GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συλλυπητήρια...

...για μια Δημοκρατία που πέθανε πριν γεννηθεί. Ο ελληνικός λαός δεν εορτάζει, ούτε δέχεται επισκέψεις. . Του SNB . Σ υλλυπητήρια για μια Δ...

...για μια Δημοκρατία που πέθανε πριν γεννηθεί. Ο ελληνικός λαός δεν εορτάζει, ούτε δέχεται επισκέψεις.
.
Του SNB
.
Συλλυπητήρια για μια Δημοκρατία που δεν συνέβη ποτέ, που πέθανε πριν καν γεννηθεί.
Συλλυπητήρια για την κατάργηση της αρχής του διαχωρισμού των εξουσιών.
Συλλυπητήρια για την αλλοίωση του πολιτεύματος με κατάργηση της αντιπροσώπευσης, με την επιβολή δηλαδή της κομματικής "πειθαρχίας".
Συλλυπητήρια για την κομματική διάβρωση του κράτους σε όλες τις βαθμίδες και τα επίπεδα.
Συλλυπητήρια για την κατάργηση της πολιτικής ευθύνης και της ανθρώπινης ευθιξίας.
Συλλυπητήρια για την γενικευμένη διάχυτη διαφθορά σε όλους τους κυβερνητικούς "λειτουργούς αξιωματούχους".
Συλλυπητήρια για την μετονομασία της ρευστοποίησης, της εκποίησης σε "πολιτική άποψη".
Συλλυπητήρια για την περιορισμένη αντίληψη μισθωτών κονδυλοφόρων, πολυθεσιτών σε κάθε είδους κομματική και κρατική θέση και παριστάμενων σε ρόλο μαϊντανού σε freak-shows τηλεθέασης, σε δήθεν δελτία ειδήσεων. Στη Δημοκρατία, δεν αποφασίζουν οι Λοβέρδοι ή οι Τράγκες δημοσιογράφοι τι ικανοποιεί τον Πολίτη, αποφασίζει ο ίδιος ο πολίτης.
Συλλυπητήρια για την απογοήτευση και αποστασιοποίηση του πολίτη από τα κοινά.Συλλυπητήρια για την νομή του εθνικού πλούτου και την κατάχρηση προνομίων από μια χούφτα κομματικά σκουλήκια που κατοικοεδρεύουν συγχρωτιζόμενοι στον ξενιστή σύνταγμα, το οποίο ουδεμία σχέση με το Σύνταγμα μπορεί ποτέ να έχει.
Συλλυπητήρια κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας για την κωμικοτραγική φιέστα με τους χειρότερους της Ελληνικής κοινωνίας, γίνεται όπως πάντα με δικά μας έξοδα.Συλλυπητήρια γιατί μεταξύ των διαφόρων καλεσμένων θα είναι η αφρόκρεμα των κοπράνων, νοσταλγοί της χούντας, κατηγορούμενοι του κοινού ποινικού δικαίου, διασπαθιστές και καταχραστές του δημοσίου χρήματος, των ανομολόγητων ομολόγων, μιζωμένοι της Miesens και άλλων "κομματικών χορηγών".
Συλλυπητήρια γιατί αυτή η "δημοκρατία" έχει τόση σχέση με την πραγματική Δημοκρατία, όση και τα σώβρακα με τις γραβάτες.Καλή επ(αί)τειο της χαμένης ευκαιρίας, της ματαιωθείσας μεταπολίτευσης.Η "δημοκρατία" που διαφημίζει ο εσμός καταχραστών δημοκρατικής της εξουσίας ικανοποιεί και ευνοεί μόνον τους ίδιους και πάντα σε βάρος των πολλών.
Ντροπή σας που το διαπράξατε, ντροπή μας που το ανεχθήκαμε να συμβεί.
Ο Ελληνικός λαός, ΔΕΝ εορτάζει και ούτε δέχεται επισκέψεις.
-----------------------------------------------------

31 σχόλια

  1. Εγω παντως το φιλοσοφησα το θεμα, και εχω καταληξει στο εξης.

    κουμπι ορ νο κουμπι?

    εχω, ή εχω δικιο?

    ΥΓ - (Μου αρεσει πως διαλεξες δυο ονοματα... στην τυχη(ΧΑ) απο τους δημοσιογραφους, καλο κουμασι εισαι και'συ)

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ εύστοχο και καίριο το άρθρο του συντάκτη. Απηχεί απόλυτα τα αισθήματα των ελλήνων πολιτών για τη σημερινή κατάσταση - τουλάχιστον αυτών που αρνήθηκαν να αλλοτριωθούν και εξακολουθούν να σκέφτονται ακόμη.

    Νέμεσις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συνχαρτηρια ετσι ειναι φιλε στην κρητη ειναι χειποτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα. Εγω που έφαγα το ξύλο της αρκούδας δεν πήρα πρόσκληση για την "αποκατάσταση της δημοκρατίας". Ισως γιατί οι υπεύθυνοι του Προεδρκού Μεγάρου ξέρουν οτι αφού σήμερα τα φέρνω μετά δυσκολίας βόλτα δεν θα είχα να αγοράσω κοστούμι Αρμάνι.
    Προτίμησαν όμως να καλέσουν τον Μεγαλο-γιαουρτά, κάποιους άκαπνους φιόγκους που κάνανε διακοπές στα Παρίσια και βέβαια πολλούς "πολιτικάντηδες" που πλούτισαν απο την πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9:28 μμ
    Δεν το ειδα αυτο με τον λοβερδο, μηπως τον "μαλωσε" γιατι εμεις τους ψηφηζουμε στο κατω-κατω? Αν εγινε κατι τετοιο τοτε ισως μαλωνε ολους μας και οχι τον συγκεκριμενο πολιτη. Αλλα δεν ξερω, ξερω οτι ο Λοβερδος εχει λογικη σκεψη ομως. Οσο για τον τραγκα, εκδικηση παιρνει... εχουν γινει πολλα στο παρελθον και δεν θελω τωρα να ανοιξω αυτο το κεφαλαιο, ας ερθει ο Τραγκας να τα πει.

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. SNB

    Εσύ μπορεί να μην γιορτάζεις γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι από τα ακόλουθα πιθανά :
    1) Να μην είχες καν γεννηθεί την 24.7.74.Αλλά δεν θα έγραφες την λέξη συλλύπητήρια.
    2) Να είχες γεννηθεί και να ήσουν άνθρωπος του καθεστώτος ,η τέκνον χουντικού αξιωματικού.
    3) Να ήσουν ρουφιάνος της αστυνομίας η της χωροφυλακής και να έχασες την ισχύ σου .
    4) Να ήσουν κάποιο από τα ''γενναία '' αντράκια που είχαν ανδραγανθήσει πριν το 1974 στο να δέρνουν ...δεμένους πολίτες .

    Συλληπητήρια λοιπόν ,παλιομαλάκα, να λες στον εαυτό σου και σε όλες τις κουράδες που ανήκουν στις ως άνω κατηγορίες .

    Παλικάρι από τα Σφακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νέμεσις

    Η ''συντρόφισσα'' Λιάνα είσαι ;

    Εγώ γιοτάζω μαλακισμένη απόψε και συ άντε γ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 10.28

    1. Δεν είμαι η Λιάνα.
    2. Ευχαριστώ για την παραίνεση αλλά σεξ κάνω όταν θέλω εγώ και όχι όταν θέλεις εσυ.
    3. Πάρε το μεγαλογιαουρτά σου και τους άλλους προσκεκλημένους σκαφάτους "αγωνιστές της δημοκρατίας" σου και γιόρτασε όπως εσείς γνωρίζετε καλύτερα...

    ΥΓ. Μην ξεχάσεις να φορέσεις και την κατάλληλη για την περίσταση ενδυμασία (π.χ. ένα Cavalli αρκετά κοντό θα πήγαινε πολυ με το ξέκωλο ύφος και ήθος σου)

    Νέμεσις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μιλανε οι κωλοχουντικοι της αναρχοαριστερας BLOOPERS. Αντε γαμηθειτε ζωα που κανετε και μαθηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάθε χρόνο και χειρότερα.

    Και γύρω, ένα σωρό βολεμένοι μαλάκες να σου λένε "αφού δεν έχουμε χούντα, τι την θέλεις, αχάριστε, την -αληθινή- δημοκρατία;"

    Όταν οι ραγιάδες αυτού του τόπου θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την κρίσιμη μάζα, θα έρθει και η οριστική υποδούλωση.

    Kαι το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουμε "σε τι"...

    Όχι πως θα πάψουμε να ψηφίζουμε, όντες (ερήμην μας) υπόδουλοι. Αντίθετα, στις εκλογές θα έχουμε φιέστες και πανηγυράκια της "δημοκρατίας" και θα αναρωτιόμαστε: "Σε ποιό εκλογικό κέντρο, καλέ, θα πάμε να ψηφίσουμε, αυτή τη φορά; Σε κείνο που έχει απέξω συναυλία του Ρουβά ή σε κάποιο "ψαγμένο", της Β' Αθήνας, που απέξω κάνουν συναυλία οι έντεχνοι;"

    Ρε κορόιδα, δημοκρατία σημαίνει "ποιότητα ζωής και συμμετοχής, ΣΕ ΚΑΘΕ στοιχείο της καθημερινότητάς μας!"

    Δημοκρατία σημαίνει Αξιοπρέπεια του Πολίτη, ακόμα κι όταν τα πράγματα γίνονται στενάχωρα για αυτόν.

    Και πάνω από όλα:

    Αν δημοκρατία σημαίνει "ό,τι θέλει ο λαός", τότε

    Δημοκρατία σημαίνει:

    ΦΕΤΟΣ, περισσότερο Κοινωνικό Κράτος από πέρισι!

    Όταν το όποιο "κοινωνικό κράτος", χρόνο με το χρόνο, γίνεται όλο και λιγότερο, όλο και πιο μίζερο, όταν η κοινωνία της αλληλεγγύης γίνεται (μέσα από μία τεχνητά κλιμακούμενη ανασφάλεια για το αύριο) μία ολοένα και πιο "μισοξεχασμένη ανάμνηση από κάτι που ίσως δεν υπήρξε ποτέ", τότε κάποιοι σας κλέβουν τη Δημοκρατία μπροστά από τα μάτια σας!

    Το "ο σώζων εαυτόν, σωθήτω!", μάγκες μου, δεν είναι συστατικό της δημοκρατίας αλλά η αρχή για την ουσιαστική της κατάλυση. Μία κατάλυση που θα συμβεί πίσω από το γιαλιστερό, παραπλανητικό περιτύλιγμά της που τεχνηέντως θα αφήσουν να υπάρχει ώστε τα λίγα τσιράκια και οι βολεμένοι να μπορούν ασκούν (εν ονόματι της "δημοκρατίας", πάντοτε) βάρβαρη εξουσία σε όλους τους υπόλοιπους.

    Δεν ξέρω ποιών συμπολιτών μου η "δημοκρατία" τους γιορτάζει. Όπως και να έχει, της εύχομαι, από καρδιάς, χρόνια πολλά. Δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα από αυτήν - και έρχονται!

    Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο καθένας δικαιούται το 10' της αυτοπροβολής του, μπορεί να χρησιμοποιεί άγνωστες λέξεις που μπερδεύυν το νόημα ως μέσον επιβεβαίωσης της αυτοπροβολής του.
    Δημοκρατία πέθανε πριν γεννηθεί με επιλογή μας, όλων μας.
    Δεν είναι κομματική η πειθαρχία, αλλά υπακοή στο κέλευσμα όσων τον ψήφισαν τον κερατάκο τον βουλευτή – αυτό σημαίνει αντιπροσώπευση: να ρωτάμε και καμμιά φορά αυτούς που αντιπροσωπεύουμε, δεν δώσαμε λευκή επιταγή σε κανένα.
    Η διαφθορά δεν βαρύνει τους αξιωματούχους, χρειάζονται δύο στη σχέση αυτή. Βαρύνει κυρίως αυτόν που ενδίδει, που επιδιώκει την μικροεξυπηρέτηση-παρανομία, αυτόν που γνωρίζει αλλά ανέχεται και δεν καταγγέλλει, γιατί ξέρει ότι θα έρθει και η σειρά του να γίνει ζήτουλας..... και
    πολλά άλλα
    Όταν σκύβεις ξέρεις το αποτέλεσμα ΘΑ ΣΕ ΓΑΜ...ΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σύντροφοι,κατεβάζω πρόταση:

    Απο τον επόμενο χρόνο,η γιορτή για την αποκατάσταση της Λαμογιοκρατίας, ουπς,συγνώμη,της Δημοκρατίας ήθελα να πώ,να γίνεται στην τιμημένη Μύκονο!



    Σύντροφοι,κατεβάζω πρόταση:

    Απο τον επόμενο χρόνο,η γιορτή για την αποκατάσταση της Λαμογιοκρατίας, ουπς,συγνώμη,της Δημοκρατίας ήθελα να πώ,να γίνεται στην τιμημένη Μύκονο!



    Σύντροφοι,κατεβάζω πρόταση:

    Απο τον επόμενο χρόνο,η γιορτή για την αποκατάσταση της Λαμογιοκρατίας, ουπς,συγνώμη,της Δημοκρατίας ήθελα να πώ,να γίνεται στην τιμημένη Μύκονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παλικάρι από τα Σφακιά, ειδικά εκεί κάτω, δεν δικαιούστε δια να ομιλήτε, όταν σε όλη τη διάρκεια της 7ετίας, δεν πετάξατε ούτε στρακαστρούκα κατά της Χούντας Αλλά ήταν ο Στυλιανός από εκεί, το ξέχασα...
    Τι να γιορτάσουμε ρε μάγκα, την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο; Αν δεν γινόταν η εισβολή, θα καλούσε ο Γκιζίκης τους πολιτικούς να αναλάβουν την εξουσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ολοι γιορταζουμε αλλα τι γιορταζουμε μεπως κανεις ξερει?Μηπως απο τη μια χουντα που εφυγε πεσαμε στην αλλη και δεν το πηραμε χαμπαρι?Δηλαδη μηπως ζουμε μια απλη μετονομασια εξουσιας πραγματων και ιδεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. SNB

    Δεν έγραψα ότι είμαι οπαδός η μέλος κανενός κόμματος .

    Δεν έγραψα ότι δεν επιθυμώ καλλίτερη Δημοκρατία .

    Μέχρι να πεθάνω θα γράφω ύβρεις εναντίον του Γκλύξμπουργκ και εναντίον των φασιστοειδών πανηλιθίων πρακτόρων της Αμερικής που μας πούλησαν , μας έδειραν , μας βίασαν και μετά 34 χρόνια βγαίνουν ορισμένες κουράδες σαν τον βλάκα Πατακό και ζητάνε και τα ρέστα .

    Ο συχωρεμένος στρατηγός Διονύσιος Αρμπούζης είχε πει την 21.4.67 όταν τον συνέλαβαν :
    ''Αυτά συμβαίνουν όταν ηλίθιοι λοχίες γίνονται στρατηγοί ''(εννοώντας τον Πατακό)

    Παλικάρι από τα Σφακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κριμα που μια γιορτη με νοημα καταντησε στα σημερινα χαλια. Ομως, αυτα τα χαλια, που ολοι μας κοροιδευουμε εδω, ειναι τα χαλια της χωρας στην οποια ζουμε.Συγχαρητηρια σε οσους συνεβαλαν σ' αυτο, συγχαρητηρια σ' οσους το συντηρουν, συγχαρητηρια και σε μας που το ανεχομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1:21

    Σφακιανέ, δεν θα συμφωνήσω μαζί σου.

    Η μεγάλη παγίδα που πέφτουμε είναι όταν κολλάμε σε κλισέ του τύπου "ο βλάκας ο παττακός".

    Πρόσεξε την λούμπα, τώρα.

    Ας δεχτούμε, αναμφίβολα, ότι ο μυστρής ήτο, ίσως, βλαξ.

    Τι έκανε όμως αυτός ο βλαξ; Πήγε και σκέφτηκε (ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΟΣ!!!) το αυτονόητο - που δεν είχαν σκεφτεί όλοι οι άλλοι:

    "Αφού δεν έχω να δώσω λεφτά σε εργολάβους, θα βάλω τη ΜΟΜΑ να ανοίξει δρόμους σε όλα τα απομονωμένα χωριά έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με αυτοκίνητο" (και όχι με μουλάρι ή γαιδούρι, όπως συνέβαινε μέχρι τότε).

    (Μην βιαστείς να με χαρακτηρίσεις "οπαδό" του παττακού, αλλού το πάω - υπομονή και θα δεις!)

    Τι άλλο είπε ο "πανύβλαξ";

    "Μέχρι τώρα, η ΔΕΗ ηλεκτροδοτεί ημιαστικές περιοχές που θα της αποφέρουν άμεση απόσβεση, μέσα από την κατανάλωση. Τι χρειάζεται για να ηλεκτροδοτηθεί και το πιο απομακρυσμένο χωριό; Κολώνες και σύρμα που κοστίζουν ελάχιστα. Κι ας είναι τόσο χαμηλοί καταναλωτές που θα πάρει χρόνια για να πάρουμες τα λεφτά μας πίσω..."

    Κάτι τέτοια έλεγε και έκανε ο "πανύβλαξ" και όταν έκανε περιοδίες στα χωριά τον περίμεναν όλοι οι κάτοικοι με σημαίες και λουλούδια. Κι εγώ, μπόμπιράς τότε, έτρωγα το κυνήγι της αρκούδας από τη μάνα μου και τους εκστασιασμένους συγχωριανούς, έτσι και τολμούσα να κάνω πλάκα με τη λέξη "γλόμπος" και "μυστρί".

    Πού θέλω να καταλήξω;

    Θέλω να καταλήξω στο ότι, την εποχή εκείνη ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού (και μην ακούς αντίθετες μαλακίες, αν δεν τα πρόλαβες) είχε ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΑ στη χούντα, επειδή κάποιοι "πανύβλακες", σαν τον πατακό, έκαναν πέντε-δέκα αυτονόητα πράγματα που άλλαζαν δραματικά (προς το καλύτερο) τη ζωή των παραμελημένων της επαρχίας. Αυτονόητα πράγματα τα οποία ο πρότερος πολιτικός, δημοκρατικός κόσμος, τα σνόμπαρε επειδή δεν ήθελε να λερώσει τα χέρια του με τα σκατά της επαρχίας (φρόντιζαν, έτσι κι αλλιώς, για τα κουκιά ου παπάς κι ου χωρουφύλαξ)

    Και τώρα, στο δια ταύτα.

    Όταν ζοριστεί στη ζωή του ο άνθρωπος, δεν θέλει και πολλά πράγματα για να πει "ευχαριστώ αφέντη", στον επίδοξο δεσμώτη του. Ο "βλαξ" πατακος τα κατάφερε με δυο στρατιωτικές μπουλντόζες, δέκα κολώνες, λίγο σύρμα της ΔΕΗ και όλους τους στρατευμένους πολιτικούς μηχανικούς μέσα στα εργοτάξια της ΜΟΜΑ. (Μία από τις αιτίες που δημιούργησαν λαμπρούς επαγγελματίες στο είδος τους - κάτι που σπανίζει στις μέρες μας)

    Κι ο επόμενος δυνάστης, φίλτατε Σφακιανέ, δεν θα είναι ο "βλαξ πατακός" αλλά κάποιο ευφυές σαϊνι από το χάρβαρντ. Που θα σε βρει να σέρνεσαι στα τέσσερα και θα σου ζητήσει να ανταλλάξεις την ελευθερία (όχι της κίνησής σου αλλά της σκέψης σου) προσφέροντάς σου, όπως κι ο πατακός, τα "αυτονόητα ψίχουλα" της δικής σου εποχής:
    μία ελάφρυνση στα χρέη από τις πιστωτικές σου κάρτες (που θα σου έχουν γίνει βραχνάς έτσι όπως σε κατακλέβουν οι τράπεζες), μία καπως καλύτερη σύνταξη (με επιστροφή των κλεμμένων από τα ταμεία), λίγο πιο "κιριλέ" νοσοκομεία, λιγότερη γραφειοκρατεία, πιο πολλά και αποτελεσματικά ΚΕΠ και πάει λέγοντας.

    (Κι αν δεν τα δεχτείς εσύ, μην ανησυχείς: εκατό θα βρεθούν, από δίπλα σου, να τα αρπάξουν στον αέρα σαν τους γύφτους με το τριχίλιαρο των πυρόπληκτων)

    Και σε αντάλαγμα όλων αυτών των "αυτονόητων", θα σου πάρει την ψυχή, τη γή και, προπάντων, τα πετρέλαια από τις θάλασσές σου!

    Πού θέλω να καταλήξω;

    Αν θέλουμε να μην πιανόμαστε κορόιδα (και ως λαός, δεν είμαστε βλάκες - απλά ισχύει εκείνη η παροιμία με το πουλί και τη μύτη του) θα πρέπει να πάψουμε να λοιδωρούμε τους "τόσο βλάκες που έκαναν τα αυτονόητα". Και θα πρέπει να απαιτούμε αυτά τα αυτονόητα να υλοποιούνται ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ από τους δημοκρατικά "φυτεμένους στο ψηφοδέλτιο και εκλεγμένους" πολιτικούς μας. Aυτούς που "μέσω πράξεων ή παραλείψεών τους" (που λένε κι οι δικαστικές αποφάσεις) χρησιμοποίησαν διαχρονικούς πατακούς για να μας αποσπάσουν την προσοχή από το χέρι του λωποδύτη που εισέβαλε, δολίως, στην τσέπη μας.

    Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα για αυτούς τους υποτιθέμενους -πλέον- δημοκράτες (άρα και άμεση ακύρωση της αλαζονείας τους) με το να τους επισημαίνουμε, αδιάκοπα, ότι έχουν υποχρέωση να δουλεύουν για τα "αυτονόητα" (και να μας τα προσφέρουν, φυσικά) περισσότερο από ότι οι "άχρηστοι" και "πανύβλακες" καραβανάδες!

    Εκεί να δεις γέλιο που θα πέσει όταν θα πάψεις να κοροιδεύεις τα φαντάσματα του παρελθόντοςε και θα αρχίσεις να δείχνεις με το δάκτυλο τους δράκουλες του σήμερα.

    Κι αν φτάσεις στο σημείο να περιμένεις να έρθει ΤΟΤΕ κάποιος να σε σώσει, να είσαι σίγουρος ότι αυτός θα σε πηδήξει (με τον τρόπο του) ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από αυτούς που σε πηδάνε σήμερα επειδή, λέει, "σε έσωσαν από τον βλάκα πατακό". Μόνο που δεν θα υπάρχει πλέον ο δρόμος του γυρισμού.

    Αντε, σταματάω γιατί κοντεύω να καταντήσω Λιακόπουλος!

    Το έπιασες όμως το θέμα;

    Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δ.Χ.
    3.30


    Δυστυχώς δεν κατάλαβες τι εννοούσα με το τελευταίο μου κείμενο .
    Η εγώ δεν είμουν σαφής.
    Απεκάλεσα βλάκα το Πατακό σχετικά με τα όσα φώναζε προχτές σε μια εκπομπή του Άλτερ .
    Αν πέσει στα χέρια σου το βιβλίο του συχωρεμένου Γιάννη Κάτρη ''Η γέννηση του Νεοφασισμού στην Ελλάδα''θα καταλάβεις ότι η πολιτική ηγεσία της δεκαετίας
    του '60 , παρόλο που ήταν ,οι περισσότεροί τους ,υψηλότατης μόρφωσης κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου και οι υποτιθέμενοι ''πανύβλακες'' τους έπιασαν στον ύπνο.
    Δεν συμφωνώ ότι σε πραγματικά ποσοστά είχαν τον λαό μαζί τους .
    Απόδειξη ότι μετά το '74 επανειλημένα κατέβασαν σε εκλογές και κυρίως σε ευρωεκλογές, φιλοχουντικά κόμματα και δεν πήραν ποτέ πάνω από 5%.

    Μην συγκρίνεις ανόμοιες εποχές .
    Τότε για να μπεί ένας νεαρός σε σχολή ενόπλων δυνάμεων έπρεπε με το πιστοποιητικό ''κοινωνικών φρονημάτων'' να αποδείξει ότι είναι δεξιός .
    Σπανιώτατα , αν υπήρχε κάποιο μέσο , έμπαινε και κάποιος κεντρώος.
    Την 21.04.67 ήταν βέβαιες οι χουντοκουράδες ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αξιωματικών ήταν δικοί τους .Ποτισμένοι με το δηλητήριο του ερυθρού κινδύνου .
    Διάβασε το διάγγελμά τους της 21.4.67 .
    ......θα έμπαινε στην Θεσσαλονίκη ο Γεώργιος Παπανδρέου για να κυρήξει κομμουνιστική επανάσταση !!!
    Τέτοιες μαλακίες έλεγαν .

    Σήμερα είμαστε σε μια άλλη εποχή και κανένας δεν ξέρει τι καπνό φουμάρει ο κάθε αξιωματικός που μπαίνει με μόρια μέσω των Πανελληνίων .


    Παλικάρι από τα Σφακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 3.30
    Δ.Χ.

    Εξαιρετική η ανάλυσή σου.
    Ευτυχώς που ακόμα υπάρχουν πολίτες που σκέφτονται χωρίς παρωπίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Την ποιό εξαιρετική ανάλυση την έκανε ο τακης, αλήθεια, για σκεφθείτε λίγο και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 5:32

    έχουμε παρωπίδες όσοι ακούμε για χούντα και βγάζουμε σπυριά , επειδή η ΜΟΜΑ άνοιξε του φίλου μας τον δρόμο επί χούντας ;
    Kαι του συχωρεμένου του πατέρα μου του χάρισε τό δάνειο η Αγροτική Τράπεζα επί χούντας .
    Να τους δοξάσω ;

    Στην επόμενη χούντα θα μπούν οι τούρκοι στην Αθήνα και θα γίνουν οι κόρες μας χανουμάκια.Καί πάλι θα τους λέμε μπράβο επειδή έφεραν το ρεύμα στο χωριό μας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 9.38
    northwest greece


    Οι Τούρκοι θα μπουν κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα μέσω της ΕΕ.
    Στο μεταξύ έχουν ήδη μπει και συνεχιζουν να μπαίνουν Αφγανοί, Αφρικανοί, Αλβανοί, Ιρακινοι κλπ κλπ στα πλαίσια της πολυπολιτισμικής-δημοκρατικής πολιτικής των Αριστερο-δεξιών Νεοταξιτών (Κυβερνησης και αντιπολίτευσης).

    Είσαι τόσο σίγουρος οτι η κόρη σου δεν έχει γίνει ακόμη χανουμάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 9:38

    Καλά, αυτό κατάλαβες εσύ;

    Αυτό που λέει είναι ότι αυτοί που κατέλαβαν παράνομα την εξουσία το 1967 είχαν την ανάγκη να δείχνουν συνεχώς έργο και να προσφέρουν πράγματα για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος και τους κρεμάσει ανάποδα. Και φυσικά, δεν τολμούσαν να κλέψουν επειδή οι μισοί από δαύτους ήτανε "εθνικοβαρεμένοι" ταλιμπαν-ασκητές και θα κρεμούσαν ανάποδα όσους από τους δικούς τους απλωναν το δάκτυλο στο βάζο με το μέλι. (περίπτπωση μπαλόπουλου, για παράδειγμα)
    Για αυτό και η πτώση της δικτατορίας του βρήκε με άδειες τσέπες.

    Αντίθετα, αυτοί που έχουν σήμερα νόμιμα την εξουσία, σε έχουν γραμμένο στα τέτοια τους, σε κατακλέβουν καθημερινά και δεν φοβούνται την βίαιη ανατροπή από την στιγμή που έχουν βρεί το σύστημα να εναλλάσσονται "δημοκρατικά" στην εξουσία παραγράφοντας ο ένας τα αδικήματα του άλλου.

    Και ο κίνδυνος που αναφέρει είναι ότι, έτσι που πάνε τα πράγματα, με τη συνεχή λεηλασία του τόπου, θα αυξηθεί τόσο πολύ η φτώχεια και η δυστυχία σε αυτό τον τόπο που θα βρεθούν πολλοί που θα δεχτούν ακόμα και στέρηση ελευθερίας της χώρας μόνο και μόνο για να πάρουν κάτι ψίχουλα που αυτοί θα θεωρούν σημαντικά.

    Εσύ, τότε, θα διαφωνήσεις αλλά εκείνο που θα μετράει είναι η ψήφος των πολλών.

    Η νέα τάξη έκανε εισβολή στο Ιράκ, για να του πάρει τα πετρέλαια. Την ελλάδα δεν την αφήνουν να εκμεταλλευτεί τον πλούτο της (όπως έλεγε και ο ανδρέας παπαντρέου, τον πρώτο καιρό μετά την μεταπολίτευση) έτσι ώστε ο πληθυσμός να είναι πάντοτε "στην ανάγκη" και το φορομπήξιμο.

    Και τώρα, πλησιάζει ο καιρός που, μέσα από την αυξανόμενη ανέχεια και ανασφάλεια (έχεις υπολογίσει πόσοι ψηφοφόροι είναι συνταξιούχοι και ήδη ζορίζονται;)θα έρθει η στιγμή που θα κατεβάσουμε βρακιά, λέγοντας "πάρτε δωρεάν το μαγαζί μας, αρκεί να μας κρατήσετε υπάλληλους". Δεν θα το πεις εσύ, αλλά αν αυτοί που το πουν είναι περισσότεροι από σένα, θα είσαι υποχρεωμένος να το δεχτείς.

    Και αν έχεις στοιχειώδες μυαλό στο κρανίο σου, σκέψου και αυτό. Δεν σε εντυπωσιάζει που συνεχώς αυξάνεται η εγκληματικότητα; Δεν σε εντυπωσιάζει που η εγκληματικότητα μένει ατιμώρητη ακόμα και όταν φτάσει στο δικαστήριο;

    Μήπως σε πάνε σιγά-σιγά στο σηεμίο να πεις "δ'εχομαι εγώ να περπατάω στο δρόμο με χειροπέδες αρκεί οι αληθινοί εγκληματίες να καταδικαστούν να βρεθούν σε κελί και όχι σε ποινές με αναστολή;"

    Μήπως σου την έχουν στημένη, χρησιμοποιώντας μία καρικατούρα δημοκρατίας και πείθοντάς σε ότι αυτή είναι αληθινή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 10:33

    Η νεώτερη γενιά των Ελλήνων δεν γνωρίζει κάποιες πικάντικες λεπτομέρειες από την δράση των αρχηγών των ''ασκητών ταλιμπάν''.

    Υπήρχε λογοκρισία και τα ''πικάντικα'' τα μαθαίναμε από τον διεθνή τύπο όσοι δουλεύαμε εκτός Ελλάδας.

    Στον διεθνή τύπο γράφτηκε ότι στοίχησε στον Σ.Νιάρχο 29 εκατ. δολλάρια η αναχώρησή του στο εξωτερικό , όταν ένας τίμιος εισαγγελέας Πειραιά διέταξε να τον συλλάβουν για τον φόνο της συζύγου του .
    Από τον διεθνή τύπο μάθαμε ότι ο αντιβασιλιάς Ζωιτάκης έχασε την ''αντιβασιλεία''΄λόγω
    ...Παγώνας!!!
    Η Παγώνα Ζωιτάκη, σύμφωνα με τον τότε διεθνή τύπο,πήγαινε τακτικά στην Ελβετία και κατέθετε διάφορα ποσά σε συγκεκριμένους λογαριασμούς .
    Σε κάποια φάση όμως οι αρχηγός των Ταλιμπάν-ασκητών Γιώργος Παπ.,πήρε χαμπάρι ότι η Παγώνα κατέθετε τα ποσά στον λογαριασμό της ...
    Παγώνας.
    Έγινε θηρίο ο Γιώργος Παπ. και καθαίρεσε τον σύζυγο της Παγώνας .

    Άυτά περί αθωότητος των ταλιμπάν -ασκητών.

    Βέβαια υπάρχουν κάποιοι που έμειναν ''ριγμένοι''.
    Γνωρίζω έναν ταλιμπάν - ασκητή που μετά την έκτιση της ποινής του (4 χρόνια) έπιασε δουλιά στον φούρνο του αδελφού του.

    Ένας συνταξιούχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σφακιανός 10:33

    ===============

    Δεν συμφωνώ ότι σε πραγματικά ποσοστά είχαν τον λαό μαζί τους .
    Απόδειξη ότι μετά το '74 επανειλημένα κατέβασαν σε εκλογές και κυρίως σε ευρωεκλογές, φιλοχουντικά κόμματα και δεν πήραν ποτέ πάνω από 5%.

    ==================

    Στα δημοψηφίσματα του "ναι" οι χουνταίοι μάζευαν ΠΟΛΥ σημαντικά ποσοστά αποδοχής - όχι βέβαια τα μαγειρεμένα που παρουσίαζαν αλλά πάντως αρκετά υψηλά. Μην ξεχνάς, βέβαια, ότι είχε προηγηθεί μεγάλη περίοδος ακυβερνησίας ενώ οι δεξιοί, λίγο πριν από τη χούντα, φοβούνταν την έλευση του αντρέα στην εξουσία.

    (Ο οποίος αντρέας είχε τεχνηέντως χαρακτηριστεί ως "κρυπτοκομμουνιστής", ώστε να αποτελεί φόβητρο για τους συντηρητικούς. Με άλλα λόγια, για τους "εθνικόφρονες", η χούντα ήταν "το μη χείρον βέλτιστον". Ακόμα και για τους βασιλόφρονες οι οποίοι... "συχώρεσαν" τους χουντικούς για την αποπομπή του Κοκού και της μάνας του!)

    Από τη στιγμή όμως που έγινε η ανατροπή του παπαδόπουλου από τον ιωαννίδη, το "χουντικό ίματζ" άρχισε να ξεφτίζει με γρήγορο ρυθμό. Και όταν τα σκάτωσαν με την Κύπρο (και ιδιαίτερα, με το απίστευτο μπάχαλο της Επιστράτευσης!) ήρθε το τέλος τους, στη συνείδηση των πρώην οπαδών τους.

    Το 5% που πήραν σε εκείνες τις εκλογές ήταν αποτέλεσμα μιας γελοίας προσπάθειας, εκπροσωπούμενης από γελοίους (εν πολλοίς) ανθρώπους. Το πιο τραγικό, για τα μυαλά που κουβάλαγαν εκείνοι οι άνθρωποι, ήταν ότι για να συλλεγεί αυτό το 3-5% είχαν συνασπιστεί οι... άσπονδοι φίλοι: χουντικοί και βασιλόφρονες, μαζί! (Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...)

    Εδώ που τα λέμε, κι αυτό ακόμα το 5% ήταν ήδη ένα ΠΟΛΥ μεγάλο ποσοστό, για εκείνες τις μέρες! Σκέψου: υπήρχε περίπτωση ένας δεξιός ψηφοφόρος (και πρώην φανατικός υπέρμαχος του χουντικού "ναι", στο δημοψήφισμα) να ψηφίσει τα "πτώματα", όταν μπροστά του είχε, ύστερα από μία δεκατία, το μυθικό Real Thing με το επικοινωνιακό προσωνύμιο "Εθνάρχης";

    Δ.Χ.

    ΥΓ. Σε ευχαριστώ 5:32!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φιλε, αυτα που εκλεψε η χουντα ειναι τριχες μπροστα στο τσιμπουσι που εγινε τα τελευταια 25 χρονια, απο ανθρωπους ολων των πολιτικων χρωματων, και απο ψηλα μεχρι και σε επιπεδο κλητηρα. Και μην παιρνεις αυτη τη φραση οτι ειμαι φιλοχουντικος, καθε αλλο. Αλλα η αληθεια να λεγεται οι γκρεκο-ταλιμπαν ηταν πολυ πιο τιμιοι... οσον αφορα το κλεψιμο.

    Διεθνη στοιχεια υπαρχουν για ολες τις χωρες, η ελλαδα πραγματικα ειχε μεγαλη οικονομικη αναπτυξη την επταετια, η μεταπολιτευση μας εδωσε μεν ελευθεριες αλλα εχωσε και το χερι στη τσεπη μας και εβαλε καπακι στην (πραγματικη) αναπτυξη, και λεω πραγματικη διοτι τα ολυμπιακα εργα και αλλα εργα σαν το μετρο και την αττικη μπορει να ανεβαζουν τα νουμερα αλλα μονο προσωρινα, τα αληθινα νουμερα αναπτυξης ειναι απο επενδυσεις επιχειρησεων που κατασκευαζουν εργοστασια, μοναδες παραγωγης, κλπ και προσφερουν μακροχρονη εργασια στο λαο. Και εκει ειμαστε δυστυχως κακιστοι, ισως οι χειροτεροι στην ευρωπη, και δεν θελω να γραψω σεντονι και σταματαω εδω.

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 1.06

    Τι θυμάμαι εγώ από την επταετία;
    Το επίδομα Κυριακής , μας το μετέτρεψαν σε υποχρεωτική εργασία την Κυριακή.
    Για να πάρουμε το επίδομα διακοπων έπρεπε να έχουμε 12 μήνες στο πλοίο.Αν δηλαδή αρρώσταινες στους 11 μήνες και απολύοσουν δεν το έπαιρνες .
    Το 1971 η ωριαία αμοιβή υπερωρίας Έλληνος Υποπλοιάρχου ισούτο με αυτή του Άγγλου .... ναυτόπαιδος !!
    Οι εφοπλιστές όμως απήλαυσαν ΠΛΗΡΟΥΣ φοροαπαλλαγής .
    Δεν αμφιβάλλω ότι πολλοί ''κονόμησαν '' επί Χούντας.
    Τουλάχιστον εμείς οι ναυτικοί πήραμε from the three the ... longer .
    Διάβασα και κάποια στατιστικά η Χούντα έχει πράγματι δύο ρεκόρ :
    Το μικρότερο ποσοστό πληθωρισμού (κάτω από μια μονάδα ,το 1968) και το υψηλότερο (πάνω από τριάντα μονάδες , το 1973).

    Veteran Seaman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 1:06

    ==========

    μπορει να ανεβαζουν τα νουμερα αλλα μονο προσωρινα, τα αληθινα νουμερα αναπτυξης ειναι απο επενδυσεις επιχειρησεων που κατασκευαζουν εργοστασια, μοναδες παραγωγης, κλπ και προσφερουν μακροχρονη εργασια στο λαο

    ===========

    Έχεις σκεφτεί, για παράδειγμα, ότι πάνω στη μεγάλη ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας, ο τζίρος της προσμετρήθηκε στην (ανύπαρκτη) αύξηση του ΑΕΠ;

    Έχεις σκεφτεί, για παράδειγμα, ότι όταν λέμε "να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές" αυτό σημαίνει να τους πουλήσουμε έτοιμο "πράγμα": την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΤΕ (και τη βιβάρτια, που λέει και ξαναλέι και ο καρατζαφέρης) αλλά όχι να κάνουνε νέα εργοστάσια, να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας;

    Από πότε το ξεπούλημα (με κέρδος σε μαύρο χρήμα για τους ενδιαμέσως μεσολαβήσαντες) θεωρείται "νέα επένδυση;

    Ρε μπας και έχουμε χάσει τελείως την αίσθηση των λέξεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 2:06 μμ
    Αλλο ποιο το νοημα που περιγραφεις, και αλλο αυτο που εννοω εγω και οι υπολοιπες χωρες εκτος ελλαδας, παραδειγμα, 5 εργοστασια παραγωγης αυτοκινητων στην τουρκια, κανενα στην ελλαδα, ουτε ποδηλατο, και οταν ηρθαν και ζητησαν να ανοιξουν τι καναμε, τον βιο τους αβιοτο και τα μαζεψανε και φυγανε. Λοιπον οταν εγω λεω επενδυσεις εννοω ενα εργοστασιο BMW, Mercedes, κλπ, που μεσω πειραια θα τροφοδοτει την ανατολικη μεσογειο και οχι μονο. Στις ΗΠΑ δεν εισαγουν ουτε ενα απο αυτα, τα φτιαχνουν σε εγοστασια εντος της χωρας, γιατι? διοτι καποιοι πολιτικοι φροντιζουν να υπαρχει εργασια για αυτους που τους ψηφιζουν, εδω κανουμε αυτο που λες εσυ, και ο λογος που το κανουμε ειναι... το σεντονι αυτο μια αλλη φορα...

    http://freedom-by-takis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η μυωπία σε κάνει να μην μπορείς συνήθως να δεις μακριά.Η βλακεία όμως σε τυφλώνει απόλυτα.

    Ποτέ μην λογομαχείς μ΄ ενα βλάκα.θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

    Το μεν πρώτο αφορά δυστυχώς την πλειοψηφία των σημερινών Ελλήνων οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν πως μας εμπαίζουν όλοι αυτοί τους οποίους ψηφίζουμε και γιορτάζουν κάθε χρόνο την ΄΄ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ'' .
    Το δε δεύτερο οι συνεχείς απαντήσεις σε ανόητους που ''πρέπει'' να δίνονται σε εύστροφα σχόλια κάποιων blogers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. takis 2:49

    Ακριβώς αυτά που λες, εννούσα και εγώ!

    Δημιουργούμε τζίρους με δουλειές "αέρα κοπανιστού", δεν παράγουμε το παραμικρό προϊόν (εκτός κι αν φυτρώσει μόνο του από τη γη) και τα επεινδυτικά κεφάλαια που προσελκύουμε αφορούν εξαγορές δημόσιας περιουσίας και όχι δημιουργία νέων επιχειρήσεων, με νέες θέσεις εργασίας.

    Η ιδέα της παγκοσμιοποίησης μας έριξε, τελικά, στη λούμπα που έλεγε "η ελλάδα προορίζεται να μετατραπεί σε χώρα παροχής υπηρεσιών και όχι σε χώρα παραγωγής βιομηχανικών προϊόντων".

    Κοντολογίς, προοριζόμαστε να αποτελέσουμε αυτό το οποίο κοροϊδεύαμε πριν από 20 χρόνια: "Τα Γκαρσόνια της Ευρώπης"!

    Και δυστυχώς, θα παραμείνουμε καθηλωμένοι στην ιδιότητα του "γκαρσονιού" καθώς, με τις συγκυρίες που διαμορφώνονται (και με το στραβό μας το μυαλό) θα πάψουμε να είμαστε οι "ξενοδόχοι των διακοπών της ευρώπης". Θα τα πάρουν όλα οι τράπεζες, στο επερχόμενο τουριστικό "κραχ" και θα τα δώσουν στους πλειοδότες - όχι έλληνες φυσικά...

    Και ξέρεις, αυτά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με οικονομίστικη προσέγγιση, από τη στιγμή που (μόνοι μας το καναμε; κάποιοι άλλοι μας τόκανε; άγνωστο!) έχουμε χάσει κάτι σημαντικό από το "πνεύμα" και τον "χαρακτήρα" μας, ως λαός.

    Η ευρηματικότητα και η δημιουργικότητα που κάποτε μας χαρακτήριζε, συλλογικά, έχουν υποχωρήσει, δίνοντας τη θέση τους σε μία εφήμερη σπασμωδικότητα αντιμετώπισης της ζωής, ως απόρροια μιας ολοένα αυξανόμενης κρίσης πανικού.

    Και το ερώτημα (που θα μπορούσε να αποτελέσει απαρχή μιας μεγάλης συζήτησης) είναι:

    Η κρίση πανικού είναι αυτή που δημιούργησε την κρίση πολιτκής που βιώνουμε ή το αντίστροφο;

    Φιλικά

    Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *