GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκόρπια...

. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΜΕΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΒΕΤΟ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. Γ.Α.

.
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΜΕΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΒΕΤΟ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.
Γ.Α.

22 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΕΔΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
    (ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Cosmote είναι μια από αυτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και εμπαργκο στα Σκόπια. Επίσης μήπως είναι καιρός να ακολουθήσουμε την αντιαμερικανικη πολιτική του Ουγκο Τσάβες και των άλων κρατών της Ν. Αμερικής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πέσει ένας κομήτης ή μια πυρηνική βόμβα πάνω σε όλα τα Βαλκάνια να ησυχάσουμε απο εσάς μαλάκες καθυστερημένοι πρόβατα Έλληνες Αλβανοί Μακεδόνες Σκοπιανοί Τούρκοι Βουλγαροι Σέρβοι Δαρδανιοι Άβαρες Πετσενέγκοι Κοσοβάροι Βοσνιοι Κροάτες Ρουμανοι Βλάχοι Γυφτοι Σαρακατσάνοι Ποντιοι Ρωσοποντιοι κουράδες όλοι. Υπανάπτυκτοι της μίζας της ρεμούλας της τσαπατσουλιάς της σκατοαισθητικής της πουστιας

    Αει στο διάλο

    22 Φεβρουάριος 2008 3:43 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ Δ Ε Ν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ Π Ο Λ Ε Μ Ο ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!

    ΣΚΑΤΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΑΣ ΨΩΛΑΡΠΑΧΤΡΕΣ
    ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΧΤΙΚΙΑ, ΦΡΙΚΙΑ, ΨΩΡΑΛΕΟΙ, ΑΠΑΤΡΗΔΕΣ.

    ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλά τα λέτε ρε παιδιά.

    Αλλά πριν σχεδιάσουμε τι θα κάνουμε με τους εχθρούς στο εξωτερικό πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τους Εθνοπροδότες και τους Εθνικούς μειοδότες στο εσωτερικό της χώρας.

    Επειγόντως διάλυση της βουλής και εγκαθίδρυση μιας ισχυρής στρατιωτικής κυβέρνησης μέχρι νεωτέρας.

    Κήρυξη εκτός νόμου ΟΛΑ τα Κόμματα με πρώτο και καλύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ και εξορία σε όλους τους πολιθτικούς και τους περιθωριακούς "επαναστατες" νεογιάπηδες.

    Αυτή είναι μια καλή αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΟΜΑΛΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΑ ΤΣΕΝΑΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΟΜΑ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!ΞΥΠΝΑΤΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε οργιο εθνικοπατριωτη οταν οι βουλγαροι με τους ταγματασφαλητεσ και τους γερμανους γαμουσαν και εδερναν στην μακεδονια το κκε και ο ελασ τους τσακιζαν ενς οι εθνικοπατριωτεσ που πηραν τα περιπτερα μετα φοραγαν κουκουλεσ......ουσσσσσσσσσσσσστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα απαγορευμένα ρητά που δεν ακούσαμε ως παιδιά




    Εδώ γαμούν αρσενικούς και συ γυρεύεις νύφη

    Είναι (ο τάδε) σα το κάρβουνο: 'Η θα σε κάψει ή θα σε μουτζουρώσει

    Έκλασεν η νύφη, σχόλασεν ο γάμος

    Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει

    Καράβι που αργεί, σκατά είναι φορτωμένο

    Ξερά σκατά στον τοίχο δεν κολλάνε

    Ο καθένας την πορδή του μοσχολίβανο την έχει

    Ο κουφός και ο κλανιάρης πάνε δίπλα στα νταούλια
    (εξήγηση: ο ένας για να ακούει και ο άλλος για να μην ακούγεται)

    Οι πουτάνες κι οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές

    Οι γύφτοι τα μαλώματα τα 'χουν για πανηγύρια

    Όποιος πηδάει πολλά παλούκια, το ένα μπαίνει στον κώλο του

    Παρακαλετό μουνί, ξινό γαμήσι

    Παιδιά, σκατά και σύννεφα δεν πιάνονται

    Πέρσι έχεσε, φέτος βρώμισε

    Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και το γουρούνι τ' αρχίδια

    Πολύ κο-κο και κανένα αβγό

    Το μουνί και το χταπόδι, όσο το χτυπάς απλώνει

    Το μουνί και το πριόνι, όποιος δεν τα ξέρει ιδρώνει

    Το ράσο θέλει καλοπέραση κι η πουτανιά φτιασίδι

    Τον κώλο βάζει o μάγειρας, σκατά θα μαγειρέψει

    Το ντέφι κι' η Αποκριά είναι του πούστη η χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ΚΚΕ και με την βούλα συνεργαζότανε στην Μακεδονία μας με τουσ Βούλγαρους Κομιτατζήδες οι οποίοι Κομιτατζήδες κατά το ΚΚΕ είχαν έρθει στην Ελλάδα για να βοηθήσουν την γεωργική επανάσταση κατά του Ελληνικού κεφαλαίου...!

    Το ΚΚΕ ΟΥΔΕΠΟΤΕ έκανε αντίσταση κατα οιοθδήποτε παρά μόνο αγωνιζόταν να ενσωματωθεί η Ελλάδα στισ σοβιετικές σοσιαλιστικές δημοκρατίες!
    Δηλαδή να φύγει ο γερμανικός φασισμός και να έρθει ο κόκκινος φασισμός...!

    Το ΚΚΕ αποτελείτο μόνο από εθνοπροδότες και μειοδότες.

    Παραθέτω και Ντοκουμέντο αδιαμφισβήτητο¨

    Το Τρίτον Συνέδριον του ΚΚΕ (26 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου 1924) διεκήρυξε επισήμως το σύνθημα της «ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας και της ενιαίας και ανεξάρτητης Θράκης». Το σύνθημα αυτό, οι κουκουέδες το υπεστήριζαν μέχρι το 1945, οπότε ο Ζαχαριάδης το απεκήρυξε («Ριζοσπάστης» 24 Οκτωβρίου 1945) όχι από όψιμον πατριωτισμόν, αλλά από πολιτική τακτική, διότι το ΚΚΕ έβλεπε τας δυσμενείς λαϊκάς αντιδράσεις που προεκάλει.

    Ωστόσον, παρά την αποκήρυξιν, ο Ν. Ζαχαριάδης στο παρελθόν είχε ζητήσει τον αποχωρισμον της Μακεδονίας από την Ελλάδα και «τον σχηματισμό αυτοτελούς κράτους» («Ριζοσπάστης» 27 Ιανουαρίου 1925). Επί πλέον, ο Ν. Ζαχαριάδης εις έκκλησίν του προς τα μέλη του ΚΚΕ («Ριζοσπάστης» 1 Μαρτίου 1931) επανέλαβε την εθνοπροδοσίαν περί αποχωρισμού της Μακεδονίας και Θράκης από την Ελλάδα και υπεστήριξε «την εθνικοαπελευθερωτικήν πάλην των λαών που καταπιέζονται από τους Έλληνες»!! (όρα και εις έκδοσιν της Κ.Ε. του ΚΚΕ «Πέντε χρόνια αγώνες 1931-1936» β' έκδ. Αθ. 1946 σελ. 24).

    Ακόμη, η 6η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Ιαν. 1934) καθώρισε ως υποχρέωσιν του ΚΚΕ:

    «να αγωνισθεί για την εθνική αυτοδιάθεση μέχρις αποχωρισμού των καταπιεζομένων Μακεδόνων και Θρακών και να συνεργασθεί δια τον σκοπόν αυτόν με τας Βουλγαρικάς οργανώσεις της εσωτερικής επαναστατικής μακεδόνικης οργάνωσης (ενωμένης) και της θρακικής επαναστατικής οργάνωσης». («Πέντε χρόνια αγώνες 1931-1936», σελ. 201, 205, 206, 212).

    Επίσης, στο 5ον Συνέδριον του ΚΚΕ (Μάρτιος 1934) διεκηρύχθη ότι «οι εθνικές μειονότητες καταπιέζονται αφόρητα από τους Έλληνες ιμπεριαλιστές»!!. Ειδικά δια τους Μακεδόνες το ΚΚΕ απεφάσισε την «υποστήριξη και ενίσχυση των εθνικοεπαναστατικών οργανώσεων των εθνικών μειονοτήτων και την στερέωση των δικών μας θέσεων μέσα σ' αυτές... την αναγνώριση στις μειονότητες αυτές του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης μέχρι και του κρατικού αποχωρισμού... Το ΚΚΕ πρέπει να παλαίψει αποφασιστικά για την καταπολέμηση του ελληνικού μεγαλοεθνισμού και τις εκδηλώσεις του μέσα στις γραμμές του και για την διεθνιστική διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων εργατών και αγροτών» («Πέντε Χρόνια Αγώνες 1931-1936», σελ. 225).

    Άλλως τε ο Ν. Ζαχαριάδης εις άρθρον του δημοσιευθέν στο περιοδικό «Δημοκρατικός Στρατός» (τεύχος Δεκ. 1948) υπεστήριξε την δημιουργίαν ανεξαρτήτου Μακεδονικού κράτους και στη συνέχεια η 5η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Ιαν. 1949) έκανε ομοφώνως δεκτήν την εισήγησι δια την δημιουργία ανεξαρτήτου Μακεδονικού κράτους. Ιδού το κείμενον, το οποίον εξέδωσε το ΚΚΕ εις έντυπον υπό τον τίτλον: «Η Ελλάδα στο δρόμο προς τη νίκη, μπροστά στην αποφασιστική καμπή» (σελ. 20-21).

    «Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδόνικος (σλαβομακεδονικός) λαός τα έδωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν τον θαυμασμόν. Δεν πρέπει να υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δ.Σ.Ε. και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδόνικος λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάσταση του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποχτήσει. Παράλληλα το ΚΚΕ πρέπει ριζικά να βγάλει απ' τη μέση όλα τα εμπόδια, να χτυπήσει όλες τις μεγαλοελλαδίτικες σωβινιστικές εκδηλώσεις και τα έργα που προκαλούν δυσαρέσκεια και δυσφορία μέσα στο μακεδονικό λαό και έτσι βοηθούν τους διασπαστές στην προδοτική δράση τους, ενισχύουν το έργο της αντίδρασης».

    Τας προαναφερθείσας προδοτικάς θέσεις του ΚΚΕ του 1924 και 1949 περί ανεξαρτησίας της Μακεδονίας προσεπάθησε να δικαιολόγηση ο Ηλίας Ηλιού («Αυγή» 4 Δεκ. 1954) λέγων, ότι τότε η Μακεδονία «είχεν ανάμικτον πληθυσμόν»!

    Ο Γιάννης Πετσόπουλος, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και αντιπρόσωπος του στην 4ην Συνδιάσκεψιν της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας (Ιούνιος 1922) αποκαλύπτει, ότι το Κομμουνιστικόν Κόμμα της Βουλγαρίας, διά του Γραμματέως του Βασίλη Κολλάρωφ εζήτησε το πρώτον να διακηρυχθή η αυτονομία της Μακεδονίας και της Θράκης, άλλα δεν έγινε δεκτή η πρότασίς του, διότι το θέμα ήτο έκτος ημερησίας διατάξεως. Δια περισσότερα εις «Ριζοσπάστην» (3 Ιουλίου 1922).

    Εϊδικώτερον ο Πετσόπουλος στο βιβλίον του: «Τα πραγματικά αίτια της διαγραφής μου από το ΚΚΕ» (Αθ. 1946 σελ. 47) γράφει:

    «Στην Ολομέλεια της Κ.Ε. της Βαλκανικής Ομοσπονδίας στη Σόφια, το Μάη τον 1922, τέθηκε το ζήτημα της αυτονομίας της Μακεδονίας και Θράκης, που έθεταν οι Βούλγαροι σύντροφοι από σκοπιμότητες, που βέβαια γι αυτούς ήταν σοβαρές. (Εξηγούσαν δηλαδή ότι τα συνθήματα αυτά, δημιουργώντας ελπίδες για τους Βουλγάρους πρόσφυγες επανόδου στα μέρη που εγκατέλειψαν, θα τους έφερναν προς το κόμμα και θα εμπόδιζαν να πάνε με τους κομιτατζήδες). Εγώ, πιστεύοντας πως το κόμμα μας δεν μπορούσε να υψώσει συνθήματα που είχαν ρίξει οι διάφορες βουλγαρικές αστικές Κυβερνήσεις μετά την ήττα της Βουλγαρίας στα 1913, χωρίς να κινδυνεύσει να συντριβεί από το βάρος της κατηγορίας, πως είχε μπει στην υπηρεσία των, και, βρίσκοντας πως οι σκοπιμότητες της ύπαρξης του Ελληνικού και Σερβικού Κ. Κόμματος ήταν ανώτερες από εκείνες που έθεταν οι Βούλγαροι σύντροφοι για το δικό τους ισχυρότατο τότε Κόμμα, ζήτησα, σαν εκπρόσωπος του Κόμματος, αναβολή, για να φέρω το ζήτημα στην Ολομέλεια της Κ.Ε. στην Αθήνα, μόλις γυρίσω. (Η δική μου γνώμη, την οποία και δεν τους είπα, ήταν τότε, πως για το ζήτημα των μειονοτήτων Μακεδονίας και Θράκης, θα έπρεπε να βρεθούν άλλες λύσεις, μέσα στο πλαίσιο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, και να διατυπωθούν ανάλογα συνθήματα για όλα τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Βαλκανικής). Με την πρόταση μου συμφώνησαν ο Σέρβος αντιπρόσωπος και ο Ρουμάνος.

    Το ζήτημα αναβλήθηκε για την άλλη διάσκεψη του γραφείου της Βαλκανικής Ομοσπονδίας. Εδώ στην Αθήνα, η ΚΕ. ομόφωνα ενέκρινε τη στάση μου. Μα λίγο μετά που έφυγα από το Κόμμα, και όταν ήμουνα στη Γερμανία, η καινούργια διοίκηση του κόμματος υιοθέτησε το σύνθημα».

    Ο Πετσόπουλος στο βιβλίον του «Τα εθνικά ζητήματα και οι Έλληνες κομμουνισταί» (Αθ. 1946, σελ. 31-32) μας πληροφορεί ότι:

    «..."Ετσι έγινε με το σύνθημα της «αυτονομίας της Μακεδονίας» που και πάλι ο σ. Β. Κολλάρωφ, τότε σαν γραμματέας του Κ.Κ. της Βουλγαρίας, έθεσε μπροστά στην Ολομέλεια του Γραφείου της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, που συνήλθε το Μάη του 1922, στη Σόφια. Σ' εμένα έτυχε και τότε, σαν γραμματέα του ΚΚΕ και αντιπρόσωπο του σ' εκείνη την Ολομέλεια, να του απαντήσω. Και απέκρουσα την πρόταση του, έχοντας με το μέρος μου και το Σέρβο και το Ρουμάνο αντιπρόσωπο. Υποστήριξα πως τα Κομμουνιστικά Κόμματα των άλλων Βαλκανικών χωρών δεν μπορούν να υιοθετήσουν τα συνθήματα που οι Βουλγαρικές αστικές κυβερνήσεις έρριχναν από την επόμενη της ήττας του 1913, την ώρα που στην Ελληνική και Σερβική Μακεδονία δρούσαν εκατοντάδες συμμορίες κομιτατζήδων, έξοπλιζόμενες και συντηρούμενες από αυτές τις κυβερνήσεις, και πως η σκοπιμότητα ύπαρξης του Ελληνικού και Σερβικού Κομμουνιστικού Κόμματος ήταν ανώτερη από τις σκοπιμότητες, που μας παρουσίαζε ο σ. Κολλάρωφ για το ισχυρότατο βουλγαρικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Η στάση μου εγκρίθηκε ομόφωνα από την Κ.Ε. του Κόμματος μας.

    Η υιοθέτηση του συνθήματος εκείνου από τις διάδοχες ηγεσίες του ΚΚΕ, αργότερα είχε σαν αποτέλεσμα για το Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα να παραδέρνει έπι 12 ολόκληρα χρόνια κάτω από τις φοβερές συνέπειες αυτής της παρέκκλισης, ώσπου το ίδιο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος αναγκάστηκε να καταργήσει αυτό το σύνθημα».

    Εν πάση περιπτώσει, στο επίσημο θεωρητικό όργανο του ΚΚΕ, στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» (τεύχος Φεβρουαρίου 1924, σελ. 55-56) δημοσιεύονται τα έξης προδοτικά:

    «Τα ιστορικά ντοκουμέντα δεν μπορούν για μας να παίζουν ρόλον σοβαρόν εις το ζήτημα λύσεως του προβλήματος των εθνικών μειονοτήτων... Υπό την έννοιαν απελευθερώσεως ομόαιμων αδελφών εκρύπτετο και κρύπτεται ακόμη η υποδούλωσις και εκμετάλλευσις του Μακεδόνικου και Θρακικού λαού. Από τον πόλεμο του 1912, ο Μακεδόνικος λαός έχασε την ενότητα του. Απελυτρώθη από τον Τούρκο αγά και βέη, διά να υποδουλωθή εις τους Έλληνας, Βουλγάρους και Σέρβους μεγαλέμπορους, βιομηχάνους και τσιφλικάδες, οι οποίοι εμοιράστηκαν μεταξύ τους τη Μακεδονία προς εκμετάλλευσιν. Σήμερα, εις την υπό της Ελλάδος κατεχομένην Μακεδονίαν, κατοικούν επίσης απ' όλες τις προαναφερθείσες εθνικότητες, Έλληνες, Βούλγαροι, Τούρκοι, Σέρβοι, Κουτσοβλάχοι, Αλβανοί, Εβραίοι και Αρμένιοι. Οι Έλληνες είναι περισσότεροι (πλειοψηφία) από μια εκάστη εθνικότητα χωριστά, αλλά είναι ολιγώτεροι (μειοψηφία) από όλους μαζί. Έτσι, από το 1913 μέχρι σήμερα, την Ελληνική Μακεδονία τη διοικούσε η Ελληνική μειοψηφία τρόπον τινά κυριαρχούσα επι των άλλων εθνικοτήτων. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών, με την εδώ δηλαδή έλευση των προσφύγων της Θράκης και Μ. Ασίας και την εκδίωξη των Τούρκων, καθώς και με την ανταλλαγήν των Βουλγάρων της Μακεδονίας με τους Έλληνες της Βουλγαρίας, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε οι Έλληνες να είναι πραγματική πλειοψηφία στη Μακεδονία και απέναντι όλων των άλλων μειονοτήτων που μένουν. Πρόκειται δηλαδή περί βίαιου εξελληνισμού της Ελληνικής Μακεδονίας... Το ίδιο έγινε και στη Θράκη.

    ...Οι κεφαλαιοκράτες όλων των Βαλκανικών κρατών, μάχονται αναμεταξύ των ποιος θα εκμεταλλευθή περισσότερον τον Θρακικό και Μακεδονικό λαό και γι αυτό δεν μπορούν να συμφωνήσουν για να του δώσουν δικαιώματα για να ζήσει συμφιλιωμένος χωρίς καμμιά διάκριση μεταξύ φυλών, εθνικοτήτων, θρησκευμάτων κλπ.

    Το προλεταριάτο όμως της Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και όλης της Βαλκανικής, οι φτωχοί των χωρών αυτών, οι εργάτες και οι αγρότες, που δεν έχουν καμμιά διαφορά μεταξύ τους, γιατί όλους τους εκμεταλλεύονται χωρίς εξαίρεση εθνικοτήτων, είναι εκείνο που μονάχα μπορεί να εξασφαλίσει την φιλική συμβίωση όλων των εθνικοτήτων της Θράκης και Μακεδονίας, εγκαθιστώντας σ' αυτές καθώς και σε όλη τη Βαλκανική μια Κυβέρνηση δική τους, μια Κυβέρνηση από εργάτες και αγρότες, μια εργατοαγροτική Κυβέρνηση σ' ολόκληρη τη Μακεδονία και σ' ολόκληρη τη Θράκη».

    Αυτή η πρόστυχος θεωρία του βιαίου εξελληνισμού της Μακεδονίας υποστηρίζεται και σήμερα από ανιστόρητους κομμουνιστάς και δυστυχώς τα βιβλία των χρηματοδοτούνται από το κράτος και μάλιστα εκδίδονται από υπουργεία!

    Στο διάστημα 17 Ιουνίου - 8 Ιουλίου συνέρχεται στην Μόσχα το 5ον Συνέδριον της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Κ.Δ.) όπου ελήφθη απόφασις δια την ενιαίαν ανεξάρτητον Μακεδονίαν και Θράκην, όπως διεκήρυξε η 6η Συνδιάσκεψις της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας. Στο Συνέδριον της Κ.Δ. μετείχε το ΚΚΕ με τους αντιπροσώπους του Παντελή Πουλιόπουλο και Σεραφείμ Μάξιμο.

    Στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» (τεύχος Οκτωβρίου 1924 σελ. 348-349), εδημοσιεύθη η απόφασις της Κ.Δ. περί της Μακεδονίας και Θράκης, που έχει ως εξής:

    «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ»

    1. Τα ζητήματα της Μακεδονίας και Θράκης, είναι από δέκα χρόνια τώρα η αιτία ακαταπαύστων αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδος και της Γιουγκοσλαβίας και ένα μέσον ιμπεριαλιστικής πολιτικής μέσα στα Βαλκάνια.

    Ο τελευταίος ιμπεριαλιστικός πόλεμος του 1914-1918 στα Βαλκάνια, που τέλειωσε με την οικονομική κατερείπωση, την πολιτική υποδούλωση και το μοίρασμα της Μακεδονίας και της Θράκης μεταξύ της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, περιέπλεξε ακόμη περισσότερο το εθνικό ζήτημα και έκανε πιο βαθύ το μίσος μεταξύ των λαών.

    Το μοίρασμα της Μακεδονίας μεταξύ της Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, ενίσχυσεν ακόμα περισσότερο τον πόθο των Μακεδόνων στα διάφορα κομμάτια της διαμελισμένης των πατρίδος προς την συνένωση και την αποκατάσταση μιας Μακεδονίας ενιαίας και ανεξάρτητης.

    Ο ίδιος πόθος για μια ενιαία και ανεξάρτητη Θράκη συνενώνει το Θρακικό λαό, που έχει κατατεμαχισθή σε τρία μέρη, από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

    2. Η κατάσταση αυτή κάνει ώστε το Μακεδόνικο και Θρακικό ζήτημα να αποτελούν ένα ενιαίο και σοβαρώτατο πρόβλημα, το οποίον η Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία πρέπει να αγωνισθή να το λύση με το πνεύμα της αναπτύξεως της προλεταριακής επαναστάσεως στα Βαλκάνια.

    Το Συνέδριο διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι η ΥΙ Βαλκανική Συνδιάσκεψη έδωσε για το ζήτημα αυτό μια ορθή στο σύνολο λύση, που έχει πρωτεύουσα σημασία.

    3. Το Συνέδριο, παραδέχεται ότι τα συνθήματα που διατύπωσε η Βαλκανική Ομοσπονδία: «Ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία», «ενιαία και ανεξάρτητη Θράκη», είναι τελείως ορθά και αληθινά επαναστατικά.

    Τα συνθήματα της αυτονομίας διαφόρων Τμημάτων της Μακεδονίας και της Θράκης εντός των ορίων ενός από τα αστικά κράτη, που τεχνητά δημιούργησε η συνθήκη των Σεβρών και οι άλλες ιμπεριαλιστικές συνθήκες, πρέπει να παραμερισθούν, διότι είναι οππορτουνιστικά και υποβοηθούνε μια συνεννόηση των πλουσίων στοιχείων του Μακεδονικού και Θρακικού πληθυσμού, μαζί με τις κυρίαρχες τάξεις των κρατών αυτών για την κοινωνική και εθνική καταπίεση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της Μακεδονίας και της Θράκης.

    Το συνέδριο υπογραμμίζει συγχρόνως ότι ο επαναστατικός αγώνας του Μακεδόνικου και Θρακικού λαού, για την εθνική και οικονομική του χειραφέτησι, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός, παρά μόνον όταν θα διεξαχθή από συμφώνου με τους επαναστατικούς εργάτες και χωρικούς κάθε μιας Βαλκανικής χώρας.

    Τα Κ.Κ. της Βαλκανικής και η Βαλκανική Ομοσπονδία, οφείλουν να υποστηρίξουν με όλη τους τη δραστηριότητα το εθνικό επαναστατικό κίνημα των καταπιεζομένων λαών της Μακεδονίας και της Θράκης για τη δημιουργία ανεξαρτήτων δημοκρατιών.

    Η Β.Κ.Ο. συντονίζει και διευθύνει τη δράση των Κ.Κ. των διαφόρων Βαλκανικών χωρών σε ό,τι άφορα το εθνικό ζήτημα και εντελώς ιδιαίτερα το ζήτημα της Μακεδονίας και της Θράκης».

    Έτσι, οι κουκουέδες μας επρόδωσαν την Μακεδονίαν και την Θράκην και δια να μη σας μένει η παραμικρά αμφιβολία, μεταφέρω εδώ την απόφασιν του 3ου Εκτάκτου Συνεδρίου του ΚΚΕ (26 Νοε. - 3 Δεκ. 1924) όπου διακηρύσσονται με τον επισημότερο τρόπο τα έξης προδοτικά:

    «Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία... καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη... η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. Δίχως την καταπίεση του μακεδονικού και θρακικού λαού, δίχως την καταπίεση των ξένων εθνών, της είναι αδύνατο να δυναμώσει επάνω μας τον κοινωνικό της ζυγό. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών. Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε τον κοινωνικό ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει επάνω σε μάς. Δεν μπορούμε αλλιώτικα να γλιτώσουμε από τους κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεσπούν εις βάρος μας εν όσω εξακολουθεί η σημερινή κατάσταση του διαμελισμού και της καταπιέσεως της Μακεδονίας και Θράκης από τη Βαλκανική και Τουρκική μπουρζουαζία.

    Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη...

    Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!

    Ζήτω η Ομοσπονδία των Βαλκανικών εργατοαγροτικών δημοκρατιών!

    Ζήτω η Παγκόσμιος Προλεταριακή επανάσταση.

    Αθήναι 3 Δεκεμβρίου 1924
    Το Προεδρείο»

    Τα εφιαλτικά αυτά κείμενα μπορείτε να τα διαβάσετε στον «Ριζοσπάστην» (14 Δεκ. 1924) και στην κομμουνιστικήν έκδοσιν: «Το ΚΚΕ από το 1918 έως το 1926» (Αθ. 1947, σελ. 343-345).

    Στην πράξιν αμέσως το ΚΚΕ ήρχισε να προπαγανδίζει υπέρ της ανεξαρτήτου Μακεδονίας και Θράκης. Ο Γραμματεύς του τρίτου εκτάκτου συνεδρίου του ΚΚΕ, Π. Πουλιόπουλος, εις ενυπόγραφον άρθρον του στον «Ριζοσπάστην» (14 Δεκ. 1924) με τίτλον: «Το Μακεδόνικο ηφαίστειο» γράφει:

    «Οι Μακεδόνες εργάτες και χωρικοί, αδιακρίτως καταγωγής, κάτω από το ζυγό της Βαλκανικής μπουρζουαζίας που τους μοιράστηκε, παρ' όλες τις προσπάθειες των διαφόρων εθνικιστικών προπαγανδών, εξακολουθούν να συνδέονται μεταξύ τους με κοινή συνείδηση.

    Ποθούνε και αγωνίζονται να ξαναενώσουν τα τρία τμήματα της διαμελισμένης των πατρίδος και να αποχτήσουν ενιαία και κρατική ανεξάρτητη ύπαρξη. Το ίδιο συμβαίνει και με το Θρακικό λαό, ο οποίος είναι διαμοιρασμένος από την Τουρκική, Βουλγαρική και Ελληνική μπουρζουαζία. Ο απελευθερωτικός αγώνας των καταπιεζομένων λαών της Μακεδονίας και Θράκης, είναι αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού και της υποτελούς του Βαλκανικής μπουρζουαζίας».

    Προσέτι η Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαίων Ελλάδος (Ο.Κ.Ν.Ε.) εκυκλοφόρησε κοινή διακήρυξη με την Κομμουνιστική Νεολαία της Βουλγαρίας, που συνέταξε ο Ζαχαριάδης, ως καθοδηγητής της Ο.Κ.Ν.Ε. Στην προκήρυξη που εδημοσιεύθη εις «Ριζοσπάστην» (27 Ιουν. 1925) αναφέρονται τα ακόλουθα:

    «ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ
    ΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
    ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

    Προς: Την Εργατική και Αγροτική Νεολαία της Βουλγαρίας και της Ελλάδος.

    Προς: Τη Μακεδονική και Θρακική Νεολαία.

    Προς: Την Προσφυγική Νεολαία όλων των εθνοτήτων της Βουλγαρίας και Ελλάδος.

    Νέοι Εργάτες και Αγρότες,

    Κατά τους τρεις αιματηρούς τυχοδιωκτικούς Βαλκανικούς πολέμους, κατά τον πόλεμον μεταξύ των Συμμάχων (1913), τον παγκόσμιο πόλεμο, καθώς και κατά την αιματηρή τυχοδιωκτική εκστρατεία των Ελλήνων ληστών (σημ!..) στη Μικρά Ασία, εσφαγιάστηκαν και σακατεύτηκαν χιλιάδες επί χιλιάδων νέοι εργάτες και αγρότες.

    Ύστερα οι καπιταλιστές και οι δήμιοι των λαών και αι Κυβερνήσεις των έκλεισαν ειρήνη. Η ειρήνη όμως αυτή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας νέος αιματηρός και θανατερός πόλεμος για τους λαούς της Νοτίου Βαλκανικής και για τη νεολαία τους. Οι Βούλγαροι και οι Έλληνες καπιταλιστές, εθνικιστές, οι οποίοι είναι υπηρέτες των Αγγλογάλλων τραπεζιτών, υπέγραψαν ύστερα από το κλείσιμο της ειρήνης μια συμφωνία, τη λεγομένη «εκουσία» μετανάστευση των εθνικών μειονοτήτων της Ελλάδος και της Βουλγαρίας. Τον περασμένο Οκτώβριο π. έτους η συμφωνία αυτή αντικαταστάθηκε δια μέσου της Κοινωνίας των Εθνών από μια άλλη η οποία δεν διαφέρει κατά τίποτε από την πρώτη.

    Η συμφωνία αυτή είναι μία «ειρηνική» συνέχιση των αιματηρών πολέμων στη Βαλκανική χερσόνησο. Στη Βουλγαρία κάθε μέρα φτάνουν πρόσφυγες από τη Μακεδονία και τη Θράκη, των οποίων τα σπίτια και τα χωράφια αρπάχτηκαν από την Ελληνική μπουρζουαζία.

    Η κατάσταση είναι τόσο αφόρητος, ώστε η Μακεδονική και Θρακική Νεολαία εσχημάτισε τις εθνικοεπαναστατικές Οργανώσεις, για να αγωνισθή έτσι υπέρ της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των λαών της.

    Ο Μακεδόνικος και Θρακικός λαός διεξάγουν έναν επαναστατικό αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους, αυτός ο αγώνας γίνεται με το δίκαιο του πλήρους αυτοκαθορισμού, μέχρι πλήρους αποχωρισμού από την Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία και Γιουγκοσλαβία και του σχηματισμού αυτοτελών κρατών.

    Τα κομμουνιστικά κόμματα της Βουλγαρίας και Ελλάδος, συνδεδεμένα με τα κομμουνιστικά κόμματα των άλλων Βαλκανικών λαών, υποστηρίζουν πλήρως τον αγώνα αυτόν του Μακεδόνικου και Θρακικού λαού, τον αγώνα των επαναστατικών τους οργανώσεων.

    Εμείς οι κομμουνιστές νέοι της Ελλάδος και Βουλγαρίας, σας καλούμε εσάς, τους Βουλγάρους και Έλληνας εργάτες και εργάτριες την ώρα αυτή του σκληρού αγώνα, να υποστηρίξετε με όλας τας δυνάμεις, το εθνικό επαναστατικό κίνημα στη Μακεδονία και τη Θράκη.

    Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    της Ομοσπονδίας των Κομ. Νεολαιών της Βουλγαρίας

    Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    της Ομοσπονδίας των Κομ. Νεολαιών της Ελλάδος»


    ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΗΤΕ ΝΑ ΧΑΝΕΣΤΕ ΠΑΛΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!

    ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΑΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευτυχώς που «Το Βήμα» αποκάλυψε χθες την πλήρη πρόταση Νίμιτς. Διότι τα τελευταία 24ωρα είχαμε πήξει στις ανοησίες γύρω από αυτά που (υποτίθεται) περιελάμβανε η πρόταση του αμερικανού μεσολαβητή.

    Υπήρξε τηλεοπτικό κανάλι που ανακοίνωσε έντρομο ότι εφεξής θα πρέπει να μετονομαστούν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Τέτοια καταστροφή! Την ίδια στιγμή που φούντωνε η συζήτηση για το άδηλο μέλλον του «Μακεδονικού Χαλβά». Ουδέποτε είχα διανοηθεί ότι τόσοι άνθρωποι στη χώρα μας είχαν τέτοια έγνοια έναν... χαλβά!

    Συνήθως ο παραλογισμός τέμνεται με την ασχετοσύνη. Οπως σε αυτή την κατασκευασμένη ιστορία της «διπλής ονομασίας», η οποία εξελίσσεται σε «διπλή ανοησία».

    Ακούω να ρωτούν:Γιατί να έχουν τα Σκόπια άλλο συνταγματικό όνομα και άλλη επίσημη διεθνή ονομασία;

    Απάντηση: Επειδή έτσι γουστάρουν και κανένας δεν μπορεί να τους εμποδίσει. Εκτός κι αν τινές εξ ημών προτίθενται να οργανώσουν πραξικόπημα στα Σκόπια και να τους καταργήσουν το Σύνταγμα. Αν δεν το κάνουν (και ελπίζω να μην το σκέφτονται...), τους πληροφορώ πως οποιαδήποτε ανεξάρτητη χώρα του κόσμου δικαιούται να περιλαμβάνει στο Σύνταγμά της ό,τι θέλει χωρίς να ρωτάει κανέναν. Ευτυχώς, προσθέτω...

    Ακούω να ρωτούν: Μα μόνο την επίσημη διεθνή ονομασία των Σκοπίων θα κουβεντιάζουμε;

    Απάντηση: Ακριβώς, και πολύ είναι. Διότι μας πέφτει ενδεχομένως λόγος για την ονομασία των Σκοπίων, μόνο σε ό,τι αφορά το νταραβέρι τους με μια διεθνή κοινότητα στην οποία μετέχουμε κι εμείς. ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ενωση, διεθνείς οργανισμοί, διεθνείς συνθήκες, διαβατήρια κτλ. Ολα τα άλλα δεν είναι δική μας δουλειά. Και ούτε θα μας ρωτήσει κανείς.

    Ακούω να ρωτούν: Πώς όμως θα αποκαλούνται τα Σκόπια στις διμερείς σχέσεις με τις άλλες χώρες;

    Απάντηση: Οπως γουστάρουν τα Σκόπια και η εκάστοτε χώρα με την οποία συναλλάσσονται. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι θα πρέπει να βγάζουμε τις φουστανέλες κάθε φορά που ένα Μαλάουι ή ένα Τατζικιστάν θα αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα. Δική τους δουλειά και λόγος δεν μας πέφτει. Ασε που δεν είδα και πολλούς φουστανελοφόρους στις 116 (ως τώρα) αναγνωρίσεις των Σκοπίων.

    Ακούω τέλος να ρωτούν: Και τι θα κάνουμε με όλους αυτούς, στο CΝΝ ή στον διεθνή Τύπο, που θα τους αποκαλούν «Μακεδόνες»; Απάντηση: Τίποτε! Αν έτσι θέλουν να τους λένε, έτσι θα τους λένε. Η άλλη λύση είναι να καταλάβουμε το CΝΝ...

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. προς τον 10:47'
    Ε όχι και διαλυση βουλης και εγκαθιδρυση παλι δικτατοριας!
    Μου φαινεται ξεφυγες μεγάλε!
    Αν ειχαμε δικτατορια, τωρα θα σε είχαν πάει στο ΕΑΤ-ΕΣΑ ή ΓΑΔΑ κλπ., για ανακριση που έγραψες τέτοιες "μαλακίες".!
    Τόθελες αυτό;
    Εδω δεν βλέπεις το π@@@τη το πατακο μετα τόσα χρόνια και δεν αισθανεται, λέει, μεταΝΟΙΑ, για τιποτα.
    Αλλα πως να αισθανεται αφού η μεταΝΟΙΑ προϋποθετει ΝΟΥ που ο μουλαρας δεν διαθετει!
    Γι' αυτό σου λέω: Παν μετρον άριστον!
    Εξ ού και το πολύ το κάπα κάπα κάνει το παιδί μαλάκα!
    Είδαμε και τα καπα-κάπα καθεστώτα της ανατολ. Ευρώπης που κατάντησαν τους πολίτες τους: Να γα@@ούντε για μια ναϋλον κάλτσα οι κερίες!
    Απορώ που ΑΙΔΩ στην Ελλάδα υπάρχουν κομμουνιστές με ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ!
    Είναι αυτοί κομμουνιστές; Τότε να γίνω και εγώ!
    Σαν τον Μίκη, για παράδειγμα που είναι ο πλουσιότερος ΑΙΔΩ μετά τον χοντρό (τον κωστάκη ντεέ...)
    Γι' αυτό, στραβά το καπελλάκι μου στα χειλη το τσιγαρο και τα ματια μου τέσσερα!!
    φιλια
    Ο ΗΛΙΘΙΟΣ
    του Τσαϊκοφσκυ/βλάκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. προτεινεις αποσυρση των ελληνων στρατιωτων απο το κοσσοβο αλλα δεν προτεινεις αντιστοιχη αποσυρση απο το αφγανισταν ?

    φαινεται στα αρχιδια σου οι αφγανοι ενω επειδη εχεις μισος για τους αλβανους θελεις να τους κανουμε τη ζωη δυσκολη.

    ε οχι ρε καραγκιοζη το σωστο ειναι αποσυρση απο παντου και καταργηση της υποχρεωτικης στρατευσης και μειωση των στρατιωτικων δαπανων.

    το κοσσοβο καλα εκανε και εγινε ανεξαρτητο. οι αλβανοι ειναι πλειοψηφεια εκει.δεν μας πεφτει λογος

    οι σερβοι εχουν κανει πολλα εγκληματα και δεν ειναι οι αθωες περιστερες που τους παρουσιαζεται

    το θεμα του κοσσοβου δεν αφορα την ελλαδα .δεν ειναι καν στα συνορα μας.
    δεν εχουμε και λογους ομως να υπερασπιζομαστε τους σερβους.

    επειδη οι ''καλοι'' σερβοι ειναι ορθοδοξοι εχετε λυσσαξει να τους υπερασπιζεστε εναντιων των ''κακων'' μουσουλμανων αλβανων.γιαυτο τοτε καναν συνεχεια πορειες κατα του πολεμου οι ελληνες.

    γιαυτο ελληνες φασιστες πηγαιναν εθελοντες και σφαζανε μουσουλμανους βοσνιους στη σερμπενιτσα

    γιυατο δεν μιλατε.

    οπως η καριολα η κανελλη του κκε που εκανε βολτες με τη λιμουζινα του φασιστα μιλοσεβιτς τη περιοδο των βομβαρδισμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. οι φασιστες που επιθυμουν διαλυση του σημερινου καθεστωτος και εγκαθιδρυση στρατιωτικης δικτατοριας ειναι καθυστερημενοι και γραφικοι καραγκιοζηδες.

    το σημερινο καθεστως δεν ειναι δημοκρατικο.
    δηλαδη απο το ''φιλελευθερο '' ολιγαρχικο σημερινο καθεστως θελουν ενα πιο αυταρχικο φασιστικο καθεστως.

    ειναι οι γνωστοι στρατοκαβλοι φασιστες που
    αυνανιζονται μπροστα στο εικονισμα του σκυλου παπαδοπουλου και ηδονιζονταν στα αυνανιστκα κυρηγματα του αποσυντιθεμενου πλεον χριστοδουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υστατη ευκαιρία στο Σκοπιανό
    Tου Αθανασιου Ελλις

    Eχουν περάσει 15 χρόνια από το 1992 που άνοιξε η πληγή του Σκοπιανού, και ίσως βρισκόμαστε ενώπιον μιας ύστατης ευκαιρίας για λύση. Αυτό θα συμβεί εάν αξιοποιηθεί ο διακαής πόθος των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ στην επόμενη σύνοδο κορυφής το 2008. Και εάν φυσικά διδαχθήκαμε από τα λάθη του παρελθόντος.

    Τα σημερινά δεδομένα είναι χειρότερα. Οπως και στο Κυπριακό, ισχύει το επώδυνο «κάθε πέρυσι και καλύτερα». Ομως, η συγκυρία επιτρέπει κάποιες αμυδρές ελπίδες για συμβιβαστική λύση.

    Η Αθήνα έχει διαμηνύσει προς όλους ότι θα μπλοκάρει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εάν δεν λυθεί το όνομα. Οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει επίσημα τη χώρα ως «Μακεδονία». Ομως, ύστερα από παρέμβαση της Ομογένειας στο Κογκρέσο, σε νόμο για την επόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ τον οποίο υπέγραψε προχθές ο πρόεδρος Μπους, δίπλα σε αυτό το όνομα έχει προστεθεί το «ΠΓΔΜ». Η εξέλιξη προκάλεσε έντονη διαμαρτυρία των Σκοπίων που φοβούνται «πισωγύρισμα» στο θέμα της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ και βλέπουν ένα πιθανό πρώτο βήμα προς εκβιασμό στο θέμα του ονόματος.

    Εάν υπάρξει λύση, θα είναι ένας επώδυνος συμβιβασμός. Οσοι επιζητούν εθνικό θρίαμβο, θα απογοητευθούν. Δεν υφίστανται πλέον τα περιθώρια για κάτι τέτοιο. Το παιχνίδι χάθηκε το ’93, όταν οι μαξιμαλιστικές επιδιώξεις μπορεί να ικανοποιούσαν το πατριωτικό αίσθημα όλων μας, αλλά όχι μόνον δεν πέτυχαν το επιθυμητό, αντίθετα εγκλώβισαν την χώρα σε αδιέξοδο. Τα συλλαλητήρια των αρχών της δεκαετίας του ’90 σε όλο τον κόσμο -από Θεσσαλονίκη μέχρι Ουάσιγκτον- είχαν παλμό και μαχητικότητα. Ομως, η διεθνής κοινότητα δεν πείσθηκε. Οχι λόγω κάποιας «συνωμοσίας» κατά του Ελληνισμού, αλλά διότι θεώρησε την απαίτηση να μην περιλαμβάνεται στην ονομασία της χώρας ο όρος «Μακεδονία» παράλογη. Διεκδικήσαμε το μέγιστο και απωλέσαμε ακόμη και το ελάχιστο. 15 χρόνια μετά, όλοι μιλούν για τη «Μακεδονία».

    Το 1993 οι μετριοπαθείς φωνές που θεωρούσαν περισσότερο εφικτή μια μικτή ονομασία, όπως το «Νόβα Μακεντόνια», και είχαν ταχθεί υπέρ ενός έντιμου και ρεαλιστικού συμβιβασμού, έμειναν μετέωρες. Μέλη της τότε κυβέρνησης της Ν. Δ., όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν άφησαν περιθώρια ελιγμών στον Κ. Μητσοτάκη. Ακόμη και το «Σλαβομακεδονία» που είχε προτείνει αρχικά ο τότε πρωθυπουργός, είχε προκαλέσει τα γνωστά σχόλια περί «προδοσίας», μια ετικέτα που αποδίδεται με περισσή ευκολία στη χώρα μας. Ενώ οι μαξιμαλιστικές κορόνες που τελικά μας οδήγησαν στο «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν πατριωτικές!

    Η περίπτωση θυμίζει το γνωστό παράπονο του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, όπως το περιγράφει ο έμπειρος Πέτρος Μολυβιάτης. «Δέσποτα, μαζί δεν συμφωνήσαμε τη λύση;» είχε ρωτήσει ο Καραμανλής τον Μακάριο, για να αναρωτηθεί: «Πώς εγώ είμαι ο προδότης και εσύ ο εθνάρχης;»

    Αν τελικά η συγκυρία προσφέρει μια ύστατη ευκαιρία στο Σκοπιανό, θα ήταν χρήσιμο αυτήν την φορά να αποφύγουμε τις διχαστικές υπερβολές. Ισως εξασφαλίσουμε κάτι περισσότερο από το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» που έχουμε σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑ 22 Φεβρουάριος 2008 4:42 μμ ΟΝΟΜΑΤΙ ΒΙLL ΒΡΕ ΒΛΑΚΑ ΕΝΟΗΤΕ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΟΠΑΝΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ? ΕΠΙΣΗΣ ΒΡΕ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ Η ΘΗΤΕΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ,ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΓΩΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΧΡΕΟΣ, ΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΡΘΟ ΝΑ ΞΕΣΚΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΖΟΥΝ, ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΥΛΑΡΙ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΑ ΠΡΟΓΩΝΟ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΗΜΕΝΟΥ,ΚΑΦΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να φύγουμε τώρα από το ΝΑΤΟ για να τους τσούξει, γονατιστοί θα μας παρακαλάνε, αλλά εμείς δεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΜΕΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ,
    ΒΕΤΟ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

    EΞΩ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Διαβάζετε και ακούτε Πρετεντέρη για να καταλάβετε πόσο...αντικυβερνητικά και αντι...Καραμανλικά είναι το Βήμα και το MEGA!!!
    Κοινή γραμμή από το Σκοπιανό μέχρι την υπόθεση Ζαχόπουλου!!!
    Περιμένετε από αυτούς να ενημερωθείτε για το αν υπάρχει αντιπολίτευση στη χώρα!!!Σωθήκατε...
    Καλά το ποιός έδωσε το έγγραφο στο Βήμα μόνο οι μακάκες δεν μπορούν να το καταλάβουν...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΝΤΟΡΑ,ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ!
    ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ;;;
    ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ DVD ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ...
    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΚΛΑΜΠ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΕΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.
    ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΒΕΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @bill είπε:
    "επειδη οι ''καλοι'' σερβοι ειναι ορθοδοξοι εχετε λυσσαξει να τους υπερασπιζεστε εναντιων των ''κακων'' μουσουλμανων αλβανων.γιαυτο τοτε καναν συνεχεια πορειες κατα του πολεμου οι ελληνες."

    Εγώ νομίζω ότι οι έλληνες (και όχι μόνο οι έλληνες βέβαια) έκαναν πορείες και κατά του πολέμου στο Ιράκ. Το θυμάσαι? Μην είσαι άδικος λοιπόν. Μπορείς βέβαια να μου πεις ότι και στις 2 περιπτώσεις οι πορείες και η αντίδραση των ελλήνων πηγάζουν από τον αντιαμερικανισμό τους. Δε θα έχεις άδικο, αλλά διαφωνείς ότι και στις 2 περιπτώσεις οι Αμερικανοί καταπάτησαν για άλλη μια φορά όλες τις διεθνείς συμβάσεις και το κοινό αίσθημα δικαίου με το έτσι θέλω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση