GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τη Δευτέρα η απόφαση...

...για τις μίζες της SIEMENS στη Γερμανία! . Από τον Αλέξανδρο Πιστοφίδη . Τη Δευτέρα αποφασίζει το δικαστήριο του Μονάχου για την τύχη τω...

...για τις μίζες της SIEMENS στη Γερμανία!



.

Από τον Αλέξανδρο Πιστοφίδη

.

Τη Δευτέρα αποφασίζει το δικαστήριο του Μονάχου για την τύχη των εμπλεκομένων στελεχών της Siemens στις δωροδοκίες πολιτικών ξένων χωρών. Αύριο Πέμπτη είναι η ημέρα των συνηγόρων υπεράσπισης, οι δυνατότητές τους όμως είναι περιορισμένες. Ο πρώην διευθυντής του «μαύρου ταμείου» δωροδοκιών, ο Reinhard S, κατηγορούμενος και ο ίδιος για 58 αδικήματα, για να ελαφρύνει τη θέση του «τα ξέρασε όλα» μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. 38 φορές αναγκάστηκε να παρουσιαστεί στον επίμονο και σκληροτράχηλο ανακριτή του Μονάχου.
Ακόμη και ο Αλ Καπόνε να ήταν δεν θα άντεχε. Όπως εξελίσσεται η υπόθεση αυτή, αρχίζει και παίρνει τα χαρακτηριστικά μιας κωμικοτραγικής όπερας-Μπούφα. Οι γερμανοί, αντί να επιβραβεύσουν γερμανούς, που λάδωσαν ξένους για να φέρουν χρήμα και δουλειές στη χώρα τους, τους δικάζουν, αφού πρώτα, κυριολεκτικά τους έχουν ξετινάξει σε ατελείωτες ανακρίσεις.
Στη χώρα μας, οι έλληνες εκπρόσωποι της Siemens, που λάδωσαν έλληνες πολιτικούς για να δώσουν δουλειές σε γερμανούς υπερτιμολογώντας τα προϊόντα τους για να πληρωθούν οι μίζες με δικά μας λεφτά, κάνουν διακοπές στη Μύκονο και προκαλούν. Τα συμπεράσματα δικά σας.
----------------------------------

4 σχόλια

  1. Και τώρα κάτι, που είναι πιθανό να μας προσεγγίσει περισσότερο στο ζητούμενο.

    Γράφει σήμερα ο Spiegel για τον Μartin Walser, 89 ετών, συγγραφέα και σε οικονομικά περιοδικά ότι, θεωρεί πολύ φυσικό γερμανικές επιχειρήσεις, που αναζητούν συμβόλαια στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα για τα λαδώματα και τις μίζες απο την Siemens, είναι λάθος να δικάζονται οι διευθυντές και αρμόδιοι για τα θέματα αυτά σε γερμανικά δικαστήρια.

    Παράλληλα γίνεται αναφορά στις αμερικανικές εταιρείες, που μόνο για το λάδωμα ιδρύουν θυγατρικές, ώστε οι μητρικές να παραμένουν άσπιλες και αμόλυντες.

    Οι δίκες έχουν αρχίσει και βρίσκονται σε εξέλιξη. Πολλοί περιμένουν το αποτέλεσμα και μεταξύ αυτών και ο ανωτέρω Μ.W.

    Και μέχρι τότε υπομονή …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Δεν ήταν ανάγκη για τσιφτετέλια πάλι Παυλόπουλε...


    του SNB

    Δεν είναι απαραίτητο το να είσαι μαύρος για να απεχθάνεσαι τον ρατσισμό.
    Δεν είναι απαραίτητο το να είσαι ψηφοφόρος ή συμπαθών το ΚΚΕ για να καταδικάζεις τον αντικομμουνισμό.
    Δεν είναι απαραίτητο το να είσαι Eβραίος για να μισείς τον ναζισμό και τον φασισμό.
    Δεν είναι απαραίτητο το να είσαι ο ΣΚΑΪ για να μεταδίδεις σοβαρό δελτίο ειδήσεων.
    Δεν είναι καν απαραίτητο το να είσαι ο Φυντανίδης για να παίρνεις συνεντεύξεις από τους ανθρώπους με πράξεις ορόσημο στην ιστορία…

    Είναι όμως απαραίτητο το να εργάζεσαι σε τηλεοπτικό που σκανδαλωδώς ρυθμίστηκαν τα χρέη του για να μην καταλαβαίνεις καμία υπαρκτή διαφορά ανάμεσα σε δελτίο και ταλέντα-Παρατράγουδα.
    Είναι απαραίτητο το να είσαι ικανός για μόνο για κρύες τσιφτετελοπαρουσιάσεις, είναι απαραίτητο το να είσαι επίδοξος «πρώτος» πάση θυσία και δια παντός αυτό-εξευτελισμού.
    Είναι απαραίτητο το να σε ονομάζουν Παυλόπουλο για να μπερδεύεις την τηλεθέαση με την Δημοκρατία και να παρουσιάζεις στο freak show σου την πρώτη ωσάν αυτή ήταν η δεύτερη.
    Είναι απαραίτητο το έλλειμμα κρίσης να μην σου επιτρέπει να διακρίνεις τον πολιτικό λόγο από τον λόγο του εγκληματία κατάδικου.

    Δύο freaks σε κάθε show, αυτή είναι η συνταγή Παυλόπουλου.

    Χθες είχαμε «νεοναζί και Παυλόπουλος», σήμερα είχαμε «Παυλόπουλος και Παττακός». Αναίσχυντος και κατάπτυστος. Αύριο, μάλλον θα έχουμε «την ασώματη κεφαλή με Παυλόπουλος» και αν όλα πάνε καλά, ίσως μεθαύριο «Παυλόπουλος και το αόρατο πέος».

    Ασφαλώς δεν θα μπορούσε σε ένα θέμα καθαρά ιατρικό-δικαστικό, να καλούνται να εκφέρουν πολιτική γνώμη, οι αμετανόητοι, οι κατάδικοι για εγκλήματα εναντίον των συνανθρώπων συμπατριωτών τους αλλά και εναντίον της ίδιας της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Ντροπή σου Παυλόπουλε,
    ντροπή σου αναίσχυντε νεαρέ!
    Είμαι πάντως βέβαιος ότι την λέξη «ντροπή» ελάχιστα την γνωρίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΝΤΕ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ
    " ΕΔΩ ΕΔΩ--ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΥΤΟ--ΓΑΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ--ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΜΥΑΛΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΩΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΔΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΣΟΥΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΕΤΕ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ .
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ.
    ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑ, ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΤΕ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΤΕ ΛΑΟΥ- ΛΑΟΥ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΔΗΜΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ
    ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ
    ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ
    Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ
    ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΩΙΤΣΕ
    ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΤΡΕΧΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση