GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα παιδιά λένε «ΟΧΙ CO2»...

. Αύριο η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος . Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2008, μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αττικής θα συγκε...

.
Αύριο η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2008, μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αττικής θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα αύριο Πέμπτη, 5 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ. προκειμένου να μεταδώσουν ένα μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος.
200 μαθητές που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς για την κλιματική αλλαγή θα σχηματίσουν με τα σώματά τους τη φράση: ΟΧΙ CO2.
Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα συμβάλλουν τα μέγιστα στην αλλαγή του κλίματος, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης.
Το πρόγραμμα της δράσης διαμορφώνεται ως εξής:
11:00 Οι μαθητές φθάνουν στο Σύνταγμα και συγκεντρώνονται σε προκαθορισμένο χώρο δεξιά του Άγνωστου Στρατιώτη
11:30 Ολοκληρώνεται η διαδικασία συγκέντρωσης και ομαδοποίησης των μαθητών
11:35 Ξεκινά η διαδικασία σχηματισμού της φράσης
11:55 Ολοκλήρωση σχηματισμού της φράσης "OXI CO2" και αναδίπλωση της σημαίας του WWF
12:00 Ολοκλήρωση της δράσης

----------------------------------------------

6 σχόλια

  1. Πάνω από 6000 ευρωπαίοι αλιείς από την Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία διαμαρτυρηθήκαν σήμερα για τις υψηλές τιμές των καυσίμων έξω από το κτήριο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου έγιναν και συγκρούσεις με την αστυνομία.
    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ΗΠΑ ευθύνονται για το 40% των ρύπων του πλανήτη. Στην Ελλάδα οι ρύποι έχουν άλλη χροιά και καλύπτουν το 100% της χώρας. Πρόκειται για τους ρύπους των σκανδάλων κουμπάρων και άλλων κολλητών που σκεπάζονται μεθοδικά και με υπερωρίες των κυβερνητικών εκπροσώπων και των ΜΜΕ. Όταν με το καλό ο έλληνας πολίτης αποχτήσει πολιτική οσμή θα φροντίσει να απαλλάξει τον τόπο του από τους ρυπαντές, που με τις δημοσκοπήσεις μας βγαίνουν και κατάλληλοι για κατανάλωση, για να ανασάνουμε επιτέλους!

    ΥΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρίξτε μία ματιά και στο ανανεωμένο www.betomoney.gr . Δεν θα χάσετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τωρα που γαμησαΝΕ οι μεγαλοεπιχειρηματιες τον πλανητη ερχονται οι προστατες τους κυβερνησεις και σια να μας πουνε να κοψουμε εμεις το καπνισμα λογου χαρην γιατι χαλαει το οζον.

    Φιλοτιμες οι προσπαθειες των παιδιων και κατι λοιπων οργανωσεων μεν αλλα αν δεν βαλουνε φραγμους τα μεγαλα κρατη ολα τα περι προστασειας του περιβαλοντος τ'ακουω βερεσε. Ας κανουνε εμπαργκο σε οσες χωρες δε συμορφονωνται με τους κανονες χαμηλης εκπομπης ρυπων (ΗΠΑ, Κινα) κι ας αφησουνε τις ταρζανιες.

    Η αν δεν μπορουνε να επεμβουν οι κυβερνησεις ας δημοσιευσουν τα ονοματεπωνυμα των υπαλληλων των κορπορεσιονς που μολυνουν και ας αφησουν μετα το λαο να τους φερθει οπως τους αξιζει (κοινωνικο εμπαργκο σε ολα αυτα τα καθαρματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ?
    Ενδιαφέρον Μήνυμα που μόλις μου ήρθε και σας το παραθέτω.Διαβάστε το, σκεφτείτε το, και προωθήστε το..



    ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!! Από την ομάδα του Beppe Grillo ξεκινάει μία καινούρια πρωτοβουλία..(η προηγούμενη ήταν για το κόστος των επαναφορτιζόμενων τηλεφωνικών καρτών...με καταπληκτικά αποτελέσματα !!!!!!!!!!) η δοκιμή δεν κοστίζει τίποτα...!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ? Και στην περίπτωση που δεν έχεις αυτοκίνητο, σε παρακαλούμε να προωθήσεις το μήνυμα σε φίλους σου. Βενζίνη στη μισή τιμή? Ας κάνουμε κάτι. Μάθαμε για μία κοινή ενέργεια που μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου. Ακούμε τον τελευταίο καιρό ότι η βενζίνη θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και θα φτάσει έως 1,50 ευρώ το λίτρο. ΜΑΖΙ μπορούμε να μειώσουμε την τιμή κινούμενοι μαζί με εξυπνάδα και αλληλεγγύη. Μα πως? Το σύνθημα είναι: «Χτυπήστε το πορτοφόλι των εταιρειών βενζίνης και αφήστε τους μόνους τους». Σκεφτήκαμε να ορίσουμε μία συγκεκριμένη μέρα που δεν θα αγοράζαμε βενζίνη, πράγμα που έκανε τις εταιρείες να γελάσουν, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι τα ρεζερβουάρ θα ήταν γεμάτα από την προηγούμενη ημέρα. Η επόμενη σκέψη δεν νομίζω να τους κάνει να γελάσουν τόσο..! Οι ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών και ο OPEC μας έκανε να πιστέψουμε ότι η τιμή του 0,95 και 1 ευρώ για κάθε λίτρο είναι μία καλή τιμή, μα εμείς θα τους πείσουμε ότι υπάρχουν και τιμές πιο λογικές. Οι καταναλωτές μπορούνε να επηρεάσουν σημαντικά τις πολιτικές των εταιρειών: Πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη που έχουμε. Η πρόταση είναι να μην καταναλώσουμε βενζίνη από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου την SHELL και την ESSO μέχρι το τέλος του χρόνου, που ούτως ή άλλως είναι μία εταιρεία. Εάν δεν πουλήσουν καθόλου βενζίνη (ή πουλήσουν πολύ λιγότερη) θα αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές. Και όταν αυτές οι δύο εταιρείες μειώσουν τις τιμές οι υπόλοιπες θα προσαρμοστούν. Για να τα καταφέρουμε πρέπει να είμαστε εκατομμύρια οι ΟΧΙ πελάτες της SHELL και της ESSO σε όλο τον κόσμο. Αυτό το μήνυμα προέρχεται από την Γα λλία και στάλθηκε από περίπου τριάντα άτομα, αν αυτοί το προωθήσουν σε δέκα φίλους αμέσως γίνονται τριακόσια και αν αυτοί κάνουν το ίδιο θα γίνουν τρεις χιλιάδες, κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το 90% των ΑΣΧΕΤΩΝ με το κλίμα αερίων του θερμοκηπίου (όπου ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ και μετά τα ηφαίστεια) είναι οι υδρατμοί.
    Οι ωκεανοί δίνουν το περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και μαζί με αυτό που εκπνέουμε είναι ΤΡΟΦΗ των φυτών.
    Ο άσπρος καπνός από τα εργοστάσια που δείχνουν είναι υδρατμοί. Άλλο πράγμα η μόλυνση, που πάλι αυτοί που μας ενοχοποιούν συλλογικά είναι υπεύθυνοι.
    Ο πάμπλουτος ραδιενεργός γενοκτόνος Γκορ, οι ψευτοοικολόγοι του και τα λαμόγια των κρατών χρησιμοποιούν για σκιάχτρο το διοξείδιο του άνθρακα, ώστε να φοβόμαστε να μιλήσουμε για αποκέντρωση σε αυτάρκη αγροκτήματα και δεν ταϊζει κανένας τα παράσιτα.
    http://www.youtube.com/watch?v=dXSHtsOztRk

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση