GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αδικία του δικαίου‏...

. Του Χρ. Μηνάογλου oramapolis-gr. . Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου δεν αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αλλά κατάργησή...

.
Του Χρ. Μηνάογλου
oramapolis-gr.
.
Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου δεν αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αλλά κατάργησή του. Αν δεχτούμε πως κάθε ομάδα δικαιούται αυτοδιάθεσης, τότε ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου και τίποτε από ό,τι γνωρίζαμε ως σήμερα σαν διεθνή νομιμότητα δεν θα ισχύει στο εξής. Σε αυτό το πλαίσιο, ας αναλογιστούμε λίγο ποιος επωφελείται.
Διαχρονικά, οι δύο αυτές αρχές (αυτοδιάθεση των λαών και εκκοσμίκευση) έχουν χρησιμοποιηθεί από τις ΗΠΑ κατά το δοκούν, δηλαδή σύμφωνα με τα εκάστοτε συμφέροντά τους. Για παράδειγμα, οι Βορειοηπειρώτες, οι Παλαιστίνιοι και οι Κούρδοι δεν έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, καθώς στην περίπτωσή του υπερισχύει για το "κοινό καλό" η διεθνής νομιμότητα και η ακεραιότητα των κυριαρχικών κρατών.
Αντίθετα, οι Βόσνιοι και οι Κοσσοβάροι το έχουν..., καθώς το "κοινό καλό" και η "ειρήνη" απαιτούν την ύπαρξη τους ως πολιτών ανεξάρτητων κρατών.Μάλιστα, αξίζει να προσέξουμε πως η υποστήριξη των μουσουλμανικής πλειονοψηφίας Κοσοβάρων συμπίπτει με την υποχώρηση της προπαγάνδας περί του "κακού Ισλάμ" και της ισλαμικής τρομοκρατίας. Εξαφανίστηκαν από τα διεθνή ΜΜΕ η Αλ Κάιντα, το Ιράν και όλος ο "άξονας του κακού". Μήπως ήρθε ο καιρός να γυρίσουμε πίσω στους κακούς Σέρβους;Η κατάσταση που διαμορφώνεται, εξυπηρετεί αφάνταστα όσους επιθυμούν μία Ευρώπη διαλυμένη χωρίς κοινή θέση και μάλιστα με τις χώρες της περίπου αντιμαχόμενες. Η Ισπανία λ.χ. δεν δύναται να αποδεχτεί την ανεξαρτησία του Κοσόβου. Βέβαια, εδώ θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως ούτως ή άλλως η Ευρώπη δεν έχει κοινή εξωτερική πολιτική. Όμως, άλλο οι διαφωνίες και άλλο η διάλυση.Ίσως λοιπόν βρισκόμαστε κοντά σε μία πολυμέτωπη σύγκρουση , στην οποία η Ελλάδα δεν δύναται να υπολογίζει την ενιαία υποστήριξη της Ε.Ε. Μένει να είμαστε πάντα έτοιμοι και να μην αποκλείουμε καμία προοπτική και στάση. Τα όρια του πολιτικώς ορθού που για περισσότερο από μισό αιώνα ίσχυαν, αλλάζουν. Η διεθνής αδικία που νομιμοποιείται με το διεθνές δίκαιο, μεταμορφώνεται και κερδισμένοι θα είναι αυτοί που θα ακολουθήσουν τη μεταμόρφωση· περισσότερο κερδισμένοι όμως όσοι κατορθώσουν να την δημιουργήσουν. Ας είμαστε τουλάχιστον στους πρώτους.

19 σχόλια

  1. ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ...

    Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΕΟΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

    π.χ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ...
    "ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΒΑΥΑΡΙΑ??? ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ Η FYROM ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"


    π.χ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ...
    "ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΑΛΣΑΤΙΑ??? ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ Η FYROM ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

    π.χ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ...
    "ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ??? ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ Η FYROM ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"



    ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάζομαι την καταχώριση στις εφημερίδες του Βελγίου

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ;

    Για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μήνυμα του Ακρωτηριανάκη για το σκοπιανό ζήτημα μπορεί να σβήστηκε, αλλά την απάντηση θα την πάρει:

    ΑκρωτηριανάκΙ σάλτα και γ@μήσου ρε!

    ΑκρωτηριανάκΙ σάλτα και γ@μήσου ρε!

    ΑκρωτηριανάκΙ σάλτα και γ@μήσου ρε!

    ΑκρωτηριανάκΙ σάλτα και γ@μήσου ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. File mou otan eprepe na ginoun ola ayta...oi oikountes sto "kleinon asty" ekoimontousan...Otan h propaganda tous orgiaze prin 25-30 xronia ston Canada-Aystralia-USA...kai stelname ta shmata pou pername kai enhmerwname ta proxeneia mas to mono pou akougame htan..." mhn tous akoute...den kanoun tipota oi gyftoskopianoi"...twra trexome kai xeftilizomaste..mas exoun sthsei sth gwnia.Thn pathsame kai einai ntroph mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nαι τρομερό! Το Βέλγιο έχει μια επαρχία που λέγεται Λουξεμβούργο, συνορεύει με το κράτος του Λουξεμβούργου και αποτελεί ιστορικά τμήμα του. Παρ'όλα αυτά κανένα πρόβλημα!
    Μόκο οι ελληναράδες εεε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τί κρίμα να μην είμαστε Ινδιάνοι. Να είμαστε εκεί κάπου στο Τέξας και να πούμε "μάγκες από εδώ και πέρα μόνοι μας".

    Θα αναγώριζε την αυτοδιάθεσή μας άραγε η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έρχεται κόμμα των αλβανών επίσημα πλεόν;;;

    Ειπώθηκε σήμερα στο Εξτρα3 οτι γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας χρηματοδοτεί το νέο κόμμα. Έχουν νοικιαστεί πενταόροφα γραφεία κοντα στην πλατεία ομονοίας.

    Καλώς τα δεχόμαστε σιγά σιγααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nai symfwnoi, me ti diafora omos oti sto Luxembourgo exoume ena apo ta anotera viotika epipeda ston kosmo, xwris epektatikes blepseis kai trellous ethnikismous.

    As tin poun loipon Makedonia ti xorara tous, tha pou emeis ti diki mas Makedonia allios gia na min exoume parexigiseis sto mellon (nai kala!!). H boroume na tous poulisoume to onoma, etsi den ginete kai sto internet me ta domains?? Ta lamogia exoun anages!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. .mk

    εμείς τι είπαμε ότι θα τους πουλήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε ανεγκέφαλε φασιστάκο που γράφεις τις πίπες για κόμμα Αλβανών,

    Ξέρουμς ότι κινήστε σαν το ινδαλμά σας τον Γκέμπελς και λέτε τέρατα για να μείνει και κάτι.

    Αλλά για πόσο αγράματους μας περνάτε που θέλετε να πιστέψουμε ότι θα γίνει κόμμα για τους μετανάστες, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ!

    Ρεζίλιδες! Ξεφτίλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nαι τρομερό! Το Βέλγιο έχει μια επαρχία που λέγεται Λουξεμβούργο, συνορεύει με το κράτος του Λουξεμβούργου και αποτελεί ιστορικά τμήμα του. Παρ'όλα αυτά κανένα πρόβλημα!
    Μόκο οι ελληναράδες εεε;

    21 Φεβρουάριος 2008 1:47 πμ
    ---------
    Εσυ κατι νομισες οτι ειπες, ανεγκεφαλο βλητο? Δεν πας πισω στο αλβανοχωρι σου, να αρμεξεις καμια προβατινα?
    ----------------------------

    As tin poun loipon Makedonia ti xorara tous, tha pou emeis ti diki mas Makedonia allios gia na min exoume parexigiseis sto mellon (nai kala!!). H boroume na tous poulisoume to onoma, etsi den ginete kai sto internet me ta domains?? Ta lamogia exoun anages!

    21 Φεβρουάριος 2008 1:59 πμ
    --------

    Δεν πουλας καλυτερα το δικο σου ονομα και την αδερφη σου, μια και ξερεις απο συναλλαγες με φτωχομπινεδες σλαβοτουρκους?

    Τα ελληνικα ονοματα δεν πουλιουνται, χαϊβανακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και σε ομιλια του ο καθυστερημενος εκπροσωπος της αμερικανικης κυβερνησης μας ειπε οτι η περιπτωση του Κοσοβου ειναι ειδικη περπτωση και δεν εγειρει δικαιωματα σε αλλες μειονοτητες να πραξουν το ιδιο. Οπως και καθε αλλη επειδιωξη των αμερικανων που καταστρατηγει το διεθνες δικαιο ειναι ειδικη περιπτωση. Η αμερικη εν τω μεταξυ δεχεται μεταναστες με το σταγονομετρο. Ξερει να τους συμπεριφερεται καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το αρθρο του κ.Ανδριανοπουλου περιεχει αληθειες τις οποιες γνωριζουν μονον οσοι ζουν στην περιοχη που αναφερεται ο αρθρογραφος. Ειναι απιστευτη η εκταση της χρηματοδοτησης που παρεχεται αφειδως σε ομοιδεατες και ομοθρησκους που ζουν σε χωρες οι οποιες αποτελουν σημεια διεισδυσης και εξαπλωσης του δογματος συγκεκριμενης σεκτας. Ποιος αληθεια μπορει να κατανοησει την σφαγη στο νταρφουρ και τον πολεμο στο κερας της μαυρης ηπειρου οπου εξελισσεται ενας πραγματικος πολεμος δι'αντιπροσωπου? Τι μπορει να εξηγησει το γεγονος οτι ολα τα ΜΜΕ στην περιοχη του κολπου παιζουν νυχθημερον το θεμα της δημιουργιας ενος "διαφορετικου" κρατιδιου στην Ευρωπη? Πως θα ανακοπει η εξαπλωση του υπερσηντηριτικου αυτου δογματος σε περιοχες οπου η παγκοσμια δυναμη βλεπει την επιροη της να βαινει μειουμενη? Μηπως με την αδεια να δημιουργηθει ενα εκτρωμα κατα παραβαση καθε εννοιας διεθνους δικαιου? Και τελος που αλλου θα μπορουσε η μεγαλη μας φιλη να στησει με τοση ευκολια ενα νεο κρατος παρα μονο στη περιοχη μας στην οποια υπαρχουν ολα τα συστατικα ετοιμα και το μονο που απαιτειται ειναι η αναμοχλευση ιστορικων ασαφειων και διαφορων? Αν τολμουσα μια προβλεψη αυτη θα ηταν οτι μετα την αναγνωριση του νεου κρατιδιου η ορμητικοτητα και η επιθετικοτητα με την οποια εξαπλωνεται το δογμα αυτο θα μειωθουν δραστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολλές μαλακίες ακούμε αυτές τις μέρες στην τηλεόραση και τις ίδιες διαβάζουμε στις εφημερίδες . ΟΛΕΣ οι Ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 1945 είχαν ανεχτεί να λέγεται Μακεδονία η περιοχή των Σκοπίων . Ειδικά το ΚΚΕ θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό εκμέρους του σκατόψυχου Ν.Ζαχαριάδη ο οποίος μετά τον πόλεμο είχε εκδόσει και χάρτη με τον οποίον ισχυριζόταν ότι η ‘’Μακεδονία’’ των Σκοπιανών δικαιούται και ένα σημαντικό τμήμα της δικής μας Μακεδονίας .
    Απορώ γιατί συζητάμε με τους μαλάκες τους Σκοπιανούς αφού 17 χρόνια τώρα δεν έχουν κάνει βήμα πίσω και επί πλέον κάνουν προκλήσεις .

    Μια ερώτηση για κάποιους ‘’υπερπατριώτες’’ Μακεδόνες :
    Ποιοί εφοδίαζαν τους Σκοπιανούς την εποχή του εμπάργκο που τους είχε επιβάλει ο Ανδρέας Παπανδρέου ; Ποιοί θησαύριζαν εφοδιάζοντας τους Σκοπιανούς ;

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 2.17 ΜΑΛΑΚΑ Ε ΜΑΛΑΚΑ!

    ωστε Γκαίμπελς το κόμμα αλβανών ε;;;

    Το είπαν και στον Αλφα σήμερα το πρωι ΕΠΙΣΗΜΑ καριολη!

    5όροφο κτήριο στην Ομόνοια (πλεόν πλατεία Τιράνων)με ενισχυση μεγαλοεφοπλιστή που όποιος και να ειναι 100 αρρώστιες να πέσουν επάνω του! Και θέλουν να κατέβουν στις ευροέκλογες αλλα επειδή δεν μπορούνε, τους έδιναν απο εποχή Σημίτη μέχρι σήμερα χαρτιά οτι ΔΗΘΕΝ είναι βορειοηπειρώτες για να μπορούν να κανουν το κόμμα!

    Με ''βορειοηπειρώτικη'' καταγωγή θα κινηθουν απο τις παρανομες ελληνοποιησεις που γινονται χρονια τωρα!

    Πάρτα ηλίθιε!

    Ετοιμαστείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευελπιστώ ότι ο μικρομεγαλισμός των Σκοπίων θα μας προφυλάξει από τον εξευτελισμό του Σκοπιανού. Οτι οι γείτονες, δηλαδή, θα κλείσουν την κουβέντα πριν ανοίξει και πριν χρειαστεί να διατυπωθούν οι ελληνικές απόψεις. Διότι με τις ανοησίες που ακούω τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πολύ φοβούμαι ότι η χώρα οδηγείται σε μεγάλο ρεζιλίκι.

    Οι λόγοι είναι πολλοί και (για άλλη μια φορά) αυστηρά εσωτερικοί.

    - Η κυβέρνηση των 151 βουλευτών δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη κανενός συμβιβασμού, όσο επωφελής κι αν είναι αυτός για την ελληνική πλευρά. Εδώ δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τον Κουκοδήμο, θα κλείσουν το Σκοπιανό;

    - Η αξιωματική αντιπολίτευση (η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να συνδράμει την κυβέρνηση σε κάποιο επωφελή συμβιβασμό) βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Ως εκ τούτου, αγωνίζεται να περιχαρακώσει τον εαυτό της και δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε τίποτα και με κανέναν.

    - Από όλες τις πολιτικές δυνάμεις μόνο ο Συνασπισμός δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά είναι μάλλον υπερβολικό να ζητήσουμε από τον Τσίπρα να λύσει το Σκοπιανό με το «καλημέρα σας».

    - Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δίνουν συνήθως τον τόνο είτε έχουν μαύρα μεσάνυχτα για τα διεθνή είτε αντιμετωπίζουν την εξωτερική πολιτική με την ίδια εγκυρότητα και υπευθυνότητα που επιδεικνύουν για την κακοκαιρία ή για τη «ζαχοπουλιάδα» ή για το παιδί του Πασχάλη. Εκαναν μεγάλο θέμα μια διαδήλωση μερικών εκατοντάδων 17χρονων Σκοπιανών, λες και οι δικοί μας 17χρονοι δεν έχουν κατά καιρούς διαδηλώσει μαζικότερα και για πολύ μεγαλύτερες ανοησίες.

    - Στη Βόρειο Ελλάδα (κυρίως) εξακολουθεί να καλλιεργείται από διάφορους επιτήδειους δημάρχους, βουλευτές, νομάρχες, δεσποτάδες και άλλους τοπικούς παράγοντες ένα κλίμα εθνικής πλειοδοσίας, το οποίο εκδηλώνεται ερήμην των πραγματικών δεδομένων και ανεξαρτήτως των πραγματικών περιστατικών.

    Oλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα καθόλου αισιόδοξη και ελάχιστα ενθαρρυντική. Αυτή, όμως, είναι η κατάσταση της χώρας. Και μια χώρα σε τέτοια κατάσταση, μια χώρα στην οποία διαλύεται το σύμπαν με ένα 24ωρο χιόνι, αποκλείεται να λύσει οιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, ακόμη περισσότερο το Σκοπιανό.

    Γι΄ αυτό, λοιπόν, το ζήτημα πλέον δεν είναι πώς θα λυθεί το Σκοπιανό αλλά πώς θα αποφύγουμε το ρεζιλίκι. Πώς, δηλαδή, δεν θα αναγκαστούμε να απορρίψουμε μια επωφελή λύση. Ευελπιστώ ότι θα μας σώσουν οι Σκοπιανοί. Και μάλλον δεν θα με διαψεύσουν: έως τώρα έχουν αποδειχθεί πιο στόκοι κι από τους δικούς μας!

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
    Ο ρόλος του Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση. Το ισχυρό λόμπι τον ετοιμάζει στην Βοστόνη.Έτοιμη η διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων.

    Τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόμμα αλβανοφώνων, ετοιμάζει ο Οδυσσέας Τσενάι. Ο Αλβανός που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρημα της δημιουργίας του"Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων" στην Ελλάδα.

    Μηδενός εξαιρουμένου, όλα τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα. Για πολλόυς και διάφορους λόγους. Κυρίως, όμως, διότι αυτό το κόμμα θα χρησιμοποιηθεί για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια. Πέρα από τις επιφανειακές διαφορές τους, τα αλβανικά κόμματα συμφωνούν στις θέσεις τους για τα εθνικά θέματα αλλά και για τα θέματα της αλβανικής οικονομίας. Δηλαδή, να λειτουργούν από κοινού και με όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε η Αλβανία να προσδεθεί ακόμα πιό σφιχτά στο άρμα των ΗΠΑ, προκειμένου η χώρα τους να ελέγχει τη δραστηριότητα των πολιτικών και στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, από τη μία, και για να προστατευτεί έτσι ο ζωτικός της χώρος και τα εθνικά της συμφέροντα από την άλλη.

    Όσο για την αλβανική οικονομία , όλα τα αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες. Γι αυτό, άλλωστε, τα ίδια τα αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες οικογένειες Αλβανών πολιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευση. Εξ' άλλου, όπως συζητείται εντός της αλβανικής κοινότητας στην Αθήνα, τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν διαψεύσει επανειλημμένα τις ελπίδες των Αλβανών για τα θέματα που τους απασχολούν στη χώρα μας και δεν τους εκπροσωπούν πλέον..."Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων δεν έχουν γίνει πράξη και το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται" αναφέρουν μεταξύ άλλων.

    Όλα αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν χωρίς χρήμα. Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσμο - ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια -, με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα - η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της...δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.

    Και τα στελέχη της Αλβανο-Αμερικανικής Τράπεζας αλλά και τα μέλη του συμβουλίου του αλβανο-αμερικανικού λόμπι μπαινοβγαίνουν στον Λευκό Οίκοσαν να πρόκειται για το σαλόνι τους. Πολύ χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι. Είναι γεγονός ότι συγχρηματοδοτούν τις σπουδές του Οδυσσέα Τσενάι στις Πολιτικές Επιστήμες.

    Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα"πέρασμα" - για τα μάτια του κόσμου - από το τμήμα Φυσικής του Boston College.
    Υποστηρικτές στην Ελλάδα
    Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι. Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.

    Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από Έλληνες αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

    Ο πατέρας Τσενάι τώρα, εκτός από Λοχαγός των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις Πυραμίδες. Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης, αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες, σύμφωναμε τον αλβανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί. Και για τη διακίνηση των χρημάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών.....Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικοιγένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε, περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατά την διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς.

    Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλβανοφώνωνστην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, αναγνωρίσιμος ιδιαίτερα μέσα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων. Πολύ πρόσφατα, μάλιστα, στις 13 Σεπτεμβρίου 2007, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται και ότι "οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι". Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.
    Πηγή: Presstime
    Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007
    αρ φυλ 75
    σελ 8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μια φορα και ενα καιρο
    ηταν ενα κρατος που είχε την αισθηση του ΔΙΚΑΙΟΥ του ΩΡΑΙΟΥ του ΙΔΑΝΙΚΟΥ που ΔΕΝ είχε τηλεόραση ούτε ράδιο αλλά λειτουργούσε ΑΨΟΓΑ και που όλοι ήταν ενωμενοι σα μια γροθιά...
    Αργότερα μετα πολλά πολλά χρόνια οι κάτοικοι του μαλ@κίστηκαν απο τους κυβερνητες του, τα ήθελε και ο κώλος τους βέβαια, και ξέπεσαν ....
    Μετα πολλά πολλά χρόνια επίσης χάσαν και την ταυτότητά τους (την εθνική...) και το ρίξαν στα ΚΑΖΙΝΟ στην ΤΡΑΠΟΥΛΑ στα T.V.-show και στο θρησκευτικό ναρκισσισμό δίνοντας σημασια μόνο στο περιτύλιγμα με αποτέλεσμα σήμερα να παρακαλάνε τους πρώην δούλους τους (slaves...) να τους γυρισουν το
    όνομα τους που το κλέψαν όταν εκείνοι κοιμώντουσαν.
    Αυτό το παραμύθι δεν έχει καμια σχέση με πρόσωπα και πράγματα αλλά σας τόπα για ναχετε καλό ύπνο.
    "Κοιτάξτε μπροστά" λοιπόν μαζί με την ΡΑΝΙΑ ΘΡΟΥΜΠΑ (άλλο μόμολο του Τι.Βι Ορίζοντα μαζί με τις άλλες δύο προαναφερθείσες μουλάρες σε άλλο σχολιο άλλου συνάδελφου) και όνειρα γλυκά για ακόμα φθηνότερο πετρέλαιο και ακόμα πιό ΕΝΤΙΜΟΥΣ πολιτικούς αι ακόμα καλύτερες μέρες....
    Good night
    φιλια
    ο (κυβερνητικός) παραμυθας σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση