GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για το όνομα των Σκοπίων...

. Δεν ξέρω πώς έχει κολλήσει αυτό το θέμα το …Μακεδονικό στο όνομα. Από κει ξεκινάνε προβλήματα, ή εκεί καταλήγει ένα παλιό πρόβλημα; Η αλή...

.
Δεν ξέρω πώς έχει κολλήσει αυτό το θέμα το …Μακεδονικό στο όνομα. Από κει ξεκινάνε προβλήματα, ή εκεί καταλήγει ένα παλιό πρόβλημα;
Η αλήθεια είναι πως θα είναι δύσκολο να ακούμε να λέγεται μια χώρα (από πάνω μας κιόλας) Μακεδονία.
Πιστεύω όμως πως θα μπορούσαμε να απαλλαχθούμε από το φόβο της χρήσης της λέξης Μακεδονία, αν η νέα ονομασία των Σκοπίων συσχετιστεί με τον τρόπο που θα προφέρεται. Να προφέρεται δηλαδή, αλλιώς το …ίδιο όνομα. Επειδή πρόκειται για μια νέα ονομασία που δεν την έχουν εντάξει οι γλώσσες όλου του κόσμου στο γλωσσάρι τους, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη Μακεδονία όπως ακριβώς την προφέρουν οι Σκοπιανοί.
Δηλαδή, να θεωρήσουμε πως από το ίδιο παράγωγο προέκυψε μια νέα λέξη με νέα κατάληξη, όπως (αν δεν κάνω λάθος στην σκοπιανή προφορά) Μακεντόνικα.
Το δικό μας γεωγραφικό διαμέρισμα θα εξακολουθεί να λέγεται Μακεδονία, Μασεντόνια, Μασεντουάν και λοιπά, αλλά το κράτος των Σκοπίων να λέγεται από όλους Μακεντόνικα. Έτσι οι Σκοπιανοί, θα αναγνωρίζουν την δική τους προφορά, και όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα έχουμε κάνει ένα σαφή διαχωρισμό του παλιού με το νέο.
E;
Γιούλη Μ.

132 σχόλια

  1. http://www.youtube.com/watch?v=hG9UUj1ksSw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

    Η ΦΥΡΟΜ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ.

    ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ

    ΡΕ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.

    ΟΙ ''ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ'' ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 80% ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος δημοσιογράφος απαίτησε 300.000 ευρώ;By Factorx | February 21, 2008


    Στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή» διαβάσαμε το εξής ενδιαφέρον σχόλιο: «Η Κύπρος είναι μικρός τόπος και δεν υπάρχουν «μυστικά» όταν τα γνωρίζουν πέραν του ενός ανθρώπου. Θυμάστε το κρουαζιερόπλοιο της «Λούης» που βυθίστηκε έξω από τη Σαντορινη και που στο τέλος δικαιώθηκε η εταιρεία, αφού ήταν λάθος η χαρτογράφηση της περιοχής; Ναι, αλλά πριν από την έκδοση του πορίσματος, διάφορα «τσακάλια» της ελληνικής δημοσιογραφίας απαιτούσαν ξετσίπωτα χιλιάδες ευρώ για να… υποστηρίξουν την εταιρεία. Ιδού, λοιπόν, το κουίζ της ημέρας: Ποιος από τους δύο μάγκες, ο (υπό διερεύνηση) Θέμος Αναστασιάδης ή ο (άσπιλος) Μάκης Τριανταφυλλόπουλος απαίτησε 300.000 ευρώ από την Κύπρο;»




    Ναι, αλλά πριν από την έκδοση του πορίσματος, διάφορα «τσακάλια» της ελληνικής δημοσιογραφίας απαιτούσαν ξετσίπωτα χιλιάδες ευρώ για να… υποστηρίξουν την εταιρεία.




    Ναι, αλλά πριν από την έκδοση του πορίσματος, διάφορα «τσακάλια» της ελληνικής δημοσιογραφίας απαιτούσαν ξετσίπωτα χιλιάδες ευρώ για να… υποστηρίξουν την εταιρεία.

    22 Φεβρουάριος 2008 1:48 μμ







    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    "AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ"..

    ΔΗΛΑΔΗ

    "ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ"..

    Η

    "ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΜΑΣ
    ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΤΕ.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ-ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ,
    ΜΑΚΗΣ Ο ΚΥΠΑΤΖΗΣ, ΝΑ ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ
    ΚΛΑΔΑ?
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ..ΑΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

    «Ο Σπύρος Κλαδάς έχει στενοχωρήσει αρκετούς»

    Πρόκεται για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων με απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο, κυκλώματα στην Κρήτη και τα Ζωνιανά, αλλά και αποκάλυψη πλαστών και εικονικών τιμολογίων με αποδέκτη εταιρεία μέσων ενημέρωσης.


    αλλά και αποκάλυψη πλαστών και εικονικών τιμολογίων με αποδέκτη εταιρεία μέσων ενημέρωσης.


    ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ..
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΚΟΥΚΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
    ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΜΠΡΑΒΟΥΣ
    ΤΗΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΑΣ



    ΤΑ ΓΚΑΙΜΠΕΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

    ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ..

    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΣ..ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MAKH
    ΞΕΣΚΙΣΕ ΑΠΟΨΕ ΤΗΝ...ΔΕΞΙΑ.

    ΓΙΑ ΤΑ..ΑΡΙΣΤΕΡΑ.. ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ..
    ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ


    ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

    22 Φεβρουάριος 2008 6:14 μμ





    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑ
    ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ...ΕΔΩΣΑ..ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΛΑΔΑ?

    ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ
    ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ..

    ΙΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ..


    ΜΑΚΗΣ-ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΚΗΣ-ΚΟΥΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ
    Η ΤΟ ..ΩΡΑΙΟ ΜΟΥ..ΜΑΥΡΑ..ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ.

    ΜΕΓΚΑ-ΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ,
    ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠ ΚΑΙ
    ΑΛΛΩΝ ΕΥΑΓΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ.

    ΟΙ ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΛΙΚΟ..

    ΟΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΤΗΣ "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ,ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗΣ"
    "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ",ΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

    ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ..
    ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ "ΡΕΠΟΡΤΑΖ".

    ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ..ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ
    ΤΑ "ΣΟΒΑΡΑ" ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΑ,
    ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ..

    Α ΡΕ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ..

    ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΩΡΕΣ.."ΡΕΠΟΡΤΑΖ",ΘΑ ΣΑΠΙΖΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ,ΑΠΛΥΤΟ?

    ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ", ΣΕ "ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΟ,ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ"?

    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΜΑΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ,
    ΔΙΧΩΣ ΜΑΥΡΑ..ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ..ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ?






    Η SIEMENS ΚΑΙ ΟΙ.. ΑΛΛΟΙ..

    Η ΜΙΕΖΕΝΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ
    ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.

    ΟΙ ΑΛΛΟΙ..
    ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΚΗ..
    ΕΚΒΙΑΖΕΙ,ΑΠΟΔΟΜΕΙ,ΕΚΤΕΛΕΙ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
    ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12.26
    κατα ποίαν έννοιαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι νεοελληνες δεν ειναι απογονοι των αρχαιων ελληνων.

    οι αρχαιοι μακεδονες δεν ειχαν σχεση με τους αρχαιους ελληνες και δεν μιλαγαν ελληνικα.για την ακριβεια ,δεν ξερουμε ποια γλωσσα μιλαγαν.παντως οι αρχαιοι ελληνες τους θεωρουσαν βαρβαρους.

    η μακεδονια ηταν παντα πολυεθνικη/πολυφυλετικη/πολυγλωσσικη.
    κατοικουταν απο βλαχους ,σλαβους ,βουλγαρους, τουρκους,αλβανους και εβραιους.

    οι ηλιθιοι ελληναραδες που το παιζουν αυθεντικοι μακεδονες ειναι στη πλειοψηφεια τους απογονοι μικρασιατων τουρκοφωνων και τουρκοποντιων.

    οι κατοικοι της δημοκρατιας της μακεδονιας, οι σλαβομακεδονες υπαρχουν πιο παλια στη μακεδονια απο τα τουρκοσπορακια και τους ποντιους που το απιζουν μακεδονομαχοι.

    Γιαυτο μην μιλατε ελληναραδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΣΧΕΤΕ ΚΙ ΕΣΥ
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ CASUS BELI ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΕΣ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΠΑΤΑΛΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΝ--ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ
    [ANTE TITANA ΚΑΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. ΔΕΚΑ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

    ΜΥΘΟΣ 1ος

    "Η ονομασία «Μακεδόνες» των βορείων γειτόνων μας πρωτοεμφανίζεται το 1943-44 και αποτελεί κατασκεύασμα του Τίτο"

    Στην πραγματικότητα η επίμαχη ονομασία χρησιμοποιείται ήδη από τα μέσα του ΙΘ' αι., όταν πρώτη φορά ετέθη δημόσια το ζήτημα του εθνικού χαρακτήρα των σλαβόφωνων χριστιανών της ευρύτερης Μακεδονίας. Οι τελευταίοι δηλώνουν «Μακεδόνες» την ίδια στιγμή που διαπραγματεύονται την υποστήριξή τους στην ελληνική, βουλγαρική ή σερβική εθνική ιδέα.

    Τυπικό δείγμα, το κήρυγμα του (πρώην κομιτατζή και εν συνεχεία μακεδονομάχου) καπετάν Κώττα προς τους προεστούς των Κορεστίων, όπως καταγράφηκε από τον αυτόπτη Παύλο Μελά: «Ημείς οι Μακεδόνες διά ν' αποκτήσωμεν ελευθερίαν έχομεν δύο δρόμους ν' ακολουθήσωμεν. Ο ένας πηγαίνει εις την Βουλγαρίαν, ο άλλος πηγαίνει εις την Ελλάδα» (Ναταλία Μελά, «Παύλος Μελάς», Αθήνα 1964, σ. 242). Καθώς η παραπάνω ομιλία έγινε στη γλώσσα που ο ίδιος ο Μελάς αποκαλεί «μακεδονικά», οι κατά Κώτταν «Μακεδόνες» αυτοαποκαλούνταν -προφανώς- «Μακεντόντσι».

    Δεν πρόκειται για τη μοναδική καταγραφή του είδους. Κατά την είσοδό τους στις ΗΠΑ, την πρώτη δεκαετία του 20ού αι., πολλοί σλαβόφωνοι μετανάστες απαντούν στο ερώτημα ποια είναι η «φυλή» ή ο «λαός» τους με τη λέξη «Μακεδόνας». Οι σχετικές καταχωρήσεις είναι ηλεκτρονικά προσπελάσιμες, στην πρωτότυπη μορφή τους, στην ιστοσελίδα του Ελις Αϊλαντ.

    Ενδιαφέρουσα είναι η προβολή αυτού του αυτοπροσδιορισμού από την ελληνική προπαγάνδα της εποχής, που από τη «μακεδονικότητα» των σλαβοφώνων έσπευδε να συναγάγει την «ελληνικότητά» τους. «Και αυταί αι παραδόσεις των βουλγαροφώνων Ελλήνων εισίν ελληνικαί, ως και το παρ' αυτοίς αίσθημα της εθνότητος, διότι αυτοί εαυτούς Μακεδόνας ονομάζουσιν, ουδέποτε δε χρώνται τη λέξει Βούλγαρος» διαβάζουμε, π.χ. στον εθνογραφικό χάρτη του Στάνφορντ (1877), που είχε συνταχθεί από τον έλληνα διπλωμάτη Ιωάννη Γεννάδιο. Τρεις δεκαετίες αργότερα, ο Δημήτριος Φιλιππίδης τονίζει κι αυτός ότι «οι χριστιανοί κάτοικοι, άνευ διακρίσεως οι τε Ελληνες και οι σχισματικοί, ονομάζουσιν εαυτούς υπό το γενικόν όνομα "Μακεδόνας"» («Η Μακεδονία», Εν Αθήναις 1906, σ. 30).

    Το 1905, τέλος, ο επίσημος χαρτογράφος του ελληνικού μηχανισμού λοχαγός Πάτροκλος Κοντογιάννης, εισηγείται υπηρεσιακά την ενιαία χρήση του όρου «Μακεδόνες» για τους σλαβόφωνους χριστιανούς της ευρύτερης περιοχής, αναφερόμενος σε «Μακεδόνας ελληνίζοντας» και «Μακεδόνας βουλγαρίζοντας» και υποστηρίζοντας ότι «η εθνότης είναι η αυτή και εις τας δύο ταύτας κατηγορίας, ήτοι η Μακεδονική» (βλ. «Ιός» 5.6.05).

    Η τάση διακριτού αυτοπροσδιορισμού ενισχύθηκε προοδευτικά ως απάντηση στις αιματηρές προσηλυτιστικές εκστρατείες Βουλγάρων, Ελλήνων και Σέρβων. Η πρώτη πανηγυρική διατύπωση της συγκρότησης ενός σύγχρονου, σλαβικού «μακεδονικού έθνους» γίνεται το 1903 από τον (γεννημένο στην Πέλλα των Γιαννιτσών) Κάρστε Μισίρκωφ. Για τις αντίστοιχες αποκρυσταλλώσεις στη βάση των τοπικών κοινωνιών, αποκαλυπτική είναι η διαπίστωση του Στράτη Μυριβήλη το 1917: «Αυτοί εδώ οι χωριάτες», γράφει για τους οικοδεσπότες του στη Βελούσινα, «δε θέλουν νάναι μήτε "Μπουλγκάρ", μήτε "Σρρπ", μήτε "Γκρρτς". Μοναχά "Μακεντόν ορτοντόξ"» («Η ζωή εν τάφω», 1η έκδοση [1924], επανέκδ. Αθήνα 1991, σ. 104-5).


    Ολα αυτά, μερικές δεκαετίες τουλάχιστον πριν ο Τίτο κάνει τη δημόσια εμφάνισή του στην πολιτική σκηνή των Βαλκανίων.


    ΜΥΘΟΣ 2ος

    "Η εδαφική επικράτεια της ΠΓΔΜ βρίσκεται ως επί το πλείστον εκτός «ιστορικής» Μακεδονίας."

    Στην πραγματικότητα, όπως ο ίδιος ο εθνικός μας ιστορικός Κων/νος Παπαρρηγόπουλος επισημαίνει σε υπηρεσιακή έκθεσή του το 1885, ολόκληρη η σημερινή ΠΓΔΜ περιλαμβάνεται στα όρια της αρχαίας Μακεδονίας (επί Φιλίππου). Η πολυδιαφημισμένη διάκριση της μείζονος Μακεδονίας σε «γεωγραφική» και «ιστορική» δεν είναι αντίθετα παρά ένα τέχνασμα του τότε ελληνικού υπ.Εξ., με σκοπό την αυθαίρετη ταύτιση της Μακεδονίας με «το μέρος εκείνο της χώρας ταύτης εις το οποίον ο Ελληνισμός δύναται να παρασταθή επικρατών».
    Ο Παπαρρηγόπουλος αρνήθηκε να δεχτεί τις σχετικές εισηγήσεις, τονίζοντας πως «επ' ουδεμιάς ιστορικής βάσεως δυνάμεθα να στηρίξωμεν νέαν της Μακεδονίας οριοθέτησιν» και προειδοποιώντας ότι «ουδείς ήθελε αποδεχθή» διεθνώς τον «νέον γεωγραφικόν όρον» που κατασκεύασε η ελληνική πολιτική ηγεσία για τις βορειότερες μακεδονικές περιοχές. Παρ' όλο που τότε δεν ακούστηκε, η Ιστορία έμελλε να τον δικαιώσει: η μετονομασία της Βόρειας Μακεδονίας σε «Δαρδανία» παρέμεινε ένα σόφισμα για εσωτερική κατανάλωση, χωρίς οποιοδήποτε αντίκρισμα στη διεθνή επιστημονική και διπλωματική σκηνή -ούτε καν καθολική αποδοχή από τους εν Ελλάδι μακεδονολογούντες.


    ΜΥΘΟΣ 3ος

    »Το πραγματικό ιστορικό όνομα της ΠΓΔΜ είναι «Βαρντάρσκα Μπανοβίνα».»

    Στην πραγματικότητα, η ονομασία αυτή χρησιμοποιήθηκε απ' το γιουγκοσλαβικό κράτος 12 χρόνια όλα κι όλα (1929-1941) και μάλιστα κάτω από συνθήκες που επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τον τεχνητό χαρακτήρα της.

    Οταν η στρατιωτική δικτατορία του βασιλιά Αλέξανδρου επιχείρησε το 1929 να εξαλείψει τις εθνότητες της χώρας συγχωνεύοντάς τις σε ένα ενιαίο «γιουγκοσλαβικό» έθνος υπό σερβική ηγεμονία, όλες οι «ιστορικές» περιφέρειες της Γιουγκοσλαβίας αντικαταστάθηκαν από Διοικήσεις («Μπανοβίνες») με τα ονόματα των τοπικών ποταμών. Η αλλαγή παγιώθηκε με το σύνταγμα του 1931 (άρθρο 83) και αντιμετωπίστηκε ειρωνικά από το διεθνή τύπο της εποχής.

    Αν πάρουμε στα σοβαρά αυτή τη διοικητική διαίρεση, τότε εκτός από (γιουγκοσλαβική) Μακεδονία δεν υπάρχουν επίσης Σλοβενία (αλλά «Ντράβσκα» Μπανοβίνα), Κροατία («Σάβσκα» και «Πριμόρσκα» Μπανοβίνα), Μαυροβούνιο («Ζέτσκα» Μπανοβίνα), Βοσνία-Ερζεγοβίνη («Ντρίνσκα» και «Βρμπάσκα» Μπανοβίνα), Βοϊβοδίνα («Ντουνάβσκα» Μπανοβίνα) και -φυσικά- ούτε Σερβία («Μοράβσκα» Μπανοβίνα). Η γελοιότητα του όλου επιχειρήματος, που προπαγανδίστηκε κι από επίσημα χείλη (Παπαθεμελής), είναι παραπάνω από προφανής.


    ΜΥΘΟΣ 4ος

    "Ονομασία των βορείων γειτόνων μας ως «Μακεδονία» συνεπάγεται αλυτρωτικές βλέψεις εις βάρος της Ελληνικής Μακεδονίας. "

    Στην πραγματικότητα, οι παλιότερες εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της ελληνικής Μακεδονίας ουδέποτε στηρίχτηκαν σε «ονοματολογικές» παρανοήσεις. Κεντρικό επιχείρημα της Βουλγαρίας και της τιτοϊκής Γιουγκοσλαβίας (πριν από το 1950) ήταν η συνεχιζόμενη παρουσία μιας συμπαγούς σλαβόγλωσσης μειονότητας σε περιοχές της ελληνικής Μακεδονίας ή τα «ιστορικά δίκαια» που (υποτίθεται ότι) συνεπαγόταν η πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους και την εγκατάσταση των προσφύγων της Μικρασίας.

    Ακόμη κι αν η ΠΓΔΜ μετονομαζόταν «Δαρδανία», αυτό δεν θα εξαφάνιζε τις αναφορές των εκεί εθνικιστών σε «αλύτρωτους Δαρδανούς» της Β. Ελλάδας. Στη δε χώρα μας, θα γινόμασταν απλώς μάρτυρες της μετάλλαξης των «σλαβόφωνων Ελλήνων» σε «δαρδανόφωνους».

    Της μόδας μέχρι το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξε επίσης η «γεωπολιτική» επιχειρηματολογία («δικαίωμα» των εθνών να «αναζητήσουν» καλλιεργήσιμα εδάφη, θαλάσσιες οδούς κ.λπ.). Παρόμοια επιχειρήματα πρόβαλε τότε κι η επίσημη Αθήνα, ζητώντας επέκταση των ελληνικών συνόρων προς βορρά. Σήμερα, τέτοιοι ισχυρισμοί θεωρούνται από το Διεθνές Δίκαιο απαράδεκτοι, ενώ η ύπαρξη και προστασία των κατά τόπους μειονοτήτων έχει πλήρως αποσυνδεθεί από εδαφικές «διευθετήσεις».


    ΜΥΘΟΣ 5ος

    "Η (φαντασιακή) σχέση των Σλαβομακεδόνων με τους αρχαίους Μακεδόνες είναι μια ιστορική πλαστογραφία που χαλκεύθηκε από τα Σκόπια στα μεταπολεμικά χρόνια."

    Στην πραγματικότητα, η υποτιθέμενη καταγωγή των σλαβόφωνων από τους αρχαίους Μακεδόνες υπήρξε αγαπημένο θέμα της ελληνικής προπαγάνδας, ήδη από τα μέσα του ΙΘ' αι.

    Το πιστοποιούν σλαβόγλωσσα έντυπα που οι μακεδονομάχοι μοίραζαν στον τοπικό πληθυσμό, όπως η «Διακήρυξη του Ελληνομακεδονικού Συλλόγου της Αθήνας για τους αδελφούς μας Μακεδόνες» (1905) ή οι υποτιθέμενες «Προφητείες του Μεγαλέξανδρου» (1907). Ανάλογες θεωρίες συναντάμε και σε προφορικά κηρύγματα προς τους σλαβόφωνους χωρικούς (Στ. Ράπτης «Ιστορία του Μακεδονικού Αγώνος», Εν Αθήναις 1910, σ. 168). Πασίγνωστη είναι τέλος η αναγόρευση της σλαβομακεδονικής σε μετεξέλιξη της «ομηρικής» γλώσσας των αρχαίων Μακεδόνων από λογίους της εποχής (Τσιούλκας, Μπουκουβάλας κ.ά.), τα πονήματα των οποίων βρίσκουν μέχρι σήμερα ανταπόκριση σε ελληνικούς εθνικιστικούς κύκλους.

    Εξίσου παλιά είναι η οικειοποίηση αυτής της «ιστορικής» επιχειρηματολογίας από τους ίδιους τους σλαβόφωνους Μακεδόνες -είτε αυτοί συντάσσονταν με τον ελληνικό εθνικισμό είτε όχι. Προξενική έκθεση του 1871 καταγράφει το στολισμό του «σλαβοβουλγαρικού» βιβλιοπωλείου των Βιτωλίων με την εικόνα του Μεγαλέξανδρου, ενώ το 1902 κομιτατζήδες κηρύσσουν πως «θέλουν να αναζωώσουν τον Μέγαν Αλέξανδρον» και το κράτος του. Την ίδια χρονιά, σλαβόφωνος πράκτορας του ελληνικού μηχανισμού καυτηριάζει δημόσια τους συμπατριώτες του που «πλανώνται πλάνην μεγάλην φρονούντες ότι είνε δυνατόν να είνε απόγονοι συγχρόνως τε του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Κρούμου» (Γ. Π. Κώνστας, «Ενέργειαι και δολοφονικά όργια του βουλγαρικού κομιτάτου», Εν Αθήναις 1902, σ. ιθ').

    Παρά την οφθαλμοφανή αυθαιρεσία του, το όλο «γενεαλογικό» σχήμα έχει συνεπώς τη δική του προϊστορία. Στο κάτω κάτω, τι φταίνε αυτοί αν πήραν τοις μετρητοίς όσα τους κανοναρχούσαν οι «δικοί μας» φωστήρες;

    Διαφορετικής τάξης ζήτημα αποτέλεσε η υιοθεσία του «Ηλιου της Βεργίνας» ως εθνικού εμβλήματος της ΠΓΔΜ το 1992. Ευθύς εξαρχής ήταν προφανές πως επρόκειτο για (εσπευσμένη) κατασκευή ενός διαπραγματευτικού χαρτιού προς ανταλλαγή, ενόψει μελλοντικού διακανονισμού. Το αποδεικνύει όχι μόνο η άνετη απεμπόλησή του το 1995, αλλά και η προνοητικότητα της ηγεσίας των Σκοπίων να απεικονίσει έναν διαφορετικό «ήλιο» στα κέρματα που έκοψε το 1993.


    ΜΥΘΟΣ 6ος

    "Το ελληνικό κράτος αδιαφόρησε επί μισόν αιώνα για τις κινήσεις των Σκοπίων. "

    Στην πραγματικότητα, όπως εξηγεί σε απολογιστικό του κείμενο ο επίσημος ιστορικός του Μακεδονικού (κι εμπειρογνώμονας του ΥΠΕΞ επί τρεις τουλάχιστον δεκαετίες), Ευάγγελος Κωφός, «για τη διπλωματική μας Υπηρεσία, το θεωρούμενο από πολλούς ως "ανύπαρκτο θέμα" ήταν ένα πολύ υπαρκτό και ακανθώδες πρόβλημα. Υπήρξαν περίοδοι κατά τις οποίες το 50% των εισερχομένων ημερησίως εγγράφων στο αρμόδιο Βαλκανικό Τμήμα του Υπουργείου αναφέρονταν άμεσα ή έμμεσα στο Μακεδονικό».

    Η σχετική παρανόηση οφείλεται στην επιλογή της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας να θεωρεί το θέμα επισήμως «ανύπαρκτο», επιβάλλοντας αυτή τη γραμμή στα ελληνικά ΜΜΕ.

    Ο Κων/νος Καραμανλής (ο παλιότερος) δεν είχε π.χ. κανένα πρόβλημα να εξηγήσει το 1980 στο γιουγκοσλάβο ομόλογό του, Μιγιάτοβιτς, πώς υποχρέωσε τον ελληνικό τύπο ν' αποσιωπήσει την απάντηση του γιουγκοσλαβικού ΥΠΕΞ σε ερώτηση «ενός δικού μας ανόητου δημοσιογράφου για το Μακεδονικό» («Αρχείο Καραμανλή», τ. 12ος, σ. 61).

    Η αιτία αυτής της διατεταγμένης αυτολογοκρισίας δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Χάρη στη (μυστική) ελληνογιουγκοσλαβική «συμφωνία κυρίων» του 1962 για εκατέρωθεν αποχή από οποιαδήποτε δημόσια ανακίνηση του Μακεδονικού, το ελληνικό κράτος μπόρεσε να οργανώσει -χωρίς διεθνείς περιπλοκές- ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αφομοίωσης της σλαβόφωνης μειονότητας του βορειοελλαδικού χώρου. Σε αντάλλαγμα αποδέχθηκε de facto την ύπαρξη της Σ. Δ. Μακεδονίας, όπως πιστοποιεί η αναγραφή της ονομασίας σε ΦΕΚ όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων.

    ΜΥΘΟΣ 7ος

    "Η ηγεσία των Σκοπίων υπήρξε σταθερά αδιάλλακτη στο ζήτημα του ονόματος, απορρίπτοντας κάθε συμβιβαστική λύση."

    Στην πραγματικότητα, η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε να απορρίψει πρώτη όλες τις εκδοχές σύνθετης ονομασίας που πρότειναν το 1992-93 οι μεσολαβητές της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, όπως «Νέα Μακεδονία» (1.4.92) και «Nova Makedonija» (28.5.93).

    Η δεύτερη απορρίφθηκε επίσημα (και) από τον Γκλιγκόροφ, μια μέρα όμως μετά το Μητσοτάκη.

    Το ίδιο συνέβη και με τις βολιδοσκοπήσεις σε διμερές επίπεδο. Το Μάρτιο του 1992, κατά τη συνδιάσκεψη «Ελσίνκι-2» της ΔΑΣΕ, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Μάλεφσκι παρέδωσε σε μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας κατάλογο με πέντε εκδοχές σύνθετης ονομασίας («Μακεδονία του Βαρδάρη», «Βόρεια Μακεδονία» κ.λπ.) παροτρύνοντας σε άμεση από κοινού επίλυση του προβλήματος. Η ελληνική πλευρά απέρριψε το διάβημα με τη δικαιολογία ότι «η στιγμή δεν ήταν κατάλληλη». Τις ίδιες μέρες κλιμακώθηκε η εκστρατεία του (τότε) έλληνα ΥΠΕΞ, Αντώνη Σαμαρά, για αποτροπή οποιουδήποτε συμβιβασμού με το «ψευδοκράτος» - με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα σημερινά αδιέξοδα.

    ΜΥΘΟΣ 8ος

    "Οι εθνικιστικοί κύκλοι της ΠΓΔΜ απειλούν άμεσα την ασφάλεια κι εδαφική ακεραιότητα της Β. Ελλάδας. "

    Η ύπαρξη εθνικιστών σε οποιαδήποτε χώρα είναι κάτι το αυτονόητο. Εντελώς διαφορετικό ζήτημα είναι η πραγματική επικινδυνότητά τους. Στην περίπτωση της ΠΓΔΜ, πολύς λόγος έγινε το 1991-93 για την αλυτρωτική συνθηματολογία του δεύτερου σε μέγεθος κόμματος της χώρας, του ΒΜΡΟ. Στην πραγματικότητα, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα από τον τοπικό τύπο, η ηγεσία του ΒΜΡΟ ήδη από το 1992 βρισκόταν σε επαφή με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες -και συγκεκριμένα με τον ειδικό απεσταλμένο του Μητσοτάκη, στρατηγό Γρυλλάκη («Ιός» 22.12.2001).

    Οταν το 1998 το ΒΜΡΟ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ακολούθησε έτσι πιο «ενδοτική» πολιτική απ' ό,τι οι προκάτοχοί του (ξεπούλημα στρατηγικών βιομηχανιών στο ελληνικό κεφάλαιο, κ.λπ.). Σύμφωνα με το «Βήμα» (3.6.2001), σύμβουλος του «εθνικιστή» πρωθυπουργού Γκεοργκίεφσκι «στις διαβουλεύσεις με την Αθήνα για την ονομασία» δεν ήταν άλλος από το Σταμάτη Μαλέλη -τον ίδιο άνθρωπο που, ως υπάλληλος του ελληνικού προξενείου, είχε ξεκινήσει το 1992 τις επαφές Γρυλλάκη-ΒΜΡΟ!

    Απομένει το ζήτημα των εθνικιστικών αναφορών σε σχολικά βιβλία της ΠΓΔΜ. Κάποιες είναι όντως αλυτρωτικές, ενώ άλλες απλώς διαφέρουν από τη δική μας εικόνα για την ιστορία της περιοχής. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που έχει ευρύτερες βαλκανικές διαστάσεις, υπάρχουν διακρατικές επιτροπές επιφορτισμένες με την αμοιβαία εκκαθάριση των σχολικών βιβλίων από κηρύγματα μίσους και σοβινιστικές υπερβολές.

    Προϋπόθεση της δουλειάς τους συνιστά, ωστόσο, η απουσία έντασης μεταξύ των ενδιαφερόμενων χωρών.

    ΜΥΘΟΣ 9ος

    "Στην επικράτεια της ΠΓΔΜ ζει μια ευμεγέθης ελληνική μειονότητα."

    Πρόκειται για ανυπόστατη κατασκευή που δεν στηρίζεται σε κανένα πραγματικό δεδομένο. Το αρχικό έναυσμα δόθηκε από μια σφυγμομέτρηση του περιοδικού «PULS» (1991) κατά την οποία, σε περίπτωση διάλυσης της ΠΓΔΜ, ένα 10,88 % των ερωτηθέντων θα προτιμούσε να ζήσει στην Ελλάδα κι όχι σε κάποια άλλη γειτονική χώρα -προτίμηση που από ελληνικά ΜΜΕ (και το Α2 του ΓΕΣ) ερμηνεύθηκε σαν εκδήλωση ελληνικής εθνικής συνείδησης!

    Ακολούθησε η πανηγυρική υποδοχή της προκήρυξης μιας «Οργάνωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας» (19.2.93), που σύντομα αποδείχθηκε κατασκεύασμα του εγχώριου «Στόχου». Οπως επισημαίνει και ο Κωφός, η όλη παραφιλολογία (στην οποία μετείχε ακόμη και η υφυπουργός Εξωτερικών Βιργινία Τσουδερού, ανεβάζοντας μάλιστα το ποσοστό της «ελληνικής μειονότητας» σε 18,6) «ενίσχυε την εντύπωση σε τρίτους ότι η Ελλάδα αναζητεί ή κατασκευάζει ερείσματα για επέμβαση στη γειτονική χώρα».


    ΜΥΘΟΣ 10ος

    "Η στάση της Αθήνας απέναντι στα Σκόπια υπήρξε σταθερά ενδοτική και καθόλου απειλητική. "

    Στην πραγματικότητα, ο ελληνικός εθνικισμός φλέρταρε σοβαρά με την ιδέα της διάλυσης του «ψευδοκράτους». Εκτός από χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας ζητώντας «σπάσιμο των συνόρων» και «σύνορα με τη Σερβία» (10.12.92), τη «στρατιωτική πίεση» και το διαμελισμό της ΠΓΔΜ υποστήριξαν επίσης δημόσια προσωπικότητες όπως ο Στέλιος Παπαθεμελής, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Κων/νος Βακαλόπουλος, ο Σαράντος Καργάκος, ο Χρήστος Πασσαλάρης ή ο τέως πρόεδρος Χρήστος Σαρτζετάκης. Στον αθηναϊκό τύπο δημοσιεύθηκαν σενάρια προέλασης του ελληνικού στρατού στο έδαφος της ΠΓΔΜ («Βήμα» 15.12.91 και 31.5.92), ακόμη και χάρτης με τις προτάσεις του ΓΕΕΘΑ για τα νέα σύνορα της Ελλάδας («Εθνος» 7.12.92).

    Σ' ένα άλλο επίπεδο, ο ΥΠΕΞ Σαμαράς βάσισε μεγάλο μέρος της στρατηγικής του στην προοπτική αποσύνθεσης και κατάρρευσης του «κρατιδίου» (χάρη και στο πρώτο άτυπο ελληνικό εμπάργκο του 1992), ενώ γνωστές είναι οι διαβουλεύσεις με τους Μιλόσεβιτς και Ντράσκοβιτς για ελληνοσερβική «μοιρασιά» της ΠΓΔΜ.

    Τέλος, διαφορετικής τάξης σχεδιασμοί για την «προληπτική» κατάληψη μιας «υγειονομικής ζώνης» εντός της ΠΓΔΜ σε περίπτωση επέκτασης των εκεί διακοινοτικών ταραχών συζητήθηκαν επίσημα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον Αύγουστο του 2001.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το κράτος ονομάζεται επισήμως (στην Ελλάδα και μάλιστα κατόπιν ελληνικής προτάσεως) FYROM ή επί το ελληνικότερον ΠΓΔΜ. Ως εκ τούτου, όλες οι προτάσεις περί "Σκοπίων" είναι εκ του πονηρού ή εκ του ασχέτου. Και φυσικά, επισήμως και πάντα σύμφωνα με την ελληνική πρόταση, οι κάτοικοι ονομάζονται FYROMακεδόνες ή ΠΓΔΜακεδόνες. (Φυσικά, μόνο ένα ηλίθιο κράτος θα πρότεινε ονόματα που δεν μπορεί να προφέρει καν στη γλώσσα του, αλλα προφανώς δεν είχε σκοπό να το κάνει):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε παιδια τι ευπρεπεια ειναι αυτη αποψε
    που ειναι οι γαμικυλες που συχναζαν εδω
    φοουνται την ασφαλεια η ηταν η ασφαλεια??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παρλα-πίπες μαντάμ Γιούλη!!!!
    Ακριβώς όπως τα λέω: Παρλα-ΠΙΠΕΣ!!!
    * Μακεντόνικα @@χίδια!!
    "Μασεντόνιγια" μήπως είναι η ακριβής προφορά του ονόματος από τους Σκοπιανούς; Αλλά τι αλλάζει; Γι' αυτό λέμε παρλα-πίπες μαντάμ Γιούλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ- ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΛΠ ΟΤΙ ΔΗΛ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ BLOG ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιούλη είσαι ξανθιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ολλανδέ 12.36,
    ...με τους 10 μύθους, θα πάρουμε πολύ σοβαρά την αναδημοσίευση που κάνεις στον "υιό της Ε". Τόσο σοβαρά όσο και το κόμμα παιδοφιλίας που υπάρχει εκεί από όπου έκανες το "σχόλιο".

    Αει στο διάολο τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εσύ με τους μύθους δεν πας να ξεκωλιαστείς φασίστα Σκοπιανόπορε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. με τον χαλβα και το ταχινι τι θα γινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητοί μου φίλοι,

    Έχω νεότερα να σας μεταφέρω από το γιατρό μου. Φαίνεται πως η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή, θα χρειαστώ ίσως δυνατά αντιβιοτικά και χημειοθεραπεία.

    Περάστε κι από το blog μου να τα πούμε, σας πεθύμησα.

    Με εκτίμηση,
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 12:26 μαλακισμένο εσύ τους μύθους που μπει ο διάολος μέσα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το μουνί της μάνας σου είναι πολυεθνικο/πολυφυλετικο/πολυγλωσσικο παλιόπουστρα "12:34 πμ" μιας και το έχει ξεσκίσει πατόκορφα όλος ο πλανήτης.
    Βάλε και κανα τόνο ΤΟΥΡΚΟΣΠΕΡΜΑ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Police foil citizenship subterfuge

    Police said yesterday they have arrested four women believed to have been in charge of a racket selling Greek citizenship to hundreds of illegal immigrants.

    The gang, accused of naturalizing at least 500 mainly young women from South America and Africa, allegedly operated by bribing Greek men to recognize the migrants as their own illegitimate children, police said.

    The suspects arrested include a 36-year-old woman from Sierra Leone and a 40-year-old woman from the Dominican Republic, who are also accused of coercing some of the migrants into smuggling drugs into the country.

    A three-month investigation found that the racket involved bribes being given to at least 20 Greeks to falsely confirm fathering the immigrants. Each of the Greeks was allegedly paid between 3,000 and 5,000 euros.

    A total of 93 people are suspected of involvement in the racket, including a foreign consular official serving in Greece, a Greek civil servant, notaries public and lawyers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Illegal CD traders face clampdown by officers

    The prosecutor’s office in Thessaloniki has ordered police to clamp down on the sale of pirated music CDs after firms responsible for protecting intellectual rights clubbed together this week to try to stop illegal traders, it was revealed yesterday.

    The majority of CDs sold in Greece are bootlegged copies and it is thought that this trade has cost the state almost 1 billion euros in lost taxes over a nine-year period. Almost 500,000 copied CDs were seized by the police last year and 850 people were arrested.

    The Greek branch of the International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), which deals with copyright issues, believes that courts are too lenient on street traders who sell pirated CDs. “Most of them appeal their sentences and are never seen again,” IFPI spokesperson Irene Tsiliri told Kathimerini.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιούλη, μωρακι μου, τι πινεις και δε μας δινεις;

    Μου θυμιζει κατι ατάκες του Καρατζαφερη που ελεγε πως θα διπλασιασει τα πυροσβεστικα αεροσκαφη της Ελλαδας χωρις ενα Ευρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Probe launched after bullets sent in mail to Fani Palli-Petralia

    Employment Minister Fani Palli-Petralia yesterday dismissed a threatening letter she received, containing six bullets, as a “joke in poor taste,” adding that it won’t have an impact on the government’s reform agenda. The recently appointed minister is leading the government’s push to reform the country’s ailing pension system, prompting union opposition and repeated strikes. A government spokesman said the counterterrorism squad has been assigned to investigate the letter sent to the minister, without divulging the content of the letter. The letter was spotted yesterday morning by an employment ministry mail room clerk who handed it to police.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 1:03 εσύ γιατί μου θυμίζεις Τσιπράκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αυτο το κειμενο παντως με τους 10 μυθους δεν τοχω διαβασει , βαριεμαι,ενα μυθο ξερω γω που πινεται και τον φτιαχνει ενας μακεδονας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. BLOW JOB DAY:
    Every 14th of February you get the chance to display your fondness for your wife or girlfriend by showering her with gifts, flowers, dinner, shows and any other baubles that women find romantic.

    Secretly...guys feel left out. That's right...left out. There's no special
    holiday for the ladies to show their appreciation for the men in their life.


    Men as a whole are either too proud or just too embarrassed to admit it.

    This is why a new holiday has been created.

    March 20th is now officially 'Steak, Blow job & Shut the Fuck Up Day.'

    Simple, effective and self-explanatory...this holiday has been created so your ladies can have a day to show their man just how much you love him.

    No cards, no flowers, no special nights on the town the name of the holiday explains it all...just a steak, a Blow Job & shut your mouth for the rest of the day! That's it!

    This twin pairing of Valentine's Day and Steak, Blow job & Shut the Fuck Up Day will usher in a new age of love as men everywhere will try THAT much harder in February to ensure a more memorable March! It's like a perpetual love machine.

    The word is already spreading, but as with any new idea, it needs a little push to start the ball rolling.

    So spread the word, and help bring love and peace to this crazy
    world.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 12:34 πμ

    Αυτή ηπολυεθνικότητα, είναι το πρόβλημά σου. Αισθάνεσαι ανάδελφος γιατί δεν ξέρεις την καταγωγή σου.
    Ολες αυτές οι φυλλές ξέσκισαν την πουτάνα σε έβγαλε και μπερδεύεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αληθευει οτι ο Πρεζα TV εδωσε πληροφοριες στην ασφαλεια για το press-gr;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 12:26 Επειδή η πολύ μαλακία που ρίχνεις σου έχει κάψει τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν βγαίνεις έξω να βρείς κανένα gay να σε ξεκωλιάσει για να συνέλθεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 12.26 Kόψε τα ληγμένα.

    Για τον ύποπτο ρόλο του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ στο:

    http://pea-kyanea.blogspot.com/2008/02/o-kata.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 12:26 είσαι γιωτάς, δεν πήγες στρατό και είσαι άθεος και αδερφάρα. Είμαι από την Κωνσταντινούπολη και είμαι έλληνας, όπως οι πόντιοι της Μακεδονίας και της υπόλοιπης ελλάδας. Πεθαίνω το επόμενο δευτερόλεπτο για την πατρίδα μου, για να μην αφήσω ξένο να πειράξει τα σύνορα μας και τα γυναικόπαιδα, τη θρησκεία και την οικογένεια μου, τη γαλανόλευκη σημαία μας.
    Εχω σιχαθεί τους μαλάκες σαν εσένα, έχετε εκμηδενίσει κάθε έννοια πατριωτισμού στο βωμό της προοδευτικής σκέψης και των ελευθέρων ηθών. Είστε πλειοψηφία στο λόμπι των ΜΜΕ και έχετε κάνει επιτυχημένη πλύση εγκεφάλων στα εύκολα μυαλά των ελλήνων που σας παρακολουθούν. Τα κόμματα σας κοιτάζουν σαν χάνοι... μάλλον αρκετοί από αυτούς (δελφίνοι) βολεύονται με την ενεργή παρουσία σας και γι' αυτό δεν αντιδρούν, όπως θα ήταν το φυσιολογικό. Λοιπόν μάθε ότι εδώ που ήρθες, στη γη, ήρθες για κάποιο σκοπό, ο άνθρωπος έφτιαξε τις κοινωνίες, ΕΣΥ ούτε μπορείς να αλλάξεις τη δομή, ούτε στο επιβάλλει κανείς να το κάνεις. Αν σου αρέσει να τα ισοπεδώνεις όλα, τότε πήγαινε να ζήσεις κάπου μόνος. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΤΕΛΟΣ! ΙΣΧΥΕΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΙΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΡΚΕΙ... ΛΕΩ ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ.... ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΕΠΙΣΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕΣ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ κεμαλ. ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΕΤΟ. ΘΕΛΩ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Για την ταμπακιερα ας μιλησει ο Πρεζα TV που εισακουεται πως εδωσε στεγνα την ταυτοτητα του press-gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

    http://neoinileias.blogspot.com/2008/02/blog-post_4213.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η προφορά του ονόματος Μακεδονία στη Μακεδονική γλώσσα είναι "Μακεδόνια" (Makedonija). ΚΑι τούτο γιατί το D σε αυτή τη γλώσσα προφέρεται αρκετά κοντά στο Ελληνικό Δ, το J (που προφέρεται Ι) σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι τόσο ηχηρό, και ο τόνος πέφτει στο Ο.

    Όσον αφορα τα υπόλοιπα ισχύει αυτό που λέει κάποιος παραπάνω, ότι δηλαδή μια τετοια λύση μοιάζει με την ιδέα του Καρατζαφέρη για να διπλασιάσει το στόλο των Ελληνικών πυροσβεστικών αεροπλάνων.

    Πάρτε το χαμπάρι ρε, πάρτε το επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. http://neoinileias.blogspot.com/2008/02/blog-post_8284.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το τί μαλακία γράφτηκε πάλι εδώ δεν λέγεται. Ειδικά ο 12.34 έκανε μια νέα κοινωνιολογικο-ιστορική ανακάλυψη λέγοντας πως:

    οι νεοελληνες δεν ειναι απογονοι των αρχαιων ελληνων.

    Μπα, και οι νεοέλληνες από πού ήρθαν; από τον Άρη; Σίγουρα έγιναν πολλές προσμίξεις με άλλους λαούς, όπως παντού άλλωστε αλλά οι νεοέλληνες δεν ήρθαν ξαφνικά σε αυτόν τον τόπο όπως θέλεις να το παρουσιάσεις...


    οι αρχαιοι μακεδονες δεν ειχαν σχεση με τους αρχαιους ελληνες και δεν μιλαγαν ελληνικα.για την ακριβεια ,δεν ξερουμε ποια γλωσσα μιλαγαν.

    κλασική μαλακία, την γράφουν και τα εκπαιδευτικά βιβλία της FYROM, από εκεί διαβάζεις αγαπητέ; δηλαδή ο Μεγάλος Αλέξανδρος έκανε ξένες γλώσσες πρώτα και μετά τον δίδαξε ο Αριστοτέλης, σωστά; Άλλο είναι διαφορετική ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ και άλλο διαφορετική ΓΛΩΣΣΑ, καθυστερημένε.

    παντως οι αρχαιοι ελληνες τους θεωρουσαν βαρβαρους.

    Εδώ μάλλον συγχέεις τους Αρχαίους ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ που δεν πολυσυμπαθούσαν τους Μακεδόνες με "αρχαίους έλληνες". Και νά 'ταν μόνο αυτή η σύγχυση στο μυαλό σου καημένε...

    η μακεδονια ηταν παντα πολυεθνικη/πολυφυλετικη/πολυγλωσσικη.
    κατοικουταν απο βλαχους ,σλαβους ,βουλγαρους, τουρκους,αλβανους και εβραιους.


    Καλά εδώ φιλάρα δίνεις ρεσιτάλ ασχετοσύνης -και προπαγάνδας φυσικά- πηδάς, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, γύρω στους 20 αιώνες ιστορίας!!! Είναι σαν να λες ότι η Αμερική ήταν πάντα πολυφυλετική και είχε πάντα καυκάσιους και αφρο-αμερικανούς. Στην αρχή υπήρχαν φύλα των οποίων δεν γνωρίζουμε και πολλά, μετά κατέβηκαν τα πρώτα ελληνικά φύλα, μετά από καμιά δεκαριά αιώνες ήρθαν τα σλάβικα και στο τέλος οι οθωμανοί, προχθές -στη γραμμή του χρόνου- ήρθαν και οι αλβανοί. Όλα αυτά τα γάμησες γράφοντας πως από πάντα ήταν "πολυφυλετική"

    οι ηλιθιοι ελληναραδες που το παιζουν αυθεντικοι μακεδονες ειναι στη πλειοψηφεια τους απογονοι μικρασιατων τουρκοφωνων και τουρκοποντιων.
    οι κατοικοι της δημοκρατιας της μακεδονιας, οι σλαβομακεδονες υπαρχουν πιο παλια στη μακεδονια απο τα τουρκοσπορακια και τους ποντιους που το απιζουν μακεδονομαχοι.


    καλά, σε αυτό τί να απαντήσει κανείς ρε καημένε; έλεος.

    Γιαυτο μην μιλατε ελληναραδες.

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ, ΓΛΟΙΩΔΗ ΟΝΤΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ, ΜΑΛΑΚΑ, ΓΚΕ, ΓΚΕ; Α, ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΕΙΜΑΙ, ΟΥΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΕΞΙΟΣ. ΑΛΛΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 12.34 για πες μας ρε ακροαριστερε εμετέ:

    Εισαι γεννετιστής;
    Ανθρωπολόγος;
    Εθνολόγος;
    Ιστορικός;

    Την ιδια ερώτηση κάνω κάθε φορα στους ομοιδεάτες καρκίνους σου που λένε τις ίδιες απύθμενες μαλακίες, αλλά ποτέ κανένας δεν δίνει καμια σοβαρή απάντηση.

    Έχεις κανενα σοβαρό δίπλωμα μωρή μουχρίτσα και έχεις κανει καμία γεννετική η ιστορική έρευνα για να το κουβεντιάσουμε;

    Αλλιώς πάρε κανα περιοδικό, άραξε στην λεκάνη και μην μιλάς πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τα ακροαριστερα φασισταρια έχουν πάθει κρίση πανικου γιατί βλέπουν τον κόσμο που έχει εξαγριωθεί, και δεν μασάει πλέον την προπαγάνδα και τον ψυχολογικό πόλεμο παραπληροφόρησης και ταμπελας για ρατσιστες, φασίστες και άλλες αρχιδιες, και έχει γεμίσει το ίντερνετ πατριωτικά και εθνικιστικά σαιτ και μυνηματα, και δε ξέρουν τι να κανουν για να το σταματήσουν.

    Οτι σπείρατε θα θερίσετε κωλοτρυπίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλά μιλάμε, εαν τελικά ο Πουτιν κάνει αυτό που είπε σήμερα, οτι θα βομβαρδίσει το Κόσοβο και τα αλβανα, οι αριστεροι θα πεθάνουν!

    Ένας αλβανος θα πεθαίνει και όλοι εδώ θα κλαίνε και θα χτυπιουνται και θα θρηνολογουν λες και πέθαινουν οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Eξαιρετικη ιδεα, φιλε αναφερομαι στο αρθρο βεβαια, ειχα και παρομοιο στο μυαλο μου αλλα δεν ηξερα πως να το εκφρασω, θα προωθησω την αποψη σου, οσο για το πρωτελευταιο ποστ, οι ρουφιανοι και οι μασσονοι θα ειναι απο τους πρωτους που θα πεσουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο αλήτης Νίκος Ρούσσος (Πρεζα TV) επιτείθεται ενάντια στο press-gr - δείτε το άρθρο του αλήτη Νίκου Ρούσσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΙΣΤΟΡΙΑ = ΓΝΩΣΗ

    Προϊστορική "Ελλάς": από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, πατέρα του ΕΛΛΗΝΑ, μέχρι το 776 π.Χ.
    Ιστορική Ελλάς: α) 776 -> 146 π.Χ. (Αρχαία) β) 146 π.Χ. -> 1821 (Dark Ages-Σκλαβιά), και γ) 1821 -> Σήμερα (Νέα Ελλάς).

    Απο τον 4ο αι. π.Χ.: "Έλληνες είναι όσοι έχουν ελληνική Παιδεία". ΑΡΑ: όσοι γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ή κατάγονται απ' αυτήν, και δεν έχουν ελληνική Παιδεία είναι μη Έλληνες = Βαρ-βαρ-οι. Όσοι έχουν ελληνική Παιδεία, ας είναι και άλλης φυλής, χρώματος και τόπου άνθρωποι, είναι Έλληνες.
    Η ελληνική Παιδεία, (που δεν είναι κατά τους Αρχαίους μόνο η Μόρφωση, αλλά και η Αγωγή μαζί), κωδικοποιείται στο : "ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ, ιδέες- ΔΟΓΜΑΤΑ κι ανθρώπους- ΔΕΣΠΟΤΕΣ". Όποιος μετέχει σ' αυτό σήμερα, είναι Έλληνας. Όποιος σέρνεται στα πατώματα για να δείξει ανάταση θεοφόρου πνεύματος και μόνιμη υποταγή σε Δεσπότη ή Βασιλιά ή Κόμμα, όπως οι Χριστιανοί, οι Φασίστες και οι Κομμουνιστές, δεν είναι Έλληνες τω πνεύματι.
    Το "Έλλην" είναι και φυλετικός και πνευματικός προσδιορισμός. Φυσικά, επειδή οι του γένους του Έλληνος Δευκαλίωνος ανέπτυξαν αυτό το ιδιότροπο και μοναδικά ευ-φυές "Πνεύμα", όταν οι Χριστιανοί το βρίζουν με τα βαρβαρότερα λόγια, είναι σαν να βρίζουν τους ομορφότερους, εξυπνότερους και γενναιότερους προγόνους της Ανθρωπότητας, κι όχι μοναχά της Ελλάδας και ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ + ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ + ΟΧΙ! ΑΕΡΑ!

    Πολιτική Ιδεολογία μας, η ΙΣΤΟΡΙΑ, που σημαίνει "γνώσις" και ισούται με την Παγκόσμια (ωχ!). Ας εκ-παιδεύσουμε τα παιδιά μας, ή "τις επενδύσεις μας στην Αιωνιότητα", να γίνουν ΕΤΥΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ των εθνών κι όχι ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ πολυεθνικών!(έτυμος = αληθινός, ...ινδο-ευρωπαιο-φοινικιστί)

    Περί Αλβανών, τώρα...

    "Τη 25η Μαρτίου 1380 είχεν αποθάνει ο δεσπότης του Μισθρά Μανουήλ Καντακουζηνός. Ο ανήρ ούτος είχε περιστείλει τάς στασιαστικάς αξιώσεις των αρχόντων της χώρας, επειδή όμως είχεν ελαττωθή ο πληθυσμός, ο Μανουήλ εκάλεσεν εις αναπλήρωσιν του κενού τους τότε αρχίσαντας να καταβαίνωσιν εις τάς ελληνικάς χώρας Α λ β α ν ο ύ ς. Ώστε κατά τους χρόνους τούτους επήλθον εις το νοτιοδυτικόν και το μέσον της χερσοννήσου οι πρώτοι Αλβανοί άποικοι.
    Ενώ δε εν Πελοποννήσω και εν τη ανατολική Ελλάδι ουδέν εγένετο κατά το δεύτερον ήμισυ της τέσσαρεσκαιδεκάτης εκατονταετηρίδος προς αποτροπήν του από των Τούρκων κινδύνου, η αυτή πολυαρχία επεκράτει κατά τους χρόνους τούτους εν Αιτωλία, Ακαρνανία, Ηπείρω, Αλβανία και Θεσσαλία. Αποθανόντος τώ 1355 του ισχυρού βασιλέως των Σέρβων Στεφάνου Δούσσαν κατεκερματίσθη το μέγα αυτού κράτος εις πολλάς μικράς ηγεμονίας, ών προΐσταντο Σέρβοι δυνάσται. Ωσαύτως τώ 1358 ο Αλβανός Κάρολος Τόπιας, κατατροπώσας περί Αχελώον τον τελευταίον απόγονον των δεσποτών της Ηπείρου Νικηφόρον Β΄ πεσόντα εν τη μάχη ταύτη, κατέλυσε διά παντός την ελληνικήν εκείνην ηγεμονίαν. Έκτοτε διάφοροι αλβανικοί οίκοι επεκράτησαν εις άπασαν μεταξύ Κορινθιακού κόλπου και του Δυρραχίου εκτεινομένην χώραν, ών δύο υπήρξαν ισχυρότεροι των άλλων ο του Καρόλου Τόπια, του περί Αχελώον νικητού, εις τάς βορειοτέρας αλβανικάς χώρας, και ο του Γκίνη (Ιωάννου) Μπούα του επιλεγομένου Σπάτα, εις την Ήπειρον, την Αιτωλίαν και την Ακαρνανίαν.
    Ενώ η Ναυαρική εταιρεία (Καταλανική εκ της ισπανικής Ναυάρα, εξ ού και το Ναυαρίνο) κατείχε πράγματι την φραγκικήν Πελοπόννησον, ο δεσπότης της ελληνικής Πελοποννήσου Θεόδωρος Α΄ ο Παλαιολόγος ήριζε προς τους Ενετούς περί της κατοχής της Αργολίδος, ήριζε προς τους ιδίους αυτού άρχοντας και εδέχετο εν ταίς χώραις αυτού 10.000 αλβανικάς οικογενείας.
    Κατ’ αρχάς η τύχη εφάνη προσμειδιάσασα επί μικρόν εις τον Κωνσταντίνον, όστις εξελθών του Ισθμού εις την ανατολικήν Ελλάδα, ηνάγκασε τον τε δούκα Αττικής και Βοιωτίας Νέριον Β΄ να αναγνωρίση την κυριαρχίαν του. Εξακολουθήσας δε το επιχείρημα από του Φεβρουαρίου 1445, κατέλαβε την Δαυλίδα και μέγα μέρος της Φωκίδος, το Λοιδωρίκιον, την Βιτρινίτζαν και προχωρήσας εις Θεσσαλίαν, της οποίας οι Βλάχοι και οι Αλβανοί εφάνησαν πρόθυμοι να συνταχθώσι μετ’ αυτού., κατέλαβε την επαρχίαν ταύτην.
    Αλλά πλήν των αρματωλών και των κλεφτών, προέκυψαν επί τουρκοκρατίας δύο έτερα προπαιδευτήρια του πεζικού στρατού, του διεξάγοντος την επανάστασιν. Το μέν εν Ηπείρω, το δε εν Πελοποννήσω, το μέν εις το Σούλι, το δε εις την Μάνην.
    Εν καιρώ ειρήνης οι Σουλιώται επλήρωναν εις την Πύλην τον συνήθη των ραγιάδων φόρον, ό εστι το χαράτζι εις χρήματα, και πλήν τούτου το δέκατον των ποιμνίων αυτών, του βουτύρου και του τυρού. Ενταυτώ όμως εισέπραττον την αυτήν δεκάτην και το αυτό χαράτζι από των κατακτηθέντων υπ’ αυτών χωρίων. Ώστε ήσαν άρχοντες άμα και αρχόμενοι. Ουδέ τούτο ήρκει, αλλά επληρώνοντο και ιδίαν χρηματικήν εισφοράν υπό των γειτόνων αγάδων και πασάδων, ίνα μη λεηλατώσι τά κτήματα αυτών. Πάσα δε η συμπολιτεία των Σουλιωτών ωμοίαζε πολύ προς το αρχαίον σπαρτιατικόν πολίτευμα. Αι δε σχέσεις μεταξύ των 11 αρχικών χωρίων και των κυριευθέντων 60, ανακαλούσι παραδόξως εις την μνήμην ημών τάς μεταξύ Σπαρτιατών και περιοίκων σχέσεις. Ήσαν δε οι Σουλιώται κράμα Ελλήνων και εξελληνισθέντων Αλβανών.
    Αλλά μετά την ατυχή έκβασιν της επαναστάσεως του 1770 ή μάλλον μετά την ολοσχερή κατατρόπωσιν των επί δεκαετίαν περίπου δεσποσάντων της χερσονήσου Αλβανών, ετροπολογήθησαν εν πολλοίς αι μεταξύ Μανιατών και της Υψηλής Πύλης σχέσεις και ο ετήσιος φόρος ανεβιβάσθη εις 15.000 γρόσια.
    *
    Μετά την αποτυχία της επαναστάσεως του 1770, αι μέν νήσοι του Αιγαίου πελάγους ουδέν μέγα κακόν έπαθον μετά την αναχώρησιν της ρωσικής κατοχής, αι άλλαι όμως ελληνικαί χώραι έπαθον τά πάνδεινα ουχί υπό των Τούρκων αλλά υπό των Αλβανών. Οι τελευταίοι, ούς η Υψηλή Πύλη εξηκόντισεν κατά της Πελοποννήσου τώ 1770, αφού ευχερώς κατέπνιξαν το ασθενές εκείνο κίνημα, εξετράπησαν εις λεηλασίαν και δήωσιν δεινήν. Συμποσοθέντες βαθμηδόν εις 60.000, κατέστρεψαν πόλεις και χώρας, και τους μέν ευπορωτέρους παντελώς γυμνόσαντες, κατηνάγκαζον να υπογράψωσι χρεωστικάς ομολογίας ποσών μεγάλων, τους δε πενεστέρους απεμπόλουν ως κτήνη.
    Η οικτρά αύτη κατάστασις διήρκεσεν έτη εννέα, ήρχισαν δε να επιτίθενται οι Αλβανοί και κατ’ αυτών των Τούρκων, απαιτούντες μισθούς και φόρους.Τότε η κυβέρνησις ανέθηκεν την κατατρόπωσιν αυτών εις τον αρχιναύαρχον Χασάν, όστις συνεπικουρούμενος υπό των κλεφτών (: !!!) ηνώρθωσε τελικώς την τάξιν εις Πελοπόννησον και στερεάν. Επειδή όμως οι κλέφται δεν προσήλθον να προσκυνήσωσι (: "ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ", διαχρονικά, αδερφέ!)τον οσμανίδην, το επόμενον έτος, 1780, ο Χασάν επήλθε κατ’ αυτών και των Μανιατών. Εις τάς συγκρούσεις εκείνας εφονεύθη και ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, πατήρ του Θεοδώρου, δεκαετούς τότε, του τοσούτον κλέος κτησαμένου εν τη τελευταία επαναστάσει", Παπαρηγόπουλος έφα.

    Crucial Data ή CD: υπήρξαν Αλβανοί που πολέμησαν με το μέρος μας το 21 και είχαν, μάλιστα, έναν (στους 59) αντιπρόσωπο που υπέγραψε υπό το "Αλβανοί Σύμμαχοι" την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας! Οι γενικεύσεις είναι βολικές, αλλά η Ιστορία δεν είναι θεωρητική επιστήμη, αλλά, θετική: -σημασία στην λεπτομέρεια!

    ΕΜΕΙΣ
    Εναλλακτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιστορικής Συνέπειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Στον Νίκο Ρούσσο (Πρεζα TV) του αφήσαμε αυτό το δωράκι:


    Ντροπή σου ρε!

    Είδες τίποτα αποτελέσματα έρευνας ή μήπως απόφαση δικαστηρίου;

    Τρέξε να συνταχθείς με τα Μέσα Μαζικού Εμέτου ή Μέσα Μαζικής Τηλεθέασης κι εσύ!

    Ντροπή σου και σου εύχομαι να μην χρειαστείς ποτέ την συμπαράσταση των bloggers γιατί τότε θα πάρεις αυτά @@.

    Αλλά δεν φταις εσύ, δειλέ και αγνώμονα, μόνο τα παιδιά που φιλοξένησαν εσένα και τον λόγο σου τόσες φορές, μόνο εκείνοι φταίνε!

    Εμείς δεν δεχόμαστε ΤΙΠΟΤΑ σαν δεδομένο αν δεν ολοκληρωθεί η έρευνα, που να χέσω το τεκμήριο της αθωότητας δηλαδή και τις "δημοκρατικές αντιλήψεις" μερικών - μερικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ολα καλα παιδια? Ειστε ολοι οι ιστοριολογουντες στα συγκαλα σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @ 3.00

    Όλλλλα καλλλλά που λένε στη Μακεδονία του Αιγαίου (Egeska Makedonija).

    Ντόμπρο, ντόμπρο, που λένε στη Μακεδονία του Βαρδάρη (Vardarska Makedonija).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. 2.57

    Ο Λάσκος είσαι ρε μαλάκα;

    : Ο_+_Β_+_ΕΘΝ(Ω)ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ = = Η +_ΘΕΩΝ_+ ΔΙΔΑ +_ΑΛΗΘΕΙΑ + ΛΑΣΚΟΣ .°. ! !

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ PRESS-GR!
    FREE PRESS-GR!


    (κάνει και καλό t-shirt!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Θα μας πάρουν το όνομα, μετά θα μας πάρουν το έδαφος,…και στην τελική σε λίγο θα λένε πως η Θεσσαλία δεν λέγεται Θεσσαλία αλλά Μακεδονία. Σε τέτοια θέματα δεν κάνεις πίσω. Αν ήταν το σπίτι σου και κάποιος διεκδικούσε να μπει από τον φράχτη και να πάρει ένα μικρό κομμάτι της αυλής σου για δικό του και εσύ έδινες τέτοιες ελευθερίες, σε λίγο θα σε πη__γε και δεν θα το είχες πάρει χαμπάρι πότε. Έτσι είναι ο άνθρωπος… έτσι και οι κοινωνίες του και κατ΄ επέκταση τα κράτη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. "οι νεοελληνες δεν ειναι απογονοι των αρχαιων ελληνων."

    Kai esy malaka karagiozi exeis faei to paramythi twn nazi. Den mporw na vrw to athro gia ti propaganda ayti ti stigmi alla otan to vrw tha sto xwsw sti mouri (gia na min pw allou)

    Des kai ayta vlaka:


    The contradiction between the physical characteristics of Thracians deduced from anthropological evidence on one hand, and Xenophanes' description on the other can be accounted for by analysing the uniform Hellas tribal classification perspective regarding 'barbarians' to the north.[citation needed] The Greeks identified themselves as civilized, while those to the north of their classical borders were seen as Barbarians. Greeks attributed differing physical features to the so-called barbarians then they did to themselves. A recent statistical comparison [11] of ancient and modern Greek skulls resulted in the discovery of “a remarkable similarity in craniofacial morphology between modern and ancient Greeks.” Supportive of this study, American anthropologist J. Lawrence Angel [12] noted that from the earliest times to the present “racial continuity in Greece is striking.” Buxton [13] who had earlier studied Greek skeletal material and measured modern Greeks, especially in Cyprus, found that the modern Greeks “possess physical characteristics not differing essentially from those of the former [ancient Greeks].”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ^ Argyropoulos, E. et al., 1989, A comparative cephalometric investigation of the Greek craniofacial pattern through 4,000 years, Angle Orthod 1989 Fall;59(3):195-204
    ^ Angel, J. Lawrence, 1944, A racial analysis of the ancient Greeks: An essay on the use of morphological types, American Journal of Physical Anthropology
    ^ Buxton, L.H.D., 1920, Physical Anthropology of Ancient and Modern Greeks, Nature, v. 106, pp. 183-185

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

    Η ΦΥΡΟΜ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ.

    ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ

    ΡΕ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.

    ΟΙ ''ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ'' ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 80% ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    24 Φεβρουάριος 2008 12:26 πμ


    Εκτός από αγεωγράφητος είσαι και ρατσιστής! Η συμπεριφορά η δική σου δείχνει πως είσαι τουρκόσπορος γι' αυτό ωρύεσαι έτσι σαν μογγόλος σφαγέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο Νικος Ρουσσος - Πρεζα TV έδωσε το press.gr;

    Aπίστευτο...

    Ωρα να καθαρισει ο τοπος απο τους ρουφιανους που δινουν ασυστολα τους κειμενογραφους του press-gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  55. Στον Νίκο Ρούσσο (Πρεζα TV)

    για αυτό του το "ήθος" του αφήσαμε το παρακάτω δωράκι:

    Ντροπή σου ρε!

    Είδες τίποτα αποτελέσματα έρευνας ή μήπως απόφαση δικαστηρίου;

    Τρέξε να συνταχθείς με τα Μέσα Μαζικού Εμέτου ή Μέσα Μαζικής Τηλεθέασης κι εσύ!

    Ντροπή σου και σου εύχομαι να μην χρειαστείς ποτέ την συμπαράσταση των bloggers γιατί τότε θα πάρεις αυτά @@.

    Αλλά δεν φταις εσύ, δειλέ και αγνώμονα, μόνο τα παιδιά που φιλοξένησαν εσένα και τον λόγο σου τόσες φορές, μόνο εκείνοι φταίνε!

    Εμείς δεν δεχόμαστε ΤΙΠΟΤΑ σαν δεδομένο αν δεν ολοκληρωθεί η έρευνα, που να χέσω το τεκμήριο της αθωότητας δηλαδή και τις "δημοκρατικές αντιλήψεις" μερικών - μερικών.


    Παρακαλούμε να τον σημαιοστολίσετε κι εσείς δεόντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. blooper εγώ έγραψα 2 σχόλια, τα "ενέκρινε" πρώτα, μετά τα ανάρτησε και μου απάντησε, αλλά το τελευταίο μου σχόλιο λογοκρίθηκε, αν και απλά έλεγα τη γνώμη μου, δεν τον έβριζα...

    Του έστειλα ένα τελευταίο για να του πω ότι δεν είναι και πολύ δημοκρατικό αυτό, αλλά...λογοκρίθηκε κι αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. BLOGING ΣΗΜΑΙΝΕΙ: Εχω το δικαίωμα να έχω και να λέω την γνώμη μου και να κρίνομαι για αυτήν.

    Στηρίξτε το πρεςς επειδή το πρέςς είμαστε όλοι μας και όχι μόνο η ομάδα που το λειτουργούσε! Μην το εγκαταλείπετε τώρα.

    Το πρεςς δεν είναι μόνο τα παιδιά που το λειτουργούσαν, αλλά κυρίως εμείς, όλοι εμείς που το διαβάζαμε και ενίοτε φιλοξενηθήκαμε γράφοντας την πληροφορία, την γνώμη, την πρόταση, το αστείο, ή ακόμα και την σαχλαμάρα μας.

    Εμείς, όλοι εμείς, έχουμε μόνο τόση δύναμη στην απαίτησή μας για ελεύθερη διάδοση ιδεών και ειδήσεων, όση η επισκεψιμότητα του πρεςς.

    Μην αποδυναμώνουμε την ελευθερία μας παραιτούμενοι της διεκδίκησης γι αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. FREE PRESS-GR!

    μαζί σου press-gr, μην μασάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Εφημερίς "Ο Αιών", 13 Νοεμβρίου 1838

    Παιδιά μου! Εις τον τόπον τούτον, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιόν καιρόν άντρες σοφοί και άντρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ, και ούτε να φθάσω τα ίχνη των....

    Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, στη μεγάλη δόξα των προπατόρων μας κι έρχομαι να σας είπω όσα στον καιρό του αγώνα μας και πριν απ' αυτόν κι ύστερα απ' αυτόν ο ίδιος παρατήρησα κι απ' αυτά να κάμωμεν συμπερασμούς και για την μέλλουσαν ευτυχία σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα.

    Και διά τους παλαιούς Έλληνας, οποίας γνώσεις είχαν και ποία δόξα και τιμήν έχαιραν κοντά εις τα άλλα έθνη του καιρού των, οποίους ήρωας στρατηγούς, πολιτικούς είχαν, διά ταύτα σας λέγουν καθ' ημέραν οι διδάσκαλοί σας και οι πεπαιδευμένοι σας. Εγώ δεν είμαι αρκετός. Σας λέγω μόνον πως ήτον σοφοί, και από εδώ επήραν και εδανείσθηκαν τα άλλα έθνη την σοφίαν των... Αυτοί διέφεραν από ημάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τις πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθεν εις τον κόσμον ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα... Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους και έτσι έλαβαν καιρόν πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι, και τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν και οι Μουσουλμάνοι, και έκαμαν ότι μπορούσαν, διά να αλλάξει ο λαός την πίστη του... Έκοψαν γλώσσες σε πολλούς ανθρώπους, αλλ' εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν... Τον ένα έκοβαν, ο άλλος τον σταυρό του έκανε.

    Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διώρισε έναν βιτσερέ (αντιβασιλέα), έναν Πατριάρχη και του έδωσε την εξουσία της Εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός Κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο Σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι Κοτζαμπάσηδες εις όλα τα μέρη. Η τρίτη τάξις, οι έμποροι, και οι προκομμένοι, το καλλίτερο μέρος των πολιτών, μη υποφέροντες τον ζυγό έφευγαν κι οι γραμματισμένοι επήραν τα βιβλία και φύγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, κι έτσι έμεινε ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε καθ' ημέρα χειρότερα... διότι αν βρισκόταν μεταξύ του λαού κανείς με λίγη άνθηση τον λάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορον της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού. Και μερικοί μη υποφέροντες την τυραννίαν των Τούρκων και βλέποντες τις δόξες και τις ηδονές οπού απελάμβανον αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Και τοιουτοτρόπως κάθε μέρα ο λαός ελίγνευε και επτώχυνε.

    Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετέφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία. Και σαν τους πρέπει να χρεωστούμεν ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανεν τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και οι άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμεν και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε... Όθεν μας ήρθε στο νου να τους μιμηθούμε και να γίνομε ευτυχέστεροι και έτσι έγινε και επροόδευσεν η εταιρεία.

    Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι ήμεθα, ούτε πως δεν έχομεν άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε, "πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιτοκάραβα βατσέλα", αλλά, ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας... και όλοι, και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι συμφωνήσαμεν σ' αυτό το σκοπό και κάναμεν την επανάσταση.

    Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοιαν και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι... Ο ένας πήγαινε στον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα στο στρατόπεδο και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμεν και εις την Κωνσταντινούπολη...

    Τόσο τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουαν Έλληνα και φεύγαν χίλια μίλια μακριά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός κι ένα καράβι μια αρμάδα. Αλλά δεν εβάσταξε. Ήλθαν μερικοί και ηθέλησαν να γένουν μπαρμπέρηδες εις του κασίδη το κεφάλι. Μας πονούσε το μπαρμπέρισμά τους μα τι να κάνουμε; Είχαμε κι αυτουνών την ανάγκη.

    Από τότε ήρχισεν η διχόνοια και εχάθη η πρώτη προθυμία και ομόνοια. Κι όταν έλεγες του Κώστα να δώσει χρήματα διά τας ανάγκας του έθνους, ή να πάει στον πόλεμο, τούτος πρόβαλλε το Γιάννη. Και με αυτό τον τρόπο κανείς δεν ήθελε να συντράμει, μήτε να πολεμήσει. Και τούτο εγίνετο, επειδή δεν είχαμε έναν αρχηγό και μίαν κεφαλή. Αλλά μας έμπαινε Πρόεδρος έξι μήνες, εσηκώνετο ο άλλος και τον έρριχνε, και εκάθετο αυτός άλλους τόσους, και έτσι ο ένας ήθελε τούτο κι ο άλλος το άλλο. Ίσως όλοι ηθέλαμε το καλό, πλην καθένας κατά τη γνώμη του. Όταν προστάζουνε πολλοί, ποτέ το σπίτι δεν κτίζεται, ούτε τελειώνει. Ο ένας λέει ότι η πόρτα πρέπει να βλέπει στο ανατολικό μέρος, ο άλλος στο αντικρυνό κι ο άλλος στο βοριά, σαν να ήταν το σπίτι στον αραμπά και να γυρίζει καθώς λέγει ο καθένας. Με τούτον τον τρόπο δεν κτίζεται ποτέ το σπίτι, αλλά πρέπει να είναι αρχιτέκτονας, οπού να προστάζει πώς θα γίνει. Παρομοίως κι εμείς χρειαζόμαστε έναν αρχηγό κι έναν αρχιτέκτονα, όστις να προστάζει κι οι άλλοι να υπακούνε και ν' ακολουθάνε. Αλλά επειδή είμαστε σε τέτοια κατάσταση, εξαιτίας της διχόνοιάς μας, έπεσε η Τουρκιά πάνω μας και κοντέψαμε να χαθούμε και εις τους στερνούς επτά χρόνους δεν κατορθώσαμε μεγάλα πράγματα.

    Εις αυτή την κατάσταση έρχεται ο Βασιλεύς, τα πράματα ησυχάζουν και το εμπόριο κι η γεωργία κι οι τέχνες αρχίζουν να προοδεύουν και μάλιστα η παιδεία. Αυτή η μάθηση θα μας αυξήσει και θα μας ευτυχήσει. Αλλά για να αυξήσουμε, χρειάζεται κι η στερέωση της πολιτείας μας, που γίνεται με την καλλιέργεια και με την υποστήριξη του θρόνου. Ο Βασιλεύς είναι νέος, και συμμορφώνεται με τον τόπο μας. Δεν είναι προσωρινός αλλ' η βασιλεία του είναι διαδοχική, και θα περάσει στα παιδιά των παιδιών του, και με αυτόν και σεις και τα παιδιά σας θα ζήσετε. Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να τη στερεώσετε, διότι όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως κι ύστερα υπέρ Πατρίδος. Όλα τα έθνη του κόσμου έχουν και φυλάνε μία θρησκεία. Να μην έχετε πολυτέλεια, να μην πηγαίνετε στους καφενέδες και στα μπιλιάρδα. Να δοθήτε εις τας σπουδάς σας και καλλίτερα να κοπιάσετε ολίγον, δυο και τρεις χρόνους και να ζήσετε ελεύθεροι στο επίλοιπο της ζωής σας, παρά να περάσετε τέσσερις-πέντε χρόνους τη νεότητά σας και να μείνετε αγράμματοι, να σκλαβωθείτε εις τα γεράματά σας. Να ακούετε τας συμβουλάς των διδασκάλων και γεροντοτέρων και κατά την παροιμία "μύρια ήξευρε και χίλια μάθαινε".

    Η προκοπή σας και η μάθησή σας να μη γενεί σκεπάρνι μόνο για το άτομό σας, μα να κοιτάζει το καλό της κοινότητας, γιατί μέσα στο καλό αυτό βρίσκεται και το δικό σας.

    Εγώ παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξαιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και διά τούτο σας ζητώ συγχώρεση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοί σας. Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, διά να ωφεληθήτε από τα περασμένα κι από τα κακά αποτελέσματα της διχόνοιας, την οποία να αποστρέφεσθε, και να έχετε ομόνοια. Εμάς μη μας τηράτε πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε και οι μέρες της γενιάς που σας άνοιξε το δρόμο, θέλουν σε λίγο περάσει. Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθεί η νύκτα του θανάτου μας, καθώς την ημέρα των Αγίων Ασωμάτων θέλει διαδεχθεί η νύκτα και η αυριανή ημέρα.

    Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο όπου ημείς ελευθερώσαμε και διά να γίνει τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της Πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία. Τελειώνω τον λόγον μου.

    Ζήτω ο Βασιλεύς μας Όθων! Ζήτω οι σοφοί διδάσκαλοι! Ζήτω η Ελληνική Νεολαία!

    Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - 8 Οκτωβρίου 1838

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ακόμη και να το κλείσουνε το press υπαρχουν διαθέσιμες όλες οι δημοσιεύσεις και τα σχόλια.

    Ακόμη και να το διαγράψουν, η ιστορία θα παραμείνει για να μαθαίνουν οι νεότεροι.

    Πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι όλοι όσοι έβριζαν αβέρτα τους πολιτικούς γιατί απλά θέλανε να ξεκαβλώσουν, έχουν εξαφανιστεί μετά τις εξελίξεις περί παρέμβασης της δικαιοσύνης. Κότες. Τώρα κρύβεστε; Τα στοιχεία σας υπάρχουν αποθηκευμένα και ο εντοπισμός σας είναι θέμα χρόνου σε περίπτωση που αρθεί το απόρρητο της σελίδας.

    Πάντως το μόνο που έχω να σχολιάσω στην υπόθεση, είναι πως ακόμη και να ισχύει η υπόθεση περί εκβιασμού, συναντήσαμε σοβαρότατες ειδήσεις, φανταστείτε τι δεν μάθαμε ακόμα, πίθανότατα χειρότερα.

    Και εσείς ρε παιδιά του press, γιατί; (αν ισχύουν οι κατηγορίες) γιατί; για το χρήμα ρε;

    Και όσο για τους bloopers, ρε παιδιά, ο ΠΡΕΖΑ έχει τις δικές του απόψεις. Ο καθένας κρίνεται για τις απόψεις του, εσείς γιατί του επιτίθεστε; Και ειδικά παρουσιάζοντας (ξανά) το όνομά του; Στον ορισμό του blogging που αναφέρατε, ξεχάσατε να προσθέσετε και την προαιρετική ανωνυμία του blogger.

    Πάντως, η επιθυμία των "εξεβιασμένων" είναι σαφώς πρόσβαση στην αλληλογραφία του press. Βέβαια, σκατά θα καταφέρουν και από εκεί.

    Μακάρι όλο αυτό να είναι μια καλοστημένη φάρσα. Και είμαι περίεργος να δω την αντίδραση του κ. Λυμπερόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Roufiane Preza TV tha erthei h wra soy, alhth!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. το press.r αποκλύφτηκε στο σημερινό Θέμα και στην εκπομπή του Μάνεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ο Μάνεσης το έχει πρώτο θέμα στην εκπομπή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΠΡΟΣ 12:36
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΥΦΤΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ.
    ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΙΣ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΦΥΡΟΜ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΣΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΕΙΣΤΕ.

    ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ 2400 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΑΔΕΡΦΩΝ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ.
    τραβα στα σκοπια ηλιθιε να ζησεις με τους αδερφους σου τουρκους και αλβανους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Dyskoles meres gia tous bloggers.
    Meres xountas gia to elliniko internet!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ο ψεύτης και ο κλέφτης (και ο εκβιαστής) την πρώτη μέρα χαίρονται.
    Λία τα ψωμιά του press.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Σύμφωνα με “CLAUSEL εμπολέμων” του «Χάρτη» ΤΟΥ OHE και συγκεκριμένα του άρθρου 53 παράγραφος 2 και του άρθρου 107 παράγραφος 1, εάν ο ΔΕΙΛΟΣ και ανίκανος πολιτικός ή ανθέλληνας ή ηλίθιος ή εξαρτώμενος από εβραίους και άλλους φασίστες, Κ. Μητσοτάκης (εβραιομασόνος), το έτος 1991 είχε κηρύξει ΑΠΛΩΣ τυπικά τον πόλεμο στην Βαρδάρσκα (Σκόπια), η τάχα δημοκρατία αυτή θα είχε διαμοιραστεί μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας και δεν θα γινόταν ποτέ κράτος. Όμως ο ΔΕΙΛΟΣ και ανίκανος πολιτικός ή ανθέλληνας ή ηλίθιος ή εξαρτώμενος από εβραίους και άλλους φασίστες, Μητσοτάκης (εβραιομασόνος), δεν κήρυξε ΑΠΛΩΣ τυπικά, τον πόλεμο στην Βαρδάρσκα (Σκόπια), ούτε οι ΕΒΡΑΙΟΙ ανθέλληνες Ανδρέας Παπανδρέου και Κ. Σημίτης που ακολούθησαν τον πρώτο, σαν πρωθυπουργοί, με συνέπεια να δημιουργηθεί κράτος, να μας ΚΛΕΒΕΙ το όνομα Μακεδονία, η Βαρδάρσκα (Σκόπια) και να τραβά σε ΒΑΘΟΣ χρόνου που συμφέρει στους βαρδάριους σλάβους, για την διευθέτηση αλλαγής ονόματος, ενώ εμείς σαν Έλληνες Μακεδόνες, να το βλέπουμε αυτό σαν μαρμαρωμένοι. ΦΤΟΥ σου ανίκανε πολιτικέ, ανθέλληνα Μητσοτάκη, εβραιομασόνε και εβραίοι ανθέλληνες Ανδρέα Παπανδρέου και Κ. Σημίτη!http://www.angelfire.com/planet/kolokotronis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. http://www.phorum.gr/viewtopic.php?
    f=52&t=115618&view=unread#unread

    Την ώρα που όσοι γράφουν με σπρέι γαμώ το Έθνος σας, σπάνε και καίνε και δεν τους αγγίζει κανένας, κάποιοι ...παλιοτρομοκράτες συνελήφθησαν επειδή έγραφαν με σπρέι...Η Μακεδονία είναι Ελληνική!

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!

    Να χαθείτε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. sas silavane?etsi akoume simera to proi xaxaxax mesa filaki ante kai esis koufales eisaste ta pernate kargiolides telika oli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διώρισε έναν βιτσερέ (αντιβασιλέα), έναν Πατριάρχη και του έδωσε την εξουσία της Εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός Κλήρος έκαμαν (ΠΡΟΔΙΔΑΝ) ό,τι τους έλεγε ο Σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι Κοτζαμπάσηδες εις όλα τα μέρη.

    H ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΓΩΝ (ΠΑΠΑΔΩΝ),
    ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Για να πόμε την αλήθεια είναι λοιγικό να θίγονται που και κάποιοι άλλοι θέλουν να λέγονται μακεδόνες ενώ είναι σλαυβοβούλγαροι [αλλά και έλληνες μακεδόνες της ελληνικής μακεδονίας που εκδιώχτηκαν το 48-49 και ζούνε στη γιουγκοσλαυβική μακεδονία] ΝΑ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ της χρυσής αυγής του Καρατζαφέρη και της νέας δημοκρατίας.Διότι ο μέγας αλέξανδρος ήταν με σημερινούς όρους ένας φασίστας που έκανε μεγάλους κατακτητικούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ήθελε να τον προσκυνάνε και να τον λατρεύουνε σα θεό. Ο μέγας αλέξανδρος έχει σχέση με το πολίτευμα της αρχαίας σπάρτης το επίσης στρατιωκρατικό ολιγαρχικό και εν ολίγοις φασιστικό.
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ [εκτός των γυναικών και των δούλων].
    Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η αρχαία ελλάδα γνώρισε και το φασισμό και τη δημοκτρατία.Οι σημερινοί φασίστες δικαίως θίγονται από τη γιουγκοσλαυική μακεδονία ,οι άλλοι γιατί να θιχτούμε ρε παιδιά?ΟΙ σημερινοί και χτεσινοί φασίστες σκοτώσανε το λαμπράκη κάνουνε και κάνανε αίσχη όπως και ο αυταρχικός-θεός μέγας αλέξανδρος με την καθολική σφαγή της Τύρου και άλλων πόλεων.Οπως οι γερμανοι φασίστες μπήκαν στα καλάβρυτα και τους έσφαξαν όλους ,στο δίστομο και τους σκότωσαν όλους έτσι και ο μέγας αλέξανδρος μπήκε σε διάφορες πόλεις και τους έσφαξε όλους.ΔΙΚΑΊΩς τα ΕΣ ΕΣ να διαμαρτυρηθούνε γιατί οι σλαυβομακεδόνες οι βουλγαροσλάυοι δηλαδή πάνε να παραχαράξουν και να καρπωθουν την ιστορία του μεγάλου βασιλιά.Πόσους αδίκως σκοτώσατε εσει΄ς ρε βουλγαροσλάβοι μακεδόνες για να δικαιούστε να αποκαλείστε απόγοννοι του μεγάλου αλεξάνδρου?ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΒΑΦΕΝ ΕΣ ΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΑ 5.000.000 ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΧ.
    Στην ελληνική μακεδονία ένα 30-40 τοις εκατό είναι δημοκράτες πολίτες από το πασοκ λίγοι απότη νδ και από την αριστερά.ΑΥΤΟΙ δεν έχουν ιδεολογική συγγένεια με τα βάφεν εσ εσ και το μεγάλο αλέξανδρο.χεστήκανε θα μπορούσε να πει κανείς για την ιδεολογική κληρονομιά της σπάρτης και της αρχαίας μακεδονίας.Οι άλλοι που σκοτώσανε το Λαμπράκη και που κάνανε και κάνουνε τα αίσχη είναι λογικό να εξεγείονται.Εμείς που είμαστε με τη δημοκρατία του περικλή και καταδικάζουμε την ολιγαρχία και τα εσ εσ είμαστε πιο χαλαροί.ΑΣ ΒΑΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΕΤΟ ΑΜΑ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΟΙ ''ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ'' ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 80% ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    ΟΙ ''ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ'' ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 80% ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    ΟΙ ''ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ'' ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 80% ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    ΟΙ ''ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ'' ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 80% ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ρε γυφτοσκοπιανέ τους μύθους που μας λες ποιος σου τους έμαθε; Μήπως πήρες τίποτα μαθήματα από τους ψευτοκουλτουριάρηδες εφιάλτες της Ελλάδας;

    Ρε ουστ σκοπιανό κοπρόσκυλο που μιλάς για Μακεδονία αφού όσοι ξέρουν από ιστορία γνωρίζουν ότι οι σκοπιανοί εμφανίστηκαν στη βαλκανική χερσόνησο μερικούς αιώνες μετά το Μέγα Αλέξανδρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Οι αμερικάνοι εχουν φτιαξει κομα μακεδονικης μειονοτητας στην ελλάδα (ουρανιο τοξο) εμεις που εχουμε χιλιάδες έλληνες εκει μεσα γιατι δεν υποκινούμε κομμα ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ στα σκοπια???

    Να αναγνωρίσουμε και το κόσοβο με αντάλαγμα την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ. Αν ολος ο κοσμος τρελάθηκε εμεις γιατι παραμένουμε λογικοί???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Οι νεοέλληνες "δεν είναι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων", αλλά διατήρησαν και μιλούν την γλώσσα τους μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια και τόσες περιπέτειες. Περίεργο πράγμα...

    "οι αρχαιοι μακεδονες δεν ειχαν σχεση με τους αρχαιους ελληνες και δεν μιλαγαν ελληνικα.για την ακριβεια ,δεν ξερουμε ποια γλωσσα μιλαγαν". Είχαν όμως ελληνικά ονόματα και συστρατεύθηκαν με τους νότιους έλληνες. Αυτή η περίφημη μακεδονική γλώσσα που δεν είναι ελληνική, πώς είναι δυνατόν να εξαφανίστηκε έτσι εύκολα; Οι Μακεδόνες ήταν ένα δυνατό έθνος που κατέκτησε τον κόσμο και δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την γλώσσα τους; Έστω κάποια γραπτά κείμενα. Εδώ οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν όλες τις γλώσσες της μέσης ανατολής που έχουν σταματήσει να μιλιούνται από χιλιάδες χρόνια, τα μακεδονικά τους ξέφυγαν; Κι άλλο περίεργο πράγμα...
    Καλά πριν αμολήσει ο καθένας την βλακεία που του είπαν, δεν σκεφτεται λιγάκι; Αλλά αυτό δεν είναι περίεργο πράγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. http://www.servietes.blogspot.com/

    Telika ti ine afto blog?
    Istioselidha apo epagelmaties dhimosiografous?
    Istioselidha apo epagelmaties ekviastes?

    Sorry pu sas katonomazo etsi ke dhen ine aftes i apopsis mu gja to press-gr, ala edho ke mia evdhomadha oli afto anarotiute, pii iste?

    theoro oti to PRESS-GR eprepe na dhosi mia teliki apantisi se oles tis katigories i na tis apodexthi, milate gja ola ta ala provlimata ala apofevgete to dhiko sas.

    Dhoste mas mia apantisi.

    http://www.servietes.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. 10.17
    Δεν χρειαζεται να λες σε βουλγαρους τουρκους, σε σλαβοβουλγαρους, σε βλαχους και σκιπεταρους το τι ειναι. Αυτοι ξερουν το τι ειναι.
    Κανονικα αυτο το κρατος πρεπει να δοθει στους τσιγγανους. Ειναι οι πιο ειλικρινεις απο ολους, μολονοτι αμορφωτοι. Αυτοι δεν παιζουν θεατρο οπως οι σλαβοι.

    Διαβαστε στο κουρδιστοπορτοκαλι δυο σταρατα λογια απο τον Θ. Αναστασιαδη πανω στο Σλαβοσκοπιανο προβλημα ( αποπειρα ληστειας ) που απευθυνεται στην ΥΠΕΞ και στον Πρωθυπουργο Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα …
    Παίξε τις κούκλες σου και γέλα…

    Όπως πάντα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα.
    Όλοι οι λαοί έχουν ή θέλουν να έχουν Ιστορία.
    (συμπτωματικά όλοι κατάγονται από ήρωες).
    Και αν δεν έχουν Ιστορία φροντίζουν να δημιουργήσουν. Έστω και με ανακρίβειες με μύθους ή με εσκεμμένα ψέματα.
    Και βέβαια στην προσπάθεια αυτή αξιοποιούν τα πάντα. Ενδεικτικά:
    α) Θρύλους και ιστορική παράδοση.
    Όχι βέβαια του τύπου «…είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει», που δείχνει μοιρολατρία και αναπόδραστη μεταφυσική νομοτέλεια.
    Κάτι άλλο έφταιξε και τούρκεψε η Πόλη!
    β) Ευρήματα ή μη ευρήματα ανασκαφών.
    Κάποιοι, σε ανασκαφές αρχαίου οικισμού δεν βρήκαν …σύρμα και ισχυρίστηκαν ότι οι πρόγονοί τους γνώριζαν …τον ασύρματο.
    Κάποιοι άλλοι δεν βρήκαν σε σκοτεινούς θαλάμους ίχνη καπνού από πυρσούς φωτισμού και ισχυρίστηκαν ότι οι δικοί τους αρχαίοι πρόγονοι χρησιμοποιούσαν … ηλεκτρικούς λαμπτήρες.
    Το ανθρώπινο θράσος συναγωνίζεται την ανθρώπινη βλακεία σε μέγεθος.
    γ) Επιστημονικά συμπεράσματα, έστω και ψευδοεπιστημονικά. Πολλά - δήθεν επιστημονικά - συνέδρια διοργανώνονται διεθνώς και χρηματοδοτούνται αδρά για την «παραγωγή» τέτοιων συμπερασμάτων.
    Η «επιστήμη» στην υπηρεσία των συμφερόντων και της αγυρτείας, δηλ. ο κομπογιαννιτισμός είναι παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος.
    δ) Τέχνη κάθε μορφής. Π.χ. ζωγραφική, ποίηση και κυρίως κινηματογράφο.
    Την δύναμη του κινηματογράφου ελάχιστοι την κατάλαβαν όταν έπρεπε.
    Οι Αμερικανοί π.χ. μέσω του κινηματογράφου μετέτρεψαν ακόμη και ένα από τα πιο περιφρονημένα επαγγέλματα (του γελαδάρη), σε παγκόσμιο πρότυπο ανδρικής αρετής!!!
    (Κανένας δεν θέλει να γίνει γελαδάρης.
    Όλοι θέλουν να γίνουν cow boy).
    Αν η δύναμη της εικόνας είναι μεγάλη, η δύναμη της κινούμενης εικόνας είναι ακατανίκητη.
    ε) Σχολικά βιβλία και γενικώς παιδικά αναγνώσματα.
    Οι Αμερικανοί επιστράτευσαν ακόμη και τον Ντόναλντ Ντάκ και τον Μίκυ Μάους. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Superman έχει «έδρα» την Νέα Υόρκη.
    Η παιδικές μνήμες χαράζονται ανεξίτηλα στον εγκέφαλο!
    Γνώσεις, φανατισμοί, προλήψεις, συναισθήματα - θετικά ή αρνητικά – σε μικρή ηλικία εμφυτεύονται στον άνθρωπο και αποτελούν οδηγό συμπεριφοράς αργότερα.
    στ) Κατάλληλες διεθνείς σχέσεις, πληρωμένα δημοσιεύματα κλπ. Δεν είναι στιγμή για περισσότερη ανάλυση.
    ζ) Σε κάθε χώρα μέσω του τουρισμού γίνεται και προσπάθεια «προσεταιρισμού» των επισκεπτών. (αδιόρατη πολλές φορές).
    Κλπ. Κλπ.
    Εμείς μέσα σ’ αυτό το ανταγωνιστικό και αρπακτικό διεθνές περιβάλλον τι αξιοποιήσαμε από τα παραπάνω;;;
    Έχουμε μια ιστορία και μια πολιτιστική κληρονομιά που εκτείνεται σε βάθος πολλών αιώνων πίσω και την αφήνουμε να γίνει βορά άλλων.
    Εμείς σήμερα όταν μιλάμε για πολιτιστικές εκδηλώσεις εννοούμε χορούς και κωλοτούμπες!!!
    Ο πολιτισμός των Αρχαίων Ελλήνων όμως φαίνεται από τη Φιλοσοφία, από τα Μαθηματικά, από το Θέατρο.
    Οι Αρχαίοι «δίδασκαν» θέατρο, δεν έπαιζαν θέατρο.
    Οι σημαντικότερες εκδόσεις των αρχαίων Ελληνικών κειμένων έπρεπε να είναι Ελληνικές. Είναι;;; ή μήπως υπερέχουν οι εκδόσεις Οξφόρδης;
    Αφήσαμε άλλους να κινηματογραφούν την Ιστορία μας, ακόμη και την Μυθολογία μας και εμείς περιοριστήκαμε σε ανόητες διαμαρτυρίες.
    Γιατί δεν γυρίσαμε εμείς την Οδύσσεια;
    Γιατί δεν γυρίσαμε εμείς τους άθλους του Ηρακλή;
    Γιατί δεν γυρίσαμε εμείς την Άλωση της Κωνσταντινούπολης;
    Γιατί δεν γυρίσαμε εμείς την Άλωση της Τροίας;
    Γιατί δεν γυρίσαμε εμείς την επανάσταση του ’21;
    Γιατί δεν γυρίσαμε εμείς τον Διγενή Ακρίτα;
    Γιατί δεν γυρίσαμε εμείς την Αντίσταση;
    Κι’ αν δεν έχουμε προκοπή να το κάνουμε, να πληρώσουμε κάποιους που μπορούν! Και ας γυριστούν και στην Αγγλική γλώσσα.
    Αλλά να γυριστούν όπως θέλουμε εμείς! Όχι όπως θέλουν οι άλλοι!
    Που θα βρεθούν τα χρήματα; Εδώ καλείται η οικονομική ελίτ να παίξει το ρόλο της.
    Παραφράζοντας τον Κέννεντι μπορούμε να πούμε:
    «Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα για σένα. Ρώτα τον εαυτό σου τι μπορείς να κάνεις για την Ελλάδα»
    Πότε προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε με τέτοιους εύληπτους τρόπους την παγκόσμια κοινή γνώμη για την ιστορία μας και τα δίκια μας;
    Γιατί ακόμη κι’ αν έχουμε δίκιο, όταν δεν μας το αναγνωρίζουν οι άλλοι είναι άχρηστο.
    (Ένας «Ζορμπάς» κι’ ένας «Αστραπόγιαννος» δεν σώζουν την κατάσταση. Ούτε κάποιες αμφίβολης αξίας και ύπουλης σκοπιμότητας προσπάθειες στην εποχή εφτάχρονης θεομηνίας των συνταγματαρχών).
    Πόσο αξιοποιούμε τον τουρισμό για να περάσουμε τις θέσεις μας και να κάνουμε φίλους και υποστηρικτές των απόψεών μας, όταν τα μουσεία μας λειτουργούν με λειψά ωράρια ή είναι «κλειστόν λόγω επισκευών»;
    Ποια οργανωμένη προπαγάνδα κάνουμε σήμερα μέσω του Internet;
    Οι πάντες προπαγανδίζουν τα πάντα εδώ μέσα. Γιατί όχι κι εμείς;
    Γιατί δεχθήκαμε το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια στην εποχή του Τίτο;
    Γιατί κάποιοι τολμούν να δημιουργούν «ζητήματα» εις βάρος μας;
    Μήπως δεν ήταν και τόσο επιτυχημένη η πολιτική μας μεταπολεμικά;
    Άλλωστε ο εμφύλιος αυτό δείχνει.
    Όλοι οι άλλοι μοίραζαν τα κέρδη ή προσπαθούσαν να γιατρέψουν τις πληγές του πολέμου κι’ εμείς βγάζαμε τα μάτια μας μεταξύ μας.
    Αλλά και η μετέπειτα πορεία μας δεν ήταν ανέφελη.
    Μήπως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε κάποιες έννοιες – αξίες, καθώς και πώς εμπεδώνονται αλλά και πως υλοποιούνται; Π.χ. η φιλοπατρία;
    Γιατί δεν μπορεί κάποιος να είναι φιλόπατρις και να αποφεύγει τη στράτευση ή να φοροδιαφεύγει ή να είναι ήρωας σκανδάλων. Και δεν μιλάμε για τον «λαουτζίκο».
    Μιλάμε για την κοινωνική ελίτ.
    Για τους ανθρώπους της κάθε μορφής εξουσίας - όχι της πολιτικής.
    Αυτοί οφείλουν να δίνουν το παράδειγμα συμπεριφοράς. Το δίνουν;
    Είναι έτοιμη ψυχικά και σωματικά σήμερα η νεολαία της «ανώτερης τάξης» να υπερασπιστεί βωμούς και εστίες; Μακάρι να είναι. Και δέκα φορές μακάρι να μην χρειαστεί να το αποδείξει.
    Αν όμως πιστεύει ότι ο καλλίτερος αγώνας, είναι ο αγώνας των άλλων, τότε τα πράγματα είναι δυσοίωνα.

    DOMINUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ο/Η the Bloopers team είπε...
    24/2/2008 5:27 πμ
    "...Το πρεςς δεν είναι μόνο τα παιδιά που το λειτουργούσαν, αλλά κυρίως εμείς, όλοι εμείς που το διαβάζαμε και ενίοτε φιλοξενηθήκαμε γράφοντας την πληροφορία, την γνώμη, την πρόταση, το αστείο, ή ακόμα και την σαχλαμάρα μας"

    άγιε, τι ξέρεις και δεν μας λές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Για τα μαύρα που τσίμπησε ο Τράγκας απο τον Δελατολα, δε γίνεται κουβέντα.
    Μη πειράξουμε το συνάφι μας? ή το κιτρινοκάναλό μας?
    Καλή η αντιπαράθεση αλλά μονομερής.
    Εδώ μέσα φταίνε πάντα και ΜΟΝΟ όσοι εναντιώνονται στον Τριανταφυλλόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. 12:36
    Καθυστερημένε δήθεν υπερασπιστή της ιστορικής αλήθειας και πιθανό όργανο του Ουράνιου Τόξου,άκου αυτά :

    Φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από Ιστορία.
    "Η εδαφική επικράτεια της ΠΓΔΜ βρίσκεται ως επί το πλείστον εκτός «ιστορικής» Μακεδονίας."

    Στην πραγματικότητα, όπως ο ίδιος ο εθνικός μας ιστορικός Κων/νος Παπαρρηγόπουλος επισημαίνει σε υπηρεσιακή έκθεσή του το 1885, ολόκληρη η σημερινή ΠΓΔΜ περιλαμβάνεται στα όρια της αρχαίας Μακεδονίας (επί Φιλίππου). Η πολυδιαφημισμένη διάκριση της μείζονος Μακεδονίας σε «γεωγραφική» και «ιστορική» δεν είναι αντίθετα παρά ένα τέχνασμα του τότε ελληνικού υπ.Εξ., με σκοπό την αυθαίρετη ταύτιση της Μακεδονίας με «το μέρος εκείνο της χώρας ταύτης εις το οποίον ο Ελληνισμός δύναται να παρασταθή επικρατών».

    Ο Μέγας Φίλιππος είχε δώσει πολλές μάχες με το βάρβαρο φύλλο του Βορρά(έτσι το ονόμαζαν τότε) για να τους εκδιώξει απο την επικράτεια της αρχαίας Μακεδονίας στην οποία έμπαιναν λυστρικά με επιδρομές, ορμώμενοι απο την περιοχή της σημερινής Fyrom,αλλά βοριότερα των σημερινών συνόρων,καθότι αρχαίοι Έλληνες Μακεδόνες ζούσαν μέχρι το μέσον του σημερινού κρατιδίου. Προφανώς ήταν οι αρχαίοι "γείτονες".

    "Απομένει το ζήτημα των εθνικιστικών αναφορών σε σχολικά βιβλία της ΠΓΔΜ. Κάποιες είναι όντως αλυτρωτικές, ενώ άλλες απλώς διαφέρουν από τη δική μας εικόνα για την ιστορία της περιοχής."

    Ας μας δώσουν οι Σκοπιανοί ένα μόνο ένα αρχαίο τους κείμενο γραμμένο σε άλλη γλώσσα εκτός της Ελληνικής.
    Έστω μια απλή απόδειξη οτι σχετίζονται εθνικά με τους Μέγα Φίλιππο και Μέγα Αλέξανδρο,Παρμενίων κλπ κλπ.

    Η ιστορία της χρήσης του ονόματος Μακεδονία απο τους Σκοπιανούς δεν μετράει πάνω απο 200 το πολύ χρόνια σε λόγιους εθνικιστικούς κύκλους και το πολύ 100 χρόνια ανάμεσα στον λαό.Η χρήση του έχει σκοπό να δημιουργήσει εθνική συνείδηση στους Βουλγαροσλάβους κατοίκους της σημερινής Fyrom , για να εμποδιστεί η Βουλγαροποίησή τους.Αυτό το παραδέχονται of the record και οι ίδιοι!
    Όσο για τους σλαβόφωνους Έλληνες της Μακεδονίας, αυτοί αποτελούν απο τη μιά,απομεινάρια Μεσαιωνικών σλαβικών εποικισμών την εποχή που το Βυζάντιο παρέπαιε και δεν μπορούσε να αποτρέψει τις επιδρομές των σλάβων,και απο την άλλη σε πιέσεις και εκσλαβισμούς κατά την δειάρκεια της Τουρκοκρατίας
    και της Βουλγαρικής κατοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ενα ερώτημα είναι αν η πρόταση Νίμιτς θα λύσει το Σκοπιανό. Ενα δεύτερο ερώτημα είναι αν το Σκοπιανό θα φέρει εκλογές. Και στα δύο ερωτήματα οι απαντήσεις δεν πρόκειται να αργήσουν. Αλλωστε είναι αλληλένδετες: προφανώς ο Καραμανλής θα πάει σε εκλογές μόνο αν το Σκοπιανό ναυαγήσει και μόνο αν επενδύσει εκλογικά στο βέτο.

    Προ ημερών ο Πρωθυπουργός έλεγε σε συνομιλητή του ότι δεν έχει τις εκλογές στο μυαλό του και ότι το καλοκαίρι θα κάνει ταμείο για να δει πώς θα κινηθεί. Τίποτε, όμως, δεν τον εμποδίζει να τρέξει τα πράγματα. Ούτως ή άλλως η απόφασή του προσδιορίζεται από τρεις παραμέτρους.

    Πρώτον, γνωρίζει ότι με 151 βουλευτές συν τον Κουκοδήμο ούτε μπορεί ούτε πρόκειται να εξαντλήσει την τετραετία.

    Δεύτερον, στην κατάσταση που βρίσκονται τα δύο μεγάλα κόμματα δεν τον συμφέρει η επόμενη εκλογική αναμέτρηση να είναι οι ευρωεκλογές του 2007. Ακόμη και αν υπερτερήσει τέσσερις ή πέντε μονάδες του ΠαΣοΚ, υποθέτω ότι μια ΝΔ στο 32%-33% δεν εμπίπτει στις φιλοδοξίες του Καραμανλή. Λογικά ο Πρωθυπουργός έχει κάθε συμφέρον να προηγηθούν οι εθνικές εκλογές, όπου τα μεγάλα κόμματα συσπειρώνονται ευκολότερα.

    Τρίτον, το βέτο είναι αποτελεσματικό εκλογικό όχημα και το Σκοπιανό, μια ωραία προεκλογική συζήτηση. Με τον Πρωθυπουργό να ζητάει νέα λαϊκή εντολή για να αντιμετωπίσει τον ξένο εχθρό, ποιος θα διανοηθεί να απασχολήσει τους ψηφοφόρους με Ζαχόπουλους και άλλες ποταπότητες;

    Αυτό βεβαίως είναι η καλή εκδοχή του σεναρίου. Διότι υπάρχουν και οι επιφυλάξεις.

    Επιφύλαξη πρώτη: η κυβέρνηση μπορεί να πάει σε εκλογές μόνο παραιτούμενη και μόνο με υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο ανωτάτου δικαστηρίου. Βεβαίως, ακόμη και με υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός θα παραμένει στα χέρια της ΝΔ.

    Επιφύλαξη δεύτερη: από τη στιγμή που όλα τα κόμματα τάσσονται με το βέτο (και το ΠαΣοΚ, πρώτο από όλα...) δεν είναι προφανές για ποιον λόγο η κυβέρνηση χρειάζεται ανανέωση της λαϊκής εντολής για να θέσει βέτο;

    Επιφύλαξη τρίτη: δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ακόμη και ένα βέτο, ακόμη και μια εκλογή σε κλίμα εθνικής παρέλασης θα αποδειχθούν επαρκείς συνθήκες για να πάρει η ΝΔ ισχυρή αυτοδυναμία. Και τότε θα χρειαστεί νέες εκλογές, μέσα σε έναν μήνα και με τον νέο εκλογικό νόμο, για να ελπίσει ο Καραμανλής στους 155-156 βουλευτές που εποφθαλμιά. Το σενάριο αρχίζει να φορτώνεται επικίνδυνα.

    Το τελευταίο στοιχείο του εκλογικού παζλ είναι η λίστα. Αν ο Καραμανλής διενεργήσει εκλογές ως τις 16 Μαρτίου 2009 είναι υποχρεωμένος να τις κάνει με λίστα. Καλό ή κακό; Κάκιστο. Με τους κομματικούς μηχανισμούς στην κατάσταση που βρίσκονται τις εκλογές πλέον τις κάνουν οι υποψήφιοι. Αλλά τι εκλογές θα κάνουν αυτοί οι υποψήφιοι όταν γνωρίζουν εξ αρχής ποιοι εκλέγονται και ποιοι δεν πρόκειται να εκλεγούν;

    Γι' αυτό αναρωτιέμαι μήπως θα τον συνέφερε να αναβληθεί το Σκοπιανό για έναν χρόνο.
    for the copy paste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ο κ. Νίμιτς ασχολείται με το θέμα του «ονόματος» διότι το ζητήσαμε, όπως ζητάμε μόνιμα και τη διεθνή παρέμβαση στο Κυπριακό. Τα ζητάμε αυτά διότι δεν καταφέρνουμε να τα βρούμε όχι μόνο με τους γείτονες αλλά και με τους δικούς μας. Οσοι ξένοι δέχονται μεσολαβήσεις είναι ήρωες ή αφελείς: είναι βέβαιο ότι θα τους πούμε «ενεργούμενα των Αμερικανών», αισχρούς ανθέλληνες και (υπάρχει προηγούμενο) σεξουαλικά... ύποπτους!

    2. Η Μακεδονία είναι όντως μία: γεωγραφικά. Με βάση τις συμβάσεις που υπογράψαμε μετά από αιματηρούς πολέμους είναι σήμερα χωρισμένη σε τρία άνισα μέρη, πολιτικά και εθνοτικά ξέχωρα: το μεγαλύτερο τμήμα είναι ελληνικό, το δεύτερο σε μέγεθος είναι η σημερινή «ακατονόμαστη» γειτονική δημοκρατία και το τρίτο, το μικρότερο, είναι βουλγαρικό. Εγιναν ανταλλαγές πληθυσμών με βαρύ ανθρώπινο κόστος για όλους. Ο Μοραΐτης λέγεται Μοραΐτης γιατί γεννήθηκε στον Μοριά, κι ας είναι Αρβανίτης. Συνεπώς όσοι γεννήθηκαν στη γεωγραφική Μακεδονία είναι Μακεδόνες, ανεξάρτητα από την εθνοτική τους καταγωγή. Ετσι, οι Μικρασιάτες, οι Πόντιοι και οι Κρητικοί που γεννήθηκαν στην ελληνική Μακεδονία είναι Μακεδόνες. Χωρίς να είναι... απόγονοι του Μεγάλου Αλέξανδρου!

    3. Συμβαίνει ότι με τη δική μας συναίνεση από το 1945 (υπάρχει ντοκουμέντο στον ΟΗΕ) η μία από τις τρεις Μακεδονίες έχει διαλέξει τον όρο Μακεδονία ως όνομα για το ομόσπονδο και μετά ανεξάρτητο κράτος που ιδρύθηκε εκεί. Στην ελληνική Μακεδονία δεν τέθηκε ζήτημα ονόματος γιατί είναι τμήμα της Ελλάδας. Το σωστό θα ήταν το όνομα του μακεδονικού κράτους (και όχι περιφρονητικά «κρατίδιου») να περιλαμβάνει έναν όρο που να το ξεχωρίζει από τις άλλες δύο Μακεδονίες. Εμείς είπαμε με πείσμα «ποτέ». Απορρίψαμε κάθε σχετική πρόταση. Τώρα διεθνώς, ως κράτος, η Μακεδονία είναι μία. Η άλλη. Γυρέψαμε την ήττα. Την πετύχαμε. Και φωνασκούν ακόμη όσοι «υπερπατριώτες» έκαναν το παν για να ηττηθούμε. Κανονικά θα έπρεπε να λογοδοτήσουν.

    4. Μακάρι να γίνει κάτι με την τωρινή ύστατη διαπραγμάτευση όχι τόσο για το όνομα όσο για να αποφύγουμε την ξεφτίλα της χώρας. Ολες οι πολιτικές δυνάμεις ευθύνονται για τα αδιέξοδα, με πρώτη τη ΝΔ αλλά και το ΠαΣοΚ του εμπάργκο, που πάντως υπέγραψε μετά την ενδιάμεση συμφωνία. Θα έπρεπε τώρα, με την ουρά κάτω από τα σκέλια, να βοηθήσουν. Φοβάμαι ότι είναι μικροί και δεν θα το πράξουν. Αλλά η ελπίδα, ελπίδα... Πεθαίνει, λένε, τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Αγαπητοί φίλοι,

    Όλοι πρέπει να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στον διανοητικά καθυστερημένο που άφησε το σχόλιο για τους σκοπιανούς που είναι πιο Μακεδόνες από τους "τουρκόσπορους Ελληναράδες Πόντιους".
    Η βλάβη στον εγκέφαλό του μπορεί να δημιουργήθηκε κατά την κύηση, ή τη γέννα ή μετά. Πάντως δεν φταίει ο ίδιος. Μην τον κατηγορείτε, αυτά τα παιδιά με ειδικές ανάγκες πρέπει να τα προστατέψουμε, να σκύψουμε πάνω τους με στοργή και φροντίδα και να τα βοηθήσουμε να κάνουν τη ζωή τους όσο μπορούν καλύτερη.
    Ας αγωνιστούμε για έναν κόσμο όπου θα μπορούν ακόμη και οι διανοητικά καθυστερήμένοι, με IQ 0, να λένε ελεύθερα την όποια γνώμη τους. Ακόμα και αν αυτή η γνώμη δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Άλλωστε, στο μυαλό ενός άρρωστου ανθρώπου ακόμη και η μεγαλύτερη διαστροφή μπορεί να μοιάσει κάποια στιγμή ως η πιο φυσιολογική αλήθεια.

    (ΥΓ. Μήπως δεν ισχύει τίποτε από όλα αύτά και ο κύριος απλά γουστάριζε έναν Πόντιο, όμως ο Πόντιος αρνήθηκε να του μάθει τον έρωτα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. "Η ΦΥΡΟΜ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ."

    Kai oi Tourkoi vriskontai geografika se Ionika xwmata kai prepei na tous dwsoume to dikaiwma na legontai Iwnes h Ellhnes. Na protinoume se aytous pou zoume stin konstantinoupoli na anexartitopoiithoun kai na idrysoun to Rwmaiko/Vyzantino Kratos (to anatolikh rwmaikh aytokratoria h nea dimokratia tis rwmaikhs aytokratoria den to vlepw na to dexontai). Episis oi Egyptioi tis perioxis tis alexandrias prepei na idrysoun th notia Macedonia (to sketo makedonia to prolavan oi skopianoi). Oi Notioi Italoi as onomastous nea dimokratia tis megalis elladas kai oi marsegezoi/nikaioi Mesogiaki dimokratis tis apokiakhs Elladas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ωχ η κοιλια μου!!! Παλι πετσινολαδο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Symperasma:

    An enoikiasw/agorasw to spiti tou giorgaki tha me lene papandreou. Na to kanw mpas kai swsw tin kentroaristera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. "Η ΦΥΡΟΜ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ."

    Η βλαμένη θέλει να καταλήξει οτι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.
    Και γιατί κοπέλα μου πρέπει να βγάζουμε τα ματια μας να διαβάσουμε τις μαλακίες σου? πές το απ' την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. “Η καλογερική του πατριωτισμού” και τα ΜΜΕ, σήμερα
    (Μέρος Γ΄- και τελευταίο)

    ".. Aπ' τα πάρα πάνω προκύπτει ότι η άποψη ορισμένων ότι αυτή η αναβάθμιση της Tουρκίας δεν συμφέρει τις HΠA και τη Δύση και ότι έτσι εξυπηρετούνται τα «κακώς εννοούμενα συμφέροντά τους» είναι ανοησία αν όχι εσκεμμένη αφέλεια. Δεν είναι παρά μια διάφανη υπεκφυγή ανησυχούντων «πατριωτών» που τους επιτρέπει ν' αυτοπροβάλλονται σαν «πατριώτες» χωρίς κανένα κόστος προς αγαλλίαση των μίντια, αφού έτσι γελοιοποιείται ο πατριωτισμός. H καλογερική όμως του πατριωτισμού σήμερα είναι αρκετά βαριά. Σημαίνει ότι έρχεσαι σε σύγκρουση με την άρχουσα υπερδύναμη, τις HΠA. Σημαίνει ότι καταγγέλεις ανοιχτά τα σχέδιά τους ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Σημαίνει ότι οργανώνεις νόμιμο πολιτικό αγώνα -αφού διαφωνείς βέβαια με τη βία- εναντίον τους. Σημαίνει ειρηνικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, διαδηλώσεις, ενδεχόμενο μποϋκοτάζ και ανυπακοή.
    .. Συχνά προβάλεται η άποψη, σαν προφανής και εύλογη και άρα μη συζητήσιμη ότι είναι απαράδεκτο ν' αμφισβητείται ο πατριωτισμός ορισμένων ή να κατηγορούνται για μειοδοσία ορισμένοι πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες κλπ. H θέση αυτή παρ' ότι και παλαιότερα αμφισβητήσιμη για την Eλλάδα, σήμερα είναι νεκρή λόγω της παγκοσμιοποίησης και της αναγόρευσης της επένδυσης και του επενδυτή (δηλαδή καπιταλιστή) σε υπέρτατη αξία, τον οποίο καμία εξωοικονομική δύναμη δεν έχει δικαίωμα ν' αγγίξει .. Kατανοούμε τώρα το λόγο του συνεχούς παραμυθιάσματος του κόσμου σχετικά με τα «εθνικά» θέματα. Tη χλεύη ενάντια στον πατριωτισμό που παρουσιάζεται σαν εθνικισμός, την ψιμυθίωση (= μακιγιάζ) της μειοδοσίας. Tην πρωτοφανή αυτή πλύση εγκεφάλου από τους μηχανισμούς έμμεσης βίας πούναι τα MME αφού το ψέμα ο δόλος και η απάτη είναι έμμεση βία. Tον ασφυκτικό έλεγχο που ασκούν σήμερα στα MME οι ιδιοκτήτες τους εφοπλιστές και άλλοι μεγαλοκαπιταλιστές. Ο έλεγχος αυτός γίνεται σήμερα μέσω μιας μικρής μερίδας δημοσιογράφων. Tου διευθυντή και ορισμένων άλλων δημοσιογράφων σε κάθε μέσο, που κατέχουν θέσεις κλειδιά και έχουν ειδικές σχέσεις με την ιδιοκτησία, παραγκωνίζοντας άλλους υποτίθεται ανώτερους ιεραρχικά ή τις κλασικές καλές πένες. Γι' αυτούς τους κυρίους που δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, δημοσιογράφος της Monde Diplomatique έγραψε στη Γαλλία πρόσφατα βιβλίο με τον εύγλωτο τίτλο: «Tα νέα μαντρόσκυλα».
    Ο καλύτερος απ' αυτούς τους κυρίους δεν θα δίσταζε μπρος στην πιο μεγάλη απάτη, αφού η πραγματική και ουσιαστική δουλειά τους συνίσταται στο να βάζουν την υπογραφή τους και να καλλωπίζουν όσα τους λέει το αφεντικό τους ή κάποιες
    κρατικές υπηρεσίες, ελληνικές ή ξένες, όταν το αφεντικό συναινεί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η πλήρης εξαχρείωση χαρακτηρίζει την προσωπική τους ζωή. Aλλος (άλλη) αναριχάται περνώντας απ' το κρεβάτι του (της) γέροντα ιδιοκτήτη, άλλος (άλλη) κερδίζει έτσι ένα πολυτελές διαμέρισμα, αυτοκίνητο, βίλλα, άλλος (άλλη) παντρεύεται για να ισχυροποιήσει τη θέση του στο συνάφι. Ολα αυτά είναι φυσικά αφού το να πουλήσεις το σώμα σου σαν πόρνη, είναι έλασσον κι ασήμαντο μπροστά στην καθημερινή πώληση του εαυτού σου, του ονόματός σου, της ψυχής σου.
    Aνάμεσα σ' αυτούς δεν μπορούμε να μην μνημονεύσουμε το γνωστό θεωρητικό των αμερικανολιγούρηδων βλαχογιάπηδων, το γνωστό τζουτζέ (γελωτοποιός) αλλά και πραιπόζιτο του πασά. Οι κύριοι αυτοί αποτελούν σήμερα βασικά στηρίγματα του καθεστώτος, το οποίο αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, τους έχει αναγορεύσει σε σύγχρονους προνοιάριους. Eτσι τους ανταμοίβει με μισθούς προκλητικούς, πολλών εκατομμυρίων μηνιαία δηλαδή πολλαπλάσιων των πιο σημαντικών αξιωματούχων του, του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, υπουργών, ανώτερων δικαστικών και στρατιωτικών», "ΕΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ", Αθήνα, Απρίλης 1998.

    Τελικά, ο "Λουκάς", εκτός απο ...ευαγγελιστής ήταν και ...προφήτης! Απίθανα πράγματα γίνονται στον αγωνιστικό χώρο της Εποχής μας, παίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Εχω βαρεθει να διαβαζω σχολια απο ανιστοριτους φασιστες θολοκουλτουριαριδες ακροαριστερους. Οτι και καλα ετσι ειναι τα πραγματα επειδη ετσι τους βολευει... ρε αντε μαθετε λιγο ιστορια και μετα μιλατε. Και αν δεν σας αρεσουν οι Ελληναραδες και η πατριδα μας να πατε να ζησετε στο Πακισταν η στην Αλβανια η στα Σκοπια μαλακες προδωτες αναρχικοι. Αλλωστε αυτους τους συμπαθειτε πιο πολυ. Να πατε εκει, να σας ριχνουν και κανενα διεθνιστικο γαμησι να γουσταρετε. Και αν σας αρεσει ετσι, να πατε να καταταγηται στον UCC και οταν οι Αλβανοι θελησουν να παρουν την Ηπειρο μας να πολεμησετε μαζι τους γιατι τους αγαπατε τοσο πολυ... θα χαρω πολυ να σας χωσω απειρες σφαιρες βαθυα στο κεφαλι σας!

    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! Τα σκοπια μπορουν να ονομασθουν Δαρδανια, οπως ΠΑΝΤΟΤΕ ονομαζοταν η περιοχη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. "Η βλαμένη θέλει να καταλήξει οτι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική."

    Min to diavazeis vlaka an den goustareis.

    Tipota allo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Αναρωτιόμουν, γιατι δεν προτείνουμε να προσαρτηθούν τα Σκόπια σαν 54 επαρχία της Ελλάδας αφού τοσο πολύ δεν θέλουν να είναι Σλάβοι και θέλουν να γίνουν Έλληνες? Νομίζω ότι αυτή η λύση ικανοποιεί όλους.
    Τα μεν Σκόπια τηα αποκαλούνται Μακεδονία όπως ακριβώς το θέλουν και εμείς θα τους υποστηρίξουμε με Ελληνικά σχολεία κλπ.
    Όσο για κάποιον ηλίθιο παραπάνω που αποκαλεί τους 'Ελληνες του Πόντου τουρκόσπορους απορώ γιατι ξοδεύει το λιγοστό οξυγόνο του πλανήτη και δεν βρίσκει καμμιά ψηλή ταράτσα να μας κάνει ολους την χάρη?
    Αναρωτιόμουν λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Σε συνέντευξή του ο στρατηγός Γρυλλάκης είχε αποκαλύψει ότι υπήρχε σχέδιο μελλοντικής προσάρτησης του κράτους των Σκοπίων στην Ελληνική Επικράτεια, είχαν συμφωνήσει Γκλιγόροφ και Μητσοτάκης και τσίνισε ο μασόνος ο γερο-Καραμανλής.
    Είχε βάλει τους δικούς του (τον εβραίο Μ. Έβερτ, ο οποίος τα είχε βρει με τον Δήμα και τον Θανασάκη Κανελλόπουλο και αντιδρούσανε τάχα στο όνομα "Σλαβομακεδονία" που είχε συμφωνηθεί τότε, απειλώντας πως θα ρίξουν τον Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Δεν έχεις ΙΔΕΑ για το πώς προφέρουν οι σκοπιανοί, φίλη Γιούλη...
    Αυτά τα περί Μακεντόνικα ποιός στα είπε?... Οι άνθρωποι το προφέρουν ως "ΜακεντόνιΓια" αλλά το ζήτημα είναι
    α. η ουσία περί δήθεν μακεδονικού έθνους και ιστορίας,
    β. οι δυνατότητες των τρίτων χωρών να χειριστούν αυτές τις ιστορίες για δικό τους όφελος και
    γ. το γεγονός ότι πάμε νε κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αντί να βάλουμε ένα στόχο και να τον υπηρετήσουμε.

    Αλλά... μήπως ξέρουμε κι εμείς τι ακριβώς θέλουμε?

    Υ.Γ. Με την ευκαιρία... κάτσε και σκέψου το πώς θα αναφέρονται *διεθνώς*, δηλαδή στον μέσο πολίτη του κόσμου, ο οποίος ομιλεί και καταννοεί την αγγλική και όχι, όπως ίσως σου διαφεύγει τη σλαβομακεδονική. Άρα, αυτά τα πρωτότυπα περί "Μακεντόνικα" άφησέ τα για τους φωστήρες του ΥΠΕΞ... Από ακροβασίες αυτοί είναι ... "μανούλες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Η σύνθετη ονομασία και η εκφορά της στα Σλάβικα είναι σωστή λύση, αφού αποτρέπει τη σύγχυση και τον αλυτρωτισμό και ταυτόχρονα θα ικανοποιούσε τις καλώς νοούμενες "πατριωτικές ανησυχίες" των Σκοπιανών.
    Δυστυχώς δεν έχουμε να κάνουμε με καλοπροαίρετους συνομιλητές, ώστε όλα αυτά είναι ανέφικτα.
    Ακούμε δε για "διπλή ονομασία" ή για "Λαϊκή Δημοκρατία" που ουσιαστικά σημαίνουν επισημοποίηση της κλοπής του Ελληνικού ονόματος.
    "Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας", "Ομοσπονδιακή Δημοκρατία ..." είναι "Μακεδονία" πρακτικά όπως αντιλαμβάνεσθε.
    Αντίθετα η "Νέα Μακεδονία" είναι "Νέα Μακεδονία" και δεν μπορεί να το λέει κανένας χωρίς το "disambiguating factor" - αναγκαστικά θα αλλάξουν και οι αναγνωρίσεις και οι ορολογίες που έχουν επικρατήσει τα τελευταία 6-7 χρόνια.
    Αλλά δεν βλέπω να γίνονται δεκτά αυτά από τους Σκοπιανούς, οι οποίοι έχουν και το διεθνές Ανθελληνικό λόμπυ να τους υποστηρίζει" και η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε βέτο.
    Επίσης πρέπει η Ελλάδα να εξηγήσει στη διεθνή κοινότητα ότι η υποκλοπή του ονόματος είναι ένα πρόβλημα ρατσισμού χυδαίας μορφής, στην τελευταία του ανάλυση.
    Το διεθνές ανθελληνικό λόμπυ που απεχθάνεται την Ελλάδα έχει στις τάξεις του πολιτικά πρόσωπα ενός σχετικά ευρέως φάσματος αλλά κατά κύριο λόγο (80%) αποτελείται από τους υποστηρικτές των φυλετικών διακρίσεων σε Ευρώπη - Αμερική. Επειδή ο Ελληνικός πολιτισμός θεωρείται υπεύθυνος για τη μη επικράτηση των φυλετικών διακρίσεων, θεωρούν σωστό να επιτίθενται κατά της Ελλάδος με διάφορες προφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. "Δεν έχεις ΙΔΕΑ για το πώς προφέρουν οι σκοπιανοί, φίλη Γιούλη...
    Αυτά τα περί Μακεντόνικα ποιός στα είπε?... Οι άνθρωποι το προφέρουν ως "ΜακεντόνιΓια" ..."

    OXI, δεν είχα ιδέα (προφανώς το J με το Κ κάνουν μια περίεργη προφορά που δεν το έχουμε ούτως ή άλλως στην ελληνική προφορά).

    Αλλά θεώρησα ότι θα μπορούσε να αποτελεί τελικά ένα άλλο όνομα, αν προφέρεται διαφορετικά.

    Και στην τελική, απόψεις δε λέμε εδώ; Μη κράζετε έτσι.
    Βήμα έχω από εδώ, όχι καμιά εξουσία.

    Γιούλη (η της φαεινής ιδέας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Η πουτάνα η Ελλάδα πώς πρέπει να ονομαστεί; Λαμογιστάν;
    Ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε μόλις το 1830. Είμασταν τότε, ακριβώς ότι είναι το Κόσοβο τώρα.
    Εσείς που ξέρετε Ιστορία, ελληναράδες, θα θυμάστε ότι καθάρισαν οι ξένοι στο Ναβαρίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Αλήθεια ξέρει κανείς πως λέγονταν τα Σκόπια πριν εποχής ΤΙΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Μάθανε ότι γ........ε και πλακώσανε και οι αλβανογυφτοσκοπιανοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Ρε γυφτοσκοπιανέ τους μύθους που μας λες ποιος σου τους έμαθε; Μήπως πήρες τίποτα μαθήματα από τους ψευτοκουλτουριάρηδες εφιάλτες της Ελλάδας;

    Ρε ουστ σκοπιανό κοπρόσκυλο που μιλάς για Μακεδονία αφού όσοι ξέρουν από ιστορία γνωρίζουν ότι οι σκοπιανοί εμφανίστηκαν στη βαλκανική χερσόνησο μερικούς αιώνες μετά το Μέγα Αλέξανδρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Αντί για Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας εγώ νομίζω ότι πρέπει να την ονομάσουν Νέα Δημοκρατία σχέτο για να θυμόμαστε και τους νονούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    Όταν επιτρέπουμε τόσα χρόνια, άπραγοι, σ' ένα μάτσο πεινασμένους γύφτους να καπηλεύονται όχι μόνο το όνομα αλλά και την ιστορία μας, και από την άλλη, αφήνουμε ένα άλλο μάτσο αληταράδες πολιτικούς, αυτά τα γνωστά σε όλους λαμόγια, αυτούς τους απατεώνες τους πολιτικάντηδες, να ξεπουλούν τα πάντα, και όποιος αρπάξει τα πιο πολλά... τότε ναι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    Τέλος, δυστυχώς το παιχνίδι έχει λίξει εδώ και καιρό. Όλο αυτό που θέλουν να παρουσιάζουν στον κόσμο, είναι το φθηνό θέατρο τους, για να αποφύγουν όσο το δυνατόν, τις αντιδράσεις.



    Όσον αφορά όλα αυτά τα άτομα, που αδιαφορούν για αυτό το μέγιστο εθνικό / Ελληνικό θέμα, και το παίζουν υπεράνω, σχολιάζοντας αυτούς που απλά υποστηρίζουν την ιστορία της χώρας μας, ένα έχω να τους πω...

    Με κάτι άτομα σαν κι εσάς ρε τσογλάνια κατάντησε η πατρίδα μας στα χάλια που είναι σήμερα!!

    Να χέσω κι εσάς και το νεοπλουτισμό σας και τις "φιλελεύθερες" απόψεις σας

    Και στον ανώνυμο που δημοσίευσε το 2ο κατά την σειρά σχόλιο (24 Φεβρουάριος 2008 12:26 πμ), να του πω πως είναι λογικό να έχει τέτοιες απόψεις, όταν το IQ του δεν υπερβαίνει αυτόν μιας πατάτας!!

    Διάβασε λίγη ιστορία ρε καραγκιόζη και μετά βγες και μίλα. Μπαγλαμά που έχεις και άποψη

    νούμερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

    HEY GUYS WAKE UP you have nothing in common with Macedonia.
    Only if you are Greek you can be a Macedonian.
    WAKE UP you are living in a territory that don’t belong to you gypsies, Turks, Albanians, Serbs etc.
    Find your identity out of Macedonia look somewhere else because Macedonia is Greece and Greece is Macedonia ,Sparta, Kreta, Thrace, Peloponnese, Attica, Thive etc .

    People of Vardarska wake up

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ντροπή σας να συζητάτε με τον Σκυλόφραγκο αν η Μακεδονική σας Γή είναι δική σας Γή. Και να τον πείσεις, δεν τον πείθεις το Ληστή. ΄Η μόνος του ή με Σμπίρους βαλτούς θα προσπαθήσει να σας πάρει κάθε Γή. Οι πολιτισμοί που σας έμαθαν οι Δασκαλοτσούσιδες να προσκυνάτε μπρούμυτα, σας καμπανίζουν κατάμουτρα με άγρια χαστούκια: Η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί. Και είναι ανήθικο και άσκοπο και το να σας δώσουν και το να δεχθείτε τι. Και να σας δώσουν αν είσθε σάπιοι, ο πρώτος δυνατός θα σας το πάρει. Το ηθικόν είναι αν είσθε σάπιοι, να σας ξεπατώσουν και να καθαρίσουν τη Γή. Φυλάτε τη Γή σας και την τιμή της, μόνο με σπαθί. Πάψετε Σαπιοδιδάσκαλοι και Σαπιορήτορες - Αναφορατζήδες - να εξευτελίζεε τη Φυλή. Πάψετε Παλιόγριες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το σπαθί. Τα πάντα στη ζωή - Η Φύσις το λέει - κατακτώνται με το σπαθί. Και έτσι είναι και μόνο έτσι πρέπει να είναι».
    ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 1870 - 1911

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Το ευχάριστο είναι ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης βρήκε επιτέλους όνομα για την πΓΔΜ: «State of Skopia» ή «Βαρδαρία»... Το δυσάρεστο είναι ότι ουδείς στα Σκόπια δείχνει τη διάθεση να αποδεχτεί το όνομα που τους έδωσε ο Μητροπολίτης. Και το ακόμη πιο δυσάρεστο είναι ότι κανείς στο διεθνές στερέωμα δεν φαίνεται να έχει εκχωρήσει στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης την αρμοδιότητα να βαφτίζει χώρες. Με άλλα βαφτίσια υποτίθεται ότι ασχολούνται οι δεσποτάδες.

    Τα πράγματα, όμως, είναι ακόμη χειρότερα: διότι όπως πληροφορούμαστε αρμοδίως από τη Νέα Υόρκη, ούτε στον νομάρχη Θεσσαλονίκης φαίνεται να αναγνωρίζει ο ΟΗΕ το δικαίωμα της διεθνούς ονοματοδοσίας. Αποτελεί ενδεχομένως παράλειψη της Χάρτας του Αγίου Φραγκίσκου, ακόμη και ανθελληνική ενέργεια, αλλά, καλώς ή κακώς, δεν προβλέπεται διαδικασία με την οποία να αποφασίζει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης πώς θα λέγεται η μία χώρα και πώς δεν θα λέγεται η άλλη. Δεν θέλω να αμφισβητήσω το εύλογο ενδιαφέρον πολλών για το όνομα των Σκοπίων. Ούτε, προφανώς, να αμφισβητήσω το δικαίωμα όλων να έχουν τη γνώμη τους για όλα τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, σε δημοκρατία ζούμε. Απλώς αναρωτιέμαι αν έχουμε όλοι την αίσθηση του μέτρου και των μέτρων μας. Και αν αντιλαμβανόμαστε ότι οι απαντήσεις είναι πάντα χρήσιμες, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι καταλαβαίνει κανείς το ερώτημα.

    Oμολογώ, λοιπόν, ότι ο θόρυβος με ξάφνιασε. Διότι, απ΄ όπου κι αν το δει κανείς, δεν έχουμε μπροστά μας παρά δύο επιλογές:

    * Εναν συμβιβασμό. Πράγμα που σημαίνει ότι και εμείς και τα Σκόπια πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας.

    * Μια παράταση της σημερινής κατάστασης. Πράγμα που σημαίνει ότι, ακόμη κι αν δεν μπουν στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα Σκόπια δημιουργούν μια ντε φάκτο κατάσταση η οποία γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ανατραπεί.

    Τρίτη λύση δεν υπάρχει. Και αντί να τσακωνόμαστε για τα αυτονόητα και τα δευτερεύοντα, θα ήταν πρωτίστως χρήσιμο να συμφωνήσουμε ποιο θα μπορούσε να είναι το πλαίσιο ενός συμβιβασμού και πώς θα μπορούσαμε να τον πετύχουμε.

    Eνδεχομένως ένας τέτοιος συμβιβασμός να είναι ανέφικτος - προσωπικά άλλωστε δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος... Αλλά κάπως έτσι κάνουν οι σοβαρές χώρες εξωτερική πολιτική.

    Με το πρόσωπο στραμμένο προς το πρόβλημα, όχι προς τις κάμερες της τηλεόρασης. Και κάπως έτσι οι σοβαρές χώρες καταγράφουν στην εξωτερική πολιτική τους άλλοτε επιτυχίες και άλλοτε αποτυχίες. Αλλά ποτέ εξευτελισμούς.
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Εντάξει!

    Θέλετε να μιλήσουμε λίγο και να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις επί της επικαιρότητας?

    Το λεγόμενο "Σκοπιανό" μετά 16 περίπου χρόνια έχει φτάσει στην αποκορύφωση του και ενδεχομένως στην επώδυνη για μας λύση του. Φαντάζομαι ότι όλοι οι Έλληνες προσπαθούν να μαντεύσουν τις εξελίξεις του θέματος και κυρίως τις επιπτώσεις τους στην καθημερινή ζωή μας.

    Λοιπόν, από την γέννεση του θέματος (για μένα δεν είναι πρόβλημα γιατί εμείς το δημιουργήσαμε - βλέπε ανάλυση στη συνέχεια!), με προβλημάτισε η στάση όλων των κυβερνήσεων από το 1991 και εντεύθεν.
    Γιατί μας ενόχλησε τόσο πολύ τώρα η ονομασία "Μακεδονία" που είχε από το τέλος του ΒΠΠ αυτή η περιοχή?
    Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας από τότε μέχρι το 1992?
    Τι φοβόμαστε από ένα αδύναμο νεοσύστατο κράτος?

    Α, ναι! Το όνομα και οι πιθανές αλυτρωτικές βλέψεις που υπονοεί το όνομα του. Κάτι που φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν με κάτι χάρτες και διαλέξεις για γέλια μερικοί θερμοκέφαλοι αυτού του κράτους (ομογάλακτοι πολιτικά με τους δικούς μας που εισήλθαν πρόσφατα και στη Βουλή και που μιλούν συνεχώς για τις σκλαβωμένες πατρίδες...να πάμε να πάρουμε την Πόλη και άλλα τοιαύτα).

    Παρακολουθώ την απίστευτη εκ μέρους μας σταδιακή μετατροπή των μέχρι πρότινος φιλήσυχων γειτόνων μας (κάποτε έρχονταν και σαν τουρίστες στην Β. Ελλάδα!) σε φλογερούς αντιπάλους. Και εξηγούμαι: Θυμάμαι τα συλλαλητήρια, τις λαοσυνάξεις, τα απίστευτα κηρύγματα μίσους εκ μέρους τόσο των πολιτικών μας όσο και εκ μέρους των ταγμένων στην υπηρεσία της αγάπης, ιεραρχών μας.

    Δυστυχώς, βρισκόμαστε προ της επιβεβαίωσης του "κάθε πέρσι και καλύτερα" και παρακολουθούμε μια ιστορία επαναλαμβανόμενων χαμένων ευκαιριών. Εκεί που απορρίπταμε μετά ιερού μένους οποιαδήποτε ονομασία που θα περιείχε "υποψία" συνθετικού με τη λέξη "Μακεδονία", φτάσαμε στο σημείο 130 χώρες μέλη του ΟΗΕ και της ΕΕ (μεταξύ των οποίων οι "σύμμαχοι μας" ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Καναδάς κλπ) να αναγνωρίζουν το νεοσύστατο κράτος με την συνταγματική του ονομασία "Μακεδονία" και η αποτυχημένη εξωτερική μας πολιτική να εύχεται πλέον να γίνει αποδεκτή η σύνθετη ονομασία προκειμένου να αποφευχθεί η επαχθέστερη διπλή ονομασία.

    Σαν γνήσιος Έλληνας λοιπόν, κάνω και εγώ την νοερή μου πολιτική αντιμετώπιση του θέματος.

    Αν ήμουν Πρωθυπουργός (!) το 1991-1996:

    1. Δεν θα επέτρεπα την σύγκλιση του Συμβουλίου των Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από πού και ως πού ο αυτοπροσδιορισμός ενός κράτους εξαρτάται από τις αποφάσεις αλλοδαπών πολιτικών δυνάμεων?
    2. Δεν θα κήρυττα "εμπάργκο", (σε τι φταίει ένας ολόκληρος κόσμος για να καταδικαστεί στον περιορισμό των αγαθών του καιρού μας?)
    3. Δεν θα προχωρούσα στην σύναψη της ενδιάμεσης συμφωνίας (αν ήμουν διορατικός θα έβλεπα ότι μόνο κατόπιν πιέσεως θα άρθρωνε οποιοσδήποτε τρίτος την κακόηχη φράση "Former Yugoslavic Republic of Macedonia". Απλά θα πήγαινε κατευθείαν στην κατάληξη "Macedonia" και όλοι θα καταλάβαιναν περί τίνος πρόκειται. Έτσι και έγινε τελικά!).

    ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ

    1. Θα καλούσα τους Υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Παιδείας, Άμυνας και όποιον άλλο θα σκεφτόμουνα σαν κατάλληλο και θα τους έδινα τις εξής οδηγίες:
    * Να διακηρύξουμε σε όλους τους τόνους και σε όλους τους συμμάχους, εχθρούς και φίλους ότι, ο λαός του νεοαπελευθερωθέντος τμήματος της ευρύτερης Μακεδονίας είναι για μας φίλος και θα υποστηρίξουμε την ομαλή του πολιτική και οικονομική ανάπτυξη με σαφή οικονομικά και άλλα μέτρα.
    * Να καλωσορίσουμε το λαό αυτό στους ελεύθερους λαούς των Βαλκανίων και να δηλώσουμε ότι τους υποδεχόμαστε σαν απελευθερωμένους αδελφούς της Βόρειας Μακεδονίας και αναμένουμε την συμβολή τους στην ειρηνική ανάπτυξη της ευρύτερης Μακεδονίας που προσβλέπουμε να γίνει ο πόλος έλξης των Βαλκανίων.
    * Να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο την είσοδο στους διεθνείς οργανισμούς και την αποδοχή του από τα αναπτυγμένα κράτη του νέου κράτους (γιατί μερικοί το αποκαλούν "κρατίδιο"? Άραγε πως αποκαλούν το Λουξεμβούργο ή το Βέλγιο - ίσης ή μικρότερης έκτασης?).
    * Να διεισδύσουμε σε όλες τις κρατικές δομές του με κύρια προσπάθεια στην παιδεία και τις υποδομές με την αποστολή Ελλήνων εκπαιδευτικών, γιατρών, μηχανικών και λοιπών επιστημόνων.
    * Να επιδιώξουμε την οικονομική διείσδυση με αποστολή εμπειρογνωμόνων, τραπεζιτών και λοιπών οικονομικών παραγόντων.
    * Να παροτρύνουμε και να υποστηρίξουμε την κάθε Ελληνική ιδιωτική πρωτοβουλία για διείσδυση, επέκταση και ανάπτυξη στο νέο κράτος.
    * Να δείξουμε την φιλική μας διάθεση για υποβοήθηση ανάπτυξης της νεοσύστατης κρατικής μηχανής αλλά και την πρόθεση μας για υποστήριξη στον διεθνή στίβο με αποστολή εξειδικευμένου πολιτικού, στρατιωτικού, αστυνομικού, πυροσβεστικού και λοιπού προσωπικού.
    * Να προσελκύσουμε τους νέους του κράτους αυτού με την θέσπιση ειδικών διαδικασιών και διευκολύνσεων για φοίτηση σε Ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ.
    2. Θα διακήρυσσα σε κάθε ευκαιρία την επιθυμία της Ελλάδας να εναγκαλιστεί τους απελευθερωμένους αδελφούς-κάτοικους του τμήματος αυτού της Μακεδονίας και την πρόθεση μας να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην βελτίωση των συνθηκών ζωής τους.
    3. Θα επεδίωκα την εμπέδωση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο όμορων κρατών.
    4. Θα δημιουργούσα ειδική επιτροπή από καταξιωμένους εξειδικευμένους επιστήμονες για την καθημερινή επεξεργασία της εξέλιξης των σχέσεων μας και για την εισήγηση μέτρων προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης από εκατέρωθεν ενέργειες "θερμοκέφαλων"
    5. Ίσως να έκανα και άλλα που τώρα δεν μου έρχονται στο νου. Πάντως η μύχια επιθυμία μου θα ήταν η μετατροπή του νέου κράτους σε μια πολιτιστική και οικονομική "Ελληνική επαρχία". Οπότε θα ήταν μια Μακεδονία σαν επέκταση της Ελληνικής Μακεδονίας!

    Τι πέτυχε μέχρι τώρα η Ελληνική Εξωτερική Πολιτική? Οι εν δυνάμει φιλικοί κάτοικοι αυτού του κράτους έχουν ήδη αρχίσει να διάκεινται εχθρικά προς την Ελλάδα γιατί τους βάζει "εμπόδια" στην εξέλιξη τους!

    Βέβαια δεν έγινα και ούτε πρόκειται να γίνω Πρωθυπουργός και όλα τα προαναφερθέντα ίσως να φαντάζουν για μερικούς γραφικά, για άλλους προδοτικά και για τρίτους ουτοπικά.

    Ίσως να μην είναι γνωστό το ότι η Ελληνική Ιδιωτική πρωτοβουλία έχει ήδη προβεί σε αξιέπαινες ενέργειες πετυχαίνοντας οικονομικό έλεγχο σε μεγάλο ποσοστό στο γειτονικό κράτος. Επίσης πολλοί μαθητές επιλέγουν την Ελληνική γλώσσα σαν την πρώτη ξένη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν! Αυτά βέβαια είναι απλά και μικρά ενισχυτικά στοιχεία των "Πρωθυπουργικών" μου σκέψεων.

    Πάντως, αν είχαν γίνει όλα αυτά που σκέφτηκα, σήμερα ποια θα ήταν η απασχόληση του Πρωθυπουργού, των Υπουργών και του λαού? Θα ήταν σημαντικό αν το γειτονικό κράτος λεγόταν Σλαβομακεδονία, Άνω Μακεδονία, Νέα Μακεδονία ή σκέτη Μακεδονία. Όχι βέβαια! Όλοι θα το είχαμε ξεχάσει σε δέκα χρόνια, κατά την ρήση παλαίμαχου πολιτικού...

    Σημαντικό θα ήταν, εν όψει της εξέλιξης της τιμής του πετρελαίου, όλοι οι Έλληνες αρμόδιοι να ασχολούνται με την όσο το δυνατόν ταχύτερη πρόοδο της κατασκευής του αγωγού Burgas-Αλεξανδρούπολης και με την εντατική έρευνα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο που είναι πλέον λίαν ελκυστική από οικονομικής πλευράς η άντληση τους (γιατί όχι από κοινού με την Τουρκία - θα ήταν αμοιβαία ωφέλιμο). Αλήθεια! Γιατί έχει εγκαταλειφθεί αυτή η προοπτική με τις τιμές του πετρελαίου στα $100?

    Έτσι, θα είχαμε εδραιώσει την ισχύ της θέσης της Ελλάδας στα Βαλκάνια και θα είμαστε εκείνοι στους οποίους θα προσέτρεχαν οι γείτονες Βαλκάνιοι για να επιτύχουν και για το λαό τους παρόμοιες δραστηριότητες ανάπτυξης και οικονομικής υποστήριξης.

    Υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα που έρχονται στη σκέψη μου. Όμως προτιμώ να ανοιχτεί ένας διάλογος για το θέμα αυτό, όχι με εθνικιστικές κορώνες (κατανοητές σε ένα βαθμό - έτσι μας έμαθαν τόσα χρόνια!), αλλά με νηφάλιες σκέψεις και ίσως να βρούμε ένα θέμα για ζωηρή συζήτηση και ενδεχομένως να βρούμε και μια αξιοπρεπή λύση - γιατί για μας τους Ελληνες, αυτό είναι πλέον το ζητούμενο!
    Περισσότερα: http://johnko99.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Το ζήτημα μπορεί να ληθεί πολύ απλά...θα τους αποκαλούμε Ματσεδόνες.
    Η διαφορά στο γράμμα Κ με ΤΣ είναι όλα τα λεφτά...Θα απαιτήσουμε ΓΙΑ ΜΑΣ οι ξένοι να λένε την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ όπως την λέμε και μεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Φέρτε μου τη Γιούλη Μ. να την κεράσω έναν μακεδονικό... χαλβά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Προτεινω να ονομασουμε την ΕΛΛΑΔΑ
    και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μαζι με τα αλλα δυο
    ονοματα ΕΛΛΑΣ- GREECE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ.
    ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ.
    ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.
    ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΣΕΡΒΙΚΟ.
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΦΕΣ.

    ΒΕΒΑΙΑ, ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Ξέρετε γιατί ενώ είναι αντίθετος στις Στρατιωτικές Παρελάσεις ο ΤΣΥΡΙΖΑ, δεν λέει όχι στις Πούστηκες ή αλλιώς Gay Parades?
    Γιατί έχει δυναμικό! Έχει τον Γιωργάκη τον Βούγια ή αλλιώς Ζωζέτ, έχει την κόρη Δραγασάκη, έχει τον ληστή Δημητράκη και γενικά όλα τα αναρχοάπλυτα τα οποία τους έχουν ξεσκίσει την κωλοτρυπίδα οι ποινικοί.
    Τι θα κάνουνε τα παιδιά στην κοινωνία? Διαδηλώσεις? Μπα! Δεν νομίζω! Θα τους πετάνε στριγκάκια οι Χρυσαυγήτες!!!
    Τις Απόκριες θα βάζουν ένα κλομπ στον κώλο τους και θα παριστάνουν τους μεζέδες!!!
    Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο στην αρχή Τσυρίζα-νε λίγο αλλά τώρα τους αρέσει και έχουν γίνει και οι πρώτες "κυρίες". Κάνουν νοικοκυριό, πλένουν, καθαρίζουν και στον ελεύθερο χρόνο τους γαμιώντε κιόλας.
    Μπουλουκηδών και με κουκούλες είναι μεγάλα αντράκια, μέσα όμως ένας, ένας ανακάλυψαν τον θυληκό τους εαυτό! Και τους αρέσει κιόλας!!!
    Άντε και νυφούλες βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Νομίζω πως έχω την τελική, την απόλυτη λύση:

    Πρόταση (1)

    Αφού το θέλουν, γιατί να μην τους αφήσουμε να λένε τη χώρα τους Ματσιντόνι(γ)ια, τους πολίτες της Ματσιντονέζους και τον χαλβά τους Ματσιντονέζικό Χαλβά;
    Κι εμείς ας έχουμε τη Μακεδονία μας, τους κατοίκους της Μακεδόνες και τον υπέροχο Μακεδονικό χαλβά.

    Πρόταση (2)

    Αύριο να ανακηρυχθεί ανεξάρτητη χώρα η διοικητική περιφέρεια από τη Φλώρινα μέχρι τη Δράμα και την Καβάλα. Θα είχε κανείς αντίρρηση να ονομαστεί η χώρα αυτή Μακεδονία ή στη χειρότερη περίπτωση Νότια Μακεδονία;
    Άσε που θα αποχτήσουμε αυτόματα 2 φωνές σε όλα τα διεθνή βήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η΄ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΛΥΘΕΙ... ΑΡΓΑ Η΄ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΝΑΤΟ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ, ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ) ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ. Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ, ΝΙΩΘΕΙ ΤΑ ΧΝΩΤΑ ΤΗΣ ΒΑΡΙΑΣ ΑΝΑΣΑΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ... ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΒΕΤΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΠΙΑ... ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ, ΠΑΡ΄ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΘΕ BUSH, RISE, CLINDON, ΚΛΠ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΝ ΠΡΟΚΛΙΘΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. apo pote merikes xiliades pinasmeni ke varvaroi apofasisan na epanaprosdiorisoun ton europaiko xarti; apo tote pou den exoume axious politikous apo tote pou den exoume enomeni europi kai apo tote pou oi amerikanoi fili mas apofasisan gia nees vasis mesa sta geografika plesia tis europis.perastika mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Το κρατος αυτο οπως εχουν δηλωσει οι ιδιοι δεν μπορει να επιβιωσει εαν δεν εχουν ταυτοτητα ως λαος.
    Αρα για το ονομα θα μας πιεσουν και αλλοι.Οι πολιτικοι μας γνωριζουν οτι το επομενο βημα ειναι να ζητησουν παραχωρηση μερους του λιμανιου της θεσσαλονικης διοτι παλι δεν θα μπορουν να επιβιωσουν ετσι θα επικαλεσθουν αρα και παλι θα μας πιεσουν και αλλοι πλην usa.Ολα αυτα ειναι γνωστα δεν ειναι το ονομα οσο οι στοχοι που εχουν βαλει οι σκοπιανοι.
    Πρωην φοιτητης της Σερβιας
    και πρωην ενεργο μελος συλλογου ελλ.φοιτ.σερβιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Προταση αντεπιθεσης

    1 Μετονομαση του αεροδρομιου "ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" σε "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" (ξερετε ποσα εκατομυρια τουριστες περνανε απο εκει στην Ελλαδα?... σιγουρα πανω απο 100 φορες πιο πολλα απο το αντιστοιχο της FYROM, μπερδεψτε τους τουριστες και τους πιλοτους που τωρα αποκαλουν την fyrom Μακεδονια. Με το καιρο θα το αλλαξουν.

    2 Μετονομαση των 50% των οδων που ληγουν σε ".. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" σε "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

    3 Να μεταφερθουν ολα τα στρατοπεδα που ειναι μεσα σε πολεις, και ειναι πολλα, σε ενα τεραστιο στρατοπεδο στα συνορα με τηε FYROM, και να προστεθει μια μεγαλη αεροπορικη βαση στην περιοχη.

    4 Αν δεν συμφονησουν σε ενα κοινα αποδεκτο ονομα, τερμα η συζητηση, ΒΕΤΟ στο ΝΑΤΟ, ΒΕΤΟ στην EU, και αφηστε τους να ειναι μονοι τους.

    Οσο για τους Αμερικανους, ειμουν 33 χρονια εκει, μεγαλωσα εκει, τους ξερω πολλυ καλα, δεν θα τολμησουν να πειραξουν την Ελλαδα ΠΟΤΕ και για ΠΟΛΟΥΣ λογους.

    Δ. ΑΣΙΚΗΣ
    ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Μπραβο ρε Ασικη!

    (υπαρχει πιθανοτητα να μην ξερεις ποσο σωστη θα ηταν μια μετονομασια ολων των δρομων σε Μακεδονιας αντι Μπενιζελο, αλλα κυριως μ' αρεσει ο τροπος σκεψης σου, οπως επισης και για οσα υπαινιχτηκες για τους Αμερικανους. Δεν ειναι απαραιτητα ακλονητο αυτο το δογμα οτι οι αμερικανοι δεν θα τολμουσαν να επεμβουν στην Ελλαδα... Ομως, μου αρκει που διατηρεις τετοια διαθεση, τετοιο φρονημα. Ειναι σπουδαιο αυτο!

    Παντως, η οικονομικη εισβολη και επομενως εμμεση εξαρτηση μας απο αμερικανους, καθιστα κατι τετοιο, ασυμφορο ή ειναι απλως αχρειαστο.
    Εχε το υπ' οψιν αυτο. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Ευχαριστώ φιλε μου, μονο ενα, δεν ειπα "ολων" των δρομων. 50% ειπα.

    Δ. Ασικης
    Καισαριανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Ρε παιδια. Παρτε το χαμπαρι. Αυτο το κρατιδιο θα διαλυθη στα 'εξ ων συνετεθη', αν δεν ενταχθη στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαικη Ενωση.

    Υπαρχει μεγαλη εχθρα αναμεσα στους Αλβανους, Βουλγαρους και αλλους Σλαβους που κατοικουν εκει.

    Η Αλβανια και η Βουλγαρια περιμενουν την ευκαιρια να επεκτεινουν τα συνορα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. apo pote oi skopianoi ine perissotero makedones bre blaka; agramate.anoixe kai kanena biblio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το πόσο οι φίλοι μας οι Σκοπιανοί ΕΙΝΑΙ Μακεδόνες ή με το κατά πόσο ΔΕΝ ειναι Σλαύοι. Ούτε με το πόσο οι Ελληνικές μας κυβερνήσεις επί σειράν δεκαετών κοιμόντουσαν τον ληθαργικό τους ύπνο. (Όλες τους .. Ναί).

    Θέλω απλώς εδώ παρά την ασημότητά μου να βοηθήσω ..αν με παίρνει να βοηθήσω στην ύστατη στιγμή. Να βοηθήσω τους φίλους μας τους Σκοπιανούς εννοώ.


    Θέλουν και καλά και σώνει να ονομάζονται Μακεδόνες ? Μάλιστα. Πολύ μάς τιμά. Μόνον που ηθικά δεν τους πάει διότι οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι διαθέτουν δικιά τους λαλιά και γραπτή γλώσσα. Ή όχι ? Έτσι λένε τουλάχιστον.


    Λησμονούν τότε ότι η λέξη Μακεδών - Μακεδονία είναι ελληνική λέξη που έχει συγκεκριμένο νόημα, έννοια και σημασία.


    Μακεδών εκ τού Μακεδνός = 1.Μακρύς, ψηλός, αγέρωχος, λυγερόκορμος, λεβεντόκορμος, ακμαίος. ("ελάτησι μεκεδναίς", Νίκ.)


    2. δωρικός (Δωρικόν τε και Μακεδνόν έθνος", Ηρόδ.)


    3. (κατά Ησύχ.) "Μακεδνά σκύλα, τα ουράνια και μεγάλα, ή ό,τι τρόπαια μετέωρα ίσταται".


    ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ : Μακ - "μακρύς και λεπτός" εξ' ού μάκρος και μήκος. Επομένως Μακεδόνες = Αυτοί που η χώρα τους, η γή τους είναι μακρά, μεγάλη.


    Μακεδονία (κατ' επέκτασιν) = Η λεβεντογέννα γή που γεννά ακμαίους, αγέρωχους, λεβεντόκορμους, δυνατούς άνδρες, μιά έννοια δηλ. που και οι Βόρειοι γείτονές μας αποδίδουν στο ίνδαλμά τους τον Μ. Αλέξανδρο που βεβαίως ως προς το σωματικό ύψος μπορεί να υστερούσε, ο θρύλος του όμως αποδείχθηκε πολύ υψηλότερος από το ανάστημα των αιώνων.

    Αυτά λοιπόν έχοντας υπ' όψιν και για να μην προσβάλουν οι ίδιοι την ίδια τους τη γλώσσα ας ονομασθούν "Μακεδόνες" και "Μακεδονία" μεταφράζοντας την Ελληνική λέξη "Μακεδονία" στη γλώσσα τους, να τη βάλουν στα διαβατήριά τους, στο σύνταγμά τους ή όπου αλλού θέλουν. Μεταφρασμένη στη γλώσσα τους όμως. Όχι γλωσσολογικό και εθνολογικό πλιάτσικο.
    Γιατί λοιπόν τέτοια ακατανόητη μιζέρια να προβαίνουν σε πλιάτσικο λέξεων και εννοιών από ξένες γλώσσες αφού διαθέτουν δικιά τους γλώσσα ?


    Το αυτονόητο ζητάμε : Δικιά τους χώρα, δικιά τους γλώσσα και ονομασία τής χώρας τους που να απηχεί σε μία ένοια που προέρχεται από τα έννοιολογικά σπλάχνα τής γλώσσας τους.


    Και εμείς τότε θα νοιώθουμε ευτυχείς που φιλικά πλέον θα μιμούνται τις ιδιότητες τής μεταφρασμένης μας λέξης αλλά και εκείνοι πληρέστεροι που δεν θα πετάνε στα σκουπίδια τη γλώσσα τους..... σαν εκείνη να μην είχε νοηματικό, εννοιολογικό, πολιτισμικό και παγκόσμιο πλούτο.


    Η κ. ΥΠ.ΕΞ. σκέφθηκε να εκμεταλλευθεί αυτή τη μεγάλη αλήθεια? Ούτε όπλα, ούτε συρράξεις, ούτε αποκλεισμοί. Αν ΚΑΙ η αρχαία ιστορία ενοχλεί τους γείτονές μας η ίδια η γλώσσα μας και η προσπάθεια κουρσέματος από τους αλλοφύλους μπορεί να δώσει τη λύση. Αυτό το όπλο προσφέρω εγώ.


    Νικόλαος Τσιβούλης
    Ιατρός Ομοιοπαθητικός
    Λάρισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Ανίκανοι οι Πολιτικοί μας (όλων των κομμάτων) ή πιόνια των συμφερόντων?

    Όλοι εμείς που καθόμαστε τόσα χρόνια, και ανεχόμαστε τις αποτυχίες τους, την απραγία τους, την κοροϊδία τους, την εξαπάτηση τους, τον φθηνό θεατρινισμό τους, την προδοσία τους, τι είμαστε?

    Πως μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει έναν λαό που ξέχασε τις ρίζες του? Που ξέχασε τους αγώνες του γένους του? Που πρόδωσε τους αγώνες των προγόνων του? Που επέτρεψε σε μία χούφτα πεινασμένων βαρβάρων να καπηλεύονται την ιστορία του Έθνους μας? Που επέτρεψε σε λίγους προδότες να ξεπουλήσουν τα πάντα, απλά και μόνο γιατί ήσαν ανίκανοι να αντισταθούν και να αγωνιστούν για την πατρίδα που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ υπηρετούν?

    Πως μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει όλους εμάς, που ΤΩΡΑ ξυπνήσαμε και αντιδρούμε στα εθνικά μας ζητήματα, με έναν τρόπο που μόνο Zombie's θυμίζει?

    Αυτοί είμαστε λοιπόν?

    Αυτοί είναι οι Έλληνες?

    Έτσι μας έχουν καταντήσει?


    Φίλες, φίλοι μου... όσο ευθύνη έχουν οι ανίκανοι κερδοσκόποι πολιτικάντηδες μας, άλλο τόσο ευθύνη έχουμε κι εμείς όλοι!

    50/50 μας αρέσει δεν μας αρέσει


    Δυστυχώς, η τύχη και η μοίρα της Ελλάδος πλέον παίζεται στα πιόνια πρώτης γραμμής, μιας χαμένης παρτίδας σκάκι...


    Άγγελος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Αφου λοιπον οι βορειοι γειτονες μας θελουν να πεισουν τον κοσμο οτι το ονομα τους ειναι 'Μακεδονια', ας αλλαξουμε εμεις το ονομα της δικιας μας Ελληνικης Μακεδονιας σε ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

    Η κινησυ αυτη, αυτοματως δηλωνει σε ολον τον κοσμο οτι το νεοσυστατο κρατιδιο ειναι η ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που δεν εχει τιποτα κοινο με το Βασιλειο της Αρχαιας Μακεδονιας, αφου η πρωτευουσα του εν λογω Βασιλειου και οι ταφοι των Βασιλεων του βρισκονται στην Ελλαδα, και η γλωσσα της ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ηταν η Ελληνικη και οχι το συνοθυλευμα διαλεκτων που ομιλειται στα Σκοπια.

    Επειδη διαμενω εκτος Ελλαδος, ειμαι σε θεση να γνωριζω τι απηχηση θα εχει στους ξενους αυτη η διαφορα στην ονομασια.

    Με το να πει καποιος οτι προερχεται απο την 'Αρχαια Μακεδονια', αυτοματα υποδηλωνει στους μη Ελληνες την Ελληνικοτητα του, ενω βαζει στο περιθωριο το νεο κρατιδιο σαν 'Νεα Μακεδονια', ειτε αυτο τους αρεσει ειτε οχι.

    Σκεφτητε το!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΑΛΛΟ... ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΜΕ Ν'ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Συγνώμη φίλε sExTuS...

    το σκέφτηκες πολύ και το είπες αυτό?


    για όνομα του Θεού βρε παιδιά, έλεος πια!

    Τόσα χρόνια καθόμαστε και διαπραγματευόμαστε με ένα μάτσο πεινασμένους γύφτουλες, και αντί να είχαμε αντιδράσει από την πρώτη στιγμή, να τους δίναμε μία να τους πάρει ο Διάολος, καθόμαστε τώρα και μιλάμε για παραχώρηση του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ονόματος??

    Έλεος ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. I dialisi tou kratous ton skopion ine zitima xronou ,ke afto as to gnorizoun i politiki mas den tha tha tous dosoume oute sintheti oute geografiko prosdiorismo me to onoma mas ,giafto emis tha pame sto silalitirio awrio mazi me ton karatzaferi ..makedonia ine mia ke afti ine Elliniki..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Apantisi Se afton ton anonimo pou grafi gia tous Pontious ,An theoris oti foras patelonia ke nomizis oti mporis na wrizis mia fili opos i Pontioi dose ta stixia sou edo gia na to sizitisoume kalitera ke eki na apodiksis pianou sporos ise esi..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Ρε παιδιά τα πράγματα είναι πολύ απλα!
    ΝΤΟΥ στα Σκόπια (ετσι κι αλλιως μια κλανιά είναι) να υψώσουμε την Ελληνική σημαία στις πλατείες τους και να τους μαθουμε ελληνική ιστορία και ελληνική γλώσσα. Τοσο δύσκολο είναι πια?
    Οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε εκει, η γεωγραφική τους έκταση ειναι σαν την Χαλκιδική. Μπαινουμε μεσα σε 2 μερες το πολυ, γραφουμε το ΝΑΤΟ στ αρχιδια μας, επεκτεινουμε τα συνορα μας προς Βορρά και τελειώνει η ιστορία με τους σλαβοχλιμίτζουρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Πώς ονομάζονταν οι ντόπιοι Σλάβοι, πριν την δουν "Μακεδόνες"; Απλά ας τους επιβληθεί το αρχικό τους εθνώνυμο, και πρόβλημα τέλος: Πηγές του Μεσαίωνα, τους αναφέρουν ως Δραγοβίτες, ή κάτι παρόμοιο. Αν δεν μπορεί ν'αποτραπεί η χρήση του στοιχείου της "Μακεδονίας" στο εθνώνυμο της γείτονος, ωφέλιμο είναι να περιοριστεί τουλάχιστον ως επιθετικός προσδιορισμός. Το ουσιαστικό έχει μεγαλύτερη σημασία, όσον αφορά τη διεθνή ονομασία. Ως «Μακεδονική Ντραγκοβίτσια» ας πούμε, ο τυχαίος άνθρωπος της Υφηλίου, ο Βραζιλιάνος, ο Κενυάτης θα καταλήξει ν'αποκαλεί τη χώρα, «Ντραγκοβίτσια».

    Οι Σλαβομακεδόνες λυσσάνε γιατί είναι πιο ημιμαθείς και βλαμμένοι από Ελληναράδες. Η γραμμή τους είναι η εξής:

    1. Οι Μακεδόνες ήταν διακριτό έθνος από τους υπόλοιπους αρχαίους Έλληνες. Έτσι καμαρώνουν ...ως "Βάρβαροι", που ήταν ο δημοφιλής επιθετικός προσδιορισμός αντι-φιλιππικών Αρχαίων Αθηναίων δημαγωγών για τον Φίλιππο Β΄ και το λαό του.
    2. Υπάρχει «Ιστορική Συνέχεια» μεταξύ Μακεδόνων και Σλαβομακεδόνων, ...ακόμα και αν δεν έχουν καμμία σχέση γλωσσικά!
    3. Αντιθέτως δήθεν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν απόγονοι (DNA και τα ρέστα..!) υποσαχάριων Αφρικανών...
    4. ...αλλά και να μην ήταν (απόγονοι υποσαχάριων Αφρικανών) δεν έχει καμμία σημασία, αφού δήθεν εμείς οι Έλληνες ΔΕΝ έχουμε «Ιστορική Συνέχεια», λόγω υψηλών επιμειξιών με άλλα έθνη, ...παρόλο που μιλάμε γλώσσα που προέρχεται από την Αρχαιότητα.

    Σαθρά επιχειρήματα εσωτερικής κατανάλωσης, που άνετα αντικρούονται διεθνώς. Αυτό που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα είναι το brandname "Macedonia".

    Κατέβηκαν από τη σημερινή Μπελαρούς, όπου κλάδος τους παρέμεινε και αναμείχθηκε με τους Κρίβιτσους και τους Πόλοτσους, σχηματίζοντας το έθνος των Λευκορώσων. Γνωρίζοντας τη συγγένειά τους με τους Σλαβομακεδόνες, οι Λευκορώσοι υπήρξαν από τους πρώτους που αποδέχτηκαν το κράτος των Σκοπίων, με όλες του τις ιδιοτροπίες.

    Η αφομοίωση των Δραγοβιτών από τους Ρωμιούς, η σύντηξή τους έστω, φαίνεται, π.χ, από την παραδοσιακή εμμονή τους με κάθε τι το ντόπιο, το ελληνικό, αλλά και από το γεγονός ότι η γλώσσα τους προσιδιάζει κανόνες της ελληνικής, γεγονός που υποδηλώνει ότι κάποια στιγμή μερίδα των Δρουγοβιτών μιλούσαν σαν 2η γλώσσα τα ελληνικά. Η διαδικασία αυτή διακόπηκε στη μέση με την κατάρρευση της ελληνόγλωσσης Αυτοκρατορίας. Ανάλογο, αν και πιο επιτυχημένο παράδειγμα, από τη σύγχρονη εποχή αποτελεί η διάδοση της ρωσικής γλώσσας στα εκατοντάδες έθνη που κατοικούν στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση. Ακόμα και τώρα που οι Ρώσοι έχουν παρακμάσει πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, η επιρροή της γλώσσας τους επιβιώνει και κατά περιοχές αυξάνεται. Μεγάλα και ανεξάρτητα έθνη, όπως οι Λευκορώσοι και οι Τουρκμένοι, έχουν σήμερα την πατρική τους ως 2η γλώσσα, χρησιμοποιώντας τη ρωσική ως καθομιλουμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση