GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί αγγλικών και ελληνικών...

. Από τον Δημοσθένη Τιμοθέου . Επειδή για να σχολιάσει κανείς αναρτημένο σχόλιο είναι πολύ δύσκολο, όπως το φτιάξατε αναγκάζομαι να στείλω ...

.
Από τον Δημοσθένη Τιμοθέου
.
Επειδή για να σχολιάσει κανείς αναρτημένο σχόλιο είναι πολύ δύσκολο, όπως το φτιάξατε αναγκάζομαι να στείλω mail. Αναφέρομαι στο επικριτικό σχόλιο για την έλλειψη γνώσης της Αγγλικής Γλώσσης απο την ηγεσία του Στρατεύματος.
Το να μην γνωρίζει κάποιος, ακόμη και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ την Αγγλική Γλώσσα είναι ανεκτό. Το να σχολιάζει όμως το γεγονός αυτό κάποιος άλλος με πολύ κακά Ελληνικά, όπως αυτά του σχολιαστού, δεν αντέχεται.

---------------------

17 σχόλια

  1. Μαλλον θα κανεις πλακα, στην χωρα μας ενα στα δυο παιδια γνωριζουν μια ξενη γλωσσα τουλαχιστον και εκεινοι επελεξαν για Αρχηγό ΓΕΕΘΑ εναν ο οποιος δεν γνωριζει ουτε μια ξενη γλωσσα.

    και σε ρωταω τωρα, η δουλεια του ειναι σουβλατζης?

    Εξαλλου το να γνωριζεις μια και δυο και επτα ξενες γλωσσες δεν ειναι μονο οτι παρακαμτεις το πρακτικο μερος του να επικοινωνεις μονος χωρις δεκανικια αλλα δειχνει εφυια,και πνευματικη καλλιεργεια κατι που παιζει ρολο στον τροπο που θα σε αντιμετωπίσει λογου χαρη ο Τουρκος ομολογος σου..

    καμια φορα φιλε μου να κιτασ το δασως και ωχη τα δαιντρα, καταλαβαισ?

    Εν προκειμένω ο κυριος πρεπει να παει στο σπιτι του

    NOVAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν το να κοιτάς το δάσος και όχι το δέντρο, είναι να θεωρείς ότι όποιος δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες πρέπει να είναι σουβλατζής, τότε καλύτερα να κοιτάμε τους θάμνους. Η δουλειά του είναι ΑΓΕΕΘΑ και σίγουρα θα ήταν καλό να γνωρίζει κάποια ξένη γλώσσα, αλλά όχι απαιτούμενο ή προϋπόθεση.
    Για παράδειγμα, ο Ερντογάν δεν μιλά καμμία γλώσσα πλην της Τουρκικής, αλλά δεν είναι ... σουβλατζής. Αντιθέτως θεωρείται - διεθνώς - από τους ικανότερους αρχηγούς κρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στα συμβούλια των αρχηγών του νατο, στα απόρρητα, όπου δε συμμετέχουν ούτε οι διερμηνείς, τι ρόλ παίζει;

    είναι σαν να μη υπάρχει η ελλάδα.

    ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
    ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ
    και παραίτηση του υπουργού άμυνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχαριστώ για τη διαφήμιση
    φροντιστής αγγλικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ζήτημα δεν είναι περί Αγγλικών και
    Ελληνικών, είναι περί αξιοκρατίας και μη.
    Το είδαμε με τους κουμπάρους, το βλέπουμε καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε μάγκες, γιατί ο Μειμαράκης κατατάσσεται δηλαδή σε αυτούς που ξέρουν Αγγλικά? Τον έχετε ακούσει πως τα μιλάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. pesta re file,merikoi vgazoun ton kompleksismo tous enantion tis stolis
    me oti tropo mporoune

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. exeis dikio, giati akoma kai oi souvlatzides kseroyn agglika, se mia xora poy thelei na troei psomi apo ton toyrismo den ginete allios.

    Stis meres ena vigrafiko xoris mia kseni glosa to krataei mono to dimosio ston idiotiko tomea paei ston kado aporrimaton.

    An thes esi pare kapion gia mia thesi euthinis xvriw ta stoixeiodi, pou einai kai ta agglika na ton plironeis, alla ton strato ton plhrono ego kai apaito na exoun ta stoixeiodi prosonta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως για να γίνεις Πυροσβέστης ζητάνε PROFICENCY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άμα έκανε το ΠΑΣΟΚ κάποιον Α/ ΓΕΕΘΑ που δεν ήξερε αγγλικά, οι συκοφάντες, οι υβριστές και οι γραικύλοι που υποστηρίζουν απόψεις και θέσεις χωρίς αξίες και ηθικούς φραγμούς ανάλογα με ότι τους βολεύει, θα έβγαζαν τα συκώτια τους από τις φωνές και τις διαμαρτυρίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άρχισε η επίθεση από τους εγκάθετους.

    Βέβαια οι πλέον αναρμόδιοι είναι οι συγκεκριμένοι σχολιαστές.

    Τι σας έλεγα το πρωϊ,μέσα σε λίγες ώρες φάνηκε ο λόγος για τον οποίο έγινε το σχόλιο.


    Και το ξαναλέω.
    Από πότε τα αγγλικά έγιναν κριτήριο αξιολόγησης διοικητικών ικανοτήτων ?

    Δηλαδή, αν κάνω ένα σεναριο,μερικοί είναι της άποψης ,να γνωρίζει κάποιος αγγλικά , άσχετα αν δεν μπορεί να διοικήσει.

    Καλά θα μας κάψουν τα μυαλά αυτοί.

    Τώρα αν κάποιοι μαϊντανοί με proof. είναι εκτός των τειχών ,ας ψάξουν αλλού τον λόγο.


    Μακριά όμως από τον στρατηγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τον 8:17
    Για να μην γράφουμε κουταμάρες, όταν ο Α/ΓΕΕΘΑ έμπαινε στην Ευελπίδων, ούτε Αγγλικά του ζητούσαν να ξέρει, ούτε και του τα έμαθε ποτέ ο Ελληνικός Στρατός. Αρα μην γράφουμε για "στοιχειώδεις γνώσεις" και άλλες τέτοιες ανακρίβειες.
    Αυτό που θα έπρεπε να απαιτεί ο Ελληνικός λαός, είναι να έχει πραγματικές ηγετικές ικανότητες. Εκεί κρίνεται ο Α/ΓΕΕΘΑ.
    Οι απαιτήσεις και τα στοιχειώδη προσόντα αλλάζουν εξέλικτικά, "συν τω χρόνω".
    Σήμερα πρέπει να απαιτούμε ξένη γλώσσα για έναν νέο που εισάγεται στην Σχολή Ευελπίδων. Σκέψου όμως, ότι μετά από 30 χρόνια, όταν θα έλθει η ώρα του να γίνει αρχηγός, κάποιος σαν και σένα, καλή ώρα, θα ζητά άλλες γνώσεις, που κανείς δεν της ζητά σήμερα και σίγουρα δεν πρόκειται να του τις προσφέρει το στράτευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξέρετε πόσους συναδέλφους του με τις ίδιες αλλά και με πολύ μεγαλύτρες διοικητικές ικανότητες και με ξένες γλώσσες και διεθνή εμπειρία, έφαγε για χάρη του ο πατριώτης του Σταϊκούρας για τον κάνει αρχηγό; Το πιό μεγάλο ανέκδοτο, μετά την επανίδρυση του κράτους είναι η αξιοκρατία στις ένοπλες δυνάμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν ένας επαγγελματίας ξέρει μία ξένη γλώσσα ή έχει κάποιο άλλο πτυχίο πέραν από την καθαρή επαγγελματική του μόρφωση, αυτό δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός έχει αφιερώσει προσωπικό του χρόνο για μόρφωση και κατάρτιση. Δείχνει ότι ενδιαφέρεται για την εξέλιξη του και δεν μένει στούρνος επειδή εξασφάλισε μια μόνιμη δουλειά. Δυστυχώς όμως στο Ελληνικό αναξιοκρατικό σύστημα μερικοί βρεθήκαν τυχεροί και από έσχατοι έγιναν πρώτοι χωρίς να το καταλάβουν ούτε οι ίδιοι.
    Όσο για το ότι υπάρχουν και πολιτικοί που δεν μιλούν μια ξένη γλωσσά αυτό δεν σημάνει ότι είναι καλό για την Ελλάδα ,ούτε δικαιολογεί την αμορφωσιά οποιουδήποτε Στρατηγού που σχεδόν κάθε εβδομάδα συναντιέται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό με κάποιον ομόλογο του. Το θέμα δεν είναι μόνο να κάνεις τις συνομιλίες ,οι οποίες γίνονται με διερμηνέα ,αλλά να πεις και μια ιδιωτική κουβέντα ρε παιδί μου με ένα ξένο αρχηγό που σίγουρα θα ξέρει 1-2 γλώσσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρότι πολλοί αναφέρονται στα αναγκαία διοικητικά προσόντα του Α/ΓΕΕΘΑ, κανείς δεν αναφέρει εάν ο σημερινός τα έχει. Αυτό λέει κάτι. Φοβάμαι οτι εάν αρχίσει η συζήτηση, θα καταγραφούν 2 μείον.
    Όπως και τόσοι προκάτοχοί του αλλά και άλλα στελέχη, μπορούσε εάν ήθελε και πίστευε οτι θα του ήταν χρήσιμα, τόσο στην επαγγελματική του εξέλιξη όσο και στη πληρέστερη μόρφωσή του, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ. Αλλά φαίνεται οτι οι γνώσεις του εξασφαλίσθηκαν από μεταφράσεις, (όσες μπορεί κάποιος να βρεί) και απο ελληνόγλωσσα βιβλία και κείμενα.
    Είναι αυτό αρκετό για έναν Α/ΓΕΕΘΑ ; ; ;
    Εξασφαλίζει ευρύτητα σκέψεως και αναλύσεων που απιατούνται στο βαθμό του; ;
    Εάν ΝΑΙ, τότε να καταργηθεί από απαραίτητο προσόν η γνώση 1 ξένης γλώσσας απο τα στελέχη των ΕΔ. Διαφορετικά, ακόμη μία κοροϊδία.
    Πρόβλημα : Να υπολογισθεί πόσα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη κατάγονται από τη Λαμία.

    Απάντηση: Δικαιολογεί την ύπαρξη Α/ΓΕΕΘΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΡΩΤΗΣΗ :

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ "ΦΑΕΙ" ΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ ?

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

    ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΎΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άμα έκανε το ΠΑΣΟΚ κάποιον Α/ ΓΕΕΘΑ που δεν ήξερε αγγλικά, οι συκοφάντες, οι υβριστές και οι γραικύλοι που υποστηρίζουν απόψεις και θέσεις χωρίς αξίες και ηθικούς φραγμούς ανάλογα με ότι τους βολεύει, θα έβγαζαν τα συκώτια τους από τις φωνές και τις διαμαρτυρίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση