GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Τα ελληνικά φτερά στην Κύπρο"

. Ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαδείας διοργανώνει με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου "ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ" του Βοιω...

.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαδείας διοργανώνει με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου "ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ" του Βοιωτού συγγραφέως ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΗΤΣΑΙΝΑ, Υποπ/ρχου ε.α. και ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΛΗΛΩΣΗ για τους Βοιωτούς Πιλότους και Καταδρομείς που συμμετείχαν στην ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΝΙΚΗ" στην Κύπρο το 1974. Θα αναφερθούν στο βιβλίο και στα ιστορικά γεγονότα οι Ευάγ. Ποντικόπουλος, εκπ/κός, Νικόλαος Νάκας, Αντ/ρχος ε.α.. Πρόεδρος Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος και Γεώργιος Παπαμελετίου, Δ/της Καταδρομών.
Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ο.Χ.Ε.Λ. στις 3 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ.

hellenicdefence.

3 σχόλια

  1. Βλέπω ότι ο wolf παρακάτω όπως και οι ακροαριστεροί (κατά το ακροδεξιοί, αλήθεια γιατί αυτούς τους ονομάζουν αντεξουσιαστές;) χρησιμοποιούν το ατονικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητές φίλες κι αγαπητοί φίλοι,

    Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο που στείλαμε στην κυβέρνηση της χώρας μας, στην Κομισιόν, στην ΕΕΔΑ και στο ILGA Europe σχετικά με το θέμα της νομιμοποίησης των ομοφυλοφιλικών σχέσεων.
    Μήπως να γενικευόταν αυτή η κίνηση για να ασκηθεί και η ανάλογη πίεση;
    babis

    Προς:

    Πρωθυπουργό Ελλάδας, κύριο Κωνσταντίνο Καραμανλή

    Υπουργό Δικαιοσύνης, κύριο Χατζηγάκη Σωτήριο

    Γενική Γραμματέα Ισότητας, κυρία Ευγενία Τσουμάνη

    Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), Πρόεδρο κύριο Κωστή Παπαϊωάννου

    European Commissioner for Employment, Social Affairs and Equal Opportunities, Mr Vladimir Spidla

    ILGA EUROPE, Ms Ruth Baldacchino, Member of the Executive Board

    ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

    Αθήνα, 28-01-08

    Η αρχή της νέας χρονιάς μας βρίσκει με δυο ακόμα νίκες για το παγκόσμιο ομοφυλόφιλο κίνημα. Τα κοινοβούλια δύο χωρών, της Ουγγαρίας και της Ουρουγουάης, ενέκριναν νομοσχέδια για την πολιτική ένωση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα των συζύγων και στους ομοφυλόφιλους πολίτες τους.

    Δυο ακόμα χώρες που προστίθενται στον κατάλογο των χωρών, που έχουν κατοχυρώσει θεσμικά τις ομοφυλόφιλες σχέσεις και τα συζυγικά δικαιώματα των ομοφυλόφιλων πολιτών τους. Και βέβαια, δεν είναι και λίγες οι χώρες αυτές. Πρόκειται για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και για αρκετές άλλες χώρες στον πλανήτη μας.

    Στη χώρα μας, όμως, δεν έχουμε δει ακόμα κάποιο νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα κατοχυρώνονται οι σχέσεις των ομοφυλόφιλων πολιτών παρά το γεγονός ότι η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) είχε υποστηρίξει και προτείνει την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων πολιτών ήδη από το 2004. Και βέβαια, στα δικαιώματα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η θεσμική κατοχύρωση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων.

    Σαν πολίτες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε κάθε δικαίωμα ν� απολαμβάνουμε ισότητα δικαιωμάτων στα πλαίσια μιας πολιτικής κατά των διακρίσεων. Τονίζουμε, επίσης, ότι αποτελεί κατάφωρη διάκριση για τα ζευγάρια των ομοφυλόφιλων πολιτών η στέρηση δικαιωμάτων που απολαμβάνουν στη χώρα μας τα ζευγάρια ετερόφυλων ατόμων. Και βέβαια εννοούμε τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα που συνεπάγεται μια νομική κατοχύρωση των συντροφικών σχέσεων. Κι η διάκριση αυτή αναπαράγει τις προκαταλήψεις και την περιθωριοποίηση των ομοφυλόφιλων πολιτών.

    Θεωρούμε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει άμεσα να νομοθετήσει υπέρ της κατοχύρωσης των ομοφυλοφιλικών σχέσεων κι εν γένει, να μεριμνήσει για την άρση κάθε διάκρισης σε βάρος των ομοφυλόφιλων πολιτών.

    Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας,

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.hellenicdefence.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση