GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με ...ΜΑΤ, για το Πατριαρχείο!

. Τι γράφει η εισαγγελική επιστολή στην Ντ. Μπακογιάννη για την επέμβαση στη Μονή Εσφιγμένου , Μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή το...

.
Τι γράφει η εισαγγελική επιστολή στην Ντ. Μπακογιάννη για την επέμβαση στη Μονή Εσφιγμένου
,

Μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή του εισαγγελέα κ. Φλωρίδη προςτην ΥΠ.ΕΞ κ. Μπακογιάννη για το θέμα της Μ. Εσφιγμένου. Νομίζω ότι στο απόσπασμα: «Η επιβολή λοιπόν της κρατικής βούλησης η οποία θα επιβεβαιώσει τηνΕλληνική Πολιτειακή κυριαρχία στο Άγιο Όρος και την πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου επ αυτού αποτελεί πλέον μονόδρομο. Επιβάλλεται η άμεση επέμβαση της δημόσιας δύναμης, η οποία μπορεί γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς επιπλοκές να προβεί στην εκτέλεσητης απόφασης περί απέλασης των παρανόμως κατεχόντων την Ι. Μονή» λέγονται όλα.
Ομολογημένος σκοπός είναι η, μέσω ΜΑΤ, επιβεβαίωση της «πνευματικήςδικαιοδοσίας του Οικ.Πατριαρχείου». Αυτό έχει ξαναγίνει πολλές φορές στο Αγιον Όρος. Κορυφαία στιγμή ήταν η αποστολή από τον ουνίτη πατριάρχη Ιωάννη Βέκκο ένοπλης δύναμης για τον πειθαναγκασμό των αγιορειτών στην απόφαση τηςψευδοσυνόδου της Λυών για ένωση με το Βατικανό,οπότε και υπήρξαν δεκάδες νεκροί μοναχοί μεταξύ των οποιων και ο πρωτεπιστάτης Κοσμάς Ζωγραφίτης. Και βέβαια ζητείται να ξεκινήσει θρησκευτικός διωγμός εναντίον ελλήνων πολιτών σε μια χώρα που, επι εκσυγχρονισμού, παραχώρησε λιμάνια, αεροδρόμια και χερσαίο έδαφος για να επιτεθεί το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Πού ηταν τότε η εισαγγελική ευαισθησία για την εθνική κυριαρχία;
Ας ελπίσουμε πως με την βοήθεια της δημοσιότητας η, νεοταξίτικης έμπνευσης, επίθεση στην Εσφιγμένου δεν θα γίνει ποτέ .
Ολη η επιστολή εδώ.
Misha of Sarov
---------------------

13 σχόλια

  1. Τι γίνεται με StudioA-Blog, το έκριναν επικίνδυνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δωσει η Ελλαδα ΤΟΠΟ να φτιαξουν οι διαμαρτυρομενοι μοναχοι ΝΕΟ μοναστηρι
    και σε καμια περιπτωση να μη στειλει τα ΜΑΤ.

    Το πατριαρχειο θα πρέπει να ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ για αυτη την καταντια.
    Ο Χριστος μιλησε για Αγαπη.
    Ακομα και για τους λαθος σκεπτομενους.
    Αν διαφωνουν οι μοναχοι
    και εχουν αδικο
    θα πρεπει να τους δοθει μια ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
    να φτιαξουν δικο τους μοναστηρι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ απο πατριαρχεια κλπ.
    ΟΧΙ ΜΑΤ.
    ΝΤΡΟΠΗ


    TAMIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ .

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΩ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΠΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ .

    ΤΟ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΜΟΝΗ , ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ .

    Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΗΣ EU ΟΡΙΖΕΙ ΚΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΙΑ .


    ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ Σ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ .
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EU
    ΚΑΙ ΝΑ ΥΜΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ .


    ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΥΜΝΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ?

    ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ , ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΙΕΧΩΒΑ .

    ΕΚΕΙ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ?

    ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ,ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΤ ,ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ,ΜΗ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ .

    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ,ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΩΡΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ , ΠΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τους στείλουν να υπηρετήσουν τη θητεία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς 8:32 η χριστιανική αγάπη πάει για βρούβες.
    Δυστυχώς οι "εν Χριστώ αδελφοί", αντί να ταπεινωθούν χάριν της χριστανικής αγάπης, επαίρωνται στο όνομα του Κυρίου και ζητούν υποταγή από τους διαφωνούντες.
    Ο Χριστός που είπε ότι πρέπει να διακονούμε τους αδελφούς μας, δεν είπε να τους διώκουμε, να τους στερούμε τα αναγκαία κτλ...Αλλά τί μου λες θα πεις τώρα...Ψηλά γράμματα!
    Εγώ θα περίμενα (θα περιμένω για πάρα πολύ όπως φαίνεται), ακόμη και στην περίπτωση που έχουν 100% άδικο οι Εσφιγμενίτες να πάει εκεί, ώς αδελφός, χωρίς συνοδία, δίχως τον τίτλο του, χωρίς αστυνομίες κτλ, να μιλήσει μαζί τους και μετα να γίνει ό,τι είναι. Αντ' αυτού στο όνομα του Χριστού και της αγάπης (πόσο άραγε παρεξηγημένη λέξη), θα πράξουν αίσχη!
    Λυπάμαι ως Ορθόδοξος Χριστιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. na tous kseskisoun sto mpatini .
    tosa xronia roufane to aima tvn ellinvn oi kalogeroi me tis mersentes.
    pou to vrikane to monastiri?
    ola anikoun sto kratos.
    ekei prepei na ksanapane.
    ston elliniko lao.
    aeraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    kato to thriskeytiko katestimeno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να μπούνε μέσα και να ξεριζώσου ό,τι βρουν μπροστά τους.

    Να ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΊ η συγκεκτριμένη περιοχή και να ελθει στην κυριότητα των ελλήνων πολιτών.

    Καιρός είναι να τελειώσει αυτή η ιδιότυπη κατοχή ελληνικών εδαφών από τους παπάδες.

    Όξω πούστη από την παράγκα!

    Να τους ειδοποιήσουμε βεβαια ενα μήνα πριν ότι η χερσόνησος ανήκει στην ελληνική δημοκρατία, ότι βρίσκονται ύπο έξωση και να βρουν νέο σπίτι να "νοικιάσουν" όπου θα πλρώνουν, δεν θα πληρώνονται.

    Είμαι και φιλάνθρωπος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσοι δεν γνωρίζουν το θέμα καλό είναι να μην λένε ό,τι τους κατεβαίνει στο κεφάλι. Το ίδιο ισχύει και για τους ψευτοπροοδευτικούς-κουλτουριάρηδες, οι οποιοι όποτε ακούν κάτι σχετικό με την εκκλησία βγάζουν σπυράκια. Πρέπει κάποτε οι "καταληψίες" της Μονής Εσφιγμένου να εγκαταλείψουν το μοναστήρι που δεν τους ανήκει, και να ιδρύσουν ένα νέο όπου θέλουν. Ανεξιθρησκεία έχουμε, όχι ασυδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί σεβαστέ μας Πατριάρχη οι ενέργειές σου, οι επιθυμίες σου και οι απόψεις σου έρχονται σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ελλήνων σε αρκετά θέματα?

    Φταίμε εμείς ή μήπως εσύ?

    Με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση
    ίσως κάτι δεν κάνεις σωστά.

    Το θέμα με τη μονή Εσφιγμένου, πολύ μας στενοχωρεί!

    Μη βάζεις εισαγγελείς να λύσουν το πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΡΧΙΣΑΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ.

    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑΝ ΕΤΩΝ ΜΟΝΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ?

    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΩΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΩΝ?

    ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΝΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ,ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ .

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ .

    ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ,ΠΟΥ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑ ΕΛΛΑΔΑ .

    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Epeidn bariemai va ta ksavagrafw apla kavw copy-paste apo to ''Παρασκευή, Μάϊος 23, 2008 Η επιστολή της Μονής Εσφιγμένου...''

    Είναι το λιγότερο ντροπή να δίδεται αρρωγή σ'όσους παραποιούν την αλήθεια για ίδια συμφέροντα. Ο λόγος περί του 'αγώνος' της 'ιεράς' μονής εσφιγμένου. Είναι ένδειξη ελλείψεως δημοσιογραφικού ήθους η εκμετάλευση και αλλοίωση των γεγονότων μόνο και μόνο προς δημιουργία αρθρογραφικών τίτλων και πρwτοσελίδων.
    Οι εν λόγω καταληψίες της μονής εκμεταλεύεται την ανοχή της εκκλησιαστικής και όχι μόνον πολιτείας από το 1970. Αρνούνται την κοινωνία με το λοιπό σώμα της ορθοδόξου κοινότητας, προβαίνουν σε μεγαλοσχήμονες δηλώσεις, καλύπτονται πίσω από το πομπώδες και μυθοπλαστικό ρητό ενός εκρωμαιοκαθολικισμού της ορθοδοξίας και κινδυνολογούν αναιδώς. καλό θα ήτα να θυμηθούμε τις κοντόφθαλμες ρήσεις κάποιων άλλων αυτοτιτλοφορουμένων υπερασπιστών της ορθοδοξίας που έλεγαν 'καλύτερα σαρίκι τούρκικο παρά παπική τιάρα' και το πως βοήθησαν τους τούρκους να πάρουν την Πόλη.
    Με τη σειρά τους και αυτοί αυπευθύνονταν στις ευαίσθητες χορδές κάθε ορθοδόξου κινδυνολογόντας και ψευδόμενοι... πάλι για το ίδιον συμφέρον.
    Αυτό είναι και το ήθος των τάχα 'αγίων' πατέρων της μονής Εσφιγμένου.
    Φυσικά οι δηλώσεις τους αυτές δεν τους εμπόδισαν το 1996 να δεχθουν, εκμεταλλευόμενοι πάλι την ανοχή όλων, την αναδρομική μάλιστα είσπραξη της οικονομικής χορηγίας που δίδεται ετησίως στις μονές από το κράτος. Αυτά τα χρήματα δεν προέρχονταν από τους δυτικόφιλους και φιλοπαπικούς η από τις γεναίες χορηγίες της Ε.Ε. προς την Ελλάδα?
    Ψιλολεπτομέρειες....
    Από την άλλη βέβαια προβάλλουν και πως δεν δέχονται τα παπικά χρήματα απο την Ε.Ε. κατευθείαν, χρήματα τα οποία δεν μπορούν να εισπράξουν εφ'όσον κατέχουν την μονή αντικανονικά και παράνομα.
    Αλλα και αυτό είναι μια ακόμα μικρή λεπτομέρεια.
    Καλό λοιπόν θα ήταν όποιος ανοίgει το στόμα του η χρησιμοποιεί την πέννα του να γνωρίζει τις ψιλολεπτομέρειες προτού εκφραστεί μεγαλοστόμως...
    Διερωτώμαι δε σε ποιόν εκκλησιαστικό κανόνα η κατάληψη μιας μονής και η εσκεμμένη ακοινωνησία επιβραβεύονται με στεφάνους δόξης ή έστω επικροτούνται...

    βιβλιογραφική ενημέρωση για το θέμα δείτε στην ηλ/κή δ/νση

    http://www.aegean.gr/agios-therapontas//magazine/apostoli/issue/61/special.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «Καλό λοιπόν θα ήταν όποιος ανοίgει το στόμα του η χρησιμοποιεί την πέννα του να γνωρίζει τις ψιλολεπτομέρειες προτού εκφραστεί μεγαλοστόμως...»

    Απ΄οτι βλέπω δεν κατανοείς το τι γράφεις η μήπως το κατανοείς και τα αφήνεις να περάσει μήπως και τσιμπήσουν διάφοροι .

    Και το λέω αυτό γιατί αναφέρεις σαν σημαντικά γεγονότα που θέλεις να μεγαλοποιήσεις και δεν εστιάζεις-παραλείπεις γεγονότα που δεν συμφέρουν .

    Θαυμάσια δουλειά ,επιτελείς άριστα τον σκοπό σου .

    Πάντως γεγονός είναι ότι το θέμα δεν το κατέχεις καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση