GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Α ρε, ξύλο που θέλετε…

, Τι δήλωνε για μια άλλη περίπτωση ο κ. Καραμάριος... , «Διαφοροποιημένος από την κυβερνητική γραμμή της πλήρους κάλυψης στον πρόεδρο του Α...

,
Τι δήλωνε για μια άλλη περίπτωση ο κ. Καραμάριος...
,
«Διαφοροποιημένος από την κυβερνητική γραμμή της πλήρους κάλυψης στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αν. Καραμάριος. Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ βομβαρδίζει με ερωτήσεις στη Βουλή τον υπουργό Δικαιοσύνης για το ζήτημα των περιουσιακών στοιχείων του ανώτατου δικαστικού λειτουργού, κάνοντας λόγο για «υπουργική σφραγίδα συγκάλυψης». «Κανένας», ανέφερε ο κ. Καραμάριος, «δεν ζει στο απυρόβλητο, τα πάντα πρέπει να ελέγχονται. Για μένα που υπηρετώ τη διαφάνεια και φωνάζω κάθε ημέρα στην επιτροπή, βεβαίως και πρέπει να ελεγχθούν τα πάντα». Αν και, όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι», διαφωνεί στο να κληθεί ο πρόεδρος του Α.Π. ενώπιον της επιτροπής.» (Δημοσίευση Ελευθεροτυπίας 12/5/2007)
Κανένας λοιπόν δεν ζεί στο απυρόβλητο. Ούτε ασφαλώς και ο κος Παυλίδης προφανώς. Αλλά όχι, εδώ κάνω λάθος.
Στο απυρόβλητο δεν ζεί κανείς, ΕΚΤΟΣ εάν:
1. Είναι στο ίδιο κόμμα με εμένα.
2. Είναι προεκλογική περίοδος.
3. Εκλέγεται στην ίδια περιφέρεια με εμένα.
Και εάν τυχαίνει να είμαι και πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, τότε τα πράγματα είναι καλύτερα. Εχω κάθε ευκαιρία να αποκρύψω ό,τι με ενδιαφέρει προεκλογικά, μην τυχόν και φέρω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.
Πρωταρχικός μου σκοπός βλέπετε είναι να εκλεγεί το κόμμα μου, οπότε έχω κι εγώ ελπίδες. Θα ρωτήσετε «και η διαφάνεια;»
Εδώ πρέπει να σας πώ πώς ασφαλώς θα αστειεύεστε. Νομίζετε πώς έχει μεγαλύτερη σημασία η διαφάνεια από το να εκλεγώ εγώ βουλευτής; Τι με περάσατε;
 Επειδή κάποια στιγμή είπα πώς υπηρετώ τη διαφάνεια, εσείς το πήρατε στα σοβαρά; Τι να σας πώ….
Ξανακοιμηθείτε τώρα σαν καλά παιδάκια και θυμηθείτε να με ξαναψηφίσετε οταν έρθει η ώρα.
Με εκτίμηση,
βολευτής Δωδεκανήσσου
-----------------------------

17 σχόλια

  1. Οχι μία αλλά δύο επιστολές είχε λάβει το μέγαρο Μαξίμου από το δήμαρχο Τήλου, που κατηγορούσε τον υπουργό Αιγαίου για μεροληψία, αδιαφανείς διαδικασίες και μεθοδεύσεις στα δρομολόγια της άγονης γραμμής.



    Ο «Πρωτέας» κέρδισε τη γραμμή. Μένει να φανεί ποιος θα πληρώσει.
    Οταν δε, η εισαγγελική έρευνα έφτασε στη Βουλή για να αρθεί η ασυλία του υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη, η υπόθεση απλώς κατέληξε στο κοινοβουλευτικό αρχείο!

    «Κύριε πρωθυπουργέ, εσείς που μετά βδελυγμίας κατακεραυνώνετε αυτούς που μιλούν για δικά μας παιδιά είμαι βέβαιος ότι δεν θα ανεχθείτε καταστάσεις που δημιουργούν εντυπώσεις για δικά μας νησιά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τήλου Τ. Αλιφέρης.

    **Ηταν η πρώτη επιστολή του προς τον Κ. Καραμανλή, στις 12 Ιουλίου του 2005. Από τότε καταλόγιζε στον πρώην υπουργό «εγκληματική μεροληπτικότητα», με αφορμή το γεγονός ότι η τοπική γραμμή (Τήλου-Ρόδου με το πλοίο «Sea Star», που ανήκει στο δήμο Τήλου) ήταν η μοναδική που δεν είχε προκηρυχθεί για να λάβει επιδότηση.

    Επισήμανε, επίσης, ότι προ τριμήνου είχε διαμαρτυρηθεί -με άλλη επιστολή- στον κατ' εξοχήν αρμόδιο υπουργό Αιγαίου, αλλά «δυστυχώς καμία διορθωτική κίνηση δεν υπήρξε και ούτε απάντηση».


    κ. πρωθυπουργέ...

    **Εξι μήνες μετά, ακολούθησε και δεύτερη επιστολή του δημάρχου (11-1-2006), πάλι προς τον Κ. Καραμανλή. Αυτή τη φορά προχωρούσε πλέον ανοιχτά σε σκληρές καταγγελίες κατά του υπουργού Αιγαίου, Αρ. Παυλίδη, ότι «κράτησε μια ολόκληρη περιοχή στην απομόνωση για τρεις μήνες», καταλόγιζε μεθόδευση για την ανάθεση της άγονης γραμμής «μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες διαπραγμάτευσης», διαπίστωνε «καθαρά προσωπικούς ψηφοθηρικούς λόγους» και κατέληγε ότι δόθηκε μια λύση που «εξυπηρετούσε μόνο το δικό του πολιτικό συμφέρον».

    Ηταν όταν είχαν ξεκινήσει κινητοποιήσεις στα νησιά από τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και ο υπουργός Αιγαίου περίμενε έναν ολόκληρο μήνα (από την ημερομηνία, που έληξε η κατάθεση των φακέλων) μέχρις ότου η ναυτιλιακή εταιρεία, που τελικά ανέλαβε το έργο, να αποκτήσει... πλοίο.

    Η εταιρεία ΑΝΕΣ της Σύμης ανέλαβε τη γραμμή με το ηλικίας 33 ετών τότε (και σήμερα 35) πλοίο «Πρωτέας», που αγοράστηκε από τον Δ. Τυρογαλά. Πλοιοκτήτης, που πάντα διατηρούσε καλές σχέσεις με τη γαλάζια παράταξη και φέρεται από τους ένθερμους υποστηρικτές του νεοδημοκράτη δημάρχου Ζακύνθου, Ακη Τσαγκαρόπουλου, που πέρυσι προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις. Μέχρι τότε, ο «Πρωτέας» του Τυρογαλά εκτελούσε επιδοτούμενα δρομολόγια στο Ιόνιο.

    **Παρ' ότι οι καταγγελίες του δημάρχου δεν έτυχαν της ανάλογης προσοχής από το μέγαρο Μαξίμου, προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης. Η επιστολή του δημάρχου έλαβε δημοσιότητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα πρωτοδικών Ρόδου, Γ. Οικονόμου.

    Διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνήσει εάν ήταν νομότυπη η διαδικασία του υπουργείου Αιγαίου στην ανάθεση δρομολογίων της άγονης γραμμής.

    Ανωθεν εντολή

    * Παραστάσεις στον εισαγγελέα Οικονόμου είχε κάνει και ο πρόεδρος της «Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή» Γ. Σπανός, που επίσης είχε καταγγείλει μεθοδεύσεις. Η ναυτιλιακή εταρεία Σύμης, από την πλευρά της, είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία προειδοποιούσε τους «κακόβουλους επικριτές, που θέλουν να μας εμπλέξουν σε δήθεν παράνομες συναλλαγές με κρατικούς φορείς, ότι από εδώ και μπρος θα μας βρουν μπροστά τους όχι προς εκδίκηση, αλλά για να αποδειχθεί και να καταδειχθεί με τον πιο νόμιμο και πανηγυρικό τρόπο ότι εξυπηρετούμε διαφορετικούς στόχους και συμφέροντα».

    * «Η ανάθεση έγινε σε πλοίο μεγαλύτερης ηλικίας και μικρότερης ταχύτητας από άλλα και με υπερδιπλάσιο τίμημα», διαπιστώνει ο δήμαρχος Τήλου Τ. Αλιφέρης μιλώντας στην «Κ.Ε.». «Η μεθόδευση δεν θα μπορούσε να γίνει παρά μόνον με άνωθεν εντολή. Περίμεναν μέχρι να σταθεί η μπίλια εκεί όπου ήθελαν. Μέχρι να πουληθεί το καράβι. Και η επιδότηση έβγαζε το κόστος του μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας», συμπληρώνει με έμφαση.

    **Λίγους μήνες αργότερα, μέσα Οκτωβρίου του 2006 και όταν στην πολιτική επικαιρότητα κυριαρχούσαν οι δημοτικές εκλογές, είχε πλέον ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης. Και ο εισαγγελέας της Ρόδου διαβίβασε το φάκελο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να προωθηθεί στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του υπουργού Αιγαίου και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

    Παράλληλα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος εναντίον των μελών της επιτροπής του υπουργείου Αιγαίου για τις επιδοτήσεις. Η δικαστική έρευνα διαπίστωνε ότι προκλήθηκε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο ύψους 300.000 ευρώ. Αλλά επειδή η επιτροπή υπαγόταν στον τότε Αρ. Παυλίδη, που είχε δώσει και την τελική έγκριση, ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    ***Ο ίδιος ο υπουργός είχε τότε αντιδράσει έντονα με δήλωσή του: «Τα σχετιζόμενα με τους χειρισμούς για την ανάθεση της επιδοτούμενης άγονης γραμμής Κως-Νίσυρος-Τήλος-Σύμη-Ρόδος στο πλοίο "Πρωτέας" είμαι πανέτοιμος να τα αντιμετωπίσω εντός ή εκτός Κοινοβουλίου και χωρίς την άρση της ασυλίας μου. Ανησυχία ουδεμία».

    Πράγματι, εντός Βουλής το θέμα «αντιμετωπίστηκε», αφού τελικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έκρηξη του δημάρχου Τήλου, που σήμερα μιλάει ανοιχτά για «ένα καρτέλ πολιτικών. Εάν κάποιος μιλούσε δημόσια, δεν θα είχε αυτή την κατάληξη».

    Αλλά και εκτός Κοινοβουλίου, ο ενοχλητικός δήμος της Τήλου και η προσπάθεια για επιδότηση του καραβιού «Sea Star» μπήκαν όλως τυχαίως στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Τον Μάρτιο του 2007 μάλιστα, επιθεωρητής έφτασε επιτόπου για έλεγχο στο δήμο και έκρινε ότι κακώς γινόταν η χρηματοδότηση του πλοίου. Καταλόγισε δε τα ποσά προχωρώντας σε εντολή κατάσχεσης της περιουσίας του δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων μέχρι και των υπαλλήλων του Δήμου.

    Από τότε μέχρι και σήμερα, όλοι τους βρίσκονται σε μια ιδιότυπη ομηρία, αφού οι περιουσίες τους έχουν υποθηκευτεί και κανείς τους δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα! Επειτα από πιέσεις δόθηκε αναστολή, αλλά ακόμη δεν έχει εκδοθεί απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Οσο για την επιδότηση της γραμμής του καραβιού τους, χρειάστηκε να μεσολαβήσουν οι εκλογές. Στην τελευταία γαλάζια κυβέρνηση, απόντος του Αρ. Παυλίδη από τη θέση υπουργού, το αίτημα των κατοίκων ικανοποιήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ

    Μόλις επέστρεψα από τις καλύτερες διακοπές της ζωής μου. Ειχα πάει σε πολλά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε πολλα νησιά. Οι διακοπές μου κράτησαν 40 μέρες όσο είναι η άδεια ενός υπαλλήλου του ιδιωτικού τομέα. Και φυσικά ξεφάντωσα.

    Οπου και αν πήγα συνάντησα το χαμόγελο στα χείλη και την ευημερία στα πρόσωπα των ανθρώπων. Ταβέρνες, μπαρ, ξενοδοχεία όλα φίσκα κόσμο που κατανάλωνε και απολάμβανε την ανάπτυξη της χώρας μας. Ολοι οι ντόπιοι κάτοικοι και οι επιχειρηματίας μου έλεγαν ότι τέτοια δουλειά, τέτοιους τζίρους είχαν να κάνουν από το 1968.

    Είδα έλληνες εκδρομείς, ανθρώπους ευτυχισμένους που δεν δίσταζαν να αφήσουν φιλοδώρημα 500 ΕΥΡΩ.

    Εγώ τέτοια ευημερία και ανάπτυξη δεν έχω ξαναδεί.

    Αυτά για τους κλαψομούνηδες πασόκους και τους μίζερους έλληνες που βλέπουν παντού δυστυχία και πεσμένα νούμερα στον τουρισμό μας.

    Ενας ευημερών Ελλην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KARAMARIOS vs PAULIDIS

    AMERIKANIES


    ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ .
    ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΟΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΝΔ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

    ΑΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΜΙΤΑ".

    ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.

    ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξιοπιστες πηγες αναφερουν οτι το πασοκ οδευει προς διασπαση.

    Νεωτερα εντος των προσεχων ημερων.

    Ο ΓΑΠ κραταει οπως φαινεται τους καιροσκοπους,τυχοδιωκτες παντος καιρου, χρυσοσχοιδη,ρεππα κλπ συν τα καινουργια φυντανια που ο ιδιος διορισε..

    Ο εβανγελ αρκειται σε οτι περισσευει..

    Ο σκανδαλιδης εκφραζει την δυσφορια του..

    Και η επιθεωρηση τωρα αρχιζει..

    Και ειναι και τζαμπα.
    Οι πασοκοι θα αγωνισθουν μεχρις εσχατων.
    Ω! λα λα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΨΕ ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ
    ΚΑΡΠΑΘΙΟΙ ΡΟΔΙΤΕΣ ΚΩΤΕΣ Κ.Λ.Π
    ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΟΗΛΙΘΙΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ
    ΕΙΣΤΕ;;;;;;;
    ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ;;;;;;;
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ !!!!!!!!!!
    ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΙΣΤΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΣΑΣ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΘΗ;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ

    Μόλις επέστρεψα από τις καλύτερες διακοπές της ζωής μου. Ειχα πάει σε πολλά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε πολλα νησιά. Οι διακοπές μου κράτησαν 40 μέρες όσο είναι η άδεια ενός υπαλλήλου του ιδιωτικού τομέα. Και φυσικά ξεφάντωσα.

    Οπου και αν πήγα συνάντησα το χαμόγελο στα χείλη και την ευημερία στα πρόσωπα των ανθρώπων. Ταβέρνες, μπαρ, ξενοδοχεία όλα φίσκα κόσμο που κατανάλωνε και απολάμβανε την ανάπτυξη της χώρας μας. Ολοι οι ντόπιοι κάτοικοι και οι επιχειρηματίας μου έλεγαν ότι τέτοια δουλειά, τέτοιους τζίρους είχαν να κάνουν από το 1968.

    Είδα έλληνες εκδρομείς, ανθρώπους ευτυχισμένους που δεν δίσταζαν να αφήσουν φιλοδώρημα 500 ΕΥΡΩ.

    Εγώ τέτοια ευημερία και ανάπτυξη δεν έχω ξαναδεί.

    Αυτά για τους κλαψομούνηδες πασόκους και τους μίζερους έλληνες που βλέπουν παντού δυστυχία και πεσμένα νούμερα στον τουρισμό μας.

    Ενας ευημερών Ελλην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξέρει κανείς πού χάθηκε η συμπαθέστατη τραγουδίστρια Μαρία Δουράκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μας ξεγέλασαν προεκλογικά και μας πήραν την ψήφο μας.Πράγματι θέλουν ξύλο και ξύλωμα από την εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ουστ ρε Παυλίδη που ήθελες και Υπουργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ένας ευημερών Ελλην,
    και εγώ μόλις γύρισα από διακοπές
    και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Παντού
    κόσμος σε καλή διάθεση και το χρήμα
    να ρέει άφθονο τουλάχιστον στις
    Κυκλάδες αλλά και Δυτική Μακεδονία.
    Έχω την εντύπωση ότι όλοι οι μίζεροι της χώρας είναι οι σταθεροί
    σχολιαστές του πρεςς...Με τις υγείες σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ
    ΑΝΘΡΩΠΟΣ... ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
    (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγω, που πηγα την υπερηλικη μανα μου για μια βδομαδα, σε ενα ξενοδοχειο στην Αττικη, κοντα στα Νοσοκομεια για παν ενδεχομενο, σας λεω, οτι ο κοσμος που ηταν εκει, ετρωγε το πρωι το πρωινο και εβαζε στις τσαντες διαφορα φαγια να τα φαει το μεσημερι, η και το βραδυ.
    Και τα μαγαζια, δεν ειχαν δουλεια, παρα ωρισμενα μονο.
    Εχει ηδη αρχισει η πεινα. Απλως, δεν θελουμε ακομα να το παραδεχτουμε.
    Και οι μεν μπατιρηδες των 500 Ευρω, τι ειχαν, τι εχασαν.
    Οι αλλοι ομως, των 1500-2500;
    Αυτοι βλεπουν οτι πλησιαζουν τη "μαζα" της πεινας και παθαινουν την πλακα τους.
    Εδω παιζεται το πολιτικο παιχνιδι, γιατι δεν ξερουμε πως θα αντιδρασουν σε τετοιο σκηνικο και ποιον θα ψηφισουν, για να μην πεσουν στα χαμηλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μιά ζωή τα Δωδεκάννησα κομμουνιστές, αριστεροί, σοσιαλιστές για πρώτη φορά με τον χοντρό γαλάζια!!!!
    Τόσο μέλι έχει αυτός ο άνθρωπος ξαναψηφίστε τον ηλίθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε συ ανωνυμε, μολις δεις οτι η ΝΔ παει απ το κακο στο χειροτερο, ορμας να θαψεις το Πασοκ, για αντιβαρο.
    Μηπως εισαι στο μισθολογιο της ΝΔ, η εισαι απλως μαλακας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ειχατε ακουσει τον Παυλιδη, που μιλαγε στον Αλφα ραδιο και ελεγε συνεχεια, "φως",εννοωντας να γινει καθαρση;
    Θα το ειπε καμμια 20αρια φορες!
    Φοβερη πλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση