GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Deutsche Welle in Greek.‏..

. Ακούστε ένα πραγματικό δελτίο ειδήσεων! Σήμερα που δεν υπάρχουν ειδήσεις στην Ελλάδα ακούστε ένα πραγματικό δελτίο ειδήσεων από την ε...

.
Ακούστε ένα πραγματικό δελτίο ειδήσεων!

Σήμερα που δεν υπάρχουν ειδήσεις στην Ελλάδα ακούστε ένα πραγματικό δελτίο ειδήσεων από την ελληνική υπηρεσία της Ντόιτσε Βέλε.Το δελτίο είναι 9 λεπτά και ακολουθεί ανάλυση διάρκειας άλλων 20 λεπτών.
Η σελίδα
εδώ. Επιλέξτε δεξιά εκεί που λέει "Ακούστε την εκπομπή".
Τάσος Ν.

12 σχόλια

  1. Μισητοί και κάκιστοι μου εχθροί,


    Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις πάντα.


    Το «εδώ» (17,2%) πασοκ (το ΝΕΟ πάζλ της Mattel, με την ευγενική χορηγία του γιωργάκη) είναι σταθερά παρών στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.



    Σήμερα, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, τα στελέχη του πασοκ, επισκέφθηκαν χώρους απεργών, χώρους σκληρά εργαζομένων. Αντιπροσωπείες του πασοκ τις πρωϊνές ώρες μετέβησαν στο Da Capo, στο JK, στο Jimmy’s στη Βαλαωρίτου και το μεσημέρι επισκέφθηκαν τo GB Corner, το Asia Fresh και το Bacaro.


    Tα στελέχη του πασοκ είναι κοντά στους απεργούς. Σημειώθηκε ένας συνωστισμός καθώς υπήρξε πρόβλημα στο παρκάρισμα των λιμουζινών και των πολυτελών suv. Τα στελέχη του πασοκ ενδύθηκαν τα επαναστατικά τους κοστουμάκια Kitton (6,000 ευρώ) και κατέβηκαν στο λαό.

    Ο «keep walking» γιωργάκης συνεχίζει απτόητος – το «εδώ» πασοκ χωνεύει, μη το ενοχλείτε.


    Χωρίς καμμία εκτίμηση,
    sibab

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

    Ασφαλιστικό. Ενοποίηση ταμείων, μείωση μισθών, μείωση συντάξεων κ.λ.π… Κουραφέξαλα… Άλλη μία προσπάθεια της εξουσίας, να αυξήσει τους όρους εκμετάλλευσης πάνω στις ζωές μας. Στα αφτιά μας όλα ακούγονται σαν τις φωνές ενός καλοθρεμμένου αφεντικού: δούλευε, δούλευε, δούλευε… Εδώ και χρόνια ο άνθρωπος έχει καταντήσει μια μηχανή παραγωγής και το κράτος ως κεντρικός κάτοχος και διαχειριστής των ανθρωπομηχανών κοιτάει πώς να τις βελτιώσει. Η μιζέρια επικρατεί.

    Σε τέτοιες περιόδους μεταρρυθμίσεων και αναδιαρθρώσεων παρατηρούνται κοινωνικές αναταραχές και ξεσπάσματα οργής από τους καταπιεζόμενους. Κάτι που κάνει τους κυρίαρχους να νιώθουν πως τα ψωμιά τους δεν είναι πολλά και οι πολυτελείς καρέκλες τους τρίζουν. Έτσι λοιπόν και η εξουσία ενίσχυσε την άμυνά της. Σε αυτό το σημείο τα συνδικάτα ξεπηδούν. Ξεπηδούν για να χειραγωγήσουν και να αφομοιώσουν την κοινωνική οργή. Για να κάνουν διαπραγματεύσεις και «συμφωνίες». Να διαπραγματευτούν τους όρους σφαγής των ανθρώπων.

    Δεν μπορούμε λοιπόν να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στα συνδικάτα και στα κόμματα. Αρχικά γιατί δεν χρειαζόμαστε μια «επαναστατική» ελίτ πάνω απʼ τα κεφάλια μας. Γιατί οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι δεν νοιάζονται για το αν θα πάρουν 600 ή 1400 μισθό, αλλά αποφασίζουν οι ίδιοι για τους όρους διαβίωσής τους. Αδιαπραγμάτευτα. Με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα. Έτσι απαιτείς τη ζωή. Την ελευθερία. Στο κάτω – κάτω τα συνδικάτα είναι κομμάτια της αστικής δημοκρατίας, άρα δεν περιμένουμε τίποτα απʼ αυτά, όπως δεν περιμένουμε από κάποιον να βλάψει τον ίδιο του τον εαυτό.

    Και για να μη ξεχνιόμαστε, στην ανθρώπινη ιστορία, ποτέ τίποτε δεν κερδήθηκε αναίμακτα. Ποτέ τίποτε δεν κερδήθηκε με πορείες – περιπάτους. Οι περίπατοι είναι γι αυτούς που αναζητούν ψίχουλα. Οι αληθινές Διεκδικήσεις έγιναν μέσα από αμέτρητες βίαιες συγκρούσεις, εξεγέρσεις και επαναστάσεις ενάντια στον κόσμο της εξουσίας. Με τσαγανό και με όπλα στα χέρια. Από την Παρισινή Κομμούνα όπου «ημίγυμνες γυναίκες με τα μαλλιά να ανεμίζουν, στριφογύριζαν στους δρόμους σπάζοντας και καταστρέφοντας», μέχρι την έκρηξη της βόμβας τον Μάη του 1886 στην πλατεία Χέυμαρκετ που σκότωσε 7 μπάτσους και τραυμάτισε άλλους 59. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα.

    Αυτό που μένει να δούμε, είναι το τι κάνουμε εμείς για να υπερασπίσουμε τη ζωή και την ελευθερία μας. Να μετρήσουμε λοιπόν τις δυνάμεις και τα όπλα μας. Να συναντηθούμε στους δρόμους και να δώσουμε τις μάχες μας. Να οργανώσουμε την οργή μας και να επιτεθούμε στα κράτη και στην εξουσία. Να εντείνουμε τον κοινωνικό πόλεμο. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΑΓΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

    «Δίνοντας τον δυναμίτη στα δισεκατομμύρια των καταπιεσμένων ανά τον κόσμο, η επιστήμη έκανε την καλύτερη δουλεία. Το πολύτιμο υλικό μπορεί να κουβαληθεί μες στην τσέπη χωρίς κίνδυνο, ενώ είναι ένα τρομερό όπλο ενάντια σε οποιαδήποτε στρατιωτική δύναμη, την αστυνομία ή τους μυστικούς αστυνομικούς που θέλουν να καταπνίξουν τις κραυγές των λεηλατημένων σκλάβων για δικαιοσύνη. Δεν είναι κάτι διακοσμητικό, αλλά κάτι πολύ χρήσιμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε πρόσωπα και πράγματα. Καλύτερα να χρησιμοποιείται ενάντια σε πρόσωπα παρά ενάντια σε τούβλα και τοίχους… ένα κιλό δυναμίτη έχει μεγαλύτερη δύναμη από 5 κιλά απατηλών ψήφων – μην το ξεχνάτε.»
    Γιόχαν Μοστ

    ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

    ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

    ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους, μια κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της και προχωράει με τις - τόσο απαραίτητες - μεταρρυθμίσεις, όσο πολιτικό κόστος και αν έχει αυτό.

    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Etsi einai Elate na eklexsoume neo proedro sto pasok:
    http://homo-gr.pblogs.gr/2008/03/ayton-theloyme-gia-arhhgo-sto-pasok.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελα ρε,σιγα τώρα DEUTSCE WELLE,τις είδα,ουτε για τα βυζιά της Μενεγάκη είπανε,ούτε για το κολο του Κωστέτσου,ξενέρωτες ειδήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oι προδότες των συμφερόντων του λαού ξέρουν πολύ καλά τι έχει γίνει. Τα λεφτά του ασφαλιστικού έχουν φαγωθεί από τους κουμπάρους και τους προστάτες, με τα βρωμοομόλογα και τώρα κοιτάνε να ξεζουμίσουν το κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η απάντηση σε όλα τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για να μπορέσει να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας από τη λεηλασία των πάντων από τη δεξιά, είναι η αταλάντευτη ενότητα που θα ξεκινάει από τη κορυφή και θα καταλήγει στη βάση του.

    Οι εχθροί του ΠΑΣΟΚ μετέρχονται κάθε είδους συκοφαντία ,πολιτική αλητεία και τέχνασμα για να σπιλώσουν τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.

    Το αποτέλεσμα της κρίσης στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται στο ότι η ΝΔ δεν υπολογίζει καν την αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ και διαλύει τα πάντα, αλλά τρέμει στην ιδέα ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διακηρύξει ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα βάλει φυλακή όλους τους καταχραστές του δημόσιου χρήματος ανεξαρτήτως χρώματος θα δημεύσει τις περιουσίες τους, και ο νόμος θα ισχύει για όλους ανεξαρτήτως τους Έλληνες με τους ίδιους όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκλεκτοί και αγαπητοί μου φίλοι


    Σημαντικά Νέα και διαπιστώσεις όπως πάντα.


    Από τη συγκλονιστική αγόρευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κυρίου Γιώργου Παπανδρέου οι λύσεις του ασφαλιστικού σε μια προοδευτική και λαϊκή κατεύθυνση με δέκα προτεινόμενες κωδικογραφημενες θέσεις αμέσου προτεραιότητας.

    Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν έχοντας γνώση της ευθύνης του και της αποστολής ως κύριου εκφραστή των λαϊκών στρωμάτων και αγώνων διεκήρυξε μέσω του προέδρου του στη Βουλή τις θέσεις και τις επιδιώξεις του κινήματος για μια λύση του προβλήματος σε προοδευτική σοσιαλιστική κατεύθυνση.

    Γιατί είναι γνωστό ότι για μας, το ασφαλιστικό είναι και εργαλείο αναδιανομής υπέρ των αδυνάτων, και όχι μηχανισμός εκμετάλλευσης υπέρ των λίγων και «ημετέρων». Γι αυτό, βάζουμε τις εξής προτεραιότητες:
    1) Εγγύηση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος, ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Ταμεία, μέσα από την ανάληψη από το κράτος των δαπανών για τις προνοιακές παροχές, με προτεραιότητα για τον ΟΑΕΕ.
    2) Δημιουργία ενιαίου φορέα για τη βεβαίωση και είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και την θεσμοθέτηση ενός πάγιου συστήματος εξόφλησης οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.
    3) Αύξηση της βασικής σύνταξης του αγρότη και της αγρότισσας, στα 550 ευρώ για τον μεμονωμένο και στα 950 ευρώ για το ζευγάρι.
    4) Σταδιακή εξίσωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αγροτών, με εκείνα των ασφαλισμένων των άλλων Ταμείων, σύνταξη στους αγρότες στα 37 χρόνια ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, πρόωρη σύνταξη στην ηλικία των 60 ετών, για όσους εργάζονται σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες.
    5) Αύξηση της σύνταξης του ανασφάλιστου, επίσης στα 550 και 950 ευρώ αντίστοιχα. Η δέσμευσή μας αυτή αφορά, με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια, και στη γυναίκα νοικοκυρά που δεν έχει σήμερα σύνταξη και, τα ποσά θα αναπροσαρμοστούν, όταν καταθέσουμε, προεκλογικά πια, το κυβερνητικό μας πρόγραμμα.
    6) Αναμόρφωση των κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ και διπλασιασμός των δικαιούχων.
    7) Μετεξέλιξη του ΕΚΑΣ σταδιακά σε βασική σύνταξη, ως κοινή αφετηρία για όλες τις συντάξεις, διαχωρισμός της προνοιακής σύνταξης και ενίσχυση των κινήτρων ασφάλισης.
    8) Βελτίωση του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση.
    9) Αναμόρφωση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών, με κριτήρια επιστημονικά, που να βασίζονται στις σημερινές συνθήκες και τις ανάγκες και που θα αντιμετωπίζουν ισότιμα εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
    10) Αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στην υγεία, την περίθαλψη, την αξιοποίηση των πόρων, σύμπραξη και συνεργασία μεταξύ των Ταμείων.
    11) Ενίσχυση και διεύρυνση των υποδομών και των διευκολύνσεων για την στήριξη της οικογένειας και της εργαζόμενης μητέρας.
    12) Και τέλος, σύσταση του Εθνικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης - χωρίς όμως τις απαράδεκτες δικές σας αντιλήψεις και πρακτικές, που απομυζούν τον ίδιο τον πολίτη - που αφορά στις νέες γενιές και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
    Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις, εμείς έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας, η Ελλάδα και ο Έλληνας εργαζόμενος αισθάνεται βαριά την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, είτε είναι στο ασφαλιστικό, είτε είναι στο εισόδημά του, είτε είναι η ακρίβεια, είτε είναι η αξιοκρατία, είτε είναι η διαφάνεια.
    Για όλα αυτά, ο Έλληνας αισθάνεται κατάθλιψη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ζητάει ελπίδα, ζητάει ένα νέο δρόμο και αυτόν το δρόμο ανοίγουμε εμείς, με μάχες, κοντά στους εργαζόμενους, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί και στο πεζοδρόμιο.

    Πάντα με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η συγκεκριμένη υπηρεσία της "Ντόϊτσε Βέλλε" δρα χρόνια τώρα προπαγανδίζοντας με τον πιο επαίσχηντο τρόπο τις θέσεις των γερμαναράδων! Και εσείς τους κάνετε διαφήμιση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. OI GERMANOI EINAI ATIMOS KAI KAKOS LAOS.DEN KSEXNW KAI DEN SYNXWRW.NAI-EXW KAI FILOUS GERMANOUS, KAI LOIPON?
    KAI POUSE: NA METONOMASTEI TWRA H OMONIA SE PLATIA N.ZAXARIADH,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι, 10:48
    επιπλέον, η πλατεία Συντάγματος να μετονομασθεί σε πλατεία "Ιωσήφ Στάλιν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση