GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας!

.

.

6 σχόλια

  1. Ποιά ειναι η έκταση των 63 στρεμμάτων που εξαιρέθηκε της αναδάσωσης του Υμηττού;

    Μήπως αυτή που ........ διεκδικεί ο ΜΑΥΡΙΚΗΣ κλπκλπ!

    =================================

    Hμερομηνία : 18-02-08
    Προσφυγές στο ΣτΕ για κήρυξη αναδασωτέων εκτάσεων
    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δήμος Χολαργού και επτά δημότες, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η από 21/11/2007 απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής με την οποία εξαιρέθηκαν από την αναδάσωση οι εκτάσεις που καταλαμβάνει στον Υμηττό η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ, όπως και έκταση 62,50 στρεμμάτων που χαρακτηρίστηκε αγροτική.

    Με την εν λόγω απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής κηρύχθηκαν αναδασωτέες εκτάσεις 1.073 στρεμμάτων στις θέσεις Πετροκόρακας και Άγιος Ιωάννης Θεολόγος που κάηκαν από την πυρκαγιά της 25ης Αυγούστου 2007.


    www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    21 Μάρτιος 2008 11:12 πμ





    ΜΑΥΡΙΚΗΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2008 ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

    Με την σιγουριά που του δίνουν οι τίτλοι και οι ογκώδεις φάκελλοι, με τελεσίδικες υπέρ του αποφάσεις που έχει στην διάθεσή του, ο Χρήστος Μαυρίκης μιλά στον «Ανεξάρτητο Παρατηρητή» και δηλώνει ότι μέσα σε ένα-ενάμισυ χρόνο η ιστορία με τον Υμηττό και τις διεκδικούμενες εκτάσεις από μέρους του, θα λήξει οριστικά. «Οι εκτάσεις θα παραδοθούν στους φυσικούς δικαιούχους του» δηλώνει ο Χρήστος Μαυρίκης, ο οποίος μάλιστα βεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει για προσωπικό του όφελος τα 180 στρέμματα τα οποία διεκδικεί (κι όχι 370 όπως έλεγαν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες), αλλά θα πουληθούν ώστε να χτιστεί Πανεπιστήμιο ή Νοσοκομείο.

    21 Μάρτιος 2008 1:58 μμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    09/06/2007

    ΜΑΥΡΙΚΗΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2008 ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

    Με την σιγουριά που του δίνουν οι τίτλοι και οι ογκώδεις φάκελλοι, με τελεσίδικες υπέρ του αποφάσεις που έχει στην διάθεσή του, ο Χρήστος Μαυρίκης μιλά στον «Ανεξάρτητο Παρατηρητή» και δηλώνει ότι μέσα σε ένα-ενάμισυ χρόνο η ιστορία με τον Υμηττό και τις διεκδικούμενες εκτάσεις από μέρους του, θα λήξει οριστικά. «Οι εκτάσεις θα παραδοθούν στους φυσικούς δικαιούχους του» δηλώνει ο Χρήστος Μαυρίκης, ο οποίος μάλιστα βεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει για προσωπικό του όφελος τα 180 στρέμματα τα οποία διεκδικεί (κι όχι 370 όπως έλεγαν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες), αλλά θα πουληθούν ώστε να χτιστεί Πανεπιστήμιο ή Νοσοκομείο.

    Κύριε Μαυρίκη, οι πάντες είναι εναντίον σας όταν σας βλέπουν να διεκδικείτε τεράστιες δημόσιες δασικές εκτάσεις στον Υμηττό. Ο Δήμος Χολαργού, αλλά και του Παπάγου και κυρίως ο Τύπος, οι πολίτες, κοινωνικοί, πολιτιστικοί φορείς.

    ΜΑΥΡΙΚΗΣ: Κατ’ αρχήν οι εκτάσεις δεν είναι ούτε δημόσιες ούτε δασικές.Όποιος νομίζει ότι έχει έννομο συμφέρον, ας έρθει να το διεκδικήσει δικαστικά.Ποτέ δεν υπήρχε δάσος. Εκεί πήγαιναν τα άρματα από το Γουδί κι έκαναν ασκήσεις. Για να πάνε τα άρματα να κάνουν ασκήσεις, όχι δέντρα δεν υπάρχουν αλλά ούτε θάμνοι. Κι αυτό το βεβαιώνουν και οι αεροφωτογραφίες του 1960.

    Από το 1960 έχουν περάσει περίπου 50 χρόνια. Αν μέσα σε αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν, οι περιοχές που δεν ήταν δάση τότε, σήμερα όμως έχουν γίνει δάση, δεν θα χαρακτηρίζονται δάση;
    Δεν έχει σημασία τι είναι σήμερα. Ο δασονόμος του 2004 λέει ότι εκτάσεις που δεν ήταν δάση, αλλά που σήμερα παίρνουν την μορφή του δάσους γιατί φυτεύτηκαν από ιδιώτες, δεν θεωρούνται δάση. Και βεβαίως όλοι αυτοί θα μηνυθούν, είτε ιδιώτες είναι, είτε οι οι Δήμοι Παπάγου και Χολαργού. Αν σήμερα το κράτος μας χαρακτηρίσει δάσος οριστικά κι αμετάκλητα, εμείς θα ζητήσουμε ευθύνες. Ποιος το έκανε δάσος και με ποιο δικαίωμα, από την ώρα που ποτέ δεν ήταν; Θα μας αποζημιώσουν κανονικά, δεν πρόκειται να τ’ αφήσουμε να περάσει έτσι...

    Είναι σα να έρθω εγώ και να πω ότι το οικόπεδο που έχεις στο σπίτι σου, δεν είναι δικό σου, αλλά είναι δημόσιο

    Πρέπει μάλιστα να σας πω ότι έστειλα πρόσφατα επιστολή προς τον Δήμο Παπάγου, με την οποία ζητούσα να μου απαντήσει αν έχει προβεί σε δενδροφυτεύσεις στις εκτάσεις που μας ανήκουν. Αρχικά ο Δήμος μου έστειλε επιστολή στην οποία έλεγε ότι –σύμφωνα με έρευνά του- οι εκτάσεις τις οποίες του ανέφερα, «είναι κοινόχρηστες και δασικές και να μην καλλιεργείτε αβάσιμες ελπίδες. Ο Υμηττός αποτελεί Εθνικό αγαθό». Όταν όμως του ανταπάντησα στέλνοντάς του όλες τις δικαστικές αποφάσεις οι οποίες κατοχυρώνουν οριστικά κι αμετάκλητα τις εκτάσεις αυτές στους φυσικούς ιδιοκτήτες, ανέκρουσε πρύμνα και ο Δήμος Παπάγου δήλωσε...αναρμόδιος!



    Ποιες είναι αυτές οι δικαστικές αποφάσεις που κατοχυρώνουν ως ιδιοκτησία σας τις εκτάσεις αυτές;


    ΜΑΥΡΙΚΗΣ: Κατ’ αρχήν να διευκρινήσω ότι δεν είναι δικές μου οι εκτάσεις. Εγώ είμαι ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών, ο αντίκλητος. Οι τελεσίδικες λοιπόν αποφάσεις είναι οι: 139/’59 κατά ΑΟΟΑ, η 311/’59 του Αρείου Πάγου κατά ΑΟΟΑ, η 880 και 881/’85 του Αρείου Πάγου κατά ΑΟΟΑ, κατά ΤΕΘΑ και κατά του Δημοσίου.

    Εγώ κύριε Βραχιολίδη δεν είμαι κανένας παράνομος. Γιατί αν ήμουν θα είχα λουφάξει.

    Κύριε Μαυρίκη, πότε πιστεύετε ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στον Υμηττό;

    ΜΑΥΡΙΚΗΣ: Το 2008 όταν και θα βγουν οι δασικοί χάρτες, θα λήξει κάθε συζήτηση για τον Υμηττό. Οι δασικοί χάρτες θα στηριχθούν στις αεροφωτογραφίες του 1960, όπου τότε το 1960, δεν υπήρχε δάσος. Τα πάντα ήταν επίπεδα, χωρίς δέντρα.

    Πόσα στρέμματα διεκδικείτε συνολικά, γιατί τα δημοσιεύματα αναφέρουν για 370 στρέμματα συν άλλα 370 στρέμματα από την άλλη πλευρά του Κορακοβουνίου.

    ΜΑΥΡΙΚΗΣ: Τίποτε από αυτά δεν ισχύει. Εμείς έχουμε στην ιδιοκτησία μας 180 στρέμματα, τα οποία ανήκουν σε μία συνολική έκταση 360 στρεμμάτων.

    Έχετε πάρει τίτλο από το υποθηκοφυλακείο;

    ΜΑΥΡΙΚΗΣ: Στα υποθηκοφυλάκεια Αθηνών και Χαλανδρίου ορίστε η σφραγίδα που υπάρχει: «Άπαντα νομίμως μετεγγεγραμμένα»!

    Η ΕΥΔΑΠ για την οποία γίνεται πολύς λόγος τελευταία: Δεν καταπάτησε δημόσια δασική έκταση;

    ΜΑΥΡΙΚΗΣ: Το κομμάτι της ΕΥΔΑΠ ανήκει σε μας. Η ΕΥΔΑΠ καταπάτησε δική μας έκταση. Ήταν η περίοδος που το Δημόσιο της έδωσε τίτλους. Αυτό θα το διεκδικήσουμε κάποια στιγμή.


    Tι σκοπεύετε να κάνετε τα 180 στρέμματα, όταν λήξει οριστικά αυτή η ιστορία;

    ΜΑΥΡΙΚΗΣ: Θα τα πουλήσουμε. Δεν υπάρχει στόχος να αξιοποιήσουμε προς όφελός μας τις εκτάσεις. Θα τις πουλήσουμε και μάλλον εκεί θα γίνει Πανεπιστήμιο ή Νοσοκομείο, αυτές οι δύο λύσεις υπάρχουν.






    Η Αττική Οδός που κατασκευάστηκε πιο πάνω, πέρασε από δικές σας εκτάσεις;

    ΜΑΥΡΙΚΗΣ: Το αποχετευτικό της σύστημα ναι, πέρασε από τις δικές μας εκτάσεις, κατόπιν αδείας που της δώσαμε. Η Αττική Οδός, ζήτησε την δική μας άδεια, προκειμένου να περάσει το αποχετευτικό της δίκτυο. Αυτά δεν αμφισβητούνται. Είδε τους τίτλους ιδιοκτησίας και ζήτησε την άδειά μας, την οποία και τους παραχωρήσαμε.

    Κύριε Μαυρίκη, γιατί στα 1998 πήγατε από το Δασαρχείο, συγκατηγορούμενος με τον τότε Αντιδήμαρχο κ. Κουρκουτσάκη, για τα μπάζα που είχε τοποθετήσει ο Δήμος στον Υμηττό;

    ΜΑΥΡΙΚΗΣ: Ο χώρος στον οποίον μπήκανε τα μπάζα ανήκει στην ιδιοκτησία μας. Όταν είδα την μπουλντόζα να ρίχνει τα μπάζα, ειδοποίησα το Δασαρχείο.




    Και γιατί έγινε να μηνύσει εσάς το Δασαρχείο Πεντέλης; Σας κατηγορούν ότι έγινε εσκεμμένη αυτή η δίωξη..για να σας αβαντάρει.

    ΜΑΥΡΙΚΗΣ: Τι λέτε τώρα; Εγώ βρίσκομαι σε παλαιά κόντρα με το Δασαρχεείο Πεντέλης. Τους είχα ζητήσει πράξη χαρακτηρισμού το 1994 και τελικά την πήρα το 1999 κατόπιν φασαρίας που τους έκανα. Το Δασαρχείο λοιπόν προφανώς εξ’ αιτίας αυτής της κόντρας έκανε και σε μένα μήνυση, ενώ εγώ ήμουν ο καταγγέλλων!




    Επιδιώξατε την καταδίκη σας στο Δικαστήριο κύριε Μαυρίκη; Γιατί έτσι τουλάχιστον ισχυρίζετε ο κ. Κουρκουτσάκης.

    ΜΑΥΡΙΚΗΣ: Αυτά είναι βλακίες. Μόλις αθωώθηκε ο κ. Κουρκουτσάκης πήρα τον λόγο εγώ και είπα προς την Πρόεδρο να «δούμε αν μηνυόμαστε σωστά από το Δασαρχείο κι αν η έκταση η συγκεκριμένη είναι δασική ή δημόσια» Η Πρόεδρος με το που είδε ότι βγάζω τα χαρτιά μου μπροστά της, είπε αμέσως: «Αθώος-αθώος». Η Πρόεδρος είδε ότι μπορούσε να βγάλει μία δικαστική απόφαση υπέρ των ιδιωτών και φοβήθηκε το κόστος, γι αυτό φώναξε «Αθώος-αθώος»!

    Εγώ δεν επεδίωξα την καταδίκη μου γιατί ήμουν σίγουρος για την αθώωσή μου

    www.press-bank.gr
    9/6/2007



    Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ
    των οικολογικών ευαισθησιών με τους "Ενεργούς Πολίτες" που διατελεί ως προεδρεύων....

    Ο ΜΑΚΗΣ
    με τις ευαισθησίες πάνω στη διαχείρηση των εθνικών ακινήτων...

    ΠΩΣ αντιμετωπίζουν τις διαθέσεις του .......ΜΑΥΡΙΚΗ;

    Η ΣΙΩΠΗ ΕΝΝΙΟΤΕ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑI

    ΩΣ ΕΝΟΧΗ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. in.gr

    Βελτίωση του κλίματος διαφαίνεται μετά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες η υπουργός Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη με τον ομόλογό της από την ΠΓΔΜ Αντ.Μιλόσοσκι υπό το βλέμμα των ΗΠΑ. Οι δύο πλευρές «υπογράμμισαν τη δέσμευση των δύο κυβερνήσεων να επιτύχουν λύση».

    Όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί «συναντήθηκαν πριν από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι για να προωθήσουν τις εξελισσόμενες προσπάθειες και με στόχο να οδηγηθεί η διαδικασία του ΟΗΕ σε μια αμοιβαία αποδεκτή έκβαση.Οι ΗΠΑ φιλοξένησαν τη σημερινή συνάντηση με σκοπό να υποβοηθηθεί η επίτευξη συμφωνίας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων υπό τον Μάθιου Νίμιτς.»

    «Ήταν μια χρήσιμη συζήτηση και μια ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων.Οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν τη δέσμευση των δύο κυβερνήσεων να επιτύχουν λύση. Και τα δύο μέρη προσβλέπουν στην επόμενη συνάντηση με τον Μ. Νίμιτς,η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη» συμπληρώνει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γιώργος Κουμουτσάκος.

    ΕΛΕΟΣ ΜΩΡΗ ΝΤΟΡΑ ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ?
    ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://kourdistoportocali.blogspot.com/2008/03/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sΜΑ ΤΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;;;
    ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΕ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ….
    ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
    ΔΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
    ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ……………………
    http://mindcup.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Den pas na gamhtheis esy kai dasoponia
    Sta papariamas re malaka ta dash,exoume tosa problhmata re skatoblaka ante pigaine pies to milkosou poustra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 7.25


    ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΜΕ ΟΞΥΓΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΑ
    ΖΕΙΣ...
    ΑΤΕΚΝΟΣ ΚΙ ΑΚΟΙΝΩΝΙΤΟΣ...
    ..ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ!

    η ασφυξία είναι το φυσικό σου περιβάλλον!

    ΖΟΜΠΙ
    ΠΑΡΑΤΑΜΑΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση