GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οχι μόδα αλλά συνείδηση η προστασία του περιβάλλοντος...

. Ας ξεκινήσει ο καθένας από το απλό ερώτημα: "πού αφήνω τα σκουπίδια;" . Του Χρήστου Λουτράδη . Ξαφνικά η προστασία του περιβά...

.
Ας ξεκινήσει ο καθένας από το απλό ερώτημα: "πού αφήνω τα σκουπίδια;"
.
Του Χρήστου Λουτράδη
.
Ξαφνικά η προστασία του περιβάλλοντος βγήκε απο τα μονόστηλα και πέρασε στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων, εγινε πρώτο θέμα συζήτησης στην κοινωνία, στην πολιτική και στα ΜΜΕ. Προτάσεις επι προτάσεων ακούστηκαν, διακηρύξεις και μεγάλα λόγια διατυπώθηκαν αλλά επι του πρακτέου τίποτα.
Ζούμε στην κοινωνία οπου η υποκρίσια δεν συνοδεύεται απο αίσθημα ντροπής αλλά είναι κυρίαρχο μοντέλο σκέψης. Οι κυβέρνησεις υποκριτικά ασχολούνται με το περιβάλλον, οι πολίτες υποκριτικά ενδιαφέρονται και το περιβάλλον καταστρέφεται. Ειναι εύκολο να κατηγορείς συνεχώς τις κυβερνήσεις και τις κακές επιχειρήσεις, ειναι δύσκολο να όμως να στραφείς στον εαυτό σου και να απαντήσεις στο ερώτημα τι κάνω εγώ το περιβάλλον- από το εξής απλό: "πού αφήνω τα σκουπίδια". Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος δεν ειναι μόδα και διαφήμιση, αλλά τρόπος ζωής.

27 σχόλια

  1. MPAS KAI SYGKINITHOUME

    ΟΥΑΝΓΚΑΡΙ ΜΑΤΑΪ


    «Εχουν άμεση σχέση ειρήνη, οικολογία και διακυβέρνηση»


    Η κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης 2004 και υπουργός Περιβάλλοντος της Κένυας μιλάει στην «Ε» για το «Κίνημα της Πράσινης Ζώνης», τον αντίκτυπο της διαφθοράς στο περιβάλλον και την ανάγκη παιδείας των πολιτών


    Του ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΖΗΛΑΚΗ


    «Θα ήθελα να ζητήσω από τους Ελληνες να οργανώσουν ομάδες αναδάσωσης στις καμένες περιοχές. Και θα ήθελα να γίνει η αναδάσωση υπό την ομπρέλα της εκστρατείας του ΟΗΕ για 1 δισ. νέα δέντρα το 2007».



    Η έκκληση της Ουανγκάρι Ματάι, επικεφαλής της εν λόγω εκστρατείας, δεν είναι τυχαία. Είναι η ιδρυτής του «Κινήματος της Πράσινης Ζώνης», που τα τελευταία 30 χρόνια παρέχει σε άπορες γυναίκες εργασία στη φύτεψη 30 εκατομμυρίων δέντρων στη γενέτειρά της Κένυα και αλλού. Η κατ' αρχάς οικολογική οργάνωση της κ. Ματάι, δρώντας υπό απολυταρχικό καθεστώς στα πρώτα της βήματα, μετεξελίχθηκε γρήγορα σε ένα αντικαθεστωτικό κοινωνικό κίνημα που είχε στον πυρήνα του μια ιδεολογία που συνέδεε την οικολογία με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την παγκόσμια ειρήνη. Ο αγώνας της για δημοκρατία και διαφάνεια στην Κένυα του δικτάτορα Ντάνιελ Μόι την έφερε πολλές φορές στη φυλακή, αλλά και στη διεθνή καταξίωση, με το τέλος της δικτατορίας. Η κάτοχος του Νομπέλ Ειρήνης το 2004, και σημερινή υπουργός Περιβάλλοντος στη χώρα της, μας μίλησε για τη διασύνδεση οικολογίας-ειρήνης-διακυβέρνησης, τον αντίκτυπο της διαφθοράς στο περιβάλλον, και τα μέτρα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε παρόμοια θέματα..

    -Κυρία Ματάι, είναι απίστευτο το πόσο έχει αλλάξει η θέση των ανθρώπων που ασχολούνται με οικολογικά προβλήματα. Από το περιθώριο, σήμερα βρίσκονται στο κέντρο της δημόσιας ζωής και του διαλόγου...

    «Είναι πολύ σημαντικό που η επιτροπή Νόμπελ αποφάσισε το 2004 να επικεντρωθεί στο περιβάλλον. Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε ανθρώπους διαφορετικών αντιλήψεων να μιλήσουν και να φέρουν τα οικολογικά θέματα στην κεντρική σκηνή. Η έκθεση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο και η οποία τεκμηριώνει ότι οι ανθρώπινες πράξεις έχουν οδηγήσει στην υπερθέρμανση του πλανήτη, πιστεύω ότι έχει επίσης βοηθήσει σημαντικά. Νομίζω ότι όλοι αυτοί οι λόγοι έχουν βοηθήσει στο να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τα περιβαλλοντικά προβλήματα, τόσο σε επίπεδο πολιτών όσο και σε επίπεδο κυβερνήσεων. Και παρ' ότι μερικές φορές είναι παραπλανητική η έκθεση οικολογικών θεμάτων ως προς τη θέση που πραγματικά έχουν στην πολιτική ατζέντα, συναντώμενη με ανθρώπους που ασχολούνται με τα θέματα του περιβάλλοντος η αίσθησή μου είναι ότι πράγματι έχει δοθεί μεγάλη σημασία στα θέματα αυτά τα τελευταία χρόνια».

    -Τι προκαλεί, κατά την άποψή σας, αυτή την έλλειψη συναίσθησης της μοίρας που μας περιμένει όταν συμβάλλουμε σε μια περιβαλλοντική καταστροφή;

    «Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται για τα άμεσα αποτελέσματα των πράξεών τους. Είτε είναι φτωχοί είτε πλούσιοι, σκέφτονται το άμεσο συμφέρον τους. Οπότε η πιο συνήθης συμπεριφορά είναι τού "πώς μπορώ να επωφεληθώ σήμερα" και όχι τόσο το τι θα προκαλέσει αυτή μου η πράξη στο μέλλον. Αυτό επιτείνεται από την αίσθηση ότι η γενιά που προκαλεί τη σημερινή περιβαλλοντική υποβάθμιση δεν είναι αυτή που θα υποφέρει από τα αποτελέσματά της, αλλά η επόμενη. Χρειάζεται μια διαφορετικού είδους συνηδειτοποίηση, ώστε να σκεφτούν και να ανησυχήσουν για το μέλλον».

    -Εχετε επιτυχώς ενώσει την έννοια της οικολογίας με αυτήν της παγκόσμιας ειρήνης. Ισχύει αυτός ο συσχετισμός και για εσωτερικές κοινωνικές συγκρούσεις;

    «Η συσχέτιση της οικολογίας, της ειρήνης και της διακυβέρνησης είναι άμεση. Είναι "τα τρία πόδια του σκαμνιού", όπως αποκαλώ μεταφορικά αυτό το συσχετισμό για να εξηγήσω τη διασύνδεση. Για να διαχειριστείς τους εθνικούς φυσικούς πόρους υπεύθυνα, πρέπει να κυβερνήσεις και υπεύθυνα. Να σέβεσαι τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους νόμους, να προωθείς την ισότητα και να πολεμάς τη διαφθορά. Και όλα αυτά βοηθούν στο να διαχειριστείς τους πόρους καλύτερα, να τους μοιράζεις πιο ισότιμα και τελικά να ελαχιστοποιήσεις τις κοινωνικές συγκρούσεις που δημιουργούνται συχνά όταν οι άνθρωποι διαγκωνίζονται γι' αυτούς. Οπότε ναι, η συσχέτιση μπορεί να είναι παγκόσμια και τοπική».

    -Τι μέτρα θα παίρνατε για την ελαχιστοποίηση της διαφθοράς που συνδέεται με την καταστροφή του περιβάλλοντος;

    «Είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί η δημόσια παιδεία αλλά και οι οργανώσεις πολιτών που ενθαρρύνουν την τιμωρία δημόσιων προσώπων όταν αποδεικνύεται ότι είναι άπληστοι και ιδιοτελείς. Εάν αυτά τα πρόσωπα ξέρουν ότι θα τιμωρηθούν με κάποιον τρόπο, θα είναι πιο υπεύθυνα. Οταν όμως αισθάνονται ότι δεν θα τιμωρηθούν και ότι θα επανεκλεγούν στις θέσεις τους, τότε γίνονται αλαζόνες και αδιαφορούν για τις συνέπειες των αποφάσεών τους».

    -Εχετε υπογραμμίσει τη σχέση μεταξύ ελεύθερων πράσινων χώρων και δημοκρατίας. Ποια είναι τα αποτελέσματα της έλλειψης τέτοιων χώρων σε μια πρωτεύουσα και την πολιτική ζωή της;

    «Οσο συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο το δικαίωμά μας να έχουμε ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον, άλλο τόσο πρέπει να δώσουμε έμφαση στο ότι η ύπαρξη τέτοιων χώρων πρέπει να γίνει ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία πρέπει να αγωνιζόμαστε. Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι η ύπαρξη ελεύθερων πράσινων χώρων στις πόλεις είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

    Εάν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι έχουμε αυτό το δικαίωμα, και υπάρχει διαφθορά, οι κυβερνώντες θα πωλούν τους ελεύθερους χώρους σε κατασκευαστές. Η δημοκρατία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι έννοιες επίσης πολύ στενές. Δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο».

    Για πληροφορίες: http://www.unep.org/billiontreecampaign/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι... ο Λουτράδης.

    Καλά ρε Λουτράδη, θα κατεβάζουμε τα σκουπίδια μας, αλλά να πω κι εγώ ένα;

    ΠΑΧΤΑΣ! Ξέρεις εσύ, του δικού σου ντε, του "ελευθέριος"!
    R-Πάχτας στηρίζει "ελευθέριος", "ελευθέριος" γουστάρει R-"πάχτας"!

    κι εσύ μας μιλάς για τα σκουπίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "αναδάσωσης στις καμένες περιοχές" !!! Διάβασε πρώτα γιατί επιλέγεται η φυσική αναγέννηση. Επίσης όταν τα οχήματα αποκομιδής κάνουν την εμφάνισή τους σε κάποιες περιοχές μετά από μέρες - υπάρχουν άλλες προτεραιότητες - μοιραία "ευθύνονται" κάποιοι που χαλάνε την αισθητική σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λουτράδη, μετά από άπειρες και ανούσιες παρεμβάσεις επί παντός επιστητού, έγραψες επιτέλους και κάτι σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟ ΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΣΜΟ.ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΘΕΟ ΜΑΡΞΙΣΜΟ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΕΪΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ "ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ". Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Δ-Ε-Ν ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΡΩΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν το σχολείο δεν επιδιώξουν μέσα από μία σοβαρή βάση να παράγουν απιδεία ακι ωριμότητα απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος, η παλαιά γενιά δεν πρόκειται να αλλάξει.Όσο εμένουμε σε ΧΥΤΑ και δεν προχωράμε σε χώρους διαλογής των σκουπιδιών με οργανωμένα κέντρα ανακύκλωσης, τότε απλά θα είναι μία μόδα και μία αδιάφορη τακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απόλυτα σωστή η προσέγγιση του Λουτράδη.
    Μόνο να… μη ξεχνάμε ότι το περιβάλλον ( όχι ή φύση) είναι και αυτό πολιτικό και πολιτικά ρυθμίζεται.

    Η έννοια της οικολογίας έχει ενσωματωθεί στο σύστημα κυρίαρχων ιδεών και παγκοσμιοποιείθηκε, αποκλίνοντας ολοένα και περισσότερο από την φυσική διάσταση.
    Έτσι το οικολογικό έφτασε να αποδίδει το υγιεινό και όχι το φυσικό.
    Εδώ υπάρχει πρόβλημα:
    Αυτό που κατά καιρούς θεωρείται οικολογικό και φιλικό ως προς το περιβάλλον δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι καταφάσκει προς την φυσική εξέλιξη και την φυσική ισορροπία στον πλανήτη.
    Ότι θεωρείται υγιεινό δεν είναι και εξ ορισμού φυσικό.
    Μην αφήσετε την οικονομία της αγοράς και τους πολιτικούς που την εκφράζουν να μας πείσουν ότι οι λαϊκές μάζες θα ήταν πιο υγιεινό να τρέφονται με οικολογικά σκευάσματα. Μην πειστείτε ότι η καλύτερη ζωή (ποιότητα) εξαρτάται από το οικολογικό "χάπι" που θα προσφέρουν!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η προστασία του περιβάλλοντος και το "που αφήνω τα σκουπίδια" είναι κι αυτό αγαπητοί μου, ένα θέμα παιδείας. Εγώ ομολογώ πως έχω απογοητευτεί....
    Δυστυχώς, συζητώντας κάθε φορά ένα τέτοιο θέμα, πετυχαίνουμε μια επιδερμική-παροδική ευαισθητοποίηση, ενώ κατά βάθος τα πράγματα παραμένουν αμετάβλητα.
    Ο σπουδαίος συγγραφέας Τόμας Πύνσον γράφει στο έργο του «Ουράνιο τόξο της βαρύτητας»: "...όλοι, αργά ή γρήγορα, καταλήγουν να κάνουν κύκλο. Μια μέρα, το πόδι σου θα πατήσει τα σκατά σου κι αυτό, όπως λένε οι Ινδιάνοι, είναι το πρώτο βήμα στο μονοπάτι της σοφίας..."
    Το πρόβλημα με μας εδώ φίλοι μου είναι ότι δεν αναγνωρίζουμε τα σκατά μας, ή, το χειρότερο, ότι θεωρούμε ξεπερασμένο και κακό να γίνουμε σοφότεροι. Άλλωστε, συνήθως οι άλλοι φταίνε…!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν θέλετε ρίξτε μια ματια στο: http://gxenos1.blogspot.com
    Ισως σας ενδιαφέρει. Τα σχόλιά σας ευπρόσδεκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειναι θέμα παιδείας πολιτισμου απο το σπιτι απο το σχολειο έχει δικιο ο λουτράδης και το εστιάσε εκει που πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς 9.31

    Μακαρι βρε νουμερο να μπορουσες να σκεφθεις σαν τον Λουτραδη. Απο κατι τετοιους σαν και εσενα κινδυνευει η Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. esi re 9.31
    ta skoupidia ston kwlo sou ta vazeis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

    Ειναι απο τις ελαχιστες φορες που
    συμφωνω μαζι σου και ειναι η μονα-
    δικη φορα που συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ.

    ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ
    ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ :
    1oν. Οχι απλως χαιδευουν αυτια , αλλα τα γλειφουν. Λαικιστες του
    κερατα που το μονον που τους
    ενδιαφερει ειναι ειτε η ψηφοθηρια
    ειτε η κονομα, ειτε και τα δυο
    μαζι.
    2ον. Ειναι αυτοι που σωνει και καλα
    τα φορτωνουν ολα στις Κυβερνησεις,
    στους καπιταλιστες, στις πολυεθνι-
    κες, στη λεσχη Μπιλντερμπεγκ, στους
    εξωγηινους, στο μουνι της μανας τους. Βεβαια ο φερετζες μοιαζει
    ακαταμαχητος, ως προς το παρον
    ομως.
    3ον. Ειναι αυτοι που ειναι και με
    αυτους που δεν θελουν τον λιγνιτη
    αλλα και με αυτους που δεν θελουν
    στο νησι τους πολλες ανεμογεννητρι-
    ες, γιατι ακουσον ακουσον , χαλαει
    την εικαστικη εικονα του νησιου,
    η οτι τα 200-300 προβατα θα ζαλιζο-
    νται απο το θορυβο!!!!!!!!!!!
    Ειναι αυτοι που σκιζουν string και
    ζαρτιερες για τις εκτος ελεγχου
    χωματερες αλλα ταυτοχρονα ειναι και
    στην κοντρα για την ιδρυση καθε
    ΧΥΤΑ. Ειναι στο πνευμα , τα σκουπι-
    δια μακρυα απο τον κωλο μου , και
    ας εναι και στο μουνι της μανας μου.Ζηταω συγνωμην για τις βρομολο-
    χιες, αλλα μισω θανασιμα τους
    υποκριτες και τους λαικιστες.
    4ον. Ειναι αυτοι που ποτε μα ποτε
    δεν τραβηξανε το αυτι του Λαου, του
    ασχετου Λαου, του Λαου που ειναι
    και υποκριτης, δικαιολογημενα, του
    Λαου που εχει τα προβληματα της
    καθημερινοτητας του και δεν εχει
    χωνεψει το μεγεθος του προβληματος,
    του Λαου που απο ανθρωπινη αδυναμια
    βαζει σε πρωτη προτεραιοτητα την
    βολεψη του, και να του πει στα ισια
    και δυνατα, ΛΑΕ ΚΕΡΑΤΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ
    ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΟΥ ?????
    Καταθετω την δικια μου οικογενειακη
    εμπειρια. Εκει που μενω, και στη
    κυρια κατοικια και στο εξοχικο, και
    οι δυο Δημοι εχουν καδους ανακυ-
    κλωσης, ο δε Δημος της κυριας κα-
    τοικιας μας εχει δωσει και ειδικες
    ανθεκτικες τσαντες, για να μαζευ-
    ουμε τα προς ανακυκλωση (Χαρτι, Γυαλι, Πλαστικο,Αλουμινιο,Μεταλλο).
    Λοιπον πηγα την τσαντα σπιτι και
    τους ειπα, γυναικα και δυο παιδια,
    απο εδω και μπρος τα παραπανω υλικα
    οχι μαζι με τα αποφαγια, αλλα στην
    ειδικη τσαντα.Παρακαλω να το πιστε-ψετε, περασαν πανω απο 6 μηνες,
    πολλες φορες με φωνες και φασαριες,
    για να τους βαλω σε ταξη. Ακομη και
    τωρα , εαν δεν ειμαι μπροστα μου
    την κανουν.
    Επειδη και τα δυο μου παιδια ειναι
    φοιτητες, θα ηθελα τον ΑΛΑΒΑΝΟ αντι
    να τους λεει Σταλινικες , Ξεπερα-
    σμενες κομπλεξικες μαλακιες για
    τα ΑΕΙ, να τους λεει ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ
    ακολουθηστε την ανακυκλωση με
    θρησκευτικη ευλαβεια.
    5ον.Ειναι αυτοι οι κομπλεξικοι που
    τις μεγαλες περιβαλλοντικες ζημιες
    τις ντυνανε ιδεολογικα. Δηλαδη με
    τι μουτρα το ΚΚΕ θα μιλησει για το
    περιβαλλον, που οταν γεμισε η
    Ευρωπη ραδιενεργεια απο το Τσερνο-
    μπιλ ειχαν βγει στους δρομους και
    στα super market και ελεγαν δεν τρεχει τιποτα, ειναι καπιταλιστικη
    προπαγανδα.Περιπου το ιδιο αλλα με
    ποιο κομψο τροπο κανανε τα Αρχιλα-
    μογια του Αλαβανου, ΚΚΕ εσωτερικου
    τοτε.
    6ον. Ειναι αυτοι που σε οποια λυση
    τους προτεινουν, ζητανε το απολυτως
    ανεφικτο, το οποιον με την πρωτη
    ματια μοιαζει ιδανικο, ουτως ωστε
    να μην γινει ποτε και τιποτα και
    ετσι να συνεχιζουν οι καταπατητες
    να καινε δαση. Τρανο παραδειγμα
    ΤΟ ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ.
    Ερχεται ο Σουφλιας και λεει πολυ
    λογικα, ελατε επιτελους να ορι-
    σουμε το ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ με τις φωτο-
    γραφιες του 1975. Τι απαντανε οι
    5οφαλαγγιτες? Οχι του 75 αλλα του
    22. Και υπαρχουν συμπολιτες μας, οι
    οποιοι σιγουρα εχουν πανω απο δυο
    χερια, γιατι η μαλακια που τους
    δερνει δεν μπορει να εχει παραχθει
    απο δυο χερια μονον, και υπερθεμα-
    τιζουν.
    Ρε παιδια αμα παμε στις φωτογραφιες
    του 22, θα πρεπει να γκρεμισουμε
    την μιση Ελλαδα κατα μεσον ορο,την
    δε Αθηνα κατα τα 4/5.
    Αδελφια που θα παμε να μεινουμε,
    στις σπηλιες ????
    Εσεις που λετε αυτες τις ανεφικτες
    μαλακιες, θελετε ΠΟΛ ΠΟΤ, να σας
    κανει λιπασμα για την αναδασωση,
    και να μεινει χωρος για τους υπο- λοιπους εμας, να παμε στο δασολο-
    γιο οχι του 22 αλλα του 1821!!!!
    Βεβαια εαν τελικα γινει δασολογιο,
    τοτε τι λογο υπαρξης θα εχουν ολοι
    οι περιβαλλοντοκαπηλοι????
    7ον Οι πιο μεγαλοι εχθροι του
    περιβαλλοντος ειναι οι πατσαβουρο-
    φυλλαδες και τα πατσαβουροκαναλα
    των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.
    Ειχαμε την τεραστια καταστροφη απο
    τις πρωτοφανεις φωτιες του καλοκαι-
    ριου. Στατιστικα αλλα και πραγματι-
    κα, οι ενδειξεις/αποδειξεις πλη-
    θωρα, οτι οι πιο πολλες μπηκανε απο
    ανθρωπινο χερι με σκοπο. Εγω μενω
    μονον στους καταπατητες οικοπεδο-
    φαγους, τους κτηνοτροφους και τους
    καταπατητες καλλιεργητες, δεν παω
    παρακατω. Αρα ειχαμε τους ηθικους
    αυτουργους και τους φυσικους αυ-
    τουργους, αυτους δηλαδη που κανανε
    τη δουλεια. Η προστασια που δω-
    σανε τα ΜΜΕ στους εμπρηστες, και
    μαλιστα προκαταβολικα, μην και
    τσακωσουν κανεναν επ αυτοφωρω, ητα-
    νε εγκληματικη. Δεν μου αρεσει
    να λεω λογια του αερα. Μια βδομαδα
    μετα την Παρνηθα, ειχαμε 3 η ωρα το
    μεσημερι φωτιες, οχι μια, πολλες
    εστιες στον Υμηττο, ενθεν και εν-θεν της Κατεχακη. Καραμπινατη πε-
    ριπτωση εμπρησμου, εβγαζε ματια.
    Ολοι οι περιξ Δημαρχοι, πρασινοι,
    γαλαζιοι, κοκκινοι, ροζ, ανταρτες,
    ολοι φωναζανε για καραμπινατο
    εμπρησμο. Την αλλη μερα βγαινει
    η πατσαβουρα η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με
    πρωτοσελιδη φωτογραφια ενα δασικο
    μονοπατι , αληθεια με πολλα σκου-
    πιδια δεξια- αριστερα, και με τε-
    ραστια λεζαντα ΝΑ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ.
    Δηλαδη προσπαθεια ομαδικου μα-
    στουρωματος, οτι σωνει και καλα
    δεν υπηρξαν μουνοπανα που πηγαν
    και εβαλαν τις φωτιες και που
    ειναι εθνικη επιταγη να τα κρεμα-
    σουμε στο Συνταγμα, αλλα αποκλει-
    στικα φταινε αυτοι που δεν μαζευουν
    τα σκουπιδια. Για αυτους δε που
    τα πετανε, εμεις οι ξεφτιλισμενοι,
    εμεις που αγοραζουμε την εν λογω αλλα και τις αλλες πατσαβουρες,
    ως πελατες σχεδον εχουμε παντα
    δικιο.


    ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΚΑΠΗΛΟΥΣ
    ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
    ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το πόσο λίγο μας ενδιαφέρει ως πολίτες αυτο το ζήτημα φαίνεται και απο τα κομμεντς στα κειμενα οχι μονο του Λουτράδη αλλά και γενικά σε όλα τα κείμενα..εδώ..
    ο λουτράδης χτυπαγε κάτι 152 * Χθες μου φαινται* και σημερα που για μνεα ειναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ αρθρο που εχει γράψει , στα άλλα διαφώνουσα.., μετά βιας τα 14-15..κατάντια για εμάς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΙΚΩΛΟΓΟΙ...
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΙΚΩΛΟΓΟΙ...
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η καλύτερη λύση είναι αυτή που γίνεται στο Γιοχανσμπουργκ.
    Στο κάθε σπίτι έχουν ένα δωμάτιο ελευθερο με μια πρέσα δύο τόνων που την αγοράζουν με κρατική επιχορήγηση.
    Ετσι πετάνε τα σκουπίδια στο δωμάτιο και μια φορά το μήνα τα συμπιέζουν στην πρέσα και τα μετατρέπουν σε μικρά τετραγωνάκια που χρησιμοποιούνται στις οικοδομές αντί για τούβλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. i kalliteri lisi
    einai mia

    DEITE STON DIMO KORIDALOU POSO KA8ARA EIMASTE..
    KASIMATIS RULERZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Κορυδαλλος φαινεται να εχει πολλους αλμπανι. Μονο ετσι μπορει να εξηγηθει η γλωσσα και η γραφη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 0hahahaahhahahahaha
    koridalos

    ta kallitera koritsia twn kautwn ditikwn proasteiwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιατί οι βουλευτές του Πασόκ στην Κρήτη έχουν χάσει την μιλιά τους;
    πότε θα βγουν να ταχθούν στο πλευρό του προέδρου μας γιώργου παπανδρέου; μετά τις εκλογές μήπως;
    να πάρουν θέση εδώ και τώρα ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ γιατί δεν θα βρουν την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές.
    Στον νομό Ηρακλείου ειδικά, η υποστήριξη προς τον γιώργο αγγίζει το 80%.κουνηθείτε κοπρόσκυλα γιατί η 11η νοεμβρίου ζυγώνει.Ειδικά ο Κεγκέρογλου και ο Στρατάκης δεν πρόκειται ποτέ να ξανάβγουν βουλευτές στην ζωή τους (εκτός αν αλλάξουν εκλογική περιφέρεια).Αν δεν το πιστεύετε αυτό,θα το δείτε στο μέλλον και τότε θα το πιστεύσετε!

    Στην Μαγνησία ο "πολλά υποσχόμενος" νέος βουλευτής Καρτάλης που τον έκανε ο πρόεδρος πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και αυτός πήγε με τον βενιζέλο, δεν θα ξαναβγει ποτέ στην ζωή του βουλευτής γιατί είναι και αχάριστος εκτός των άλλων.Και αυτό το ελάττωμα το απεχθάνονται οι ψηφοφόροι γενικώς.

    Όσον αφορά την Αχαϊα εκεί θα έχουμε μεγάλα γέλια με τον βουλευτή Βέρρα.Αν ξαναβγεί να μας γράψει και να μας τραγουδήσει κλέφτικα.Την τύχη των Κεγκέρογλου, Στρατάκη, Καρτάλη θα έχει και αυτός.Οποία πολιτική διορατικότης!
    Στην έδρα των Παπανδρέου, βουλευτής του Πασόκ πάει κόντρα!


    Την διαπλεκόμενη στήριξη στον βαγγέλη την είδατε κύριοι και βιαστήκατε να πάτε μαζί του, προεξοφλώντας την εύκολη επικράτησή του. Τώρα τι έχετε να πείτε ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;
    Μην πείτε τίποτα καλύτερα γιατί ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ
    Κεγκέρογλου (Ν.Ηρακλείου),
    Στρατάκης (Ν.Ηρακλείου),
    Καρτάλης (Ν.Μαγνησίας),
    Βέρρας (Ν.Αχαίας)
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ...

    Ε Ι Μ Α Ι Π Ο Υ Σ Τ Η Σ!!!


    ΑΝΤΕ ΘΑ ΜΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ?
    ΘΕΛΩ ΧΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΟ ΚΩΛΟ ΜΟΥ!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

    ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΗΘΙΚΟΣ

    1.Μητσοτάκης
    2.Ψωμιάδης
    3.Σημίτης
    4.Πρετεντέρης
    5.Τρέμη
    6.Μπόμπολας
    7.Γ.Κουρής
    8.Λαμπράκης
    9.Παπαντωνίου
    10.Κουλούρης
    11.Πρωτόπαπας
    12.Δρυς
    13.Νεονάκης
    14.Αρ-πάχτας
    15.Μανίκας
    16.Μιλένα
    17.Βερελής
    18.Τσουκάτος
    19.Ψυχάρης
    και
    GUEST STAR ο Φασούλας με την...Κόχειλα

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ...ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

    ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ...ΑΞΙΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

    ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ ΚΑΝΤΟ ΤΩΡΑ
    (ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ ΜΕΤΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. index

    Ξύπνα Λουτράδη!

    Σε αποβλάκωσε η "πολιτική" και η παπαγαλιστική προπαγάνδα, ΞΥΠΝΑ!

    Η μέρα σήμερα ΔΕΝ αφορά στα σκουπίδια αλλά ΚΥΡΙΩΣ το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη με την χημική ρύπανση ατμόσφαιρας και υδάτων!

    Ξύπνα ΑΣΧΕΤΕ που βρήκες ότι ο πολίτης φταίει για αυτά και από βλακεία η για λόγους συγκάλυψης μας μιλάς για σκουπιδοσακούλες!

    Πάλι μαλακία έγραψες, άστο καλύτερα, πες μας για κανένα βενιζέλο, εκεί που τα ψιλοκαταφέρνεις στην παπαγαλία...

    ο Αράπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ton arapi kai an ton pleneis tous Bloopers..briskeis apo pisw..mexri na ginei to agapimeno paixnidi mas..pou legete..outing..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. index

    10:53 μμ

    Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό;

    Να σου εξηγήσω: bloopers παίρνουν αυτοί που ο λόγος τους και οι πράξεις τους αξίζουν bloopers.
    Οι άλλοι, που χρειάζονται αράπη, παίρνουν μόνο αυτό που τους αξίζει.
    Κατανοητό;;;

    Την μπανάνα σου και πίσω στο δέντρο σου τώρα...

    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΣΟΧΗ
    ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙ-ΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΗΣΑΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
    ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
    1ον. ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
    ΜΕΧΡΙ 250 τμ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ
    ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΕΥΡΩ ΦΟΡΟ.
    2ον.ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ
    ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 1%, ΕΝΑΝΤΙ 11%, ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟ- ΓΗΤΟΥ ΤΗΣ ΓΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΩΝ 95.000 ευρω.
    3ον.ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ ΜΑΛΙΣΤΑ
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΨΑΝΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.
    4ον.ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΑ 145
    ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ
    5ον. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ 330 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ
    ΑΠΟ ΤΑ 170 ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ
    ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
    6ον.250 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣ ΑΠΟ ΤΑ 150 ΠΟΥ
    ΤΑ ΕΙΧΑΝΕ ΑΦΗΣΕΙ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ
    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.


    Το μεγαλο ξανα-γαμησι
    οποτε και αν γινουν εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση