GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελ. Λουρή ήταν μόνο η αρχή...

. Η απομάκρυνσή της από το Μέγαρο Μαξίμου πρώτο βήμα για το "ξήλωμα" της οικονομικής πολιτικής Αλογοσκούφη. Τι σηματοδοτεί η επι...

.
Η απομάκρυνσή της από το Μέγαρο Μαξίμου πρώτο βήμα για το "ξήλωμα" της οικονομικής πολιτικής Αλογοσκούφη.
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του νέου οικονομικού συμβούλου του Κ. Καραμανλή...
.
Εκανε λάθος αυτός που έγραψε ότι η μέχρι τώρα οικονομική σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελένη Λουρή πάει ως υποδιοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος για να είναι βεντούζα του Γ. Αλογοσκούφη στον νέο διοικητή Γ. Προβόπουλο. Μπορεί αυτό να είναι μια καλή εξέλιξη προσωπικά για την ίδια και ο Γ. Αλογοσκούφης να βολεύει έναν ακόμη δικό του άνθρωπο, αλλά, πολιτικά, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Η απομάκρυνση της Ελένης Λουρή -ικανής τεχνοκράτισσας αλλά όχι πολιτικού- από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου είναι το πρώτο βήμα για το "ξήλωμα" της μέχρι τώρα οικονομικής πολιτικής που είχε χαράξει ο Γ. Αλογοσκούφης.
Ο Κ. Καραμανλής, που δεν έχει γνώσεις στα οικονομικά, της χρεώνει ότι δεν τον προστάτευσε επαρκώς από τις εισηγήσεις του υπουργού Οικονομίας - και δεν υπάρχει κανείς πλέον στη ΝΔ που να μην αναγνωρίζει ότι το υπ' αριθμόν ένα πραγματικό πρόβλημα της κυβέρνησης είναι πλέον η οικονομία.
Γι' αυτό και υπάρχει προβληματισμός για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει την κ. Λουρή ως οικονομική σύμβουλο του πρωθυπουργού. Από το πρόσωπο που θα τοποθετήσει ο πρωθυπουργός, θα "φανεί" και ποια οικονομική πολιτική θα υιοθετήσει στη μετα-Αλοιγοσκούφη εποχή που πλησιάζει ολοταχώς. Αν θα είναι μια οικονομική πολιτική περισσότερο "κοινωνική"...
Ο Οικονομικός
---------------------

6 σχόλια

  1. Αφορα τον Υπουργειο οικονομικων-Γενικο λογιστηριο του κρατους. Ειμαστε αρκετοι πρωην δημοσιοι υπαλληλοι, που εχουμε παραιτηθει και εχουμε καταθεσει τα δικαιολογητικα μας εδω και αρκετους μηνες για να βγει η συνταξη μας. Η νομοθεσια προβλεπει οτι η συνταξη χορηγειται το αργοτερο μεσα σε τρεις μηνες. Εχουν περασειγια αλλους τεσσερις, για αλλους πεντε, εξι ακομη και επτα μηνες και απαντηση δεν εχουμε παρει. Σημειωνουμε οτι τα δικαιολογητικα μας ειναι πληρη χωρις καμμια εκκρεμμοτητα. Οι αρμοδιοι υπαλληλοι του γενικου λογιστηριου του κρατους μας λενε οτι για να υπολογισουν την συνταξη μας για οσους συνταξιοδοτηθουν απο 1-1-2008, που αρχισε να ισχυει ο Νομος ΡΕΠΑ, χρειαζονται καποια διευκρηνιση η οποια αν και εχουν περασει πεντε και πλεον μηνες δεν εχει δοθει. Τι εχει να πει γιαυτο το προβλημα ο αρμοδιος Υπουργος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙ ΜΙΣΘΟ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η κ. ΕΛ.ΛΟΥΡΗ , ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙ .....ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ .
    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΖΕΙ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ‘’ΤΑΠΕΙΝΟΙ’’ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΕΝΤΑΨΗΦΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ .
    ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ .
    ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ 16.09.07 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΣΑΝ .

    Karl Marx Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!! ΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΒΑΡΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ? ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣhttp://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. '
    -Κε Τατούλη , πρόσφατα δόσατε συνέντευξη στο PR-GR . Το συγκεκριμένο blog έβγαλε τον κ.Αλογοσκούφη μπαταχτσή 280 χιλ. € , και μετά το έκαναν γαργάρα .
    Πως εσείς, ένας έντιμος άνθρωπος, συνομιλείτε με ανθρώπους που μπορεί -ενδεχόμενα- να είναι και συκοφάντες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. .

    ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΤΗΣ ...ΠΑΙΔΕΙΑΣ!


    ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΙ ΕΣΥ!


    "ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ!"


    "Κάθε χρόνο προς το τελος της σχολικής χρονιάς εχει καθιερωθεί(παράνομα βέβαια) να γινονται στο χώρο των σχολείων εκθεσεις βιβλίων,λουλουδιων κτλ.
    με πρόσχημα πάντα κάποια παιδαγωγική αξία.
    Το κόλπο είναι γνωστό κι από παλιότερα.
    Κάποιοι λοιπόν επιτήδιοι σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων μετατρέπουν τα σχολεία σε ναό του Σολομώντα και κερδοσκοπούν εις βάρος της τσέπης μας γεμίζοντας τις δικές τους, κοροϊδεύοντας παιδιά και γονείς...

    ΚΎΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΈ είστε ενήμερος για αυτές τις αλχημίες που γινονται στα σχολεία?
    Δώστε ένα τέλος τώρα.

    Επίσης κύριε υπουργέ της παιδείας πρόσφατα δώσατε εντολή να κλεισουν τα σχολεία για μια ημέρα για την πραγματοπόίηση των γενικών συνελεύσεων των εκπαιδευτικών.Κι εμείσ οι εργαζόμενοι γονείς τι θα τακάνουμε τα παιδιά μας εκείόνη την ημέρα?Μας ρωτησατε?
    Αυθαιρεσία λοιπόν κύριε υπουργέ στις πλάτες μας?
    Με εκτίμηση και σεβασμό σε κάθε σκεπτόμενο,εργαζόμενο και ενεργό πολίτη αυτής της χώρας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση