GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την ελεύθερη συμβίωση...

.. Από το tvstarnews24.blogspot.com/ . Τα περισσότερα ζευγάρια καταλήγουν με μαθηματικό τρόπο στο διαζύγιο που είναι ένας τρόπος για να λυ...

..
Από το tvstarnews24.blogspot.com/
.
Τα περισσότερα ζευγάρια καταλήγουν με μαθηματικό τρόπο στο διαζύγιο που είναι ένας τρόπος για να λυθεί ο γάμος μέσα στης δικάστικες αίθουσες που δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την σχέση και των έγγαμο βίο. Η ορθόδοξη άποψη πιστεύει ότι η προγαμιαίες σχέσεις είναι πορνεία, εδώ γεννιέται ένα μεγάλο θέμα που οι άποψεις διίστανται και σίγουρα δεν συμφωνούν σε κάτι κοινό. Πότε δηλαδή πρέπει να παντρευτεί κάποιος -κάποια. Είναι επιστημονικά δύσκολο να εξηγήσουμε και σίγουρα ένα ερώτημα που κανεις δεν μπορεί να απάντησει, αυτό όμως που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο ερωτάς και η αγάπη μετάξυ δυο ανθρώπων είναι ένας δεσμός περισσότερος ισχυρός από τη μια τελετή και ένα party, οι ένας πολιτικός γάμος που έχει τις δυσκολίες - έχουν αναφέρθει γεγονότα ότι μετά την γέννηση ενός παιδιου από πολιτικό γάμο και όχι θρησκευτικό στην ορθόδοξη ότι δεν βαφτίζεται και δεν αποκτά αν θέλετε την ταυτότητα που προσδιορίζει το όνομα και το επιθέτο αν και αφού γεννηθεί δηλώνεται μόνο το επίθετο και των πατέρα του παιδιού.
Η κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί την ελεύθερη συμβιώση μεταξυ δυο ανθρώπων με ένα προσύμφωνο σε ένα δικηγορικό γραφείο ή σε ένα συμβολαιογραφο. Πόσο καταργείται το δικαίωμα της επιλογής; Είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε στην ελευθέρια των σχέσεων και όχι των διακρίσεων ανάμεσα στους ανθρώπους, είναι συνταγματικό δικαίωμα, ο γάμος στην επιλογή το φύλου και πόσο οι κοινωνία το δέχεται .
Θα μας φανεί παράξενο και θα πούμε ότι δυο άνθρωποι είναι ελεύθερη στην απόφαση τους και στα πιστεύω τους. Διάβασα στων Ταχυδρόμο του Σαββάτου ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα ο γάμος μετάξυ δυο ίδιου φύλου από των καθηγητή συνταγματικού δικαίου κ. Ν.Κ. Αλιβιζάτο. Αναφέρει χαρακτηριστικα η ίδια νόμου αναγνώριση της συμβίωσης των ομοφύλων ζευγαριών -αλλά και των ετερόφυλων που δεν επιθυμούν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου -δεν θα υπακούει σε ένα εκκεντρικό καπρίτσιο ούτε ακολουθεί μια μόδα, όπως αρκετά αβασάνιστα υποστηρίζουν ορισμένοι. Υπαγορεύεται από ένα θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα: το δικαίωμα το καθενός να διαφεντεύει την ζωή και την περιούσια του. Τέλος δηλώνει ότι ελπίζει ότι έπειτα από δεκαπέντε ευρωπαϊκές χώρες που με τον ένα η με τον άλλο τρόπο το έχουν αντιληφθεί θα ακολουθήσει και η Ελλάδα.Τα συμπεράσματα δικά σας.
Εμείς αυτό που πιστεύουμε είναι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος στις απόφασεις του και την χάραξη της ζωής του, άλλωστε είναι δικαίωμα του αν θέλει να πιστεύει η όχι στην ορθόδοξη πίστη ή να διάλεξει αυτός που θέλει να πιστεύει. Είμαστε μια κοινωνία με πολλά κοινωνικά προβλήματα που ιδία η εξέλιξη της ζωής τα γεννά και θα γέννησει ακόμα περισσότερα στο μελλον. Αυτό όμως που θέλουμε είναι να ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και ελευθεριων από την αρχή της ζωής μας έως το τέλος και ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής και το δικαίωμα να ζήσει όπως θέλει χωρίς περιορισμούς.

13 σχόλια

  1. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ! ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥ GRSex .com ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΠΟΥΝ "ΝΑΙ!"

    GRSex .com - ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!



























    ///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε ξεφτιλισμένε σπαμερά τόσο φραγκοφονιάς είσαι που σπαμάρεις μέρα και νύχτα για να βγάλεις κάνα φράγκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Pantos edo poy ta leme exei oraies gynaikes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΨΑΧΝΑ. ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο νόμος δεν γίνεται για την ελεύθερη συμβίωση αλλά για τον τζίρο της ελεύθερης συμβίωσης.

    Όσοι θέλουν να συμβιώσουν ελεύθερα, συμβιώνουν και χωρίς νόμο, αρκετά χρόνια τώρα.

    Η ουσία αυτού του νόμου είναι οτι οι δικηγόροι αποφάσισαν να μπούν σφήνα στους παπάδες και να τους πάρουν το μεροκάματο.

    Έχουμε δεί ταινίες για τα δικηγορικά γραφεία της Αμερικής και ξέρουμε τι τζίρο κάνουν , ίσως κάποιο απο αυτά τα γραφεία να σκέφτεται να έρθει και στην Ελλάδα.

    Τα προγαμιαία συμβόλαια ,που ο πλούσιος καθορίζει πόσα θα πάρει η "μοντέλα" σε περίπτωση χωρισμού, μοιάζουν πράγματι λίγο με πορνεία.

    Ευτυχώς για μας τους πολλούς υπάρχει και ο πολιτικός γάμος, που είναι και δωρεάν.

    Χρειαζόμαστε ελεύθερη συμβίωση χωρίς δικηγόρους , δεν γίνεται να βγάζουν χρήματα ακόμα και απο τις σχέσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ.ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

    1.-ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ;
    2.-ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ, ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ;
    3.-ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ;

    (ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή, για να καταλάβω, έχουμε λύσει ΟΛΑ τα προβλήματα του τόπου και μας εχει μεδίνει άλυτο το πρόβλημα της σωλήνας αποβολής αποβλήτων του ανθρώπινου οργανισμού. Βρε τι πάθαμε. ΟΛΑ τα κανάλια ασχολούνται ΠΩΣ θα αξιοποιηθεί καλύτερα ο σκατοσωλήνας κάποιων, που νομίζουν ότι τον ... απαξιώνουμε. Βρε μπας και θέλουμε γιατρό ΟΛΟΙ μας;; Λέω μπας;;;;;;;;;;;
    Αργύρης Σιδέρης
    e-mail:politisvaris@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρίσκω την τοποθέτηση του σχολιαστή αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη.
    Είναι κρίμα να πρέπει να επιχειρηματολογούμε γιά πράγματα τα οποία θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.
    Η αίσθηση η δική μου, είναι ότι ο γάμος ως θεσμός τα τελευταία δέκα χρόνια φθίνει, όχι από την άποψη των διαζυγίων και τέτοιες ανοησίες, αλλά από την άποψη του όσο πάει και περισσότερο παύει να αποτελεί ατομική αναγκαιότητα ή έστω κοινωνικά απαραίτητη συνθήκη.
    Όσον αφορά το θέμα των "διαζυγίων", κατά την προσωπική μου πάντα άποψη, το διαζύγιο μπορεί να σημαίνει διάλυση του γάμου αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα και διάλυση της προσωπικότητος του καθενός.
    Και γιά να γίνω πιό σαφής, ένας γάμος δεν "διαλύεται" επειδή καταλήγει σε διαζύγιο, το διαζύγιο απλά είναι η ταφόπλακα αφού γιά να λάβει χώρα η διάζευξη, έχουν από καιρού εκλείψει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα έπρεπε να τον υποστηρίζουν.(αγάπη, συντροφικότητα, αλληλοεκτίμηση κλπ). Οπότε ένα διαζύγιο απλά είναι μίας μορφής "πιστοποίηση" αυτής της παρακμής μιάς τέτοιας σχέσης.Και τίποτε άλλο.Υπό την έννοια αυτή, προτιμώ έναν αξιοπρεπή χωρισμό από μιά αναξιοπρεπή ζωή.(είτε γιά μένα είτε γιά τον άλλον).
    Οπότε το να φορτώνουμε σε ένα "συμβόλαιο" την ..."καταστροφή του Γάμου και της οικογένειας κλπ" αν δεν είναι ανιστόρητα, είναι τουλάχιστον βλακώδη.Ο Γάμος με το νοηματικό τουλάχιστον φορτίο που είχε στην ελληνική κοινωνία, έχει τελειώσει προ πολλού.(κατά την γνώμη μου και πολύ καλά έκανε αφού ως μοντέλο ζωής είναι απολύτως αντίθετο με την φύση του ανθρώπου).
    Γι αυτό έχουμε και ..."παρασπονδίες" επειδή ακριβώς είναι σαν να υπόσχεσαι σε κάποιον-αν ότι δεν θα ξαναπιείς νερό.Είναι δυνατόν? Και όποιοι εμφανίζονται ως ...θεματοφύλακες αυτοί είναι οι χειρότεροι αφού ΑΥΤΟΙ κάνουν τα χειρότερα (κατ αυτούς) όλων.
    Ο Γάμος είναι μιά άρρωστη στην βάση της σχέση και ως τέτοια,
    δεν θα μπορούσε παρά να την ξεράσει η ανθρώπινη ψυχή.
    Και όταν ακούω γιά "πετυχημένους γάμους" το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι τό πόσο καλά μπορούν να υποκρίνονται οι άνθρωποι.
    Η αγάπη δεν έχει ανάγκη ούτε από την Εκκλησία της Ελλάδος ΑΕ ούτε από δημοτικές επειχειρήσεις ούτε από συμβολαιογράφους.Ή υπάρχει ή δεν υπάρχει.Απλά μας έχουν μάθει να "χρειαζόμαστε" παντού νταβατζήδες, είτε ως εξ ουρανού αντιπροσώπους είτε ως εκ πολιτείας τοιούτους.
    Ο Γάμος υπό την απόλυτη έννοιά του, είναι πλέον μία νεκρή λέξη και όσο πιό ειλικρινείς είμαστε τόσο το καλύτερο και γιά μας και γιά τους/τις συντρόφους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριοι με λυπη διαπιστωνω ποσο ασχετοι και αδαεις ειμαστε εμεις οι Ελληνες.Αυτο φαινεται οχι μονο καθε φορα που μπαινω στο συκγεκριμμενο blog,αλλα και απο διαφορα θεματα της επικαιροτητας λ.χ. το ασφαλιστικο.
    Πειτε μου εχει κανεις διαβασει τι περιλαμβανει το συμφωνο ελευθερης συμβιωσης επι της ουσιας;
    Αν οχι γιατι ο καθενας μας,χωρις να γνωριζει,ξεστομιζει οτι του κατεβει στο κεφαλι;
    Το συμφωνο λοιπον,ή για να ακριβολογουμε η αιτιολογικη εκθεση του,δημιουργηθηκε επειδη υπηρχε μια κοινωνικη πραγματικοτητα η οποια παρεμενε αρpυθμιστη,το γεγονος δηλ.οτι υπηρχαν ζευγαρια που δεν επιθυμουσαν να συναψουν γαμο και να υποστουν ενδεχωμενως καποιες αρνητικες συνεπειες του,οπως λ.χ.αν ηθελαν να διαζευχθουν επρεπε να περιμενουν 2-4 χρονια για να εκδοθει το διαζυγιο.Τωρα,το συμφωνο μπορει να λυθει ειτε με συμφωνια των μερων ειτε με μονομερη συμβολαιογραφικη δηλωση-αυτο μεταφραζεται ως ταχυτητα λυσης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρεπει ο καθε άνθρωπος ναμπορεί να ζεί οπως αυτος νομιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η σύγχρονη κοινωνία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα επειδή ζει μέσα στην πλάνη καταφέρνει το κακό να το παρουσιάζει ως καλό
    Ο Μπους για παράδειγμα έπεισε τους Αμερικανούς πολίτες ότι η στρατιωτική αποστολή στο Ιράκ γίνεται για καλό σκοπό
    Στην Ολλανδία η χρήση ναρκωτικών μεσουρανεί γιατί κυκλοφορούν ελεύθερα.
    Στην Αμερική το έγκλημα επίσης μεσουρανεί στις πολιτείες που έχουν θανατική ποινή. Μπορώ να αναφέρω πολλά ακόμη παραδείγματα που μιά κοινωνία το κακό το παρουσιάζει ως καλό
    Στην Ελλάδα ο αριθμός των εκτρώσεων είναι ο μεγαλύτερος στην ΕΕ καταφέραμε να περάσουμε και τους Σουηδούς μπράβο μας συνεπώς σε μία παρακμασμένη κοινωνία σαν την δική μας γίνεσαι αρεστός από την πλειοψηφία των πολιτών όταν τάσσεσαι υπέρ της πορνείας και θέλεις να την νομιμοποιήσεις λες και δεν μπορούν κάποιοι που δεν πιστεύουν στην ορθοδοξία να κάνουν πολιτικό γάμο.
    Για άλλη μια φορά θα πω ότι δεν βγάζω τον εαυτό μου απ΄ έξω γιατί είμαι και εγώ κομμάτι της ίδιας κοινωνίας και εγώ ακολούθησα και συνεχίζω να ακολουθώ στραβό δρόμο όμως δεν έχω το ακαταλόγιστό ξέρω πιο είναι το σωστό που πολύ από εμάς έχουν άγνοια
    Όσο θα απομακρύνονται οι άνθρωποι από τον Θεό τόσο θα αυξάνεται η βία η απάτη το ψέμα η υποκρισία η πορνεία και οι ομοφυλικές σχέσεις καθώς και οι μονογονιακές οικογένειες που σήμερα στην Ελλάδα είναι το 5%
    Πρέπει όμως να αναρωτηθούνε όσοι είναι υπέρ της ασύδοτης ελευθερίας τι παιδιά θα γίνουν όσα μεγαλώσουν με γονείς που είναι για παράδειγμα ομοφυλόφιλοι γιατί και αυτό θα γίνει αργότερα στην Ελλάδα οι γονείς που έκαναν οικογένεια για ένα μήνα χωρίς δεσμεύσεις. Θα πρέπει να το σκεφτούν οι υπεύθυνοι αυτό που πάνε να κάνουνε γιατί προβλέπω να μην φτάνουν τα ιδρύματα που έχουμε σήμερα αφού θα γεμίσουν από παιδιά ανεύθυνων γονιών που θα τα παρατάνε όπως θα παρατάνε τους συντρόφους τους.
    Η κυβέρνηση βέβαια βγαίνει κερδισμένη πολιτικά γιατί η Ελληνική κοινωνία είναι άρρωστη και άρρωστους νόμους επιθυμεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Συμβόλαιο συμβίωσης είναι όπως ολα τα συμβόλαια.
    Τους όπους τους υπαγορεύη ο ισχυρός.
    Η αριστερά πήρε θέση να γίνετε, αλλά με τις ίδιες υποχρεώσεις,όπως ο πολιτική η πατροπαράδοτη συμβίωση.
    ΑΛΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΥ.
    ΕΤΣΙ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΤΙ ΤΗΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση