GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού οφείλεται η φιλορωσική στάση των Ελλήνων...

...σχετικά με τον πόλεμο στον Καύκασο . Γράφει ο Ιωάννης Παπαδόπουλος . Παρακολουθώντας την εκπομπή «Πρωϊνό Mega», παρατηρώ ότι τις τελε...

...σχετικά με τον πόλεμο στον Καύκασο
.
Γράφει ο Ιωάννης Παπαδόπουλος
.
Παρακολουθώντας την εκπομπή «Πρωϊνό Mega», παρατηρώ ότι τις τελευταίες ημέρες φιλοξενεί σχεδόν σε καθημερινή βάση μετανάστες από την Γεωργία που ζουν στην χώρα μας και οι οποίοι εκφράζουν (με ευγένεια και σε χαμηλούς τόνους, οφείλω να αναγνωρίσω) την λύπη τους για το γεονός ότι οι Έλληνες μάλλον είμαστε υπέρ τής Ρωσσίας σε αυτήν την διένεξη και όχι υπέρ τής Γεωργίας.
Κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη, αυτή η φιλορωσσική στάση τών Ελλήνων δεν έχει να κάνει καθόλου με αντιπάθεια η εχθρότητα προς την Γεωργία και τον λαό της, αλλά προέρχεται από το γεγονός ότι ως Έλληνες έχουμε νοιώσει στο πετσί μας τί σημαίνει «Αμερικανική Φιλία» και μάλλον αισθανόμαστε μία ικανοποίηση για το γεγονός ότι επιτέλους βρέθηκε και κάποια χώρα (στην προκειμένη περίπτωση η Ρωσσία) για να αντισταθεί στην Αμερικανική επιβολή τής δημοκρατίας(!!!), όπως αυτή μας φοριέται καπέλλο τα τελευταία χρόνια.
Αν αφήσουμε στην άκρη το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Γεωργιανός Πρόεδρος έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ ο Ιωαννίδης ήταν ένας δικτάτορας, πολύ φοβούμαι ότι και οι δύο υπέπεσαν στο ίδιο τραγικό σφάλμα αφήνοντας τις «Σειρήνες» να τους παρασύρουν. Δεν επεκτείνομαι περισσότερο. Όσοι γνωρίζουν ιστορία αντιλαμβάνονται τον παραλληλισμό.
Τέλος, θα ήθελα να προτείνω σε όλες αυτές τις χώρες τού πρώην Ανατολικού Συνασπισμού που τώρα τρέχουν πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, να δουν λίγο προς Λατινική Αμερική μεριά και ίσως αποκομίσουν κάποιες γνώσεις. Η «φιλία» για τις μεγάλες δυνάμεις, ισχύει για όσο χρονικό διάστημα εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους. Όταν αυτά τα συμφέρονται παύουν να υπάρχουν, ή βρεθούν άλλοι «βολικότεροι» φίλοι (δηλαδή πιο βλάκες από τους προηγούμενους), τους παλιούς τούς φτύνουνε κανονικά!
Είναι γνωστή η έκφραση «I will chew you up and spit you out!» (θα σε ξεζουμίσω και μετά θα σε φτύσω).
--------------------------------

13 σχόλια

  1. Το ερώτημά σου είναι λάθος.
    Σωστότερη ερώτηση είναι:
    «Γιατί οι Έλληνες είναι Αντιαμερικάνοι;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκτος απο μια χρονια "συμπαθεια" λογω θρησκειας, ισως, στην προκειμενη περιπτωση για εμας τους ελληνες επαιξε ρολο η στιγμη της εναρξης και η επιθεση σε αμαχους.
    Καταρρακωσε την για μας "ιερα εκεχειρια" και το πνευμα του Ολυμπισμου. Απ την αλλη φανηκε πως ο προεδρος της Γεωργιας (σε καμια περιπτωση δεν αναφερομαι στον λαο της) εκανε ενα τραγικο λαθος. Χτυπησε τη λαθος στιγμη λαθος στοχους. Νομιζε πως ετσι θα μπορουσε να συρει την δυση εκβιαστικα να τον βοηθησει. Γι αυτο οι φιλοι Γεωργιανοι πρεπει να ξερουν πως σε καμμια περιπτωση η φιλορωσσικη σταση των ελληνων στρεφεται εναντιον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/
    ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΗ 506 ΗΜΕΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουστ ρε κομμουνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ,ΤΟ ΠΑΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ .

    ΤΑ ΜΑ ΣΑ ΚΑΙ ΣΑ ΜΑΣΑΤΑ.

    ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν Ξέρω όμως κατα πόσο η πλειοψηφία των Ελλήνων διαθέτει τοσο βαθιά κρίση και ακόμα περισσότερο ιστορική μνήμη για να κρίνει κατ'αυτον τον τρόπο την κατάσταση.
    Για μενα ειναι πιο πιθανό να ίσχυσε και πάλι η μαζική φιλοσοφία του "θέλω να είμαι με το νικητή,τον δυνατό,αυτόν που βγαίνει αζημίωτος" που τοσο συχνά επιδρά στον ελληνικό λαό.Μικρή και γελοία ειναι επίσης και η συμβολή του Δ.Λιακοπουλου ο οποίος χρονια τώρα διαφημιζει την υπεροπλία της Ρωσίας σαν να ειναι καποιο βιντεοπαιχνίδι που θα το παιξουμε όλοι απο την πλευρα του νικητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Den eimasta Pwssofiloi!
    Apla ftinoume kai sixainomastai tous Amerikanous kai tis POUSTIES tous!
    Kai tious Egglezous mazi!
    Pio Xeftiles kiverniseis den uparxoun.

    Apo ti alli meria kai oi filoi Georgianoi prepei na xipnisoune kai an nomizoun oti 8a broune kalo an ginoun Filippinezes twn Amerikanwn 8a apogoiteu8oun para poli!
    Episeis na einai ligotero Filotourkoi kai na doune ti kanae ta palia xronia ston Ellinismo ekei pera???
    H ELLADA DEN EINAI ENANTION TOYS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @bloopers team

    Και ο Γιωργακης ο Αμερικανοτερος των Αμερικανων.
    Και Ο Σημιτης ο Κινεζος που Αγαπησε τους Αμερικανους ("Ευχαριστω...." )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ ανωνυμος 15 Αύγουστος 2008 4:54 μμ


    Οι Γεωργιανοι ειναι απο την ιδια φαρα με τους Τουρκους. Δεν γινεται. Γιατι ο Γεωργιανος Σταλιν ξεκληριζε Ελληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. vre malaka oi elines einai kontra stin adikia.de dexontai mia xora na thelei na epivali mia pagosmia sionistiki diktatoria kai na isopedosei tous laous.to gamao kai derno de to dexontai paramono kseftiles pou skotonousi kai ti mana tous gia tin volepsia opos kapioi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο φίλος που ρωτάει γιατί ο στάλιν ξεκλήριζε έλληνες έχει δίκιο στο ερώτημα .Η απάντηση είναι ότι δεν έφταιγε ότι ήταν γεωργιανός αλλά έφταιγε ο σταλινικός φασιστικός κομμουνισμός.Πάνω από 250000 έλληνες εξοντωθήκανε είτε επί τόπου με μια σφαίρα είτε στα συντροφικά γκουλάγκ διότι είπε η σταλινική κομμουνιστική [ο θεός να την κάνει] ηγεσία ότι στην ελλάδα έχει καπιταλισμό άρα οι ελληνοπόντιοι είν αι δυνάμει προδότες και φιλοκαπιταλιστές και μπορεί να γίνουν πράκτορες του καπιταλισμού και των αμερικάνων ,άρα όλοι οι άντρες στο απόσπασμα και στα γκουλάγκ.Αυτός είναι ο σταλινικός κομμουνισμός ο οποίος πρεσβεύεται και από το τιμημένο κκε.[άμα ρωτήσει κανείς τους κουκουέδες θα σου πούνε ότι 1.δεν έγιναν οι εκτελέσεις,2.ότι άμα έγιναν καλά έκανε ο πατερούλης στάλιν και το φασιστικό του κόμμα και 3.είμαστε όλοι πράκτορες της ιντέλιτζενσ σέρβισ]
    Τα τελευταία χρόνια οι ναζί του σαακασβίλι έδιωξαν περίπου 100.000 ελληνοπόντιους από τη γεωργία στα πλαίσια της εθνοκάθαρσης και τους πήραν τις περιουσίες χωρίς το μπουρδέλο ελληνικό κράτος των λαμόγιων να πει ή να κάνει κάτι.
    Πρέπει να σημειωθεί ότι όταν οι εισβολείς ρώσσοι στρατιώτες μπήκαν δικαίως και καταλάβανε τη μισή γεωργία ,ο γεωργιανός στρατός δεν έριξε ούτε μία σφαίρα αλλά κλαίγοντας οπισθοχωρήσανε γιατί λε΄γανε στα ελληνικά κανάλια δεν πήρανε εντολή από την κυβέρνηση να πολεμήσουνε.Σαν το νάυρχο λυμπέρη που περίμενε διαταγές από τον αρχοστράτηγο ανδρούτσο σημήτη για να υπερασπιστεί την πατρίδα του από τους τούρκους εισβολείς.
    Μετά από όλα αυτά πιστεύω ότι και για εμας ο πόλεμος με τη χούντα της τουρκίας δεν είναι μακριά και γιαυτό και ο καθένας ας προετοιμαστεί με εγγραφή σε χολές πολεμικών τεχνών ,στα γυμναστήρια,στα παιχνίδια πέιντ μπολ ας μάθουμε στην ασκητική ζωή και την ολιγάρκια.Και εγώ όταν πήγα φαντάρος το 93 δε φανταζόμασταν την τουρκική απειλή αλλά τα ίμια ήρθαν και θα ξανάρθουν αφού είναι στο μόνιμο σχεδιασμό της τουρκικής χούντας η επέκταση προς τα εδώ.Το κράτος πρέπει να πάρει όπλα και μίζες αν αυτό δεν αποφεύγεται από τους ρώσσους αδερφούς μας και όλοι εμείς ας γραφτούμε σε σχολές κικ μπόξινγκ καποέρα αικίντο σε σκοπευτικούς συλλόγους στα σιδεράδικα γυμναστήρια.Τα χειρότερα δεν τα γλιτώνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι γεωργιανοί μου θυμίζουν τους Αλβανούς ,ίδια σκατά είναι και οι δυο , ρίξε μια βόμβα ρε πουτιν να τους εξολοθρέψεις μια και έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι γεωργιανοί μου θυμίζουν τους Αλβανούς ,ίδια σκατά είναι και οι δυο , ρίξε μια βόμβα ρε πουτιν να τους εξολοθρέψεις μια και έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *