GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Εξυπνοι λαοί του κόσμου ενωθείτε!"

ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ: ΒΛΑΚΕΙΑ Ή ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ; . Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος http://www.andrianopoulos.gr/ . Οι διαθέσεις της...

ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ: ΒΛΑΚΕΙΑ Ή ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ;
.
Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος
http://www.andrianopoulos.gr/
.
Οι διαθέσεις της Ρωσίας δεν ήταν δυνατόν να παρερμηνευθούν. Από τον Ιούνιο του 2004, ο Πρόεδρος τότε Πούτιν είχε αποσαφηνίσει στόχους και προτεραιότητες. Μιλώντας σε ένα συνέδριο διεθνών ειδικών, στο Πανεπιστήμιο Λέβ Γκουμίλεφ στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα κι ενώπιον των περισσότερων ηγετών των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, δεν είχε μασήσει τα λόγια του. "Οι ιδέες του Γκουμίλεφ που είχε πρώτος διατυπώσει την αρχή του νεο-Ευρασιατισμού", είχε τονίσει ο Πούτιν, "και που αποβλέπουν στην ένωση των κρατών της Ευρασίας ενάντια στην υπερ-Ατλαντική Δύση κινητοποιούν σήμερα πιά τις μάζες των χωρών μας". "Η προστασία από εξωγενείς απειλές κι από τον αυξανόμενο παγκόσμιο ανταγωνισμό", είχε σημειώσει ο Ρώσος Πρόεδρος, "μπορεί να πραγματοποιηθεί μοναχά μέσα απο κινήσεις ενωτικές κι αποφασιστικές... Η Ευρασία είναι ο μοχλός για την επίτευξη των στόχων αυτών. Και η Ρωσία αποτελεί την καρδιά της Ευρασίας... Οι επι μέρους εθνικισμοί και οι ανόητες προσωπικές φιλοδοξίες μπορούν μοναχά να αποτρέψουν την προσπάθειά μας. Αλλά δεν είμαστε ανόητοι". Και κλείνοντας αναφώνησε: "Εξυπνοι λαοί του κόσμου ενωθείτε!"
Τα λόγια αυτά ήχησαν τότε κάπως παράταιρα κι' ασυνήθιστα. Δεν χωρούσε όμως αμφιβολία για τους στόχους στους οποίους αποσκοπούσαν. Μετά από τέσερα χρόνια είναι φανερό πως πολλοί στη Δύση, και σε κάποιες χώρες της Ρωσικής περιφέρειας, δεν είχαν τότε ακούσει. Και ήρθε η κρίση στην Γεωργία και στον νότιο Καύκασο για να επιβεβαιώσει τις Ρωσικές επιδιώξεις. Για κάποιους η ρήξη ξέσπασε αναπάντεχα. Για κάποιους άλλους ήταν κάτι αναμενόμενο. Η αλήθεια είναι πως και οι μεν και οι δε ετοιμάζονταν για ενδεχόμενη ανάφλεξη αλλά δούλευαν και για κάποια συνεννόηση.
Ας δούμε κατ' αρχήν το πλαίσιο της κρίσης. Η υποτιθέμενη αυτονομιστική νότια Οσετία δεν είναι στην πραγματικότητα παρά μιά πολιτειακή οτνότητα στα χέρια κάποιων Ρώσων επιτηδείων δήθεν εθνικιστών για να εκβιάζουν το Κρεμλίνο και να εξασφαλίζουν σημαντικά οικονομικά οφέλη. Κϋριος μοχλός πλουτισμού είναι ο αγωγός αερίου. Που μεταφέρει ενέργεια από την Ρωσία για την περίπτωση που η Γεωργία αποφασίσει να κόψει τις δικές της παροχές. Η κατασκευή, οι διακλαδώσεις, οι παροχές κλπ απαιτούν σημαντικά έργα υποδομής απορροφώντας μεγάλα ποσά. Που δίχως διαφάνεια κανείς δεν γνωρίζει πού ακριβώς καταλήγουν.
Ολόκληρη η κεντρική ηγεσία της Νότιας Οσετίας απαρτίζεται από Ρώσους αξιωματούχους που κάποια στιγμή αποφάσισαν να γίνουν Οσέτιοι εθνικιστές. Πρώην στρατιωτικοί διοικητές της Πέρμ στα Ουράλια, επικεφαλής αστυνομικών αρχών σε γειτονικές δημοκρατίες, διοικητικοί παράγοντες σε Ομπλάστ της ρωσόφωνης Ουκρανίας κλπ συνθέτουν την ηγετικη ομάδα της Νότιας Οσετίας. Της οποίας μάλιστα ο "Πρόεδρος" δεν εμφανίζεται συχνά σε δημόσιες εκδηλώσεις στη χώρα του. Εκτιμάται λοιπόν πως η ειρήνευση της περιοχής και η εξασφάλιση της όποιας ομαλότητας (είτε ολοκληρωτκή ενσωμάτωση στη Ρωσία είτε συμφωνία με την Γεωργία) θα αποδυναμώσει τους μηχανισμούς που εκμεταλλεύονται σήμερα την χλωρα και κάποιοι θα ζημιωθούν επιχειρηματικά.
Από τα πράγματα λοιπόν και το Κρεμλίνο και η Τιφλίδα γνωρίζουν πως λύση στο πρόβλημα της περιοχής αποκλείεται να δοθεί δίχως αναταράξεις και δυσάρεστες συνέπειες. Στα πλαίσια αυτά μέσα υπάχουν και συγκεκριμένοι εθνικοί σχεδιασμοί. Οι Ρώσοι δεν θα έβλεπαν με άσχημο μάτι μιά ρήξη που θα τους έδινε την δυνατότητα να αποδείξουν την ετοιμότητα των ενόπλων τους δυνάμεων και να διαμηνύσουν σε χώρες της γεωγραφικής τους περιφέρειας πως αυτοί εξακολουθούν να είναι τα αφεντικά της περιοχής. Οι Γεωργιανοί από την άλλη πλευρά δεν θα δίσταζαν να εμπλακούν σε μιά στρατιωτική ρήξη εφ' όσον βέβαια είχαν την εγγύηση της Δύσης πως η Ρωσική αντίδραση θα ήταν σύμετρη και πιθανότατα ελάχιστης εμβέλειας.
Αυτό που τελικά έγινε προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Οι βομβαρδισμοί από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα νότια του Τσχινγκάλι προς τα γύρω Γεωργιανά χωριά δεν έγιναν για πρώτη φορά το 3ήμερο πριν από τις 8 Αυγούστου. Αυτή την φορά όμως η Γεωργία, και παρά το προχωρημένο των διαπραγματεύσεων με την Ρωσία για την διευθέτηση των μεταξύ τους διαφορών, αντέδρασε βίαια. Και εισέβαλε στην Νότια Οσετία. Σαν να εισβάλουν οι ελληνικές ενοπλες δυνάμεις από το Ναύπλιο προς το ...Τολό! Γιατί έγινε αυτό; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό θα ρίξει σε φώς σε πολλά ακατανόητα πράγματα.
Μιά εκδοχή είναι η παταγώδης αποτυχία των συστημάτων ροής πληροφοριών. Οχι της Γεωργίας μοναχά βέβαια, αλλά και των Αμερικανών, που με συμβούλους εκπαιδεύουν και εποπτεύουν την οργάνωση των ενόπλων της δυνάμεων. Κάτι όμως δύσκολα πιστευτό. Μιά άλλη εκτίμηση, εξ ίσου χλωμή, είναι πως δεν περίμεναν την άμεση και καταιγιστική Ρωσική αντίδραση. Μένοντας ακόμη στην χλωμή Ρωσική στάση στην ανεξαρτοποίηση του Κόσοβου. Με βάση όμως την γνώση των περισσότερων ειδικών για την Ρωσία η επιβολή της εικόνας κυριαρχίας στην άμεση γειτονιά του αποτελεί για το Κρεμλίνο ζωτική αναγκη. Και η οικονομική ευρωστία της Ρωσίας μαζί με την αυτοπεποίθηση που έχει πλημμυρίσει την ηγεσία της χώρας ήταν σίγουρο πως θα την οδηγούσε σε κινήσεις επιβολής της εικόνας της παλινορθούμενης μεγάλης δύναμης.
Υπάρχει όμως και μιά τρίτη εκδοχή. Πως η Γεωργία και οι Δυτικοί αποζητούσαν μιά τέτοια αντίδραση της Ρωσίας. Διότι αποενοχοποιούνται οι Αμερικανοί για παρεμβάσεις στρατιωτικές δίχως την έγκριση του Συμβ. Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αξιολογούνται επίσης οι πραγματικές δυνατότητες της Ρωσικής στρατιωτικής μηχανής, το επίπεδο εκσυγχρονισμού των συβατικών της όπλων και η πειθαρχία και αποτελεσματικότητα των μονάδων κρούσης που χρησιμοποιεί. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και εκτιμήσεις για την αναζωπύρωση της Ρωσοφοβίας σε Δύση αλλά και στους λαούς της στενής γεωγραφικής της περιφέρειας. Κοντολογής, υπάρχουν εκτιμητές (Robert Kagan στην Washington Post και Richard Beeston στους Times του Λονδίνου) που υποστηρίζουν πως η κίνηση της Ρωσίας να εισβάλει στην Γεωργία θα της στοιχίσει σοβαρότατα στο μέλλον.
Ανεξάρτητα από εκτιμήσεις και από επιπτώσεις σε βάθος χρόνου τα σημερινά δεδομένα είναι περίπου σαφή. Η Ουάσιγκτον αναγκάσθηκε να φάει τα λόγια της και να αφήσει έκθετο έναν ενθουσιώδη σύμμαχό της. Αδιάφορο αν αυτός κινήθηκε μόνος του η με δική της ενθάρρυνση. Η Μόσχα επέβαλε την εικόνα μιάς πανίσχυρης περιφερειακής δύναμης ξεκαθαρίζοντας σε ηγέτες και χώρες της γειτονιάς της πως αυτή είναι το αφεντικό. Και πως η Δύση, πέρα από τα λόγια δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει για να τους υποστηρίξει σε κάποια σοβαρή κρίση. Τρόμαξε τα γειτονικά της κράτη με σημαντικές Ρωσικές μειονότητες. Λιθουανία, Εσθονία, Ουκρανία, Καζακστάν και Ουζμπεκιστάν βλέπουν με άλλο μάτι πλέον την θέση και τις απαιτήσεις των Ρωσικών πληθυσμών που ζούν στα εδάφη τους.
Η Ρωσία έδειξε επίσης πως μπορεί και παιζει με δεξιοτεχνία τα χαρτιά της. Διέσπασε την Δυτική Ευρώπη πάνω στη βάση των χωρών που την έχουν ανάγκη η είναι πελάτες της στον τομέα της ενέργειας. Και απέδειξε πως οι ΗΠΑ χρειάζονται πολύ περισσότερο την καλή της θέληση και πιθανότατα και τις καλές της υπηρεσίες σε τομείς πολύ πιό ζωτικούς (λ.χ. Ιράν, Συρία, Αφγανιστάν) από τις μικρές εντάσεις σε χώρες του "αδιάφορου" για πολλούς Καύκασου.
Το τελικό συμπέρασμα είναι πως, στην φάση αυτή τουλάχιστον, η Μόσχα βγαίνει κερδισμένη και η Δύση τσουρουφλισμένη. Μιά νέα γεωπολιτική πραγματικότητα ξεδιπλώνεται. Σύντομα θα δούμε θεαματικότερες εξελίξεις. Ας ελπίσουμε δίχως αθώα θύματα...
--------------------------------------

23 σχόλια

  1. ΕΓΩ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ 19 ΑΡΑΒΕΣ (ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΛΠ. ΚΛΠ.) ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ.


    Ο ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. otan enas eksusiastis -proin ipourgos
    ,epidotoumenos kratistis omili (panta ehi tetio dikeoma ) eks onomati LAON pai sto diabolo .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ αναλυση για να μαθουμε το αυτονοητο.Οτι η Ρωσια ειναι το αφεντικο στον Καυκασο.Ευγε, Ανδρεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο με το Ναυπλιο και το τολο ειναι τουλαχιστον παιδαριωδες. Δεν μπορει να περιλαμβανεται σε μια (αν επιχειρειται) υψηλου κυρους αναλυση. Ειναι απλα τα πραγματα. Η ρωσια δεν θα αφησει ποτε οι γειτονες της να γινουν οργανα του νατο. Δεν ειναι πια η ρωσια του γκορμπατωφ η του Γιελτσιν κι αυτο δεν μπορουν να το χωνεψουν οι ΗΠΑ. Εγω θα ηθελα να δω τις χωρες γυρω απ τα ρωσικα συνορα να παιζουν το ρολο ασπιδας ασφαλειας μεταξυ Νατο και Ρωσιας.
    Η τριτη εκδοχη μας οδηγει σε μια κουτοπονηρη προβοκατσια Γεωργιας-Δυσης που ομως ειχε θυματα αμαχους. Που σημαινει χρησιμοποιησαν ανθρωπους πειραματοζωα.
    Απ την αλλη τα γελακια του Μπους, στο πεκινο, προς τον πουτιν ενω του ετοιμαζε τετοιο παιχνιδι δειχνει πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βλακεια η μεγαλοφυης αναλυση?
    Εγω θα μεινω στην πρωτη παραγραφο. Ο πουτιν δεν μασαει τα λογια του. Οι αλλοι που τα μασανε δημιουργουν τις εκατομβες αμαχων θυματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ο Σαακασβιλι ειχε πραξει απο μονος του τωρα θα ηταν χωμενος πολυ βαθεια στη γη.
    Αν ολο αυτο εγινε για να νομιμοποιηθουν οι Αμερικανοι τοτε θα εχουμε τραγικη συνεχεια.
    Ας το λαβουν υπ οψιν οι λαοι των χωρων αυτων, που θα ειναι τα επομενα θυματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία η ανάλυση του κ. Ανδριανόπουλου. Ο κ. Ανδριανόπουλος θα έπρεπε να γινόταν πολιτικός αναλυτής ή συγγραφέας και θα είχε επιτυχία. Δυστυχώς όμως έγινε πολιτικός.

    Θυμάμαι όταν ήταν υπουργός το 1991, με αφορμή την άνοδο της τιμής της βενζίνης που έγινε λόγω του α' πολέμου του Κόλπου είχε πεί ότι "η άνοδος της τιμής της βενζίνης είναι προσωρινή, δεν πρόκειται να κρατήσει παρά μόνο όσο διάστημα διαρκούν οι εχθροπραξίες και στη συνέχεια θα κατέβει... σαν δίνω το λόγο μου!". Ούτε για μια μέρα στα επόμενα χρόνια δεν κατέβηκε η τιμή, αλλά ανέβαινε, έστω και αν δεν υπήρχαν εχθροπραξίες.

    Και πιό παλιά σαν Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Αποδήμων Ελλήνων, είχε ζητήσει το Γραφείο του να γραφτεί συνδρομητής (με πληρωμή δηλαδή του δημοσίου) στην αθλητική εφημερίδα ΤΟ ΦΩΣ, λες και δεν του περίσσευε μία δραχμή που έκανε αυτή η εφημερίδα να την αγοράσει ο ίδιος.

    Συμπαθής άνθρωπος, ίσως να ήταν ιδεώδης πολιτικός σε διαφορετικό χρόνο και χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε θα προλάβουν οι φοβικοί, βάρβαροι σταυροφόροι, οι μακκαβαίοι και οι ταλιμπάν να χαρούν τις κακίες τους!
    Η αντιστροφή των πόλων είναι κοντά (και να μην είναι, πάντως τελειώνει το πετρέλαιο και τα ψοφοϊερατεία δεν έχουν καμία καταπιεστική εναλλακτική!)

    Πηγή: Cosmos Online, 5 Μαΐου 2008
    Μια αντιστροφή του γήινου μαγνητικού πεδίου θα μπορούσε να συμβεί πιο σύντομα από όσο νομίζαμε μέχρι τώρα, σύμφωνα με Ολλανδούς επιστήμονες που αναφέρουν ότι το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη γίνεται βαθμιαία λιγότερο σταθερό.
    http://www.physics4u.gr/news/2008/scnews3313.html
    Earth’s magnetic field strength is weakening in several areas, says an article published today (June 30, 2008) in National Geographic News. This may suggest the possibility of an upcoming reversal of the geomagnetic field, said study co-author Nils Olsen, a geophysicist at the Danish National Space Center in Copenhagen.
    http://news.nationalgeographic.com/news/pf/76158139.html
    It is possible that the Earth will lose it again in the 21st and 22nd centuries. The "magnetic umbrella," which protects us from deadly space radiation, will disappear, exposing humankind to a heavy "rainfall" of solar particles and space rays. Our descendants will have to understand how a weaker magnetic field will affect the climate and what protection they will need.
    Yury Zaitsev, Institute of Space Studies
    http://en.rian.ru/analysis/20070928/81541029.html
    http://www.youtube.com/v/8OAZzA1jF_w
    Αυτά τα λίγα, για να δείτε με την παρέα σας αν είναι ή όχι μισάνθρωποι οι εχθροί τής συλλογικής αντιμετώπισης κάθε γεωκλιματικού ενδεχόμενου.
    http://www.youtube.com/watch?v=WMVn-MOCYI8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καί ποιός γαμάει τόν Robert Kagan
    τής Washington Post καί τόν Richard
    Beestos(ειδικά αυτόν)τής London Ti-
    mes?
    Anastassios(Mirror).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πεντε σελιδες μπλα-μπλα!
    Που τον βρισκεις ρε πουστη μου το χρονο και γραφεις και γραφεις και γραφεις
    ολα ΧΩΡΙΣ νοημα
    και χωρις ουσια;
    Δηλαδη ο 'νομιμα εκλεγμενος προεδρος της Γεωργιας", εκανε η οχι καλά να αρχισει τον πόλεμο;
    Ηταν η δεν ηταν μαλακας να το κανει;
    Πρέπει η δενν πρεπει να παει στην Χαγη να δικαστει για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ των πολιτων του;
    ...
    Τελικά τιποτα δεν καταλαβα απο τις μπλαμπλαλιες σου κυριε Ανδρεα!
    -------
    Λούλα  πλύστρα/baby sitter
    πτυχιουχος οικονομικων Χαρβαρντ
    μεταπτυχιακα Γεηλ ουνιβερσιτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν μας ενδιαφερει ο ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ σου Ανδρεα,
    βρες να κανεις καμια δουλεια να περναει ο χρονος σου.
    Εισουνα κι εσυ στην κυβερνηση και ειδαμε τα εργα σου.
    Τώρα τζασε....
    Γινανε ολοι αναλυτες!

    Το ρεζουμε ειναι πως ΔΕΝ επρεπε να αρχισει η Γεωργια κατι που ΔΕΝ μπορουσε να τελειώσει.
    Ας τη γαμησει τωρα ο Πουτιν να μαθει....

    Οσο για τον Μπους, αυτος στ' αρχιδια του

    ΔΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με όλα αυτά κ.Ανδριανόπουλε αλλά δεν μας λέτε για την Ελλάδα. Είμαστε μέσα στους έξυπνους λαούς που θα πρέπει να ενωθούν; Είμαστε από τους κουτούς που δεν κατάλαβαν που πρέπει να πάνε ;Είμαστε από αυτούς που κατάλαβαν αλλά δεν μπορούν ; ή τελικά είμαστε από αυτούς που διαλέγουμε για κυβέρνηση αυτούς που είτε καταλαβαίνουν το συμφέρον της Ελλάδος είτε όχι,αυτοί πάντα ενεργούν με γνώμονα την διατήρηση της εξουσίας και τα οφέλη που αυτή προσωπικά τους επιφέρει;;;
    με τιμή
    (genitsaros )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ Τ ΑΛΕΓΕ ΑΥΤΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΖΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΟΛΕΒΑΝΤΙΝΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΤΗ 'ΠΡΕΣΣΑ'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΕΝ ΜΑΣ Τ ΑΛΕΓΕ ΑΥΤΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, γιατί οι ανώνυμοι παπαρολόγοι θα γράφαμε τα ιδια επώνυμα?
    Οποιος θεωρεί οτι εχει πληροφόρηση καλύτερη απο τον Ανδρέα και αναλυτική ικανότητα ας γράψει σοβαρά για το θέμα αυτό. Ολες οι απόψεις ειναι εξισου σεβαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΕΝ ΜΑΣ Τ ΑΛΕΓΕ ΑΥΤΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, γιατί οι ανώνυμοι παπαρολόγοι θα γράφαμε τα ιδια επώνυμα?
    Οποιος θεωρεί οτι εχει πληροφόρηση καλύτερη απο τον Ανδρέα και αναλυτική ικανότητα ας γράψει σοβαρά για το θέμα αυτό. Ολες οι απόψεις ειναι εξισου σεβαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά τα είπες Αντρίκο και τα κατάλαβα όλα. Φαίνεται να είσαι διαβασμένος. Αλλά το "συντακτικό", που το έμαθες; Έχεις προτάσεις χωρίς ρήμα και δευτερεύουσες προτάσεις μεταξύ δύο τελειών.Μήπως είναι η καινούργια γραμματική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είπα κι εγώ! Δεν θα γράψει και ο "πράκτορ" τόσες μέρες, για να υπερασπιστεί τους εργοδότες του...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για τα λφτα τα κανουν ολα για τα λεφτα!!!!

    Πραγματικη απειλη της Ομαδας της Ουασιγκτον αποτελει ο Ομπαμα!!!Τα ποσοστα του προσπαθησαν να ψαλιδισουν και να τον φοβισουν και (μαλλον ) τα καταφεραν ..με τον βλακα τον Γεωργιανο προεδρο που δημιουργησε την ενταση και τον πολεμο....πως να μην χαιρεται ο Μπους και να χαβαδιαζει τους κωλους των αθλητριων του μπιτσ βολευ εν μεσω κρισης ....εεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Loppame Koi alla i Analisi tou Andrianopoulou einai kai epifaniaki kai sto meros auto profanis?
    To provlima einai polu pio berdemeno. Endo-Amerikanika symferonta episeis singrouontai, Yparxei episeis prospa8eia podigesias tis 'Enomenis Europis' apo tis HPA kai i Georgia einai appla ena pioni stin skakiera!
    Auto to xarti zititai na mas perigrapsei o Andrianopoulos!
    Epeisei olla auta einai antilipta kai apo tin Rwsia. Poio sxedionantidrasis uparxei?
    Pou embleketai to Israil?
    Ti sxesi exei me tin politiki tis mesis Anatolis?
    Pws epeireazei tis kiniseis tis Tourkias?
    Poia 8a einai h epomenh kinisi?
    Ti epiptwseis exoun auta gia tin Ellada?
    Pia 8a prepei na einai i dikia mas poreia mesa stin omixlh?
    Pws to paixnidi skakiou pou paizetai 8a sinexis8ei?

    Auta einai pou prepei na mas pei o Andrianopoulos. Olla auta pou mas lei edw ta lene kai oi magkes sto kafeneio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Loppame Koi alla i Analisi tou Andrianopoulou einai kai epifaniaki kai sto meros auto profanis?
    To provlima einai polu pio berdemeno. Endo-Amerikanika symferonta episeis singrouontai, Yparxei episeis prospa8eia podigesias tis 'Enomenis Europis' apo tis HPA kai i Georgia einai appla ena pioni stin skakiera!
    Auto to xarti zititai na mas perigrapsei o Andrianopoulos!
    Epeisei olla auta einai antilipta kai apo tin Rwsia. Poio sxedionantidrasis uparxei?
    Pou embleketai to Israil?
    Ti sxesi exei me tin politiki tis mesis Anatolis?
    Pws epeireazei tis kiniseis tis Tourkias?
    Poia 8a einai h epomenh kinisi?
    Ti epiptwseis exoun auta gia tin Ellada?
    Pia 8a prepei na einai i dikia mas poreia mesa stin omixlh?
    Pws to paixnidi skakiou pou paizetai 8a sinexis8ei?

    Auta einai pou prepei na mas pei o Andrianopoulos. Olla auta pou mas lei edw ta lene kai oi magkes sto kafeneio!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σωστός ο τίτλος αλλά από εκεί και πέρα βρίσκουμε(βέβαια από αποδείξεις πάσχουμε) ότι:
    Α) Ο Vladimir Putin ανήκει στους illuminati of the Knights of Malta elite.
    Β) Οι Russian Knights of
    Malta και ο μυστικός τους πόλεμος στους Σιωνιστές που δεν συμφωνούν μαζί τους.
    Οδηγούν στη Νέα Τάξη των πραγμάτων.
    Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν εξαιρέσουμε το τολό πολύ καλά τα λέει ο ανδριανόπουλος.Τα ερωτήματα βέβαια είναι τι γίνεται τώρα,με ποιους να πάμε ποιους να αφήσουμε από που να αγοράσουμε όπλα δηλαδή γιατί σε μια επίθεση από τη χούντα της τουρκίας η οποία είναι ιμπεριαλιστικό και επεκτατικό κράτος ,δεν πρέπει να περιμένουμε καμιά εοκ να μας σώσει ή τον οηε ή το ξανθό γένος που λέει και ο λιακ΄΄οπουλος.Κάθε κράτος μόνο του πρέπει να τα βγάλει πέρα.Τόσα χρόνια οι φονιαδεςτωνλαωναμερικανοι μόνο καλά μας κάνανμε.Φέρανε τη χούντα το 67,βάλανε τον ιωαννίδη πρωθυπουργό και βοηθήσανε στην εισβολή του ατιλα,από το 49 και μετά στηρίζανε το ημιφασιστικό κράτος της δεξιάς με τη φυλάκιση και δίωξη του μισού ελληνικού πληθυσμού,ενισχύουνε τις τουρκικές χούντες έτσι ώστε να αγοράζουμε τζούφια όπλα και ακατάλληλα και άχρηστα όταν έρθει εκείνη η ώρα του πολέμου για την πατρίδα κα κα κα.
    Τα εθνικά μας συμφέροντα ταυτίζονται με αυτά των ρώσσων αδερφών μας.Από εκεί το κράτος των λαμογίων ΄πρέπει να πάρει τα όπλα και τις μιζες [η τουρκοκρατια έφυγε τα συνήθεια μείνανε]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση