GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τις 300 έφθασαν οι απολύσεις...

. ...στην Vodafone, αλλά κανάλια και εφημερίδες "σιωπούν"! . Σχεδόν τις 300 έχουν φθάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι απολύσεις -π...

.

...στην Vodafone, αλλά κανάλια και εφημερίδες "σιωπούν"!
.

Σχεδόν τις 300 έχουν φθάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι απολύσεις -που καταγγέλονται και ως παράνομες- από Vodafone, το τελευταίο διάστημα. Προ ημερών μάλιστα έγινε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας, με τη συμμετοχή και αντιπροσωπείας του Συνασπισμού.

Ωστόσο, κανάλια και εφημερίδες στην πλειονότητά τους αποκρύπτουν συστηματικά το γεγονός: Τις απολύσεις και τις αντιδράσεις. Η ενημέρωση γίνεται μόνο μέσω διαδικτύου.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι φήμες ότι η Voadafone ετοιμάζεται να συρρικνώσει την λειτουργία της στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα...

-----------------------------

18 σχόλια

  1. TO ΚΚΕ ΑΕ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ.

    ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ Η Vodafone ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΕ.

    ΤΩΡΑ ΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε περικοπές 300 εργαζομένων προχωρεί η Vodafone


    Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ


    Στο δίλημμα «απόλυση με το καλό ή το κακό» κλήθηκαν να απαντήσουν, μερικοί από τον τόπο των διακοπών τους, σχεδόν 300 εργαζόμενοι της Vodafone.




    Την τακτική αυτή επέλεξε η νέα διοίκηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να μειώσει κατά 11% το προσωπικό (από 2.800 άτομα σε 2.500). Διαφορετικά, όσοι αρνηθούν την «προσφορά» να φύγουν με το «καλό», λαμβάνοντας δηλαδή προσαύξηση 30% πάνω στη νόμιμη αποζημίωση, θα εκδιωχθούν κακήν κακώς με τις... νόμιμες μαζικές απολύσεις, δηλαδή το 2% το μήνα. Δηλαδή σε πέντε μήνες θα έχουν φύγει όσοι η εταιρεία έθεσε στο στόχαστρο.

    Αλλά, καθώς η εταιρεία είναι νέα, στον βαθμό που «στήθηκε» κατά τα τελευταία 14 χρόνια, οι νόμιμες αποζημιώσεις κυμαίνονται από 4 έως 11 μισθούς, ενώ οι αμοιβές στον «ελκυστικό» κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος όμως φαίνεται να έχει «στομώσει», κυμαίνονται λίγο υψηλότερα από τη Σύμβαση για τους μισθούς των ανειδίκευτων εργατών. Εκεί γύρω στα 700 με 900 ευρώ τον μήνα.

    Υστερα από παρεμβάσεις και μεμονωμένες, σε πολλές περιπτώσεις, διαμαρτυρίες και μέσω των blog, συν την παράσταση συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ στην εταιρεία την περασμένη Τρίτη, ανακόπηκε προσωρινά το κύμα των απολύσεων. Τα πρώτα όμως 60 άτομα απολύθηκαν και δεν προβλέπεται κάποια ειδική μέριμνα γι' αυτούς. Αλλά, και η θέση των υπολοίπων είναι επισφαλής αφού η νέα διοίκηση επιμένει ότι υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό, αν και συνδικαλιστικές πηγές κάνουν λόγο για εκκαθαρίσεις με πρόσχημα την απομάκρυνση εργαζομένων περί τον Κορωνιά. «Ο στόχος είναι η ενίσχυση των κερδών σε βάρος των εργαζομένων που πληρώνουν τις επιχειρησιακές "μεταρρυθμίσεις"» αναφέρει ο γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ, Στ. Ανέστης.

    Βεβαίως, οι εργαζόμενοι στη Vodafone δεν έχουν συνδικαλιστική έκφραση, δηλαδή επιχειρησιακό σωματείο όπως εξάλλου και στη «Γερμανός», όπου απασχολούνται περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι, εν αντιθέσει με τις Cosmote και Wind, όπου δραστηριοποιούνται με ικανοποιητικά αποτελέσματα σύλλογοι εργαζομένων. Οχι ότι θα μπορούσαν να αποτραπούν οι απολύσεις, στον βαθμό που στον ιδιωτικό τομέα το διευθυντικό δικαίωμα ασκείται ανεξέλεγκτα, αλλά η διεύθυνση θα είχε υποχρεωθεί σε διαβούλευση ή στη διαμόρφωση ενός προγράμματος επανένταξης στην αγορά εργασίας. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ένα καλά εξειδικευμένο προσωπικό σε έναν κρίσιμο κλάδο της Οικονομίας.

    Και καθώς η οικονομία «τρέχει» σε νέες λεωφόρους, τα υπάρχοντα συνδικάτα μοιάζουν προσκολλημένα στην «παράδοση». Η ΟΜΕ/ΟΤΕ εκτός από την ομογάλακτη Cosmote δεν μπόρεσε να εντάξει τη Wind στις τάξεις της ούτε, πολύ περισσότερο, να αναπτύξει αντιπροσωπευτικούς θεσμούς στη Vodafone και στον «Γερμανό». Από την άλλη δε, σε ορισμένες περιπτώσεις, η συνδικαλιστική έκφραση θεωρείται «αντικίνητρο» ανάπτυξης μεταξύ των νέων, δυναμικών επαγγελμάτων. Μέχρι που επέρχεται το σημείο κορεσμού. Τότε την πληρώνουν, είτε παραδοσιακά είτε μοντέρνα με κίνητρα «εθελουσίας» εξόδου, πάντα οι εργαζόμενοι. Ο αδύνατος κρίκος.

    * Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Vodafone έκανε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΝ.




    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/07/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα καναλια και οι εφημεριδες και το ραδιοφωνο ειναι τιγκα στις ΒΦ διαφημησεις, τι να πουν... δεν καταλαβαινεις?

    Οσο για τη συρρικνωση, ή θα πουλησει, ή θα μικρυνει, γι'αυτο και οι απολυσεις. Αφου εμεις οι πελατες δεν τσιμπαμε πια, τους μαθαμε.

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ! ΟΛΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε αυτούς που διαδήλωναν, ήταν και οι απολυμένοι της Αυγής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι μεριμνα ρε παιδια;Ιδιωτικος τομεας δεν ειναι;
    Εχει δικαιωμα να κανει απολυσεις σε ενα ωρισμενο αριθμο, καθε μηνα.
    Και κατι αλλο.
    Αν κλεισει κανα μαγαζακι στη γειτονια και βγει στην ανεργια ο ιδιοκτητης, δεν τρεχει τιποτα. Παει ακλαφτος.
    Αν αντιθετως, κλεισει κατι μεγαλυτερο, τοτε σκουζουν ολοι μαζι, λες και αυτοι, εχουν μεγαλυτερο στομαχι.
    (Και οσοσν αφορα στα ΜΜΕ,που δε μιλανε, με τοσες διαφημισεις που πεφτουν καθε μερα, τρελλοι ειναι να φωναξουν);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TO ΚΚΕ ΑΕ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ.
    ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ Η Vodafone ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΕ.
    ΤΩΡΑ ΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να που καταλήγει η γελοία υστερία εναντίον των κινητών και των κεραιών, που ενσπείρουν κάποιοι για ιδιοτελείς σκοπούς. Η αναπόφευκτη πτώση των πωλήσεων, καθώς και οι πολυέξοδες δικαστικές διαμάχες, υποχρεώνουν τις εταιρείες να συρρικνώσουν τις δραστηριότητές τους. Ελπίζω κάποιοι "καθηγητές", αλλά και κάποιοι "αγανακτισμένοι" κάτοικοι που δεν θέλουν να "ακτινοβολούνται", να αισθάνονται ευχαριστημένοι. Προτείνω στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, να κηρύξουν παύση των δραστηριοτήτων τους και να αποχωρήσουν από την Ελλάδα. Αντί κινητών τηλεφώνων, προτείνω να χρησιμοποιούμε περιστέρια. Δεν εκπέμπουν "βλαβερή ακτινοβολία" και μόνο οι κουτσουλιές τους είναι ενοχλητικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2.49

    φσσσσσ... ΜΠΟoooooΪiiΝΓΚ!!!

    την πέταξες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2.49
    Και η μάνα σου περιστέρια έστελνε να ειδοποιήσει τον πατέρα σου. Εσύ τώρα εκτός απο τα παιδιά σου έχεις εφοδιάσει με κινητό και το σκύλο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2:49

    Κι εγώ πηδάω από ταράτσα σε ταράτσα για να καταγγείλω τους αναμεταδότες της VF. Την σκάλα για να ανέβω στις ταράτσες, μου την κρατούν η wind και η otenet.

    Ρε, δεν μας χ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατι σκουζετε; Ετσι δεν ειναι;
    Απο τη μια, εχετε παρει κινητο, μεχρι και στο σκυλο σας, οπως πολυ σωστα, λεει ο φιλος παραπανω και απο την αλλη, σας μαραναν οι κεραιες.
    Οταν λεω εγω, οτι μας χρειαζονται μερικες ΧΙΛΙΑΔΕΣ καλοι ψυχιατροι, αδικο εχω;
    ΥΓ. Και δεν ξερουν οι περισσοτεροι, οτι εκεινο που πρεπει να γινει, ειναι να μπουν πολλες κεραιες, με πολυ μικρη ισχυ, η καθε μια,ενω τωρα, κατεβαζοντας τις κεραιες, αναγκαζουν τις εταιριες, να αυξανουν την ισχυ των υπολοιπων,αλλα και να αυξανεται και η ισχυς των κινητων, προκειμενου να μπορεσουν να επικοινωνησουν με τις κεραιες,που ειναι πλεον μακρυα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Theodore
    Η κυρα κατινα δεν ξερει απο τετοια τεχνικα πραγματα, μη την κανεις να αλοιθωριζει, κριμα ειναι. Εχεις τιποτα για λαχανοντολμαδες?

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αλλη μια εμπειρια..

    Στο σουπερ μαρκετ του μαρινοπουλου σαλαμινα, ενα μαρκετ που ανοιγει στις 8πμ και 8.10 τα ταμεια εχουν ουρες..
    τεσπα

    Ειναι 11 πμ περιπου περιμενω ουρα 20 λεπτα, μπροστα μια κυρια 50αρα, με τρελλοξανθο βαμμενο μαλλι, ντυσιμο 20αρας, και κατα τα αλλα πατσαβουρα... ασχημη, χοντρη κλπ. εχει ενα κινητο στο χερι και μιλαει ασταματητα... προσπαθει να βαλει τα ψωνια με ενα χερι, μετα να τα βαλει στις τσαντες, να βγαλει πορτοφολια, λεφτα, ρεστα, ολα με ενα χερι και εντωμεταξυ να μιλαει χωρις να περνει ανασα.

    Μου'ρθε να της δωσω μια ΦΑΠΑ, ΠΛΑΤΣ!!!

    πατσαβουρα

    τσαντιστικα τωρα

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το θέμα των απολύσεων στη Vodafone το είχε στην πρώτη σελίδα το "Άρθρο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αφου υπάρχουν μαλάκες που είναι ακόμα συνδρομητές στη vodafone μετά απο τόσα που έχουν γίνει,καλά κάνουν οι απατεώνες μάνατζερ της εταιρίας και σας δουλεύουν!
    Αξιοπρέπεια=ΜΗΔΕΝ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΩΡΑΙΑ ΟΣΑ ΛΕΜΕ.
    ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.
    ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ VODAFONE!
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;ΓΙΑΤΙ ΛΟΥΦΑΖΟΥΝΕ;
    ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΒΟΣΚΕΙ;;;
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΡΜΑΝΟΣ;
    ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ 'ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ'...
    ΣΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ...
    ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΛΕΓΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. να κλεισει και να ξεκουμπιστει απ την ελλαδα .απ την δολοφονια τσαλικιδη κανενας ελληνας δεν επρεπε να ειναι συνδρομητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση