GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στον ΔΟΛ!

. Θύμα μια νεαρή εργαζόμενη. Αμεση απολύμανση του κτιρίου... . . Κρούσμα μηνιγγίτιδας αναστατώνει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Το...

.
Θύμα μια νεαρή εργαζόμενη. Αμεση απολύμανση του κτιρίου...
. .
Κρούσμα μηνιγγίτιδας αναστατώνει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Το κρούσμα εμφανίσθηκε στο κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου 80, με θύμα νεαρή γυναίκα, υπάλληλος του 1ου ορόφου που διαγνώστηκε με συμπτώματα της νόσου και νοσηλεύθηκε άμεσα.
Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στο προσωπικό του Οργανισμού, ενώ δρομολογήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για την απολύμανση του κτιρίου.
Τι αναφέρει για την μηνιγγίτιδα το In health:
Μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα
Περιοχές υψηλού κινδύνου
Βασικά μέτρα προφύλαξης
------------------------------

5 σχόλια

  1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ. ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΕΡΟΓΕΝΩΣ ΑΡΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πιστεύω να κολλάει μέσω internet. Αν κολλάει θα κολλήσουμε όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. otan metatrepoun tous xorous ergasias se stavlous xima kai olous paktomenous ti perimenoun?kanones ergonomias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, και η προληπτική αντιμετώπιση που αποφασίστηκε,είναι η χορήγηση ΜΙΑΣ δόσης αντιβίωσης, δηλαδή θεραπείας μισής ημέρας, τη στιγμή που οι γιατροί συνιστούν πρόληψη με αντιβίωση ΠΕΝΤΕ ημερών. Ακόμα και σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα ο ΔΟΛ για ακόμη μια φορά επιδεικνύει απόλυτη ανευθυνότητα. Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως εργαζόμενη στον ΔΟΛ, θα σας πω ότι υπερβάλλετε. Μακάρι να υπήρχαν και αλλού οι συνθήκες εργασίας αυτού του οργανισμού. Αυτό που έγινε όντως μας σόκαρε. Αλλά προσωπικά ούτε μια στιγμή δεν ανησύχησα. Απλώς προσευχόμουν για έναν άνθρωπο που μπήκε σε μια τέτοια δοκιμασία ξαφνικά. Αυτοί που ανησύχησαν περισσότερο ήταν όσοι είχαν έρθει σε στενή επαφή μαζί της, όσοι εργάζονταν στον ίδιο όροφο και όσοι πανικοβάλλονται γενικότερα στη ζωή τους. Μια συνάδελφος βρέθηκε στο νοσοκομείο, αυτό μας ενδιαφέρει. Ευτυχώς το ξεπερνάει σιγά σιγά κι είναι σημαντικό. Οι υπόλοιποι είμαστε μια χαρά. Αρκετοί απευθύνθηκαν και σε δικούς τους γιατρούς οι οποίοι τους εξήγησαν γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχούν, όπως ότι το μικρόβιο δεν ζει στον αέρα και ότι οι ενήλικες δεν κολλάνε εύκολα (αυτό συμβαίνει με τα παιδιά, εξ ου και οι εκκενώσεις των σχολείων) πράγμα που εξηγεί γιατί δεν μεταδόθηκε σε όσους είχαν εναγκαλισμούς μαζί της τη μέρα που κατέρρευσε, μεταξύ των οποίων και ο σύντροφός της! Μέχρι και η καταπόνηση του οργανισμού ή η ελλιπής σε βιταμίνες διατροφή παίζει ρόλο στο να κολλήσεις το μικρόβιο. Αλλά η μετάδοσή του είναι άλλη ιστορία. Γι' αυτό χαλαρώστε! Οσο για το αν παίρνεις άπαξ το χάπι ή είναι αγωγή 5 ημερών, αυτό το ορίζει ο γιατρός κατά περίπτωση. Γι' αυτό μίλησαν για προληπτική λήψη άπαξ. Οσοι ανησυχούσαν πιο πολύ, είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τη γιατρό εργασίας στο εσωτερικό τηλέφωνο που μας δόθηκε μέσω mail για περαιτέρω οδηγίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση