GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι συντάξεις λόγω θανάτου και αναπηρίας...

., Από τον Σπ. Σόβολο , ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΠΡΟΩΡΕΣ» ΣΥΝΤΑΞΕΙ...

.,
Από τον Σπ. Σόβολο
,
ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΠΡΟΩΡΕΣ» ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ;
Αν είναι έτσι τα πράγματα, μια εύλογη απορία είναι το γιατί δεν αναδεικνύεται αυτό το αίσχος από τους πάσης φύσεως συνδικαλιστές, πολιτικούς, δημοσιογράφους;
Η προφανής απάντηση είναι ότι στο target γκρουπ των ταγών της κοινωνίας μας δεν συμπεριλαμβάνονται τα θύματα τέτοιων ανήθικων ρυθμίσεων (πεθαμένοι, ορφανά, ανάπηροι), επειδή ευλόγως βρίσκονται σε μεγάλη αδυναμία αντίδρασης.
Άλλωστε συχνά τα θύματα αυτών των καταστάσεων βρίσκονται εκτός ενεργού πληθυσμού στο βαθμό που δεν δύνανται ούτε καν να ψηφίζουν προκειμένου να διατηρούνται στις θέσεις τους οι πάσης φύσεως «σωτήρες», οι οποίοι μας ταλαιπωρούν με την ανεπάρκεια και συχνότερα με την ιδιοτέλειά τους.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣ ΑΡΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟ ΤΡΟΠΟ.

14 σχόλια

  1. Οι συντάξεις θανάτου είναι όντος ένα αίσχος και τώρα. Αν πεθάνει κανείς μετα 10 χρόνια δουλειάς τα παιδιά του παίρνουν Ψίχουλα. Θάνατος είναι αυτός, πόσο συχνά συμβαίνει ώστε να μη μπορεί να δώσει το ταμείο πλήρη σύνταξη στους επιζώντες?
    Η αναπηρία βέβαια είνα άλλο πράμα, όλοι λίγο ως πολύ είναι "ανάπηροι" και εκεί έχουμε ένα άλλο αίσχος από την μεριά των ασφαλισμένων που παίρνουν συντάξεις αναπηρίας α λα Γκρέκα.
    Τουλάχιστον ο θάνατος σπανίως αμφισβητείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MIA IDEA GIA TON ALOGOMOYRH
    ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67 ΧΡΟΝΙΑ
    ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑ
    70 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΡΧΙΣΤΕ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ.??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά δεν έχετε ακούσει ότι οι ισχυροί και το κεφάλαιο δεν έχουν ούτε ευαισθησία ούτε πατρίδα;
    Αν δεν το καταλάβατε τότε που το ακούσατε, είναι καιρός να το καταλάβετε τώρα.
    Βέβαια υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.
    Οτι οι φτωχοί ακολουθούν το κεφάλαιο.
    Είναι υποχρεωμένοι να πάνε όπου κάνει επενδύσεις το κεφάλαιο.
    Κατά συνέπεια δεν πρέπει να έχουν και οι φτωχοί πατρίδα.
    Α!! όχι! Εδώ τα χαλάμε!
    Οι φτωχοί έχουν και πρέπει να έχουν πατρίδα.
    Τίνος τις ασφαλιστικές κρατήσεις θα εκμεταλλευτούμε;
    Ποιος θα υπερασπιστεί την πατρίδα - αχρείαστο νάναι - και ποιος θα σκοτωθεί;
    Ο κεφαλαιοκράτης;
    Μα αυτόν τον χρειαζόμαστε για να κάνει επενδύσεις μετά το τέλος του πολέμου.
    Άλλωστε κάθε κεφαλαιοκράτης μπορεί να ζήσει και "μακριά από την πατρίδα". (Με σπαραγμό ψυχής βέβαια).
    Είναι παγκόσμιος πολίτης, είναι VIP.
    Ποιος απομένει λοιπόν για να ασκηθεί στη σκοποβολή ο εχθρός;
    Απλά πράγματα.
    Και για να μην παρεξηγηθώ.
    Υυπηρέτησα 30 μήνες στο στρατό και αν χρειαστεί θα υπηρετήσω πάλι, αλλά πιστεύω οτι σε περίπτωση πολέμου στην "πρώτη γραμμή" πρέπει να βρίσκονται οι αξιωματούχοι του κράτους, οι επώνυμοι και γενικά αυτοί – και τα παιδιά τους - που έχουν να υπερασπίσουν περισσότερα οικονομικά αγαθά.
    Αγαπάω την Ελλάδα και είμαι πατριώτης.
    Ξέρετε ποιοι δεν είναι πατριώτες;
    Αυτοί που με υποχρεώνουν σήμερα να πληρώσω 3000 € για να εξαγοράσω το διάστημα της στρατιωτικής θητείας, ώστε ο χρόνος αυτός να ληφθεί υπόψη για τη σύνταξη.
    Γιατί βρε αγύρτες;;;
    Δεν είναι υπηρεσία προς την πατρίδα η στρατιωτική θητεία;
    Πρέπει να την πληρώσω κι από πάνω;
    Τον ίδιο χρόνο οι δικοί σας γόνοι (αν είναι δικοί σας) έκαναν «μεταπτυχιακό και doctorat» αγοράζοντας επιστημονικούς τίτλους στο εξωτερικό, δεν πήγαν στο στρατό με διάφορα κόλπα, κατέλαβαν υψηλά αξιώματα – μεγάλοι επιστήμονες γαρ - και τώρα τους έχω στο σβέρκο μου και τους χρυσοπληρώνω ως αγρίως φορολογούμενος πολίτης.
    Καταλαβαίνετε λοιπόν οτι ο φτωχός δεν έχει και πολλούς λόγους να πολεμήσει για μια τέτοια πατρίδα!
    Πως θα τον πείσουμε λοιπόν;
    Θα τον ταΐσουμε λίγο εθνικιστικό κουτόχορτο, θα του πιπιλίσουμε το μυαλό με τον ένδοξο θάνατο, θα επινοήσουμε και καναδυό άυλες αξίες περί ηρωικού παρελθόντος περί βωμών και εστιών (αρκεί και μόνο το περί βωμών όταν δεν υπάρχει εστία), θα του τάξουμε και τους κόλπους του Αβραάμ ή καμιά γκόμενα στον παράδεισο - ανάλογα σε τι θεό πιστεύει και έτοιμος ο «ηρωικώς μαχόμενος» μελλοθάνατος.
    Έτσι συμβαίνει σε όλες τις τριτοκοσμικές και τεταρτοκοσμικές «πατρίδες».
    Και σκοτώνονται οι φτωχοί για τις άυλες αξίες και γλεντοκοπούν οι πλούσιοι με τις υλικές αξίες.
    Γι’ αυτό ζουν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα!

    DOMINUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα πάω να γίνω δημοσιογράφος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πάω να γίνω δημοσιογράφος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μισητοί και κάκιστοι μου εχθροί,


    Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις πάντα.


    Σήμερα θα μιλήσουμε για το πασοκ. Το πασοκ είναι ένα τζογαδόρικο κόμμα. Αφού έβαλε τον κοσμάκη στο Χ.Α. και του έκλεψε τα χρήματα, συνεχίζει απτόητο το τζόγο και σήμερα.


    Είπαν στο συνέδριο:
    «Το πασοκ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό». Ας το αναλύσουμε λοιπόν.


    «Το πασοκ είναι εδώ» – μάλιστα. «Εδώ», που? Τι εννοούν οι πασόκοι με το «εδώ»? Αν εκληφθεί ως γεωγραφικός προσδιορισμός, αναμφισβήτητα εννοούν το Φάληρο. Η πραγματικότητα είναι άλλη όμως. Ως αριθμητικό προσδιορισμό, εννοούν (αλλά δεν το λένε) ότι είναι στο 17,2%, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της RASS που δημοσιεύεται σήμερα στον Ε.Τ. Ένα ακόμη μεγάλο επίτευγμα, χορηγία του γιωργάκη, του πάγκαλου, του βενιζέλου, της άννας, της βάσως, του άκη, του ρέππα, του σημίτη και όλων των αρπακτικών που κατέστρεψαν την Ελλάδα.


    «ενωμένο» - ξανά μάλιστα. «Ενωμένο», πως? Ο γιωργάκης στην ομιλία του «πρότεινε» να ψηφιστούν μόνο οι δικοί του μουτζαχεντίν στο Ε.Σ.


    Ένα άλλο κομμάτι του πασοκ (γιωργάκης, πάγκαλος, ευθυμίου) παρακαλά, ευρισκόμενο στα γόνατα, τον Τσίπρα. Όμως ένα άλλο κομμάτι του πασοκ (φλωρίδης, άκης, σκανδαλίδης) δεν τον θέλει ούτε ζωγραφιστό (όχι μόνο τον τσίπρα, αλλά ούτε το γιωργάκη – η διευκρίνηση απαραίτητη)


    Άλλο κομμάτι του πασοκ (πάγκαλος) επιθυμεί την μετεκλογική συνεργασία με την Ν.Δ.


    Και υπάρχει και άλλο πασοκ, το νεοδεξιό, όπως το εξέφρασε ο (πρώην πειναλέος συνδικαλιστής, μέρος του εσωτερικού στρατού κατοχής και νυν υπερχορτάτος πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής) πρωτόπαπας, λέγοντας: "δεν θα ξανακάνουμε πάλι το κράτος παραγωγό δημοσίων αγαθών."


    «Δυνατό» - ξανά μανά μάλιστα. «Δυνατό», τίνι τρόπω? Εννούν, αλλά και πάλι δε το λένε, ότι είναι αρκετά δυνατό να βγεί τρίτο κόμμα. Τρίτο κόμμα το πασοκ? Φυσικά, αλλά ποιό πασοκ? Του γιωργάκη? Των άλλων που, δικαίως τον αντιπολιτεύονται, γιατί το παληκάρι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ? Κι αν το πασοκ του γιωργάκη είναι «δυνατό» να βγεί τρίτο κόμμα, το πασοκ των άλλων τι θα βγεί? Τέταρτο? Ή μήπως αντιστραφούν οι όροι και το πασοκ του γιωργάκη βγεί τέταρτο και των άλλων τρίτο? Ποιό σενάριο είναι «δυνατό»?


    Χωρίς καμμία εκτίμηση,
    sibab

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μισητοί και κάκιστοι μου εχθροί,


    Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις πάντα.


    Σε συνέχεια των επιτευγμάτων του γιωργάκη (πασοκ-πάζλ – το νέο επιτραπέζιο παιχνίδι της Mattel), να προσθέσω και τις παρακάτω παρατηρήσεις.


    o γιωργάκης, πιστεύοντας ότι το κόμμα είναι κληρονομιά σα να ήταν τσιφλίκι του μπαμπά του (του αρχικαταστροφέα της χώρας), έχει υποπέσει σε πλήθος σφαλμάτων.


    Το αποτέλεσμα είναι να τελεί υπό αιχμαλωσία. Τον κρατάει άριστα ο σημίτης και του πριονίζει την καρέκλα αργά και μεθοδικά.


    Η αλήθεια είναι ότι σε όλα τα κομμάτια του πασοκ (εκτός από το αμιγώς γιωργακικό-μαργαριτικό) ο σημίτης έχει την ψηλή κυριότητα και οι μπόμπολας-λαμπράκης-κόκκαλης την επικαρπία.


    οι διάφοροι πρετεντέρηδες-καψήδες-τρέμες παίζουνε το παιχνίδι του σημίτη κι ο γιωργάκης έχει τον κακαουνάκη. Οποία κατάπτωσις.


    Oι απέλπιδες προσπάθειες του γιωργάκη να απαλλαγεί από όλους αυτούς ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ με την σαφώς αντιδημοκρατική «προτροπή», δίκην Στάλιν, να ψηφιστούν ΜΟΝΟ οι δικοί του μουτζαχεντίν στο Ε.Σ.


    Από την άλλη όμως, σε πραγματικούς όρους, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να τους ξεφορτωθεί γιατί έχει διαπιστώσει σαφέστατα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι χωρίς τα παλιά διεφθαρμένα υλικά του πατέρα του και του σημίτη ΜΟΝΟΣ του είναι ΠΟΛΥ εύκολη λεία. Φυσικά δεν είναι άμοιρος ευθυνών γιατί χρημάτισε υπουργός όλων αυτών των κυβερνήσεων, άσχετα αν συμπεριφέρεται σα να βρέθηκε στη χώρα τα τελευταία 4 χρόνια.


    Ο γιωργάκης είναι άτολμος. Το μόνο που μπορεί να κάνει (κι αυτό με αμφίβολα αποτελέσματα) είναι να παίζει πειθήνια το παιχνίδι της Μαργαρίτας-Φρειδερίκης. Οι παλιές δοκιμασμένες συνταγές της όμως είναι διάφανες και δεν αποδίδουν.


    Χωρίς καμμία εκτίμηση,
    sibab

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελληνίδες-Έλληνες
    Χάρι στην υψηλή νοημοσύνη σας, κυβερνώ ανενόχλητος. Τι ομόλογα τι υποκλοπές, τι Ζαχόπουλοι, τι Πακιστανοί, ποια αναξιοκρατία, ποια διαφθορά, τι ακρίβεια, τι κλεψιές, τι ομόλογα, τι Εθνικά θέματα, τι ασφαλιστικό, τίποτα από αυτά δεν σας φοβίζουν, δεν σας πτοούν και δεν σας προβληματίζουν.
    Συνεχίστε έτσι με τον ίδιο ρυθμό και είναι σίγουρο ότι και την επόμενη τετραετία θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το θεάρεστο έργο μας.

    Ο Αλέξης εάν έχετε αντιληφθεί έχει την ολόθερμη υποστήριξη μου και στα Πασοκοκρατούμενα μίντια αλλά και στα κυβερνητικά. Εμείς δεν είμαστε όπως η παλιά κακιά δεξιά που χώριζε τους Έλληνες σε εθνικόφρονες και μιάσματα. Εμείς τους χρησιμοποιούμε όλους, αρκεί να είναι κατάλληλοι για τη δουλειά που τους θέλουμε. Απόδειξη ότι εφαρμόζουμε ότι καλό βρήκαμε από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για όλα τα κακά του τόπου το ΠΑΣΟΚ δηλαδή ξέρετε εσείς, όπως το νόμο του ΑΣΕΠ που τον τελειοποιήσαμε βάζοντας και τη προφορική συνέντευξη για να ξέρουμε τι προσλαμβάνουμε στο δημόσιο, όχι σαν αυτούς τους χαζούς που ψώνιζαν γουρούνι στο σακκί.

    Θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές μεταρρυθμίσεις μόνο να έχετε υπομονή.

    Ευχαριστώ πολύ
    Ο KAΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ


    Ελληνίδες-Έλληνες

    To σύμφωνο συμβίωσης είναι άλλη μια τρανή απόδειξη ότι η Ελλάδα βαδίζει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Το σύμφωνο συμβίωσης διασφαλίζει τη περιουσία των κουμπάρων που με τόσες θυσίες απόκτησαν τη τελευταία 4ετία. Μην έλθει καμία κυρία όπως αυτή του μεγαλοδικηγόρου και μας ζητάει και όλη τη περιουσία μας. Ή κανένας σύντροφος -όχι αυτούς τους συντρόφους που έλεγε ο Χαρίλαος- αλλά αυτούς ξέρετε του στυλ Κωστέτσου που τους ξέρουμε εμείς καλά τι σκοπούς έχουνε.

    Θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές μεταρρυθμίσεις μόνο να έχετε υπομονή.

    Ευχαριστώ πολύ
    Ο KAΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ


    Ελληνίδες-Έλληνες

    To νέο ασφαλιστικό είναι άλλη μια τρανή απόδειξη ότι η Ελλάδα βαδίζει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

    Εμείς δεν θα δίνουμε συντάξεις στα 25 ή στα 35 χρόνια υπηρεσίας, αλλά σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους της νεοφιλελεύθερης οικονομίας, τα χρήματα των ασφαλισμένων θα επενδύονται σε δομημένα ομόλογα, που ξέρουν οι κουμπάροι πόσο επικερδή είναι ,για να μπορούμε να ενισχύουμε και εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις τις μεγάλες τράπεζες και ειδικά όταν βρίσκονται σε δύσκολες ώρες, όπως είναι μερικές μεγάλες τράπεζες στις ΗΠΑ τώρα.

    Οι ασφαλισμένοι πρέπει να ξέρουν ότι εμείς φροντίζουμε για την υγεία τους, όχι σαν τον Αντρέα που τους έδινε παχυλές συντάξεις, και οι τράπεζες δεινοπαθούσαν αλλά και οι ασφαλισμένοι είχαν αποκτήσει πολλές αρρώστιες όπως πχ χοληστερίνη, ζάχαρο και άλλες πασοκικές αρρώστιες.

    Θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές μεταρρυθμίσεις μόνο να έχετε υπομονή.

    Ευχαριστώ πολύ
    Ο KAΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η γυναίκα μου εχει σοβαρότατη ψυχική πάθηση με εγγραφα απο ψυχιατρικό νοσοκομείο. Δεν εχει απλά αυτοκτονικούς ιδεασμούς αλλά σοβαρότατο πρόβλημα. Πέρασε απο επιτροπή του ΙΚΑ για αναπηρική συνταξη και η επιτροπή αναγνώρισε το πρόβλημά της αλλα ανακοίνωσε οτι δεν μπορεί να δώσει το ελάχιστο 50% που απαιτείται για αναπηρική συνταξη. Ο λόγος ειναι οτι το γαμημένο ελληνικό κοινωνικο κράτος (συγγνώμη για τη βρισιά αλλα δεν αντέχω αλλο την αδικία)δίνει συμφωνα με το νόμο 25% αναπηρία για ψυχολογικές παθήσεις οταν το οριο για να πάρεις συνταξη πείνας για τετοιου ειδους σοβαρότατα προβλήματα ειναι 50%. Ε πως ρε πούστη μου θα παρει η γυναίκα μου συνταξη (συγγνωμη και πάλι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλοι οι πραγματικά αναξιοπαθούντες έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται. Τι γίνεται όμως με τους αναξιοπαθούντες μαϊμού? 150.000 υπολογίζονται οι μαϊμού αναπηρικές συντάξείς. Ένας λογαριασμός 150.000x3=450.000 ψήφοι. Ποιος θα τους ακουμπήσει? Συμπέρασμα: οι πραγματικά αναξιοπαθούντες, μια και όντως δεν μπορούν να αντιδράσουν μοιράζονται τα ψίχουλα με τους μαϊμού της κατηγορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΝΑΠΗΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΩΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΠΝΕΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ.
    ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΑΣ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΟΙ.... ΑΜΥΑΛΟΙ.
    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ Μ` ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΙΤΕ ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΕΙΤΕ ΤΕΤΡΑΜΗΝΗΤΕΣ κ.λ.π.
    ΑΣ ΜΗ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ" ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ !! ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΑΘΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥΣ.
    ΠΟΝΑΜΕ ΟΛΟΙ. ΑΛΛΟΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΥ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ , ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΩΛΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΠΛΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Δ Ε Ν ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ. ΕΙΔΑΤΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ;
    ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΟΤΑΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΡΙΣ, ΟΤΑΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΠΙΚΟΥΡΙΚΟ, ΟΤΑΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΑΠΟ 50 ΣΕ 100 ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ Ε;
    ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ !!
    ΠΕΤΑΧΤΕ ΤΟ ΚΩΛΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ. ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ. ΛΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!!
    ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
    e-mail:politisvaris@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειναι πάραπολλόι οι αναπηροι-μαιμούδες, φιλε.Μεχρι προσφατα το ρεκορ αναπηρων ανα εργαζομενο ειχε ο ...ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ..Λες και ήταν το Ρούρ. Επίσης αν ενας που εχει χασειτο χερι του κανει τον εμπορο και βγαζει περισσοτερα απο την αναπηρικη του συνταξη γιατι να παίρνει ΚΑΙ συνταξη??

    Ολα τα παραπονα καλα ειναι αλλα κανενας δεν λεει από που θα βρεθούν τα τάλαρα..Αν παταξει την εισφοροδιαφυγή ( σιγα μην την παταξει, λεμε και καμια...να περασει η ωρα) πόσες επιχειρησεις θα κλεισουν??Και τοτε θα φωναζουμεγια την ανεργια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να πουμε ολη την αληθεια μαϊμου ειναι μονο η κοινωνικη πολιτικη της κυβερνησης.
    ....Δεν εχετε καταλαβει ακομα πιοι τα παιρνουν στο ονομα των αναπηρων ,χωρις να φθανει στους αναπηρους τιποτα...
    Η ΕΣΑΜΕΑ (εθνικη συνομοσπονδια ατομων με ειδικες αναγκες) και οι συναφεις της οργανωσεις χρηματοδοτηθηκαν επισημα τον περασμενο Νοεμβριο απο τον κ. Αλογοσκουφη με 1.000.000 ευρω (ενα εκατομυριο ευρω...Απο αυτα τα χρηματα οι αναπηροι δεν ειδαν απολυτως τιποτα.
    Να πως μερικοι ,που υποτιθεται οτι εκπροσωπουν τους αναπηρους την περνανε σαν Κροισοι με ταξιδια στο εξωτερικο,με φαγοποτια σε DELUXE κεντρα ,με νεοκτιστα κτηρια,με SECURITY και με μεγαλη ανεση χρηματων.
    Ενω το ιδιο κρατος με ελαφρια συνειδηση περικωπτει συνταξεις πραγματικων αναπηρων.
    Δεν ανοιγουμε κι'εμεις μια αναπηρικη οργανωση (ηδη υπαρχουν εκατονταδες απο αυτες) να μας χρηματοδοτει γερα καθε χρονο ο κ. Αλογοσκουφης εδω ειναι το "ψητο" στις οργανωσεις,αρκει να ειναι καλα οι συνδικαλιστες των αναπηρων και η κυβερνηση που τους τα δινει.
    Αρκει που παιρνουν αυτοι καλα οσο για τους αναπηρους μπορουν να πεσουν και στον Καιαδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
    - Για την Ευρώπη,
    - Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
    - Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
    - Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
    - Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
    - Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση