GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλα είναι υποκειμενικά....

. Με αφορμή δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ , Του Χρήστου Λουτράδη . , Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε οτι ειναι εχθροί της Δημοκρατ...

.
Με αφορμή δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ
,
Του Χρήστου Λουτράδη
. ,
Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε οτι ειναι εχθροί της Δημοκρατίας οσοι υποστηρίζουν την πιθανότητα πεντακομματικής Βουλής. Ενδιαφέρον. Εγώ που νόμιζα πως εχθρος της Δημοκρατίας ορίζεται ο πολιτικός εκείνος που θεωρεί ως πανάκεια κυβερνήσεις ανευ οράματος, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς αυτογνωσία και συνείδηση των λαθών που έχουν διαπράξει κατά το παρελθόν. Αυτός που δεν αντιδρά όταν το πρόγραμμα του κόμματος του δεν είναι γνωστό στην κοινή γνώμη, όταν το κομμα του προβαίνει σε λαϊκιστικές εξάρσεις με μόνο στόχο βραχυπρόθεσμα μικρο-κομματικά οφέλη, οταν το κόμμα του όταν ειναι αντιπολιτεύση αντί να δείξει προς την κοινωνία ενα σύγχρονο πρόσωπο που δεν θέλγεται απο πολιτικούς της εικόνας και της μηδέν ουσίας kάνει απέλπιδες προσπάθειες για το αντίθετο.
Εχθροι της δημοκρατιας υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Με τα ίδια χαρακτηριστικά. Αναζητείστε τους. Αλλά ξέχασα τα πάντα στην ζωή ειναι υποκειμενικά.

22 σχόλια

  1. ΤΟ ΔΑΣΟΣ

    Το δάσος που λαχτάριζες
    ώσπου να το περάσεις
    τώρα να το ξεχάσεις
    διαβάτη αποσπερνέ

    οκτώ μέρες το κούρσευαν
    αρπαχτικά εργολάβοι
    και κει είναι τώρα δρόμοι
    διαβάτη αποσπερνέ.

    Το τρίσβαθο αναστέναγμα
    που άγγιζε την καρδιά σου
    και έσπαε τα γόνατά σου
    δε θα τ' ακούσεις πια,

    το πήρανε στα διάπλατα
    περίτρομα φτερά τους
    και το 'καμαν λαλιά τους
    τα νύχτια τα πουλιά

    ...........................

    Προφητικά δεκάδες χρόνια πριν
    ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣΗΣ

    και για την αντιγραφή
    ΘΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ
    -------------------------------------

    Άρθρο του ΣΤΑΘΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/08/2007
    ===============================


    Και σήμερα αναβάλλεται η επόμενη μέρα. Ακόμα καίγεται η χθεσινή...

    «Ας προσέξουν οι Υπατοι» και ας ακούνε οι πολίτες! ή αλλοιώς:

    «Ακου, ανθρωπάκο» (όπως προέτρεπε και ο Βίλχελμ Ράιχ), δηλαδή εσείς κύριε Πρωθυπουργέ, ο οποίος έχετε, καθώς δηλώνατε προεκλογικώς, και κάποιαν «αριστερή παιδεία». Γι' αυτό θα σας μιλήσω «σεμνά και ταπεινά».

    Ακου, λοιπόν, κύριε Καραμανλή, όπου η τύχη στα ανθρώπινα το έφερε να γίνεις Πρωθυπουργός. Είμαι ένας πολίτης με τον οποίον θα μπορούσε να έχεις πιει ένα ποτήρι κρασί. Οσα χρόνια κι αν ζήσω ακόμα, λίγα ή περισσότερα, ποτέ πια δεν θα ξαναδώ την πατρίδα μου όπως ήταν.

    Ούτε το Κρόνιο, ούτε τον Καϊάφα, ούτε τα περάσματα των κενταύρων στη Νέδα.

    Θέλω λοιπόν το κεφάλι του κ. Βουλγαράκη. Του Υπουργού Πολιτισμού· που άφησε να του καεί το Κρόνιο. Να το ανοίξω να δω τι έχει μέσα. Να καταλάβω -αν μπορέσω- πώς μπορεί να είναι Υπουργός Πολιτισμού ένας τύπος που όχι μόνον του καίγεται η Ιερά Αλτις, αλλά μετά προσπαθεί να το κρύψει κιόλας. Προσπαθώντας με ψέματα να εξαπατήσει την ανθρωπότητα.

    Οποιος δεν προσέχει δεν (μπορεί να) έχει.

    Θέλω λοιπόν το κεφάλι του κ. Βουλγαράκη. Διότι ή αυτός είναι ανίκανος ή όλοι είμαστε ανίκανοι.

    Αν λοιπόν, ανθρωπάκο, θέλεις να διακηρύξεις στην Οικουμένη ότι όλοι είμαστε ανίκανοι, υπερασπίσου το κεφάλι του κ. Βουλγαράκη. Αλλοιώς, δώσ' το μου! Μαζί του θέλω το κεφάλι του κ. Ζαχόπουλου.
    Για λόγους τάξης. Μόνον και μόνον για να πάψουν να βλέπουν το πρόσωπό του οι θεοί...

    Επίσης, θέλω το κεφάλι του κ. Μεϊμαράκη, Υπουργού Αμύνης. Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω το γιατί, και είμαι βέβαιος, ότι αν δώσεις προσοχή, ανθρωπάκο, θα καταλάβεις. Και πρέπει να δίνεις προσοχή όταν σου μιλά ένας πολίτης, ανθρωπάκο, διότι γι' αυτό σου έδωσε την εντολή ο λαός: για να ακούς τον πολίτη.

    Ακου λοιπόν, ανθρωπάκο!

    Ακούστε κι εσείς συμπατριώτες μου.

    Ο κ. Πρωθυπουργός -εσύ, ανθρωπάκο- με αναγκάζει να παραδώσω την πατρίδα μου στα παιδιά μου μικρότερη απ' όσην την παρέδωσε σε μένα ο πατέρας μου.

    Τι είναι, κατά το μέγεθός της, η πατρίδα; Ακου να μάθεις, να το πεις και του κ. Λούλη, που της κάνει κουμάντο, μπας και ξεστραβωθείτε, ώστε να πάψετε να της βγάζετε τα μάτια!

    Οταν λοιπόν ήμουν εφτά-οκτώ ετών, ο πατέρας μου με πήγε «επίσκεψη» στο Μουσείο της Ολυμπίας, να δω τον «Ερμή του Πραξιτέλους» (για τον οποίον καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι, λες και τον έφτιαξε ο ίδιος) για να έβλεπα, λέει, που «από τη μια πλευρά το άγαλμα χαμογελάει κι από την άλλη είναι σκεφτικό».

    Να σου πω την αλήθεια, ανθρωπάκο μου, εγώ τέτοια διαφορά δεν είδα, αλλά η ευτυχία του πατέρα μου με αυτήν του τη «μυθολογία» για τα αγάλματα, είναι ίσως από αυτά που με έκαναν άνθρωπο, όσον επιτρέπει στον καθένα από μας να 'ναι άνθρωπος, το υλικό των ονείρων του.

    Υστερα από χρόνια, πήγα «επίσκεψη» στα αγάλματα της Ολυμπίας, τους δικούς μου γιους, τα εγγόνια του πατέρα μου.

    Ο ένας απ' τους δυο τους, τότε τεσσάρων ετών, σήμερα ολόκληρο παλικάρι, αφού είδε τον Ερμή, βγήκε απ' το Μουσείο, έκοψε κάτι παπαρούνες κι επέστρεψε να της «δώσει στον θεό, να του κρατήσουν συντροφιά το βράδυ, όταν οι άνθρωποι θα έχουν φύγει και θα μείνει μόνος».

    Κατάλαβες τώρα γιατί θέλω κεφάλια, ανθρωπάκο;

    Η Ηλεία, η Μεσσηνία, η Αρκαδία, η Λακωνία δεν μίκρυναν μόνον σε πόρους, δεν έχασαν μόνον ανθρώπους, θα μικρύνουν και σε ποιήματα, ιστορίες και μύθους.

    Προσέτι, από τη γη οδηγούνται σε έξοδο παιδιά της.

    Οπως μετά τον πόλεμο και τα μαύρα χρόνια του 1944-49, πλήθος Ηλείοι θα ξενιτευθούν.

    Η επόμενη μέρα θα είναι για την πατρίδα μου, για πολλούς συμπατριώτες μου άμεσα χτυπημένους απ' το κακό (κι άλλους, περισσότερους, έμμεσα), μέρα μακρά και σκοτεινή -θέλουν χρόνια για να ξαναγίνουν τα λιοστάσια και τα περιβόλια, τα αμπέλια. Πολλοί Ηλείοι θα ξερριζωθούν και μαζί τους πολλοί μετανάστες θα ξαναμεταναστεύσουν.

    Θέλω λοιπόν κεφάλια. Αδεια κεφάλια.
    Κούφια κεφάλια.
    Αίολα (και έωλα) κεφάλια.
    Ηλίθια κεφάλια. Αχρηστα και ανίκανα.

    Θέλω το κεφάλι του κυρ Πολύδωρα και, για λόγους συμμετρίας το χαμογελαστό κεφάλι της Ντόρας - μα πάνω απ' όλα θέλω το υπερφίαλο κεφάλι το δικό σου, ανθρωπάκο! Να το ανοίξω να δω πόση σεμνότητα και ταπεινότητα έχει μέσα.

    Αλλά ο κυρίως λόγος που θέλω το δικό σου κεφάλι είναι ότι εσύ είσαι ο επικεφαλής όλων αυτών των κουφιοκεφαλάκηδων.
    Εφτά μέρες στις οκτώ ενδημούσα η φωτιά, δεν το θέλει ο Θεός!

    Ακούστε, συμπατριώτες μου, ως πολίτης μιλάω.
    Αυτοί που δεν μπορούν να σταματήσουν το κακό
    είναι οι ίδιοι που το προκάλεσαν
    και συνεπώς δεν μπορεί να είναι οι ίδιοι που θα προσπαθήσουν να το θεραπεύσουν. Ηδη ο τρόπος που προσπαθούν να το θεραπεύσουν είναι το ίδιο καταστροφικός με την καταστροφή.


    Δεν ξέρω αν θα κερδίσεις (και όχι «νικήσεις») τις εκλογές, εσύ ανθρωπάκο, ή κάποιος άλλος σαν εσένα. Ομως να ξέρεις, ότι την πατρίδα εγώ μικρότερη δεν θα την παραδώσω στα εγγόνια του πατέρα μου από όσην μου την παράδωσε εκείνος, νυφούλα, ποίημα, παραμύθι, λιοστάσι...

    Το άδειο σου υπερφίαλο κεφάλι, θα το βγάλω πάνω απ' το κεφάλι μου και μαζί του τις ανοησίες, την υποκρισία και τα συνήθη ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

    Αλλα κεφάλια που να τα σέβομαι και να με σέβονται χρειάζομαι. Ξέρεις, ανθρωπάκο, είναι θέμα αξιοπρέπειας. Δεν θέλω να σκύβω το κεφάλι μου από ντροπή μπροστά στα αγάλματα, αλλά από σεβασμό.


    ΣΤΑΘΗΣ Σ. 31.VIII.2007 stathis@enet.gr

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/08/2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σύντομη αυτή ανάλυση έπαιξε ελάχιστα στα ΜΜΕ. Σίγουρα όλοι το είχαμε στο μυαλό μας λίγο ή πολύ. Δεν αποτελεί απόλυτη λύση στα ερωτήματα των ημερών ούτε δικαστική απόφαση. Για μένα είναι το πιό λογικό σενάριο και αν επαληθευτεί, μας βοηθά να καταλάβουμε τι ακριβώς αντιμετωπίζουμε.


    Όλες αυτές τις ημέρες ακούμε απίστευτα σενάρια για το ποιός μπορεί να έκαψε την Πελοπόνησσο. Οικοπεδοφάγοι, τρελοί, γριές με αλτσχάιμερ, αναρχικοί των Εξαρχείων, ξένοι πράκτορες έχουν μπλέξει σε ένα χορό του παραλόγου που σέρνει η κυβέρνηση και οι απανταχού συνωμοσιολόγοι. Μήπως τελικά η απάντηση είναι πιο απλή; Ίσως να αρκεί να δεί κάποιος το χάρτη της δημοπράτησης της Ιονίας Οδου,του καινούργιου, δηλαδή αυτοκινητοδρόμου της βορειοδυτικής Πελοπονήσσου (δείτε τον εδώ).


    Γνωρίζετε απο που περνάει; Γαστούνη, Αμαλιάδα, Πύργος, Αρχαία Ολυμπία, Ανεμοχώριο, Σαμικό, Ζαχάρω, Φιγαλεία, Κυπαρισσία, Δώριο, Τσακώνα, Μεγαλόπολη, Κρέσταινα κ.τ.λ.

    Έργο δύσκολο και με μεγάλο κόστος καθώς μόνο τα χρήματα για την απαλλοτρίωση της, ιδιαιτέρως εύφορης, γής ένθεν και ένθεν του δρόμου εκτίναζαν το προυπολογισμό του στα ύψη. Από την αλλή, οι βέβαιες αντιδράσεις των οικολόγων για καταστροφή του περιβάλλοντος θα έφερνε σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του. Όλα αυτα πρίν γιατί τώρα, ως εκ θαύματος η γή έγινε φθηνότερη και οι αντιδράσεις άλλαξαν προσανατολισμό.



    Το έργο της κατασκευής του δρόμου έγινε ευκολότερο. Αν το προχωρήσει κανείς λίγο παρακάτω θα δει οτι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ - ΤΕΒ Α.Ε. και η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, που συνέτρεξαν να προσφέρουν την ανθρωπιστική τους βοήθεια στους πληγέντες με την κατασκευή ολόκληρων οικισμών, είναι οι δυο μεγαλύτεροι ανάδοχοι της Ιονίας οδού. Ουσιαστικά, δηλαδή και εξασφάλισαν την συμπάθεια των κατοίκων και θα τους μείνουν και αρκετά "ψιλά" στη τσέπη απο την σημαντική μείωση του κόστους του αυτοκινητοδρόμου. Και βέβαια, εαν αυτη τη στιγμή έχετε ήδη ανοίξει τον χάρτη δημοπράτησης, ρίξτε και μια ματιά στον παράδρομο στα βόρεια της Πελοπονήσσου που, βάση σύμβασης, είναι υποχρεωμένες να φτιάξουν οι ανάδοχες. Μήπως περνάει απο το κομμάτι της Αχαιας που κάηκε τον Ιούλιο;

    Στο φτωχό μου το μυάλο το σενάριο αυτό που συνέθεσα μου φαίνεται λογικότερο απο την εμπλοκή της CIA, των "Γκρίζων Λύκων" ή κάποιων παιδιών που επειδή βαρέθηκαν να καίνε τράπεζες αποφάσισαν να κάψουν την Ελλάδα.



    Τα συμπεράσματα δικά σας...

    Όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως τουναντίον, αλλά εν τω μεταξύ δείτε αποτελέσματα χρήσης και θα τρίβετε τα μάτια σας από τα νούμερα και την ανοδική τους πορεία : http://www.aktor.gr/ -- http://www.etae.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κρογιας και βρυπαν
    τα λεφτα ειναι το παν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

    ΖΑΧΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

    ----------------------------------------

    "Γιάννη, γιατί έκαψες το δάσος, Γιατί, Γιατί ?"
    -Αγέρας θάναι, λέει ο Γιάννης,
    και περιπατεί.

    Ανάβει η πέτρα, το λιβάδι βγάζει φωτιά,
    Νάβρισκε ο Γιάννης μια βρυσούλα, μια ρεματιά !

    Μες στο λιοπύρι, μες στον κάμπο, να ένα δεντρί...
    ξαπλώνει ο Γιάννης από κάτω, δροσιά να βρεί.

    Το δέντρο παίρνει τα κλαριά του και περιπατεί !
    "Δεν θ' ανασάνω λέει ο Γιάννης, Γιατί, Γιατί ?"

    .....................
    .....................

    Εκεί τριγύρω ούτε χορτάρι. φωνή καμμιά !
    Στ' αγκάθια πέθανε, στον κάμπο,
    Στην ερημιά !!

    --------------
    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o pagkalos εκτος απο παχυδερμος σωματικα εχει γινει και πνευματικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. index

    Γειά σου Χρήστο!
    Υποκλινόμαστε ομαδικά!

    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ"

    1) "Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.

    Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"

    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )


    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )


    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"

    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )


    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )


    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"

    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"

    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )


    8) "Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;

    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"

    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )


    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."

    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"

    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )



    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"

    ( Γιωργάκης Παπανδρεου 16-5-2007 )




    Δια στόματος ΠΑΣΟΚων η αλήθεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. index

    Και να'χε πει μόνο αυτά το παλληκάρι...
    ειπε κι άλλα!!!

    Πάγκαλος στη ΝΕΤ 105.8 3 Σεπτ. 2007, 13:15
    κάντε εδώ click για το ρεσιτάλ!


    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο παγκαλος χρειαζεται διαιτα αυτο βλεπω εγω.αν τον τσιμπησεις με μια βελονα θα σκασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο πάγκαλος ειναι η κακιά συνείδηση του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πως και δεν ασχολήθηκε ομως κανένα αλλο μέσο με τον κ.πάγκαλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΝΕΤ κάνει συλλογή με μαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. nai alla auto einai mnimeio malakias axize megaliteris provolis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. me to noymero pagalo pios asxileitai?san ton papou tou tha meinei numero
    17 prothipourgos tha einai o simitis kai tha apalagoume apo tis vromooikogemies karaman ali kai parandreou chad

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Πάγκαλος πετάει καμιά μ@μ@κία μήπως και γίνει τζέρτζελο και τον αναφέρουν τα κανάλια, αλλά τον έχουν βαρεθεί, φαίνεται. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, όλο και πιο ευρηματικός θα γίνεται, μέχρι να τον διαγράψει στις 17/9/ ο Γιωργάκης. Καλά, εκεί μετά την ήττα, θα διαγραφούν πολλοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπάρχουν στιγμές στη διαδρομή μιας χώρας που δεν αρκεί το σύνηθες μέτρο για να κριθούν και πρωτίστως για να αξιολογηθούν, και στην ιστορία καταγράφονται ως ορόσημα. Για παράδειγμα, έχουμε συνηθίσει να λέμε πριν από ή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν από τη χούντα ή μετά τη μεταπολίτευση. Ετσι, δυστυχώς, θα μιλάμε εφεξής και για πριν και μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 που απέδειξαν τη διάλυση του κράτους.

    Η προσέγγιση της κυβέρνησης στο ολοκαύτωμα ήταν κατώτερη των περιστάσεων έτσι και αλλιώς. Από την ανικανότητα στην αντιμετώπιση των πραγματικών κινδύνων που οδήγησαν στον όλεθρο έως τη θλιβερή και προσβλητική αθλιότητα με την ακούσια επαιτεία και τον γνωστό γκεμπελίσκο να διαχειρίζεται από τηλεοράσεως το πολιτικό κόστος για μία ανύπαρκτη κυβέρνηση.

    Μέσα σε αυτό το κλίμα, το πρόγραμμα του κ. Γ. Παπανδρέου για την εθνική ανασυγκρότηση -όσο και αν δεν προβλήθηκε επαρκώς από τα τηλεοπτικά μέσα-ήταν πράγματι μια προβολή στο μέλλον που μπορεί να αποτελέσει ελπίδα και ζητούμενο για τους πολίτες αλλά και ευκαιρία για τη χώρα.

    Το σχέδιο «Νέα Ολυμπία» δεν αποτελεί απλώς ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της χώρας και πριν από όλα των περιοχών που καταστράφηκαν, αλλά μπορεί να δημιουργήσει το μοντέλο για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

    Ισως είναι η ευκαιρία στη χώρα να σταματήσει να αναπαράγει τον φαύλο εαυτό της. Είναι η στιγμή που πρέπει να δημιουργήσει τις συνθήκες μίας νέας πορείας με πραγματικές αλλαγές στην οργάνωση του κράτους αλλά και στην νοοτροπία των πολιτών, που θα πρέπει να απαιτούν ανατροπές και όχι μερικές χιλιάδες ευρώ από τους ανεκδιήγητους πολιτευτές και εμποράκους της συμφοράς.


    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, δεν μπορεί να μείνει απαθής όταν ο πιο ΧΥΔΑΙΟΣ Έλληνας πολιτικός κατηγορεί το "Ρ" σαν την πιο χυδαία εφημερίδα.
    Η χυδαιότητα, ο αλαζονικός τραμπουκισμός και οι ακροβατικοί τυχοδιωκτισμού του Πάγκαλου είναι το εφιαλτικό σύμπτωμα του αυτοκρατορικού ολοκληρωτισμού που διαπερνάει το δοσιλογικό σημερινό ΠΑΣΟΚ.
    Οι πολιτικοί γενίτσαροι στο πρόσωπο του Πάγκαλου αποκαλύπτουν το μακάβριο πρόσωπό τους. Παντελής http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=1584

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ίσως ο Πάγκαλος να πιστεύει ότι η δημοκρατία έχουμε μόνον όταν υπάρχουν δύο κόμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λουτράδη, μας βλέπουν!
    Έχω,φίλεμου γλώσσα καλή για να σε βρίσω, αλλά έχω συναίσθηση της κενότητάς σου. Κάνεις θόθυβο για να ακούγεσαι, όπως οι άδιοι τενεκλέδες, αλλά και για να επιπλέεις όπως οι φελοί.

    Πρόβλημά σου.

    ΥΓΙΑΙΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΥΓΙΑΙΝΕ,
    εσυ ονοματάκι δεν έχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΡΕΜΑΜΕ
    ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ.
    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ




    Νεοι Πατριωτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση