GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα πρωτεία στον Πάπα της Ρώμης...

.... Ενώ η δύναμη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου «εν ασθενεία τελειούται», στην Ραβέννα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναγνω...

....
Ενώ η δύναμη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου «εν ασθενεία τελειούται», στην Ραβέννα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναγνωρίζει τον Πάπα της Ρώμης ως «πρώτο μεταξύ ίσων»!!!.
Χίλια σχεδόν χρόνια μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών το 1054, και όλα τα ιστορικά δεινά που έχει επιφέρει, η Ορθοδοξία δείχνει να υποτάσσεται στην Παπική εξουσία… Ή έτσι τουλάχιστον διατείνεται ο ιταλικός Τύπος, που αναφέρει υπογραφές «εμπιστευτικών κειμένων» (La Repubblika)
Ποία είναι η αλήθεια;;; Πηγές προκείμενες στο Φανάρι, επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του κειμένου όμως δήλωσαν στα «ΝΕΑ» ότι στο πολυσέλιδο κοινό κείμενο μεταξύ Βατικανού και Οικουμενικού Πατριαρχείου «αναγνωρίζεται η Πρωτοκαθεδρία του Πάπα την πρώτη χιλιετία, όταν η Εκκλησία ήταν μία». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «αυτό δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζεται και σήμερα η Πρωτοκαθεδρία».

Στην ιστορική αυτή σύνοδο της Ραβέννα, συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, το Πατριαρχείο Αντιοχείας, το Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, το Πατριαρχείο της Μόσχας, το Πατριαρχείο της Σερβίας, το Πατριαρχείο της Ρουμανίας, το Πατριαρχείο της Γεωργίας, της Εκκλησία της Κύπρου, την Εκκλησία της Ελλάδας, της Εκκλησία της Πολωνίας, της Εκκλησία της Αλβανίας, της Εκκλησία των Τσεχικών εδαφών και της Σλοβακίας, της εκκλησίας της Φινλανδίας και την Αποστολική Εκκλησία της Εσθονίας. Οι αντιπρόσωποι του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας δεν παρευρέθηκαν στο συνέδριο, ενώ το Πατριαρχείο Μόσχας αποχώρησε.
Όλα έγιναν στον παλαιοχριστιανικό ναό του Αγίου Απολλιναρίου της Ραβένα, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν η σημειολογία και τα σύμβολα. Στην ίδια πόλη όπου βρίσκονται τα μοναδικά σωζόμενα ψηφιδωτά πορτραίτα του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Ιουστινιανού και της Θεοδώρας από τον 5ο μχ αιώνα, (ναός Αγίου Βιταλίου) την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, η Ορθόδοξη αντιπροσωπεία γιόρτασε τη θεία λειτουργία στη Βασιλική παρουσία Καθολικών μελών. Νωρίτερα στον Ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό Ναό της Ραβέννα είχε γίνει το αντίστροφο. Απώτερος στόχος η επανένωση των εκκλησιών, ένας διάλογος που δεν σταμάτησε ποτέ...
Lupus

12 σχόλια

  1. πηξαμε στους παπες και τους παπαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί και εξαιρετικοί φίλοι μου..

    Ποιος το φανταζόταν ότι ένας Χηνο-φώτης θα ανάγκαζε κοτζάμ πρωθυπουργό να παριστάνει την... πάπια; Τι εννοώ; Απλώς ότι ο ναύαρχος, μπαρντόν ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Χηνοφώτης, ανέλαβε να επισημάνει στον κ. Καραμανλή ότι, όταν πριν μερικά χρόνια έσπευδε «συν γυναιξί και τέκνοις» να υπογράψει στο δημοψήφισμα για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, έκανε μια μεγάλη πατάτα(μακάρι να ήταν και η μόνη…!) Ο κ. Χηνοφώτης λοιπόν , απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ για το θέμα των ταυτοτήτων, έβαλε ταφόπλακα στο θέμα λέγοντας ότι «δεν επιτρέπεται αλλαγή πορείας από αυτό που έχει ήδη αποφασιστεί»! Τουτέστιν, ήγουν, δηλαδή, όσες μπαρούφες κι αν είχαν λεχτεί από την πλευρά του κ. Καραμανλή ως αρχηγού τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περί αφελληνισμού των Ελλήνων από τις αποφάσεις της κυβέρνησης Σημίτη επί του θέματος, αλλά και οι δηλώσεις του νυν επανιδρυτή του κράτους υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου και από όλα τα λοιπά σεμνά, ταπεινά και θεοφοβούμενα (τότε) στελέχη της ΝΔ, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά άγρια ψηφοθηρία με κατάχρηση ακόμη και ιερών συμβόλων. Το θέμα το έχουν ξεχάσει όλοι οι πρωταγωνιστές του και βεβαίως ο κ. Καραμανλής, ο οποίος αφού το χρησιμοποίησε για να νικήσει η «Δεξιά του Κυρίου» στη συνέχεια ξέχασε τον... Κύριο!
    Τέτοιοι ήταν ,έτσι εξαπάτησαν τους Έλληνες και τους ψήφισαν , έτσι εξαπατούν και σήμερα … Τιμείστε τους… Υπερασπιστείτε τους…

    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ LUPUS : ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΥΡΙΕ. ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΦΡΑΣΗ "ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ"? ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΛΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟΔΙΔΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΡΩΜΗΣ , ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΊΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.ΤΟ "ΠΡΩΤΕΙΟ" ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ(ΣΤΗ ΡΩΜΗ) ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τότε γιατί το Πατριαρχείο έσπευσε να ανακοινώσει ότι έχει αναγνωρίσει τα πρωτεία της ...περασμένης χιλιετίας; και όχι τα σημερινά; Άρα "τα πρωτεία" δεν είναι κάτι τυπικό.
    Και επειδή εννοείτε ότι γνωρίζετε εκκλησιαστική ιστορία, θα ξέρετε ότι οι τίτλοι στην Εκκλησία έχουν πάντα ένα περιεχόμενο και οι ιεραρχίες είναι σαφείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕλληνΟικολογε, babis και bloopers, ρε καθίκια τι σχέση έχουν οι μαλακίες σας με το θέμα στο οποίο τις κολλάτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω πω...

    Είναι σε πλήρης εξέλιξη το μεγάλο πλάνο των Αμερικανών για τον πλήρη αφελληνισμό μας...

    Ευτυχώς υπάρχουν το ΛΑΟΣ και ο Χριστόδουλος (η ο διάδοχος του) που θα μας σώσουν.

    Α, και ο Άνθιμος επίσης που ξεκινά Σταυροφορία απελευθέρωσης των αλύτρωτων πατρίδων προς βορράν (Σκόπια) παρέα με τον Ψωμιάδη και του Ζουράρι.

    Οπότε μην ανησυχείτε για τον προδότη Βαρθολομαίο, είμαστε σε καλά χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ LUPUS,

    ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟ 'Η ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. ΠΑΡΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ: ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ. ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ : ΥΠΑΡΧΕΙ "ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΙΜΝΙΟ" ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ. ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. ΚΑΤ' ΑΝΑΛΟΓΙΑΝ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ "ΠΡΩΤΕΙΟ ΤΙΜΗΣ" ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΡΩΜΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΑΠ' ΤΗ ΜΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΔΙΑΡΕΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 11 ΑΙΩΝΩΝ, ΚΑΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ "ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2 Aλητες μαλωναν σε ξενο αχερωνα!

    Μαλωνουν δλδ ποιος θα αρπαζει πρωτος, ποιος θα εμφανιζεται ως κατοχος της εβραϊκης στανης μεσα στην οποια αρμεγουν τα προβατα του γιαχοβα και των ραβινων του που υποτιθεται οτι εστειλε στη γη να μας ξαλαφρωσει απο τις περιουσιες μας.

    Λατινοβυζαντινα κωλοπαιδα, ουστ απο δω μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λουπους βλητους αλμπανους, σ' αρεσει να μενεις στην Ελλαδα και να σε πιανουν απ' τ' αυτι?
    Αντε ρε κοθωνι, που θα μας μαθεις και την ιστορια των γυφτων κλεφτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιο πολυ δυναμη ποιος εχει; ο Παπας του 1 δις πιστων ή ο πατριαρχης του ποιμνιου των 3000 και των virtual μητροπολεων της ανατολης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγγλογερμανε μαλακοπιτουρα, η απαντηση ειναι χωρις αμφιβολια:

    Οποιο κλεφτρονι μαζευει τα περισσοτερα προβατα σαν εσενα, εκεινος ειναι ο μεγαλυτερος ληστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μάγκες των εκκλησιαστικών, το παιχνίδι με τις εκκλησίες ήταν πάντα ένα παιγνίδι εξουσίας, ένα παιγνίδι μαγκούρας και τίποτε άλλο. Μην εξαγιάζουμε τους πρώτους αιώνες. Δεν υπάρχουν παρθένα εδάφη στην ιστορία. Δυστυχώς ο χριστιανισμός ξέχασε την ταυτότητά του και πασχίζει να βρει μια χαμένη αίγλη καθολικότητας και εξουσίας είτε λέγεται πάπας είτε λέγεται πατριάρχης. Χριστό δεν κηρύσσει η μαγκούρα, αλλά η παραίτηση από την εξουσία και την επιβολή. Το παιχνίδι του ιερατείου (καθολικών, ορθοδόξων ή όποιων άλλων) δεν μας αφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση