GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Συνδιάσκεψη της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Μαρτίου, στους Άγιους Σαράντα, η 7η τακτική Γενική Συνδιάσκεψη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πολιτικoύ εκπροσώπου του Βορειοη...


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Μαρτίου, στους Άγιους Σαράντα, η 7η τακτική Γενική Συνδιάσκεψη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πολιτικoύ εκπροσώπου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Οπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνδιάσκεψης έγινε απολογισμός των πεπραγμένων απ’ τον Πρόεδρο της Οργάνωσης κ. Ιωάννη Γιάννη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Χρήστος Μαντέλος και ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ανθρωπίνων Δικαιωμαάτων κ. Ευάγγελος Ντούλες, βουλευτής.
Τα στελέχη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τα μέλη της Συνδιάσκεψης στις παρεμβάσεις τους τοποθετήθηκαν με ιδιαίτερη υπευθυνότητα και πλήρη επίγνωση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, επέμειναν δε στην ανάγκη για την παραπέρα ενδυνάμωση της, ως βήμα και φωνή ισχυρή του αδικημένου Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Ειδικά τέθηκαν θέματα κατοχύρωσης των περιουσιών στο χώρο όπου ιστορικά και σε σημαντικούς αριθμούς ζει η ΕΕΜ, στο ζήτημα της απογραφής με ελευθερία έκφρασης της εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας, στην ανάγκη επιστροφής της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, στην πρόσβαση στα ΜΜΕ και τη δημόσια διοίκηση, την πολιτιστική αυτονομία, τα εκπαιδευτικά δικαιώματα κ.α.
Σε ότι αφορά την παραπέρα βελτίωση των οργανωτικών δομών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν στη βελτίωση του καταστατικού και του εσωτερικού κανονισμού, στη συγκρότηση νέων τοπικών οργανώσεων, στο ανοίγματα στους Βορειοηπειρώτες που ζουν και εργάζονται στον ελλαδικό χώρο κλπ. Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε νέο Πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑ τον κ. Βασίλειο ΜΠΟΛΑΝΟ, Δήμαρχο της Χιμάρας καθώς και σαρανταπενταμελές Γενικό Συμβούλιο.

10 σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΤΟΥΣ ΠΟΥΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H Αλβανία είναι Ελληνική.

    Χωριάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με αφορμή την ομιλία του Ζουράρη, περί ψευδοκράτους, αυτονομίας και άλλων, τα think tank αυτού του τόπου, γιατί να μην την επεξεργαστούν περισσότερο; μήπως μας συμφέρει μακροπρόθεσμα;

    Π.χ.

    1. Αυτόνομο κρατίδιο Ηπείρου με προοπτική εξάπλωσης προς τα βόρεια - αν το θέλουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, στα όρια του ιστορικού πασαλικιού της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σχεδόν μέχρι τη Σκόδρα! Η πλειοψηφία αυτού του πληθυσμού θα είναι ελληνική. Θα υπάρχουν εντός του Τσάμηδες, Τόσκηδες, Γκέκηδες ή όσοι άλλοι θέλουν, στα πλαίσια ισοπολιτείας.

    2. Αυτόνομο κρατίδιο Μακεδονίας Θράκης με προοπτική εξάπλωσης προ τα βόρεια ή και ανατολικά, αν το θέλουν οι τοπικοί πληθυσμοί. Στα όρια των ιστορικων βιλαετιών της Θεσσαλονίκης, του Μοναστηρίου κλπ.
    Κι εδώ ισοπολιτεία μεταξύ ελλήνων, τούρκων βουλγάρων, σλαβομακεδόνων και άλλων. Το ελληνικό στοιχείο είναι πλειοψηφία σε αυτές τις περιοχές, αυτό θα ασκεί διοίκηση.

    3. Αυτόνομο κρατίδιο στις ιστορικές περιοχές του δουκάτου των Αθηνών, του πριγκιπάτου του Μορέως, του πασαλικιού της Ρούμ-ελης… Εδώ οι Ρουμ- και οι κάτω απ΄τ αυλάκι είναι το κυρίαρχο στοιχείο 99% Ας τα βρουν μεταξύ τους Θυμηθείτε τις τοπικίστικες εκστρατείες Μοραϊτών οπλαρχηγών στη Ρούμελη και αντίστροφα το 1821-1830

    4. Αυτόνομο κρατίδιο νησιωτικής Ελλάδας με προοπτική ενσωμάτωσης των δυτικότροπων περιοχών της Μικράς ασίας. Όπως ήταν μέχρι το 1922. Η οικονομική γέφυρα της Ελλάδας προς την ανατολή.

    5. Αυτόνομη περιοχή Κρήτης με προοπτική δημιουργίας βάσης για εμπορικής-πολιτιστικής εξόρμηση σε Μέση Ανατολή - Αφρική

    6. Αυτόνομη περιοχή Ιονίων Νήσων… αυτή να γίνει το Λας Βέγκας- Νεβάδα - Ρενο- Χονγκκονγκ - Λιχτενστάιν της περιοχής

    Κι όλα αυτά σε μια χαλαρή συνομοσπονδία του τύπου ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.

    Κι αμα δε μας κάτσει το ξαναγυρνάμε.
    Όπως έκανε π.χ. η Αίγυπτος με τη Συρία, την Ηνμένη Αραβική Δημοκρατία.

    Θα είναι μια άλη συνέχεια της προ του 1922 κατάστασης, που μπορεί και να μας συμφέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βουλωσε το ποδολαγνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11:32 μμ

    το αντιστροφο ισχυει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.

    Κρίμα που η Αλβανία δεν έχει ούτε ένα αναρχικό για να υποστηρίξει το δίκαιο αίτημα των Βορειο-Ηπειρωτών.

    Μου αρέσει που οι ελληνόφωνοι αναρχικοίχλευάζουν τα περι αυτονομίας της Β. Ηπείρου. Μόνο λαϊκισμό και $$$$ από τα αφεντικά τους αναγνωρίζουν οι ψευδο-αναρχικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν κοιταται τα χαλια σας θέλεται και την Β Ηπηρο. Δεν κοιταται τι κανουν οι τουρκοι στην Θρακη αλλα που να το παρεται χαμπαρι σαν τα προβατα πατε. Τα συνορα δεν προκειται να αλλαξουν καντε οτι θελεται εσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση