GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

DRM και συλλήψεις στην Αμερική.‏..

. Πολλοί από εσάς θα ακούσατε την είδηση στην τηλεόραση της ΕΡΤ για την σύλληψη της 42χρονης «επικίνδυνης εγκληματία» με τα δύο ανήλικα π...

.
Πολλοί από εσάς θα ακούσατε την είδηση στην τηλεόραση της ΕΡΤ για την σύλληψη της 42χρονης «επικίνδυνης εγκληματία» με τα δύο ανήλικα παιδάκια. Το γεγονός βέβαια ότι εμπορευόταν την μουσική που κατέβαζε την καθιστά παράνομη, όμως άξιζε να της επιτεθούν οι δικηγόροι των 6 εταιριών δίσκων;
Το θέμα εκεί είναι ζήτημα «αισθητικής» που προκαλεί την αηδία όλων μας για αυτούς τους κυρίους.
Το DRM όμως με τον τρόπο που λειτουργεί μπορεί να είναι το ίδιο αν όχι περισσότερο παράνομο αφού μας υποχρεώνει να πληρώνουμε περισσότερες από μια φορά για το ίδιο πράγμα. Μη με παρεξηγείτε, δεν έχω αντίρρηση να πληρώσω την μουσική, απλά δεν θέλω να την ξαναπληρώσω για το iPod, ξανά για το δίκτυο κλπ ξανά και ξανά.
Εμείς υπήρξαμε παρ' ολίγο θύματα στο παρελθόν αφού πληρώνουμε δικαιώματα στο live365 για τις μεταδώσεις μας αλλά παρόλα αυτά μας ζητούσαν να τα ξαναπληρώσουμε στην Ελλάδα. Το αποφύγαμε καταγγέλοντας την ΑΕΠΙ στην "μαμα RIAA" για μη τήρηση αρχείου και μη απόδοση δικαιωμάτων στους δικαιούχους στο εξωτερικό.
Σημειώστε ότι πλέον υπάρχει ένα μεγάλο διαρκώς διογκούμενο κίνημα καλλιτεχνών που αντιτίθενται σε τέτοια πρακτική. Ένα ενδιαφέρον βίντεο εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=pHsIlZk41Og
κι ένα τραγουδάκι (από διαφωνούντα καλλιτέχνη) αφιερωμένο πρωτίστως στην RIAA και δευτερευόντως στην ΑΕΠΙ εδώ:
http://www.divshare.com/download/2263815-e9f
Εδώ είναι απόσπασμα από τους στίχους του που έγιναν εφιαλτική πραγματικότητα:
Oh, you don't wanna mess with the RIAA
They'll sue you if you burn that CD-R
It doesn't matter if you're a grandma or a 7-year-old girl
They'll treat you like the evil, hard-bitten criminal scum you are
DF

10 σχόλια

  1. Η Μεγαλύτερη επανάσταση σήμερα είναι η αντίσταση κατά του copyright.

    torrents και πάλι torrents.

    Ο κομουνισμός τα είχε λύσει σωστότερα αυτά τα προβλήματα.

    Είναι δυνατόν να γράφεις ένα βιβλίο και να κερδίζεις 750 εκατ Ευρώ με 9 μήνες εργασία?

    Να μην χρειαστεί να ξαναεργαστούν οι επόμενες γεννιες για 250 χρόνια (είναι και οι τόκοι) επειδή έγραπσες ένα καλό βιβλίο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://badvista.fsf.org/what-s-wrong-with-microsoft-windows-vista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. bad DRM
    what's wrong with vista?

    http://badvista.fsf.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως είπε κιο Ίγκυ "καλά κάνουν τα παιδιά και κατεβάζουν τσάμπα,εκεί που είναι οι τιμές των CD"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μην ακουμε μαλακιες ρε σεις!
    Αυτη που καταδικαστηκε καταρχην ΔΕΝ Τ' ΕΜΠΟΡΕΥΟΤΑΝ! Εκανε απλα sharing. Καμμια σχεση με εμποριο. Τωρα, αυτη ηταν απλα κοροιδο γιατι χρησιμιποιουσε Kazaa οταν το ηξερε και η κουτση Μαρια οτι αυτο ειναι σκετο ναρκοπεδιο απο RIAA κλπ. κλπ. Ασε που πολυ πιθανο να ειναι στημενο το ολο θεμα. Ετσι για λογους προπαγανδας και να φοβαται η καθε κυρα Κατινα. Μαλακιες δηλ.
    Οσον αφορα το DRM, απλα μην αγοραζεις ΠΟΤΕ mainstream μουσικη. Οποιος το κανει καλα να του κανουν καθοτι η μαλακια ΠΛΡΩΝΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5.48μμ

    Δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα.
    Nice try πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το χειρότερο είναι ότι βάσει του νόμου 2121/1993 στην τελική τιμή διάθεσης cd, Η/Υ, players ακόμα και στα φωτοτυπικά περιλαμβάνεται ποσοστό υπέρ των δισκογραφικών εταιρειών με την δικαιολογία της δυνατότητας αντιγραφής. Το ίδιο όπως Αμερική.
    Η ντροπή για αυτούς και η καφροσύνη η δικιά μας και το παράδοξο που το δεχόμαστε είναι ότι είναι θεσμοτημένη η αντιγραφή αλλά οι εταιρείες (ο νόμος του ισχυρού) κυνηγάνε τους αντιγραφείς χρεώνουν όμως και τα αντιγραφικά μέσα. money money mmmmmmmmmmmmm!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. re paidia, ton foivo poios 8a ton kinigisei pou exei klejei ta panta? tis proales akouga ena amane enos tourko-armeniou k to eixe klejei opws akrivos itan kai to edose ston vlaka pou leei to gucci forema. poios 8a stamatisei aytous otan ellinika group apo firewind ws rotting christ kanoun megali kariera sto e3oteriko me DIKA tous tragoudia k ME KAMIA stiri3h apo tis ellinikes eteries. ayth th stigmoi oi ellines firewind einai No1 sto power metal k o konstantinos apo tous kaliterous ki8rasites sto kosmo. ayta ta 3eroun o foivos, o leventis k h klika tous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ
    ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ


    09/10/07
    Χ.Α.Α. 5247 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

    Ο Θαυματοποιος το εβαλε αμετι μοχαμετι να μας δωσει πισω αυτα που
    μας κλεψανε με αδελφιστικο τροπο
    τα πρασινα λαμογια


    Ο Μαλακας(που τωρα ομως πινει πρασινο αιμα) που δεν προσεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση