GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα...

, ...και το άρθρο 24 για τα δάση . Του Χρήστου Λουτράδη . Μπαίνουμε στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές και το κεντρικό ζήτημα που θα απα...

,
...και το άρθρο 24 για τα δάση
.
Του Χρήστου Λουτράδη
.
Μπαίνουμε στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές και το κεντρικό ζήτημα που θα απασχολήσει τους ψηφοφόρους ειναι η εθνική τραγωδία με τις πυρκαγιες και κατ' επέκταση το ζήτημα του περιβάλλοντος και των κλιματικών αλλαγών.
Στα πλαίσια αυτά θα γίνουμε κοινωνοί μεγαλοστομιών, μη πρακτικών θεωρητικών αναλύσεων και προτάσεων που στοχεύουν στην επίταση του φαινομένου του λαϊικισμού που ενδημεί στην πατρίδα μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Στην πολιτική ομως, οπως και στα περίσσοτερα ζητήματα της ζωής μας, οι λύσεις ειναι απλές, ρεαλιστικες και απαιτούν απλά θάρρος και τόλμη για να περαιωθούν.
Ο πολίτης κατά την άποψη μου πριν επιλέξει τον πολιτικό σχηματισμό που συγκλίνει με τον αξιακό του κώδικα και την πολιτική του κουλτούρα, πρέπει να έχει υπόψιν του τα εξής: ποια παράταξη θα παρουσιάσει το ρεαλιστικότερο, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, πρόγραμμα ανασυγκρότησης της περιοχής. Παράλληλα και πιο σημαντικότερη ειναι η πολιτική βουληση των κομμάτων να μην προχωρήσουν στην αναθεώρηση του άρθρου 24. Για πολλούς αυτή η επικείμενη αναθεώρηση ειναι που άνοιξε το κουτί της πανδώρας για τις φετινές πυρκαγιες.
Ας εξετάσουμε πριν επιλέξουμε προγράμματα, πολιτικη βούληση αλλά και ποια παράταξη έχει την δυναμη να προβεί σε εκ βάθρων ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Οι ανακοινώσεις των κομματών για τους υποψηφιους στις λίστες επικρατειας τους, ειναι απο μόνες τους ενδεικτικές για το ποιες παρατάξεις ειναι προσκολήμμενες σε μια διαχειριστικη λογική για την εξουσία με κεντρικό μονο στόχο την διαιώνιση πελατειακών αλλά και οικογειοκρατικών δεσμών.
Ας μην επιτρέψουμε το μόνο θύμα στις εκλογές να ειναι το περιβάλλον και οι μονοι νικητές η ένδεια προτάσεων και ο νεποτισμός.

44 σχόλια

  1. Πολύ σωστά!!!

    ----------
    Ψήφο στο ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ
    OI ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

    Ψήφο στο κόμμα οικολόγων που είχε στο παρελθόν καλά εκλογικά ποσοστά (κόμμα Ελλήνων Οικολόγων 0,6%) και τώρα έχει ΑΡΚΕΤΕΣ πιθανότητες να μπει στην βουλή!

    ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ στην Βουλή!
    ----------

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΨΤΕ ΤΟΥΣ!!!


    - ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΥΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΛ. ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
    (φωτογραφίες χαμογελαστών βουλευτών του ΣΥΝ με αντίστοιχους ΑκροΔεξιούς και φασίστες Τούρκους, αναπαραγωγή τούρκικης προπαγάνδας στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και πάρε δώσε με το ΕΠΣΕ και τον ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΑ).

    - ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΛΑΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΚΕ

    - ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ (βουλευτές ΠαΣοΚ βασανιστές της Χούντας κ.α.)

    - ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΔ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΑ
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστο για μια ακόμη φορά, λειτούργησες κατόπιν ώριμης σκέψης στην επίκαιρη δημοσιογραφική γραφή σου. Για άλλη μια φορά έδωσες το στίγμα των γεγονότων και την πραγματική κατεύθυνση που θέλουν κάποιοι να οδηγούν την πολιτική μας ζωή.
    γ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .
    mayro sron alog.

    den einai klathe mera tou agiorgiou.

    tha fas mayrisma poy tha se klene ennia maries ,i exis mia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. .
    mayro sron alog.

    den einai klathe mera tou agiorgiou.

    tha fas mayrisma poy tha se klene ennia maries ,i exis mia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι θυμόμαστε ότι μέχρι και νοθεία είχαν κάνει οι Νεοδημοκράτες μέσα στη Βουλή για να περάσει το άρθρο 24! Και ότι για αυτόν το λόγο είχε αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από τη συνταγματική αναθεώρηση.-
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. *«Πίσω από τους εμπρησμούς βρίσκεται η δεξιά με κεντρική καθοδήγηση. Το κάνει για να ξεχάσουμε τις πομπές της (ομόλογα - πόρισμα Ζορμπά, κουμπάρους, υποκλοπές κ.ά.). Επικαλείται έναν αόρατο εχθρό για να δώσει την εντύπωση ότι η χώρα βρίσκεται υπό πολιορκία, να τρομοκρατηθεί ο λαός και να συσπειρωθεί περί την κυβέρνηση. Στόχος; Να κερδίσει η Ν.Δ. τις εκλογές».

    *«Ποιος ήταν ο εισηγητής της θεωρίας περί ασύμμετρης απειλής; Η Θεοδώρα-Μητσοτάκη Μπακογιάννη (σ.σ.: αυτό είναι όντως αλήθεια). Γιατί το έκανε; Για να την υιοθετήσει μέσα στον πανικό του ο πρωθυπουργός, να την δημοσιοποιήσει και να εκτεθεί. Στόχος; Να ηττηθεί η Ν.Δ., να απομακρυνθεί ο Κ. Καραμανλής και να αναλάβει αυτή την ηγεσία του κόμματος».

    Εξωφρενικά; Οπωσδήποτε. Αλλά μήπως και τα προηγούμενα ήταν λιγότερο εξωφρενικά;

    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε πιό καθαρά τι λέει ο Λουτράδης. Βγάλτε τα κομματικά γυαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παράλληλα και πιο σημαντικότερη ειναι η πολιτική βουληση των κομμάτων να μην προχωρήσουν στην αναθεώρηση του άρθρου 24.
    ==
    Εσυ εισαι υπερ η κατα της αναθεωρησης του αρθρου 24?

    Εισαι υπερ η κατα της αναθεωρησης του αρθρου 16?

    Εισαι υπερ η κατα του "ανοιγματος" του ασφαλιστικου??

    Εισαι υπερ η κατα των ιδιωτικοποιησεων??

    Εισαι υπερ η κατα τη ανασφαλιστης εργασιας ,που επαγγελεται ο μπραβογιοργο??

    Εισαι υπερ η κατα της αμεσης καταβολης του επιδοματος των 3000 ευρω,με τις οποιες "καταχρησεις" και μαιμου δηλωσεις??

    Ε! ρε αμε στο διαολο.

    Κανε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ προτασεις.
    Οχι θεωρητικες εκθεσεις δημοτικου,παλιομαλακα...

    Και μου το παιζεις και σπουδαιος με τις ,και καλα,περισπουδαστες αναλυσεις σου...

    Αει στο διαολο ηλιθιε,ειπα να μην (ξανα)εμπλακω σε κανενα σχολιο σου,αλλα ξυπνα ρε!!!
    Το δημοσιοκαφριλικι εχει μεγαλο ανταγωνισμο ρεεε!!

    Θα πεινασεις σκατομαλακα.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε σκατοβυτίο Τζών δεν άντεξε η κομματοσκυλαίϊκη γούνα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 10:36 μμ

    ==
    No comments.
    Dosn't matter.

    Αει γαμισου. Το "νοιωθω" καλλιτερα οταν το λεω στα Ελληνικα.
    Παρτο και στα .."ξενα"
    Fuck off

    john

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατρακύλα κι άλλο μωρή ξεφτίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. index


    Εφυγε ο κωλόγερος, παω για καφέ αλλά θα επανέλθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητοί φίλοι,
    Τις απόψεις μου στο θέμα τις γνωρίζετε, όσοι τουλάχιστον είστε τακτικοί αναγνώστες του blog.
    Για να μην επαναλαμβάνομαι και με βαρεθείτε τελείως, επιτρέψτε μου σήμερα να παρουσιάσω απόψεις ενός φίλου, που σε λίγες μέρες θα τιμήσει τα έδρανα της Βουλής… ο δυστυχής:

    « Ο πολίτης νοιώθει κουρασμένος, αποξενωμένος και απογοητευμένος από τη δημοκρατία μας. Η ευφορία των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης ανήκει στο παρελθόν, ενώ η διαπίστωση ότι το πολίτευμα λειτουργεί ομαλά δεν φαίνεται να συγκινεί κανένα. Στο γύρισμα του αιώνα οι προσπάθειές μας θα έπρεπε να αποβλέπουν στη διατύπωση προτάσεων για την ανανέωση και την αναζωογόνηση της δημοκρατίας.
    Όσες σκέψεις διατυπώνονται και όσες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται κατά καιρούς έχουν συνήθως είτε εξαγγελτικό είτε συμβατικό περιεχόμενο. Τις περισσότερες φορές ικανοποιούν επικοινωνιακές ανάγκες των κομμάτων. Η ωρίμανση της δημοκρατίας έπαυσε προ πολλού να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της πολιτικής. Εύλογα ερωτάται λοιπόν πώς θα μπορούσε να αποκτήσει επιτέλους απτό περιεχόμενο.
    Εξαγγελίες που γίνονται χωρίς αντίκρισμα δεν προσφέρουν τίποτε. Η πληθωρική επανάληψή τους κυριαρχεί όμως στον πολιτικό λόγο και υποθηκεύει την πολιτική πράξη. Το ίδιο ισχύει, τηρουμένων των αναλογιών, και για πολιτικές πρωτοβουλίες με συμβατικό περιεχόμενο. Όσο παραμένουμε προσηλωμένοι σ’ αυτή τη λογική θα διαιωνίζεται το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Οι σκέψεις αυτές μας δείχνουν τι πρέπει να αποφεύγουμε. Δεν διαγράφουν όμως μια πορεία που θα μπορούσε να επαναφέρει τον πολίτη στο επίκεντρο μιας αυθεντικής δημοκρατίας.
    Κατά την επικρατούσα αντίληψη περί δημοκρατίας οι πολίτες αναδεικνύουν, άμεσα ή έμμεσα, τα βασικά όργανα του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, νομιμοποιώντας την εξουσία τους. Αυτή η λειτουργία είναι ασφαλώς σημαντική, όχι όμως και η μόνη. Πολλά εξαρτώνται άλλωστε από την οργάνωση της αντιπροσώπευσης σε όλες τις εκφάνσεις της. Η ποιότητά της καθορίζει εντέλει τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και το πολίτευμα, μια πραγματικότητα που αγνοούμε ή παραγνωρίζουμε.
    Για του λόγου το αληθές θα ήθελα να αναφέρω ορισμένα παθολογικά φαινόμενα που έχουν προσλάβει ενδημικό χαρακτήρα: κυριαρχία των ΜΜΕ, έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας, επιβίωση αναχρονιστικών ή επιβολή νέων πρακτικών για τη χειραγώγηση του πολίτη και διόγκωση του πολιτικού χρήματος. Όλα οδηγούν αναπόφευκτα στη στρέβλωση της αντιπροσώπευσης και, κατ’ επέκταση, στη διάχυτη δυσλειτουργία της δημοκρατίας...
    ...Παθολογικά φαινόμενα διαπιστώνουμε και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι ιδιότητες έτσι κατοίκου και δημότη δεν συμπίπτουν πάντοτε. Συχνά είναι κανείς δημότης Αθηναίων και κατοικεί σε περίοπτους ΟΤΑ εκτός των ορίων του. Ή και το αντίθετο. Επίσης, ενδέχεται οι ιδιότητες κατοίκου και δημότη να συμπίπτουν, αλλά δημότες μεγάλων πόλεων να είναι εγγεγραμμένοι και να κατοικούν σε διαφορετικά διαμερίσματα. Στις περιπτώσεις αυτές υπάρχει αντιπροσώπευση; Και να σκεφτεί κανείς ότι στο χώρο της τοπικής δημοκρατίας η σχέση δημότη και εξουσίας είναι απτή και καθημερινή...

    ...Η ανανέωση και η αναζωογόνηση της δημοκρατίας απαιτεί ένα προσεκτικά επεξεργασμένο σχέδιο που θα έχει στραμμένη την προσοχή του και στα τρία βάθρα της. Ιδιαίτερη σημασία έχουν πάντως η αναζήτηση μιας σχέσης πραγματικής αντιπροσώπευσης και ο εμπλουτισμός της δημοκρατίας με συμμετοχικούς θεσμούς. Η εκλογή των αντιπροσώπων τόσο στη Βουλή όσο και στους ΟΤΑ πρέπει να είναι αυθεντική, αδιαμεσολάβητη και απαλλαγμένη από μηχανισμούς χειραγώγησης. Επίσης, η διάχυση και η εμπέδωση της συμμετοχής σε ολοένα περισσότερους χώρους της πολιτείας (και της κοινωνίας) θα φέρει τον πολίτη στο προσκήνιο και θα εμφυσήσει νέα πνοή στη δημοκρατία. Το γεγονός ότι τα προβλήματα αυτά δεν φαίνεται να μας απασχολούν πιστοποιεί απλώς τη σοβούσα κρίση της πολιτικής και των θεσμών».

    Αυτά φίλοι είναι, κατατμημένα αυθαίρετα από μένα, λόγια του Γιώργου Παπαδημητρίου τα οποία ασπάζομαι στο ακέραιο.
    Δεν έχει σημασία τι ψηφίζει κανείς ή αν θα κάνει κουράγιο να φτάσει μέχρι τη κάλπη, το πρωτεύον είναι κατά τη γνώμη μου να δούμε αν αυτός ο προβληματισμός διατρέχει τη πολιτική φιλοσοφία και πρακτική των κομμάτων – και αν ναι ποιών και σε ποιο βαθμό - και αν έχει γίνει συνείδηση από το εκλογικό σώμα.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΣ (ΞΑΝΑ)ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΚΟΠΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα φυτρώσουν πάλι οι ελιές με σημίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Mavro stous kamenous pou petane sxolia otinane xoris kamia tekmiriosi, sta comments tou press-gr,
    opou gamos kai xara, kai oi kamenoi protoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δείτε αυτά:

    http://www.skai.gr/master_story.php?id=58407
    http://www.ypernomarhia.gr/news_show.asp?year=&cat=35&range=0&type=interview&id=93

    Τρέχα τώρα Γιωργάκη. Πάλι σκατά τα έκανες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://www.ypernomarhia.gr/news_show.asp?year=&cat
    =35&range=0&type=interview&id=93

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι
    Κάθε φορά που βλέπω στην τηλεόραση εικόνες από τη βιβλική καταστροφή που έχει υποστεί η χώρα μας από τις πυρκαγιές, μου έρχεται στο μυαλό, ότι ο πρωθυπουργός προκήρυξε τις εκλογές την ώρα που η Πεντέλη καιγόταν. Και σε χρόνο μάλιστα που ήταν άμεσα ορατή και υπαρκτή η απειλή για τα 4 περίπου εκατ. των κατοίκων του λεκανοπεδίου της Αττικής από οικολογική καταστροφή, αφού λίγες βδομάδες πριν είχε γίνει στάχτη και η Πάρνηθα από την πύρινη λαίλαπα.
    Και διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν ένας ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ και ΣΟΒΑΡΟΣ πρωθυπουργός της μιας χώρας να προκηρύσσει εκλογές, ενώ γνωρίζει πολύ καλά, τόσο ότι κατά την προεκλογική περίοδο παραλύει ο κρατικός μηχανισμός και τα χιλιάδες κυβερνητικά στελέχη ρίχνονται στον αγώνα της ψηφοθηρίας , όσο και ότι φέτος τον Ιούλη ξέσπασαν στη Μεσόγειο οι περισσότερες καταγεγραμμένες πυρκαγιές, λόγω των κλιματολογικών αλλαγών; Και μάλιστα να προκηρύξει εκλογές αστραπή, κατά παράφραση του πολέμου αστραπή του 1967, όπου οι Ισραηλινοί θέλησαν να πιάσουν στον ύπνο τους Άραβες.
    Τι τον έκανε να βιαστεί και να δώσει προτεραιότητα στις εκλογές και όχι στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για να σβήσει τις φωτιές ; Γιατί δεν περίμενε να σβήσουν οι πυρκαγιές, όπως θα έκανε ο κάθε υπεύθυνα και συνετά συμπεριφερόμενος πολίτης ; Μήπως, λέω μήπως, έδωσε προτεραιότητα στην προσπάθεια επανεκλογής της κυβέρνησης του και όχι στην αντιμετώπιση της τεράστιας καταστροφής που απειλούσε τη χώρα ? Και αν είναι αυτός ο λόγος που πάει στο μυαλό της πλειονότητας των πολιτών, ποιο μήνυμα θέλησε να περάσει στα χιλιάδες κυβερνητικά στελέχη, ότι προέχει η ψηφοθηρία, ή στους επίδοξους «εμπρηστές», ότι τώρα που λείπει ο γάτος μπορούν να χορεύουν τα ποντίκια; Τότε δεν φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη ο πρωθυπουργός ; Γιατί δεν βγαίνει να το ομολογήσει ευθαρσώς ; Δεν μπορεί όμως να έχει και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο, λίγο πριν από τη λαϊκή ετυμηγορία. Ο λαός όμως γνωρίζει και βλέπει και θα τον ανταμείψει όπως του αξίζει….
    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. index

    Παρέχουμε την εγγύηση οτι ο εκάστοτε μαλάκας θα γράφεται απο το σύνολο των συχνοτήτων που λαμβάνουμε.

    ο Αράπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στα σχόλια blog δεν μπορεί να γίνει τεκμηρίωση. Ωστόσο πάρε κάτι λίγα ενδεικτικά (σε ---->)


    - ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΥΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΛ. ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
    (φωτογραφίες χαμογελαστών βουλευτών του ΣΥΝ με αντίστοιχους ΑκροΔεξιούς και φασίστες Τούρκους, αναπαραγωγή τούρκικης προπαγάνδας στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και πάρε δώσε με το ΕΠΣΕ και τον ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΑ).
    --> Πολιτική εφημερίδα πανελλήνιας εμβέλιας είχε εξώφυλλο φωτογραφία Βουλευτή του ΣΥΝ με αντίστοιχους ακροδεξιούς Τούρκους
    ---> Στο Ευρωκοινοβούλιο οι του ΣΥΝ έχουν ψηφίσει ΚΑΤΑ της αποχώρισης των τουρκικών στρατευμάτων στην κατεχώμενη Κύπρο
    Θες και άλλα; Έχω πολλά άλλα για τη φασισοπαρέα του ΣΥΝασπισμού και το σκυλολόϊ του

    - ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΛΑΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΚΕ
    ---> Μήπως έχει αποκυρίξει το Σταλινισμό; Άλλα βλέπω στις συνεντεύξεις της ΓΓ (φωτος του Σταλιν απο πίσω της στο bg)

    - ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ (βουλευτές ΠαΣοΚ βασανιστές της Χούντας κ.α.)
    -----> Καλά, βούηξε ο τόπος με την αποκάλυψη για τον βουλευτή ΠαΣοΚ που ήταν βασανιστής της Χούντας.
    ----> Άλλη οικογένια βουλευτή ΠαΣοΚ είχε "εκπαιδευτικά" πάρε-δώσε με την Χούντα. Ούτε αυτό το ξέρεις;


    - ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΔ
    ----> Βουλευτής ΝΔ με προσόν: Ο πατήρ της πρόεδρος Βασιλοφρόνων (πολλά λολ)!


    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΑ
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συγκλονιστικό το κείμενο του καθηγητή Παπαδημητρίου .Εκφράζει με λίγα λόγια τη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα και που είναι βέβαιο ότι θα τιμήσει και θα κοσμήσει τα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων.
    Συγχαρητήρια και στο φιλόσοφο και δάσκαλο μας ΑΓΙΟ που μας το θύμισε και μας τιμά και ο ίδιος με την παρουσία του εδω
    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον είναι της πλάκας!!!

    ----------
    Ψήφο στο ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ
    OI ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

    Ψήφο στο κόμμα οικολόγων που είχε στο παρελθόν καλά εκλογικά ποσοστά (κόμμα Ελλήνων Οικολόγων 0,6%) και τώρα έχει ΑΡΚΕΤΕΣ πιθανότητες να μπει στην βουλή!

    ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ στην Βουλή!
    ----------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ήδη 1,5-2% οι Οικολόγοι στις τελευταίες νόμιμα δημοσιευμένες δημοσκοπίσεις!!!

    ----------
    Ψήφο στο ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ
    OI ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. poytanas gioi malakes dexioi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΝΑΤΑΣΣΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ ΟΧΙ...ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΣΟΚΟ ΜΠΑΜΠΑ...ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΗΔΙΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΛΙΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΝ ΠΗΔΑΓΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ,ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΜΑΥΡΟ στο φασιστικό ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητοι και εξαιρετικοι μου φιλοι

    Η Εθνική τραγωδία που βιώνουμε αυτές τις ημέρες μόνο με την Μικρασιατική καταστροφή μπορεί να συγκριθεί. Τότε ακρωτηριάστηκε ο Ελληνισμός της Μικρός Ασίας και σήμερα ακρωτηριάζετε ο παραγωγικός ιστός της νεώτερης Ελλάδας. Τις πληγές από την πρώτη περίπτωση 85 χρόνια τώρα δεν μπορεί να λεχθει ότι έχουν επουλωθεί ,ανάλογο μπορούμε να πούμε για την σημερινη ανείπωτη εθνική τραγωδία.
    Κοινός παρονομαστής και τότε και σήμερα είναι η κυβέρνηση της Δεξιάς. Τότε με το «ελιά ,ελιά και κωτσο βασιλιά» υπονομευσε την εθνική προσπάθεια και με ασύστολα ψεύδη και υπονόμευση κατάκτησε την εξουσία τερματίζοντας την εξουσία του Βενιζέλου παραπληροφορώντας και υπονομεύοντας την κυβέρνηση του.
    Το ίδιο συνέβηκε στις ημέρες μας. Με παραπληροφόρηση ,υπερβολές και ψέματα κατέκτησε την εξουσία υπονομεύοντας την καλύτερη και παραγωγικότερη κυβέρνηση της σύγχρονης εποχής του καθηγητή Κώστα Σημίτη.
    Αφού κατέκτησε την εξουσία σε μεγαλοστομίες και κενού περιεχομένου συνθήματα, διέλυσε τον κρατικό μηχανισμό και αντί να ανεβάσει λίγο ψηλότερα το επίπεδο της κρατικής μηχανής , γύρισε τη χώρα εκατό χρόνια πίσω.
    Έτσι ,με την πρώτη δυσκολία και δύσκολη κατάσταση ,λογω ανικανότητας και άγνοιας άφησε να εξελιχτούν σε ανείπωτες καταστροφές. Βέβαια κάποιος με διάθεση δικαιολόγησης θα μπορούσε να πει ότι ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση. Μα έτσι πάντα ήταν στην χώρα μας. Δύσκολες καταστάσεις. Το θέμα είναι πως το κράτος είναι εξοπλισμένο να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις και αν έχει δυνατότητες και γνώσεις να τις αντιμετωπίσει. Με μια κυβέρνηση αυτής της μορφής και επιπέδου είναι εγκληματικό η παραμονή της ακόμη στην εξουσία. Πρέπει επειγόντως ο λαός στις επικείμενες εκλογές να την οδηγήσει σπίτι της .
    Από την άλλη τα οργανωμένα παπαγαλάκια του πολιτικοδημοσιαγραφικου κατεστημένου διακηρύττουν ως πανάκεια την ενίσχυση των μικρών κομμάτων. Αγνοούν ότι στην Ελλάδα είναι πολύ κακές οι κυβερνήσεις συνεργασίας - θυμηθείτε την κυβέρνηση Ζολώτα, η πολυφωνία γίνεται εμπόδιο στην λήψη και τήρηση σοβαρών αποφάσεων. Το κυριότερο είναι - αδιάψευστος μάρτυς το όργιο λαμογιάς που έγινε επί κυβερνήσεως Ζολώτα - ότι κανείς πολιτικός σχηματισμός δεν θα αναλαμβάνει την ακέραια πολιτική ευθύνη των κακών επιλογών της κυβερνήσεως που θα αποτελείται από δύο ή περισσότερα κόμματα. Επί κυβερνήσεως Ζολώτα κανένα κόμμα δεν απολογήθηκε ποτέ για οποιαδήποτε οργιαστική και χαριστική παραχώρηση έγινε σε ιδιωτικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα. Τα μεγάλα συμφέροντα των εθνικών εργολάβων, των μεσαζόντων εξοπλισμών και των καναλαρχών επιδιώκουν την έλλειψη αυτοδυναμίας της Ν.Δ. ή του Πασοκ ώστε να έχουν μεγαλύτερη πειθώ και δύναμη πιέσεως. Οι μικρότεροι πολιτικοί σχηματισμοί στην Ελλάδα δεν είναι φορείς ιδεών και ρήξεων αλλά εργαλεία ιδιοτελούς συμφέροντος των "υπαλλήλων" ευκαιριακών αρχηγών τους, που είναι μεταπράτες και μοχλοί πολιτικής πιέσεων επιχειρηματιών που χρησιμοποιούν την πολιτική γιά επίτευξη πωλήσεων που δεν θα διάλεγε έτσι εύκολα μία μονοκομματική κυβέρνηση, αν ήθελε να τους αρνηθεί την δουλειά. Η ενίσχυση των μικρών κομμάτων είναι βούτυρο στο ψωμί εξωθεσμικών παραγόντων που δεν έχουν κανένα σχέδιο γιά μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας και πολιτικής. Θυμούμαι με τρόμο χαρακτηριστικά την περίπτωση που τα Χριστούγεννα του 1989 οι συνταξιούχοι κινδύνευαν να μην πάρουν το δώρο των από την ακυβερνησία. Τέτοιες κυβερνήσεις θέλουν να επιβάλουν ορισμένοι. Ο λαός όμως έχει και τη γνώση και τη εμπειρεια να τους ανταμειψη όπως τους αξίζει. Η ψήφος στο ΠΑΣΟκ είναι τελικά πατριωτική , εθνική ανάγκη.
    Πάντα με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΕΡΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ? ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΓΑΠ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οι μικρότεροι πολιτικοί σχηματισμοί στην Ελλάδα δεν είναι φορείς ιδεών και ρήξεων αλλά εργαλεία ιδιοτελούς συμφέροντος των "υπαλλήλων" ευκαιριακών αρχηγών τους, που είναι μεταπράτες και μοχλοί πολιτικής πιέσεων επιχειρηματιών που χρησιμοποιούν την πολιτική γιά επίτευξη πωλήσεων που δεν θα διάλεγε έτσι εύκολα μία μονοκομματική κυβέρνηση, αν ήθελε να τους αρνηθεί την δουλειά.

    Να σου κάνω μια λιστα με σκανδαλα ρεμουλες διαφθορα παραχωρησεις αρ"παχτες" κλπ του ΠΑΣΟΚ;

    Τι έγινε babis, μικρυνε η πίττα και είχατε προγραμματίσει να φάτε αλλά δεν μπορείτε αν ελέγχεστε και το ρίξατε στη συκοφαντία;;;

    Γι αυτό ρε ο ΣΥΝ εδω βγάζει τέτοια ποσοστά, αποο αυτά που γράφετε και φοβίζετε τον κόσμο!

    ο Αράπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η Εθνική τραγωδία που βιώνουμε αυτές τις ημέρες μόνο με την Μικρασιατική καταστροφή μπορεί να συγκριθεί. Τότε ακρωτηριάστηκε ο Ελληνισμός της Μικρός Ασίας και σήμερα ακρωτηριάζετε ο παραγωγικός ιστός της νεώτερης Ελλάδας. Τις πληγές από την πρώτη περίπτωση 85 χρόνια τώρα δεν μπορεί να λεχθει ότι έχουν επουλωθεί ,ανάλογο μπορούμε να πούμε για την σημερινη ανείπωτη εθνική τραγωδία.

    Μην τολμήσετε να ξανά να αναφέρετε την Μικρά Ασία γιατί θα πέσουν φωτογραφίες για την υπόθεση του βιβλίου της με την παραποίηση της Ιστορίας πρώτα και Χριστοπαναγίες μετά!

    Προδότες! Ε προδότες!

    Αλλά τι να περιμένει κανείς απο το κόμμα που υποστέλει σημαίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα για το περιβάλλον τα λένε βεβαίως οι πολιτικοί, δεν λείπουν όμως και από εμάς, όταν αναφερόμαστε στο πρακτέο από τους πολιτικούς.
    Προσωπικά θα ήθελα να προτείνω κάτι πεζό και πρακτικό. Το press-gr να ανακοινώσει ονόματα πολιτικών που συντέλεσαν στον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων. Τα ονόματα αυτά να γίνουν ευρύτερα γνωστά και να τα πολεμήσομε όλοι. Στα συλλαλητήρια για παράδειγμα, αντί για ευσεβείς πόθους, ο λαός να φωνάζει αυτά τα ονόματα και ότι πρέπει να καταψηφιστούν. Ιδιαίτερα τώρα, επικειμένων εκλογών, η ποινή μπορεί να επιβληθεί. Κάποιοι να νιώσουν στο πετσί τους το έγκλημα που διέπραξαν. Διαφορετικά, τα όμορφα συνθήματα για το περιβάλλον μπορεί να τα διαλαλούν και οι ίδιοι. Δεν έχουν κανένα κώλυμα. Κάποιες δήθεν αντιεξουσιαστικές εκδηλώσεις αν δεν θωπεύουν την εξουσία, την αφήνουν τελείως ανέγγιχτη. Όταν όμως ο άλλος δεχτεί προσωπική επίθεση σταυρού και μείνει εκτός Βουλής, τότε και ο ίδιος θα υποστεί την προσήκουσα συνέπεια και ο όποιος υπουργός θα γίνει προσεκτικότερος. Κατά τα λοιπά, τα προγράμματα ανασυγκρότησης και η πολιτική βούληση κ.τ.τ. είναι όμορφα λόγια που θα εκπορευθούν με την ίδια άνεση και ανευθυνότητα από όλα τα κόμματα.
    Λοιπόν, ανακοινώσετε ονόματα. Ποιος υπουργός τού ΠΑΣΟΚ εισήγαγε τον νόμο 3208/2003, με τον οποίο αποχαρακτηρίστηκαν 62,5 στρέμματα δάσους και δόθηκαν στο Καζίνο της Πάρνηθας.
    Γράφτηκε εδώ, στο press-gr ή σε κείμενο παραπομπής, ότι με νόμους της Ν.Δ. αποχαρακτηρίστηκαν 25.000.000 στρέμματα και με νόμους του ΠΑΣΟΚ 45.000.000 στρέμματα. Με ποιους νόμους έγιναν οι αποχαρακτηρισμοί αυτοί και κυρίως ποιοι υπουργοί της Ν.Δ. και ποιοι του ΠΑΣΟΚ εισήγαγαν αυτούς τους νόμους. Τα ονόματά τους, να τους αρχίσομε τον πόλεμο. Αυτόν βλέπω ως τον μόνο δρόμο. Τολμήστε το.
    Χθόνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η ΠΙΟ ΚΑΥΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ YOUTUBE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 12:39 πμ

    Εκτακτα!

    Την κα Ράις;

    Πρέπει να την έχετε σε εκτίμηση από ότι καταλαβαίνω. Το γιατί όμως δεν καταλαβαίνω ή μάλλον δεν θέλω να καταλάβω.

    Αυτό ίσως να εξηγεί και κάποιες χμ... ελαφρώς μεροληπτικές αρχές σας για μερικά πράγματα εδώ μέσα.

    Κρίμα! Το παίζατε μεγάλοι αλλά τελικά αναγκστήκατε να το πείτε στην κυρία...

    Στην Ελλάδα για τέτοιου είδους χαμαλίκια υπάρχει ο Δημητράς αλλά αυτό σίγουρα θα πρέπει να το ξέρετε.

    Μιλοσεβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 3.23

    Κανείς δεν πρέπει να υφίσταται διάκριση για το χρώμα του δερματός του αλλά μόνο για τα αχυρα εντός της κεφαλής του.

    ΟΠΩΣ ΕΣΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ρε τζων θες να θυμήσουμε πάλι τα ναυτοδικεία
    και ολα τα αλλά τα ωραία και παιδιά?
    αλλά αυτή την φορά θα μιλήσουμε με ονόματα...
    ΚΥΡ..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. http://www.youtube.com/watch?v=XGOoJHaKzDw&mode=related&search=

    τζων δες ΓΥΝΑΙΚΑ αγόρι μου να ξε-καβλώσεις..
    αν εισαι χορτασμένος...
    δεν γράφεις τέτοια....
    ana mi ya habibi οτι και αν λες..
    Τρελό πειραιωτάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  40. Τους φταίνε οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, οι παροχές προς τους πυροπαθείς, ο άρειος πάγος.....

    Στις εκλογές τι θα τους φταίει; Ο Ερμής που θα είναι ανάδρομος;


    Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση