GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουρελόχαρτο το μνημόνιο...

. .. ...ΔΕΗ–ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ. Πιάνει τόπο ο πάνδημος ξεσηκωμός του Θριασίου . . Από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟ...

. ..
...ΔΕΗ–ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ. Πιάνει τόπο ο πάνδημος ξεσηκωμός του Θριασίου
. .
Από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΠΕ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ
.
Η εν κρυπτώ και παραβύστω έγκριση από το Δ.Σ της ΔΕΗ του Μνημονίου συνεργασίας με την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ και μάλιστα την επομένη ημέρα της μεγάλης κινητοποίησης των πολιτών του Θριασίου αποτελεί ευτελή κίνηση εντυπωσιασμού, επίδειξης πυγμής και προδίδει πανικό. Το Μνημόνιο δεν έχει κανένα πρακτικό αντίκρισμα αφού, όπως ομολογείται από το ίδιο το κείμενό του, αποσκοπεί « στην διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας »…
Έκθετη και μόνη η Διοίκηση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας έχει μεταβληθεί σε εκπρόσωπο της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, η οποία σιωπά επιμελώς . Προσφέρθηκε να φέρει σε πέρας την τελματωμένη από το 2006 περιβαλλοντοκτόνα επένδυση της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, βάζει σε περιπέτειες την αξιοπιστία της και εισπράττει την γενική κατακραυγή .
Ιδού οι 12 λόγοι για του οποίους το μνημόνιο θα καταλήξει απλό κουρελόχαρτο και η ρυπογόνα και παράνομη επένδυση τελεί ήδη υπό δικαστική εμπλοκή και δεν θα γίνει :
· Οι 2 άδειες παραγωγής έχουν προσβληθεί ενώπιον του ΣτΕ και η δικάσιμος ύστερα από αναβολή έχει προσδιοριστεί για τις 20/5/2009 .
· Η Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων προσβλήθηκε στις 20/3/2008 με Αίτηση Ακυρώσεως ενώπιον του ΣτΕ.
· Η Μελέτη Υγρών Αποβλήτων απορρίφθηκε πρόσφατα από την Νομαρχία Δυτικής Αττικής .
· Δεν προηγήθηκε η επιβαλλόμενη από τον νόμο Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση (άρθρο 2 του ν. 3010/2002) του σχεδίου.
· Η σαθρή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν καλύπτει την δεύτερη τροποποιητική άδεια παραγωγής : δεν εξετάζονται οι επιπτώσεις από την πρόσθετη ισχύ 56 ΜW !
· Δεν έχει προηγηθεί η λήψη σχετικής γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας πριν την έκδοση της Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων όπως απαιτεί το άρθρο 77 παρ. 1 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
· Δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε η χάραξη του Αγωγού Τροφοδοσίας με Φυσικό Αέριο αφού η περιοχή από την οποία σχεδιάζεται να διέλθει τελεί υπό πολεοδόμηση . Τέτοια μελέτη δεν έχει υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και απαιτείται ξεχωριστή περιβαλλοντική αδειοδότηση . Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ελευσίνας έχει από τώρα προειδοποιήσει ότι θα παρεμποδίσει με κάθε τρόπο την τροφοδοσία της μονάδας.
· το Δημ. Συμβούλιο της Ελευσίνας στις 5/2/2008 ενέκρινε ομόφωνα την Μελέτη Πολεοδόμησης της ευρύτερης περιοχής της Χαλυβουργικής η οποία καθορίζει ως χώρο πρασίνου τον χώρο που προορίζεται για την εγκατάσταση του Θερμοηλεκτρικού Σταθμού.
· το ΥΠΑΝ απαντώντας σε πιεστικά ερωτήματα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ παραδέχτηκε ότι δεν βρίσκεται σε ισχύ η άδεια παραγωγής ενέργειας ισχύος 2Χ50 MVA που είχε δοθεί από το 1974 στην Χαλυβουργική.
· Τόσο για την άδεια αυτή όσο για την άδεια των 880 ΜW δεν έχει κατατεθεί στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η σχετική αίτηση από το επενδυτικό σχήμα ΔΕΗ – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ για την χορήγηση άδειας. Έχει δηλωθεί κατηγορηματικά ότι οι αυτοδιοικητικοί φορείς του Θριασίου θα προσβάλλουν κάθε διοικητική πράξη νέας αδειοδότησης του Θερμοηλεκτρικού από το Υπουργείο Ανάπτυξης .
· Σύμφωνα με το Εθνικό Κτηματολόγιο ιδιοκτήτης του γηπέδου (μπαζωμένη έκταση) δεν είναι η Χαλυβουργική αλλά το Ελληνικό Δημόσιο ! Είναι προφανές ότι ακόμα και όλες τις άδειες να εξασφαλίσει το σχήμα ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ – ΔΕΗ δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί καμία οικοδομική άδεια για την υλοποίηση του Θερμοηλεκτρικού Σταθμού διότι δεν είναι σύμφωνα με το Κτηματολόγιο κύρια της έκτασης !
· Το σχέδιο δεν έχει εξασφαλίσει την παραμικρότερη κοινωνική συναίνεση , πυροδοτεί πάνδημες αντιδράσεις και λαϊκό ξεσηκωμό. θα έχει την ίδια τύχη με τα σχέδια γιγάντωσης του Διυλιστήριου της ΠΕΤΡΟΛΑ και της εγκατάστασης χωματερής επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων στο καταπράσινο Μελετάνι της Μάνδρας .
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ πληροφορεί υπεύθυνα τους πολίτες του Θριασίου ότι είναι ανυπόστατες κι αποτελούν άθλια προπαγάνδα οι φήμες και διαδόσεις των τελευταίων ημερών ότι δήθεν τα έργα τόσο στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ όσο και στην ΠΕΤΡΟΛΑ έχουν ξεκινήσει… Ο σκοπός είναι προφανής : να δημιουργηθεί ηττοπάθεια και αμφιβολία στους πολίτες ώστε να καμφθούν οι κινητοποιήσεις. Κανένα σχέδιο δεν έχει ξεκινήσει ούτε μπορεί να ξεκινήσει! Ακόμα κι αν δοθούν οι άδειες κανένα έργο δεν μπορεί να ξεκινήσει! Προσκαλούνται οι πολίτες του Θριασίου να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην επόμενη κινητοποίηση που θα γίνει στο κέντρο των αποφάσεων, στο ΥΠΕΧΩΔΕ , την προσεχή Τετάρτη 16 Απριλίου το απόγευμα. Για να απαιτήσουμε δυναμικά την απόσυρση των σχεδίων :
· ΓΙΓΑΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΛΑ
· ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ - ΔΕΗ
· ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΕΤΑΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ

-----------------------------------------------------------

8 σχόλια

  1. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνδημος ξεσηκωμός του Θριασίου;. Καλά πλάκα μας κάνετε; Πού τον είδατε τον πάνδημο ξεσηκωμό;Κανονικά θα έπρεπε οι κάτοικοι του Θριασίου να έχουν πάρει με τις πέτρες τους κυβερνώντες και τους νυν και τους προηγούμενους. Αλλά θα μαζευτούν καμιά εκατοστή άτομα και αν και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Όπως με το ασφαλιστικό που βγήκαν 100.000 άνθρωποι να διαμαρτυρηθούν και οι υπόλοιποι έκαναν πως δεν άκουσαν. Όπως με τα καμμένα που πήγαν στις εκλογές και ψήφισαν και πήραν 40άρια τα δύο μεγάλα κόμματα και τα υπόλοιπα τα μικρά, αντί να μην πάει κανείς να ψηφίσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ποιό Θριάσιο και ποιές κινητοποιήσεις, δεν κουνιέται φύλο και η πιο γελοία κυβέρνηση των τελευταίων ετών μαζί με την πιο ανίκανη αντιπολίτευση συνεχίζουν να δουλεύουν τον λαουτζίκο. Μαζί με την Αριστερά που κατά την συνήθη δικαιολογία δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί δεν κυβερνά. Δεν μπορεί η Αριστερά να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους για όσα συμβαίνουν π.χ. με τις Τράπεζες; Είδατε καμιά διαμαρτυρία καμιά διαδήλωση για το γεγονός ότι οι Τράπεζες έχουν γίνει επίσημοι τοκογλύφοι; Όχι. Και δεν θα δείτε. Θα βγει ο Συν να μας πει να μην γενικεύουμε, άλλωστε και οι δικοί του μέσα στο παιγνίδι του κέρδους είναι εδώ και το χρόνια και το ΚΚΕ να μιλήσει για τον καπιταλισμό. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ 10 ΚΑΙ MAGIC ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ 090..ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ
    ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ 11 ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ
    ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ
    ΟΣΩΝ ΑΦΕΛΩΝ(ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ) ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
    ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ.
    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΕΣΡ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
    ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗ,ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ
    ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ takis "τοποθετηθηκε".
    Άντε, να περιμενουμε πεντε λεπτα ακομη για να εκφρασει την αποψη του και το grsex και κλεισαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλητες πληρωμενοι απ' τον Μυτηληναιο...Ζωα, ορθια και ανθελληνες...οτι φαμε, οτι πιουμε κι οτι αρπαξει ο κωλος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια νέα εταιρία γεννήθηκε πριν δυο μήνες, μέσα από μια πολύ απλή
    ιδέα... να παράγουμε χαρτί υγείας με άποψη, ναι καλά διαβάσατε, με άποψη. Και τι εννοούμε? απλά θα παράγουμε χαρτί υγείας με διάφορες απόψεις τυπωμένες σε όλο το μήκος, και να το προσφέρουμε σε τιμές ανταγωνιστικές, καταρχήν ως είδος δώρου, που θα μπορεί ο καταναλωτής να το πάει στο φίλο του στη γιορτή του π.χ., και αργότερα αφού εξασφαλίσουμε τις σχετικές υγειονομικές άδειες να το διαθέσουμε στην αγορά μέσω μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ στους καταναλωτές για "πρακτική χρήση"

    Εγώ εργάζομαι στο εκδοτικό γραφείο της εταιρίας, η δουλειά μου είναι να
    βρίσκω κείμενα προς "ανάρτηση" στα προϊόντα μας και συνεργάζομαι στενά με το νομικό τμήμα, όταν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον πρέπει να πάρω άδεια από τον εκδότη και να το προωθήσω στο νομικό τμήμα προς έγκριση.

    Παρακαλώ την:
    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ

    Να επικοινωνήσει μαζί μου στον αριθμό: 2195550555 να συζητήσουμε την
    συγκατάθεση σας όπως χρησιμοποιήσουμε το άρθρο σας, χωρίς αλλαγές και ακριβώς έτσι όπως το έχετε γράψει προς έκδοση στο διπλό πολυτελείας και υπέρ απορροφητικότητας προϊόν μας.

    Ευχαριστώ πολύ

    takis
    SHIT-R-US - Α.Ε.Β.Ε.Π.Ε
    Publishing Directors Office

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. STOP CARTEL
    Με την παρουσα επιβεβαιωνουμε την υποστηριξη του Οργανισμου μας στον αγωνα των κατοικων της Δυτικης Αττικης .
    Η μαχη, πιστευουμε εχει δυο μετωπα αδιαπραγματευτα
    1.Το οικολογικο, το οποιο αφορα την υγεια ολων μας ,ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
    2.Το θεμα της διαφανειας στη διαδικασια επιλογης της Χαλυβουργικης με ενδεχομενες σοβαρες οικονομικες επιπτωσεις και παραβασεις του νομου περι μονοπωλιων.
    Για το πρωτο η θεση ολων μας ειναι αυτονοητη.
    Για το δευτερο, υπαρχει η καταγγελια της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για διαδικασιες αδιαφανεις, οπως και αλλα σοβαρα στοιχεια που δειχνουν προς την ιδια κατευθυνση.

    Στον δικτυακο μας τοπο www.stopcartel.org υπαρχουν σημερα σχετικα θεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *