GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόψε, θέλω αποδείξεις και ονόματα...

. Του Χρήστου Λουτράδη . Μπορεί κάποιοι να ειναι ακόμα καχύποπτοι και για την υπόθεση των 5.000.000 ευρώ και για τον ρόλο του Θέμου Ανασ...

.
Του Χρήστου Λουτράδη
.
Μπορεί κάποιοι να ειναι ακόμα καχύποπτοι και για την υπόθεση των 5.000.000 ευρώ και για τον ρόλο του Θέμου Αναστασιάδη στη περίφημη ιστορία με το DVD .Σιγουρα ομως λύνονται πολλές απορίες για τον ρόλο στελεχών της εφημέριδας και την στήριξη που ξαφνικά προσέφεραν στον Πρωθυπουργό οπως επι παραδείγματι πρόσφατο αρθρο του Θέμου Αναστασιάδη που εκθείαζε τον ηθικο πολιτισμό του κ.Καραμανλή .
Αυτή η καταφανής προσπάθεια προστασίας του Μεγάρου Μαξιμου δεν ειναι μόνο υποπτη αλλά και ηθικά κατακριτέα αφου χαρακτηριστικό ενός δημοσιογράφου ειναι η αυτονόητη και ιδεολογικά τεκμηριώμενη αντίδραση του απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας .
Οποιος και αν ειναι ο λόγος της αλλάγης στάσης του Θέμου Αναστασίαδη ειναι σίγουρα. ..Πρώτο Θέμα...
ΥΓ- Εχει ενδιαφέρον η εξαφάνιση ολων των κειμένων του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου απο την ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος όχι μονο γιατι ειναι μια καταφανώς αντι-δεοντολογικη ενέργεια αλλά γιατι όταν συμπεριφέρεσαι έτσι σε εναν ανθρωπο που ήταν απο τους βασικούς πυλώνες της εφημερίδας δεν δείχνει ίσως ενοχη αλλά αχαριστια. Και δεν ξέρω τι ειναι χειρότερο...

75 σχόλια

  1. ΣΥΡΕΤΑΙ η κοινή γνώμη από τον τιμητή των πάντων Δημοσιογράφο να παρακολουθεί ένα σόου προς άγραν τηλεθέασης, το οποίο παίζεται σε όλα τα προγράμματα. Εμφανίζεται ο πρωταγωνιστής του σόου ως ήρωας της κάθαρσης, απειλεί με ακραίες εκφράσεις τους πολιτικούς γενικώς και αορίστως και επισείει κλειστά χαρτιά ή κρύβει ονόματα εμπλεκομένων σε συναλλαγές.

    ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ότι παίζει ως συνεκδότης εφημερίδας το απολύτως προσωπικό του παιχνίδι. Υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και μόνο, με καραγκιοζιλίκια και μεγαλοστομίες, με «δωρεά» των μετοχών του στην Ενωση Συντακτών, η οποία, βεβαίως, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ (ούτε θα μπορούσε άλλωστε να γίνει δεκτή). Αναζητεί ακροατήριο-πελατεία για να στηρίξει τα σχέδιά του, που φτάνουν έως και την αξίωση να είναι αυτός ο εθνικός εισαγγελέας του δημόσιου βίου της χώρας, που ζητάει ακρόαση από τον πρωθυπουργό και ανοίγει τα γραφεία των Εφετείων τα Σαββατοκύριακα.

    ΠΟΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ, έλεγε την αλήθεια ο Δημοσιογράφος; Οταν γνώριζε τι συνέβαινε με τα εκδοτικά του συμφέροντα ή όταν απειλήθηκαν αυτά τα συμφέροντά του; Επιλέγει αυτός τη στιγμή που θα «χτυπήσει», επισείοντας στοιχεία, που συγκεντρώνει με κρυφές κάμερες και κρυφά μαγνητόφωνα. Σε πολλές περιπτώσεις ακολουθεί περίεργη σιωπή.

    ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ διδάξας την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Και τώρα επιτίθεται λάβρος εναντίον όσων αντέγραψαν τις μεθόδους του, τους καταγγέλλει και υπερασπίζεται το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Ανατρίχιασε από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα του, στατικές και λιγότερο εξευτελιστικές εκείνων που παρουσίαζε στη ζούγκλα του, ενώ εισέπραξε το κυκλοφοριακό κέρδος, κατά το μέρος που του αναλογεί.

    ΕΙΝΑΙ Η περίπτωσή του σύμπτωμα της νοσηρότητας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Και η δραστηριότητά του -όπως άλλωστε και του συνεκδότη και συμμετόχου του- δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσιογραφία της ενημέρωσης και τη δεοντολογία του λειτουργήματος, το οποίο διασύρεται και ευτελίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανηλήθιοι φανατισμένοι Δεξιοί , που γράφετε Μακακίες !!!!!!
    Διαβάστε το παρακάτω κείμενο για να ξυπνήσετε :


    Στα Ρουσσοπουλάκια που δεν ντρέπονται , αλλά μέσα στη Δεξιά ξεφτίλα τους λένε όλο υβριστικές δεξιές βωμολοχίες αφιερώνω το κάτωθι ενημερωτικό – ιστορικό κείμενο , ‘’σεμνά και ταπεινά ‘’ :


    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ........ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ..............................................................................................
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΜΕ ΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ;;;
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΑΜΗΣΕΙ ΣΤΟ DVD O ZAXOΠΟΥΛΟΣ ;;;

    Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΣΑΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ .
    Απεδείχθη ότι είναι Πάπας της διαφθοράς . Καρδινάλιος της απραξίας .
    Τρώνε όλοι οι τριγύρω του το φτύσιμο και γιαυτόν δεν λέει κανένας κουβέντα .
    Πολλά λέγονται για διάφορους δεξιούς βαρώνους , για το πως έκτισαν Ανάκτορα παραδείγματος χάριν , οι κκ Ρουσσόπουλος και Μαγγίνας σε ακριβά προάστεια , η βίλες στην Μύκονο πχ Γιακουμάτος , αλλά πάντα μένει στο απυρόβλητο ο Κώστας Καραμανλής , θα γράψω πέντε λόγια για να μην ξεχνιόμαστε για το ποιοί είναι οι πρόγονοι του ΄΄καταλληλότερου’’ κ. Κ.Καραμανλή και θα ήθελα σεμνά και ταπεινά να θυμίσω τα ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ του θείου του ‘’Εθνάρχη ‘’ αλλά και τα κατορθώματα του μπαμπά του ΄΄καταλληλότερου ‘’ ο οποίος άφησε
    δυσεκατομμύρια ,από τις ‘’εργολαβίες’’ του ,κληρονομιά στον χοντρούλη πρωθυπουργό μας .

    Πως έκαμε τα δις σαν εργολάβος δημοσίων έργων ο μπαμπάς του ‘’καταλληλότερου΄΄ ο συχωρεμένος Αλέκος Καραμανλής (αδελφός του’’Εθνάρχη’’) την εποχή που ο αδελφός του ήταν υπουργός Δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Α.Παπάγου ;;;
    Ένα βουνό ολόκληρο στην Κεφαλονιά ΕΦΑΓΕ ο Αλέκος Καραμανλής στα μέσα της δεκαετίας του ’50 από μια χήρα και δεν τις έδωσε φράγκο . Το έκαμε υλικά οικοδομών.
    Τις μετοχές αυτής της τεχνικής εταιρίας του μπαμπά πέρασε εικονικά στον αδελφό του ο σημερινός πρωθυπουργός για να μην τις δηλώνει στο ΄΄πόθεν έσχες΄΄ στην Βουλή .

    Όλους τους ‘’κυρίους’’ που βρίζουν το Πα.σο.κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολλαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες ,όταν ήταν βουλευτής !!!
    Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :
    Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
    Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
    Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τόσο ο ΘΕΜΟΣ όσο κι ο ΜΑΚΗΣ
    δεν είναι δημοσιογράφοι πλέον,
    αλλά ΕΚΔΟΤΕΣ.

    Αυτή η "μικρή" τυπική διαφορά τα αιτιοολογεί όλα.

    Για επιβεβαίωση της ιδιότητας τους σας, οι άπιστοι, ας απευθυνθούν στην ΕΣΗΕΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. to oti ebgalan ta keimena tou maki deixnei to poion tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. to 9ema den einai tipota allo apo ena organo epixeirimatiwn..kai politikwn kai oi prosfates exelixeis to apedeixan peritrana..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
    ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ!
    Άρα ο Θέμος δεν εκβίαζε, οπότε γιατί να δώσει dvd στο Μαξίμου; Επειδή είναι κολλητός του Ρουσόπουλου???
    Μετά λοιπόν από όλα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός (μα γιατί δε τον πιστεύετε;), δε νομίζω ότι ο Θέμος μπορεί να κατηγορηθεί για εκβιασμό.
    Εκτός αν ο Κωστάκης λέει ψέματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα μπορούσε να είχε γίνει τερματοφύλακας, είχε όμως την ίντριγκα μεσ’ το κεφάλι. Συνωστίζονταν δολοφόνοι και γρίφοι μέσα του, σχεδόν μοίρα του. Κι είναι να απορείς για το πώς κατεβάζει τέσσερις φόνους στην καθισιά του φτιάχνοντας γάλα για τον μικρό Αγγελο ή πηγαίνοντας την πεντάχρονη Μάουρα στο μπαλέτο.
    Το πρώτο του μυθιστόρημα «Οσο υπάρχει αλκοόλ, υπάρχει ελπίδα» (1999) έγινε ήδη ταινία. Τα δυο επόμενα που ακολούθησαν «Ο Μεγάλος Θάνατος του Βοτανικού» και «Η απαγωγή του εκδότη» τον καθιέρωναν σαν μια ιδιαίτερη συγγραφική φωνή στο αστυνομικό μυθιστόρημα: κινηματογραφική γραφή, κοσμοπολίτικη δράση ηρώων, φίνες εγκληματικές εμμονές, μαγευτικοί «εγκλεισμοί» και ιδιαίτερα πάθη, αμάξια, μαλτ ουίσκι, ρολόγια…
    Στο καινούργιο του μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε από τον Καστανιώτη με τον σχεδόν κυριολεκτικό τίτλο «Η χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα» ο Δημήτριος Μαμαλούκας διοχετεύει ακόμα μια φίνα εμμονή του, ένα δικό του πάθος, αυτό για τα παλιά βιβλία. Υπογράφοντας το πρώτο βιβλιοφιλικό θρίλερ στα καθ’ ημάς. Εφόσον ο Δημήτριος Μόστρας είναι υπαρκτό πρόσωπο. Και η περίφημη χαμένη βιβλιοθήκη του, όντως χαμένη. Όσο για το τι σχέση μπορεί να έχει η βιβλιοφιλία με το έγκλημα; Όταν αυτή γίνεται πάθος, όλα μπορούν να συμβούν. Και «για ιδιαιτέρως σπάνιους τόμους, υπάρχουν άνθρωποι που θα σκότωναν για να τους αποκτήσουν».
    Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα μυθιστόρημα γεμάτο μυστικά κι αινίγματα, εφόσον «άνθρωπος χωρίς μυστικά είναι κενός άνθρωπος» και οι ήρωες του Μαμαλούκα μόνο κενοί δεν είναι.
    Κάποια από τα μυστικά θα ζητήσουμε να μας τα αποκαλύψει ο συγγραφέας τους. Τα υπόλοιπα, μόνοι μας. Αλλιώς δεν θα έχει και νόημα ο κεντρικός γρίφος.

    - "Η Χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα", κύριε Μαμαλούκα. Η οποία είναι και αληθινή και αληθινά χαμένη, όχι μονάχα... μυθιστορηματική αδεία, δεν είναι έτσι;

    - Ναι, ο Μόστρας ήταν αληθινό πρόσωπο. Ήταν βιβλιόφιλος και ταυτόχρονα παθιασμένος συλλέκτης σπάνιων βιβλίων. Έζησε στις αρχές του 19ου αιώνα στη Βιέννη και την Ιταλία και δημιούργησε μια μεγάλη και πολύτιμη βιβλιοθήκη γεμάτη χειρόγραφα και σπάνια βιβλία. Σκοπός του ήταν να τη χαρίσει στο Ελληνικό κράτος όταν αυτό έβρισκε την ελευθερία του. Σήμερα δυστυχώς δε σώζεται ούτε ένας κατάλογος αυτής της περίφημης βιβλιοθήκης που σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές αριθμούσε κοντά στους δώδεκα χιλιάδες τόμους.

    - Και η οποία εκτός από τα μυστήριά της στο μυθιστόρημα (και στην πραγματικότητα) αποκαλύπτει και ένα ακόμα πάθος σας, το βιβλιοφιλικό πάθος, αν δεν κάνω λάθος, που δεν κάνω...

    - Όχι, δεν κάνετε. Σωστά μιλήσατε για πάθος. Η γοητεία των παλαιών βιβλίων είναι ακαταμάχητη. Η τυπογραφία είναι μια πραγματική τέχνη κι ο Άλδος Μανούτιος ήταν ένας καλλιτέχνης εξίσου σημαντικός με τους ιταλούς ζωγράφους της Αναγέννησης.

    - Όπου mostra η επίδειξη, η έκθεση και ο... Μόστρας με την βιβλιοθήκη και mostro ο βιαστής, το τέρας, ο "δράκος" και οι "μόστρο" του βιβλίου. Συνηθίζετε να παίζετε με τις λέξεις και με τις έννοιες, έτσι δεν είναι; Και στην "Απαγωγή του εκδότη" παίζατε επίσης, με τα... ονόματα του ήρωα τα οποία και είναι απ' ό,τι πληροφορήθηκα και επώνυμα Ιταλών τερματοφυλάκων;

    - Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα παιχνίδια των λέξεων και των εννοιών; Η σύμπτωση Μόστρας - μόστρι δεν ήταν δυνατόν να αγνοηθεί. Όσο για τα επώνυμα, σαν παλιός τερματοφύλακας έχω αδυναμία στους Ιταλούς «συναδέλφους» μου. Και στο τωρινό βιβλίο έχω βάλει μερικά. Τα βιβλία μου είναι γεμάτα από τέτοιες λεπτομέρειες – παιχνίδια.

    - Η ιστορία ανοίγει και κλείνει με τον ίδιο τρόπο, με την banda antimostri και για ακόμα μια φορά αφήνετε σαν ζωή "ανοιχτό στο ενδεχόμενο" το τέλος (σε όλα σας τα μυθιστορήματα αυτό το κάνετε). Σας αρέσουν οι ιστορίες με... ανοιχτό τέλος;

    - Πολύ. Θέλω να κρατάω πάντα ένα μίτο. Άλλωστε ποια ιστορία στη ζωή κλείνει εντελώς; Όλα συνεχίζονται όλα επαναλαμβάνονται… Θυμηθείτε στην Απαγωγή…

    - "Άνθρωπος χωρίς μυστικά/ είναι κενός άνθρωπος" λέτε στο μότο σας. Οι ήρωές σας και σ' αυτό και σε όλα σας τα βιβλία έχουν μυστικά. Ο συγγραφέας - κατ' εσάς - έχει ή δεν έχει μυστικά από τον αναγνώστη;

    - Ταυτίζομαι και συμφωνώ με το μότο ενός από τους ήρωες του βιβλίου, του Γκαμπριέλε. Όλοι κρύβουμε μυστικά μέσα μας. Ο συγγραφέας, και ειδικά των αστυνομικών μυθιστορημάτων, δε θα μπορούσε να μην έχει μυστικά από τον αναγνώστη. Όσο οι αναγνώστες γίνονται πιο υποψιασμένοι οι συγγραφείς πρέπει να γίνονται και πιο δαιμόνιοι.

    - Οι ήρωές σας είναι σαν τους ανθρώπους, Ιανοί, και... καλοί και κακοί (σε όλα σας τα βιβλία), είναι θετικός ή αρνητικός ήρωας ο Νικόλα Μιλάνο;

    - Είναι δύσκολο να πω για τους ήρωές μου, όπως και για τους ανθρώπους. Ο Νικόλα, ακριβώς επειδή είναι γεμάτος συμπλέγματα, μυστικά και ψυχικά τραύματα ακροβατεί κι αυτός ανάμεσα στο καλό και το κακό. Αφήστε που, όπως λέει, δεν τα πάει καλά με τα συναισθήματα.

    - "Σκέψη", "Υπομονή" και "Δύναμη", να πούμε κάτι γι' αυτή την περίεργη banda antimostri? Όπου κι εδώ δεν έχουμε άσπρο- μαύρο. Εντάξει απονέμουνε δικαιοσύνη, αλλά σκοτώνοντας...

    - Καταρχάς είμαι ο τελευταίος που μπορώ να κρίνω τις πράξεις των ηρώων μου. Η banda antimostri που στην κυριολεξία σημαίνει «συμμορία αντιδράκων» είναι μια περίεργη ομάδα από τελείως διαφορετικούς ανθρώπους που τους ενώνει μια κοινή, αβάσταχτη μοίρα. Δρουν παράλληλα με την κυρίως ιστορία του Νικόλα Μιλάνο μέχρι που οι δρόμοι τους συναντιούνται.

    - Να πούμε πως γεννήθηκε η ιδέα; Τι είναι εκείνο που μπορεί να σας οδηγήσει σ' ένα καινούργιο μυθιστόρημα; Ένας ήρωας, ένας... φόνος, ένας γρίφος ή ένα αίνιγμα...

    - Σ’ αυτό το βιβλίο νομίζω πως ήταν η προσωπικότητα του Μόστρα, η τρέλα του συλλέκτη, η βιβλιοφιλία, και φυσικά η συγκεκριμένη συλλογή βιβλίων του. Η γοητεία που άσκησαν όλες αυτές οι εικόνες και οι έννοιες μέσα μου.
    Απ’ όσα είπατε μόνο ένας ήρωας δε θα μου γεννούσε εύκολα την ιδέα ενός αστυνομικού μυθιστορήματος. Μπορεί όμως να είναι και μια σκηνή. Στην Απαγωγή πχ. θα μπορούσε να είναι η παρακάτω: ένας άνθρωπος πέφτει από ένα κρουαζιερόπλοιο μέσα στη νύχτα, κολυμπάει στην απόκρημνη ακτή και κρύβεται σε μια σπηλιά. Γύρω απ’ αυτή ή κάποια ανάλογη σκηνή θα μπορούσα να χτίσω ένα ολόκληρο βιβλίο.

    - Υπάρχει τόσο παρασκήνιο πίσω από τα "σπάνια βιβλία";

    - Από τη στιγμή που η βιβλιοφιλία γίνεται πάθος τότε όλα μπορούν να συμβούν. Για ιδιαιτέρως σπάνιους τόμους νομίζω πως υπάρχουν άνθρωποι που θα σκότωναν για να τους αποκτήσουν.

    - Υπάρχει λεπτομερής καταγραφή της βιβλιοθήκης του Δημητρίου Μόστρα, μια εξαιρετική περιγραφή βιβλιοθήκης (κατασκευαστικά, του Σκούρα), στην "Απαγωγή του εκδότη" ήτανε τα ρολόγια και διαμάντια, στον "Μεγάλο θάνατο του Βοτανικού" ήταν τα αυτοκίνητα... Να υποθέσω, μετά από προσωπική έρευνα και αποτέλεσμα προσωπικής αγάπης όλα;

    - Αποκλειστικά. Σ’ αυτό το βιβλίο γράφοντας για τη βιβλιοφιλία και για σπάνια βιβλία, ένιωθα μια πρωτόγνωρη ικανοποίηση. Το ίδιο ισχύει όταν γράφω για κλασσικά αυτοκίνητα, ή ρολόγια. Άλλωστε έτσι γεννιούνται και οι συγγραφικές εμμονές.

    - Και βεβαίως η... εμμονή με την Ιταλία και τα Επτάνησα (στην "Απαγωγή του Εκδότη" ήταν η Λευκάδα, εδώ λίγο Κέρκυρα). Πόσο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο τόπος στο βιβλίο;

    - Αρκετά μεγάλο κι αυτό έχει να κάνει και με τη μανία μου με τη λεπτομέρεια και τις πιστές περιγραφές των τόπων. Στην «Απαγωγή» το ακρωτήριο Λευκάτας στη Λευκάδα, ουσιαστικά πρωταγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, το ίδιο κι η περιοχή του Βοτανικού στο αντίστοιχο μυθιστόρημα. Φυσικά και δεν αρνούμαι την εμμονή μου με την Ιταλία. Μου αρέσει υπερβολικά να τοποθετώ εκεί τη δράση των βιβλίων μου, όπως και να δημιουργώ αντίστοιχους χαρακτήρες. Αυτό όμως δεν είναι κανόνας. Κάθε ιστορία δένεται στο μυαλό μου με μια χώρα, μια περιοχή χωρίς να με απασχολεί καθόλου αν αυτή είναι η Ελλάδα, η Ιταλία ή οι ΗΠΑ.

    - Τον κεντρικό ρόλο, βέβαια, επί τω προκειμένω έχει η βιβλιοθήκη, αφού αυτήν αφορά και ο βασικός γρίφος. Να πούμε πως γεννήθηκε αυτός ο εξαιρετικός γρίφος;

    - Με κολακεύετε, νομίζω πως πρόκειται για έναν αρκετά απλοϊκό γρίφο, και τέτοιος ήθελα να είναι για να εξυπηρετήσει καλύτερα την πλοκή του βιβλίου. Δεν με παίδεψε πολύ, τον βρήκα σχετικά εύκολα, αφού απέρριψα έναν άλλο πιο εντυπωσιακό που θα χρησιμοποιήσω σε κάποιο προσεχές βιβλίο. Όσο για τη βιβλιοθήκη έχετε δίκιο: είναι το κέντρο του βιβλίου και γύρω απ’ αυτήν στρέφεται όλο το μυθιστόρημα.

    - Να υποθέσουμε ότι συμφωνείτε και επί της ουσίας με την banda antimostri; Από ποστ στο μπλογκ σας ξέρουμε ήδη την αδυναμία σας προς τα παιδιά...

    - Μου φαίνεται ερώτηση παγίδα. Δε θα απαντήσω (γέλια).

    - Και βεβαίως ουδείς υπεράνω υποψίας. Οι συνθήκες δημιουργούν το έγκλημα, ή το πρόβλημα, κύριε Μαμαλούκα; Μπορεί να είναι ο καθένας εν δυνάμει δολοφόνος; Και ναι "το κακό είναι αιώνιο", αλλά και το καλό δεν είναι; Και ποιο απ' τα δυο θεωρείτε ως δυνατότερο;

    - Αν μελετήσουμε προσεχτικά κάποια εγκλήματα, τα κίνητρα, τις συνθήκες, νομίζω πως θα φτάσουμε σε μια σκέψη που θα μας τρομάξει: Πόσο εύκολα μπορούμε να φτάσουμε στο έγκλημα.
    Όπως ο καθένας μας είναι ένας εν δυνάμει δολοφόνος όμως, άλλο τόσο είναι και ένας εν δυνάμει ήρωας. Κι εδώ μπλέκεται το καλό και το κακό. Η μοίρα επιφυλάσσει άσπρο ή μαύρο σε μερικούς από μας. Όσο για το ποιο είναι πιο δυνατό νομίζω πως μακροπρόθεσμα το κακό θα νικήσει. Δείτε τα χάλια του πλανήτη μας, θα τον τελειώσουμε μόνοι μας πριν την ώρα του.

    - Και στο καινούργιο σας βιβλίο ένας υπέροχος εγκλεισμός, αυτή τη φορά στο κελάρι. Στην "Απαγωγή του εκδότη" ήταν σε θαλασσινή σπηλιά, στον "Μεγάλο θάνατο του Βοτανικού" σ' ένα γκαράζ, στο "Όσο υπάρχει αλκοόλ" σε ένα περίεργο μπλοκ κατοικιών... Να υποθέσουμε μια από τις περίφημες συγγραφικές εμμονές σας;

    - Ναι, είναι κοινό στοιχείο κι υπάρχει και σε άλλα σχέδια μυθιστορημάτων. Μου βγαίνει αυθόρμητα, δεν το επιδιώκω. Κάποια στιγμή οι ίδιοι οι ήρωες κατευθύνονται σε ανάλογες καταστάσεις μαγνητισμένοι από μια αδιευκρίνιστη αιτία.

    - Άλλες εμμονές; Μπορούμε να επισημάνουμε; Εκτός από τα αγαπημένα: ρολόγια, αυτοκίνητα, ουίσκι, παλιά βιβλία...

    - Ναι, κι όπου ουίσκι βάλτε μαλτ. Τα είπατε όλα, όσα αξίζει να ζει κανείς… Έχω επίσης μια ιδιαίτερη αδυναμία στη Μόνικα Μπελούτσι.

    - Αν σας γνωρίζει κάποιος σε προσωπικό επίπεδο αισθάνεται απίθανη έκπληξη να έχουν βγει τόσοι φόνοι, τόσες ληστείες, τόσοι... mostri και antimostri απ' αυτό το καλόπαιδο κι απ' αυτό το... κεφάλι. Το είχατε από μικρός αυτό το... χούι;

    - Το κεφάλι το είχα, νομίζω και το χούι, αρκεί να σας δείξω την πρώτη μου ιστορία που σώζεται, γραμμένη σε ηλικία νομίζω εφτά ετών…

    - Να πούμε τι διαβάζατε ως παιδί και ποιοι από τους συγγραφείς είναι συγγενικοί ή αγαπημένοι;

    - Παιδί διάβαζα Αστερίξ, Λουκυ Λούκ, Τεν Τεν και λίγο Ιούλιο Βερν γιατί έπαιζα όλη μέρα ποδόσφαιρο στους δρόμους και στο Μαράσλειο. Θέλω να νιώθω συγγενής με τον Πόε και θαυμάζω τον Ζακ Πρεβέρ, τον Μπ. Τρέηβεν, τον Γιενς Μπιέρναμπου, τον Σιμενόν, τον Μαρκές, τον Στίβεν Κίνγκ… κι άλλους πολλούς.

    - Τι γίνονται οι ήρωες όταν τελειώσει η ιστορία σας;

    - Ωραία ερώτηση. Κατοικούν όλοι μες στο κεφάλι μου. Συχνά τσακώνονται μεταξύ τους, πιο συχνά ακόμα με ενοχλούν ζητώντας να ξαναβγούν στη ζωή, που γι’ αυτούς είναι ένα τυπωμένο βιβλίο, και να πρωταγωνιστήσουν και πάλι. Ακόμα κι οι νεκροί με πιέζουν. Ισχυρίζονται πως συγγραφέας είμαι μπορώ να βρω ένα τέχνασμα να τους αναστήσω. Δεν τους αδικώ, τους αγαπώ όλους, άλλους πολύ, άλλους λίγο.

    - Συνηθίζουν να λένε ότι μια ιστορία αιώνια γράφουμε, μια μουσική σύνθεση επιχειρούμε, έναν πίνακα, τον ίδιο πίνακα, τελειώνουμε, εσείς συμφωνείτε με αυτό ή μπα... Κι αν συμφωνείτε, τι νομίζετε, ότι φτάσατε επιτέλους στο βιβλίο της ζωής σας; Διότι "Η χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα" είναι ένα που κινείται σε πολλά επίπεδα και με εξαιρετικό τρόπο βιβλίο.

    - Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό που λέγεται για το ένα και μοναδικό βιβλίο. Πάντως εγώ δε νιώθω ότι ο Μόστρας είναι το βιβλίο της ζωής μου, νομίζω πως είμαι στην αρχή ακόμα. Έχω πολλά ακόμα να γράψω. Κι ελπίζω να τα καταφέρω ακόμα καλύτερα.

    - Παρ' ότι ο έρωτας στα βιβλία σας είναι το υποσύνολο, εν τούτοις έχετε εγκιβωτισμένες μικρές αλλά εξαιρετικές ερωτικές ιστορίες. Με μια κούκλα Ντανιέλα, αμφιλεγόμενη επί τω προκειμένω. Οι ερωτικές περιγραφές κρίνετε ότι είναι από τις δυσκολότερες;

    - Ναι, είναι αρκετά δύσκολες, δεν ξέρω τι τύχη θα είχα σ’ ένα καθαρά ερωτικό βιβλίο. Όσο δύσκολες όμως κι αν είναι, τόσο απολαυστικές μπορούν να γίνουν όταν είναι καλογραμμένες, και δεν εννοώ τα δικά μου βιβλία.

    - Επίσης σε όλα σας τα βιβλία πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει και το "τυχαίο", το θεωρείτε και στη ζωή ως καθοριστικό παράγοντα;

    - Ναι, το θεωρώ. Άλλος το ονομάζει τυχαίο, άλλος μοίρα, πεπρωμένο. Όπως και αν λέγεται βρίσκεται μέσα στη ζωή και δε θα μπορούσε να μην είναι και μέσα σε οποιαδήποτε ιστορία.

    - Τι πρέπει απαραιτήτως να έχει μια αστυνομική ιστορία;

    - Δύσκολο να πει κανείς. Μια έμμονη ιδέα ίσως. Κάτι που δε φεύγει απ’ το μυαλό ενός ήρωα. Κάτι που δεν τον αφήνει να ησυχάσει, να κοιμηθεί, να φάει… Μπορεί να κρύβει ζήλια, φθόνο, μίσος, έρωτα… ή όποιο άλλο έντονο συναίσθημα.

    - Σε κάθε ιστορία σας γνωρίζατε από την αρχή το τέλος; Υπάρχουν εκπλήξεις, ανατροπές (αγαπάτε πολύ τις ανατροπές και τις επιδιώκετε) που σας επιφυλάσσουν, τελικά, οι ιστορίες; Ή λειτουργείτε ωσεί Θεός, στο χέρι σας όλα;

    - Γνωρίζω το βασικό σκελετό, όμως από κει και πέρα δεν λείπουν οι εκπλήξεις. Γράφοντας, το βιβλίο ακολουθεί το δικό του δρόμο. Κάτι που φαινόταν λογικό κατά τη διάρκεια του σχεδιάσματος, στη γραφή παύει να είναι, κάτι που νόμιζες οφθαλμοφανές τώρα γίνεται δυσνόητο. Μερικοί ήρωες επίσης είναι σκληρά καρύδια, δε συμβιβάζονται, αντιστέκονται και φτάνουν σε σημείο να με απειλούν… Δουλεύοντας την ιστορία δεκάδες φορές στο κεφάλι σου αλλάζουν πολλά, αυτή είναι άλλωστε και λίγη απ’ τη μαγεία της συγγραφής.

    - Και εν τέλει, ναι, αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να είναι και δύο βιβλία. Ένα αποκλειστικά για την βιβλιοθήκη του Μόστρα, εξάλλου πολλά τα μυστήρια. Σ' αυτό το βιβλίο, κύριε Μαμαλούκα, "ξοδέψατε" πολλές ιστορίες. Οι antimostri θα μπορούσαν να είναι από μόνοι τους ιστορία....

    - Έχετε δίκιο. Ξοδεύω όμως διότι έχω… Το κεφάλι μου είναι γεμάτο παρόμοιες ιστορίες. Δεν έχω παρά να κοιτάξω δίπλα μου, στην πραγματική ζωή, εκεί που όπως συνηθίζεται να λέγεται, η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία.

    - Πώς είστε όταν η ιστορία γράφεται; Και πως όταν τελειώσει, όταν φύγει από σας η ιστορία;

    - Όταν σχεδιάζω την υπόθεση είμαι σαν υπνωτισμένος, σαν να είμαι μέσα στην ιστορία. Όταν γράφεται παλεύω με τις λέξεις, τους διαλόγους, τις περιγραφές και γνωρίζω πια τους ήρωες όπως γνωρίζουμε τους στενούς μας συνεργάτες. Όταν τελειώσει πάλι δεν ηρεμώ διότι τότε αρχίζουν να με επισκέπτονται οι ήρωές μου σαν ασθενείς που βλέπουν τον ψυχίατρό τους. Ακούω συνεχώς παράπονα, αλλά και εκμυστηρεύσεις περηφάνιας. Βλέπετε, ξέρουν ότι μέχρι να φύγει το βιβλίο για το τυπογραφείο προλαβαίνουν να αλλάξουν τη μοίρα τους.

    - Το γιατί γράφετε, εκτός από κοινότοπη ερώτηση, το έχετε απαντήσει; Ή δεν σας αφορά η απάντηση καθόλου;

    - Δεν το έχω ψάξει πολύ, ούτε με απασχόλησε ποτέ έντονα. Να πω ότι είναι μια εσωτερική ανάγκη; Πάντως νιώθω ότι τα βιβλία που έχω στο μυαλό μου -και δεν είναι λίγα- πρέπει να γραφούν. Ξέρετε τι έλεγαν οι Blues Brothers στην ομώνυμη ταινία; «We are in mission from God». Είμαστε σε αποστολή από το Θεό. Έτσι κι εγώ: έχω ειδική αποστολή να γράψω τα βιβλία μου. (γέλια).

    - Το πρώτο σας βιβλίο «Όσο υπάρχει αλκοόλ υπάρχει ελπίδα» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Το δεύτερο «Ο Μεγάλος Θάνατος του Βοτανικού» σύμφωνα με τις κριτικές είναι έτοιμο σενάριο. Πιστεύετε ότι τα βιβλία σας είναι κινηματογραφικά;

    - Νομίζω πως ναι, αν και η Απαγωγή θα πρέπει να γίνει υπερπαραγωγή αφού έχει έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Δεν το κρύβω πως ο σύγχρονος κινηματογράφος με έχει επηρεάσει αρκετά κι αυτό φαίνεται, απ’ ό,τι λένε, στη γραφή μου.

    - Συμμετέχετε και με ένα διήγημά σας σε μια συλλογική έκδοση. Να μας πείτε γι' αυτή την έκδοση και γι' αυτό το διήγημα;

    - Το βιβλίο είναι μια συλλογή διηγημάτων που κινούνται στο χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας. Ονομάζεται «Ελληνικά Εγκλήματα», βγαίνει απ’ τις εκδόσεις Καστανιώτη και είναι μια ιδέα του Ανταίου Χρυσοστομίδη στο δρόμο που χάραξε το περσινό και επιτυχημένο «Ιταλικά Εγκλήματα». Το δικό μου διήγημα είναι η ιστορία ενός συντηρητικού μεσήλικα αστυνομικού που θέλει να κάνει την υπέρβαση στην προσωπική του ζωή παίρνοντας μια τολμηρή απόφαση.

    ΥΓ. Όχι, εδώ δεν υπήρξα βραδυφλεγής, τουλάχιστον όσον αφορά τη «Χαμένη Βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα». Υπήρξα βραδυφλεγής, όμως, όσον αφορά το «Αλκοόλ» και θα πρέπει να πω, επίσης, ότι πέρασα και ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑ! Διότι ο Δημήτρης ΞΕΡΕΙ να κάνει μυθιστόρημα και να με ξενυχτά! Δεν θα προσποιηθώ ότι αυτή η συνέντευξη δημοσιεύεται για πρώτη φορά απ’ το μπλογκ, έχει ήδη «παιχτεί», αλλά τώρα που γράφει- και επειδή μ’ αφορά η γραφή του, η ζωή του, οι δικοί του- και λόγω του ότι την θεωρώ αρκετά καλή (δικαίωμα, άποψη!) αποφάσισα να την (ξανα)παίξω κι έτσι.
    Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, άλεφ, σταθερά! Αυτή εκεί η κυρία με αντιγράφει σε όλη της τη ζωή! Υπάρχει μια διαρκής πάλη μεταξύ του άλεφ (του πονηρού) και της Ελ. Γκίκα.
    Να είστε όλοι καλά κι ό,τι διαβάζετε και κάτι σας λέει, θα ‘θελα να το μάθω κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγω που δεν δινω φραγκο για κατι τυπους (το καλυτερο που μπορω να πω..) σαν τον θεμη και τον μακη θα ηθελα σα σου πω ΣΠΙΘΑ μου ,οτι παει πολυ να τους βγαλουμε καραμανλικους... πρεπει να εισαι εντελως ΒΛΑΞ πια.. εξ αλλου ο θεμος εβγαλε ανακοινωση και ειπε αφου αποχωρησε ο μακης αφαιρειται και το ονομα και τα αρθρα του.

    οταν γραφουμε κατι καλο θα ειναι να σκεπτομαστε ..

    κατα τα αλλα χεσμενους τους εχω και τους δυο και την κωλοφυλλαδα τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του, τρομάρα του Μάκη θα συμπαρασταθεί σαν άνθρωπος μετα...τι θεατρινισμός έιναι αυτός.Καθυστερούν περνάει ο καιρός και κάτι πάνε να κρύψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς ανώνυμο@"στοιχήματα"
    Βάζω στοίχημα ότι είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ!
    Κέρδισα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "χαρακτηριστικό ενός δημοσιογράφου ειναι η αυτονόητη και ιδεολογικά τεκμηριώμενη αντίδραση του απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας"

    αυτονόητη;
    ιδεολογικά τεκμηριωμένη;

    μάλλον έχει γίνει σύγχυση ανάμεσα στην έννοια του δημοσιογράφου και στην έννοια του αναρχοαυτόνομου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΜΑΚΗΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ
    ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ
    ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ.

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΚΗΣ ΕΧΘΕΣ?

    ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ "ΡΕΠΟΡΤΑΖ" ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ?

    ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΥΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΣΗΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ?

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ?

    ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ?

    ΑΛΛΑ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΕΙ???

    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?

    ΜΑΚΗΣ
    Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΚΛΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ.
    Ο ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ
    ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ.




    ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ
    ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
    ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ?
    ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ?
    ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ?
    ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο ΜΑΚΗΣ ΜΕ
    ΤΟ ΥΠΟΚΛΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ?

    ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
    ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ?
    ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ?


    ΜΑΚΗ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ "ΥΛΙΚΟ"
    ΝΑ "ΚΑΨΕΙΣ" ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
    ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?
    ΕΙΝΑΙ "ΑΠΟΡΡΗΤΟ"?
    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ
    ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ-ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ?

    ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ..



    ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΑ
    ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?
    ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ-ΛΟΥ
    ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ΓΙΑ
    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ?
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. PALI χτυπησε ο γνωστος καθοδηγουμενος πληρωμενος λουτραδης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. PALI χτυπησε ο γνωστος καθοδηγουμενος πληρωμενος λουτραδης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. PALI χτυπησε ο γνωστος καθοδηγουμενος πληρωμενος λουτραδης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 10.15

    afto einai to evritero provlima!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. PALI χτυπησε ο γνωστος καθοδηγουμενος πληρωμενος λουτραδης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητοί μου φίλοι.
    Τα καλά νέα…
    Αντιπαρερχομενος τη διένεξη μεταξύ των δημοσιογράφων που έχει ενσκήψει ως παρεπόμενο θέμα της υπόθεσης Ζαχοπουλου , θεωρώντας και υποστηρίζοντας τη θέση που ο συμπατριώτης μου Κακαουνακης έχει πολλές φορές εκφράσει τηλεοπτικά για τους δημοσιογράφους .. « ο καλύτερος μας έχει σκοτώσει τη μάννα του » για ένα μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων ,δεν θα ασχοληθώ με ποιος από τους δυο μεγαλοεκδότες έχει δίκιο.. Απλά νομίζω κανένας.
    Το θέμα μας είναι η παρέα της χαράς που κακή μας τύχη διαχειρίζεται υποτίθεται τις τύχες της χώρας μας. Από τη μια η οικονομία ,η εξωτερική πολιτική ,το εσωτερικό μέτωπο με τα άλυτα και σοβαρά προβλήματα όπως το εκπαιδευτικό ,το ασφαλιστικό για τα οποία υποτίθεται θα επιχειρούσαν τη λύση των και στα οποία παταγωδώς έχουν αποτύχει από την πρώτη απόπειρα απλά να τα πιάσουν ..
    Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί άφωνος μια διακυβέρνηση ήδη τετραετίας αμήχανη , χωρίς πρόγραμμα, να μην μπορεί και να μην είναι σε θέση να προσφέρει οτιδήποτε για τους πολλούς και για τη χώρα.
    Οι περισσότεροι Έλληνες ελπίζουν και περιμένουν απλά την πτώση της κυβέρνησης για να αποκτήσουμε πλέον μια νέα προοπτική , μια νέα ελπίδα και μια καινούργια αυτοπεποίθηση. Μια νέα αρχή. Αυτοί μας τέλειωσαν.
    Αυτή τη στιγμή, το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα των προσυνεδριακών διαδικασίας δίνει και μεταφέρει τα καλά νέα. Υπάρχει ελπίδα. Το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Η χώρα μας έχει ανάγκη από τολμηρά και αποφατικά βήματα προς τα εμπρός που μόνο το ΠΑΣΟκ μπορεί να τα εγγυηθεί.
    Όλο και περισσότεροι Έλληνες ήδη προσεγγίζουν τα καλά νέα και το ποτάμι της νέας αλλαγής αρχίζει ήδη να κυλά. Στο δρόμο του θα συμπαρασύρει, όλο το ψεύδος , την παραπληροφόρηση, και την απάτη που τέσσερα χρόνια τώρα έχει αηδιάσει ο λαός. Η ώρα του ΠΑΣΟΚ πλησιάζει.
    Πάντα με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. loytradi posa pires gia na ta les ayta??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. loytradi posa pires gia na ta les ayta??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. loytradi posa pires gia na ta les ayta??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. χρηστος λουτραδης
    ενας αποτυχημενος και γραφικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. χρηστος λουτραδης
    ενας αποτυχημενος και γραφικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. χρηστος λουτραδης
    ενας αποτυχημενος και γραφικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. χρηστος λουτραδης
    ενας αποτυχημενος και γραφικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. χρηστος λουτραδης
    ενας αποτυχημενος και γραφικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. χρηστος λουτραδης
    ενας αποτυχημενος και γραφικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. χρηστος λουτραδης
    ενας αποτυχημενος και γραφικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. who is loutradis, then?

    I thougth it was just a cute nickname!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. loytradi den mas eipes...
    exeis sxeseis me boyleytes??
    gia pes tin alitheia re trompa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. loytradi den mas eipes...
    exeis sxeseis me boyleytes??
    gia pes tin alitheia re trompa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. loytradi den mas eipes...
    exeis sxeseis me boyleytes??
    gia pes tin alitheia re trompa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. loytradi den mas eipes...
    exeis sxeseis me boyleytes??
    gia pes tin alitheia re trompa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. loytradi den mas eipes...
    exeis sxeseis me boyleytes??
    gia pes tin alitheia re trompa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. loytradi den mas eipes...
    exeis sxeseis me boyleytes??
    gia pes tin alitheia re trompa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. loytradi den mas eipes...
    exeis sxeseis me boyleytes??
    gia pes tin alitheia re trompa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. paidia o loytradis einai o grafikos apotyximenos gyrologos politikon grafeion.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. paidia o loytradis einai o grafikos apotyximenos gyrologos politikon grafeion.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. paidia o loytradis einai o grafikos apotyximenos gyrologos politikon grafeion.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. paidia o loytradis einai o grafikos apotyximenos gyrologos politikon grafeion.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. paidia o loytradis einai o grafikos apotyximenos gyrologos politikon grafeion.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. paidia o loytradis einai o grafikos apotyximenos gyrologos politikon grafeion.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. paidia o loytradis einai o grafikos apotyximenos gyrologos politikon grafeion.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. paidia o loytradis einai o grafikos apotyximenos gyrologos politikon grafeion.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ρε φιλε μη γινεσαι γραφικος και σπαμερ..οτι γράφει εδω ο λουτράδης με αλλα συμφωνω με αλλα διαφωνω ..το θεμα ειναι οτι τον γνωριζω απο πιτσιρικα..και ενα θα σου πω..΄.μακαρι να ειχες το μισο αρχιδι την μιση αξιοπρεπεια , την μιση ακαδημαικη καταρτιση που έχει ο λουτράδης και μακαρι να είχες το αυτοκινητο που οδηγουσε...αυτος..στα 18 του γιατι τοτε δεν 8α τον ελεγες..αυτον γυρολογο..αλλα τον κυκλο του..

    και μαι κουβέντα στο πρεσσ έχετε εναν ανθρωπο που γράφει..προστατεύσε τον..ειναι κριμα και για εσας.

    Αντωνιος.Κωστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. χαρακτηριστικό ενός δημοσιογράφου ειναι η αυτονόητη και ιδεολογικά τεκμηριώμενη αντίδραση του απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας"

    ΔΗΛΑΔΗ - έτσι για να καταλάβω

    οι εργαζόμενοι στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ πρέπει να αντισταθουν στον ΘΕΜΟ ή και στον ΜΑΚΗ

    ή μήπως εξουσία είναι ΜΟΝΟΝ η ΔΕΞΙΑ και όλοι οι άλλοι ειναι θύματα της εξουσίας (ΜΑΚΗΣ, ΘΕΜΟΣ, ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ) και γι αυτό την χτυπανε αλύπητα

    Μηπως είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ π.χ του Λαμπράκη να πληρώνει δημοσιογράφους για να βριζουν το Συγκρότημα Λαμπράκη ...

    Και ο Λουτράδης θέλει να μας πείσει ότι είναι περίπου ποινικό αδίκημα να ανγνωρίσει κανείς οτι ο Καραμανλής - από λάθος βρε παιδί μου - εκανε κάτι καλό.

    Απο τον Βορίνα έμαθε τα νομικα του (Τελευταίο διαμάντι του-
    ΒΟΡΙΝΑΣ ο εισαγγελεας πρεπει να ασκήσει διωξη στον Ζαχόπουλο για τα σκανδαλα ...
    ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΄΄΄ δεν έχει ακόμη αποδείξεις
    ΒΟΡΙΝΑΣ να του ασκήσει δίωξη για το πολιτικό σκάνδαλο των υπερεξουσιών του

    ... γιατί όχι και ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ με λαικό δικαστη τον Γενειάδα-Αρη-Βελουχιωτη-δεν-κανει Βορίνα .....

    ε,ρε μουχλα της αριστεράς του 1940 και λαικη δικαιοσύνη που νας έπεσε στο κεφάλι,,,,

    στροφή προς τον Βορινα Γιωργο για να πάρει τις ψηφους της Αριστερας (πάρε και το άλλο απολιθωμα τον ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ - χούντα η αστυνομία ηρωες οι Ζωνιανιτες )

    Με κάτι τετοια ο Καραμανλής φαινεται ακροαριστερος (ΣΥΓΓΝΩΜΗ κε Λουτραδη δεν θα το ξανακανω

    ΜΑΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αντωνιος.Κωστ. = χρήστος λουτράδης.
    πάλι μόνος σου τα λες μωρη πούστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 10.45 AΝΤΩΝΗ...

    ΤΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. paidia o ΑΝΩΝΥΜΟΣ einai o grafikos apotyximenos gyrologos politikon grafeion!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αντωνιος.Κωστ.= χρηστος λουτραδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. παιδια απο ποτε οδηγαει ο ψυχοπαθης λουτραδης...χαθηκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αντωνιος.Κωστ.= χρηστος λουτραδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αντωνιος.Κωστ.= χρηστος λουτραδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αντωνιος.Κωστ.= χρηστος λουτραδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Εδώ πρόκειται για πόλεμο μεταξύ κρυφογκέηδων σε διάφορα επίπεδα.

    Ένας κρυφογκέι θέλει να διώξει έναν άλλο κρυφογκέι από την εφημερίδα.

    Ένας άλλος κρυφογκέι υψηλότερου αξιώματος εποφθαλμιά τη θέση ενός άλλου κρυφογκέι, ακόμα υψηλότερου αξιώματος.

    Ένας άλλος δύσμορφος κρυφογκέι φουντάρει από ένα παράθυρο γιατί δεν τον έφτανε η σύζυγος και τα γκέι παρτουζώματα, αλλά ήθελε και γκόμενα, τρομάρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τι απεγινε ρε παιδια εκεινη η ΒΛΑΧΑΡΑ Η ΦΩΦΗ ? που σιτιζεται τωρα ? στον θιασο ΠΑΣΟΚ ?

    ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΟΤΕ ΤΟ BRAVOGIORGIKO KAI USimitiko ΠΑΣΟΚ..

    ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΝΔ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ !!

    ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΜΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ..

    ΞΟΦΛΗΣΑΝ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Γαμημένη ξεκωλιάρα λουτράδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. PRESS ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!

    1. ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

    2.ΤΟΥ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. έξω αλβανέοι από το blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Τα τσιμπούκια μου αρέσουν πολύ. Προχτές το απόγευμα ήμουν πολύ καυλωμένος και είπα να πάω σε ένα τσοντοσινεμά στον Πειραιά στην Φίλωνος. Έκατσα πίσω-πίσω. Ήταν ένας 50άρης ο οποίος χαίδευε τον πούτσο του πάνω απο το παντελόνι. Τον πλησίασα και έφτασα δίπλα του. Έβαλα το χέρι μου στον πούτσο του και άρχισα να τον χαιδεύω έντονα.
    Αυτός κατέβασε το φερμουάρ και τον πέταξε έξω. Είχε πούτσο όχι πολυ μεγάλο αλλά αρκετά χοντρό. Μου κατέβασε το κεφάλι στον πούτσο του και τότε άρχισα να τον γλύφω. Ήταν πολύ καυλωμένος και του άρεσε τόσο πολύ η πίπα που βογγούσε. Τότε ήρθε δίπλα ένας στην ηλικία μου (γύρω στα 30) με τον πούτσο έξω και άρχισε να σπρώχνει το κεφάλι μου στο δικό του πούτσο. Έκατσα στα γόνατα και άρχισα να τσιμπούκωνω μια τον ένα και μια τον άλλο. Κάποια στιγμή το πενηντάρης με έχυσε στη μάπα και έφυγε. Τότε ήρθε και ένας άλλος γύρω στα 55 με μία τεράστια πούτσα που δυσκολευόμουν να την νβάλω στο λαιμό μου. Ο ένας έριχνε πουτσοσκάμπιλα και ο άλλος μου τον έβαζε με΄χρι το λαιμό μέχρι που με έχυσαν και οι 2. Έχυσα και γω και έφυγα ευχαριστημένος απο το σινεμα. Το mail μου είναι το grbull74@hotail.com

    Παντα με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καημένε Babis τι σου κάνουν...
    Αλλά το φχαριστιέσαι κουφαλίτσα, έτσι;
    Μη σε νοιάζει. Όπως τη βρίσκει ο καθένας. Να εμένα ας πούμε μ' αρέσει να το κάνουμε.
    Σου έστειλα και μήνυμα αλλά εσύ δεν λες να μ' απαντήσεις.
    Απάντησέ μου, σε παρακαλώ!!!!

    ΓΙΑ ΤΟΝ Babis!!!!!!!!!
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    email: sugargreecboy@in.gr

    Babis! Εγώ για σένα!
    Προσφέρομαι να στα δώσω όλα! Θέλω να ξαραχνιάσω την κωλάρα σου…
    Είμαι εχέμυθος, εμφανίσιμος, ούτε 50 χρονών, θα περάσουμε καλά!
    Ζω κάπου ανάμεσα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, εσύ; Πού θα συναντιόμαστε όποτε μπορούμε για να απολαμβάνουμε καλό σεξ χωρίς βία, περίεργα βίτσια, κλπ;;;;
    Προσφέρω απόλυτη εχεμύθεια και να είσαι σίγουρος ότι θα περάσουμε καλά. Φιλάκια.

    Μόνος και Έρημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ο Λουτράδης, ένα από τα ζαβά του Giorgos, το έχει παρακάνει με τα μίσθαρνα σχόλια του, που στοχεύουν κατά του προσώπου του πρωθυπουργού, όπως άλλωστε οι γνωστοί "νταβατζήδες" μεγαλοεργολάβοι/εκδότες, αφεντικά του.
    Μέχρι χτες θαυμαστής του Θέμου, σήμερα καταδότης του !!!

    Αξιος ο μισθός σου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. "με τα μίσθαρνα σχόλια του"
    όχι και μισθό σε αυτό τον ηλίθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ενας ηλιθιος γλυφτης ειναι ο λουτραδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. πάρτε όλοι τον πούλο ρε παλιό αρχιδια γαμώ το φελέκι σας. Όλα τα μουνόπανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Πες όνομα και στήσε κώλο να σε πάμε κωλοφεράτζα ρε πούστη που μπαίνεις και βρίζει ανώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. εσύ τι είσαι μωρή καριόλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αυτός που θα σε γαμήσει πατόκορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. λουτραδης
    εξαιρετος παπαρολογος
    ευγε αποτυχημενε καραγκιοζακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. λουτραδης
    εξαιρετος παπαρολογος
    ευγε αποτυχημενε καραγκιοζακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. λουτραδης
    εξαιρετος παπαρολογος
    ευγε αποτυχημενε καραγκιοζακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *