GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεβίωσε, δεν εκοιμήθη...

. Του Γεράσιμου Μυλωνά . .. " Εκοιμήθη στις 5.15 τα ξημερώματα της Δευτέρας ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστ...

.
Του Γεράσιμου Μυλωνά
. ..
"Εκοιμήθη στις 5.15 τα ξημερώματα της Δευτέρας ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, έπειτα από μία σκληρή μάχη για τη ζωή που έδωσε επί επτά μήνες με σθένος και υποδειγματική ψυχική δύναμη..."
Επτά μήνες λοιπόν διήρκησε η άνιση μάχη του μακαριστού Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος με την επάρατη νόσο. Μια μάχη που παρακολουθήσαμε σε απευθείας σύνδεση από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες και είχε διάφορα επεισόδια με αποκορύφωμα την τηλεοπτική διαμάχη διαφόρων επιστημόνων σχετικά με την αποτυχημένη απόπειρα μεταμόσχευσης στην οποία υποβλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος από τον κ. Ανδρέα Τζάκη.
Ο κ. Χριστόδουλος υπήρξε αναμφισβήτητα μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με πιστούς υποστηρικτές αλλά και ορκισμένους εχθρούς . Η διαδικασία με την οποία ανέτρεψε τα προγνωστικά και εκλέχθηκε αρχιεπίσκοπος κατά την ψηφοφορία του 1998 έχει πλέον λάβει τις διαστάσεις αστικού μύθου και υπήρξε αγαπημένο θέμα συζήτησης σε εκκλησιαστικούς κύκλους και μη , χωρίς ποτέ όμως η κοινή γνώμη να μάθει το τι ακριβώς συνέβη.
Από την αρχή της θητείας του, ο κ. Χριστόδουλος έδειξε ότι ήταν διαφορετικός . Επικοινωνιακός , με μοντέρνα αισθητική και ρητορεία προσπάθησε να ανανεώσει την Εκκλησία της Ελλάδος καλώντας διαρκώς τις νέες γενιές να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με την Εκκλησία και το Ορθόδοξο δόγμα. Όπως είναι λογικό κάποιοι δυσαρεστήθηκαν από την πολιτική αυτή και ισχυρίζονταν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν διαθέτει το απαραίτητο κύρος που απαιτεί ο αρχιεπισκοπικός θρόνος . Η δημοτικότητα του κ. Χριστόδουλου όμως καθημερινά σημείωνε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά και οι φωνές αυτές δεν τύγχαναν ιδιαίτερης προσοχής.
Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική. Η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην αναγράφεται πλέον στην ατομική αστυνομική ταυτότητα το θρήσκευμα του κατόχου της οδήγησε τον αρχιεπίσκοπο σε ενέργειες που δίχασαν την ελληνική κοινή γνώμη και στιγμάτισαν την υστεροφημία του. Το κίνημα των ταυτοτήτων και η απήχηση που αυτό είχε αποπροσανατόλισαν τον Αρχιεπίσκοπο. Η αναμφισβήτητη πολιτική επιρροή που έχει de facto ένας θρησκευτικός ηγέτης μετουσιώθηκε σε εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές πιστών που ζητούσαν να μην τηρηθεί η κοινοτική οδηγία παρά τα όσα αντίθετα προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος. Μετά τα γεγονότα της περιόδου εκείνης ο κ. Χριστόδουλος άρχισε να επεμβαίνει όλο και περισσότερο στην πολιτική ζωή της χώρας με εφόδιο τις εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές των πιστών μεταξύ των οποίων και οι υπογραφές του σημερινού πρωθυπουργικού ζεύγους. Το τελευταίο αυτό γεγονός δηλαδή η στήριξη που πρόσφερε το τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Αρχιεπίσκοπο προκάλεσε ποικίλα σχόλια για της σχέσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Χριστόδουλο.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του αποθανόντος Αρχιεπισκόπου , η Ελλαδική Εκκλησία ήρθε σε σύγκρουση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης με απώτερο στόχο την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της πρώτης από το Πατριαρχείο . Σε βάθος χρόνου η διαμάχη αυτή κατέληξε σε προσωπική σύγκρουση του κ. Χριστόδουλου με μία σεβάσμια μορφή της σύγχρονης Ορθοδοξίας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Η ελληνική κοινή γνώμη διχάστηκε για ακόμη μια φορά καθώς ο κ . Βαρθολομαίος είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και εμπνέει το σεβασμό της πλειονότητας του λαού.
Το 2004. η ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία δημιούργησε την εντύπωση ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα βρισκόταν πλέον σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο πράγματι συνέβη αλλά η Εκκλησία δοκιμάστηκε από τη δημοσιοποίηση αλλεπάλληλων σκανδάλων διαφόρων αποχρώσεων με πρωταγωνιστές κληρικούς αλλά και ανώτερους εκκλησιαστικούς αξιωματούχους. Η κοινή γνώμη έχασε πλέον την εμπιστοσύνη της προς τον Αρχιεπίσκοπο και τις διοικητικές και διαχειριστικές ικανότητες του. Το μεγαλύτερο μέρος του έντυπου αλλά και του ηλεκτρονικού τύπου έκανε άμεσες επιθέσεις στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών , στη Χρυσοπηγή και φυσικά στον κ . Χριστόδουλο και αναφερόταν σε οικονομικές και μη ατασθαλίες.
Και ενώ οι επιθέσεις συνεχίζονταν, γίνεται ευρέως γνωστό ότι ο κ. Χριστόδουλος πάσχει από σοβαρή ασθένεια η επιδείνωση της οποίας μοιάζει μη αναστρέψιμη. Ως εκ θαύματος , ο Χριστόδουλος των σκανδάλων και του διχασμού γίνεται ο κύριος Χριστόδουλος που δίνει μια δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η προσπάθεια αγιοποίησης του συνεχίστηκε με πολυσέλιδα αφιερώματα για τα έργα και τις ημέρες του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Δημοσιογράφοι και εκδότες (και όσοι έχουν παράλληλα και τις δυο ιδιότητες ) οι οποίοι είχαν μιλήσει με πολύ άσχημα λόγια γι' αυτόν παρουσιάζονται συγκλονισμένοι και βαθύτατα στεναχωρημένοι για τον Αρχιεπίσκοπο. Ελλάς το μεγαλείο σου!
Παρ΄ όλα αυτά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η στάση του Αρχιεπισκόπου κατά τη διάρκεια της ασθένειας του υπήρξε υποδειγματική. Η πάλη με το θάνατο τον βοήθησε να ιεραρχήσει σοφότερα τις προτεραιότητες του . Άφησε στην άκρη τις προσωπικές του φιλοδοξίες και διαφωνίες και αποτέλεσε παράδειγμα γενναίας μάχης με το θάνατο.
Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος σήμερα το πρωί απεβίωσε. Δεν εκοιμήθη όπως οι φωστήρες και οι κριτές ανθρώπων και ζωών των Μ.Μ.Ε αποφάσισαν. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει .

40 σχόλια

  1. ΟΛΟΥΣ


    ΤΟΥΣ


    ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ


    ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

    ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ

    ΤΩΝ ΠΑΓΚΑΡΙΩΝ

    ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

    ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΝΟΥ

    ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.


    ΥΓ. ΝΑΙ ΣΤΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ
    ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια παρατήρηση: Μπορείτε να γράφετε οποιοδήποτε σχόλιο θέλετε, δεν είναι όμως κόσμιο να βρίζετε έναν ζωντανό, έναν ετοιμοθάνατο ή έναν ήδη πεθαμένο! Αυτό σε επίπεδο ηθικής και καλών τρόπων.

    Σε επίπεδο τεχνικής τώρα: Κανείς (σχεδόν) και για κανένα λόγο δεν μπορεί να βρει ποιος σχολιάζει, εφόσον δεν δώσετε εσείς το όνομά σας ή κάποιο άλλο στοιχείο σας. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να εντοπιστείτε, από τα logfiles του server, αλλά αυτός βρίσκεται στην Αριζόνα, δηλαδή ουσιαστικά δεν υπάρχει.

    Μοναδικός τρόπος να βρεθεί η διεύθυνσή σας από τα logfiles είναι να ζητηθεί στο Google από το FBI ή τη CIA. Θα έλεγα, αν καταφέρετε να ασχοληθούν μαζί σας αυτά τα κέντρα, χαλάλι σας... αλλά δεν πρόκειται.

    Γι' αυτό: Γράφετε ό,τι θέλετε, μόνο μην βρίζετε, ούτε ζωντανούς, ούτε πεθαμένους, δεν δείχνει πολιτισμό. Και φυσικά μην σας φοβίζουν οι απειλές των θεόπληκτων. Να κάνετε ή να μην κάνετε κάτι επειδή το πιστεύετε και όχι επειδή φοβάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΡΙΑΝΗ: "Θα γεμίσουν τα κανάλια από σκληρό πορνό με παπάδες και δεσποτάδες!!! Με αφορμή την εκλογή- όταν έρθει η ώρα - νέου Αρχιεπισκόπου..."



    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα...συνήθη μέσα για μία ακόμα φορά επιστρατεύουν ιεράρχες και παραεκκλησιαστικοί μηχανισμοί προκειμένου να ελέγξουν και τελικά να κατευθύνουν τις ήδη οργιώδεις παρασκηνιακές εξελίξεις στην υπόθεση της διαδοχής Χριστόδουλου. Το υλικό από πορνο- DVD που αφορά Μητροπολίτες, ακόμα και τους φερόμενους ως έτοιμους να δηλώσουν υποψηφιότητα για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, εβδομάδες τώρα επικρέμεται ως πέλεκυς αλληλοεκβιασμών και μαύρων συναλλαγών, ενώ οι πρώτες κρούσεις στα κανάλια για διοχέτευση "καυτών" καταγραφών είναι γεγονός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία μέση κατάσταση δεν θα βρεθεί ποτέ με την εκκλησία?

    Είτε θα υπάρχουν φανατικοί υποστηρικτές, είτε φανατικοί αντίθετοι.

    Η αδιαφορία κάνει καλό! Δοκιμάστε την!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εφημερίδα Καλαμάτας "Θάρρος" για Θεόκλητο, 13-3-07



    Η αντίδραση των Μεσσηνίων απέτρεψε την εκλογή Θεοκλήτου Κουμαριανού στο μητροπολιτικό θρόνο της περιοχής. Μετά την κάθετη άρνηση της υποψηφιότητάς του αλλά και τη συλλογή υπογραφών υπέρ του Μεσσήνιου αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Λαμπρόπουλου της Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ήρθε το «μεγάλο κύμα» την Κυριακή, με το δημοσίευμα του «Θ», για έκτακτη-αιφνιδιαστική σύγκληση της Ιεραρχίας την Πέμπτη 15 Μαρτίου.








    Το αποτέλεσμα ήταν η διόγκωση του «όχι» τοπικά –αλλά και από πολλούς Μητροπολίτες μέλη της Ιεραρχίας- στην υποψηφιότητα του πρώην Θεσσαλιώτιδος, με πλήθος τηλεφωνημάτων προς το αρχιεπισκοπικό γραφείο.


    Χθες, έγινε κατ’ αρχάς γνωστό ότι ο Θεόκλητος Κουμαριανός απέσυρε την υποψηφιότητά του και στη συνέχεια ότι προτείνεται στη Σύνοδο της Ιεραρχίας ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Σαββάτος, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής.




    Η ρωμαλέα αντίδραση του απλού κόσμου, αλλά και πολλών αιρετών της Μεσσηνίας με πρώτο το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, απέτρεψαν την εκλογή Θεοκλήτου Κουμαριανού στο μητροπολιτικό θρόνο της περιοχής, προσφέροντας ανακούφιση στο λαό. Κατόπιν πολλών αντιδράσεων, στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας ανοργάνωτων και αργότερα συντονισμένων, με κάθετη άρνηση της υποψηφιότητας Κουμαριανού, αλλά και συλλογή υπογραφών υπέρ του Μεσσήνιου αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Λαμπρόπουλου της Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ήρθε το «μεγάλο κύμα» την Κυριακή, με το δημοσίευμα του «Θ» για έκτακτη-αιφνιδιαστική σύγκληση της Ιεραρχίας την Πέμπτη 15 Μαρτίου. Το αποτέλεσμα ήταν η διόγκωση του «όχι» τοπικά –αλλά και από πολλούς Μητροπολίτες μέλη της Ιεραρχίας- στην υποψηφιότητα του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος και νυν τιτουλάριου Βρεσθένης, με πλήθος τηλεφωνημάτων προς το αρχιεπισκοπικό γραφείο.
    Αναστέλλεται το συλλαλητήριο

    Μετά από σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής χθες βράδυ, έγινε γνωστό πως κατόπιν των νεοτέρων εξελίξεων αναστέλλεται το αποψινό συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίων Αποστόλων.

    Του Κώστα Κοντοθανάση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιφάνιος Οικονόμου


    Ραντεβού για ροζ κασέτες


    Ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου βρέθηκε στον κυκλώνα των «καταγγελιών» που φτάνουν στην Ιεραρχία.



    Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Ιεραρχία ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο κ. Επιφάνιος πήγε να αγοράσει κασέτες με «ροζ» περιεχόμενο από «καταζητούμενο» που του έκλεισε ραντεβού στην πλατεία Κουμουνδούρου. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος παραδέχτηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, χαρακτήρισε τη στάση του εκπροσώπου του «ανώριμη» και περιέγραψε τα γεγόνοτα σύμφωνα με τη δική του εκδοχή: «Κάποιος άγνωστος παρουσιάστηκε στην Αρχιεπισκοπή, είδε τον πατέρα Επιφάνιο και του πρότεινε να αγοράσει αντί 200 ευρώ κάποιες κασέτες. Ο Επιφάνιος, αντί να του πει να πάει στην επιτροπή της Συνόδου, πήγε στο ραντεβού. Εδωσε και 200 ευρώ. Αλλά εκείνος που έκανε την καταγγελία δεν εμφανίστηκε».

    Στο εσωτερικό της Ιεραρχίας το περιστατικό αυτό προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις. Ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, που το έφερε στη δημοσιότητα επικρίνοντας τη στάση του εκπροσώπου Τύπου του αρχιεπισκόπου, μίλησε για συμπεριφορές που «θυμίζουν τον Παπακατινά».
    Εναν κληρικό που την εποχή της δικτατορίας συγκέντρωνε «στοιχεία» για άλλους κληρικούς για να μπορεί να τους εκβιάζει.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό, που ήρθε στη δημοσιότητα μέσω της Ιεραρχίας, έγινε πριν από δύο εβδομάδες. Οταν ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος αντιλήφθηκε το λάθος που είχε, κάνει πήγε και κατέθεσε στον εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αντιλαμβανόμενος ότι κάποιος τον είχε παγιδεύσει. Εκείνο που δεν έχει γίνει σαφές είναι αν ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχιεπισκόπου αγόρασε κασέτες και αν αυτό συνέβη, ποιο ήταν το περιεχόμενο των κασετών. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν μεταδοθεί το περιστατικό έχει καταγραφεί από κάμερες -γι' αυτό από την Αρχιεπισκοπή κάνουν λόγο για παγίδα- και κάποια στιγμή θα μεταδοθεί από τηλεοπτικό σταθμό.



    ΘΩΜΑΣ ΤΣΑΤΣΗΣ - tsath@enet.gr



    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/02/2005

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπήρχε οδηγία από ΕΕ,η ίδια και η ίδια παρλαπίπα. Ήταν απόφαση Σημίτη, δρομολογημένη μέσω Δαφέρμου, επειδή λέει το ζητούσε η εβραϊκή κοινότητα, κρίνετε τη σοβαρότητα του λόγου μόνοι σας.
    Χάρη του έκανε του κινέζου που ασχολήθηκε, μια και δεν ήταν και κανένα σοβαρό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειναι μακαβριος ο κοσμος. παει και φιλαει πτωματα ποτισμενα και μολυσμενα με ηπατιτιδα.

    παντως υπαρχει πληροφορια οτι ο νεκροφιλος θεοκλητος εκανε ερωτα πανω στο πτωμα του μακαβριοτατου χριστοδουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου
    Οι ψίθυροι, οι αντιπαλότητες και οι συμπάθειες του Μητροπολίτη Πειραιώς



    MAPIA ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
    «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη - Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας». Για πολλούς φτωχούς στον Πειραιά ο Καλλίνικος Καρούσος είναι ο άνθρωπος που τους προσφέρει ένα κομμάτι ψωμί. Για τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, τους Μητροπολίτες Καλαβρύτων, Σάμου και Δημητριάδος είναι ο πνευματικός τους πατέρας. Για ορισμένους ιεράρχες είναι η πηγή δεινών, για κάποιους άλλους ο άνθρωπος που τους στήριξε και τους εξέλεξε μητροπολίτες.

    Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ' όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες.

    Ο Καλλίνικος κατά κόσμον Κωνσταντίνος Καρούσος, όπως και η συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων ιεραρχών, προέρχεται από τις απλές οικογένειες της ελληνικής υπαίθρου. Ο πατέρας του ήταν έμπορος. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής καταστράφηκε οικονομικά και πέθανε. Ετσι ανέλαβε ο ίδιος τις οικογενειακές ευθύνες. Για τις τρεις αδελφές του και τη μητέρα του ήταν ο πατέρας, ο αδελφός και αργότερα ο πνευματικός τους.

    Το ΒΗΜΑ, 13/03/2005 , Σελ.: A18
    Κωδικός άρθρου: B14414A181
    ID: 268744

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "υποδειγματική στάση" ήταν άραγε το επιθανάτιο κόλλημα στην καρέκλα, η συνεχής αλαζονική αδιαφορία για τον απλό κόσμο, το διχαστικό του μίσος για τη διαφάνεια και την εθνική συμφιλίωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το οτι η μη αναγραφή του θρησκεύματος ήταν απο την Ευρώπη είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ παπαριά που έχει ειπωθεί ποτέ απο τον Σημίτη! (ο οποίος μετά βέβαια δεν ξέχασε όπως έγραψαν οι εφημερίδες της εποχής, να δεχτεί τα συγχαρητήρια του ΚΙΣ και των Εβραίων της Αμερικής, όταν πήγε επίσκεψη εκει!

    Είχε κατατεθεί επίσημη ερώτηση στο Ευροκοινοβούλιο γι αυτό το θέμα, και η ΕΕ είχε δηλώσει οτι δεν έχει ουδεμία αναμειξη με το ζήτημα , και οτι η αναγραφή μπορεί να είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ!

    Εαν κάποιοι θεωρουν φασιστικό να αναγράφονται με τον τσαμπουκά τα θρησκεύματα στις ταυτότητες, είναι το ίδιο φασιστικό να επιβάλλεις το αντίθετο. Ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ!

    Και γιατί δεν έγινε δημοψήφισμα επειδή αρνήθηκε ο χαφιές ο Στεφανόπουλος, όπως οριζει η Δημοκρατία; Και γιατί ο Καραμανλής αρνήθηκε το δημοκρατικό δικαίωμα δημοψηφίσματος, αλλά πήγε και υπέγραψε;; Μην θυμώσει ο οβριός τάπερμαν, και το ξύριζα, και ο Κεμάλ;

    ΜΗ ΛΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ!

    Το τι είναι άλλωστε οι χλαμυδοφόρεοι βαλτοί και τα ακροαριστερά, το αποδείξατε σήμερα που ξεφτιλήσατε έναν αθώο νεκρό σε σημείο σκύλευσης που δεν έχω ξαναδει ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 16/2/2005 5:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/2/2005 6:25:35 μμ)


    Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην Εκκλησία για την προετοιμασία της έκτακτης σύγκλησης της Ιεραρχίας την Παρασκευή. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τα μέτρα που θα προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος για την κάθαρση και απέρριψε το αίτημα του Μητροπολίτη Αττικής να ανασταλεί εν μέρει η ποινή του. Την ίδια ώρα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις του με τον Αρχιμανδρίτη Κουλουσούσα, περνά στην αντεπίθεση δηλώνοντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών του. Στο μεταξύ, δυο επιστολές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλούν αίσθηση. Η μία είναι αυτή του Απόστολου Βαβύλη προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο στην οποία εκφράζει απογοήτευση για την απομάκρυνση του και η άλλη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων προς τον Αριέλ Σαρόν, από την οποία προκύπτει η πρόθεση του Ειρηναίου να μεταβιβάσει την περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο κράτος του Ισραήλ.

    Διαμαρτύρεται ο Αττικής

    Επιστολή διαμαρτυρίας για την αυστηρή ποινή που του επιβλήθηκε και η οποία αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της οριστικής απομάκρυνσης του από το θρόνο, έστειλε ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμονας, ο οποίος τελεί υπό εξάμηνη διαθεσιμότητα.

    Ο Παντελεήμονας χαρακτηρίζει άδικη και παράνομη την απόφαση και ζητά να του επιτραπεί η λειτουργία εντός των ορίων της Μητρόπολης Αττικής και να παραμείνει στην μητροπολιτική οικία.

    Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απέρριψε το αίτημα ενώ ενέκρινε ομόφωνα τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο Αρχιεπίσκοπος την Παρασκευή στην έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας.

    Στην αντεπίθεση ο Θεόκλητος

    Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, χαρακτήρισε αποκυήματα φαντασίας τα σενάρια για τις σχέσεις του με τον Σεραφείμ Κουλουσούσα δηλώνοντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών του.

    Αφορμή οι εξηγήσεις που του ζήτησε την Τρίτη η Σύνοδος για δημοσίευμα της εφημερίδας Αυριανή, στο οποίο ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κουλουσούσας, φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην Καρδίτσα.

    Ο Σεραφείμ Κουλουσούσας χειροτονήθηκε το 2001 από τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και αποσπάστηκε στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου.

    Τιμωρήθηκε ο μοναχός που οπλοφορούσε

    Την ίδια ώρα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος ανακοίνωσε τα πειθαρχικά μέτρα που επέβαλλε στον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη ο οποίος οπλοφορούσε

    Μεταξύ άλλων του επεβλήθη η αφαίρεση του τίτλου του Αρχιμανδρίτη, πεντάμηνη αργία και πεντάμηνος περιορισμός στη Μονή της Χρυσοπηγής.

    Νέες αποκαλύψεις

    Η Ιερά κάθαρση στην Εκκλησία προχωρεί, την ώρα που δυο επιστολές που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας προκαλούν και πάλι αίσθηση.

    Η μία είναι η επιστολή - εξομολόγηση του Απόστολου Βαβύλη, (τη δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία) στον Πατριάρχη Ειρηναίο, στις 3 Δεκεμβρίου του 2001 στην οποία δηλώνει "διωκόμενος, πληγωμένος και αδικημένος" για το γεγονός ότι ο Ειρηναίος τον απομάκρυνε λίγο μετά την εκλογή του στο θρόνο.

    Η δεύτερη είναι αυτή που έστειλε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος προς τον Αριέλ Σαρόν στις 10 Ιουλίου του 2002.

    Στην επιστολή αυτή, εκφράζεται η πρόθεση του Πατριάρχη να μεταβιβάσει στο κράτος του Ισραήλ την ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

    Την επιστολή αυτή δημοσίευσε η εφημερίδα Απογευματινή.

    Ο Βαβύλης ζήτησε από τον Θηβών να τον χειροτονήσει

    Στο μεταξύ, με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρειου Πάγου Δημήτρη Λινό, ο μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης για να δώσει περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση του Απόστολου Βαβύλη.

    Στην αναφορά που κατέθεσε προν τον κ. Λινό, δηλώνει ότι προ τριετίας τον είχε επισκεφθεί ο Απόστολος Βαβύλης, συνοδευόμενος από Αρχιμανδρίτη και του ζήτησε να τον χειροτονήσει κληρικό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τα καταφύγια του Βαβύλη

    Παρεμβάσεις υπέρ Χριστόδουλου

    [02] Κοινωνία
    Άφαντος και ο ταμίας του Ειρηναίου Τα καταφύγια του Βαβύλη
    15/2/2005 9:42:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με αστυνομικό μυθιστόρημα και σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, μοιάζει η υπόθεση Βαβύλη. Νέες μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από ανθρώπους που γνώρισαν, συναλλάχθηκαν ή εξαπατήθηκαν από τον Απόστολο Βαβύλη. Ο ίδιος είναι εξαφανισμένος και κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για το πού μπορεί να κρύβεται.

    Τελευταία εμφάνιση στην Καλαβρία

    Αγ. όρος, Σαγκαή, Αθήνα είναι μερικοί μόνο από τους τόπους που εμφανίζονται ως τα σημερινά καταφύγια του Απόστολου Βαβύλη.

    Η τελευταία σίγουρη εμφάνιση του πάντως ήταν μόλις πριν από δύο μήνες στην Καλαβρία όπου, μάλιστα, φωτογραφήθηκε ως μοναχός Ραφαήλ. Ο πατήρ Νείλος Βατοπαιδινός αισθάνεται σήμερα απογοήτευση όχι όπως λέει, γιατί υπήρξε αφελής αλλά γιατί πίστεψε ότι είχε βρει έναν ένθερμο συμπαραστάτη.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο πατήρ Νείλος δεν μπορεί να εξηγήσει τι όφελος επεδίωκε η ομάδα Βαβύλη στην Κάτω Ιταλία.

    Παραδέχεται ότι γνώριζε από παλιά τον απόστρατο Τριανταφυλλάκη.

    Γνώρισε αργότερα και τον τρίτο της παρέας των Ιεροσολύμων, τον αρχ. Νικόδημο που ήταν μαζί τους στην Καλαβρία το Νοέμβριο του 2004.

    Στην Αθήνα Τριανταφυλάκης και Βαβύλης συγκέντρωναν χρήματα και υλικό για τα μοναστήρια.

    Οι εμπορικές δραστηριότητες του Απόστολου Βαβύλη σε σχέση με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης την περίοδο 1997-98 που ήταν καταζητούμενος από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ είναι άγνωστο πότε ξεκίνησαν ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εξυπνάκια που γράφεις για τον Επιφάνιο στο άρθρο του ΤΣΑΤΣΟΥ της Ελευθεροτυπίας, ο Καρατζαφέρης εντοπισε και πήρε συνέντευξη απο το άτομο που πήρε χρήματα για να την στήσει στον Επιφάνιο και τα ομολόγησε ολα και ζήτησε συγνώμη. Και όπου πήγε το βίντεο, το έκαναν όλοι γαργάρα και δεν μίλησε κανένας! Πάρε το ΤηλεΑστυ ανα πάσα ώρα και στιγμή να το ζητήσεις και να το επιβεβαιώσεις.

    Υπηρέτες του Σόρος και του Ξυριζα, και του Τουρκογλου, και του Σημίτη και της δυναστείας Τσαντ-Μινεικο, ότι τραβάει ο Ελληνισμός απο εσάς τα τραβάει!

    Χούντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Eνταξει.
    To "εκοιμηθη"
    ειναι η τυπικη εκκλησιαστικη
    φρασεολογια για εναν πεθαμενο
    ="κεκοιμημενο".

    Θεολογικα σημαινει οτι ο νεκρος
    κοιμαται μεχρι την ανασταση του
    κατα την Δευτερα Παρουσια.


    5:18 μμ

    Στημενο ή οχι η ουσια ειναι οτι
    ο Επιφανιος (δεξι χερι του Χριστοδουλου)αμεσως μολις εμαθε
    οτι υπαρχουν 'ροζ' κασσετες
    για τον "αντιπαλο" Ζακυνθου.

    Καταλαβες ποσο αγιοι οι ταυραμπαδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το είπα το απεβίωσε και με χλευάσανε οι ανίδεοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Ή ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΣΕ ΟΠΟΙΕΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ Ή ΗΘΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΒΡΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ... ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς 5:08 και 5:11.
    Εγώ θέλω να γράφεται στην ταυτότητά μου και η ποδοσφαιρική ομάδα που υποστηρίζω καθώς και το είδος μουσικής που μου αρέσει. Σύμφωνα με τη λογική σας είναι φασιστικό να μου το απαγορεύσετε. Να έχουν λοιπόν οι ταυτότητες λευκή την πίσω όψη και να γράφει ο καθένας ότι θέλει. (Βλέπετε και μόνοι σας νομίζω τη γελοιότητα των ισχυρισμών σας.)
    Για να τελειώνουμε όμως με το (από την αρχή τελειωμένο) θέμα, να σας πληροφορήσω ότι οι ταυτότητα είναι κρατικό έγγραφο και εξυπηρετεί το σκοπό της αναγνώρισης του ατόμου και μόνο. Γι' αυτό αναφέρει τα στοιχεία του, αλλά και τα εξωτερικά του γνωρίσματα (ύψος, χρώμα ματιών κλπ). Το θρήσκευμα ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται σε αυτά. Η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες εξυπηρετεί μία μόνο σκοπιμότητα, τη διάκριση απέναντι στους μη χριστιανούς Έλληνες πολίτες (ναι υπάρχουν και τέτοιοι). Και τέτοιες διακρίσεις στην εποχή μας αλλά και στο χώρο μας (Ευρώπη) είναι ανεπίτρεπτες.
    Όσοι κύριοι επιθυμούν να ζουν σε θεοκρατικό και ρατσιστικό κράτος ας πάνε στο Ιράν ή στο Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. emena den me noiazoun oi taytotites
    alla me noiazei o tropos pou pige na to persei o simitis
    giayto kai imoyn iper tis anagrafis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το Ισραήλ δεν είναι θεοκρατικό κράτος.
    Τα δε δικαστήρια τους είναι από τα πλέον ανεξάρτητα στο κόσμο, αντίθετα με τα Ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νομίζω ότι η αναγραφή της ταυτότητας ήταν μείζον θέμα όχι εις βάρος του Χριστόδουλου αλλά εις βάρος της Ιστορίας του Έθνους μας αφού είναι άρρηκτα δεμένος ο Χριστιανισμός με την Ελληνική Ιστορία και την Ελληνική Εθνικότητα. Εκτός τούτου μάλλον ο Χριστόδουλος τους χάλασε τη σούπα (στους Πασόκους - Εκσυγχρονιστές - Μειωδότες - του Ελληνικού Έθνους και Ιστορίας), αφού με την κίνηση Καραμανλή να υποστηρίξει την κίνηση Χριστόδουλου κέρδισε την Εκκλησία με το μέρος του καθώς και τους πραγματικούς "Χριστιανούς". Αυτό έφερε σε καθημερινή θέση μάχης για διάστημα 2 μηνών τους "Κουναλάκιδες" και τους ανάγκασε να εφευρίσκουν χίλιες δυο ιδέες κατασυκοφάντησης του Χριστόδουλου - μιας και τίποτε δεν αποδείχτηκε. Για τον "Άγιο πρεβέζης" Κο Χρυσόστομο Ζακύνθου με τις βίλες και την εκμετάλλευση για προσωπικό όφελος της περιουσίας της Εκκλησίας, κανείς από τους διαπρεπείς δημοσιογράφους δεν έκανε κουβέντα. Βλέπεται όταν ένα πρόσωπο μπορεί να σταθεί σύμμαχος στον ανηλεή πόλεμο που οργανώνουν τα "δημοσιογραφικά φιντάνια μας", καθόλου δεν ενοχλεί αν είναι από τους πιο διεφθαρμένους ανθρώπους της Εκκλησίας - αυτοί θα τον παρουσιάζουν ώς Άγιο, μιας και ο κόσμος ακούει ότι του πουν τα κανάλια. Τέλειωσαν όμως τα ψωμιά τους. Η ενημέρωση πέρασε στη φωνή του λαού. Φωνή που έψαχνε, όπως το ηφαίστειο, διέξοδο να εκτονωθεί....
    Γι' αυτό ας είμαστε πιο προσεκτικοί σε αυτά που λέμε γιατί τα ψέματά μας μπορεί να τα ακούσει κάποιος που δεν τα αντέχει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ίσως τελικά η ιστορική εκτίμηση να είναι ότι ο Χριστόδουλος και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήσαν δύο χαρισματικοί ηγέτες του τελευταίου ημίσεως του 20ου αιώνα που σπατάλησαν στα ελάσσονα τη χαρισματικότητά τους. Και οι δύο συγκλόνισαν πολλούς ανθρώπους και από αυτή την άποψη η ιστορική τους διαδρομή δύσκολα θα ξεχασθεί, όμως και οι δύο μάλλον θα καταταγούν σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με κάποιους άλλους συγκαιρινούς τους γιατί απέτυχαν σε αυτό που χαρακτηρίζει τους πραγματικά μεγάλους: απέτυχαν να μετουσιώσουν τον ενθουσιασμό και το πάθος σε θεσμούς που να υπερβαίνουν τους δημιουργούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 9.10, ενδιαφέρουσα παρατήρηση - ειδικά η κατάληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Κατά τη διάρκεια της ασθένειας του ο Χριστόδουλος ήταν αξιοπρεπής"!
    Τόσο αξιοπρεπής, που ξεπούλησε τις προσωπικές στιγμές του ανθρώπινου δράματος που ζούσε, για να στηρίξει τον Καραμναλή!
    Ποιός θα ξεχάσει ότι φεύγοντας για το ταξίδι του για την Αμερική, όπου δεν ήξερε αν θα γυρίσει ζωντανός, επέλεξε να αβαντάρει τον Καραμανλή για τις εκλογές, λέγοντας δημόσια ότι του έδωσε το προσωπικό του φυλακτό, δίνονας έτσι σαφή εντολή στους πιστούς να ψηφίσουν Ν.Δ.! Αμετανόητος μέχρι τέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αναφέρομαι στον/στους συντάκτες του άρθρου: Βρε άσχετοι ξέρετε τι θα πει ο πνευματικός όρος "εκοιμήθην"; Τι ηλίθιος και προσβλητικός τιτλος είανι αυτος που βαλατε; Ποιος Χριστόδουλος τον σκανδάλων που τον βαφτίσατε και μόνοι σας; Θέλετε να κάνετε και τους δημοσιογράφους αγράμματοι. Αντε ασχοληθείτε με τη Ζαχοπουλιαδα που εχετε και γνώμη για ολα. Ανίδεοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ναι, αυτό με την οδηγία της ΕΕ ήταν μακακία. Δεν υπήρξε ποτέ και ούτε θα υπάρξει. Βλέπεις, υπάρχουν ισχυρότερες εκκλησίες από την ελληνορθόδοξη.

    Βλέποντας δε τα έργα και ημέρες της ΑΠΔΠΧ του Δαφέρμου, ήταν το μόνο σημαντικό που έκανε. Και όχι το μόνο λάθος.

    Ο καθηγητής το πήρε προσωπικά πάνω του. Μαζί με το Σταθόπουλο. Όπως είχαν το δικαίωμα. Ως αποτέλεσμα, τα έβαλαν με τις ιερές ψήφους, και ο Σημίτης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που τον παραιτήσανε για να πάει σπίτι του.

    Το δε ΠΑΣΟΚ, για δεύτερη φορά τα έβαλε ανοιχτά με την εκκλησία, και για δεύτερη φορά βρέθηκε στην αντιπολίτευση. Μόνο που τώρα δεν έχει Αντρέα.

    Το δε κορυφαίο της υπόθεσης είναι ότι έκαψαν το χαρτί του ΕΔΔΑ. Γιατί στην σχετική προσφυγή που έγινε για τις ταυτότητες, η ίδια υπερασπιστική γραμμή - εμπνεύσεως Σταθόπουλου - ήταν ότι πρόκειται για θέμα καθαρά πολιτικό, όπου δεν έχει αρμοδιότητα. Πουθενά λόγος για δικαιώματα και λοιπά της εσωτερικής κατανάλωσης.

    Και φυσικά, αν τυχόν ξαναγυρίσει η αναγραφή (hint: μαντέψτε ποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει για πολιτικό χαρτί), τότε υπάρχει δεδικασμένο.

    Αυτά τα ολίγα, για ένα θέμα που η αριστερίστικη σπέκουλα έδωσε και πήρε.

    Αναπαύσου εν ειρήνη Χριστόδουλε.
    .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. τετοιο κοπροσκυλο που ηταν ο μακαβριστος τι αλλο να εκανε ?

    μονο να κοιμοταν
    !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΘΑΝΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΞΕΡΟΛΑΣ. ΒΓΑΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Λοιπόν, να βάλουμε τα πράγματα σε μιά σειρά:

    1. Για ιεράρχη λέμε 'εκοιμήθη' και όχι 'άπεβίωσε' (για όποιον δεν το ξέρει...)

    2. Οποιος έχει τα άντερα να έχει καρκίνο και να συμπεριφερθεί όπως ο Χριστόδουλος τους τελευταίους 7 μήνες ας τον κρίνει και άς μιλήσει για αυτόν. Οι υπόλοιποι ας κάνουμε ΤΟΥΜΠΕΚΙ...

    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ασχετο...

    Ο Τζαννετάκης της ΝΔ (υποψηφιος Νομάρχης) δεν μοιάζει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ με το Χριστόδουλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Συμφωνώ με τη σύγκριση του Χριστόδουλου με τον Παπανδρεου.Ας φανταστούμε που θα βρισκόταν η Ελλάδα σήμερα αν αυτοί οι δύο είχαν χρησιμοποιήσει τις ικανότητές τους για το καλό του τόπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 'Απεβίωσε, δεν εκοιμήθη'; Καλά είσαι σοβαρός; Ακόμα και αν δεν ξέρεις την εκκλησιαστική ορολογία, όπως σωστά είπε ο 'atheos' πιο πάνω, δεν έχεις ακούσει ποτέ το 'κοιμήθηκε' σαν συνόνυμο του 'πέθανε'; Θα πώ μόνο δύο στίχους:

    Κάτω στις ακτές της Αφρικής/
    πάνε χρόνια τώρα που κοιμάσαι...

    από ένα ποίημα που μάλλον δεν έχεις διαβάσει, αλλιώς δεν θα έγραφες τέτοιο τίτλο. Λυπάμαι, αλλά οι 'φωστήρες και οι κριτές' των ΜΜΕ μάλλον ξέρουν πιο πολλά από σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για όλους μπορούμε να πούμε "εκοιμήθη" ή "κοιμήθηκε".
    Τα νεκροταφεία δεν τα λέμε κοιμητήρια;
    Το αν θα πούμε για κάποιον, εκοιμήθη ή απεβίωσε ή πέθανε ή χάθηκε ή έφυγε κ.λ.π. εξαρτάται από την κουλτούρα, αλλά και από την άποψη που έχουμε για την ύπαρξη ή μη ύπαρξη μεταθανάτιας ζωής.
    Άλλωστε και στην θρησκεία των Αρχαίων Ελλήνων - την σημερινή μυθολογία - ο Θάνατος και ο Ύπνος είναι δίδυμα αδέρφια.
    Αν κάποιος καταφέρει να δει τον θάνατο σαν ύπνο ή σαν ταξίδι - έστω και χωρίς επιστροφή - τον αποδέχεται πιο εύκολα.
    Και όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους που αγαπάμε ή σεβόμαστε ιδιαίτερα, χρησιμοποιούμε τις πιο ήπιες και ανώδυνες εκφράσεις που περιγράφουν τον θάνατο.
    Θεωρείται ασέβεια να πούμε π.χ. "Τα τίναξε" ο πατέρας μου ή "τα κακάρωσε" η μάννα μου. Αυτές τις εκφράσεις τις χρησιμοποιούμε για ένα ξένο που ο θάνατός του δεν μας στοιχίζει.
    Είναι μια μορφή black humor.



    DOMINUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. δεν εκοιμηθη ,δεν απεβιωσε,δεν απεθανε αλλα εψοφησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. αφηστε κι αυτο το παραμυθι το ποσο αξιοπρεπης ηταν με την αρρωστεια του δηλ.τι να εκανε?οι αλλοι καρκινοπαθεις πεθαινουν αναξιοπρεπως?η αληθεια ειναι οτι γι αυτον ηταν δυσκολο να αποχωρισθει την χλιδα και την εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ασχετα με την ιδιότητα του, ένας άνθρωπος έφυγε-πέθανε-κοιμήθηκε-συχωρέθηκε ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε το.
    Αφήστε το Ιερατείο να κάνει τον ρόλο των κοράκων, μην γινόμαστε χειρότεροι τους.
    Καλώς ή κακώς ο νεκρός δεδικαίωται, και αυτό ισχύει σε κάθε θρησκεία, σε κάθε δόγμα, σε κάθε φιλοσοφία και σε κάθε στάση ζωής.
    Ας τον κρίνει η Ιστορία και μόνο.

    Όσο για τους υπέρμαχους της αναγραφής του θρησκεύματος στην ταυτότητα, έχω μια απόρία: Ένα χαρτί που σας δίνει το κράτος προσιορίζει την πίστη σας; Έλεος...
    Για να μην πω ότι την πίστη σας, την βασίζετε και την αποδεικνύετε με την πιο βρώμικη στιγμή της Ελληνικής Εκκλησίας και Πολιτείας. Την αναγραφή του θρησκεύματος ώστε να ξεχωρίζουμε οι Χριστιανοί από τους Εβραίους, και κάνουν κανά λάθος οι φίλοι μας οι Ναζί και ξεπαστρέψουν καναν Εβραίο λιγότερο.
    Ντροπή...
    Σίγουρα ο Ιησούς, δεν είχε τέτοια κατά νου, όταν θυσιαζόταν.

    Το πρόβλημα ήταν και είναι το Ιερατείο και όχι η θρησκεία και η πίστη.΄Όσο κάποιοι συνεχίζουν να στηρίζουν την ασυδοσία τους, γιατί έτσι νομίζουν ότι το ορίζουν οι Γραφές, τόσο θα υπάρχουν και αυτοί που κάνουν πράξη το "Πίστευε και μη, ερεύνα"...Στο που βάζει τελικά κανείς το κόμα κρύβεται και η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. "Εαν κάποιοι θεωρουν φασιστικό να αναγράφονται με τον τσαμπουκά τα θρησκεύματα στις ταυτότητες, είναι το ίδιο φασιστικό να επιβάλλεις το αντίθετο. Ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ!"
    Εντάξει, αφού έχω το "δημοκρατικό" δικαίωμα επιλογής, θα ζητήσω να αναγράφεται και το ..οπαδικό μου πιστεύω: "ΠΑΟ θρησκεία, θύρα 13"
    Πέρα απο την πλάκα, η περίπτωση προαιρετικής αναγραφής προφανώς δεν θα οδηγούσε πουθενά, αφού μη αναγραφή θα ισοδυναμούσε(για κάποιους) με άρνηση χριστιανικότητας, με όλα τα αρνητικά που ακολουθούν την δημόσια ζωή σ'αυτήν την περίπτωση
    ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Και μόνο το γεγονός οτι την λαμογιά για τις ταυτότητες την έκανε ο Σημίτης βάζοντας την ΕΕ μπροστά, είναι αρκετό για μην κάθεται καθόλου καλά όλη αυτή τη ιστορία.

    Και αφήστε την κουτοπονηριά για αναγραφή ομάδων ή μουσικής. Το θέμα των ταυτοτήτων μόνο το ξύριζα, το κκε και τους πασόκους ενόχλησε. Αυτό και μόνο είναι πολύ περίεργο.

    Και τι πάει να πει ρε ΒΛΗΤΑ διαχωρισμός-κράτους και εκκλησίας;;;;;

    Το λέτε, το ξαναλέτε, αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό, για πείτε μας;;;; Τι ακριβώς συνδέει κράτος και εκκλησία τυπικά; Να μην εκφέρει γνώμη και άποψη; Δημοκρατία δεν έχουμε ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ----> Να τα λέμε αυτά οτι δεν ήταν οδηγία της ΕΕ, αλλά βρωμοδουλειά του Σημίτη, και οτι πήρε και συγχαρητηριάκια απο Αμερική για την κίνηση του, γιατί όπως βλέπετε, το άρθρο λέει άλλα, και αυτό σημαίνει ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ο καθένας στο PRESS, δεν είναι πάντα σωστά!

    Όπως και οτι η απαίτηση 3 εκ. Ελλήνων για δημοψήφισμα, στην δημοκρατική Ελλάδα, έπιασε πάτο απο τον Στεφανόπουλο, και η Ευρώπη δεν είχε καμία ανάμοιξη σε όλα αυτά, αλλά ήταν δουλειά του Σημίτη και του ξυριζα και ο Καραμανλής μετά τις υπογραφές έκανε μετά την πάπια!!!


    -----------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "δεν είναι όμως κόσμιο να βρίζετε έναν ζωντανό, έναν ετοιμοθάνατο ή έναν ήδη πεθαμένο! Αυτό σε επίπεδο ηθικής και καλών τρόπων." ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΕΙΛΟΣ ΕΙΣΑΙ. Κ ΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΧΩΡΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΦΕΡΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΙΕΧΩΒΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ Ψ......Σ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ, ΟΛΟΣ Ο ΒΟΛΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ, ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. εσύ ο εριστικός πήγαινε και δήλωσε στα δημόσια έγγραφα σου την ιδιότητα: φασιστομαλάκας, για να γίνεται ταυτοποίηση με το άτομό σου-γιατί πραγματικά δεν υπάρχει νόημα στην αναγραφή του θρησκεύματος,εκτός από την διάκριση των πολιτών..και αφού έγινε λαμογιά όπως λες, γιατί η σημερινή ..αδιάφθορη κυβέρνηση, δεν αποκατέστησε την τάξη και το φρόνημα σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση