GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους...

. ...στο Νοσοκομείο Κρεστένων - γιατί, κ. Αβραμόπουλε; .. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης του Σωμ...

.
...στο Νοσοκομείο Κρεστένων - γιατί, κ. Αβραμόπουλε;
..
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο των Κρεστένων με την υποβολή μήνυσης από αστυνομικά όργανα επειδή ανήρτησαν πανώ στα κάγκελα του νοσοκομείου διεκδικώντας την λειτουργία του Νοσοκομείου και την αναβάθμισή του.
"Οι ενέργειες αυτές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των εργαζομένων και του ελληνικού λαού. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και να αναστείλουν τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου. Καλούμε την Κυβέρνηση να βάλει φραγμό σε αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές που ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση των Συνδικάτων."
------------------------------------

2 σχόλια

  1. Μηνύσεις, ΟΧΙ. ΜΟΝΟ αγωγές. Σέ όλους. Υπουργούς ή Γύφτους.
    Το μόνο πού τσούζει τον καλοπερασάκια και υποκρινόμενον τον πτωχό, Νεοβάρβαρο, είναι το ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
    Μικρό και λίγο, γιά να μήν τον εξουθενώνει, αλλά αισθητό, γιά να εκπέμψει, από το κάτω οπίσθιο “στόμα” του, εκείνο το δημοκρατικώς παιδαγωγικό : "ώχ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναδημοσίευση απο το "Πρώτο Θέμα"

    Απειλή για τη δημόσια υγεία η ανύπαρκτη περίθαλψη στους μετανάστες
    22 Μαΐου 2008, 14:55

    της Παναγιώτας Καρλατήρα
    Κινητές εστίες μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών αποτελούν οι μετανάστες που καταφτάνουν κατά εκατοντάδες κάθε εβδομάδα στη χώρα μας. Και αυτό διότι ουδείς μπορεί να ελέγξει και ως εκ τούτου να διασφαλίσει εάν πάσχουν από «ξεχασμένες» μεταδοτικές ασθένειες όπως η φυματίωση, σοβαρές δερματικές παθήσεις όπως η ψώρα, και «σιωπηλές» λοιμώξεις.

    Η απουσία ενιαίας πολιτικής ως προς την παροχή ιατρικής φροντίδας στο μεγάλο αυτό ανθρώπινο κύμα που δέχεται ανά τακτά διαστήματα η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από ορατή. Και φυσικά οι μεμονωμένες προσπάθειες κάποιων γιατρών όσο εντατικές και αν είναι δεν αρκούν για την... έξωθεν καλή εικόνα, ούτε παρέχουν εγγυήσεις για τη δημόσια υγεία.

    Τις κάθε άλλο παρά αισιόδοξες σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της δημόσιας υγείας διαπιστώσεις κάνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα - διαπιστώσεις στις οποίες κατέληξαν έπειτα από διερευνητική αποστολή τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο σε τέσσερις περιοχές της χώρας, όπου υπάρχουν κέντρα κράτησης μεταναστών, συγκεκριμένα στη Χίο, στη Λέσβο, στη Σάμο και στην Πάτρα.

    «Δεν υπάρχει σαφές ιατρικό πρωτόκολλο που να εφαρμόζεται εν γένει για τις βασικές εξετάσεις στον πληθυσμό των μεταναστών», αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενιαίος τρόπος υποδοχής και εξέτασης των μεταναστών σχετικά με το μείζον ζήτημα της υγείας τους. Σε άλλες περιπτώσεις οι μετανάστες εξετάζονται στο νοσοκομείο της περιοχής, σε κάποιες άλλες η εξέταση γίνεται κατόπιν αιτήματος. Πάντως, η όποια οργανωμένη ιατρική φροντίδα σταματά ουσιαστικά κατά την έξοδο των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης.

    Ιδίως στις περιπτώσεις που οι διαγνώσεις που γίνονται αφορούν κρούσματα φυματίωσης και ψώρας -τα οποία μάλιστα αυξάνουν με ανησυχητικό ρυθμό- οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. «Οι ασθενείς μετανάστες σπάνια συνεχίζουν τη θεραπεία εκτός των κέντρων κράτησης. Συνήθως αφήνονται ελεύθεροι από τα κέντρα, μόνο με θεραπεία δύο εβδομάδων ή το πολύ ενός μηνός και στη συνέχεια παραπέμπονται σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας, πλην όμως ασυνόδευτοι. Και φυσικά ουδείς πηγαίνει, προφανώς εξαιτίας της έλλειψης πληροφόρησης, της δυσκολίας επικοινωνίας και κυρίως του φόβου για απέλαση», τονίζουν οι εκπρόσωποι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

    ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ, ΟΙ ΣΗΜΙΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΖΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝ.

    ΒΑΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση