GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το κράνος είδος πολυτελείας...

Με αφορμή το ατύχημα του Γ. Παπανδρέου και τις αποκαλύψεις του Press-gr... . Γράφει ο Κώστας Καραπάνος . Οι ειδήσεις για την πολιτική επικαι...

Με αφορμή το ατύχημα του Γ. Παπανδρέου και τις αποκαλύψεις του Press-gr...
.
Γράφει ο Κώστας Καραπάνος
.
Οι ειδήσεις για την πολιτική επικαιρότητα είναι καταιγιστικές σε βαθμό που κινδυνεύουμε να πάθουμε κορεσμό. Γι αυτές υπάρχουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι καταξιωμένοι να ασχοληθούν. Εγώ θα αναφερθώ και πάλι σε κάτι που αφορά μια μερίδα πολιτών όχι ευκαταφρόνητη.
Με αφορμή το ατύχημα του κ. Παπανδρέου και το δημοσίευμα του press-gr, «Ευτυχώς που φορούσε κράνος…» θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Πολύ καλά η πολιτεία έκανε υποχρεωτική τη χρήση του κράνους, και συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει όλοι όσοι οδηγούν δίκυκλο να το φοράνε.
Αφού όμως το κράνος είναι υποχρεωτικό και η πολιτεία υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για τη σωματική μας ακεραιότητα, γιατί το εντάσσει στα είδη πολυτελείας με Φ.Π.Α 19%; Είναι πολυτέλεια να θέλουμε το κεφάλι μας γερό; Οι εκάστοτε Υπουργοί Δημοσίας Τάξεως υποσχέθηκαν ότι θα έβλεπαν το θέμα με κατανόηση, δεδομένου ότι παρότρυναν στη χρήση των δικύκλων ώστε να εξασφαλίζονται περισσότερες θέσεις για παρκάρισμα και πιο άνετη κυκλοφορία.
Δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις και παρά τον αγώνα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε περιοδικά σχετικά με τις μηχανές, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως υπάρχει κάποια σκοπιμότητα, γιατί όσες φορές βλέπω μπλόκα αστυνομικών μέσα στην πόλη, μόνο δικυκλιστές γράφουν που δε φορούν το κράνος κι έτσι το κράτος εισπράττει αρκετά χρήματα.
Ο μόνος λόγος που με κάνει να γράψω για το παρόν θέμα, είναι ότι αφού και ο κ. Παπανδρέου κατάλαβε τη χρησιμότητά του, πιθανόν να κάνει κάτι από τη θέση του, αλλά και γιατί καθημερινά διαπιστώνω ότι πολλά δημοσιεύματα του press-gr, γίνονται θέματα σε τηλεοπτικές εκπομπές και υπάρχει έστω και μια αμυδρή ελπίδα κάποιος αρμόδιος να ενδιαφερθεί.
----------------------------

11 σχόλια

  1. ...................................



    Και τώρα στον αγώνα, ξανά απ' την αρχή
    Φόρτσα στο πεντάλι, να 'ρθουνε κι οι άλλοι
    πάμε για ορθοπεταλιές
    τα ποδήλατά μας, όπως τα όνειρά μας
    ξέρουν από ανηφοριές......!


    E!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΤΙΤΛΟΙ ΟΙ ΛΥΜΠΕ-ΒΑΝΔΗΣ

    Ο ΓΕΡΟ-ΡΙΜΠΟ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΓΕΡΟΝΤΙΚΗ ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ 700.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΙΜ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ. ΞΕΡΕΤΕ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΙΖΕ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ...

    ΤΕΖΑ Ο ΓΚΑ-ΝΤΕΜΗΣ
    ΤΕΖΑ ΤΟ ΑΕΚΑΚΙ

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΒΔΟΜΑΔΑ ΟΤΙ ΤΟ CAS ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ; ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΟ, ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕΣ ΠΑΛΙ;


    ΤΕΖΑ Ο ΓΚΑ-ΝΤΕΜΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ

    ΠΕΣΤΕ ΚΑΤΩ ΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕ
    ΡΙΞΤΕ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ ΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕ
    ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕ

    ΑΕΚΑΚΙΑΡΘΡΟ44, ΑΕΚΑΚΙΑΡΘΡΟ44


    ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΣΑ ΤΡΩΕΙ

    ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΞΑΝΑΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ

    ΤΕΖΑ Ο ΓΚΑ-ΝΤΕΜΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκοπιμότητα μπορεί και να υπάρχει αλλά να είναι διαφορετική από αυτή που σκεπτόμαστε...
    Ισως δεν θέλουν την διαφορά φπα από το 19% στο 9% να την εισπράτουν οι εισαγωγείς και πωλητές των κράνων αντί το δημόσιο.
    Μάλλον δεν είναι σίγουροι ότι δεν θα τσεπώσουν την διαφορά τα τσακάλια της αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιωργάκη πρόσεχε παιδί μου που βάζεις τα δαχτυλάκια σου! Μια ζωή απρόσεχτο αυτό το παιντί!

    Γιωργάκη άκουσε προσεκτικά: δε βάζουμε το χεράκι στον ανεμιστήρα όταν λειτουργεί, δε βάζουμε το χεράκι στην αλυσίδα του ποδηλάτου όταν αυτό κινείται και δε βάζουμε το δαχτυλάκι στον κώλο του Βενιζέλου όταν αυτός κλάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγα ρε φιλε, το 19% μας πειραξε ολους στην Ελλαδα γι'αυτο δεν αγοραζουμε κρανος. Παλι για δικαιολογιες ψαχνουμε, για τα ουζακια και τον φραπε βρισκουμε λεφτα, αν ειναι να σωσουμε το ξερο μας το κεφαλι κολλαμε μεταξυ 19% και 9% φορου.......δωσε 5ευρω λιγοτερα και παρε αλλη μαρκα, πηγαινε σε αλλο μαγαζι- σιγουρα στο τελος θα βρεις καλυτερη τιμη. Γιατι πρεπει να γκρινιαζουμε για τα παντα σε αυτη την χωρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά σος φαίνεται πολύ σοβαρό αυτό το θέμα, να μπλέκετε κυβερνήσεις και πολιτικούς στο αν θα πρέπει το φπα για τα κράνη να είναι 9% ή 19%.
    Πρώτον δεν υπάρχει πλέον φπα ειδών πολυτελείας. Όλα τα προϊόντα έχουν 19% εκτός από τα τρόφιμα με 9%.
    Δεύτερο και σημαντικότερο, σιγα την επιβάρυνση που υφήσταται κάποιος με την αγορά του κράνους!!! Πόσο σημαντικό ποσό είναι πια τα 10 -20 € που θα κερδίσει κάποιος αν μειωθεί το φπα για την αγορά κράνους;!!! Όταν πάς και αγοράζεις μηχανή με 5-10.000 € με κανονικότατο φπα τα 10€ του φπα από το κράνος σε πειράζουν. ΕΛΕΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..."σχετικά".., "άσχετο"...
    ...Άκου, λίγο, ανθρωπάκο..,
    που στο φως τ' αυτιά σου κλείνεις..,
    έως πότε "άσπρο πάτο"
    το φαρμάκι -τους θα πίνεις..!

    Ύπουλα σ' αποχαυνώνουν
    οι Αφέντες σου.., μ' απάτη..,
    Κίρκες των λαών.., Σειρήνες..,
    που σου κρύβουν την "Ιθάκη"..!

    Άκου, λίγο, ανθρωπάκο..,
    ζήσε μ' "ανορθογραφία"..,
    σου 'στησαν παγίδα, λάκκο,
    μέσα στην "ορθογραφία"..!...

    ( ...έσπασε τον δείκτη του...
    και "βούρκωσαν" οι σύντροφοι..,
    μα.., αν "σπάσει" και τον "μέσο"..,
    θε να χαρούν οι πλήντροφοι..!... )

    Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.siopi.gr
    Αποκωδικοποίηση..: ψυχής (ψυχοDNA, ψυχογραφήσεις), σιωπής (λόγου : άλεξου--ενείκονου--ενκώδικου),
    θρησκειών, μυθολογιών,...
    Σχηματοποίηση λόγου (στίχων μου),
    θεογονία, κοσμογονία,...
    Γεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειδικά με την αφορμή του ατυχήματος Γ. Παπανδρέου με το ποδήλατο νομίζω ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να «σηκωθεί» το θέμα του ποδηλάτου σαν μέσο μεταφοράς αναψυχής και άσκησης για τις πλατιές κοινωνικές μάζες με προφανή οφέλη για την κοινωνία την οικονομία και το περιβάλλον.

    Ειδικότερα στις πόλεις να υπάρξει πρωτοβουλία/ πίεση για την δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.

    Η Αθήνα έχει μείνει πίσω από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ενώ ταυτόχρονα ο δήμαρχος αρνείται να συζητήσει για δίκτυο ποδηλατοδρόμων αν και υπάρχει ομόφωνο σχετικό κοινωνικό αίτημα.

    Ένα άλλο σχετικό θέμα είναι οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ υποδομές πρόσβασης για πεζούς και άτομα μειωμένης κινητικότητας. Η Αθήνα - και όλες οι ελληνικές πόλεις είναι μνημεία έχθρας ενάντια στις προηγούμενες κατηγορίες πολιτών των οποίων η ζωή δυσκολεύεται και η αξιοπρέπεια καταπατάτε καθημερινά.

    Προτείνεται
    - η ΑΜΕΣΗ επέκταση ρυθμιζόμενης στάθμευσης σε όλο τον αστικό ιστό των δήμων (όπως σε *όλες* τις πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ευρώπης)
    - η δημιουργία, συντήρηση και αποτελεσματική φύλαξη από παραβάτες υποδομών για πεζούς και ανάπηρους στον αστικό ιστό.
    - ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό της μητροπολιτικής Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΙΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥΑΡΕΩΣ ΕΝΑ **ΤΕΡΑΣΤΙΟ** ΒΟΥΝΟ ΧΩΜΑ ΜΠΑΖΑ.. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΩ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΛΛΑΜΟΥΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΡΑΤΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ - ΜΗΠΩς ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΘΝ ΤΟ ΠΕΔΙ ΤΟΥ ΑΡΕΩς.. ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για αυτόν τον ανεγκέφαλο τον Ψωμιάδη που κυκλοφορεί επιδεικτικά χωρίς κράνος δεν έχει βρεθεί ένα όργανο να του κόβει κλήση κάθε φορά?
    Kαι για τα όργανα της τάξης που εκτός υπηρεσίας οδηγούν χωρίς κράνος τις μηχανές τους, δίνοντας σε άλλους την εντύπωση ότι τα μέτρα της Τροχαίας έχουν ατονήσει, δεν υπάρχει καμία κύρωση ?
    Και μην πει κανείς ότι είναι δικαιολογία για να μην φοράνε κράνος οι αφελείς (το ότι ατονούν τα μέτρα) ,το κράτος πρέπει να προστατεύει και τους αφελείς και όχι να επιβαρύνει τα νοσοκομεία και τα ιδρύματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καποιος να ειδοποιησει το νοσοκομειο μην και δωσουνε γοαυρτακι στον ΓΑΠ γιατι ειναι ικανος να πνιγει και με αυτο..

    ΗΜΑΡΤΟΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση