GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι θα μείνει από τον Χριστόδουλο;

. Από το resaltomag.gr . ΟΤΑΝ ο θάνατος ενός ανθρώπου συγκλονίζει την κοινωνία και οι λαϊκές μάζες, ιδιαίτερα της νεολαίας στέκονται σε ου...

.
Από το resaltomag.gr
.
ΟΤΑΝ ο θάνατος ενός ανθρώπου συγκλονίζει την κοινωνία και οι λαϊκές μάζες, ιδιαίτερα της νεολαίας στέκονται σε ουρές ωρών να προσκυνήσουν, τότε επιβάλλεται η αντικειμενική ιστορική εκτίμηση του γεγονότος και όλα τα άλλα υποχωρούν στο υπόβαθρο.
ΚΑΙ αυτή η αντικειμενική εκτίμηση αναδείχνει τον ΘΕΤΙΚΟ ιστορικό ρόλο του Χριστόδουλου στα ελληνικά πράγματα: Ένα ρόλο που αποτύπωσε ρωμαλέα και ανθρώπινα το βαθύ λαϊκό αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας, δίνοντας δυνητικά επαναστατική διέξοδο σε αυτό. Και είναι αυτό ακριβώς που τρόμαξε τα νεοταξικά κατεστημένα της εξουσίας…

Ολόκληρη η ανάλυση εδώ.

47 σχόλια

  1. Syghwreste despota, alla ehw mallon exagriwthei me tis farawnikes kideies prwtostatountos tou ex Istanbul afihthentos, kati poy methodefse o anekdiigitos eklipwn (akomi kai meta thanaton methodevei symboliki kyriarhia sti magiki skepsi tou agrotikou poimniou)
    Kai ypoferw, ypoferw, ypoferw poly -den mporei kapoio souxe tha yparhei poy na leei the above.

    Epitrepste mou me kindyno na haraktiristw miari porni kai na lithovolithw apo to hristepwnymo plithos poy pollakis prosetrexe kai se alles fiestes, eite podosfairikes, eite genikws...

    Epitrepste mou na apotimisw kryfa, kata monas tin prosfora tou pammakaristotatou...

    afto poy travame stin Ellada, afto to zori me tin ysteri monternikotita, shetizetai amesa kai me tin toso anepexergasti shesi mas me to anousio tou ousiastikou. Gia na antexei kaneis kai na diaheiristei to keno ws yliki roh tha prepei na ehei hwnepsei pente pragmata peri shetikotitas, kalis pistis, syghronismou mesa sti shetikotita kai peri apodohis mias symvatikis oriothetisis tou koinou kai tou proswpikou. An einai kapoios prwthypourgos na mas voithisei me ola afta, mallon mathitis tou Baudrillard kai anipsios tou Pentziki prepei na einai. Alla afti einai i defteri fora poy anaferw afta ta dyo onomata simera kai to dis... ou gynaikos sofis estin. ve.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε γράφεις καλά πράγματα αλλά τα greeklish κουράζουν στην ανάνγωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φαυλοτητα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάει ο θεομπαίχτης σας. Κλάψτε φασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχωρέστε με Δέσποτα, αλλά έχω μάλλον εξαγριωθεί με τις φαραωνικές κηδείες πρωτοστατούντος του εξ Ιστάμπουλ αφιχθέντος, κάτι που μεθόδευσε ο ανεκδιήγητος εκλιπών (ακόμη και μετά θάνατον μεθοδεύει συμβολική κυριαρχία στη μαγική σκέψη του αγροτικού ποιμνίου)
    Και υποφέρω, υποφέρω, υποφέρω πολύ -δεν μπορεί, κάποιο σουξέ θα υπάρχει που να λέει the above.

    Επιτρέψατέ μου με κίνδυνο να χαρακτηριστώ μιαρή πόρνη και να λιθοβολιθώ από το χριστεπώνυμο πλήθος που πολλάκις προσέτρεξε και σε άλλες φιέστες, είτε ποδοσφαιρικές, είτε γενικώς...

    Επιτρέψτε μου να αποτιμήσω κρυφά, κατά μόνας την προσφορά του παμμακαριστοτάτου...

    Αυτό που τραβάμε στην Ελλάδα, αυτό το ζόρι με την ύστερη μοντερνικότητα, σχετίζεται άμεσα και με την τόσο ανεπεξέργαστη σχέση μας με το ανούσιο του ουσιαστικού. Για να αντέξει κανείς και να διαχειριστεί το κενό ως υλική ροή θα πρέπει να έχει χωνέψει πέντε πράγματα περί σχετικότητας, καλής πίστης, συγχρονισμού μέσα στην σχετικότητα και περί αποδοχής μιας συμβατικής οριοθέτησης του κοινού και του προσωπικού. Αν είναι κάποιος πρωθυπουργός να μας βοηθήσει με όλα αυτά, μάλλον μαθητής του Baudrillard και ανηψιός του Πεντζίκη πρέπει να είναι. Αλλά αυτή είναι η δεύτερη φορά που αναφέρω αυτά τα δυο ονόματα σήμερα και δις... ου γυναικός σοφής εστίν.

    (Γιούπι, άλλαξα browser και τώρα φαίνοντα τα ελληνικά μου... ελπίζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η κοινωνια δεν εχει συγκλονιστει καθολου απο το κακαρωμα του. αυτοι που εχουν συγκλονιστει ειναι κατι γριες θεουσες και κατι φασιστοειδη που πανε σαν νεκροφιλοι να φιλανε το σαπισμενο κιτρινοπρασινο κουφαρι του.

    δυστυχως ειναι μεσαιωνικη χωρα η ελλαδα με αμορφωτους αξεστους κατοικους.

    ο ρολος του χουντοδουλου ηταν αρνητικος.
    εκανε πιο φασιστικη και συντηρητικη την κοινωνια ενω εκανε μεγαλες οικονομικες απατες και κλεψιες.

    τωρα που κακαρωσε προσπαθειτε να τον αγιοποιησετε. αλλα δεν θα σας βγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. OI NEΚΡΟΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΕ ΤΟ ΚΙΤΡΝΟΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΙΣΜΕΝΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΑΤΙ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΠΤΩΜΑΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΣΜΕΝΟ ΚΟΥΦΑΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδιά, το Ρεσάλτο είναι ένα ακροδεξιό περιοδικό, με νεοναζιστικές εθνομπολσεβικικές τάσεις.
    Ο εκδότης του Θύμιος Παπανικολάου είναι αποστάτης της αριστεράς εδώ και χρόνια.
    Έχει μαζέψει γύρω του διάφορους ανθρώπους από την ακροαριστερά και την ακροδεξιά, εξομώτες οι περισσότεροι, μήπως και γίνει βουλευτής σε κάποιο μικρό κόμμα.

    Η κατρακύλα αυτή οφείλεται αφ ενός στην εξάρτηση του Θύμιου από την ηρωίνη, και αφ ετέρου, στην σύλληψή του πριν από πέντε χρόνια από την Δίωξη Ναρκωτικών. Εκεί, στα υπόγεια της νάρκας αποφασίστηκε να εκδόσει το Ρεσάλτο

    Δίπλα του ρίξανε γνωστούς κυπατζήδες και ρετάλια της αριστεράς, για να τον ελέγχουν.

    Τα ναρκωτικά τα έκοψε ο Θύμιος, όμως δεν αντιστάθηκε στο χρήμα. Αιτία έίναι μία γκόμενα 25 χρονών που του ρίξανε, για να τον έχουν στο χέρι, γιατί έχει και γεροντοβίτσια

    αν τώρα μιλάει για επανάσταση είναι αστείο. αν του κόψουνε τα ψυχοφάρμακα, θα λαλήσει σε 24 ώρες

    λοιπόν να σοβαρευτήτε όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για την προσφορά του Χριστόδουλου στην κοινωνία μας διαβάστε εδώ http://press-gr.blogspot.com/2008/01/blog-post_7055.html
    Για την ίδια την κοινωνία μας εδώ http://kourdistoportocali.blogspot.com/2008/01/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πίσω ολοταχώς, δική του φράση που συνοψίζει την προσφορά του Χριστόδουλου. Ναι, μεθερμήνευσε το αίσθημα ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας, γιατί αδύναμες κοινωνίες αναζητούν εύκολες απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι θα μείνει;

    -Το λάβαρο του Μωριά στα μπαλκόνια
    -Η απόπειρα διχασμού των ελλήνων για αναγραφή προσωπικών δεδομένων στις ταυτότητες
    -Ο Βαβύλης
    -Τα σκάνδαλα στα Ιεροσόλλυμα
    -Ο Γιοσάκης
    -Το παραδικαστικόεκλλησιαστικό κύκλωμα
    -Ο λαϊκισμός
    -Η ομοφυλοφιλία των παπάδων
    -Ο Πειραιώς Καλλίνικος
    -Η αμύθητη περιουσία του Αττικής
    -Τα ανέκδοτα
    -Οι ουρές των νεκρολάγνων για να φιλίσουν το χέρι του
    και άλλα πολλά.

    Ήταν μια λαμπρή θητεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι θα μεινει απο την μισαλοδοξια, το μισος για τον ανθρωπο τον διαφορετικό?
    Απλως φιλοι μου, ΤΙΠΟΤΑ.

    Αυτος ο κυριος το μονο που εσπειρε ηταν μισος και αλαζονεια, τιποτα αλλο.

    Μας διατιμπανιζαι οτι τα κανει για την αγαπη του Χριστού.

    Καποιος πτεπει να πει σ'ολο το παπαδαριο οτι λιγη ταπεινοτητα κανει καλό.

    Αλλα που ταπεινότης, αυτοι βυζαντινες χλιδες ονειρευοντε.

    Τελος παντων.
    Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα όλο μίσος και χολή σχόλια των τυφλών χριαστιανόφοβων μισελλήνων συμπλεγματικών που δεν σέβονται ούτε έναν άταφο νεκρό (βαρύτατο ατόπημα για τα ελληνικά ήθη από αρχαιοτάτων χρόνων), αποδεικνύουν την μικρότητα των ιδίων και το μεγαλείο του μακαριστου εκλιπόντος.

    Πραγματικά, έφυγε ο Κεραυνός, αλλά η φωτιά του καίει ακόμη και τσουρουφλίζει τα μειονεκτικά μικρόβια που είχαν συνηθίσει ανενόχλητα να κατατρώγουν τις σάρκες της πατρίδας μας.

    Κάθε μέρα που περνά, ακόμη και όσοι εκφράσαμε αντιρρήσεις στα επιμέρους, συνειδητοποιούμε πλέον πόσο πραγματικά μεγάλος ήταν. Και κάθε μέρα η Ιστορία θα τον υψώνει περισσότερο -ελπίζουμε μόνον να υψωνόμαστ κι εμείς μαζί του, λίγο ψηλότερα.

    Καλό ταξίδι παπά μας, Κεραυνέ, εσύ που συνδύασες τον πατριωτισμό και την ανυποχώρητη στάση απέναντι στους διεθνείς εξουσιαστές, τον σεβασμό στις παραδόσεις, αλλά και το νέο πνεύμα, την ανθρωπιά και το χαμόγελο, το αγκάλιασμα της κοινωνίας, κάθε απλού ανθρώπου! Καλό ταξίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κεραυνό να ρίξει ο Δίας και να σε κάψει! Αλλά τι να κάψει, αφού καμένο το έχεις.
    Βρε μπας και είσαι από τα Ζωνιανα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με παπαριές αποκλείεται να ανυψωθείτε. Μόνο η επιστήμη μπορεί να σας σώσει. Ούτε ο Θεός ο ίδιος όπως δεν έσωσε και τον Μακαριότατο... Μόνο η επιστήμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τι αξιολυπητοι ανθρωποι!μεσα στο κρυο ωρες να περιμενουν για να ασπαστουν το κουφαρι του χριστοδουλου.ειναι σοβαρο το θεμα πρεπει να αναλαβουν επιστημονες ψυχολογοι και ψυχιατροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Χριστόδουλος ήταν ένας ικανότατος άνθρωπος. Για τον λόγο αυτό έκανε τόσο κακό στην ελληνική κοινωνία εκμεταλλευόμενος όλα τα μικροαστικά και φασιστικά της απωθημένα. Πλήρωσε το ηλίθιο και ανώμαλο περιβάλλον που ο ίδιος επέλεξε. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. To κλάμα του Κωλοσούζα και του Θεόκλητου για τον χαμένο παράδεισο των Four Seasons. Αυτό θα μείνει φαρισαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΒΗΜΑ - 6/3/2007, Πανδώρα
    Ο παχύς διάκος των Φωρ Σήζονς

    Πολύ κακό για το τίποτε η φασαρία για την διήμερη διαμονή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδουλου στο αγαπημένο του « four seasons» του Μιλάνου.
    Το συνολικό κόστος των 3.537 ευρω ασφαλώς δεν είναι ευκαταφρόνητο, όμως ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος οφείλει να αναγνωρίσει στον Μακαριότατο ότι υπήρξε συνετός ως προς το οικονομικό ζήτημα.
    Λόγου χάρη άλλος στην θέση του ίσως είχε βολέψει τον συνοδό του σε άλλο δωμάτιο φθηνότερο.
    Όχι όμως ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ούτε μείωσε τον συνοδό του, ούτε επιβάρυνε το ταμείο της Αρχιεπισκοπής ( η τέλος πάντων του ευγενούς και γαλαντόμου χορηγού του )με το κόστος ενός ακόμα δωματίου, αλλά μοιράστηκε την δική του σουίτα με τον συνοδό του. Προφανώς δε μοιράστηκε και το κρεβάτι του διότι βάσει της ίδιας λογικής θα ήταν μάλλον αντιχριστιανικό αν κρατούσε για τον εαυτό του ένα υπερδιπλο κρεβάτι και έστελνε τον συνοδό του στον καναπέ.

    Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υπάρχει τίποτε επιλήψιμο στην περίπτωση δυο καλόγερων που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι. Αν επρόκειτο για δυο λαϊκούς ίσως ετίθετο ένα ζήτημα, όχι όμως για δυο ανθρώπους που έχουν πάρει όρκο αγαμίας ενώπιον του Θεού. Και εν πάση περιπτώσει, ας μην μας διαφεύγει ότι, στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου που λατρεύουν οι σχεδιαστές μόδας και τα μοντέλα, η περίπτωση δυο ανδρών που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο δεν προξενεί εντυπώσεις.

    Αν μάλιστα συνοδός του Μακαριότατου ήταν ο παχύς διάκος που έχουμε συνηθίσει πια να τον βλέπουμε στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου εδώ και αρκετούς μήνες, τότε η Εκκλησία θα πρέπει να μένει υποχρεωμένη έναντι του « four seasons»του Μιλάνου, διότι θα μπορούσε να τους έχει χρεώσει έως και τρία άτομα.

    Μαθαίνω πάντως ότι οι χειμερινές διακοπές του Αρχιεπισκόπου δεν περιορίστηκαν στο διήμερο του Μιλάνου. Ο Μακαριότατος και η παρέα του έφθασαν εκεί κατευθείαν από την Ελβετία, όπου είχαν περάσει τέσσερις ημέρες. Στην συντροφιά του περιλαμβάνονταν ο υπέργηρος τέως Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος ( που έχει αποκτήσει και νέο προσωνύμιο στους κύκλους της Ιεραρχίας ) ο Δημητριάδος Ιγνάτιος και ο Δημήτρης Φουρλεμαδης της «Αλληλεγγύης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αριστερός: Είδος υπάνθρωπου, Σ Κ Α Τ Ο Ψ Υ Χ Ο Υ , που χαίρεται με καρκίνους και θανάτους άλλων.

    Βγάλτε χολή, ανθρωπάρια. Απάντηση σας αυτό που γίνεται στη Μητρόπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τι αξιολυπητοι ανθρωποι!μεσα στο κρυο ωρες να περιμενουν για να ασπαστουν το κουφαρι του χριστοδουλου.ειναι σοβαρο το θεμα πρεπει να αναλαβουν επιστημονες ψυχολογοι και ψυχιατροι.

    31 Ιανουάριος 2008 3:28 πμ

    τι αξιολύπητοι ανθρωποι!με τις ωρες να περιμένουν στημένοι πάνω από ενα πληκτρολογιο, πότε θα δημοσιευτεί κάτι για το χριστοδουλο, για να βγαλουν τα πνευματικα σκατα που πλημυριζουν τον αρρωστο εγκεφαλο και την βιασμένη κωλοτρυπίδα τους.ειναι σοβαρο το θεμα πρεπει να αναλαβουν επιστημονες ψυχολογοι και ψυχιατροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. eimai o anvnymos 3:18
    συγνώμη που άργησα να απαντήσω σε αυτούς τους θρησκόληπτους, αλλά όπως βλέπετε έγραψα τη μαλακία μου στις 3:18 τα ξημερώματα και από τότε το δάχτυλό μου ήταν απασχολημένο στην αγαπημένη μου συνήθεια: το είχα στην κωλοτρυπίδα μου κι έτσι δεν μπορούσα να γράψω.
    Θα σας μιλούσα, άλλα είχα στο στόμα μου το καβλί του babis.
    Τώρα επιτέλους ο babis ολοκλήρωσε στο στόμα μου, εγώ τον έχεσα στο πρόσωπο και έτσι θα συνεχίσω να γράφω τις μαλακίες μου, ακάθεκτος.
    Μ αρέσει να με χέζουν στο πρόσωπο, πειράζει; Τέτοιοι είμαστε εμείς οι προοδευτικοί κακάσχημοι κομπλεξικοί σκατολάγνοι.
    Εσείς οι δεξιοί, που δεν ξενυχτάτε για να γράφετε μαλακίες και ασχολείστε με τη δουλειά και την οικογένειά σας, να πάτε στο διάολο.
    Εσείς φταίτε, που είμαι χοντρός, φαλακροκόρακας, άσχημος και αδερφή.
    Εσεις φταιτε που η μάνα μου με σιχαινόταν γιατί από μικρός φορούσα τις κιλότες της και έβαζα τον ξάδερφό μου να μου βάζει κωλοδάχτυλο.
    Είμαι ανώμαλος τι να κάνω.
    Και γω θα ήθελα να έχω μια ωραία κοπέλα, σχέσεις με τους γονείς μου, φίλους, να έχω παιδιά, να είμαι κάτι.
    Είμαι όμως ένας άρρωστος, χοντρός, φαλακρός, άσχημος παλιόπουστας.
    Κι έτσι ξεσπαθώνω εναντίον όσων φαίνονται πετυχημένοι και εύχομαι να ψοφήσουν αυτοί που τους συμπαθούν οι άλλοι, όπως ο χριστόδουλός σας.
    Εμένα γιατί δε με αγαπάει κανείς;
    Γιατί όλοι στο δρόμο μου λένε, ουστ βρωμόπουστα!!!
    Τι να κάνω και γω, έίμαι όλη μέρα πάνω σε ένα πληκτρολόγιο, αφού δε γαμάω που δε γαμάω, φίλους δεν έχω, οικογένεια δεν έχω και βγάζω το άχτι μου με τον χριστόδουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @miranda

    Έχεις καμιά σχέση με το Βέλτσο; Γιατί σε ορισμένα σημεία, κόλλησες απλά δυο τρεις λέξεις για να το παίξεις φιλόσοφος.

    "Gia na antexei kaneis kai na diaheiristei to keno ws yliki roh tha prepei na ehei hwnepsei pente pragmata peri shetikotitas, kalis pistis, syghronismou mesa sti shetikotita kai peri apodohis mias symvatikis oriothetisis tou koinou kai tou proswpikou." απιστευτο σολο κλαρίνο...

    Αν θες να σου κάνω κοννέ να πας να διδάσκεις κι εσύ σε κάποιο Πανεπιστήμιο, να βγάζεις τουλάχιστον και κανά γράγκο μιλώντας μόνη σου.

    Αυτό επίσης που θέλω να θέσω είναι το εξής: αφού είναι τόσοι πολλοί - έτσι προσπαθείτε να δείξετε τουλάχιστον - οι μη - δεξιοί, μη - φασίστες (νομίζω καταλαβαίνετε τι θέλω να πω), πως στο καλό ακόμα είναι πρώτη στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ; Δηλαδή ειλικρινά, λύστε μου αυτή την απορία, που και αύριο να γίνουν εκλογές, με την ίδια κυβέρνηση θα ξυπνήσετε μεθαύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευχαριστώ ειλικρινά όλους εσάς τους αριστερούς που κάνετε εμάς τους «φασίστες» να νιώθουμε καλύτερα για τους εαυτούς μας.

    Το καταλαβαίνω ότι με το να μιλάτε μόνοι σας νιώθετε την ίδια ικανοποίηση με τον αυνανισμό στην τουαλέτα σας. Αλλά τα εν οίκω μη δεν δήμω.

    Θα δεχόμουν τη "Δημοκρατία" σας μόνο αν λεγόμουν Δήμος. Αλλά δυστυχώς για εσάς δεν λέγομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλε 3:18. Το σημαντικό είναι ότι έχεις συμφιλιωθεί με τον εαυτό σου. Μπράβο, θέλει τρομερό κουράγιο για να κάνεις την αυτοκριτική σου δημόσια. Ακριβώς αυτά που γράφεις είχαμε καταλάβει όλοι για το άτομο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αποτελεί ντροπή το να ισχυρίζονται κάποιοι ότι ο Μακαριστός εκλιπών επεδίωκε την προβολή του ...! Ποιός άλλωστε ο λόγος να κάνει κάτι τέτοιο; Μήπως επειδή δεν θα τον «ψήφιζαν» ξανά οι πολίτες όπως κάνουν όλοι οι αλήτες της πολιτικής μας ζωής; Ας αναλογιστούν μόνο όλοι αυτοί οι ανήθικοι που το παίζουν ηθικολόγοι ότι ο θεσμικός ρόλος του Αρχιεπισκόπου είναι εφόρου ζωής, εκλεγμένος από την Ιερά Σύνοδο...! Ας αναλογιστούν λοιπόν επιτέλους όλοι αυτοί οι μικρόψυχοι πως ότι έκανε μόνο από αγάπη και προσφορά προς τον άνθρωπο θα μπορούσε να το κάνει...! Αλλά πάντα έτσι γίνεται...! Οι μεγάλες προσωπικότητες πάντα δέχονται τα άδικα πηρά όλων εκείνων οι οποίοι το παίζουν άμεμπτοι και δεν κοιτάζουν την προσωπική τους ευθύνη για την πορεία της κοινωνίας...! Κι αν οι άνθρωποι κάπου σφάλουν, ο Θεός είναι εκείνος που θα τους κρίνει...! Καλό Σου Ταξίδι Μακαριστέ μας Χριστόδουλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. THINGS TO REMEMBER FROM THE LATE PARASKEVAIDIS :

    (A)FOUR SEASONS HOTEL , MILAN , ITALY .
    TOGETHER IN THE SAME ROOM AND ON THE SAME BED WITH A FAT YOUNG PRIEST .
    (B) HOLY CRUISE ON LOUIS SHIP , COSTS 1,2 MIL. EURO PAID BY THE STUPID GREEK TAXPAYER .
    (C)30 MIL. EURO PAID BY THE FAT ''KATALLILOTEROS'' FOR BUILDING A CONVENT CENTER INTO THE KARREAS BURNED FOREST .
    (D) PERSUATED THE STUPID FAT ''KATALLILOTEROS'' TO VOTE A LAW THAT MADE TAX-FREE ALL GREEK BISHOPS .
    (E) HELPED A LOT IN ALL ELECTIONS THE ''RIGHT WING PARTY '' OF THE GOOD LORD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλά εσύ είσαι πολύ μορφωμένος!
    Έχεις και proficiency!
    D) PERSUATED THE STUPID FAT ''KATALLILOTEROS'' TO VOTE A LAW THAT MADE TAX-FREE ALL GREEK BISHOPS .
    Εκτός από την GREEK BISHOP ξέρεις φοροαπαλλαγή έχουν και όλες οι νομιμως λειτουργούσες θρησκείες και ιδρύματα, όπως π.χ. το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, Η ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ κ.λ.π. οι οποίες κατέχουν κατά πλήρη κυριότητα τη μισή Ελλάδα.

    Και καλά η εκκλησία 10.000.000 ελλήνων, να κατέχει 1.000 ακίνητα.

    Η εκκλησία όμως 1.500 εβραίων να κατέχει 50.000 ακίνητα; (συντελεστής 10.000.000/1.500= 6.667 Χ 50.000/1.000 = 333.333 Χ 100 = 33.333.300% παραπάνω η μία εκκλησία από την άλλη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ 31 Ιανουάριος 2008 9:15 πμ
    Μήπως είναι προτιμότερο να εκτιμήσουμε οτι μια γυναίκα ασχολείται (και μάλλον τα καταφέρνει) με τη φιλοσοφία, με την τεχνολογία με την πολιτική, διατηρώντας παράλληλα και ένα καλό επίπεδο humor;
    Και τι πειράζει αν αναμειγνύει και ολίγον Βέλτσο;
    Ούτε εγώ "τον πάω" αλλά το ότι κάποιος τον διαβάζει έστω και σποραδικά κάτι δείχνει από άποψη πνευματικών ανησυχιών. Δεν νομίζεις;
    (Μια θαυμάσια πνευματική άσκηση είναι π.χ. ένας φανταστικός διάλογος μεταξύ Βέλτσου και Ζουράρι. Δεν κάνω πλάκα)
    Όσο για τις δημοσκοπήσεις - εκλογές κλπ, οι Έλληνες ανέχτηκαν 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ γιατί είχαν πικρές εμπειρίες από τη Νέα Δημοκρατία και τις μεταλλάξεις της.
    Τώρα θα ανεχθούν κάμποσα χρόνια τη Νέα Δημοκρατία ακριβώς γιατί έχουν πικρές εμπειρίες από την 20χρονη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
    Κάπως έτσι πορεύεται η μελαγχολική μας δημοκρατία. Ένα βήμα μπροστά – ένα βήμα πίσω.
    Το δύσκολο είναι να καταλάβουμε πιο βήμα είναι το μπροστά και πιο είναι το πίσω.

    DOMINUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αναρχοάπλυτα ο Χριστόδουλος θα σας τσιτσιρίζει για πολλά χρόνια ακομα! Αλλα μην ανυσηχείτε, θα τα ξαναπουμε στην κηδεία του Αλαβάνου!

    Μόνο που στις κηδείες των αρχηγοπρακτόρων σας ούτε τα βατράχια απο τις λίμνες δεν πρόκειται να πατήσουν! Μόνο εσείς και οι σύριγγες θα είστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "Το δύσκολο είναι να καταλάβουμε πιο βήμα είναι το μπροστά και πιο είναι το πίσω."
    ΣΩΣΤΟ!!!!
    Δικό σου ή marcuze?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ 31 Ιανουάριος 2008 10:41 πμ

    Αν το ισχυρίστηκαν κι' άλλοι, τότε είμαι βέβαιος οτι έχει κάποια δόση αλήθειας.
    Εγώ ακόμη "ψάχνομαι".

    DOMINUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όλη η Ελλάδα κλαίει τον Αρχιεπίσκοπό της. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάθε μορφωτικού ή οικονομικού επιπέδου.

    Ο Χριστόδουλος, σας αρέσει δε σας αρέσει, ένωσε τους Έλληνες από όποιο πολιτικό χώρο και αν προέρχονται, και αναπτέρωσε το εθνικό φρόνημα ολόκληρου του ΛΑΟΥ.

    Ακόμα και νεκρός σας κατατρέχει και τον ΦΟΒΑΣΤΕ!! Ο λόγος του Μακαριστού προκαλεί πανικό στα νεοταξικά αλητάκια, και τους άψυχους αναρχοαυτόνομους.

    ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ!!

    ΑΘΑΝΑΤΟΣ!! ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΛΑΙΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

    ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.

    ΑΞΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ, ο Χριστοδουλος ΖΕΙ στις καρδίες όλης της Ελλάδας εκτός από τις δικές σας. Σε αυτές δεν χωράει γιατί είναι γεμάτες ΣΚΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν πάει άλλο με αυτή την παπαδολαγνεία!!!
    Και κάτι άλλο ο Κολοσούζας γιατί δεν είναι υποψήφιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ, ο Χριστοδουλος ΖΕΙ στις καρδίες όλης της Ελλάδας εκτός από τις δικές σας. Σε αυτές δεν χωράει γιατί είναι γεμάτες ΣΚΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΒΗΜΑ - 6/3/2007, Πανδώρα
    Ο παχύς διάκος των Φωρ Σήζονς

    Πολύ κακό για το τίποτε η φασαρία για την διήμερη διαμονή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδουλου στο αγαπημένο του « four seasons» του Μιλάνου.
    Το συνολικό κόστος των 3.537 ευρω ασφαλώς δεν είναι ευκαταφρόνητο, όμως ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος οφείλει να αναγνωρίσει στον Μακαριότατο ότι υπήρξε συνετός ως προς το οικονομικό ζήτημα.
    Λόγου χάρη άλλος στην θέση του ίσως είχε βολέψει τον συνοδό του σε άλλο δωμάτιο φθηνότερο.
    Όχι όμως ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ούτε μείωσε τον συνοδό του, ούτε επιβάρυνε το ταμείο της Αρχιεπισκοπής ( η τέλος πάντων του ευγενούς και γαλαντόμου χορηγού του )με το κόστος ενός ακόμα δωματίου, αλλά μοιράστηκε την δική του σουίτα με τον συνοδό του. Προφανώς δε μοιράστηκε και το κρεβάτι του διότι βάσει της ίδιας λογικής θα ήταν μάλλον αντιχριστιανικό αν κρατούσε για τον εαυτό του ένα υπερδιπλο κρεβάτι και έστελνε τον συνοδό του στον καναπέ.

    Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υπάρχει τίποτε επιλήψιμο στην περίπτωση δυο καλόγερων που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι. Αν επρόκειτο για δυο λαϊκούς ίσως ετίθετο ένα ζήτημα, όχι όμως για δυο ανθρώπους που έχουν πάρει όρκο αγαμίας ενώπιον του Θεού. Και εν πάση περιπτώσει, ας μην μας διαφεύγει ότι, στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου που λατρεύουν οι σχεδιαστές μόδας και τα μοντέλα, η περίπτωση δυο ανδρών που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο δεν προξενεί εντυπώσεις.

    Αν μάλιστα συνοδός του Μακαριότατου ήταν ο παχύς διάκος που έχουμε συνηθίσει πια να τον βλέπουμε στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου εδώ και αρκετούς μήνες, τότε η Εκκλησία θα πρέπει να μένει υποχρεωμένη έναντι του « four seasons»του Μιλάνου, διότι θα μπορούσε να τους έχει χρεώσει έως και τρία άτομα.

    Μαθαίνω πάντως ότι οι χειμερινές διακοπές του Αρχιεπισκόπου δεν περιορίστηκαν στο διήμερο του Μιλάνου. Ο Μακαριότατος και η παρέα του έφθασαν εκεί κατευθείαν από την Ελβετία, όπου είχαν περάσει τέσσερις ημέρες. Στην συντροφιά του περιλαμβάνονταν ο υπέργηρος τέως Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος ( που έχει αποκτήσει και νέο προσωνύμιο στους κύκλους της Ιεραρχίας ) ο Δημητριάδος Ιγνάτιος και ο Δημήτρης Φουρλεμαδης της «Αλληλεγγύης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ, ο Χριστοδουλος ΖΕΙ στις καρδίες όλης της Ελλάδας εκτός από τις δικές σας. Σε αυτές δεν χωράει γιατί είναι γεμάτες ΣΚΑΤΑ.

    Ανοίξτε τις τηλεοράσεις σας, δείτε τι γίνεται στους δρόμους της Αθήνας και προσέξτε μην πάθετε ίκτερο από τη χολή.

    Σ Κ Α Τ Ο Ψ Υ Χ Ο Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ...στο καλό παππούλη μας, την ευχή σου να έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κεραυνό τον αποκαλούνε στο www.stoxos.gr , ;oσο για το τι θα μείνει απο τον Χριστόδουλο :
    η Υποκρισία σε αυτόν το κόσμο που ζούμε εχει ξεπεράσει τα όρια και ειδικά στην Ελλάδα την τωρινή έχει αγγίξει άπειρο ' προσπαθούνε να τον αγιοποιήσουν και να μας πούνε πόσο καλός άνθρωπος ήταν και πόσα καλά πρόσφερε στην Πατρίδα μας και σε όλους αυτούς που τον ασπάζονται 4 μέρες . Το Χριστό που σταυρώθηκε για όλους εμάς ,δέν τον προσκυνησαν τόσοι.. ' ξεχνάει γρήγορα ο Ελληνας και οταν ξεχνάς το πληρώνεις αργότερα. Εχουν ακουστεί πολλά για τον Χριστόδουλο και τώρα που έφυγε θα δώσει λόγο στο θεό και μόνο εκεί. Να μας πούνε όμως τι άφησε φεύγοντας ' μήπως κάποιο Νοσοκομείο ; , μήπως κάποιο Γηροκομείο ; μήπως κάτι απο Σχολείο - ιδρυμα για άπορα παιδιά - κάποιον οργανισμό για φιλανθρωπικούς σκοπούς ,...;;;;;; τι άφησε πίσω του και μας το κρύβουν μη και το μάθουμε εμείς ο λαός.Λοιπόν στην Ελλάδα υπάρχουν 2 πόρτες ' η μία είναι του Κουφού και σε αυτήν όσο θέλεις βρόντα' δέν ανοίγει κανείς καί η άλλη είναι τού Φούστη η οποία είναι πάντα ανοιχτή!Α ρε Ελληνα με τις πόρτες σου ..., Α ρε χώρα πόσο μεγάλο μπουρδέλο κατάντησες και πόσος Μαλακισμένος Κόσμος σε πάει όλο και πιό πίσω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΥ ΠΑΠΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΛΙΠΩΝ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛ. ΨΗΦΟΥΣ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΗΡΕ 3.200.000 ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΙΘΜΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΛΥΣΩΔΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠ΄ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. telika η μπέμπα μπλάνσ ήταν ο χουντόδουλος?ή καποιος αλλος επίσκοπος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΕΠΙΤΥΜΒΙΟΝ
    Πέθανες – κι έγινες κι εσύ: ο καλός.
    Ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης
    Τριάντα έξι στέφανα σε συνοδέψανε, τρεις λόγοι
    αντιπροέδρων,
    Εφτά ψηφίσματα για τις υπέροχες υπηρεσίες που
    προσέφερες.
    Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο το ’ξερα τι κάθαρμα
    ήσουν,
    Τι κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα
    Κοιμού εν ειρήνη δε θα ’ρθω την ησυχία σου να
    ταράξω.
    (Εγώ, μια ολόκληρη ζωή μες στη σιωπή θα την
    εξαγοράσω
    Πολύ ακριβά κι όχι με τίμημα το θλιβερό σου το
    σαρκίο.)
    Κοιμού εν ειρήνη. Ως ήσουν πάντα στη ζωή: ο καλός,
    Ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης.
    Δε θα ’σαι ο πρώτος ούτε δα κι ο τελευταίος.
    Μ. Αναγνωστάκης, (Ο στόχος, 1970)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΕΣΥ abx ιδιος με τον ανωνυμο 3.18 εισαι?εχω μια προταση γιατι δεν την βρισκετε μονη σας να βαζει ο ενας στον αλλον κωλοδαχτυλα να αφησετε ετσι και το πληκτρολογιο να ησυχασουμε και εμεις απ τις μαλακιες σας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση