GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είμαστε ότι τρώμε!‏...

, , Του Μ. Σαράντη , Αναρωτιέμαι ποιος στην Ελλάδα ασχολείται σοβαρά με το θέμα της διατροφής μας. Ξέρουμε άραγε τι τρώμε;; Με αφορμή τις ...

,,
Του Μ. Σαράντη
,
Αναρωτιέμαι ποιος στην Ελλάδα ασχολείται σοβαρά με το θέμα της διατροφής μας. Ξέρουμε άραγε τι τρώμε;; Με αφορμή τις διακοπές ρεύματος και τα αλλοιωμένα ενδεχομένως τρόφιμα που θα καταναλώσουμε, είμαι ιδιαιτέρα ανήσυχος για την ποιότητα των τροφίμων που βάζουμε στο καθημερινό μας τραπέζι. Χαρακτηριστικό είνaι το άρθρο που διάβασα στο www.foodtoday.gr
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ μία στις πέντε επιχειρήσεις δεν διστάζει να διαθέτει ακατάλληλα τρόφιμα, να τα παρασκευάζει ή να τα σερβίρει υπό απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, αλλά και να παραπλανά τους καταναλωτές με τις επισημάνσεις.Αναλυτικότερα σύμφωνα με την εφημερίδα το «Έθνος» επικαλούμενο τα απολογιστικά για το 2007 αποτελέσματα ελέγχων του ΕΦΕΤ, το 19% των επιχειρήσεων, που ελέγχθηκαν, εντοπίστηκε να έχει υποπέσει σε παραβάσεις. Επιπλέον οι διευθύνσεις του Φορέα κατάσχεσαν 309,5 τόνους ακατάλληλων τροφίμων με τα κρέατα, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά και τα ζαχαρώδη να είναι πρώτα στη «μαύρη» λίστα. Αναλυτικότερα όσον αφορά τα κρέατα κατασχέθηκαν και δεσμεύτηκαν περισσότεροι από 77,3 τόνους, έπονται με 77,2 τόνους τα ψάρια, ακολουθούν τα γαλακτοκομικά με 75,2 τόνους, τα ζαχαρώδη προϊόντα με 39,6 τόνους, με τα δημητριακά και προϊόντα αρτοποιίας με 13,5 τόνους.

20 σχόλια

  1. Αν επίσημα οι παραβάσεις των επιχειρήσεων τροφίμων είναι 19%, τότε αν βάλουμε και αυτούς που θα λάδωσαν τους ελεγκτές τότε οι παραβάσεις θα ξεπερνούν το 50%!
    Αλλά αφού ζούμε ακόμα... πάλι καλά!

    http://hellas-fos.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Toulaxiston kapious pianoune Kati einai kai ayto. To ti savoura trwme den legete. Diavaste ta teleytea nea gia ton syriza edw:
    http://homo-gr.pblogs.gr/2008/03/makria-apo-tis-diorganwseis-toy-syrhza.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχω δουλεψει σε 4 εστιατορια. και τα 4 εκαναν παρανομιες του τυπου ξαναζεσταμενο φαγητο,συμπληρωμα σερβιριζομενου πιατου απο φαγητο που αφησε προηγουμενος πελατης,εμφιάλωση κρασιου απο αυτα εμεναν απο τουσ προηγούμενους πελατες και αλλα τετοια μικροπταισματα.Σαπια κρεατα και χαλασμενα φαγητά δεν ετυχε ποτε να δω.

    ΚΩΣΤΑΣ Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πιστεύω να είναι σπόντα για τον Πρωθυπουργό?

    Αν το υποψιαστώ θα πεθάνωωωωω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 14 Μάρτιος 2008 4:00 μμ



    οχι απλα παραθέτω οτι εχω δει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ???

    http://press-gr.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 4:05 Πλάκα κάνω...

    Τα ελληνόπουλα έγιναν τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης ότι σκατά βρούν μπροστά τους τα τρώνε μηδενική παιδεία βαδίσουμε σε πλήρη αμερικανοποίηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 4:12

    Ασε να μαντέψω ...μήπως οικόπεδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσο για το σχολιο "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ" και οσον αφορα τους ελεγχους του ΕΦΕΤ (ανεκδοτο 1) ή των υγειονομικων ηπηρεσιών των Νομαρχιών ( ανεκδοτο 2 )ας μπει κάποιος στο Super Market Μα.......λος στην Κερκυρα να νοιώσει τη ΔΥΣΟΣΜΙΑ στο χώρο του υχθυοπωλείου και την κακομοιριά στο Κρεοπωλειο !!!!. Προφανώς Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι κάθε έλεγχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε μας φοβήζει τίποτα πλέον.
    Έχουμε πάθει ανοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O Alexis λέει θα παίξει σε σήριαλ καλά έλεγα πάει να πιάσει στο Κουρκουλο στο σήριαλ Αναστασία!!!

    Ερε γιαούρτια και λεμονόκουπες που έχουν να πέσουν.... χαχαχα θα κλάσουμε στο γέλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΩΣΤΑ Π
    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΝΗΣΙ ΝΑ ΔΕΙΣ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΤΙ ΤΡΩΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΜΕ ΤΑΜΠΕΛΑ ΦΡΕΣΚΑ ΠΣΑΡΙΑ...
    ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ.
    ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΙΜΗΤΗΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ.
    ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το πλοιο που προσάραξε στον Πορο...

    Χαρηκα που βγαλανε εξω τους τουριστες. Καπως το περιορισαμε το ρεζιλεμα.

    Το πλοιο λεει μπαζει νερα. Και μου ηρθε η εξης ιδεα: να το ξεκολλησουν απο τον υφαλο, να το γεμισουν πασοκοσκυλα ("συνεδρους") να το βγαλουν στ'ανοιχτα (Πορο-Φαλκονερα δεν απεχει και πολυ) και να το φουνταρουν.

    Αμα πετυχει το κολπο, το ξανακανουμε τον Απριλη (21) με διαπλεκομενους Νεοδημοκρατες (να, ξερετε, Ρεγκουζα, κουμπαρους, αυτο το βλαμμενο το Μιλτο κλπ κλπ).

    Το Μαιο Τσιπρα και λοιπα "προοδευτικα".

    Τον Ιουνιο κομουνια και ΛΑΟΣ χερι-χερι.

    Ετσι, καθε μηνα και βαπορι.

    Με τους συνδικαλΗστες ρε γαμωτο δεν ξερω τι θα κανουμε. Ολος ο ελληνικος στολος δε μας φτανει.



    Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μία στις πέντε επιχειρήσεις δεν διστάζει να διαθέτει ακατάλληλα τρόφιμα

    οι επιχειρήσεις είναι: νδ, πασοκ, συν, κκε, λαος.

    Είναι προφανές ποιά σερβίρει το ακατάλληλο προϊόν. Αυτή που "σερβίρει" αυτό το "προϊόν" που χάνει από τον "κανένα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλοι με το χάλι που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, μην περιμένετε καμμιά βοήθεια και υποστήριξη απο κανέναν.Ποιούς ελέγχους, ποιό κράτος,εδώ χάν'η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
    Το 19% είπατε παρανομεί?? Ας γελάσω...αυτό μόνο ανέκδοτο μπορεί να είναι.
    Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μπροστά σε αυτή την κόλαση είναι να προστατέψουμε τον εαυτό μας μόνοι μας.Σε ένα μή κράτος δεν μπορούμε να λέμε που είναι το κράτος και να πετάμε το μπαλάκι στο κενό ως δικαιολογία στον εαυτό μας.
    Ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να ανοίξει τα μάτια του. Ο καθένας ξεχωριστά ας γίνει καλύτερος και να βγεί απο το έλος που πιθανόν να έχει κολλήσει.
    Μόνο τότε θα υπάρχει ελπίδα.Μόνο τότε θα υπάρχει αισθητή διαφορά. Γιατί το να βρίζουμε γενικά το πλήθος δεν βγάζει πουθενά.Αλλωστε μέσα στο πλήθος είμαστε και μείς.Και πως δηλαδή να αλλάξει νοοτροπία το πλήθος και να γίνει καλύτερο αν δεν γινει καλύτερη η κάθε μονάδα, όλοι εμείς που το αποτελούμε.Μόνο έτσι θα μειωθούν τα λαμόγια, οι ασυνείδητοι που ταίζουν σκουπίδια τον κόσμο αέρα πατέρα χωρίς καμμία αναστολή ακόμα και όταν βλέπουν παιδιά, οικλέφτες του δημόσιου βίου κλπ.Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος δρόμος φίλοι. Βέβαια εκεί που αφήσαμε να φτάσει η κατασταση(γιατί εμείς το κάναμε αυτό, εμείς το στηρίξαμε), δεν αλλάζει απο μια μέρα στην άλλη.
    Οπότε μέχρι να έρθει η ώρα,που δεν θα κάνουμε μία ώρα συμβούλιο για να βρούμε ένα μέρος έξω να παμε να φάμε, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να παθουμε δηλητηρίαση όσο γίνεται, μέχρι να έρθει η ώρα που δεν θα χρειάζεται να κουβαλάμε ειδικα εγχειρίδια στο supermarket για να αναγνωρίζουμε ποια τροφιμα ειναι συνθετικα και ποια όχι(αλλο κι αυτο, δε μας φτανανε ολα τα αλλα εχουμε και τα πλαστικα τροφιμα..),πια τροφιμα ειναι φυκια που τα δινουν για μεταξωτες κορδελες, ως τοτε λοιπον ας εχουμε το νου μας τι κανουμε που παμε που αγοραζουμε και τι.
    Και παραλληλα ας κοιταμε και λιγο μεσα μας να δουμε τι σκατα εχουμε κανει σε μας και αφησαμε ειναι ολα ετσι γυρω μας, τι σκατα μας εχουν ποτισει χωρις να το παρουμε χαμπαρι τοσα χρονια (παλι εμεις φταιμε γι αυτό αφου το ριξαμε στον υπνο),και οταν βρουμε κατι εκει μεσα, ισως να αρχισουμε να βλεπουμε καποια πραγματα ωστε επιτελους να γινουμε καλυτεροι.
    Και ας αρχισουμε να ενδιαφερομαστε και για τους αλλους λιγο.Φτανει πια η παρτυ μας,ας ριχνουμε και καμμια ματια διπλα μας, μπας και καποιος θελει κανα χερακι, κανα νερακι,εστω ενα γεια,κι αυτο κατι ειναι.
    Δε γινεται να ειμαστε εμεις το κεντρο του συμπαντος, δε γινεται ετσι τιποτα.
    Μονον έτσι φίλοι, μονον ετσι...και ο Θεος βοηθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δηλαδή ο babis που τρώει καβλιά, από τι κινδυνεύει? από υπερβιταμίνωση από μεγαδόσεις βιταμίνης ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι Ακούν τ’ αυτια μου …και βλέπουν τα ματιά μου ??????????/
    Τα βάζετε με την βιομηχανία τροφίμων ?
    Τα βάζετε με τα σούπερ –μάρκετ ….τι λέτε ρε …..θα σας σκίσω….!
    Αυτοί κάνουν κοινωνικό έργω ρε …βοηθάν την οικονομία ρε …..της τραπαζες μας
    Το εισαγωγικό εμπόριο ρε …..εεεεεε! και τι έγινε που πουλάν μερικά χαλασμένα
    αγαθά ….εντάξει λίγη σαλμονέλα…λίγα κΩλοβακτηριδια ….και άλλα …
    εξάλλου βοηθάν στη μείωση του πληθυσμού …είναι φίλο Αμερικανοί …εσεις δεν είστε ?????? μπα σε καλό σας …..!
    babis poy eisai ......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ.ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.ΡΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΕΙΣΕ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ,ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ.ΑΛΗΤΕΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΓΑΛΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΝΟ ΧΟΥΝΤΑ ΘΕΛΕΙ,ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ,ΝΑ ΛΕΜΕ.ΟΥΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ,Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΕΛΕΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΡΕ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ,ΚΑΘΙΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 15 Μάρτιος 2008 10:41 πμ

    ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΡΕ ΟΡΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 3.55 ΚΑΝΩ ΟΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΝΑ ΣΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ,ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΠΙΑ ΠΑΛΙΟΑΡΧΕΙΔΙ.ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΑΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση