προέλευσης κατάληξη ΤΖΗΣ.
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!

7 σχόλια

  1. Αγαπητοί φίλοι . Πολύ καλό αλλά και δύσκολο θέμα .Φταίνε όμως μόνο οι ταξιτζίδες ;;;
    Μία δική μου περιπέτεια σαν μικρό παράδειγμα :
    Πριν δέκα μέρες έφθασα από την επαρχία στο σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισσό . Πήγα στην θέση των ταξί για να πάρω ένα και να πάω στο σπίτι μου . Κόσμος πολύς . Πολλά ταξί αλλά κανένα δεν ξεκινούσε .Έψαχναν ΟΛΟΙ να γεμίσουν με ΤΡΕΙΣ οπωσδήποτε διαφορετικούς πελάτες που θα πήγαιναν προς μια σχετικά ίδια κατεύθυνση .Στις διαμαρτυρίες των ανθρώπων απαντούσαν με τον συνηθισμένο ''τσαμπουκά'' του ταρίφα . Υπήρχε και συντονιστής στην κατάσταση αυτή !!!
    Μία κυρία (ταξιτζού μου είπαν ) ψηλή , χοντρή , πολύ άσχημη , έκανε κουμάντο .
    Στενοχωρήθηκα όταν διάφοροι ξένοι τουρίστες ,που περίμεναν και αυτοί στην ουρά , με ρωτούσαν τι συμβαίνει και ντρεπόμουν να τους πω την αλήθεια .
    ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ η Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΝ ΚΤΕΛ ΕΝΑΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ;;

    Ένας ταλαιπωρημένος επιβάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχουν και οι εξαιρεσεις αλλα η πλειοψηφια αποτελειται απο αδιστακτους απατεωνες που ειναι ικανοι να σε κλεψουν και για 5 λεπτα παραπανω. Προσωπικα εχω οχημα αλλα δεν το χρησιμοποιω. Προτιμω να μετακινουμαι με τα Μ.Μ.Μ. ΜΟΝΟ οταν υπαρξει πραγματικη αναγκη χρησιμοποιω ταξι και οπως ειπε ενας φιλος πρωτιστα ΠΑΝΤΑ μπαινω μεσα στο ταξι προκατειλλημενος στο οτι θα με κλεψουν, δεν θα μου δωσουν σωστα τα ρεστα, θα πανε απο την διαδρομη που τους συμφερει κτλ. Για αυτο τον λογο σας συμβουλευω τα εξης, τα οποια πρεπει παντα να προσεχετε πρωτου/οταν μπαινετε σε ταξι:

    1)Οταν κανετε νοημα να σταματησει ΠΟΤΕ μην παρετε πρωτοβουλια να του αναφερετε τον προορισμο σας ωστε εκεινος να επιλεξει αν θα σας φορτωσει. Θα μπαινετε μεσα και θα του λετε που θελετε να σας παει. ΔΕΝ εχει το δικαιωμα να επιλεγει εκεινος την διαδρομη, αντιθετα εχει την υποχρεωση να πηγαινει τον πελατη οπου εκεινος επιθυμει. Και το λεω και σε περιπτωσεις που οι ταριφες επικαλουνται την επιλεκτικη διαδρομη επειδη οπως λενε κλεινουν και πανε σπιτια τους, πανε σε μια συγκεκριμενη περιοχη να παραλαβουν πελατη κτλ. Εαν ισχυει αυτο τοτε ας κατεβαζουν και την σημαια οι μαλακες ΟΧΙ να την εχουν αναμμενη...ετσι δεν ειναι?

    2) Θα καθεστε παντα στο πισω καθισμα. Δημιουργει αλλη ψυχολογια στον ταξιτζη, νιωθει την ανασα αλλου πισω απο το σβερκο του, δεν αφηνει περιθωρια να σου πιασει την κουβεντα με αποτελεσμα να σε τουμπαρει στο τελος και κυριως γιατι ειναι πιο ασφαλες.

    3) Οταν δειτε ταξι με πελατη και καταλαβετε πως θελει να παρει και δευτερη κουρσα τοτε να αρνηθειτε να μπειτε μεσα. Ακομα και εαν ο πελατης που ειναι ηδη μεσα δεν εχει προβλημα. Ειναι παρανομο. Και παρανομο και καταχρηστικο διοτι τσεπωνουν λεφτα για 2 κουρσες απο μια κοινη διαδρομη για 2 η περισσοτερους πελατες. Εαν ισχυε το σωστο τοτε γιατι οι 2 πελατες να μην μοιραζονται τα εξοδα για μια κοινη διαδρομη και να πρεπει να του τα πληρωνουν διπλα?
    Το ιδιο ισχυει και αν εισαστε μεσα σε ταξι και ο ταξιτζης κανει στην ακρη για να ψαρεψει και δευτερη κουρσα. Του λετε να μην παρει αλλη κουρσα. Εκτος και αν σας ρωτησει και δεν εχετε προβλημα. Αλλα παλι ειναι σαν να δινετε συναινεση σε παρανομια. Το ξερω πως ακουγεται λιγο σκληρο διοτι εκεινη την στιγμη μπορει να εχει αναγκη μετακινησης ενας συνανθρωπος μας αλλα ειναι κατι που μπορει να συμβει σε ολους και καλο θα ειναι να κανουμε υπομονη μεχρι να βρουμε το επομενο ταξι αδειο. Μου εχει τυχει να κανω νοημα για ταξι σε κεντρικη λεωφορο της Αθηνας και ενας ταριφας που ηδη ειχε κουρσα σταματησε να με παρει και επεμενε καλα και σωνει να με παρει την στιγμη που ακριβως απο πισω του ηταν 3 ταξι ελευθερα! Οχι ρε μεγαλε, του ειπα, να φαει και κανα κομματι ψωμι και κανας αλλος συναδελφος σου οχι μονο εσυ που ηδη εχεις πελατη μεσα..

    3) Στο επιμαχο θεμα των ρεστων: Oποιο και να ειναι τοσο ποσο που πρεπει να πληρωσετε στο τελος θα ζητατε πρωτα να σας δωσει ρεστα απο το ποσο που εχετε ετοιμο να του δωσετε. π.χ εαν η κουρσα κοστιζει 6.40 ευρω και εχετε 10ευρω θα ζητατε να σας δωσει ρεστα απο 10 ευρω. Αυτο και μονο τον αναγκαζει να δωσει τα σωστα ρεστα η τον θετει προ σκεψεων για το αν θα σας φαει ακομα και το δεκαλεπτο. Και μην ενδιδετε σε λεκτικα τρυκ που χρησιμοποιουν (του στυλ εμεινα απο ρεστα, μου τα πηραν ολα κτλ). Εαν ειναι ετσι τοτε θα παρετε ρεστα σας με προσεγγιση υπερ σας και οχι εις βαρος σας. Μου εχει τυχει να μην εχει να μου δωσει μισο ευρω ρεστα και τον εβαλα επιτηδες να με αφησει παρακατω μεχρι να συμπληρωσει το ταξιμετρο αλλα 50 λεπτα κουρσας (ναι δεν την χαριζω σε κανεναν πουστη).

    4) ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, οπως προειπε ενας φιλος. Εαν δεν εχει αποδειξη κανουμε τα εξης:
    a) Σαματα καλωντας την αστυνομια.
    β) Δεν πληρωνουμε
    γ) Κανουμε την παπια και παμε σπιτια μας για να μην χαλασουμε την ηρεμια μας.
    δ) Ζηταμε να μας κοψει το ΦΠΑ αν αναλογιστουμε πως σε μια κουρσα των 10 ευρω το 1,9 ευρω ειναι το ΦΠΑ!

    4) Σε σταθμους ΚΤΕΛ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ: Ποτε δεν δεχομαστε να παρει δευτερη κουρσα και παντα μπαινουμε στο πρωτο ταξι στην ουρα! Και το λεω αυτο γιατι κατι εξυπνοι ταριφες θελουν να τσιμπανε αμεσως πελατη αδιαφορωντας για τους συναδελφους τους που περιμενουν πιο πολυ ωρα στην ουρα να παρουν πελατη. Οσον αφορα τις αποσκευες να τις τοποθετειτε, οπως απαιτει ο κανονισμος, στο πορτ μπαγκαζ αλλα να προσεχετε απο τις ανεξελεγκτες χρεωσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα πρακτορεία του Κηφισσού και Τρείς Γέφυρες ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ μόνο που δεν τους βλέπεις με στολή διότι ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ!!! ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είσαι εντελώς άχρηστος στην παραγωγή και τεμπέλης αλλά ξέρεις να οδηγείς δεν θα πας χαμένος, γίνεσαι κομματικό στέλεχος.

    Τωρα... Αν δεν ξέρεις ούτε να οδηγείς... μόνο ταξιτζής μπορείς να γίνεις!

    ο Αράπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσες φορές πάντως χρειάστηκε να πάρω ταξί από κηφισό ή από λιοσίων υπήρχε πάντα αστυνομικός εκεί (αν κ εντελώς νέοπας) με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τα κρούσματα που αναφέρονται εδώ.
    Μπορεί να είμαι και τυχερός βέβαια και να μην μου συμβαίνουν αυτά πλέον.
    Πριν 5-6 χρόνια όμως αυτά ήταν δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΡΕΜΑΛΑ ΜΕ ΣΥΡΜΑΤΙΝΗ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ
    ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ- ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΤΟΥΣ
    ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ
    ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ ΠΟΥ
    ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙΤΛΟ "ΕΘΝΟΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ
    ΑΛΛΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ "MEGA" ΕΙΔΗΣΕΙΣ


    ΠΕΝΤΕΛΗ(95000 στρεμματα με τη μια)
    μετα την αναδασωση του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ---
    Όταν σηκώνω χέρι,
    ποτέ δεν σταματάς
    Όταν μπαίνω μέσα,
    τα ρέστα μου κρατάς
    Το πουκάμισό σου,
    μυρίζει ίδρωτίλα
    και το ταριφάδικο,
    βρωμάει ποδαδίλαααα

    Ο δρόμος είναι κτήμα σου,
    και 'συ ο τσιφλικάς
    στο καπό σου πάνω,
    το αίμα της γριάς
    μου τα 'χεις φάει όλα,
    τ'ηθελα και μπηκααα
    Τωρά που ειμ'εδω,
    είμ'η πουτανα σου ταρίφα!

    Κίτρινη!
    Κιτρινη φυλή, κίτρινη!
    και σιχαμερη, κίτρινη!
    Κιτρινη φυλή, κίτρινη!
    και σιχαμερηηη,
    Ααααα!
    ---


    N-Carkade: Κίτρινη φυλή

    Άσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση