GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ιστορική δικαίωση του… «ανόητου» Αντενάουερ!

. Του Χρύσανθου Λαζαρίδη, Γ.Γ. του ΔΣ/Δ21 http://hellenicdefence.blogspot.com . Ξεχάστε, προς στιγμήν, τα Σκόπια και το Σχέδιο Ανάν…Θα σας π...

.
Του Χρύσανθου Λαζαρίδη,
Γ.Γ. του ΔΣ/Δ21
http://hellenicdefence.blogspot.com
.
Ξεχάστε, προς στιγμήν, τα Σκόπια και το Σχέδιο Ανάν…Θα σας πω μιαν ιστορία, από μιαν άλλη διαμάχη, όχι πολύ παλιά:Από το 1950 ως το 1989, επί 39 χρόνια, η Δυτική Γερμανία αρνιόταν να αναγνωρίσει το καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας. Από τα μέσα της δεκαετίας του '60 η Ανατολική Γερμανία αναγνωρίστηκε διεθνώς απ' όλα τα υπόλοιπα κράτη, ακόμα και από νατοϊκούς Συμμάχους της Βόννης. Αλλά η Δυτική Γερμανία ουδέποτε την αναγνώρισε…
Το 1952 ο Στάλιν πρότεινε την επανένωση των δύο Γερμανιών και την ταυτόχρονη αποστρατιωτικοποίησή τους. Το περιβόητο εκείνο Peace Note του Στάλιν είχε το χαρακτήρα μιας «διζωνικής συνομοσπονδίας», όπου θα κυριαρχούσαν οι κομμουνιστές στο ανατολικό τμήμα και οι αντι-κομμουνιστές στο δυτικό. Η «ενωμένη» Γερμανία δεν θα ήταν ενιαία χώρα, δεν θα λειτουργούσε ο κανόνας της πλειοψηφίας, δεν θα είχε πλήρη κυριαρχία, ενώ προβλέπονταν πολλαπλά βέτο σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς της χαλαρής κεντρικής διοίκησης.Ο Καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Κόνραντ Αντενάουερ το απέρριψε ασυζητητί. Εξήγησε ότι αυτό που προέβλεπε το Peace Note του Στάλιν ήταν περισσότερο «μια συγκυριαρχία ξένων επιρροών στη χώρα του, παρά μια επανένωση»!Διακήρυξε ότι προτιμούσε να παραμείνει η χώρα του διαιρεμένη, παρά να ενωθεί με τρόπο που μονιμοποιούσε την υποταγή της: «Καλύτερα διαιρεμένοι με ελπίδα ότι κάποτε θα επιτύχουμε πραγματική επανένωση, παρά ενωμένοι στην απελπισία».
Ο Τσώρτσιλ αποδέχθηκε ενθουσιωδώς το Peace Note του Στάλιν. Η κυβέρνηση Τρούμαν στην Ουάσιγκτων το συζητούσε σοβαρά. Ο Αντενάουερ πιέστηκε τότε να αποδεχθεί την μοναδική ευκαιρία. Δεν υποχώρησε…Επέμενε ότι η αληθινή Ένωση θα ερχόταν όταν αποδυναμωνόταν διεθνώς η ΕΣΣΔ και διαλυόταν Ανατολικογερμανικό καθεστώς, που ήταν απολύτως εξαρτημένο από τη Μόσχα.
Τον αποκάλεσαν «ανόητο», «φανατικό» και τυχοδιώκτη.
-- Του υπενθύμιζαν ότι η διπλωματία προϋποθέτει τη «ρεαλιστική» αποδοχή του άλλου, δεν στηρίζεται στην – πολύ αβέβαιη - προοπτική διάλυσης του αντιπάλου.
-- Τους απαντούσε ότι η πολιτική δεν είναι τζόγος, δεν στηρίζεται σε βραχυχρόνιες ευκαιρίες, αλλά σε μακροχρόνιες προοπτικές. Κι ότι οι πολιτικοί – αντίθετα με τους διπλωμάτες - δεν βιάζονται να κλείσουν προβλήματα όπως-όπως. Τα λύνουν όταν ωριμάσουν, δεν τα κλείνουν σε πρώτη «ευκαιρία». Γιατί αλλιώς δημιουργούν χειρότερα προβλήματα για το μέλλον.Και ασφαλώς ποντάρουν στη μακροχρόνια αποδυνάμωση του αντιπάλου τους, για να κάμψουν την αδιαλλαξία του.
Ο Αντενάουερ διακήρυξε τότε ότι η «μη λύση» είναι απείρως προτιμότερη από μια «κακή λύση».Αναθεματίστηκε γι' αυτό από πολλούς. Αλλά δικαιώθηκε πλήρως. Και αναγνωρίστηκε η δικαίωσή του απ' όλους.
Το πιάσατε το υπονοούμενο;

31 σχόλια

  1. ΞΕΡΕΤΕ

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ;


    Ή ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Που είναι ο ψυχοπαθής εμμονικός μαλάκας με την "cia" την "Ντορα" και τους "πράκτορες";;;

    Proctor, are you here???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλιο χρήσιμο γιά πολλές-πολλές σκέψεις.Τότε που η έννοια "real politique" δεν είχε ακόμη ...ανακαλυφθεί.
    Μέσα από το εξαιρετικό λοιπόν αυτό σχόλιο μπορούμε να δούμε την διαφορά του πολιτικού από αυτήν του ...διαχειριστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "real politique"

    ΄κοινώς

    πως τα πιάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΑΖΑΡΙΔΗ
    Ν ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα σας πώ και γώ μια άλλη ιστορία.

    Πρίν 4 χρόνια, ο Λαζαρίδης, τασόμενος με την πλευρά του Τάσσου Παπαδόπουλου, αταλάντευτα κατά του Σχεδίου Ανάν, αρνιόταν ότι στην πραγματικότητα τασσόταν υπέρ της Διχοτόμησης της Κύπρου.

    Τώρα που οι όροι επανένωσης είναι πολύ χειρότεροι, μόλις είδε την έναρξη συζητήσεων μεταξύ Ταλάτ και Χριστόφια, μας λέει , ότι καλύτερα είναι να το αφήσουμε να λυθεί στο ΠΟΤΕ.

    Οταν ακούς κάποιους να το παίζουν ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και να κατηγορούν όσους διαφωνούν μαζί τους ως Νεναίκους και Προδότες, να ξέρεις στα σίγουρα ότι είναι ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ.

    Μια από τις ιατρικές συνατγές που προσφέρονται σ'αυτές τις περιπτώσεις, είναι αυτή που θέλει να μην τους λέμε οχι, αλλά πάντα ΝΑΙ.

    ΝΑΙ Χρύσανθε. Οπωςσδήποτε ΝΑΙ.

    Επειδή κάποτε βρεθήκαμε από την ίδια όχθη, θα σου πρότεινα να σκεφτείς, ότι εκτός από την περίπτωση της Γερμανίας, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που συγκροτήθηκαν ομοσπονδίες ή επανενώσεις, στα προτεινόμενα σχέδια, οι πολιτικοί που καταλάβαιναν όπως για παράδειγμα ο Βενιζέλος όταν προτάθηκε η αυτονομία της Κρήτης και όχι η Ενωση, απαντούσαν ΝΑΙ.

    Αλλά εν πάσει περιπτώσει, έχεις δικαίωμα να ψάξεις και να βρείς απίθανες "ιστορίες και μυθιστορίες" για να τάχεις ακλά με την συνείδησή σου. Ο χρόνος που θα φανεί η "προδοσία" σου πλησιάζει και αυτό όσο νάναι σε ταράζει.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΤΣΙΠΡΙΑ


    Ρε μπαμπά μέχρι να μεγαλώσει ο Τσίπρας, την Ελλάδα θα την κυβερνάει ο Καραμανλής ??

    Αλέξη επειδή είμαι με το μπετόνι στο χέρι, πες μου που έχει δέσει το
    τάνκερ απο τη Βενεζουέλα, να πάω
    να γεμίσω.





    ΤΣΑΒΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. xoriath plhrwnei kala h presbeia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΟΙΝΕ ΝΟΥ, με απογοήτευσες πλήρως.

    Ολη η Ελλάδα φτιάχτηκε με συμφωνίες συνένωσης με όρους.

    Ολα τα νησιά μας δόθηκαν με ημιαυτονομίες. Η Σμύρνη το 22 δόθηκε με τον ίδιο τρόπο, άσχετα πως το χρησιμοποιήσαμε εμείς.

    Ολες οι πρώην αποικίες της Βρετανίας έτσι ξεκίνησαν. Αυτόνομες με βασίλισσα την Βασίλισσα της Βρετανίας.
    Η Ιταλία έγινε χώρα ακριβώς μέσα από ένα κράμα ημιαυτονομιών, συνομοσπονδιών. Οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς το ίδιο.

    Αν είχαν τα μυαλά του Χρύσανθου, ακόμη η μισή ανθρωπότητα θα ήταν αποικίες.

    Η ίδια η απόφαση του Αντενάουερ, μόνο από "ιστορική διαστροφή" επιβεβαιώθηκε ως "ορθή".
    Ας μην έκανε ο Στάλιν και οι επίγονοι όλες τις δυνατές μαλακίες για να καταρεύσει ο "ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ" και θα βλέπαμε αν θα "δικαιωνόταν" ποτέ.

    Η άποψή του μου θυμίζει το "Πάλι με χρόνια με καιρούς Πάλι δικά μας θάναι". Περάσαν ήδη 500 χρόνια.

    Κρίμα

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οσα και να σε πληρώσει εσένα φίλε , όχι μόνο η Πρεσβεία αλλά ο ΟΗΕ ο ίδιος, πάλι μαλακίες θα γράψεις.

    Τον Χρύσανθο να ρωτήσεις αν πληρώθηκε καλά από τα "εθνικά λόμπυ".

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:
    STATE OF SKOPIA

    http://mindcup.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν κατάλαβα το υπονοούμενο του άρθρου: γιατί δικαιώθηκε ο Αντενάουερ; Η Γερμανία επανενώθηκε λόγω ενός άλλου γεγονότος, δηλ. της κατάρρευσης της Σοβ Ένωσης που έχασε έναν πόλεμο, έστω και ψυχρό. Πιθανόν αν είχε δεχτεί το σχέδιο, να μην υπήρχε το τείχος και οι ανατολικοί να είχαν μία καλύτερη ζωή...μπορεί και χειρότερη...ποιός ξέρει; αλλα πως συνδέονται τα δύο άσχετα γεγονότα: άρνηση του Αντενάουερ και κατάρρευση της ΣΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε Χωριάτη, επειδή και εγώ είμαι μέλος του Δικτύου 21, και πολύ φίλος του Χρύσανθου, οφείλω να σου πω ότι δεν είναι όλοι επί πληρωμή σε αυτή τη χώρα. Κάποιοι έχουν και άποψη και την διατυπώνουν ακόμα και όταν δεν είναι πλειοψηφική, όταν δεν είναι trendy. Και ο Χρύσανθος ήρθε σε σύγκρουση με το αγαπητό Σημιτιστάν με τρόπο απόλυτο, όντας μειοψηφία. Και τότε πάλι υπερπατριώτη τον έλεγαν.
    Ο Αντενάουερ αρνήθηκε, ακόμα και υπό το δέλεαρ να διευκολύνει την επάνοδο της χώρας του στο διεθνές προσκήνιο (η Γερμανία αγωνιούσε να αποκτήσει πάλι ουσιαστική κυριαρχία εκείνη την περίοδο, αμέσως μετά τον Β' ΠΠ, γνωρίζοντας ότι αυτή η επανένωση δεν θα μπορούσε να είναι προς όφελος της πατρίδας του, όντας υπό κηδεμονία.
    Στο ερώτημα του πώς συνδέεται η πτώση της Σοβιετικής Ένωης με τη δικαίωση του Αντενάουερ, απλά αν η Δυτική Γερμανία ακολουθούσε μια πολιτική προσέγγισης και νομιμοποίησης της Ανατολικής Γερμανίας θα είχε εγκαθιδρύσειτη διαίρεση του γερμανικού έθνους, γεγονός που θα διαφοροποιούσε την εξέλιξη των πραγμάτων, ακόμα καιαν (όταν) προέκυπτε η πτώση της Σοβ. Ένωσης. Δείτε την κατάσταση στην Κορέα, όπου παρά την πτώση του ανατολικού μπλοκ, η Βόρεια Κορέα ακολουθεί τη δική της πορεία.

    Φίλε που ανέβασες το post, συγχαρητήρια, καλό είναι να μπαίνουν και κάποια συγκροτημένα κείμενα για να γίνεται ουσιαστική συζήτηση επί αυτών. Όοποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει και στο www.diktyo21.gr

    www.aarvanitakis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί σε απογοήτευσα φίλε χωριάτη?
    Εγώ δεν έγραψα τίποτε άλλωστε, έγραψα μόνο πως το σχόλιο αυτό δίνει αφορμή γιά σκέψεις.
    Ξέρεις δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που έχουν γνώμη και άποψη γιά τα πάντα.
    Δεν γνωρίζω τα πάντα.Και γιά να είμαι ακριβέστερος, γνωρίζω ελάχιστα.Και ξέρεις, δεν πιστεύω πως όποιος έχει πχ γιά το Σκοπιανό την α άποψη ή την β άποψη είναι σώνει και καλά φασίστας ή προδότης ή ακραίος ή υπερεθνικιστής ή κλπ κλπ.Μπορεί απλώς να είναι αυτή η γνώμη του.Υπέρ της χ λύσης ή κατά της χ λύσης.Μέχρι εκεί.Φυσικά και υπάρχουν ακραίοι και από εδώ και από εκεί, και φασίστες και βλαμμένοι και υποτιθέμενοι αριστεριστές και ψευτοδιεθνιστές κλπ κλπ οι οποίοι παρότι δείχνουν να έχουν διαφορετικές απόψεις, στο βάθος κατατείνουν και οι δύο σε ένα ολοκληρωτικό μοντέλο σκέψης και ενεργειών.Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.Πχ. στο θέμα του Σκοπιανού σέβομαι ΚΑΙ αυτόν που εκφράζει "κλειστές" απόψεις αλλά και αυτόν που είναι πιό "ανοιχτός".
    Είναι χρήσιμο να ακούμε τις απόψεις όλων.Αρκεί αυτές οι απόψεις να μην είναι απλώς άρρωστες ή υστερόβουλες άναρθρες κραυγές.Νομίζω ότι εμείς οι Έλληνες πρέπει κάποτε να πάψουμε να κοιτάμε τόσο πολύ υπό γωνία τον διπλανό μας ή οποιονδήποτε προσεγγίζει διαφορετικά ένα θέμα.
    Το άν τελικά θα υιοθετήσουμε την άποψή του ή όχι, αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα αλλά μήπως τελικά αυτή δεν είναι η λυδία λίθος μιάς δημοκρατίας?
    Φίλε Χωριάτη, εγώ δεν μπαίνω στα blogs γιά να διδάξω αλλά γιά να διδαχτώ.(από όπου αξίζει φυσικά).
    Ως εκ τούτου, μην περιμένεις από μένα να ακούσεις "κατασταλαγμένες απόψεις". Είμαι σε αναζήτηση της αλήθειας μου.Με μοναδικό μου "όπλο" τον απλό κοινό μου νού.
    Φιλικά.Παύλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρβανιτάκη, οι τρόποι που πληρώνεται κάποιος είναι ποικίλοι.
    Εν πάσει περιπτώσει δεν ξεκίνησα εγώ την συζήτηση περί "πληρωμένων". Δεν με ενδιαφέρει αν πληρώνεται κάποιος και λέει μια άποψη , με επιχειρήματα ή όχι.

    Είτε πληρώνεται είτε όχι δεν αλλάζει το όποιο "λογικό ενδιαφέρον", ΄λλάζουν μόνο οι προθέσεις ίσως και ειδικά η ένταση και ο βαθμός "παραποίησης" των δεδομένων.

    Την άποψή μου την διατύπωσα πάρα πάνω και το συμπέρασμά μου είναι ότι το κείμενο οτυ φίλου σου του Χρύσανθου, είναι ένα "σκουπίδι" κατάλληλο μόνο για ιδεολογική κρίση μεταξύ πανικοβλημένων εθνικιστών.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα Βαλκάνια δεν είναι Γερμανία, ο παραλληλισμός είναι άσχετος.
    Όντως "δεν πρέπει να βιαζόμαστε", ας κάνουμε υπομονή αργά ή γρήγορα η γειτονική χώρα θα αναγνωριστεί διεθνώς ως: REPUBLIKA MAKEDONIJA (REPUBLIC OF MACEDONIA). Τέλος.-
    Κίτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. [... Κι ότι οι πολιτικοί – αντίθετα με τους διπλωμάτες - δεν βιάζονται να κλείσουν προβλήματα όπως-όπως. Τα λύνουν όταν ωριμάσουν, δεν τα κλείνουν σε πρώτη «ευκαιρία». Γιατί αλλιώς δημιουργούν χειρότερα προβλήματα για το μέλλον.Και ασφαλώς ποντάρουν στη μακροχρόνια αποδυνάμωση του αντιπάλου τους, για να κάμψουν την αδιαλλαξία του.
    ...]

    Πολυ καλο το κειμενο.

    Σπουδαια η κινηση Αντεναουερ, αλλα κυριως το βαθος τής πολιτικης του σκεψης.

    Ο Κοινος Νους, καλοβολος αλλα και υπερβολικα μαλακος με ενα αλβανικο κωλοπαιδο που υπογραφει ως "χωριατης".

    Το γιατι μια αρβανιτικη ψειρα μπλεκει στα ποδια μας, αποριας αξιο.

    Ωστε αυτο που στο βαθος ( οχι ομως τοσο βαθος που να μην διακρινεται σχετικα ευκολα ) ειναι η επιδιωξη και των σκοπιανων, ειχε ενα ιστορικο Αναλογον!

    Εχετε παρατηρησει ποσοι "επωνυμοι" εχουν παραμεινει στην τρυπα τους χωρις να τολμησουν να ξαναβγουν στην επιφανεια επειδη κινδυνευουν να διασυρθουν εξ αιτιας των θεσεων που μετα υποπτης μανιας πρεσβευαν εδω στο ιστολογιο?
    Δεν ξερω αν βυσσοδομουν απο αλλα, αγνωστα σε μας μετεριζια-ιστολογια, ομως και μονο το γεγονος οτι επαψαν να βγαζουν γλωσσα υπερ των σκοπιανων ληστων, ειναι σχετικα μια προοδος.

    Να ξερετε, συνελληνες, οτι τα τομαρια που προπαγανδιζουν ασταματητα κατα της Ελλαδος, δεν ειναι τυχαρπαστοι με τυχαιως λανθασμενες "αποψεις".
    Ειναι βαλτοι απο πανω μεχρι κατω!
    Η μοιρα τους ειναι κοινη με αυτη ολων των ανθελληνων: αργη αλλα βεβαιη αποσυρση απο την κοινωνια μας με επιβραβευση μονο την περιφρονηση μας! Ως ανθελληνικα παρασιτα εμφανιστηκαν και ως τετοια παλι θα εξαφανιστουν...

    ... εν καιρω!

    real politik ειναι. Δεν γινεται να προερχεται απο γερμανο και να γραφεται με γαλλικο τροπο - μια ελληνικη λεξη! ξυπνατε λιγο, κοιμισμενοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η απάντηση σε όλα τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για να μπορέσει να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας από τη λεηλασία των πάντων από τη δεξιά, είναι η αταλάντευτη ενότητα που θα ξεκινάει από τη κορυφή και θα καταλήγει στη βάση του.

    Οι εχθροί του ΠΑΣΟΚ μετέρχονται κάθε είδους συκοφαντία ,πολιτική αλητεία και τέχνασμα για να σπιλώσουν τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

    Το αποτέλεσμα της κρίσης στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται στο ότι η ΝΔ δεν υπολογίζει καν την αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ και διαλύει τα πάντα, αλλά τρέμει στην ιδέα ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διακηρύξει ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα βάλει φυλακή όλους τους καταχραστές του δημόσιου χρήματος ανεξαρτήτως χρώματος θα δημεύσει τις περιουσίες τους, και ο νόμος θα ισχύει για όλους ανεξαρτήτως τους Έλληνες με τους ίδιους όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. O Adenauer δικαιώθηκε μετά θάνατον, πέθανε το 1967, 22 χρόνια πριν επανενωθούν οι 2 Γερμανίες. Αλλά ήταν γνωστό ότι ο Adenauer, παλιά αλεπού της πολιτικής (από το 1917 δήμαρχος Κολωνίας), ήταν αγύριστο κεφάλι με έμμονες ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η Τοντορα μαριτσκα Μιτσοτακοβνα
    καλα ειναι να προσεχει σε ποια χωρα πολιτευεται. Ισως το Μαυροβουνιο ή η σερβοκροατια να ηταν ο στοχος της, αλλα κατα λαθος πολιτευεται στην Ελλαδα.

    Να διορθωσει το λαθος παραυτα!
    (ή αυτη ή ο ελληνικος λαος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. χαζοβλάκα 9:56 μμ

    Πού δίνουν γραμμή να πάρω κι εγώ μία, μαζί με την επιταγή! Εσένα δεν σου έδωσαν, σίγουρα. Σε έκοψαν αμέσως ότι μπλέκεις το σώβρακο με τη γραβάτα.
    Συνέχισε να εκτίθεσαι, πας καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλα τα λεει ο Λαζαριδης και ας βγαινουν ορισμενοι ψευτοπροοδευτικοι ανθελληνες με την καραμελα του εθνικισμου να γαυγιζουν.Το χρημα στα εθνικα μας θεματα ειναι ο πρωταγωνιστης, δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ποιο ρεαλιστική λύση για το Κυπριακο απο τη διχοτομηση βλέπετε??Οπως ελεγε και ενας απο τους πολύ λιγους Statesmen που εχουμε, ο Μάνος "Δυο κρατη, και τα δύο στην Ε.Ε,".Αλλα ο Τασσος τοπαιξε πονηρος, για να μπει στην ΕΕ συζητούσε "διζωνική δικοινοτική" και οταν μπηκε "Παρελαβα κρατος, δεν θα παραδώσω κοινοτητα".Τοτε τι δικοινοτικη θα ήτανε?? Και θα μεινει εται η Κυπρος ενω αν χωριζαν τα τσανακια τους θα παιρνανε και την Αμμοχωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λαζαριδη τουρκογαμημενε μπασταρδε ποντιε πες μας τωρα τι σου εκαναν οι Τουρκοι μεχρι το 1922.
    Το πιασες το υπονοουμενο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς "1:25 πμ"
    Εσύ ρε Τουρκόσπορε τί γυρεύεις σε ελληνικό site με σοβαρές συζητήσεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η Γερμανία και ο Αντενάουερ έχουν σχέση με το Κυπρικαό και τον Τασσούην όση ο Φάντης με το Ρετσινόλαδο. Εμείς δηλ. τι ακριβώς θα περιμένουμε; Την κατάρρευση της Τουρκίας; Η μήοως θα μέχει καταρρεύσει προηγουμένως η Ελλάδα και η ΕΕ; Αυτά είναι αστειότητες...

    ΑΧΡΕΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δηλαδή πως διακαιώθηκε? Με την κατάρρευση του κουμουνισμού 30 χρόνια αργότερα? Η μήπως θεωρείται δικαίωση το ότι άφησε μια ολόκληρη γενιά διαιρεμένη με χωρισμένες οικογένειες στο Βερολίνο για να δώσει τελικά η συγκυρία τη λύση που δεν ΄μπόρεσε να δώσει αυτός. Η μήπως αν είχε συμφωνήσει δεν θα είχε καταρρεύσει ο κουμουνισμός και η Γερμανία τώρα θα ήταν ακόμη πιο δυνατή. Το έπιασες το υπονοούμενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αφου εισαι ενα χαϊβαν, γιατι το παιζεις ΑΧΡΕΙΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "Φίλε που ανέβασες το post, συγχαρητήρια, καλό είναι να μπαίνουν και κάποια συγκροτημένα κείμενα για να γίνεται ουσιαστική συζήτηση επί αυτών. Όοποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει και στο www.diktyo21.gr"

    να'σαι καλά φίλε μου,φωνές σαν του Λαζαρίδη χρειάζονται περισσότερο απο ποτέ σήμερα

    οι αγαπητοί φίλοι που καταφεύγουν σε ύβρεις μπορούν να πιούν λίγο ξυδάκι ,ή να διαβάσουν λίγο "Ιό" για να εξιλεωθούν μετά την ανάγνωση ακόμη ενός "εθνικιστικού παραληρήματος"..

    ένα ακόμα -εξαιρετικό- άρθρο του Χρύσανθου Λαζαρίδη θα το βρείτε εδώ

    Τετριμμένα κλισέ νεοελληνικής παθογένειας…
    http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=621

    Χαιρετισμοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υπάρχει μια διαφορά που , νομίζω, κάνει το κείμενο που αναρτήθηκε άκυρο.
    Οι δύο Γερμανίες για τις οποίες ο λόγος , κατοικούνταν από έναν ουσιαστικά λαό. Με μία Εθνική συνείδηση: Την Γερμανική. Έτσι μετά την κατάρρεση η ένωση ήταν κάτι που ήρθε μόνο του.
    Στην περίπτωσή μας για πια κοινή Εθνική Συνείδηση μιλάμε. Για ποιό "Ενα λαό"; Στα Σκόπια ή στην Κύπρο;
    Αν είναι δυνατόν.
    Ατυχέστατο το Ιστορικό παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ρε βλάκα...

    Ο Αντεναουερ προσπάθησε να προστατεύσει τη χώρα του από τα μεγαλεπίβολα σχέδια των Εβραίων σύμμαχων του Στάλιν οι οποίοι θέλαν πάντα να έχει ακυβερνησία και γραφειοκρατία.

    Σιγά μην ήθελε ο Στάλιν των Zastava και Lada το καλό της Γερμανίας των Porche και BMW.

    Άντε κάνε μας την χάρη παλιό μαλάκα, και άντε στο διάολο να διαβάσεις για την μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία της ανθρωπότητας των 8 εκατομυρίων νεκρών σε 5 μήνες από τον Στάλιν στην Ουκρανία.

    ...φιλάνθρωποι κομμουνιστές που ενδιαφερθήκατε και για την ευημερία της Γερμανίας τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση