GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκανδαλιστική πρόταση...

. . . Του Αγίου . . Μια απίθανη φάρσα σκάρωσε η μεταπολεμική πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Ένας Καραμανλής άνοιξε το κεφάλαιο της Μεταπολί...

.. .
Του Αγίου
. .
Μια απίθανη φάρσα σκάρωσε η μεταπολεμική πολιτική ιστορία της Ελλάδας.
Ένας Καραμανλής άνοιξε το κεφάλαιο της Μεταπολίτευσης, ένας άλλος φαίνεται να το κλείνει.
Η χώρα βουλιάζει μέσα στο ζόφο των απανωτών σκανδάλων, που ταλανίζουν την δεύτερη θητεία της κυβέρνησης της ΝΔ υπό τον κ. Καραμανλή.
Η ανικανότητα σε συνταύτιση με τον καιροσκοπισμό των κυβερνώντων και η σκοπιμότητα των παρακυβερνητικών κέντρων που με τον καιρό αναπτύχθηκαν, δεν επέτρεψαν την θεμελίωση αξιόπιστων και καθολικά νομιμοποιημένων θεσμών, που θα συνέβαλαν στη δόμηση μιας ισχυρής και σταθερής δημοκρατίας δυτικοευρωπαϊκού τύπου. Οι όποιες εκσυγχρονιστικές προσπάθειες με κατεύθυνση τον εκδημοκρατισμό, την φιλελευθεροποίηση του πολιτικού συστήματος και την εμπέδωση της διαφάνειας, υπονομεύτηκαν από την ισχυρή και πολυ-επίπεδη πατρωνία που χρησίμευσε σαν όχημα για την κατάληψη της εξουσίας, πότε από την ΝΔ και πότε από το ΠΑΣΟΚ. Η ανάπτυξη της πατρωνίας με την παράλληλη διόγκωση του κομματικού κράτους, εγκλώβισαν την κοινωνία και την παρέδωσαν βορά στους κομματικούς μηχανισμούς και σε ομάδες επιχειρηματιών που συνδέθηκαν οργανικά με τα κομματικά ταμεία και ηγετικές μορφές του δικομματισμού.
Η διαφθορά ήταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας με αποκορύφωμα το φαινόμενο, που με τη συνδρομή του Κ. Μητσοτάκη, συνηθίσαμε να αποκαλούμε διαπλοκή.
Η διαφθορά, έτσι, αποτέλεσε το αναδραστικό εκείνο στοιχείο που επέτρεψε την αναπαραγωγή του συστήματος και την συντήρηση των κυρίαρχων κομματικών μηχανισμών στον δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.. Δίχως την διαφθορά θα ήταν αδύνατο να επωφεληθούν εκείνες οι ομάδες που ανέλαβαν εξ ονόματος των ηγεσιών να ασκήσουν την παρασκηνιακή εξουσία για την ρύθμιση του συστήματος της πατρωνίας στη κοινωνία, στην οικονομία, στα ΜΜΕ και τελευταία στην ασθενή, αλλά φιλόδοξη κοινωνία των πολιτών.
Σήμερα το απόστημα της Ελλάδας, η διαφθορά, κακοφόρμισε σε τέτοιο βαθμό, που κατέστη απολύτως αποκρουστικό κοινωνικά, ενώ πολιτισμικά φαίνεται να είναι άκρως μολυσματικό. Η διαφθορά στην πολιτική και στο χώρο της διαπλοκής της, αποτελεί πρότυπο συμπεριφοράς που εκχυδαΐζει τις κοινωνικές σχέσεις και διασκεδάζει την κοινωνική ευθύνη και συνείδηση. Φτάσαμε στο μη παραπέρα.
Ο κ. Καραμανλής με μειωμένο κύρος και σφόδρα αμφιλεγόμενος, ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα, επιχειρεί να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμη στη πρωθυπουργία, ώστε να εγκαταλείψει το Μαξίμου με κάποιες πολιτικές μετοχές διατηρημένες για μελλοντική χρήση.
Στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι μάλλον τραγικά. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την ισχυρή εκλογική βάση, διέρχεται μια πολυδιάστατη κρίση την οποία δείχνει να μην μπορεί να υπερβεί. Το χειρότερο είναι ότι αμφισβητείται η ηθική του υπόσταση από ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ακόμη και από μέλη και στελέχη του.
Η λύση στο δράμα που πρωτίστως - επιμένω – είναι ζήτημα πολιτικού πολιτισμού, φαντάζει τόσο μακρινή, ενώ βρίσκεται για πρώτη φορά τόσο κοντά μας:
Εκμετάλλευση της μεγάλης ευκαιρίας που δίνεται από τον εκλογικό νόμο για τη διαμόρφωση μιας Εξουσιαστικής Πρότασης από Αριστερά. Μιας πρότασης για διαφορετική προσέγγιση της πολιτικής στη χώρα, μέσα από ένα ευρύ εκλογικό σχήμα, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει προοδευτικές δυνάμεις από την σοσιαλδημοκρατία, τη ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, τα κινήματα και προσωπικότητες από την κοινωνία των πολιτών. Η προοδευτική- αριστερή ένωση θα μπορούσε να οργανωθεί στο πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ και να αποκτήσει μια αυτόνομη προσωπικότητα, δίχως να αλλοιωθεί η ταυτότητα των επί μέρους τμημάτων της.
Αυτή θα μπορούσε να είναι μια σκανδαλιστική πρόταση διεξόδου από τα σκάνδαλα.
Τι λέτε;

66 σχόλια

  1. Αγαπητοί μου φίλοι.

    Πολύ σοβαρές διαπιστώσεις και συμπεράσματα…


    Είναι πλέον πασίγνωστο και στους πιο ανίδεους και ανυποψίαστους πολίτες ότι η καταρρέουσα παρέα της χαράς που τυχαία βρίσκεται ακόμη στην εξουσία διανύει τους τελευταίους μήνες της….
    Οι αναθυμιάσεις από τη συνεχή μπόχα που εκλύεται από τις ενέργειες της στην πρακτική εφαρμογή της λαϊκής ρήσης που αποκλειστικά επιδίδεται πλέον «ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ..» και η οποία είναι η μοναδική πλέον απασχόληση των σε καθημερινή βάση , έχουν αγγίξει και τους πλέον αδιάφορους και ανυποψίαστους πολίτες.
    Οι μήνες των είναι μετρημενοι.. καταρρέουν…
    Ο γδούπος από τη πτώση των αρχίζει ήδη και ακούγεται και θα γίνει εκκωφαντικός… Να πάνε στο καλό και ελπίζουμε ότι δεν θα την ξαναπατήσουμε πλέον.
    Η χειρότερη εξουσία που είχαμε ποτέ. Η εποχή του θρυλικού «τζουμπέ» θεωρείται αντικειμενικά σε υψηλότερο επίπεδο.
    Επιτεύγματα των : Η διάλυση των πάντων.. Βρήκαν μια χώρα με προβλήματα και με ελπίδες για κάτι καλύτερο και ψηλότερο και γύρισαν τη χώρα 100 χρόνια πίσω.
    Έργο επί της ουσίας μηδέν . Το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ . Αν εξαιρέσουμε το βόλεμα της στενής παρέας των και των πολύ κολλητών των , ο Ελληνικός λαός βίωσε ένα διαρκές πισωγύρισμα. Μια αθλιότητα. Οι περισσότεροι πλέον Έλληνες ξεκάθαρα τα διακηρύττουν όλα αυτά και λενε...
    Οι μήνες των είναι μετρημένοι…

    Πάντα με εκτίμηση και αγάπη

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Babis, είναι αλήθεια ότι ο ΓΑΠ είναι gay ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δημοσιογραφία σήμερα είναι.......


    ........η πλέον αποτρόπαια και ανεξέλεγκτη μορφή της εξουσίας και της παραεξουσίας. Είναι το βαθύ λαρύγγι των νταβατζήδων της κοινωνίας και ο ρηχός οχετός των πιο βρώμικων κυκλωμάτων και μυστικών υπηρεσιών. Ιδιαίτερα οι μεγαλοδημοσιογράφοι και οι «τηλεστάρ» της «ενημέρωσης»: βαποράκια της εξουσίας, γιουσουφάκια της παραπληροφόρησης, τσατσάκια της διαφθοράς και ξεφωνημένοι υπηρέτες της διαπλοκής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άνακοίνωση της οικογένειας του Χρήστου Ζαχόπουλου.

    Η σύζυγος του Χρήστου Ζαχόπουλου, Πέρσα και ο γιος του Θανάσης, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:



    «Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθούμε σιωπηλά τον διασυρμό του ονόματος, την προσβολή της μορφής και την κακοποίηση του έργου του συζύγου και πατέρα, που δίνει τη μάχη του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.



    Η κορύφωση όμως των παραπάνω φαινομένων, με τα δημοσιεύματα της περασμένης Κυριακής, μας οδηγεί στην ανάγκη να λύσουμε την σιωπή μας και να εκφράσουμε τη βαθιά μας θλίψη, αγανάκτηση και οδύνη, ταυτόχρονα δε να διερωτηθούμε: Ποιος τελικά θα σεβαστεί την οικογενειακή μας τραγωδία; Ποιος θα σεβαστεί την αγωνία μας που καθημερινά καταθέτουμε στο προσκέφαλο του ανθρώπου μας;



    Τούτες τις στιγμές μοναδική μας έννοια είναι η αποκατάσταση της υγείας του. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και ανηφορικός.



    Ζητάμε λοιπόν από όλα τα ΜΜΕ -έντυπα και ηλεκτρονικά- να πάψουν να λιθοβολούν και να προπηλακίζουν έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να αμυνθεί. Που δεν μπορεί να απαντήσει. Επέλεξε τον θάνατο, ο Θεός φαίνεται του χαρίζει τη ζωή.



    Τέλος, δηλώνουμε ότι την κατάλληλη στιγμή με νηφαλιότητα θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που καθιστά αναγκαία η προστασία της προσωπικότητας του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως φτάσαμε στην κατρακύλα. Πως πιάσαμε πάτο.





    Τα κανάλια δεν μπορούν να οδηγηθούν σε μια απλή διαπίστωση που κάνει και ο πιο απλός πολίτης. Λένε ψέματα και ο ανταγωνισμός της δήθεν αποκλειστικότητας φέρνει μεγαλύτερα ψέματα. Ψέμα το ψέμα φτάνουμε στην υπερβολή και χάνεται ο έλεγχος της ενημέρωσης. Είπαν τον πρώτο ψέμα για τον Ζαχόπουλο με το γερμανικό προξενείο, με το οποίο δεν έχει καμία σχέση ο ίδιος ο Ζαχόπουλος και ξεκίνησε ο κατήφορος. Στιγματίστηκαν ως «εγκλήματα» και οι απλούστερες αποφάσεις του πρώην γενικού γραμματέα αλλά και οι σοβαρότερες του ΚΑΣ. Βομβαρδιστήκαμε με άχρηστες ψευτιές για να πληγεί το πρωθυπουργικό περιβάλλον και ενίοτε η Νατάσσα. Βούρκος, παραμύθια, κατήφορος και στο τέλος τα κανάλια εγκαλούν και πάλι με θράσος την κυβέρνηση για τις ευθύνες της στην εκτροπή που οδηγήθηκε το «σκάνδαλο» του «υπερεξουσιαστή» Ζαχόπουλου! Σημειωτέον:τίποτα απολύτως από τις υποψίες του σήριαλ που βλέπουμε δεν έχει αποδειχτεί από τις αρχές, ενώ τα περισσότερα ακόμα ερευνώνται και παράλληλα τα κανάλια ακόμα στήνουν μεθοδευμένα ρεπορτάζ παραπληροφόρησης. Βρίσκουν οποιαδήποτε ενασχόληση του Ζαχόπουλου και την καταδικάζουν ως παράνομη. Βρίσκουν ανθρώπους που αντέδρασαν σε κάποιες αποφάσεις και στήνουν έντεχνα το σκηνοθετημένο ρεπορτάζ που κατακρεουργεί την υπόληψη και την τιμή ενός ανθρώπου που ίσως έκαμε κάτι στις υποθέσεις που χειρίστηκε. Τελικά θεωρούν θα μείνει μένει μόνο η δυσφήμηση, αφού ο αυτόχειρας δεν μπορεί να αντιδράσει. Τον καταδίκασαν εκ των προτέρων.
    Ψέμα το ψέμα, τα νταβατζοκάναλα αρνούνται να δουν την αηδία και τη βρώμα που κουβαλούν γιατί δε θέτουν κανόνες στο παιχνίδι και δεν ακολουθούν κανένα κώδικα δεοντολογίας.
    Καλά να πάθουν, που φαγώνονται μεταξύ τους
    γιατί έτσι μαθαίνουμε και εμείς
    κάτι από τις βρωμιές τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακριβά τανκς μας έφερε από τη Ρωσία, ο Καραμανλής, σύμφωνα με την «Πατσαβουροτυπία»!


    Η πατσαβούρα της «Ελευθεροτυπίας» βλέπει ότι είναι ακριβά τα τανκς που αγόρασε η κυβέρνηση από τη Ρωσία. Ταυτίζεται με τα αμερικανικά συμφέροντα και κόπτεται για το χρήμα που έχασε η συμμορία των μεγαλοεκδοτών-εκβιαστών. Προσβάλλονται οι διάφορες εταιρείες που συστεγάζονται στα κτίριά της, υπό την αθώα «προστασία» της. Απαιτούν επιστροφή στο καθεστώς Σημίτη με ανεξέλεγκτα εξοπλιστικά προγράμματα, με μαχητικά που θα πέφτουν από τα περιττά ηλεκτρονικά του Μπόμπολα, με πολυεθνικές μίζες και ανεξέλεγκτες αστρονομικές υπερκοστολογήσεις. Φανταστείτε ότι αυτά τα τανκς αγοράστηκαν χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων αλλά με απευθείας διακρατικές συμφωνίες. Δηλαδή θίχτηκαν άμεσα τα συμφέροντα των εμπόρων όπλων που κρύβονται πίσω από τα μεγαλοεκδοτικά τζάκια και…… χρηματοδοτούν την καταγραφή κάθε ύποπτης περιπέτειας μεγαλοστελέχους της κυβέρνησης. Βάλανε οι παρακρατικοί νταβατζήδες την πατσαβούρα, να «φωνάξει». Τους πάτησε τον κάλο ο Καραμανλής. Χωρίς να μας πει πόσο κόστισαν ανάλογες αγορές από αμερικάνικα τραστ. Όλο το σήριαλ με το Ζαχόπουλο ήταν «κατασκευασμένο» από τα τζάκια των εκδοτών-εμπόρων όπλων για να «τιμωρήσουν» το θράσος του Καραμανλή. Η προσπάθεια αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου, τους χάλασε τα σχέδια

    Εντύπωση προκαλεί για άλλη μια φορά το…. Πασόκ, που επίσης διαμαρτύρεται και αναρωτιέται αν τα τανκς αυτά καλύπτουν τους επιχειρησιακούς όρους του ελληνικού στρατού! Πάλι διαπλοκή, χρήμα, ψέμα, Καρχιμάκης και εμπόριο όπλων με απευθείας αναθέσεις στους νταβατζήδες. Όσο για τη συμβατότητα με τα γερμανικά «Λέοπαρντ» που ξαφνικά τους έκοψε το ενδιαφέρον, δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια για να καλύψουν τα συμφέροντα των πραγματικών εμπόρων που εξυπηρετούν……"Θωρακίζεται" το σύστημα προμηθειών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε τώρα να συνεννοηθούν όλοι αυτοί γύρω από ένα πρόγραμμα που να έχει κάποια επαφή με τη διεθνή πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ, ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ , ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΧΑΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΑΛΥ Ν.Δ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΥΒΕΝΡΗΣΗ ΔΕΞΙΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΩ ΠΛΕΟΝ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΣΗΜΗΤΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΣΜΕΡΑ. ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΞΑΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣ Ν.Δ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Λαμπράκης πίσω και πάνω από το κύκλωμα του εκβιασμού Ζαχόπουλου.


    «WaterGate των νταβατζήδων» η υπόθεση Ζαχόπουλου.
    Ο Λαμπράκης είναι ο πλέον κερδισμένος από το κύκλωμα του εκβιασμού που στήθηκε γύρω από το «ηθικό παράπτωμα» του Ζαχόπουλου. Αυτός βρίσκεται πίσω και από τις Vodafone υποκλοπές που δεν πήγαν και τόσο καλά. Τον τσάκωσαν νωρίς. Υπήρχε όμως και εφεδρικό σχέδιο, καλά οργανωμένο:παρακολουθήσεις με κάμερες, δημοσιογραφικά μαγνητοφωνάκια, φωτογραφήσεις και κάθε είδους στενό μαρκάρισμα ανθρώπων κοντά στον Καραμανλή. Κανονικά η υπόθεση αυτή, θα έπρεπε να βαφτιστεί:«WaterGate των νταβατζήδων». Γι’ αυτό και η οργανωμένη σεναριολογία ξαφνικά, ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού με πολιορκητικό κριό το χοντροΒενιζέλο.
    Τα πάντα δείχνουν κύκλωμα εκβιαστών που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του, στην υπηρεσία των νταβατζήδων και υποβοηθούμενο από υπόγειες και ανώμαλες διασυνδέσεις ακροδεξιών και πασοκικών παρακρατικών κέντρων. Στόχος και να τα παίρνουν και να ρίξουν τον Καραμανλή.
    Αρχίζει όμως να αποκαλύπτεται η επιβλητική παρουσία του συνήθως υπεράνω πάσης υποψίας, Χρηστάρα του Λαμπράκη. Εδώ κάποιος πάει για σεξ και απέξω τον καταγράφει ολόκληρο βαν. Ο ανακριτής είναι πεπεισμένος ότι η Εύη Τσέκου δεν δρούσε μόνη της. Μπλέκονται σοφέρ, δικηγόροι, εργατολόγοι, μεγαλοστελέχη, Δήμητρες και λοιπές πρακτορικές συνομοταξίες!
    Ο Λαμπράκης εκβίαζε πολύ καιρό τώρα το Ζαχόπουλο και ρουφούσε χρήμα του δημοσίου. 170 εκατομμύρια € ρούφηξε, εκβιάζοντας και πάλι δεν τον έφταναν. Ο πόλεμος μεταξύ των βαρόνων της ενημέρωσης προβλέπεται αδυσώπητος. Όσο για το βίντεο που η Τρέμη επιμένει ότι δεν το πήρε. Να κι αν το πήρε να κι αν δεν το πήρε. Ο Χρηστάρας το είχε ήδη. Ο μεγαλύτερος εκβιαστής στην ιστορία της Ελλάδας, πιάστηκε στα πράσσα, αλλά δεν πρέπει να το λέμε γιατί είναι "ο γέροντας του πολιτισμού μας". Όσο για τους εμπλεκόμενους θα δούμε μάλλον να προστατεύουν τον μέγα εκπολιτιστή. Τώρα ήρθε η ώρα και για το Πασόκ να γλιτώσει από αυτό το βραχνά. Αν και θεωρείται ότι άλλη μια φορά θα ταχθεί με τα συμφέροντα των νταβατζήδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωφελημένος πάει να βγει ο Λαμπράκης γιατί σκεπάζεται το τεράστιο σκάνδαλο των 170 εκατ. €, σε ετήσια βάση, που απορροφούσε από το ΥΠΠΟ. Ο Λαμπράκης είναι ο Ζαχόπουλος του Μεγάρου, χωρίς όμως κανένα ηθικό υπόβαθρο. Στεγνός και ανήθικος καιροσκόπος κερδοσκόπος. Μην περιμένετε να πέσει από κανένα μπαλκόνι! Άδικα θα περιμένετε. Τα παίρνει ανοικτά από όλες τις κυβερνήσεις και τα διαχειρίζεται εν λευκώ. Κανένας απολύτως έλεγχος στα εκατομμύρια που περνάνε από τα υπόγεια του παραπολιτιστικού Μεγάρου. Μέγα σκάνδαλο, αλλά ο στημένος καβγάς Μάκη-Θέμου δεν μας αφήνει να ασχοληθούμε.


    Δηλαδή οι διεφθαρμένοι νταβατζήδες δεν αποτελούν βρώμικο κέντρο (παρα)εξουσίας; Η επαφή με τη δημοκραρτικά εκλεγμένη κυβέρνηση είναι καταδικαστέα ενώ οι χρηματοδότες της διαπλεκόμενης αηδίας περνάνε στο απυρόβλητο; Τι λέτε ρε τσουτσέκια; Και ποιος μας βεβαιώνει ότι ο Μάκης δεν τάχει πάρει, πολύ καιρό τώρα για να υποσκάπτει την έτσι κι’ αλλιώς βρωμοφυλλάδα:«Πρώτο Θέμα» που νομίζει ότι αγωνίζεται για τα συμφέροντά μας;(πραγματικά αν γίνεται θα μπορούσαν να σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δικά μου συμφέροντα; Πολύ πάνω τους έχουν πάρει τον «αγώνα» και φοβάμαι!). Ο καβγάς Μάκη-Θέμου, πάρτον ένα, χτύπα τον άλλο, υποβόσκει μήνες τώρα. Η φοροδιαφυγή του Θέμου, έχει διαπιστωθεί επίσης πολλούς μήνες τώρα. Μήπως αυτή τη στιγμή, βλέπουμε την κορυφή του χρυσοφόρου παγόβουνου στο τρελλοκομείο του Λαμπρακιστάν;



    Πόση φοροδιαφυγή υπάρχει στα συγκροτήματα του υπόλοιπου τύπου....του "δημοκρατικού"; Γιατί μέσα στα συγκροτήματα πηγαινοέρχονται έμποροι όπλων και κάθε είδους καρτέλ; Γιατί γίνεται τεράστια προσπάθεια απόκρυψης του ρόλου που έπαιξε στην παρακολούθηση Ζαχόπουλου, ο Νικολιτσόπουλος και η περίφημη «Δήμητρα»; Γιατί μας ενοχλεί το περιεχόμενο του dvd αλλά συνειδητά δεν ασχολούμαστε με αυτούς που παγίδεψαν και «μαγνητοσκόπησαν» το Ζαχόπουλο, που σημαίνει ότι έχουν παγιδέψει και άλλους με ανάλογους παρακρατικούς μηχανισμούς;


    Κάποιος μας δείχνει το φεγγάρι και μας αναγκάζει να κοιτάμε το δάχτυλο….οϊμέ. Κατάντια!
    Ελέγξτε τον Λαμπράκη και τον τρόπο που διαχειρίζεται στο Μέγαρο
    τα εκατομμύρια! Γαμώ τα Μέγαρα, γαμώ...και τα εκατομμύρια!
    Μακρυγιάννης που σας χρειάζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κοινή δράση ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ για "να ρίξουν τον Καραμανλή"!

    Η απόπειρα αυτοκτονίας του Ηρακλή Κουτελίδη «φωτίζει» ακόμα περισσότερο τα αυτονομημένα παρακρατικά κέντρα που κάνουν «πάρτι» στην Ελλάδα και που θεώρησαν ότι ήρθε η στιγμή «να ρίξουν την Κυβέρνηση Καραμανλή». Με υλικό παρακολουθήσεων, εκβιασμών, διορισμών και διευκολύνσεων…..αυτά ξέρουν, αυτά κάνουν. Χουντικοί σε κοινή δράση με το πράσινο παρακράτος και νεοφασίστες παραταγμένοι πίσω από πασοκικά αυτονομημένα τμήματα της ΕΥΠ. Βρώμα και δυσωδία που συγκαλύπτεται απόλυτα από τα «δημοκρατικά» μέσα παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης γιατί το παράνομο υλικό τους εξυπηρετεί και τα σχέδιά τους.

    Πίσω από την Τσέκου σε πρώτη φάση διαπλέκονται τρεις δικηγόροι: Χρήστος Νικολιτσόπουλος(καταπράσινος κολλητός του Πολυζωγόπουλου, νομικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ:το κλειδί των εξελίξεων), Ηρακλής Κουτελίδας(κουμπάρος της Τσέκου, συνεργάτης του Πλεύρη(ΛΑΟΣ)) και Δημήτρης Μπαλέρμπας(καταπράσινος συνεργάτης του Πλεύρη, φίλος του Μπαρλέμπα και του Νικολιτσόπουλου).

    Βλέπουμε τη θαυμαστή διαπλοκή ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ που έχει σαν σκοπό να ρίξει τον Καραμανλή, χωρίς να υπολογίζονται ενδιάμεσες παρενέργειες και συνέπειες. Εξάλλου δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δύο αυτά κόμματα συνεργάζονται αρμονικά. Οι επαφές έχουν παρελθόν και μέλλον. Κομβικό σημείο ήταν οι τελευταίες Δημοτικές-Νομαρχιακές εκλογές όπου συνεργάστηκαν άψογα για ανταλλαγές ψήφων στο δεύτερο γύρο σε περιοχές όπου η ΝΔ αναμένονταν να πιάσει κάτω του 42%. Τα περισσότερα ανταλλάγματα δεν τα βλέπουμε αλλά είναι φανερή η υποστήριξη που παρέχεται στο κόμμα του Καρατζαφέρη από τα φιλοπασοκικά μέσα ενημέρωσης.

    Και οι τρεις δικηγόροι(παρέα της Ευούλας) θα λάμβαναν κλήσεις από τον ανακριτή τη Δευτέρα.

    Ο Κουτελίδας άφησε το στίγμα του με τρεις πανομοιότυπες επιστολές, προς Πλεύρη, Γεωργιάδη και Ματζουράνη(μπουμπούκια και οι τρεις) στις οποίες δηλώνει αθώος και ρίχνει όλες τις ευθύνες στην Τσέκου για το στήσιμο «της παγίδας». Το κρίσιμο σημείο όλων των ενεργειών τους ήταν η κοινή επιθυμία τους να καταστρέψουν το Ζαχόπουλο και ο διακαής πόθος τους, «να ρίξουν την Κυβέρνηση Καραμανλή». Δεν μας λένε όμως τίποτα για τα «ευήκοα πολιτικά ώτα» που συντονίστηκαν με τη δράση τους. Δεν μας λένε πότε έμαθαν το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ τα «τεκμήρια» της δράσης τους. Είναι σίγουρο ότι ο Νικολιτσόπουλος ειδοποίησε αμέσως τον Πολυζωγόπουλο και ο Κουτελίδης ενημέρωσε αμέσως τον Πλεύρη. Βλέπουμε ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ σε παράλληλο βρώμικο βίο.

    Μια παρατήρηση:έτσι και ο Νικολιτσόπουλος ήταν κολλητός οποιουδήποτε Νεοδημοκράτη (όχι απαραίτητα μεγαλοστελέχους), σήμερα θα σείονταν η Ελλάδα για το «παρακράτος της Δεξιάς».

    10:11 μμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Ο μικρός Πλεύρης ενημέρωσε Καρατζαφέρη, για άλλες τέσσερις κασέτες.


    Έχουμε ήδη ασχοληθεί με τους τριγμούς που προκαλεί η Ζαχοπουλειάδα και στο ΛΑΟΣ. Ο Καρατζαφέρης πιστεύει ότι το κόμμα και ο ίδιος δέχτηκαν τεράστιο πλήγμα στα μάτια των δεξιών και συντηρητικών ψηφοφόρων. Απέξω ο Καρατζαφέρης εμφανίζεται «θυμωμένος», από μέσα όμως το κόμμα βράζει. Προειδοποιεί το Γεωργιάδη να ξεχάσει τα όνειρά του «για νούμερο 2» (συγκεκριμένα τον αποκαλεί «νούμερο των νταβατζήδων») και τον Πλεύρη junior ότι «δε θέλει να δει τον πατέρα Πλεύρη, ούτε ζωγραφιστό».


    Ο Πλεύρης junior για να εξισορροπήσει το διαταραχθέν κλίμα «ενημέρωσε»(από μικρό κι' από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια!) τον Πρόεδρο για άλλες 4 κασέτες(dvd) με υλικό «που δημιουργεί πολύ κακές εντυπώσεις» και θα προκαλέσουν κλυδωνισμούς στο Μαξίμου. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί, με δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ότι το συγκεκριμένο υλικό έχουν στα χέρια τους «και άλλοι» που «ποντάρουν σε αυτό το γεγονός».

    Η όλη μπόχα αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις περίεργες διασυνδέσεις αυτονομημένων ακροδεξιών στο γραφείο του Πλεύρη με διαπλεκόμενα παρακρατικά κέντρα πασοκικής προέλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. AMAN AYTA TA ΣΕΝΤΟΝΙΑ. ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Ζαχόπουλος ρουφούσε την Ευούλα, το Πασόκ ρουφούσε εκατομμύρια € από τη Μάρθα.


    «SIEMENS-ΠΑΣΟΚ_GATE»:
    το μεγαλύτερο μιζοσκάνδαλο στην ιστορία της Ελλάδας.


    Τρελό χρήμα απορρόφησαν πολλά λαμόγια από τη Μάρθα (Martha Overseas) την ωραία offshore εταιρεία, με έδρα τον Πανα­μά, του Πρόδρομου Μαυρίδη (αρχιλαμόγιο της SIEMENS-GREECE).
    Οι ελεγκτές της LGT (τράπεζας της βασιλικής οικογένειας του Λιχτενστάιν), παρατήρησαν το Νοέμβριο του 2003, ότι έμπαιναν στο λογαριασμό της Μάρθας, εκατομμύρια € από την offshore «Eagle Invest & Finance SA» με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και ιδιοκτήτη τον Reinhard Seikaczek, υψηλόβαθμο αρχιλαμόγιο της Siemens στη Γερμανία.

    Αυτό που τους άφησε άφωνους ήταν ότι τα εκατομμύρια «μηδενίζονταν» σε δευτερόλεπτα. Κάποιοι τα τραβούσαν μόλις έμπαιναν. Τέτοια λύσσα! Μάλιστα είναι καταγεγραμμένο ότι σε 3 εβδομάδες «απορροφήθηκαν» 5 εκ. €. από ελληνικούς λογαριασμούς. Αμέσως οι ελεγκτές το χαρακτήρισαν ως υπόθεση δωροδοκίας. Το μοιραίο λάθος ήταν ότι η η Siemens φάνηκε ότι διακίνησε κεφάλαια με offshore λογαριασμούς χω­ρίς εμφανείς δεσμούς με τα κεντρικά της εταιρείας.

    Τελικά το Νοέμβρη του 2004, η LGT κατήγγειλε τις περίεργες δοσοληψίες στις τοπικές Αρχές του Λιχτενενστάιν, οι οποίες είχαν μπλοκάρει 7,6 εκ. €, δευτερόλεπτα πριν τα ρουφήξουν ελληνικοί λογαριασμοί και βέβαιοι ότι το χρήμα προέρχονταν από την Siemens. Ειδοποιήθηκαν οι Γερμανικές Αρχές, οι Ελβετικές και τον Ιανουάριο του 2005, το γραφείο εσωτερικού ελέγχου της Siemens. Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας ανέφερε την υπόθεση του Λιχτενστάιν στην Enrrponn εσωτερικού ελέγχου της Siemens, τον Ιανουάριο του 2005, σύμφωνα με σχετικό δικαστικό έγγραφο. Μέχρι εκείνο το σημείο, κορυφαία στελέχη υποψιάζονταν ήδη τις παρά­νομες δραστηριότητες, όπως φαίνεται από καταθέσεις πρώην μεγαλοστελεχών, στο Γερμανό ανακριτή.

    Ο Robert Wallner, εισαγγελέας του Λιχτενστάιν, ζήτησε να εξε­τάσει ένα μέλος από τα κεντρικά της Siemens στα τέλη του 2004 αλλά το αίτημά του απερρίφθη. Η Siemens επίσης πρότεινε να εγκαταλειφθεί η έ­ρευνα καθώς η εταιρεία.......δεν υπέστη υλικές ζημιές από τις "ύποπτες" συναλλαγές.

    Τον Μάρτη του 2005, οι Ελβετικές Αρχές ξεκίνησαν δική τους έρευνα μετά την κατάθεση έκ­θεσης από την Dresdner Bank της Γερμανίας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αποκαλύπτοντας περισσότερες περιπτώσεις ύποπτων συναλλαγών που περνούσαν μέσα από την Ελβετία και κατέληγαν στη Μάρθα του Μαυρίδη. Τον Αύγουστο του 2005 και η Ελβετία πάγωσε 25,5 εκατ. € που εμφανίζονταν να έχουν τοποθετηθεί στη Μάρθα, από την Siemens.

    Το Δεκέμβρη του 2005, n Dresdner ανέφερε στην Siemens δεκάδες συναλλαγών προς τον Μαυρίδη, μεταξύ του 2001 και τον Αύγουστο του 2005, συναλλαγές που ξεπερνούσαν τα 37εκ. €. Τα χρήματα εισέρεαν σε προσωπικούς του λο­γαριασμούς από τράπεζες και μικρές εταιρείες κυρίως της Ελβετίας, Ιταλίας, Λονδίνου, Χονγκ-Κονγκ και Ντουμπάι. Τα χρήματα επίσης έφευ­γαν από λογαριασμούς σε offshore εταιρείες με ονόματα όπως Ursula Marketing Corp. και Prince Pacific LTD. Περίπου την ίδια περίοδο οι γερμανικές Αρχές, μέσα σε ένα κύμα αποκαλύψεων (στην Ελλάδα δεν ακούστηκε απολύτως τίποτα!) και με ανακριτικό υλικό από την Ελβετία και το Λιχτενστάιν ξεκίνησαν και επίσημα τις δικές τους έρευνες.

    10:13 μμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Σημειολογικές παρατηρήσεις

    Το πολιτικό μέρος για την «επιχείρηση» ενός δεύτερο ʼ89 το αναπτύσσει ο «Παλαίμαχος» στο πρώτο κείμενο.
    Εδώ θα προβώ σε κάποιες άλλες σημειολογικές παρατηρήσεις σχετικά με κάποια πρωταγωνιστικά πρόσωπα του 1989 και σήμερα. Παρατηρήσεις για περαιτέρω έρευνα και ανάλυση.

    Παρατήρηση πρώτη: Αυτοί που πρωταγωνιστούν σήμερα, κάποιοι, από τους φανερούς, εμφανίζονται και ΤΟΤΕ. ΟΛΟΙ «κοσκωτάνθρωποι», των μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ και άνθρωποι του Γιωργάκη, ΤΟΤΕ και σήμερα…
    Παρατήρηση δεύτερη: Ο Καλούδης ήταν το δεξί χέρι του Κοσκωτά και η πρώην γυναίκα του, η Όλγα Τρέμη, στέλεχος του Κοσκωτά. Το ίδιο και ο Ματζουράνης (ο δικηγόρος που υπερασπίζεται τους «κολλητούς» του Πολυζωγόπουλου), ήταν της παρέας!
    Παρατήρηση τρίτη: Μετά το γκρέμισμα του Κοσκωτά, αφού είχε επιτευχθεί πρώτα το γκρέμισμα του Ανδρέα, ο Καλούδης και η παρέα του επάνδρωσαν τον εκδοτικό μηχανισμό του «άσπονδου εχθρού»: Του Μπόμπολα!!!
    Παρατήρηση τέταρτη: Ο Ματζουράνης ήταν «κολλητός» δικηγόρος του μακαρίτη Ευάγγελου Γιαννόπουλου, γνωστός για τους «παρακρατικούς» του μηχανισμούς!!!
    Παρατήρηση πέμπτη: Η γυναίκα του «σκανδάλου» θήτευσε στους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ.
    Παρατήρηση έκτη: Και οι δύο δικηγόροι της «σπείρας» της, των ίδιων μηχανισμών είναι: κολλητοί του Πολυζωγόπουλου!!!

    Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Στηριχτείτε στην ανάλυση του «Παλαίμαχου», συνθέστε το παζλ, ερευνήστε το «σκάνδαλο Κοσκωτά», ποιος ήταν ο άνθρωπος και από πού εστάλη, τα πολιτικά του στηρίγματα τότε και θα ξετυλίξετε το μίτο της Αριάδνης…

    Ένα νέο ʼ89; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αν η Ν.Δ. δεν φοβηθεί τις ατασθαλίες του Ζαχόπουλου, να εξελιχτεί η υπόθεση σε φάρσα. Μια φάρσα που θα αποκαλύψει το ρόλο των Νταβατζήδων, του πράσινου παρακράτους και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
    ΦΥΣΙΚΑ, εγώ δεν ελπίζω. Οι γαλάζιοι και οι πράσινοι μηχανισμοί θα «διαπραγματευτούν» για να κουκουλώσουν τα άπλυτα. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Εκτός και αν η σύγκρουση γίνει ανεξέλεγκτη…

    _________________
    Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
    προσκυνημένους, αλλά και στους
    πράκτορες και προβοκάτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Περιμένεις από αριστερά μια πρόταση για συρρίκνωση του πολιτικού κράτους, τον εκδημοκρατισμό και την φιλελευθεροποίηση του πολιτικού συστήματος; χεχε :)
    το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΓΙΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    ΠΛΕΥΡΗΣ
    ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ
    ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ο Καραμανλης μπορεί να είναι βουτηγμένος στα σκατα , ότι μπορεί να είναι η χειρότερη παρουσία σε τόσο υψηλό ρόλο , αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη σοβαρή πρόταση για τον τόπο ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΩΡΕ .

    Και τον Μητσοτάκη τι τον έχουμε
    και αν δεν τον γλεντησουμε Τι θα καταλαβουμε Τι θα καζαντίσουμε ΕΕΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πόσο μαλάκες είστε πια΄εσείς τα φασιστόσκυλα με τα σεντονια;

    Αντε γαμηθείτε μαλακισμένα.
    Πάτε στο σάιτ σας και γράψτε τα 1000 φορές να πιάσετε το πλάνο, αλλά φύγεται απ'έδώ.

    Χαμένα κορμιά, σχιζοφρενείς.

    Αφού δεν σας μιλάει κανένας. Δεν ασχολείται κανείς με την συνομοσιολογία σας.

    Αντε πάρα πέρα ηλίθιοι.

    Αλλά καλά να πάθει το Πρέσσ-τζιάρ, αφού αρκετές φορές σας ανεβα΄ζει αυτές τις αηδίες ως κεντρικά άρθρα.

    Αφού σας έδοσε θάρρος, φιμώστε το τώρα.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΓΙΕ
    ΜΗ ΜΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙΣ..
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ..

    ΜΙΖΟΖΩΝΤΕΣ,ΦΑΚΕΛΟΖΩΝΤΕΣ,ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
    ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ COPY PASTE ΤΙΣ ΣΕΝΤΟΝΑΡΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

    ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟ SCROLLING.

    ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΨΩΝΑΡΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΡΕΕΕΕΕ! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και αυτα τα γιουσουφακια της διαπλοκης (τυπου Θεμου,Τσιμα κλπ) απο την Αριστερα ξεκινησανε και τωρα βρισκονται με καμποσα εκατομιρια ευρω στους τραπεζικους τους λογαριασμους.Φτανει οχι αλλους Αριστερους σωτηρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κωστα Καραμανλη μοναδικε ηγετη των ελληνων κανε το συνθημα τησ αλλαγης πραξη με καρατζαφερη στο πλευρο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Άγιε,
    εσείς σωστά τα λέτε και ευχής έργον θα ήταν να δούμε επιτέλους στον τόπο μας μια κυβέρνηση υγιούς κεντροαριστερής συνεργασίας, πλην όμως, πολύ φοβούμαι κρύβει(;) μέσα του ακόμη τόσην αλαζονεία και έπαρση το στελεχικό δυναμικό του πασοκ που δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον ρόλο του συνεργαζόμενου αφήνοντας πίσω εκείνον του εξουσιαστή.
    Φοβούμαι επίσης πως οι μεγαλοεκδότες-εργολάβοι θα σαμποτάρουν το εγχείρημα δι' ευνόητους λόγους.
    Υποθέτω, έχετε αναρωτηθεί και εσείς γι' αυτά και με ενδιαφέρει να ξέρω πως τα απαντήσατε.

    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η έννοια του κινήματος εξ ορισμού συνεπάγεται χαλαρή δομή. Ο συνασπισμός όμως κινημάτων με προοπτική εξουσίας αποτελεί μία κίνηση προς τη θεσμοποίηση τους, με άλλα λόγια κίνηση μακριά από τη χαλαρότητα της δομής τους.

    Με άλλα λόγια αν τα κινήματα συνασπιστούν με τη μορφή κόμματος, θα χάσουν το βασικό τους χαρακτηριστικό, θα πάψουν να αποτελούν κινήματα. Ποιές θα ήταν άραγε οι συνέπειες κάτι τέτοιου?

    Η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι σύντομα θα έχουμε ακόμα ένα κόμμα, με όλα τα προβλήματα (και τα προτερήματα φυσικά)που συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Ποιό είναι λοιπόν το νόημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Ζαχόπουλος ρουφούσε την Ευούλα, το Πασόκ ρουφούσε εκατομμύρια € από τη Μάρθα. 10:13 μμ

    Good for them and go FACK your self...facked bastard.Son of your fucked bitch..you stupid spammer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλοι που με τιμάτε με την προσοχή σας,

    Η πρόταση αυτή αποτελεί απλώς και μόνον έκφραση του προβληματισμού μου για μία δημοκρατική διέξοδο από το τέλμα των σχέσεων που περιέγραψα και που αποκρυσταλλώνεται στην έννοια της μεταπολίτευσης.

    Τα ερωτήματά σας είναι και δικά μου.
    Δυστυχώς για μας, ευτυχώς όμως για τους πολίτες και την πολιτική, οι απαντήσεις σε ένα θεωρητικό πλαίσιο αναζήτησης δημοκρατικής διεξόδου, είναι πάντοτε αποτέλεσμα της πολιτικο-κοινωνικής ζύμωσης και της συγκυριακής διαμόρφωσης των ανταγωνιστικών τάσεων εντός αυτού του πλαισίου.
    Η πρότασή «μου» έρχεται να απαντήσει σ’ αυτό που ο Ζαν - Ζακ Μονώ θεμελίωσε ως θεωρία «τύχης και ανάγκης»: για να υπάρξει μία «τύχη» θα πρέπει να προϋπάρχει κάποια ανάγκη, αλλά και αυτή η ίδια η τύχη είναι εκείνη που θα διαμορφώσει τις νέες ανάγκες. Η τύχη, δηλαδή, προκαλείται από την αποκρυστάλλωση συγκεκριμένων αναγκών και οδηγεί στη διαμόρφωση κάποιων άλλων.

    Η ανάγκη να βγούμε από το τέλμα της μεταπολίτευσης και μάλιστα από το τελευταίο στάδιό της, την Μιντιαπολίτευση, οδηγεί αναγκαστικά στην πεποίθηση ότι θα πρέπει να ισχυροποιηθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος. Δίχως αυτές τις δύο προϋποθέσεις δεν μπορεί να υπάρξει υπέρβαση της κρίσης. Σε επίπεδο πολιτικής μόνο οι δυνάμεις που περιέγραψα διαθέτουν το τεκμήριο για την πραγμάτωση αυτού του στόχου.
    Το ζήτημα είναι αν διαθέτουν τη βούληση, την ωριμότητα και το κουράγιο, από τη μια το ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσει τον ηγετισμό του και από την άλλη οι δυνάμεις της προοδευτικής αριστεράς, τις αγκυλώσεις, τις φοβίες και την δικαιολογημένη, αλλά αντιπαραγωγική πικρία τους.

    Εμείς τους παρακινούμε και τους προκαλούμε… η ευκαιρία είναι μοναδική. Αν μη τι άλλο τουλάχιστον να το συζητήσουμε.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΓΙΕ άσε τα τσιτάτα απο τον Ζαν Ζακ Μονό και την ξύλινη γλώσσα εποχής ΚΝΕ του 80 και μίλα απλά ελληνικά χωρίς νεολογικές ακροβασίες τύπου "Μιντιαπολίτευση" που μόνο γέλια μπορούν αν προκαλέσουν.

    Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις με τέτοια φραστικά φτιασίδια να εντυπωσιάσεις περί της πολιτικής σου επάρκειας - είναι σίγουρο οτι θα αποτύχεις.

    Το προσπάθησαν και άλλοι πολύ πριν απο εσένα (δες πρώιμη εποχή ΠΑΣΟΚ και Παπανδρεϊσμού) και το μόνο που κατάφεραν είναι να αποδείξουν πέραν της πολιτικής τους ανεπάρκειας και την στρεβλή χρήση των ελληνικών τους όπως και την ημιμάθειά τους ως προς την "ξένη γλώσσα" που έμαθαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 12.32

    Καλέ μου άνθρωπε,
    Αν θεωρείς ότι η γλώσσα μου είναι ξύλινη και μάλιστα κνίτικη, προφανώς δεν έχεις ιδέα τι είναι ξύλινη γλώσσα και πώς διαμορφώθηκε από το ’70.

    Προσπάθησε να μην ασκείς συμπλεγματική κριτική και να αντιλαμβάνεσαι ότι όσοι καλλιεργούμε ένα συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο, έχουμε δικαίωμα να χρησιμοποιούμε και επιστημονικούς όρους, τους οποίους ορίζουμε και νεολογισμούς, όπου απαιτείται.
    Και στις δύο περιπτώσεις δεν χρειάζεται να ζητήσουμε άδεια από κανέναν.
    Συγνώμη για το ύφος, αλλά το δικό σου είναι χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. αγιε
    να'χαμε να λεγαμε
    πιστευεις αληθεια οτι η ελληνικη κοινωνια σημερα μπορει χωνεψει μια πραγματικα αριστερη κυβερνηση?
    το πολυ-πολυ παλι ΠΑΣΟΚ.
    αυτα που λες ανηκουν στη σφαιρα της μελλοντολογιας, για να μην πω της επιστημονικης φαντασιας.
    ακαδημαικα, πολιτικα, μπορει να συζηταμε αιωνες, αλλα...

    κομανταντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγιε εχεις γινει επικινδυνα σκανδαλιαρης
    Κοψε τις πολιτικες σκανδαλιες γιατι θα μπλεξεις οπως με τις σεξουαλικες σου σκανδαλιες
    Θα εχεις τραβηγματα παλι απο απατημενες
    Ποτε θα παψεις να σκανδαλιζεις ……σκανδαλιαρη αγιε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΓΙΕ
    Συμφωνώ, στο πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ.
    Αλλά χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ.
    ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
    ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ.

    Οι Αμερικάνοι,ο Τσάβες,το φάντασμα του Ούλοφ Πάλμε,οι 'νταβατζήδες' που ποτέ δεν συγχώρεσαν τα λόγια του Κώστα στην ψησταριά,το εβραϊκό λόμπυ και οι εξωγήινοι,σε μυστική συνεδρίαση στην έρημο της Κίνας αποφάσισαν ότι πρέπει να πέσει ο ανυπάκουος,ασυμβίβαστος και απειλητικός για το καθεστώς πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
    Με την απαράμιλλη εργατικότητα και ικανότητά του αποτελεί θανάσιμη απειλή για τους ντόπιους και κυρίως για τους παγκόσμιους σχεδιασμούς τους.
    Για το σκοπό αυτό κατέλαβαν το κέντρο της Παιανίας και παρακολούθησαν τα τηλέφωνά του,έριξαν ,λάσπη στον αγωνιστή της δημοκρατίας Κορωνιά,έριξαν το Σινούκ,ψεκάζουν με μικροσωματίδια την ατμόσφαιρα στις πόλεις,βύθισαν το Sea Diamond,ανέβασαν επίτηδες τις τιμές στην αγορά,διέφθειραν με υποχθόνιους τρόπους όλα τα στελέχη της αυλής του και τα μισά στελέχη που διόρισε στον κρατικό μηχανισμό.
    Επειδή όμως ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ συνέχισε να μη συμβιβάζεται,υπέγραψαν προβοκατόρικα με χέρι μαγικό τη σύμβαση του ΟΠΑΠ,έβαλαν φωτιές το καλοκαίρι με την καθοδήγηση του Λαλιώτη που ξέρει τα βουνά ,και αφού δεν τα κατάφεραν και πάλι,αποφάσισαν να πέσει στο κενό ο Ζαχόπουλος και να πάρει ο Ανδριανός το dvd!!!
    Όμως φίλοι μου ο Πούτιν είναι εδώ,μας προσέχει και στηρίζει Καραμανλή.Έχουν γνώση οι φύλακες.
    Ο καιρός γαρ εγγύς.O λαός θα νικήσει.Ζήτω η Νέα Δημοκρατία.
    Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
    Οι εκβιαστές θα σπάσουν τα μούτρα τους στην σιδερένια πόρτα του Μαξίμου.
    Ο μόνος δρόμος είναι Καραμανλής και πάλι.ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Αυτόν τρέμουν οι νταβατζήδες και δεν μπορούν να φάνε το φαγητό τους το μεσημέρι.
    ΚΩΣΤΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙΣ.ΚΡΥΨΕ ΟΛΑ ΤΑ DVD.Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.


    Ο ταπεινός αδελφός ΠΙΝΟΚΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 2.05

    υπέροχο!!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Θα δούμε κατά πόσο τα πράγματα θα αλλάξουν. Το τέλος το έχουν προαναγγείλει πολλές φορές αλλά η διαπλοκή με τον λαό είναι βαθιά.

    Εγώ δεν είμαι υπέρ της αριστεράς λόγω του λόγου που εκφέρει (Άκουσα πρόταση του ΚΚΕ για το μεσανατολικό: "Να ενωθούν οι Λαοί και να αγωνιστούν...").

    Έχω την εντύπωση πως αν ένα ικανό ποσοστό πολιτών προτιμήσει οποιοδήποτε κόμμα που δεν βρίσκεται σε αυτή τη βοΥλή, τότε μπορεί να γίνει κάτι. Ίσως. Υπάρχουν φαίνεται και σοβαρά κομματάκια τα οποία τα media εξακολουθούν να αγνοούν και ας σκόραραν πάνω από το Παπαθεμελή - καλεσμένο για θέματα εκκλησιο-εθνικιστικά. Ή κόμματα που αντιδρούν όπως θα ήθελα σε νόμους του τύπου 20% max μετοχές σε ΟΤΕ κλπ...

    Σόρρυ φορ δε λονγκ κόμεντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συμμερίζομαι την διάχυτη αγωνία. Αλλά η ελληνική πολιτική σκηνή έχει εξ αρχής κάτι ψευδεπίγραφο.
    Πάσχει, από την Μεταπολίτευση ακόμα, από κρίση αντιπροσώπευσης, πολύ πριν αυτή η κρίση αποτελέσει πανευρωπαϊκό πολιτικό δεδομένο.

    Κάποιος, με τον οποίο συμφωνώ επί του προκειμένου, το διετύπωσε ως εξής

    «…- Πώς λοιπόν θα φανταζόσασταν εσείς σήμερα ένα κόμμα που θα εκφράζει ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας;

    Δεν χρειάζεται φαντασία. Μέσα στα συμβατικά κομματικά σχήματα υπάρχουν δύο ρεαλιστικά πολιτικά δεδομένα που δυστυχώς δεν μορφοποιούνται σε αυτοτελή κόμματα, ενώ θα έπρεπε - θα ήταν δείγμα υγείας του πολιτικού συστήματος. Μιλώ για μια ευδιάκριτη ομάδα ή συντεχνία, διακλαδωμένη και στα τρία κόμματα που νέμονται την εξουσία (Συνασπισμό», ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), που είναι πάντοτε με στρατωνισμένο τρόπο ομόγνωμη, υπέρμαχη πάντοτε της «γραμμής» που υπαγορεύει η «Νέα Τάξη» της «παγκοσμιοποίησης»: Φανατικοί προπαγανδιστές του Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο, ένθερμοι θιασώτες τής άνευ όρων εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ, προασπίζουν μαχητικά το δικαίωμα των Σκοπιανών να ονομάζονται όπως θέλουν, αποδίδουν στον ελληνικό εθνικισμό όλες τις αποτυχίες της εξωτερικής πολιτικής, μάχονται υστερικά να αποδείξουν πλαστογραφημένη μια (έτσι κι αλλιώς παιδαριώδη) ρήση του Κίσινγκερ, πρωτοδημοσιευμένη στον Οικονομικό Ταχυδρόμο του ΔΟΛ. Υπερασπίζουν σήμερα με τυφλό πείσμα την ευτελή μπροσούρα δήθεν Ιστορίας της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού, κρώζουν συντονισμένα αντικληρικαλισμό και χλεύη για τον μεταφυσικό άξονα κάθε μεγάλου πολιτισμού.

    - Και όλοι αυτοί θα βλέπατε να συγκροτούν το κόμμα που μας λείπει;

    Ναι, θα ήταν κατόρθωμα εντιμότητας και υγείας να συγκροτήσουν θαρραλέα ένα κόμμα και να ζητήσουν την ψήφο του λαού. Να το πουν με το όνομά του: το «Αμερικανικόν» κόμμα, όπως κάποτε είχαμε το Γαλλικόν, το Αγγλικόν, το Ρωσικόν. Όχι να επιβαίνουν λάθρα στα ζωτικά υπουργεία, με κάθε κυβέρνηση, ή σε ηγεσίες αριστερώνυμων κομμάτων. Αν καθαρίσει το πολιτικό τοπίο (και το δημοσιογραφικό) από όλη αυτή τη μεθοδικά πολυδιάσπαρτη συντεχνία, τότε υπάρχει ελπίδα να συσπειρωθούν και οι αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις σε ένα τίμιας και διαυγούς επωνυμίας κόμμα: το «Ευρωπαϊκόν» ή «Ελληνοκεντρικόν».
    …..»

    Όταν λοιπόν μαζευτούν σε ένα κόμμα Αλογοσκούφης, Διαμαντοπούλου, Μπιστοκουναλάκηδες, Τσίπρας και συν αυτώ, Σημίτης, Ροζάκης, Παπαδήμος, Χρυσοχοΐδης, Παπαχελάς, Μανδραβέλης, Αλεξ Ρόντος, Γιωργάκης (της εκ Χιλής «Παγκόσμιας Κυβέρνησης»), Ανδρουλάκης, Ανδριανόπουλος, Μάνος, Δαμανάκη, Ρεπούση, Λιάκος, Γιαννάκου, Δασκαλάκη-Παρθένη-Αγγελοπούλου, Μπακογιάννη & λοιπό μητσοτακέικο, και όλοι οι σχετικοί λεμέδες, θα μπορούμε να μιλάμε για στοιχειωδώς ευδιάκριτο τοπίο.

    Ο Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είναι αγαπητέ Αγιε όντως μοναδική ευκαιρία για τους προοδευτικούς αυτού του τόπου να καταβαραθρώσουν τα σάπια κόμματα εξουσίας. Μαρξιστής δεν είμαι ούτε υπήρξα αλλά είχε απόλυτο δίκιο όταν έλεγε πως για να γίνει επανάσταση και αλλαγή πραγματική πρέπει πρώτα να φτάσει η πλειονότητα του λαού στο σημείο να μην έχει πλέον να χάσει τίποτε.

    Και τώρα όντως δεν έχει τίποτε να χάσει ο μέσος πολίτης...το πολύ πολύ να χάσει τα τεράστια χρέη που τον κυνηγούν. Η Αριστερά πρέπει να κάτσει να συντάξει δεσμευτική πολιτική διακήρυξη διακυβέρνησης. Πρέπει να πάρει στα σοβαρά τον ρόλο της αυτή την στιγμή
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κύριε Καραμανλή,
    όταν σημαία σου είναι το ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ, και το ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, και άλλες τέτοιες παπαριές που τσαμπουνάς κάθε 3 και 10, και έχεις όλα τα παρακάτω να συμβαίνουν, τότε το αποτέλεσμα είναι να οδηγηθείς όχι μόνο εσύ, αλλά να παρασύρεις και όλη την κοινωνία σε Ηθικό ΚΡΑΧ.

    - Μπεν Χούρ/Ζαχοπουλιάδα (απ'όλα έχει ο μπαξές, η τσόντα του κολλητού από την Θεσσαλονίκη που από καθηγητής σε Γυμνάσιο έγινε στο τσάκο απίκο 'ακούνητος' Γενικός Γραμματέας, αποτυχημένες αυτοκτονίες, χρήματα που μόνο στον Πολιτισμό δεν πήγαν, ψέματα, διαφθορά, εκβιασμοί, σερβιρισμένα μέ ολίγη σάλτσα από Πολιτισμό και την έλλειψη αυτού)

    - Μαγγίνας (Υποκρισία, ανευθυνότητα επί του αντικειμένου ευθύνης, παρανομία και ψέματα, διασκέδαση για όλη την οικογένεια στο αναψυκτήριο)

    - Πυρκαγιές καλοκαιριού(Απίστευτη ανικανότητα, απίστευτο μπάχαλο, απίστευτη τραγωδία, ολοκληρωτική υποκρισία και χειραγώγηση της κοινής γνώμης μετά ασύμμετρων απειλών)

    - Ομόλογα (Διαφθορά, διαφθορά, διαφθορά, και συγκάλυψη)

    - Υποκλοπές (Ρε μπάς και σε γράψαν και κάνα DVD τότε ρε Κώτσο, και στο σερβίραν τώρα στην επιφάνεια; Μμμ..Καλά αν συνδέονται και οι υποκλοπές με την Ζαχοπουλιάδα, πάει αυτό ήταν, αλλάζω χώρα πριν φρικάρω τελείως)

    - Πακιστανοί (Απαγωγές πολιτών, κουκούλες, και ξύλο μετά μουσικής -αμερικάνικης-)

    - Κουμπάροι (Ο Κουμπάρος, ο Πανίκος και όλα τ'άλλα καρντάσια που θέλουν να αντιπροσωπεύουν την Θεσσαλονίκη)

    - Ρεγκούζας (διαπλοκή μετά παλαμακίων και μετά τσόντας στην TV)

    ..ανάμεσα σε όσα θυμάμαι απ'όσα έχουν γίνει μέσα σε λιγότερο από 4 (εώς σήμερα παρά τις 2 εκλογικές νίκες) χρόνια ΣΕΜΝΟΤΗΤΑΣ και ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑΣ.

    Και μην ακούω μαλακίες τύπου, ναιιι αλλάαα το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση έκανε αυτό, έκανε εκείνο, τ'άλλο κτλ. Ε ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ; ΣΑΝ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ; Και αν το θέλετε και αλλιώς, εν είδη διαγωνισμού δηλαδή, έχετε κερδίσει με διαφορά μέχρι τώρα. Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είδε τόση σκατίλα να έρχεται μαζεμένη στο φώς. Συγχαρητήρια για το ιστορικό ρεκόρ, α και ναι να μη ξεχάσω να σας ευχαριστήσω επειδή εσείς είστε τώρα που τα αποκαλύπτετε όλα αυτά(αχαχαχα) ενώ πριν ήταν όλα κρυμμένα.

    Για να τελειώνει η μαλακία που μας δέρνει λοιπόν, τέρμα τα αστεία. Ο Καραμανλής είτε είναι έντιμος είτε όχι(πλέον δεν έχει σημασία μια και τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετράν) αποδεικνύετε πέρα για πέρα ΑΝΙΚΑΝΟΣ ή ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ, είτε ως υπουργός Πολιτισμού(στην αρχή είχαν το τροπάρι ότι αυτή του η κίνηση δείχνει την σημασία και ώθηση που θέλει να δώσει στον Πολιτιστισμό, τώρα το κάναν περαστικός ήταν για συμβολικούς λόγους), είτε ως Πρωθυπουργός, αδυνατεί ή δεν θέλει να επιβάλλει την διαφάνεια, αξιοκρατία και την τάξη, που τόσο ο ίδιος ευαγγελίζεται στις εκθέσεις ιδεών που απαγγέλει σαν να βρίσκεται στο σανίδι του θεάτρου, με τα βόδια να παρακολουθούν από κάτω.

    ΤΡΙΞΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγιε, με πραγματικά ορθή ανάλυση, δυστυχώς καταλήγεις σε αναμασημένα συμπεράσματα και παρωχημένες λύσεις. Αλήθεια τι προοδευτικό έχουν εκφέρει τα τελευταία χρόνια τα "αριστερά" κόμματα? Ποιά είναι η επαφή τους με τον κόσμο και τις πραγματικές του αγωνίες? Ποια είναι τα εχέγγυα που μπορούν να προσφέρουν πολιτικοί τύπου Τσίπρα, με μοναδική τους εκπαίδευση την αποστήθιση ξύλινων αντιπολιτευτικών και αριστερίστικων επιχειρημάτων?
    Ο Λεωνίδας Κύρκος αναφερόμενος στον Εμφύλιο, έχει πει ότι δεν ήταν δυνατό αυτοί οι ηλίθιοι - εννοώντας τους πρωταγωνιστές της αριστεράς και συναγωνιστές του- να κυβερνήσουν τον τόπο. Και μάλλον δεν είχε άδικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μου αρέσει που ο Προφήτης δεν αναφέρει σε αυτή τη διαβολική ομάδα κανένα στέλεχος του ΚΚΕ!Ζήτημα γνώσης είναι όμως αυτό,διορθώνεται...
    Έχει δίκιο σ'ένα πράγμα .Υπάρχει μια μεγάλη διάκριση στην πολιτική.
    Από τη μια οι εθνοπατριωτο...όπως θες πες τους (από Κανέλλη μέχρι Ψωμιάδη,Άνθιμο και Καρατζαφέρη) και από την άλλη οι μεταεθνο...όπως θες πες τους (τους περισσότερους εκπροσώπους τους αναφέρει στο σχόλιό του).
    Είναι όντως δύο κόσμοι.
    Ο παλιός κόσμος,ο κόσμος που φεύγει,είναι προσκολλημένος στο κράτος,βλέπει παντού φαντάσματα,σχέδια και νεοταξίτικες συνομωσίες που απειλούν το ελληνικό έθνος και την ορθοδοξία Καλές ιστοριούλες για ψυχολογικό αποκούμπι,μια χαρά παραμυθάκια για τους αδύναμους,αλλά με καμιά άλλη χρησιμότητα πλέον.Αποτελεί την πρώτη κατηγορία.
    Ο νέος κόσμος συγκροτεί τη δεύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλημέρα

    Οι αιτιάσεις σας είναι εύλογες.
    Η αντίδραση των περισσοτέρων στην πρόταση απόλυτα κατανοητή.

    Σε περιόδους κρίσης όμως γεννιέται αυτό που ο Κούντερα έγραψε κάποτε: η άλλη πιθανότητα.

    Στην πολιτική οι δογματισμοί - η νομοτέλεια - δεν έχουν ασφαλώς θέση, ούτε όμως και η τελεολογική αντίληψη.
    Νέες μορφές πολιτικής οργάνωσης θα γεννήσουν, νέα προσέγγιση στην πολιτική, ένα νέο χώρο για την ανάπτυξη στάσεων, συμπεριφορών, προσδοκιών, πεποιθήσεων και αναπόφευκτα νέων προκαταλήψεων. Το σχήμα δεν είναι γραφειοκρατικό και θα μπορούσε να είναι λειτουργικό στο βαθμό που τα κόμματα και οι ομάδες τις ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας και ανανεωτικής-ριζοσπαστικής αριστεράς, ξεπερνούσαν τις σκοπιμότητες που υπηρετούσαν μέχρι σήμερα.

    Αν δεν το κάνουν θα τελειώσουν και αυτοί γρήγορα.
    Εάν η αριστερά δεν αρθρώσει, σε αυτή την κρίσιμη για την κοινωνία φάση, εξουσιαστική πρόταση, δεν μπορεί να προσδοκά σοβαρό πολιτικό ρόλο για το μέλλον.

    Τα κόμματα διαμαρτυρίας δεν έχουν θέση στο σύγχρονο κόσμο.
    Τον ρόλο τους υποκαθιστά πλέον η κοινωνία των πολιτών.
    Άλλοι, λοιπόν, θα πρέπει να είναι οι προσανατολισμοί των αριστερών και προοδευτικών κομμάτων.
    Μιλώ για επιστροφή στην πολιτική.

    Ένα νέο μίγμα πολιτικών, με σαφές πρόγραμμα, με ανυπόκριτες σταθερές αρχές και με εναργή προσανατολισμό στην ανάπτυξη της θεσμικής δημοκρατίας με κοινωνική –όχι απλώς αναφορά – αλλά κατεύθυνση, θα μπορούσε να θέσει τα θεμέλια της υπέρβασης του καθεστώτος το οποίο χρωματίζει υπέροχα ο φίλος ΠΡΟΦΗΤΗΣ.

    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Φίλε 9.43

    Εχέγγυα δεν μπορείς να περιμένεις από κανένα νέο άνθρωπο.Ακριβώς επειδή είναι νέος και το μέλλον είναι άδηλο για όλους.
    Οι νέοι (πρέπει να) σου βγάζουν ΕΛΠΙΔΑ ,ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ,ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ,όχι εχέγγυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΜΑ ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ? Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΨΟΓΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΙΖΑ, ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΜΟΥΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ.

    ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΓΕΡΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΠΕΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΟΝΤΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΕΞ'ΑΡΧΗΣ.

    ΑΝΤΕ, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ(!!!), ΝΑ ΛΑΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝΩΝ ΤΟ ΕΝΤΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ, ΝΑ ΛΑΔΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΑΦΘΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΛΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΥΛΙΑΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΝΤΣΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ. ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΦΘΟΝΟΥΜΕ. ΠΟΛΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. (ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΑΝΑΝΕ ΕΜΑΣ, ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΔΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ. ΑΣ ΤΡΟΥΠΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΜΕ)

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ-ΕΚΔΟΤΕΣ-ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ-ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΛΠ ΑΥΤΟΣ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΜΟΥΛΑ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ.

    ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ. ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΑΤΡΑΜΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΡΥΣΗΣ.

    ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ.

    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η όλη προσέγγιση που επιχειρώ, για να μην μείνω μόνο σε διαπιστώσεις, εδράζεται στην ανάλυση του φαινομένου της πατρωνίας σε όλες τις εκφάνσεις του μεταπολεμικά. Αυτή η κοινωνιολογική διερεύνηση οδηγεί σε 5 βασικά πολιτικά συμπεράσματα:

    - Κανένα κόμμα δεν μπορεί να ξεφύγει από μόνο του από το φάσμα της πατρωνίας και άρα της διαφθοράς.

    - Ο δικομματισμός, ως σύστημα, ανατροφοδοτεί την διαφθορά, νομιμοποιώντας μάλιστα την πατρωνία δια του συμψηφισμού στον οποίο διαρκώς αναλίσκεται.

    - Για να λειτουργήσει η θεσμική δημοκρατία πρέπει να «ουδετεροποιηθεί», επιτέλους, το κράτος και τα όργανα του.
    Αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε ένα κλειστό σύστημα διακυβέρνησης με την εναλλαγή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην εξουσία.

    - Ο ενδεχόμενος εκλογικός συνασπισμός ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ενθαρρύνεται από εκδοτικά, οικονομικά και άλλα συμφέροντα θα συμβάλει στην διατήρηση των σταθερών του συστήματος και θα διασκεδάσει, απλώς, τις εντυπώσεις από την κρίση, για ένα διάστημα.

    - Η πάταξη της διαφθοράς δεν μπορεί να γίνει από το σύστημα που ανέπτυξε την πατρωνία, συμπολιτεύτηκε με τη διαπλοκή και ευδοκίμησε πολιτικά - και όχι μόνο – μέσα από την σκανδαλώδη συνάφεια με αυτά.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μα καλά, δεν καταλαβαινεις ρε άγιε ότι κανείς δεν θέλει να πατάξει την διαφθορά σε αυτό τον τόπο, εκτός από σένα ίσως και δυο τρεις άλλους ρομαντικούς;

    Η διαφθορά βολεύει όχι μόνο τους πολιτικούς και το μεγάλο κεφάλαιο αλλά και τον απλό πολίτη. Η διαφθορά έχει γίνει το κρυφό όνειρο της πλειοψηφίας των πολιτών, αφού μας εξυπηρετεί είτε είμαστε από την πλευρά που διαφθείρει είτε που διαφθείρεται. Όλοι μας συμμετέχουμε στον φαύλο κύκλο της διαφθοράς. Είναι ο κρυφός μας πόθος και το κοινό μας μυστικό. Όλοι έχουμε μιζώσει και έχουμε μιζωθεί, εκτός ίσως από αυτούς που δεν τους έχει δοθεί ακόμα η ευκαιρία. Ή για να το θέσω καλύτερα, όλοι μας θα θέλαμε να συμμετάχουμε στον κύκλο της διαφθοράς και να βρεθούμε ίσως και εμείς κάποτε με 5εκ. ευρώ στην τράπεζα και ας μας κυνηγάει όλο το ΣΔΟΕ και η αντιτρομοκρατική. Με 5 εκ. πολυ εύκολα ξεγλιστράς, αφού πολύ εύκολα μπορεις να διαφθείρεις τους διώκτες σου. Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς που δεν προκειτε να σπασει από ρομαντικές φωνές στο ίντερνετ σαν την δική σου. Μόνο με γκιλοτίνες. Αλλά και να σπάσει, θα είναι μονο για λίγο, εώς ότου δημιουργηθεί ο νέος κύκλος διαφθοράς με τα νέα, "αμόλυντα" εως σήμερα πρόσωπα.
    Και πάει λέγοντας.

    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΑΓΙΕ
    δεν συμμετείχα στην συζήτηση που άνοιξες, όχι επειδή δεν με ενδιαφέρει, αλλά επειδή, της λείπει ο "κινητήρας".

    Οσο οι αναλύσεις δεν βλέπουν τα ρεύματα και τους συσχετισμους τους, τις συναντήσεις, τις συγκρούσεις και τις συνθέσεις τους, είναι καταδικασμένες να μένουν "μετέωρες", να χτυπούν πετάλι στον αέρα.

    Ο Προφήτης περιγράφει, σε ένα βαθμό , σχηματικά, τις αντανακλάσεις αυτών των ρευμάτων με κατάλογο ονομάτων, όσων "προδίδουν" την ιστορία και όσων "υπερασπίζονται" την ιστορία.
    Ενας κατάλογος "προδοτών" και "πατριωτών", χρήσιμος για μικρόνοες συνομοσιολόγους, αλλά ακατάλληλος και αποπροσανατολιστικός, για οποιαδήποτε άλλη χρήση και κυρίως για "Δημοκρατική Χρήση".

    Η σχηματοποίηση της πολιτικής κοινωνίας, με ένα τέτοιο "καθαρό τρόπο", θα ήταν το τέλος της όποιας Δημοκρατίας, είναι δύο κόσμοι, που δεν μπορούν να συνδιαλεχθούν, να συνδιαμορφώσουν, να επικοινωνήσουν, είναι μια σχηματοποίηση, ανθρώπων που η απάντηση είναι μόνο μία. Οι "προδότες" πρέπει να εκτελεστούν.

    Οχι, δεν μπορεί να πορευτεί έτσι κανένα ρεύμα, αυτό είναι ένας "ανιστόρητος διχασμός".

    Η απάντηση στο πολιτικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί την χώρα, δεν μπορεί παρά να είναι μια απάντηση που θα απαντάει ακριβώς σ'αυτό. Θα παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα με το πολιτικό σύστημα και συνακόλουθα με όλους τους θεσμούς του, κόμματα, κοινοβούλιο, ΜΜΕ, Συνταγματικός Χάρτης.

    Η διαφθορά, η διαπλοκή , ο εκφυλισμός, η ανεπάρκεια των κομμάτων, έχουν σημιουργήσει σε όλους τους πολίτες την βεβαιότητα, ότι δεν μπορεί να περιμένει απαντήσεις, από το πολιτικό σύστημα. Αν μέχρι πρίν από κάποια χρόνια, μπορούσε να ελπίζει ότι τουλάχιστον δεν θα επιδεινώσει η πολιτική λειτουργία την ζωή της χώρας, τώρα έφτασε η εποχή που η πολιτική ζωή κάθε μέρα επιφυλλάσει μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη στην ζωή των πολιτών. Κάθε επιλογή της κυβέρνησης, είναι μια ακόμη άσχημη έκπληξη, στην ζωή τους.

    Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει άλλο.
    Οι απαντήσεις είναι δύο.
    'Η κάποιο "μόρφωμα" κάποιας "ελίτ" θα αναλάβει κάποιον "εκσυγχρονισμό" με το ζόρι -κάπου εκεί σε βλέπω να κινήσαι- ή θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα.

    Πυρήνας του Μεταπολιτευτικού συστήματος ήταν η ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ. Αίτημα των κινημάτων του '60, που μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα μετά την μεταπολίτευση.

    Είναι φανερό ότι "εκείνη" η ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ που εγγυόταν την μη εμπλοκή των εξωθεσμικών κέντρων, στις αποφάσεις του κοινοβουλίου, έχει εξαντλήσει τον ρόλο της. Είναι πλέον "μολυσμένη" από τον έλεγχο των "πολιτικών εκπροσώπων της" από τα εξωθεσμικά κέντρα ΜΜΕ, οικονομικοί παράγοντες κλπ - ο Τζουμάκας το είπε σωστά, όταν έλεγε πως τα οικονομικά συμφέροντα προβάλλουν καταλυτικά τους ανθρώπους τους αγοράζοντας ΟΛΟ των χρόνο των ΗΜΕΤΕΡΩΝ στα ΜΜΕ-.

    Χρειαζόμαστε μια νέα ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ με την μορφή της απευθείας αναφοράς της στον λαό, χωρίς την μεσολάβηση των Βουλευτών- Αντιπροσώπων.
    Πρέπει ο λαός να μπορεί να επιβάλει, είτε την "δέσμευση" στις προεκλογικές υποσχέσεις ή τουλάχιστον σε ένα μέρος αυτών, με συγκεκριμένο χρονικό περιορισμό, με την παρέλευση του οποίου να διαλύεται η βουλή, αν δεν έχουν εκπληρωθεί, είτε να δίνει στην Αξιωματική Αντιπολίτευση εκτός από το δικαίωμα ΜΟΜΦΗΣ στο κοινοβούλιο και δικαίωμα ΜΟΜΦΗΣ σε κάποιο δημοψήφισμα, έστω μία φορά μετά την παρέλευση του μισού της θητείας της Βουλής.

    Αυτές οι αλλαγές στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, αυτή δηλαδή η νέα ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ, μπορεί να απαντήσει στο πρόβλημα της κρίσης του Πολιτικού συστήματος.

    Επειδή όμως οι Συνταγματικές αλλαγές γίνονται από την πλειοψηφία στην Βουλή, γι'αυτό θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα Κίνημα που να δεσμεύεται σ'αυτές, πρίν την τυπική Συνταγματική Αλλαγή και ανεξάρτητα απ'αυτήν.

    Ενα κόμμα λοιπόν που θα δεσμεύεται ότι αν δεν έχει ψηφίσει την τάδε πρόταση για την παταξη της αισχροκέρδιας με συγκεκριμένη πρόταση, μέχρι τότε ..., θα παραιτηθεί αν δεν το κάνει, ή ότι αν δεν έχει ψηφίσει την αύξηση των συντάξεων, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση μέχρι τότε ..., θα παραιτηθεί ή κυρίως, αν δεν έχει δημιουργήσει τόσες θέσεις εργασίας μέχρι τότε... θα παραιτηθεί, αυτό το κόμμα θα είναι το νέο μοντέλο δημοκρατικού κόμματος που χρειάζεται η χώρα.

    Θα το τολμήσει κανένας;

    Εγώ λέω κατ'ανάγκη θα το αποτολμήσουν. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Φίλε Χωριάτη,

    Άλλα έγραψα, άλλα κατάλαβες!
    Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και απορώ.
    Πώς είναι δυνατόν να αντιλαμβάνεσαι τα αντίθετα από αυτά που σαφώς εννοώ;
    Μίλησα εγώ για πολιτικό σχηματισμό από πάνω προς τα κάτω, τα αντίθετα δεν περιγράφω εδώ;
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΑΓΙΕ
    εκλαμβάνω, σαν "ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ από τα ΠΑΝΩ" την έκκληση για συγκρότηση ενός ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ, που δεν στοιχίζεται και δεν αντιστοιχεί, σε ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ-ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.

    Δεν θα μας σώσουν οι ΣΟΦΟΙ οι ΚΑΛΟΙ κλπ, αλλά η ΕΠΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ. Εκεί θα βρούν τον ρόλο τους όλοι αυτοί που καλείς, ασφαλώς, αλλά με σαφή επίγνωση, ότι το παιχνίδι που θα κληθούν να παίξουν δεν είναι αυτό που ξέρουν αλλά νέο - όχι άλλο μπάσκετ, ποδόσφαιρο θα παίξουμε για να το πω σχηματικά-.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 11 32
    ποσο δικιο εχεις!

    αγιε
    τιποτε δεν προερχεται απο παρθενογεννεση. αυτον τον καιρο, ακουγονται και συζητιουνται πολλες τετοιες ιδεες-προτασεις δημιουργιας νεων σχηματων, εν οψει του "τελους της μεταπολιτευσης". επειδη ομως τιποτα δεν επιβιωνει στην Ελλαδα σημερα χωρις "πατερουλη" εγκεκριμενο απο τα αφεντικα μερους εστω των ΜΜΕ, ενα τετοιο σχημα μονο αριστερη πολιτικη δεν θα ακολουθηση. δεν γινεται. οι εμποροι ιδεων και διαμορφωτες πεποιθησεων δεν πετανε τα λεφτα τους. κανουν ερευνες "αγορας", ψαχνουν τα "target groups", κανουν "συγχωνεψεις" πολιτικων εταιριων. ναι! δυστυχως για αγορα προκειται!

    ενα αριστερο σχημα διακυβερνησης, στελεχωμενο απο ιδεολογους, ανυσηχους αριστερους, χωρις "πατερουλη" θα παει "ακλαφτο". θα μεινει, ισως, στην ιστορια, επειδη το φαγαν τα θηρια. με πρωτο θηριο ,αυτον, τον "υπεροχο λαο"

    κομανταντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Και επειδή δεν θέλω να στεναχωριόμαστε, άδικα, ήθελα να σου επισημάνω, ότι η συγκρότηση ενός Νέου ΣΥΡΙΖΑ, από το πολιτικό προσωπικό που περιγράφεις, είναι ελλιπής πρόσκληση, χωρίς τον βασικό καλεσμένο, τον ΛΑΟ.

    Ο λαός μόνο σαν πρωταγωνιστής καταδέχεται να πάει σε ραντεβού. Να το θυμάσαι.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Χωριάτη μου τι λες;

    Ο λαός δεν έχει ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ;
    Δεν έχουν δικαίωμα τα κόμματα αυτά δια των συνεδρίων τους και των αποκεντρωμένων οργάνων τους, ή απευθυνόμενα αμέσως στη λαϊκή βάση τους να προτάξουν ένα κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης και ένα οδικό χάρτη διεξόδου από τη κρίση;
    Είπα εγώ να διαλυθούν τα κόμματα;
    ΣΕ παρακαλώ ρίξε αν θέλεις μια νέα ματιά στο κείμενο.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο Λαός κάθε τρία τέσσερα χρόνια, ψηφίζει -κατ'ανάγκη- κάποιο από τα κόμματα που του προτείνονται. Ετσι ναί ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς σε κοινό κάλεσμα -ίσως- να προστρέξει , σε ένα νέο κάλεσμα.

    Το ερώτημα όμως είναι ότι και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος.

    Το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν που θα πάει ο λαός, αλλά ποιός θα πάει στον λαό.

    Τα κόμματα, καλούν με προγράμματα, ο λαός καλεί με συνταγματικές -αυτό που λέμε κινήματα- ρήξεις, ανατροπές και αλλαγές.

    Μη κουραζόμαστε άδικα, δεν μπορούν πλέον να τον δελεάσουν οι χάντρες και τα καθρεφτάκια.

    Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω ότι μπορεί να τον καλέσει ο ΓΑΠ, σαν η περίπτωση που θεωρείται απ'όλους "Ξένο Σώμα στην πολιτική", "ούφο".
    Αν μετατρέψει το μειονέκτημά του σε πλεονέκτημα, μπορεί να δόσει την λύση.
    Θα το τολμήσει;
    Αν το καταλάβει, πιστεύω πως ναί.
    Αλλωστε, εγώ απλά λέω με άλλα λόγια, κατανοητά, εδραζόμενα στην πραγματικότητα του πολιτικού προβλήματος, αυτού που ο ίδιος ονομάζει ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.


    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αγαπητέ φίλε 10:19

    Αν ο νέος κόσμος είναι ο συμπλεγματικός παλαιοσταλινικός Ανδρουλάκης σού τον χαρίζω !

    Η οπισθοδρόμηση σε μια Νέα Φεουδαρχία, κατεδαφίστε το Έθνος-Κράτος για να αναδειχθούν οι υπερ-εθνικοί φεουδάρχες, διότι περί αυτού κοάζουν όλες οι πολιτικές σου συμπάθειες, συνιστά "εξέλιξη" μόνο για λίγους. Ανήκεις σ΄ αυτούς ;

    Η πάροδος του χρόνου δεν σημαίνει, αυτόματα, πρόοδο.
    Κάποια στιγμή στο παρελθόν η παρέλευση του χρόνου έφερε το Μεσαίωνα και σκοτάδι 1000 χρόνων.

    Όσον αφορά την λανθάνουσα ειρωνεία για εθνοπατριωτο..

    Πατρίδα δεν είναι το Κράτος.
    Πατρίδα είναι η δική μας γειτονιά στον Κόσμο και όχι ο Καρατζαφέρης.

    Η Γλώσσα, η Ιστορία, τα τοπία, τα μνημεία, οι γεύσεις, τα αρώματα, τα κόκκαλα των προγόνων που είναι θαμμένα εδώ και όχι στο Τιμπουκτού.

    Αν δεν έχεις τίποτα από αυτά που να συγκροτεί μέσα σου την έννοια «πατρίδα», αν είσαι άθυρμα στον άνεμο, λυπάμαι, είναι φυσικό να μην έχεις κάτι να υπερασπισθείς – τράβα με τον Μπους.

    ΑΓΙΕ
    Όλα καλά αλλά δεν εξετάζεις την βασική οικονομική παράμετρο που διαμορφώνει τις κοινωνιολογικές :
    Την αποδόμηση του κράτους και την ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του.

    Μέχρι πρόσφατα τα δύο μεγάλα κόμματα μάχονταν με έπαθλο την διαχείριση του, εξυπηρετώντας την πολιτική πελατεία τους, φιλέτα στους λίγους και κοκκαλάκια για τους πολλούς.
    Άνιση μεν κατανομή πλούτου αλλά δεν έφθανε στο σημείο να προκαλεί κοινωνικές εντάσεις.

    Η μεγάλη κρίση του δικομματισμού προέκυψε διότι δεν υπάρχει πλέον αντικείμενο διαχείρισης.

    Δεν μπορούν να διορίσουν, δεν μπορούν να κάνουν παροχές, δεν μπορούν συνεισφέρουν με κοινωνικές διευκολύνσεις (πχ υγεία) στην καθημερινότητα του πολίτη, δεν μπορούν να ευνοήσουν παρά ελάχιστους οι οποίοι μάλιστα, λόγω λαιφσταιλ και αποενοχοποίησης των κερδών, επιδεικνύουν προκλητικά τον πλούτο που όλοι γνωρίζουν πως απόκτησαν, τρελλαινοντας τους υπόλοιπους.

    Τα παλαιά «μεσαία στρώματα», συγκολλητική ύλη της κοινωνίας, ωθούνται βιαίως σε υποδεέστερη οικονομική μοίρα αν όχι εξαθλίωση.

    Ο μέσος πολίτης μη προσδοκώντας πλέον κανένα όφελος από τα μεγάλα κόμματα στρέφεται εναντίον τους ή είναι συνεχώς διαμαρτυρόμενος.

    Εξ ου η κρίση αντιπροσώπευσης.

    Και ο εκχυδαϊσμός της έννοιας της πολιτικής δημοκρατίας.
    Ποιον αντιπροσωπεύουν πραγματικά σήμερα οι 300 της Βουλής ;

    Για να οδηγηθείς λοιπόν κάπου πρέπει να πάρεις αντίστοιχα θέση
    σε δυο βασικά :
    - τρόπο κατανομής εισοδήματος
    - ρόλο και έκταση κράτους.

    Το ειρωνικό είναι ότι εδώ κατεδαφίζεται το όποιο κοινωνικό κράτος όταν στην Αμερική ανοίγει η συζήτηση για την αναγκαιότητά του.

    Ο Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Να σου το πώ και διαφορετικά ΑΓΙΕ.

    Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Η ψυχή της διαπλοκής. Απόλυτοι άρχοντες, αναλώσιμοι από τα τοπικά μεγαλοσυμφέροντα, με σταθερή τετραετή θητεία, κατά την οποία οργιάζει η αυθαιρεσία τους.

    Να μην υπάρχει η δυνατότητα για ΜΟΜΦΗ και αλλαγή τους, είτε με πρόταση της μειοψηφίας, είτε των κατοίκων;

    Ε δεν γίνεται βρε ΑΓΙΕ, να πάει άλλο αυτή η ιστορία, με αυτή την ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ έδραση.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. «Η μεγάλη κρίση του δικομματισμού προέκυψε διότι δεν υπάρχει πλέον αντικείμενο διαχείρισης.»


    Αυτό φίλε ΠΡΟΦΗΤΗ είμαι η μισή αλήθεια.
    Είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη.

    Αν ήταν έτσι θα βρίσκονταν σε κρίση όλα τα πολιτικά συστήματα των χωρών της ΕΕ ή τέλος πάντων του Συμφώνου Σταθερότητας.

    Αυτό, συνέβαλε στη κρίση, αλλά τα επιπλέον αίτια βρίσκονται στην ανικανότητα αναπαραγωγής του καθεστώτος, λόγω των κοινωνικών συνθηκών που ανέπτυξα και των πιέσεων που δέχεται η διαπλοκή από εξωτερικούς παράγοντες και την πελαγωμένη κοινωνία, που ζει μέσα στην αβεβαιότητα.

    Η αβεβαιότητα που παρήγαγε το σύστημα τόσα χρόνια για να συγκρατεί τη κοινωνία στο κορμό του, τώρα γύρισε μπούμερανγκ, καθώς ξεπέρασε το βαθμό εντροπίας που είναι ανεχτός για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Χωριάτη μου πολύ ωραία τα λες,

    αλλά συνεχίζω να μη βλέπω γιατί όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν στο πλαίσιο μια εκλογικής συμμαχίας που περιέγραψα.

    Καλύτερα και δημοκρατικότερα θα γίνονταν τότε, με τεράστιες δυνατότητες για την ανάπτυξη της συμμετοχικής δημοκρατίας, δίχως τον βραχνά της μόνιμης αμφισβήτησης της ηθικής υπόστασης του ΠΑΣΟΚ.
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δεν είπα ότι δεν το βλέπω σε μια τέτοια συμμαχία.
    Είναι ενδεχόμενο.
    Ομως μην είμαστε αφελείς, το πρόβλημα του "ΠΑΣΟΚικού βραχνά" που αναφέρεις, δεν λύεται με "ξεγελάσματα" και "προσφορά ελπίδων στην απελπισία", αλλα΄τίθεται στην προμετωπίδα.

    Οι καθεστωτικοί δεν το θέλουν , γι'αυτό και δεν προτάσσεται.

    Οσο όμως δεν μπαίνει η θέση της αντιπολίτευσης και μάλιστα της φθίνουσας αντιπολίτευσης, θα είναι η απάντηση του λαού.

    ο ΓΑΠ και οφείλει να το καταλάβει και πρέπει να το τραβήξει, αν θέλει να γίνει κυβέρνηση με διάρκεια και σημασία.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χωριάτη μου για να είμαι «τεχνικά» σωστός θα παραδεχθώ ότι
    είναι και αυτή μια οδός, αλλά,
    μπορεί κανίβαλος ποτέ να εκπροσωπήσει τάχα όλους τους φίλους τους παλιούς που έχει στη στομάχα…είναι και αυτό το ζήτημα!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Οσοι ασχολούνται με την πολιτική, πρέπει να έχουν αίσθηση της πραγματικότητας.
    Πρέπει να προσαρμόζονται στην εποχή και να "διαβάζουν" σωστά τα μηνύματα των ιδεολογικών και πολιτικών ρευμάτων.

    Είναι φανερό πως ακόμη και αν καταρεύσει η κυβέρνηση Καραμανλή και οτο ΠΑΣΟΚ γίνει ξανά κυβέρνηση, αυτό δεν θα είναι τίποτε άλλο από μια κυβέρνηση "διάλλειμα", μια στροφή για να αποφύγεις την σύγκρουση στην παλιά εθνική οδό.

    Αν αυτό θέλει, τότε ας περιμένει, έχει πολλές πιθανότηες να συμβεί και αυτό.

    Αν όμως θέλει να ανοίξει τον κύκλο της Μετα-μεταπολίτευσης, τότε πρέπει να αλλάξει την όλη δομή του πολιτικού συστήματος.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ολα τριγυρω αλλαζουνε
    κι'ολα τα ιδια μενουν

    κομανταντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κομαντάντε
    το διαβάζω με δύο τρόπους.

    Είτε κάνει κανείς μια αλλαγή, όπου όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν, σε μια νέα σχέση και αυτό είναι η πεμπτουσία της πολιτικής ευφυίας, είτε υποτίθεται ότι όλα αλλάζουνε , αλλά μένουν τα ίδια, που είναι η πεμπτουσία της απάτης.

    Με έχεις μπερδέψει.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΑΓΙΕ

    1. Societies are run by ideas.
    Today’s governing idea is GREED.
    J. Edney

    Αλλαγή πολιτικού σκηνικού σημαίνει αλλαγή πολιτισμικού προτύπου.
    Αλλοιώς είναι διαγκωνισμός : «να φάμε κι εμείς ρε παιδιααααα».

    2. Οι δυτικοευρωπαϊκές κοινωνίες ευημέρησαν –όχι μόνο- από συσσωρεύσεις 200 χρόνων αποικιοκρατίας. Η Ελλάδα όχι. Περνάνε κρίση αλλά το απόθεμα την καλύπτει - προσωρινά. 63 % των Γάλλων φοβάται ότι θα καταλήξουν άστεγοι.

    3. Ορθά, μιλάς για «επιστροφή στην Πολιτική».
    Την ίδια στιγμή
    - ο ΣΥΡΙΖΑ με τον φραντζάτο, πρώτος στην Ελλάδα, οδεύει στην πολιτική ως θέαμα, ενσωματώνοντας τον πυρήνα της αμερικανικής κοινοβουλευτικής παράδοσης
    - ο Γιωργάκης , οδεύει σε ένα επίσης αμερικανικού τύπου κόμμα , στο πρότυπο των Δημοκρατικών, με αντίστοιχη ανούσια αντιπροσωπευτικότητα
    - το ΚΚΕ αδυνατεί να προτείνει οτιδήποτε πέραν μιας –έντιμης- διαμαρτυρίας

    Πες μου ποιους θα πάρεις απ΄ όλο αυτόν το χώρο;

    4. Όσο και να χτυπιούνται οι παρανοήσαντες τον Μαρξ «μαρξιστές», η Ιστορία δεν κινείται μόνο από την πάλη των τάξεων αλλά και από ηγετικές – χαρισματικές προσωπικότητες που θα εκφράσουν τις ανοιχτές και μύχιες επιδιώξεις των μαζών. Σήμερα τέτοιες προσωπικότητες ελλείπουν.
    Η Ρώμη, στην παντοδυναμία της, έπαιρνε τους γιους των ηγετών των γειτονικών φύλων, όμηρους-εκπαιδευομένους για να προσλάβουν την ρωμαική κουλτούρα και να είναι φιλικοί όταν θα κυβερνούσαν. Το ίδιο έγινε με τους αμερικανοσπουδαγμένους.

    5. Η ευτυχής ιστορική στιγμή είναι η συσσώρευση κοινωνικής εντάσεως και η παρουσία ηγετικής προσωπικότητας που θα την στρέψει σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Παράδειγμα (καταστροφικό) το 1981 και ο Ανδρέας.

    Ο Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Οπως σε βλέπω Προφήτη, ατύχησες.
    Ο Χριστόδουλος που συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις
    Αλλαγή Πολιτιστικού προτύπου, ηγετική προσωπικότητα και το όνομα σου Προφήτης, συζητάει με τον Θεό, ως γνωστόν, πολύ προσωπικά θέματα.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Βέβαια, ξέχασα τον Καραμανλή, ειδικά τώρα με την Ρώσικη στροφή του.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Σιγά ρε μεγάλε μην μας σώσει μια αριστερή πρόταση. Η αριστερή πρόταση που αιματοκύλισε την Ευρώπη και έφερε στα γνωστά χάλια όλες τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ; αλλα ποιος τολμάει να πει πως όσο δολοφόνοι υπήρξαν οι φασίστες-ηγέτες ανά τον κόσμο, το ίδιο δολοφόνοι υπήρξαν και οι κομμουνιστές-ηγέτες. Αυτήν την πέραν πάσης αμφιβολίας αλήθεια κάνουν όλοι γαργάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΑΓΙΕ
    ετοιμάσου για διάσπαση του ΛΑΟΣ και προσχώρηση του Καρατζαφέρη στην ΝΔ.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Χωριάτη μου ευχαριστώ,
    γιατί δεν έχω ιδέαν τι γίνεται σε αυτό το μέτωπο.
    Ξέρεις τι σημαίνει αυτό που μου μεταφέρεις;

    Ότι αναλαμβάνει η Ντόρα στη ΝΔ!
    Ο ΑΓΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Δεν είναι πληροφορία, είναι αναγκαστική εξέλιξη.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση