GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

30% μικρότερα φρένα από την υπόλοιπη Ευρώπη!

Το κράτος πρέπει να παρέμβει για να μην μας αντιμετωπίζουν σαν τριτοκοσμική χώρα... . Πρόσφατα οι δοκιμαστές του Auto Motor und Sport κόντε...

Το κράτος πρέπει να παρέμβει για να μην μας αντιμετωπίζουν σαν τριτοκοσμική χώρα...
.
Πρόσφατα οι δοκιμαστές του Auto Motor und Sport κόντεψαν να σκοτωθούν, όταν δεν πιάσανε τα φρένα του νέου Fiat Bravo 1.4 90 ps που δοκίμαζαν.

Το αυτοκίνητο έριξε το φράχτη του αεροδρομίου όπου γινότανε το test, πέρασε κάθετα τον διπλανό δρόμο και καρφώθηκε σ΄ένα χωμάτινο τοίχο απέναντι.
Στην συνέχεια βρέθηκε ότι:
Όλα τα μικρομεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα φοράνε σήμερα μεγάλα φρένα (280 χιλ.)
Το νέο Fiat Bravo κυκλοφορεί σε 4 τύπους στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης επίσης με μεγάλα φρένα
Το Bravo 1.4 90 ps που θα πουληθεί κυρίως στην Ελλάδα έχει 30% μικρότερα φρένα. Είναι και αυτό βαρύ (1300 κιλά), όπως τα υπόλοιπα Bravo, θα μεταφέρει και αυτό μια ολόκληρη οικογένεια όπως τα υπόλοιπα Bravo, όμως αυτό έχει 30% μικρότερα φρένα, από τα υπόλοιπα Bravo αλλά και από όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.
Η Fiat λέει ότι το ατύχημα ήταν τυχαίο και μπορεί να μην επαναληφθεί. Η ουσία όμως είναι:
γιατί το Bravo 1.4 90 ps έχει μικρότερα φρένα;
γιατί ο Ελληνας οικογενειάρχης δεν αξίζει τα μεγάλα φρένα που φοράνε τα υπόλοιπα Bravo, που πουλιούνται στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης;
Η Fiat δεν θέλει να απαντήσει σ΄αυτό. Ελπίζει ότι το θέμα θα ξεχαστεί και ότι το κράτος δεν θα παρέμβει.
Το σωστό όμως είναι το κράτος πρέπει να παρέμβει άμεσα και να υποχρεώσει την Fiat:
α) να βάλει μεγάλα φρένα στο Bravo 1.4 90 ps
β) αν δεν το κάνει αυτό, τουλάχιστον να ενημερώσει όσους έχουν ήδη αγοράσει και όσους πρόκειται να αγοράσουν, για το μέγεθος των φρένων του Bravo 1.4 90ps.
Το κράτος πρέπει να παρέμβει ώστε να πάψουν να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν τριτοκοσμική χώρα, όπου οι πολίτες δεν αξίζουν την ασφάλεια που απολαμβάνουν στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης.
Αν συμφωνείς με την επιστολή αυτή:
α)
κάντην forward σ΄όποιον άλλο φίλο σου νομίζεις
β) κάνε κλικ
εδώ, και πρόσθεσε την φωνή σου σ΄όσους θα ζητήσουν την παρέμβαση του κράτους με την επιστολή αυτή, ενημερώνοντας τους αρμόδιους υπουργούς:
Υπουργείο Ανάπτυξης / Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών
Υπουργείο Δικαιοσύνης

Safety Cars

18 σχόλια

  1. Γιατί ο Έλληνας οικογενειάρχης είναι ένας ξεφτύλισμένος γκιαούρης που αξίζει να τον γαμάνε οι Αλογοσκούφηδες, να του πουλάνε ναρκωτικά οι μπάτσοι και να του γαμάνε τα παιδιά του οι παιδεραστές και μετά να αυτοκτονούν στο στρατό. Άμα ξυπνήσει και επαναστατήσει τότε θα έχει καλύτερα φρένα. Και σώας τας φρένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σα το babis το fiat, άφρενο... κι αυτός όπου δεί τσαπού πλακώνεται αφρενάριστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @11.50

    ΧA XA XA XA
    να εισαι καλα παλικαρι μου με εκανες και γελασα για πρωτη φορα αυτη την ημερα!!
    χαχαχαχα απιστευτος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι μαλακία είναι αυτή που γράφεις ρε Παπαγιάννη άσχετε...

    Ξέχεσα ήδη όσους κάφρους μου το έστειλαν με e-mail.

    Πάρε κι εσύ τη μούντζα που σου αναλογεί. ΌΡΣΕ!

    30% μικρότερα φρένα και 100% καμμένοι εγκεφαλικοί νευρώνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Γραψτε" την. Ξερετε, ποια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. xaxaxa gelasame pali

    ama thelete megala frena na parete to akribotero modelo. oti oi ellines den exoyne mia kai agorazoune kata koron ftina amaksia einai gegonos. alla i fiat ti thes na kanei? dwro ta frena, tous aerosakoys kai ola ta aksesouar? as min psifizes alogoskoufi re malaka stin teliki. twra katse sto aggouri kai agoraze amaksi me 23.40 euro ton mina. min perimeneis na pareis kai eksapistones daganes omws.

    kai epidi oi malakes sto auto motor sport to stoykaran ti ftaiei i fiat. akoy den piasane ta frena, epidi einai mikroi oi diskoi. den ftanei pou eisai asxetos, ksekinas kai petition pros to ipourgeio!! tha eprepe na ksereis oti oi megaloi i mikroi diskoi den exoyne na kanoyne me tin dinami pedisis alla me thn diatirisi tis se paratetameni kai sinexomeni xrisi. akoma kai oi mikroteroi diskoi einai ikanoi na mplokaroyne toys troxoys, apo opoiadipote taxitita, to thema einai poses fores sinexomena mporoyn na to kanoyn. an loipon ta palikaria to eixan epi 2 wres kai to skizane, logiko einai ta frena na psofisoune meta apo kapoia fasi, oti amaksi kai na eixane. (an kai ipopsiazomai oti to stoukarane apo malakia toys).

    ektos an pisteveis oti i fiat prepei na mas poulaei ta agwnistika tis me 15k euro, giati o ellinaras exei megali istoria, politismo, otan emeis eixame dimokratia aftoi itan sta dentra, dioksame toys tourkous, eipame oxi stoys italoys, mas anikei oli i asia klp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TA YUGO ΤΑ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ, ΤΑ LADA ΕΠΙΣΗΣ
    ΙΣΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ FIAT..
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΥΠΙΚΟ FIAT?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Κρατος;Τι ειναι αυτο,τρωγεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μη γίνεστε βαποράκια του Τριανταφύλλη (ex-χοντρού). Να τα πάρει από τη Fiat πήγε, δεν του βγήκε και... έβγαλε από το δρόμο το Bravo. Ανακάλυψε "σκάνδαλο" και εισέπραξε αγωγή. Το έχει ξανακάνει κι άλλες φορές.
    Η υποτιθέμενη δοκιμή έγινε βράδυ, σε στενό δρομάκι, μακριά από τα σημεία που δοκιμάζουν τα άλλα περιοδικά, για να μην τους πάρει κανένα μάτι. Μιλάμε για τον απόλυτο χαβαλέ.
    Οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια.
    Μπορεί το Bravo να μην είναι το καλύτερο αυτοκίνητο - όλα είναι σχετικά με την τιμή. Δεν είναι όμως και επικίνδυνο.
    Ας αφήσει ο χοντρός τις μπούρδες και ας κοιτάξει να κάνει ένα πραγματικό τεστ που δεν θα ρυθμίζει τα αποτελέσματα από το κινητό τηλέφωνο, για να δει ποιός θα κάνει την καλύτερη προσφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τιπαπαριές είναι αυτές ρε γελοία υποκείμενα; Τα μοντέλα με τη μικρότερη ιπποδύναμη έχουν τυπικά μικρότερα φρένα. Νομίζετε ότι έχει νόημα για μία εταιρεία του μεγέθους της FIAT να αλλάζει κάθε τόσο τη γραμμή παραγωγής για να βάζει μικρότερα φρένα ειδικά για μία παρακμιακή αγορά όπως η Ελλάδα; Helloooooo! Μην αναπαράγετε τα καραγκιζιλίκια των δημοσιογράφων της πούτσας που πάνε να κάνουν αρπαχτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μας εχουν ζαλισει με τα newsletters και τα e-mails,ηρθε η ωρα να δικαιωθει το Αuto Golf,και να ποσταρει και το Press-gr xa xa xa.Δε παιζονται αυτοι ρε.
    Ο στοκος που εχουν στο κεφαλι φταιει,οχι τα φρενα του Bravo.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε μην είστε χαζοί! Ότι δεν περνάει τον ποιοτικό έλεγχο το στέλνουν Ελλάδα. Σε όλα τα αγαθά αυτό γίνεται. Τα ποιο ποιοτικά τα παίρνουν οι μεγάλες χώρες και σε εμάς δίνουν την σκαρταδούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ektos an pisteveis oti i fiat prepei na mas poulaei ta agwnistika tis me 15k euro, giati o ellinaras exei megali istoria, politismo, otan emeis eixame dimokratia aftoi itan sta dentra, dioksame toys tourkous, eipame oxi stoys italoys, mas anikei oli i asia klp
    ------------

    Σκατοβλαχε, παρε τα φιατ σου και αντε να τα πουλησεις στην Κενυα. Τσογλανακι, που θα μας μιλησεις και για Ασιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επίσημη ανακοίνωση FIAT (LOL):

    [Κατόπιν σοβαρού σχεδιασμού και πολυετών αναλύσεων, αποφασίσαμε να εξάγουμε ειδική, για την Ελλάδα, έκδοση του Bravo, χωρίς τα αγωνιστικά φρένα με τα οποία εξοπλίζεται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ετσι λύσαμε το φοβερό πρόβλημα αυπνίας που ταλαιπωρούσε σύσσωμο το senior management της εταιρείας μας σκεπτόμενη πως θα τιμωρούσαν την Ελλάδα επειδή, κατα βάθος, την ζηλεύουν.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ερώτηση κρίσεως: πριν από 11 χρονάκια ο ex-Χονδρός έστησε ολόκληρο "Σκάνδαλο Fiat", επειδή το Marea έβγαζε δέκα αλογάκια παραπάνω από την ονομαστική ισχύ του (το αν, πώς και γιατί είναι μια άλλη ιστορία, αλλά έστω ότι τα έβγαζε anyway...). Μάλιστα, για να αποδείξει του λόγου το αληθές, έσκασε τότε 5.000.000 δραχμούλες για να αγοράσει ένα ex-δημοσιογραφικό Marea και να διενεργήσει "αδιάβλητες δοκιμές" προς απόδειξιν και τεκμηρίωσιν της Χονδρής αληθείας.
    Εκτοτε, βγήκε ποτέ να ξανακάνει σκάνδαλο για τα μύρια όσα αυτοκίνητα έχει ρίξει στο πανάρχαιο και ασυντήρητο δυναμόμετρό του και τα οποία, ως δια μαγείας, έχουν βγάλει παραπάνω δύναμη?
    Φέτος, σε κοτζάμ υπερδοκιμή ενεργητικής ασφάλειας, βγαίνει και γράφει ευθαρσώς ότι το Golf των 122 αλόγατων έβγαλε, τελικά, 134 στο δυναμόμετρο. Το γεγονός ότι αυτοκίνητο που μετέχει σε δοκιμή ενεργητικής ασφάλειας βγάζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 10% παραπάνω δύναμη από αυτήν που "πρέπει", δεν του λέει πια τίποτε? Γιατί δεν αγοράζει ένα Golf να δει τι παίζει? Παρ' το αλλιώς: γιατί δεν αγοράζει ένα Bravo να δει τι παίζει? Αντί να παίζει με τη νοημοσύνη μας και να χειραγωγεί την "κοινή γνώμη" του λαουτζίκου που αποχαυνώνεται σε πρωινάδικα και "δελτία ειδήσεων", γιατί δεν ζητάει ένα δεύτερο Bravo για να επαναλάβει τη δοκιμή, προτού βγάλει στον αέρα την προβοκάτσια? Μήπως δεν αξίζει τον κόπο το... budget?
    Διαβολική σύμπτωση ή μήπως... στρατηγικός σχεδιασμός? Τω καιρώ εκείνω (1996) το "Σκάνδαλο Fiat" συνέπεσε με το λανσάρισμα του ανταγωνιστικού προς το Auto Motor Und Sport περιοδικού Drive. Και ξαφνικά όλοι παράτησαν το καινούριο κοσκινάκι (Drive) κι άρχισαν ν' ασχολούνται πάλι με το μέχρι τότε ξεχασμένο και παρηκμασμένο αλλά, ω του θαύματος, αίφνης "μαχητικό" και "αδέκαστο" AMS. Το δε νταβατζιλίκι που τελικά πούλησε ο (τότε, ιδίως) Χονδρός και το οποίο απλά ξέπλυνε με μια "συγγνώμη" κατόπιν δικαστικής παρέμβασης, κράτησε τη γοητεία του για χρόνια στα διάφορα μεγάλα αυτοκινητομάγαζα...
    Τω καιρώ αυτώ, το "Σκάνδαλο Fiat Version 2.00" συμπίπτει με το λανσάρισμα του επίσης ανταγωνιστικού Auto Bild...
    Νιάου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και κάτι άλλο, για την ανάκληση...

    Είναι ΨΕΜΑ ο ισχυρισμός ότι… έχουμε “ειδική έκδοση για την Ελλάδα” με μικρότερα φρένα απ’ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ψάξτε και στις ιστοσελίδες των άλλων ευρωπαϊκών αντιπροσωπειών, να δείτε ότι οι προδιαγραφές είναι ΙΔΙΕΣ παντού. Δεν τρελάθηκαν στη Fiat να χρεωκοπήσουν στήνοντας μια πολυέξοδη παράλληλη γραμμή παραγωγής ειδικά για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δείτε καλύτερα αυτό εδώ, για μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση του τι παίζει...

    http://hereticautoblog-gr.blogspot.com/2008/01/blog-post_31.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατί το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (εποπτεύουσα αρχή του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Λαμίας) και το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Λαμίας (όπου ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι έγινε το... συμβάν) δεν γνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ για το εν λόγω συμβάν;

    ΟΕΟ

    Γιατί κύκλοι της Πολεμικής Αεροπορίας λένε μάλιστα ότι δεν έγινε ΠΟΤΕ το... έβγα του αυτοκινήτου;

    ΟΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση