GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κι ο Γ. Φλωρίδης στο πλευρό του υπόδικου...

. ... για απάτες στον ΟΠΑΠ Χρ. Κοσκινά, φίλου του Θ. Τσουκάτου και του Γ. Πανταγιά. Νέα σκάνδαλα σημιτικών στην επιφάνεια! Του Στάθη Παλαι...

.
... για απάτες στον ΟΠΑΠ Χρ. Κοσκινά, φίλου του Θ. Τσουκάτου και του Γ. Πανταγιά. Νέα σκάνδαλα σημιτικών στην επιφάνεια!

Του Στάθη Παλαιολόγου

Στις 27 Ιουλίου δικάζεται ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΑΠ -και φανατικός σημιτικός- Χρήστος Κοσκινάς για τις απάτες που γίνονταν στον ΟΠΑΠ την περίοδο του "εκσυγχρονισμού". Νέα σκάνδαλα σημιτικών αναμένεται να έρθουν στην επιφάνεια με αυτή τη δίκη.
Εσείς γράψατε ότι μάρτυρας υπεράσπισής του είναι ο γνωστός συνταγματολόγος και εκλεκτός του "συστήματος" Δημήτρης Τσάτσος.
Ομως, του έχει διαμηνύσει
ότι βρίσκεται στο πλευρό του και ο (σημερινός σκιώδης υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ) Γιώργος Φλωρίδης, παλιός φίλος -όπως και ο κ. Κοσκινάς- του Θόδωρου Τσουκάτου και του Γιώργου Πανταγιά, που ως υφυπουργός Αθλητισμού τον διόρισε στην ηγεσία του ΟΠΑΠ και τον προστάτευε. Γιατί τότε δεν πάει και να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισής του στο δικαστήριο;
Αναρωτιέμαι πάντως με αυτούς τους σκιώδεις υπουργούς θα κάνει την ...αυτοκάθαρση ο Γιώργος Παπανδρέου; Οχι βέβαια.
------------------------------------

2 σχόλια

  1. Η ιστορία Siemens είναι το μεγαλύτερο σκλανδαλο που έχει γίνει στην Ελλάδα.
    Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.
    Να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και είτε κάποιοι να πάνε φυλακή είτε να καταδικαστούν στη συνείδηση του λαού.
    Εάν δεν αποκαλυφθούν σε όλες τις πτυχές τους τα σκάνδαλα ο λαός δεν θα πιστεύει κανένα πολιτικό και δημοσιογράφο.
    Οσοι (και όποια κόμματα) πήραν παράνομα λεφτά από Έλληνες ή ξένους επιχειρηματίες πρέπει οπωσδήποτε να λογοδοτήσουν στο λαό που πληρώνει το λαγαριασμό σαν κορόϊδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σοσιαλιστική σκέψη θα ιδρώνει στο ντους ατμού και μέσα από αρωματοθεραπείες και βουτιές στις ιδιωτικές πισίνες θα δίνει τον αγώνα κατά της ακρίβειας, τον αγώνα για την αναδιάρθρωση της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ με τη βοήθεια προσωπικών σεφ θα αναζητεί λύσεις για το παγκόσμιο πρόβλημα σίτισης.

    Στον καιρό της ακρίβειας το ΠΑΣΟΚ εξορμά από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου στην πολυτελέστατη και ακριβότερη χερσόνησο της χώρας όπου βρίσκεται το πιο χλιδάτο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ελλάδος, το «Grand Resort Lagonissi». Εκεί θα διεξαχθεί το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και το 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών. Στα 320 υπερπολυτελή δωμάτια και τις 25 ανεξάρτητες βίλες του συγκροτήματος με τις ιδιωτικές πισίνες θα δοθεί ο αγώνας των σοσιαλιστών και σοσιαλιστριών κατά της ακρίβειας. Το κόστος της αγωνιστικής εξόρμησης των σοσιαλιστών θα ανέλθει σε περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ και για την ακρίβεια: με τη γλώσσα των αριθμών, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περίπου 700 σοσιαλιστές από 124 χώρες, που σημαίνει ότι το κόστος θα ανέλθει περίπου στα 3.500.000 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους συνέδρους και τις συνέδρους θα συνοδεύονται.

    Οικοδεσπότης θα είναι ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, που δεν αποκλείεται να επανεκλεγεί, αφού το συνέδριο είναι εκλογικό. Ως οικοδεσπότης, έχει την υποχρέωση να καλύψει έστω ένα μέρος από το κόστος της φιλοξενίας.
    Κάθε δωμάτιο κοστίζει 500 έως 800 ευρώ τη βραδιά, αν και υπάρχουν χώροι που αγγίζουν τα 1.100 ευρώ. Γεγονός είναι ότι η διεύθυνση του ξενοδοχείου θα κάνει καλύτερες τιμές στους 700 σοσιαλιστές πελάτες του, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί.


    Ο γενικός διευθυντής του κόμματοος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, έχει ήδη ζητήσει
    οικονομική υποστήριξη από διάφορους φορείς, όπως από τη νομαρχία Αθηνών. Το ΠΑΣΟΚ ζητεί από τη νομαρχία το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Με επιστολή του στον νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό, ο κ. Σπυρόπουλος ζητεί ένα εκατομμύριο ευρώ, σημειώνοντας ότι «η οικονομική συμβολή σας θα συμβάλλει στην πραγματοποίηση, με απόλυτη επιτυχία, όλων των δράσεων και των εκδηλώσεων του συνεδρίου».

    Το υπέρογκο οικονομικό αίτημα του ΠΑΣΟΚ έγινε θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Το ΚΚΕ τάχθηκε εναντίον του αιτήματος, όχι όμως και η Ν.Δ., που αντιπρότεινε βοήθεια ύψους 100.000 ευρώ και να στηθεί ένα περίπτερο της νομαρχίας. Το ΠΑΣΟΚ, η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, έδωσε τελικά τη λύση και αντί για ένα εκατομμύριο ευρώ, ενέκρινε οικονομική ενίσχυση ύψους 500.000 ευρώ. Μάλιστα, ο νομάρχης τόνισε πως «το συνέδριο αυτό θα προβάλλει την πατρίδα μας διεθνώς» και συμφώνησε με την καταβολή αυτού του ποσού.

    Ομως, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει και άλλους χορηγούς. Ετσι απευθύνθηκαν στο υπουργείο Πολιτισμού, αλλά ο υπουργός Μιχάλης Λιάπης το μόνο που τους εξασφάλισε είναι ελεύθερη πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους, με παράταση μάλιστα του ωραρίου τους. Οι σύνεδροι θα μπορούν να επισκεφτούν την Ακρόπολη ή το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, συνδυάζοντας βόλτα στην παραλιακή με δείπνο στις ψαροταβέρνες, αν βαρεθούν την πολυτέλεια του «Grand Resort Lagonissi».

    Χορηγός θα είναι και το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο υπουργός Αρης Σπηλιωτόπουλος θα δώσει σε όλους τους συνέδρους αναμνηστικά δώρα με θέμα την αρχαία Ελλάδα και, ως αντάλλαγμα, ζήτησε να μιλήσει στο συνέδριο. Ενα από τα θέματα του συνεδρίου θα είναι και η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

    Το υπόλοιπο του λογαριασμού θα καλύψει ο οργανωτικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουίς Αγιάλα, ενώ όπως οι ίδιοι οι σύνεδροι σοσιαλιστές υποστηρίζουν, τα έξοδα μετάβασής τους και παραμονής τους θα τα πληρώσουν τα σοσιαλιστικά κόμματα που εκπροσωπούν.

    Οι ένοικοι του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου θα έχουν στη διάθεσή τους προσωπικό μπάτλερ, γυμναστή, θα μπορούν να δειπνήσουν στο δωμάτιο με ιδιωτικό σεφ που θα τους έχει ετοιμάσει το μενού της αρεσκείας τους, θα απολαύσουν ντους ατμού και αρωματοθεραπεία με καλλυντικά του οίκου Bulgari και φυσικά spa. Στη διάθεση των αρχηγών κρατών θα υπάρχουν και λιμουζίνες με οδηγούς.

    Επειδή τα θέματα του συνεδρίου είναι δύσκολα, τίθεται θέμα ανανέωσης της σοσιαλιστικής σκέψης. Ετσι, για την αποφόρτισή της, θα υπάρχουν γιοτ για μια βόλτα στην Αίγινα ή την Τζια. Η αλήθεια είναι ότι οι περίπου 700 σύνεδροι, εκπρόσωποι του σοσιαλισμού, θα δυσαρεστηθούν, αφού η χλιδάτη ζωή θα έχει διάρκεια μόλις πέντε ημερών. Ομως, ο αγώνας που θα έχουν δώσει κατά της ακρίβειας και των άλλων προβλημάτων του πλανήτη μας, όπως οι κλιματικές αλλαγές, θα είναι ανεκτίμητος.

    Κ. ΦΩΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση